Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

La Roșia Montană mai este și altceva în afară de aur?

Creat de Tamerlan, 10 Septembrie 2013, 14:39:04

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Tamerlan

Vă propun un mic subiect de discuție pornind de la ultimele proteste care au loc împotriva proiectului Roșia Montană. De fapt, pentru a fi în asentimentul politicii acestui forum nu doresc politizarea subiectului, ci doar să vedem dacă deținem și alte informații în afara celor vehiculate în mainstream-ul media.

Vă propun acest subiect din două motive. Mai bine zis, două informații nu prea "circulate" pe net.

PRIMO:
Un articol scris de Ramona Ursu în ziarul Adevărul din data de 21 februarie 2012:
-----------------------
Ştiaţi că... am fost vânduţi?

În 2003, o echipă de oameni de ştiinţă români a inventat o metodă de a extrage aurul şi argintul care nu implica cianurile;

Cantitatea de metale preţioase era recuperată cu un randament de 99,5% la aur şi 91,4% la argint; În urma procesului rezulta şi un produs secundar de mare valoare - trisulfura de arsen (8.000 de euro/kg pe piaţa mondială); Prelucrarea a 500.000 de tone din haldele din Maramureş ar fi adus, doar din vânzarea trisulfurii de arsen, 342.000.000 de euro; Pentru a-şi finaliza cercetările, specialiştii au cerut tuturor instituţiilor statului suma de 100.000 de euro; Nu a mai fost dat niciun ban şi laboratorul în care se făceau cercetările a fost vandalizat şi distrus de indivizi rămaşi necunoscuţi. Ştiţi ce înseamnă 100.000 de euro? Şpaga obişnuită a unui primar de oraş mai răsărit. Sau câteva excursii pentru nimic ale parlamentarilor în ţări exotice. Niciunul dintre noi nu îşi poate imagina câte şanse a pierdut ţara asta. Exemplul de mai sus este doar unul. Sunt ferm convinsă că numărul e de ordinul sutelor. De ce se întâmplă asta? Primul motiv este caracterul de combinator al celor mai mulţi dintre politicienii români. Şi aici mă refer de la cei care ajung în Parlament până la cei care sunt puşi pe criterii politice la conducerea unei instituţii. Ideea e simplă: ,,mie ce îmi iese din asta?". Păi ce să îi iasă politicianului din invenţii, descoperiri? Acestea scot profit abia după ce sunt puse în mişcare zeci de mecanisme. Iar, pe lângă savanţi, munceşte o armată de oameni ca să transforme un experiment de laborator într-un proces industrial. Nu e mai simplu să vină unul cu un lucru gata făcut? Chiar dacă acel lucru va distruge ţara şi pe oamenii care locuiesc în ea? Al doilea motiv este prostia celor care ajung în funcţii publice. E greu să îi explici unui individ care şi-a luat diploma de licenţă la o facultate-fantomă, care are ,,afacerile în sânge" de când s-a născut, care e logica şi pentru ce e necesar să dai bani când un om de ştiinţă îţi cere asta. Ţara e plină de Dinu Păturică, de oameni pentru care contează doar ce e aici şi acum, ce are el pe masă şi în garaj şi pe câţi îi poate el călca pe grumaz. Al treilea motiv este interesul unor coloşi ai economiei, veniţi din ţări străine. Pentru ei, singura lege este cea a profitului. Nu contează cine şi câţi au de suferit. Iar în România este foarte uşor să găseşti corupţi care să te ajute. În lume este nevoie de sclavi. România a fost şi este un teritoriu fertil în acest sens. Dar doare şi te umple de nervi când ştii că cei care te conduc sunt argaţi cu simbrie plătită pentru stăpânii din alte lumi. PS: Întreaga poveste a invenţiei echipei Larechim o puteţi citi în revista ,,Ştiinţă şi Tehnică", Nr. 11 Februarie 2012,- ,,Munţii noştri aur poartă", autor: Alexandru Mironov.

(sursa: http://adevarul.ro/news/societate/Stiati-ca-fost-vandutid-1_50a7b95c7c42d5a66369fe05/index.html)
-----------------------

SECUNDO:
Este vorba de un text parvenit pe email, circulat din om în om de ceva vreme

--------------------
În cursul lunii februarie 2012, o echipă de geologi, româno-canadiană, urmărind rămăşiţele filonului de aur la una dintre galeriile săpate de agatârşi în urmă cu 5.500 de ani la Roşia Montană au făcut din întâmplare o descoperire care ar putea răsturna toată istoria omenirii. Ei au descoperit la baza galeriei capătul rectangular al unei lespezi aurii care nu părea a fi o rocă naturală. După prelevarea unei mostre, din rezultatele analizei de laborator a reieşit că era vorba într-adevăr de o piatră compozită, obţinută din amestecul a 15% praf de granit, 30% wolfram şi 55%  pulbere de aur de 50 de karate, după o tehnologie imposibil de reprodus în condiţiile ştiinţei actuale.



            HIPERBOREANUL           

            Faptul este cu atât mai surprinzător cu cât galeria unde a fost semnalată lespedea, supranumită şi Galeria Hiperboreană şi aflată pe Valea Cornei, sub satul Cornea de la Roşia Montană, fusese cercetată în urmă cu 36 de ani, mai precis pe tot parcursul anului 1976 şi, datorită uluitoarelor descoperi arheologice şi antropologice practic de neconceput pentru acea vreme, ea a fost închisă şi apoi sigilată la comanda Securităţii. Printre mineri încă se mai vorbeşte în şoaptă despre această galerie şi nu sunt puţini cei ai căror taţi sau fraţi mai mari, foşti mineri la Roşia Montana, care au luat parte la consolidările şi săpăturile arheologice din galerie la acea vreme, au dispărut de-acasă şi s-au întors bătuţi după câteva săptămâni. Între timp cei mai mulţi dintre ei au murit datorită bolilor profesionale. Cei patru martori rămaşi în viaţă nici măcar nu mai doresc să-şi amintească. Unul dintre ei, domnul Ion Moiş, fost şef de echipă pe timpurile acelea, după o îndelungă chibzuială, s-a hotărât totuşi să rupă tăcerea. Iată relatarea faptelor petrecute atunci, aşa cum le-a trăit martorul ocular Ion Moiş:   

         

            ,,Poate că nu trebuia să zic nimic, că doară am jurat la comunişti, dar eu mă trag de fel din Albac, chiar din neamul de moţi al lui Avram Iancu, aşa că nu pot să tac. Uite cum a fost: în iarna lu' 76, am fost chemat de inginerul şef şi am primit dispoziţie să redeschid, să consolidez şi să electrific vechea galeria 13, rămasă închisă încă de pe vremea austroungarilor, urmând ca după consolidare să vină doi tovarăşi geologi să prospecteze. Galeria era veche, rămasă aşa neexploată încă de pe vremea agatârşilor, care la vremea aceea scoteau din ea şi prelucrau aurul şi argintul pentru daci, iar filonul fusese epuizat cu multe secole înainte să ajungă romanii stăpâni pe minele de aur, sau Alburnus Maior cum le plăcea lor să le spună. E drept că se văd urme de căutare şi din partea romanilor, dar este limpede că ei s-au lămurit foarte repede şi că au abandonat. Lucrările de consolidare şi electrificare au durat aproape până în vara lui 76 şi am avut nişte probleme cu golirea de apă a unei părţi a galeriei care se inundase. Atât vâlvele din mină cât şi electrovalvele de la pompe ne-au fost de mare ajutor. Tot atunci am găsit şi un os spălat de ape, aşa de mare, cum nu ne mai fusese dat să vă niciodată. Nici ortacii mei nu mai văzuseră. După ce l-am arătat directorului minei acesta l-a predat securistului Întreprinderii Miniere de Stat Roşia Montana, iar pe noi ne-a anchetat Procuratura vreo patru zile. Că unde era osul când l-am găsit? Că în ce poziţie? Că cine a mai fost cu noi în mină? Că cine mai ştie de existenţa lui? Câţi am intrat şi câţi am ieşit din şut în ziua aia? Mă rog, tot felul de întrebări aiuritoare ca să ne sperie şi să ne facă să tăcem. Am tăcut cu toţii evident iar după ce ne-a pus să semnăm declaraţiile, ne-au trimis înapoi în galerie. Acasă n-am suflat o vorbă. Mi-era frică pentru ai mei.           

            Atunci când treaba noastră a fost terminată au intrat în mină doi oameni de la Bucureşti din care unul sigur era geolog.  Ce au lucrat ei acolo nu ştiu, dar aşaaa... ca la vreo săptămână, s-a prezentat un al treilea, unul foarte tânăr, cu o cicatrice la ochiul stâng, care a zis că e arheolog. La două zile după el au venit o echipă întreagă de civili daar şi câţiva arheologi cu nişte echipamente cam ciudate, împreună cu un echipaj de Miliţie care a blocat accesul la galeria 13 şi a început să ne controleze nouă legitimaţiile la poartă. După încă vreo lună jumate am fost chemaţi din nou, eu şi ortacii mei, cei care ne-am ocupat de consolidări şi care deja semnasem declaraţiile, să cărăm sterilul din fundul galeriei 13 şi să-l scoatem cu  vagonetele afară din mină.   

            Atunci am văzut grozăvia. Arheologii scoseseră la iveală din stâncă un schelet uriaş, cam de 10 metri lungime, care zăcea pe o parte cu picioarele strânse. Osul pe care îl găsisem eu era legat cu o fundă roşie şi de-abia atunci am văzut că era de fapt o vertebră. Mamă da' ce mai vertebră! Civilii se foiau de colo-colo! Unii îşi notau câte ceva din ce ziceau arheologii, alţii făceau poze cu blitzul. Ziceau ceva de unu Densuşianu, apoi ceva de hiperboreeni, apoi unul sare cu gura mare că să-şi vadă ăla cu Densuşianu de treabă, că Densuşianu era avocat, nu istoric, apoi a dat-o cu partidu şi cu securitatea. Altul, şi ăsta era arheologu cel tânăr, că l-am recunoscut după cicatrice, a scapat una  cum că scheletu ăla era de hiperborean şi că ar putea fi chiar strămoşul nostru! ,, Nu se poate tavarişce! Ce hiperborean visezi!" -  a răcnit la el unul gras în haine de piele şi cu accent rusesc! - ,,Omul se trage din maimuţă! Unde ai mai pomenit tu maimuţă de 10 metri? Gata! Ce s-o mai lungim!? Scheletul ăsta pleacă la Moscova!... Ia luaţi-l pă reacţionaru' ăsta d-aici! Bîstro, bîstro!" Atunci ne-a cuprins groaza pe toţi. Doi gealaţi au sărit pe el, l-au legat şi l-au târât afară din mină. ,,Ia hai! Strângeţi, împachetaţi în lăzi şi duceţi totul la gară! Şi dacă mai suflă vreunul vreo vorbă v-arunc kaghebeu-n ceafă! " Tot pe noi a căzut măgăreaţa cu strânsul şi cu căratul.           

            S-a făcut dimineaţă când am terminat de împachetat, de cărat şi de urcat lăzile în tren. Dar nici pe noi nu ne-au lăsat să mai mergem acasă. Ne-au suit în două dube fără geamuri şi ne-au dus undeva. Unde?, nu ştiu.... Dar ştiu că am mâncat bătaie vreo săptămână încheiată şi că m-au pus să semnez că n-am văzut şi că nu cunosc nimic, că am un unchi legionar care e bandit şi împuşcă securişti prin munţi şi mi-au zis că dacă suflu vreo vorbă îmi saltă nevasta şi copiii iar pe mine mă bagă în puşcărie. Am semnat şi am tăcut, ce era să fac...!? Nici cu ortacii mei pe care i-am întâlnit din nou la mină nu am mai vorbit despre asta.       

            Ceva de bine totuşi mi s-a întâmplat după aceea. La o săptămână după ce m-am întors la mină, unul de-l aveam mereu coadă după mine când intram şi ieşeam din şut, a venit la birt şi s-a aşezat la masa mea. Cinstit să fiu când l-am văzut mi-a îngheţat sângele în vine. ,,Uite Ioane, - mi-a zis -, şi eu sunt moţ ca şi tine. Şi tot ca şi la tine, neam de neamul meu au fost băieşi la Roşia Montana. Am fost acolo când s-a descoperit scheletul uriaşului. Acum e la Moscova. Eu ca şi tine am fost martor. Ia plicul ăsta şi păstrează-l ca pe ochii din cap. Înăuntru ai poză. Să ştii de la mine că acolo în galerie se afla scheletul unui dac hiperborean, strămoş de-al nostru. Păstrează poza şi arat-o nepoţilor tăi. Eu nu ştiu dacă scap pentru că am fost iradiat. Pe voi v-au speriat bine, dar pe noi ăştia din securitate care nu ne speriem aşa de uşor, de noi se descotorosesc altfel. Nu te cunosc, nu mă cunoşti. Nu ţi-am dat nimic! Ai priceput?" ,,Da, am priceput!". S-a ridicat şi a ieşit repede pe uşă. Doar două zile l-am mai văzut cum păşea ca o umbră în urma mea, apoi nu l-am mai văzut niciodată . Dar mai am în schimb poza cu hiperboreanul de la el".     



            LESPEDEA 

            Dar să revenim la lespede...   

            Ne aflăm în luna aprilie 2012. În urma discuţiilor purtate cu uşile închise la Ministerul Minelor Petrolului şi Geologiei, partea canadiană a opinat ca această descoperire să nu fie făcută publică iar galeria să fie închisă de urgenţă. Partea română a fost de acord cu păstrarea secretului însă a insistat să continue cercetările şi să trimită o a doua echipă, de data aceasta de arheologi condusă de un arheolog bătrân cu o cicatrice în colţul ochiului stâng. Timp de trei luni, săpăturile în jurul lespezii s-au derulat în secret, rezultatul fiind decopertarea integrală a lespezii. Nu a durat foarte mult deoarece deasupra lespezii se aflase cu 36 de ani în urmă scheletul uriaşului dac hiperborean, aflat acum la Moscova iar parte din munca cu săpatul rocii şi cu decopertarea o făcuseră arheologii de atunci. Măsurătorile au scos la iveală faptul că lespedea, perfect şlefuită, avea o lungime de 12 metri, o lăţime de 6 metri şi o înălţime de 3 metri, cântărind cu aproximaţie 1700 de tone, cu 100 de tone mai mult decât a fost estimată "piatra femeii insarcinate" respectiv lespedea descoperită la Baalbek, numai aurul conţinut în ea reprezentând cca. 900 de tone, de aproape trei sute de ori mai mult decât s-ar fi putut obţine prin reciclarea integrală timp de 20 de ani, a haldelor de steril depozitat de milenii la Roşia Montană în urma exploatărilor aurifere, şi de 150 de ori mai mult decât tot aurul extras de la suprafaţă şi din toate galeriile de agatârşi pentru daci, apoi de romani, apoi de austroungari şi de români la un loc.     

            Zona a fost imediat închisă cu gard de sârmă ghimpată şi pusă sub pază militarizată iar săpăturile preliminare pentru forarea unui puţ cu diametrul de 12 metri care să ajungă până la lespede au demarat la începutul lunii mai 2012.         

            La sfîrşitul lunii iunie, mai precis pe data de 23 ale lunii, lespedea a fost scoasă la suprafaţă, segmentată în 80 de calupuri egale, încărcată în containere şi transportată de urgenţă noaptea, sub escortă militară către o destinaţie necunoscută. Totuşi există unele informaţii din surse demne de încredere, din care rezultă că fragmentele containerizate au fost predate Combinatului Siderurgic SIDEX Galaţi şi că au deja topite şi transformate în lingouri de aur şi wolfram, dar locul secret unde se află ele depozitate acum încă nu se cunoaşte.



            SCRIEREA DACICĂ VECHE     

            Faptul că lespedea a dispărut şi nu s-a păstrat nici măcar o fotografie a ei este lesne de înţeles. Un lucrător care a participat la dezmembrarea ei suţine că există totuşi  un set de fotografii care au fost făcute de către un bătrân arheolog român de prestigiu, care au fost date spre studiu unui paleolingvist şi care, a atras atunci atenţia autorităţilor că lespedea prezintă o valoare culturală şi istorică inestimabilă pentru poporul român şi pentru întreaga umanitate şi în orice caz incomensurabil mai mare decât valoarea ei economică. Pentru argumentarea afirmaţiei arheologul a prezentat atunci câteva fotografii ale lespezii în care se putea observa că toată suprafaţa ei era acoperită de o scriere în basorelief, de un verde smarald, total necunoscută după spusele paleolingvistului, dar cu probabilitatea cea mai mare de a fi pelasgă, dispusă în trei şiruri paralele care porneau din partea stângă sus şi şerpuia în diagonală încolăcindu-se în spirală în jurul unui cap de lup, şi sfârşind apoi la baza ei, în colţul din dreapta. Se pare că autorităţile române au rămas insensibile la aceste atenţionări şi dovezi şi au dispus tăierea şi topirea lespezii, urmând ca după vânzarea aurului să verse la vistieria Statului contravaloarea procentului de  19,31% negociat cu partea canadiană, conform contractului de exploatare a aurului şi a metalelor rare ale zonei.   

       

            ,,Lucrurile însă au devenit de-a dreptul uluitoare atunci când, - declară de data aceasta reputatul arheolog, al cărui nume din motive de siguranţă personală nu-l putem face public - la ridicarea lespezii s-a putut observa un soi de puţ cu diametrul de 4 metri în interiorul căruia cobora o scară elicoidală ale cărei trepte erau săpate în pereţii puţului, de parcă fuseseră tăiate cu laserul. Din interiorul puţului emana o lumină lăptoasă, violacee. Deşi cei câţiva lucrători, geologi şi arheologi care au fost martori la ridicarea lespezii şi-au revenit după o vreme din uimire, totuşi înafara paleolingvistului care s-a precpitat ca un apucat pe scări în jos, nimeni nu a mai avut curajul să coboare şi să verifice ceea ce se afla în puţ, iar a doua zi a fost deja prea târziu. Am aşteptat cu toţii ca paleolingvistul să apară, dar el nu s-a mai ridicat la suprafaţă. Peste noapte, SRI-ul şi armata au acoperit cu scânduri intrarea în puţul care ducea spre interiorul muntelui şi-apoi au turnat ciment şi au sigilat-o. A doua zi au fost închise gura puţului exterior precum şi intrarea în galeria săpată in vremuri imemoriale de către agatârşi. Tot a doua zi, eu, dimpreună cu toţi martorii care au asistat la prelevarea lespezii, a descoperirii puţului din adâncul minei, precum şi cei care au participat la ştergerea urmelor, am fost puşi să semnăm nişte documente care garantau păstrarea Secretului de Stat şi-apoi am plecat cu toţii speriaţi înapoi pe la casele noastre, care-ncotro." 

            La sediile Ministerului Minelor Petrolului şi Geologiei şi al Institutului de Arheologie din Bucureşti, aşa cum de altfel era şi de aşteptat, nimeni nu ştie nimic. Peste toate aceste evenimente s-a aşternut tăcerea. Există unele voci carea firmă că persoane suspuse de la Guvern au muşamalizat toată afacerea şi că bancherii elveţieni îşi freacă mâinile satisfăcuţi. Ultima dată când s-a mai putut discuta cu bătrânul arheologul şi cu lucrătorul martor a fost în după-amiaza zilei de 28 iulie 2012. După această dată aceşti doi martori care s-au expus şi au rupt tăcerea nu au mai putut fi găsiţi la domiciliu. De fapt ei nu au mai putut fi găsiţi nicăieri. Vecinii povestesc ceva despre nişte ridicări cu dubele, cu agenţi mascaţi în miez de noapte, dar nici acest lucru nu este prea sigur.

(Sursa: eu l-am primit pe mail nesemnat/nedatat, dar l-am găsit pe net și aici: http://www.criterii.ro/index.php/en/national/6102-viral-pe-net-o-descoperire-senzationala-zguduie-lumea-oamenilor-de-stiinta-istoria-trebuie-rescrisa
--------------------

Având în vedere aceste două informații diferite, îmi permit să speculez pe această temă, punând o întrebare simplă: dacă miza proiectului Roșia Montană nu este aurul și metalele rare de acolo, ci tocmai distrugerea celor 4 munți și scufundarea zonei sub un lac de cianuri? Aurul și metalele rare ar putea reprezenta doar plata celor care se ocupă de această problemă. Spun asta - pentru că dacă informațiile lui Alexandru Mironov sunt corecte, rezultă că RMGC ar fi avut la dispoziție o metodă de extragere neinvazivă, dar pe care nu numai că au evitat-o, dar au și făcut tot posibilul să o îngroape. Este lesne de înțeles că ar fi putut cumpăra respectiva invenție a cercetătorilor români cu doar 10% din cât cheltuie actualmente cu cosmetizarea imaginii în mass-media, publicitatea, comisioanele destinate atâtor oameni politici, și așa mai departe. Evitarea acestei invenții mie îmi spune că nu neapărat profitul rezultat din aurul de acolo este urmărit, ci ceva mult mai important. Și aici intervine cea de-a doua informație.

Cât adevăr conțin aceste lucruri expuse mai sus? Aveți informații suplimentare legate de subiect?
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Ganditorul

Subscriu la cele scrise mai sus - La Rosia Montana nu se cauta doar aur si alte metale rare ci se cauta mai ales distrugerea unor dovezi din istoia vche a omenirii. Dovezi ...or sa vina si alea !

panta_rh_ei

Povestea cu scheletul si lespedea imi este cunoscuta. Daca nu ma insel chiar aici pe RUFOn s-a discutat.
Nu stiu daca asta e miza dar acolo se gasesc si alte metale rare. Unele voci spun ca in contract nu era specificata extractie auro-argintifera ci... de metale. Cu alte cuvinte, se lua de acolo  orice altceva, moca, adica mai moca decat s-ar fi luat aurul si argintul.
Legendele sunt frumoase, sunt pe tot locul, se stie de ele de multa vreme. Iar noi nu prea aveam de gand sa scoatem la iveala ceva care sa puna in pericol legendele altora, popoare alese, de exemplu. Imi asum riscul de-a afirma ca nu cred in motivatii de genul asta, macar si pentru simplul motiv ca adevarurile ies la suprafata. Intotdeauna. Indiferent cat si cum incearca cineva sa le ascunda, distruga. Ies la suprafata la timpul potrivit, indiferent daca ne place sau nu, daca vrem sau nu. Parerea mea si atat.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

horia2008

#3
De acord cu deschiderea acestui subiect; dar precum mai spuneam pe aici, cred ca materialele care circula din om in om, "l-am primit pe e-mail" si ne-semnate /asumate trebuie tratate cu un minim de discernamant; grozaviile din acel material (sa mentinez doar duma cu ce le 50 de carate :-o) nu fac decat sa duca in derizoriu un subiect interesant; nu inteleg care e scopul acestui gen de material si cine le promoveaza...

Toate legendele astea mai mult sau mai putin urbane si modul cum e tratat acest subiect de catre guvernanti (acesti paduchi care ajung acum sa se poarte mai rau ca la gradi - http://www.hotnews.ro/stiri-politic-15551949-crin-antonescu-cere-psd-exprime-pozitia-fata-proiectul-rosia-montana.htm) genereaza doar confuzie.....
parerea mea, desigur


Xanadron

#4
"Cât adevăr conțin aceste lucruri expuse mai sus?"

Variabil - intre 49% (prima stire) si... 0% (a doua aiureala, ca stire nu poate fi asta cu placa baalbekiana presata din prafuri - inclusiv aur de 50 de karate :-o whahahaha :lol: ...de fapt am mai carcotit noi si NE-AM RIS mai demult pe tema asta halucinatorie).
La modul general de fapt, eu apreciez un procent de adevar in presa - nu doar romaneasca - de cca. 1 (unu) la suta. :|

Dar, fiindca tot veni vorba de procente, in stirea locala de-aici:
http://maramures.citynews.ro/eveniment-29/inventie-tehnologie-nepoluanta-de-extragere-aurului-120859
...eficientza de 99,5% a metodei de extractie a arseniului (si secundar a Au/Ag) din halde cu o anume compozitie particulara, descrisa la mana a treia de Mironov (un tip entuziast si de buna-credintza altfel) se cam chirceste spre 80%... iar consumul energetic nu-i deloc neglijabil.

Mai pe scurt insa: nu cred sa aflam vreodata adevaratele dedesubturi ale taraseniei RM-GC daca Soros, Rich si alti mega-granguri :evil: sint implicati.

P.S. Scriam se vede simultan (si cam la fel) cu colegii "ante-vorbitori". :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

#5
Aaa, nu la povesteacu scheletul si "aurul de 50 de carate" m-am referit ci la o anumita caracteristica a tuturor zacamintelor din M-tii Apuseni - care prezinta aglomerari lenticulare de o puritate care merge pana la 99% - fie ca e vb de cupru, aur, aluminiu (bauxita) sau uraniu. Acelor zacaminte lenticulare nu li s-a gasit inca o explicatie geologica si exista pareri ca sunt urme ale unor forme de exploatare a zacamintelor facute cu o tehnologie fff veche si ff performanta ...acum pierduta. Ce-o mai fi pe acolo in afara de aceste aglomerari lenticulare inexplicabile nu prea stie nimeni - dar semnele de intrebare raman - Cine (ce) a fost in stare sa coaguleze zacamintele in forme atat de ciudate la sute de metrii sub pamant ?

acme

Citat din: Ganditorul din  10 Septembrie 2013, 18:23:04
Subscriu la cele scrise mai sus - La Rosia Montana nu se cauta doar aur si alte metale rare ci se cauta mai ales distrugerea unor dovezi din istoia vche a omenirii. Dovezi ...or sa vina si alea !

Sursa ideii cu alte metale rare este ing.Aurel Sântimbrean:
http://www.ziarulring.ro/stiri/17841/stapanii-viitorului-la-rosia-montana si continuarea in http://www.ziarulring.ro/stiri/17934/la-rosia-montana-act-aditional-pentru-metale-rare

Interesant este si personajul Vasile Frank Timis:
http://jurnalul.ro/stiri/observator/viata-secreta-a-lui-vasile-frank-timis-42433.html
We're born alone, we live alone, we die alone.

fiulploii

Pareri si pareri...
http://moshemordechai.ro/ipocrizie-cat-cuprinde

Tot asa cum 20 de martori ai unui accident ofera 20 de variante adevarate ale accidentului . Fiecare vede doar o portiune a adevarului de aceea e importanta comunicarea civilizata si acceptarea si a celuilalt adevar.

Parerea mea..

Tamerlan

Interesante părerile voastre.  8-)

În lunga mea carieră pe net, mi-am format un obicei ciudat. Nu cred niciodată nimic, atunci când este vorba de o știre, indiferent cine o pune pe piață. Dacă un post de televiziune spune că nu știu cine a fost mușcat de testicole de un maidanez în fața blocului, eu prima oară mă întreb cui folosește această știre. Nici măcar nu mă întreb dacă ar putea fi sau nu adevărată. În lume au loc drame înfiorătoare, dar nu TOATE sunt prezentate la televizor. Doar unele. Ce le deosebește pe acestea de celelalte? Iar răspunsul e simplu. Fie cineva are un interes în prezentarea, fie respectiva știre s-a aflat efectiv pe lungul drum al "combinei instituționalizate" care recoltează aceste știri cu unicul scop de a induce un anumit sentiment și o anumită stare în cadrul populației. Veți vedea de exemplu, dacă urmăriți știrile de la ora 5 că rețeta este mereu aceeași, iar sursele știrilor nu sunt greu de ghicit: instituții, poliție, salvare, pompieri, etc. Aceste instituții au purtători de cuvânt care trebuie să-și justifice existența. În felul acesta se creează un sistem de vehiculare și prezentare a știrilor care ar putea fi efectiv distrus într-o singură zi, dacă ar avea cineva interesul. Din păcate interesul aici este exact în sens opus: prezentarea cu lux de amănunte a acestor știri în scopul inducerii sentimentelor de teamă, nesiguranță, apatie în cadrul populației.

Dar m-am întins cam mult, mai ales că nu despre asta voiam să vorbesc. După cum spuneam nu sunt genul care să pună botul la o știre "a la Ion Țugui" și să înceapă s-o rumege aiurea-n tramvai. Pentru mine cel puțin - nu știu pentru alții cum este - astfel de știri au valoare doar într-un anumit context și mai ales în coroborare cu alte știri, aparent fără legătură.

Să presupunem că la Roșia Montană există și altceva în afară de aur/argint/metale rare și cineva dorește distrugerea zonei (împiedicarea oricăror lucrări arheologice viitoare). Evident un astfel de proiect ar fi mană cerească, deoarece ar prezenta acoperirea perfectă. Haideți să vedem și alte știri - aparent fără legătură:

1) Ministrul Culturii - ochelaristul acela odios - a dat avizul pozitiv din partea Ministerului pe care-l conduce spunând următoarele (citez din memorie): "RMCG a plătit lucrări de arheologie la Roșia Montană timp de zece ani. Banii privați ( :evil:) din care s-au făcut aceste săpături sunt de zece ori mai mulți decât a consumat toată arheologia românească din 1913 și până în 2000. Echipa de arheologi a fost condusă de un reputat profesor francez... blah... blah...". Legat de această știre nu pot să nu mă întreb următoarele:
- are habar domnul ministru ce se întâmplă când pe terenul pe care vrei să construiești se găsește un artefact arheologic?
- are habar domnul ministru că cel care construiește ARE PRINCIPALUL INTERES să elibereze cât mai curând terenul de sarcini arheologice??? Oare nu este un conflict de interese aici... să plătească tot el pentru lucrările arheologice?
- Știe domnul ministru că cei 10 ani de lucrări arheologice ar fi putut fi făcute ÎN INTERES ROMÂNESC în doar un an sau doi de "ai noștri"? (Eu sunt sigur că dacă s-ar fi permis accesul acolo unei echipe independente de arheologi s-ar fi făcut descoperiri foarte-foarte interesante)

2. Aparent fără nici o legătură, după declarațiile lui Ponta și Antonescu care dădeau înapoi cu proiectul RM, parlamentul adoptă legea aceea cu pragul de 30% la referendum. Nu iau în discuție imbecilitatea aceasta, ci mă opresc doar asupra urmărilor ei. Prima declarație a unui udemerist este aceea că (citez din memorie): "politicienii nu țin cont de voința celor 1,2 milioane de maghiari, așa că o să organizăm referendumuri în județele locuite preponderent de maghiari pe tema... blah... blahhh (adică vă fut în gură de români!  :evil:)". Pentru cineva cu suficient de multe resurse care poate mișca țări și politicieni, care vrea musai să berbelească o anumită zonă... se pare că eventualele bombe aruncate într-un conflict interetnic construit cu migală, pot face aceeași treabă ca și un lac de cianuri. If you know what I mean...  8-)
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Tamerlan

Citat din: horia2008 din  10 Septembrie 2013, 19:36:20
De acord cu deschiderea acestui subiect; dar precum mai spuneam pe aici, cred ca materialele care circula din om in om, "l-am primit pe e-mail" si ne-semnate /asumate trebuie tratate cu un minim de discernamant; grozaviile din acel material (sa mentinez doar duma cu ce le 50 de carate :-o) nu fac decat sa duca in derizoriu un subiect interesant; nu inteleg care e scopul acestui gen de material si cine le promoveaza...

Toate legendele astea mai mult sau mai putin urbane si modul cum e tratat acest subiect de catre guvernanti (acesti paduchi care ajung acum sa se poarte mai rau ca la gradi - http://www.hotnews.ro/stiri-politic-15551949-crin-antonescu-cere-psd-exprime-pozitia-fata-proiectul-rosia-montana.htm) genereaza doar confuzie.....
parerea mea, desigur
Sper că am explicat suficient de ce am ales să prezint această "legendă urbană". Nici pentru mine nu are nici o valoare scoasă din context. Poate nu e vorba de nici o lespede și nici un hiperborean, ci poate doar de formațiunile lenticulare de minereu amintite aici... Nu are importanță. Pentru mine e important că există semne de întrebare și cineva încearcă să ascundă ceva sub preș abătându-ne atenția cu diverse prostii...
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

fiulploii

#10
  Inevitabila poli_tichie  :-D desi imi repugna total  .  Interesant e ca protejam mediul doar intr-un caz in care se joaca din greu la bursele lumii niste ..tzepe . Parerea mea.. ca ipocrizia este pe ambele maluri dupa cum zicea persoana din linkul ce l-am pus ieri.

               Coinitiator al proiectului de lege privind exploatarea de la Rosia Montana este Ministerul Mediului, condus de Rovana Plumb,alt ministru ( dupa Dan Sova ) impus si foarte apropiat de premier. Intrebata daca va acorda aviz de mediu, doamna ministru raspundea ca decizia depinde de votul Parlamentului. Intrebata cum va vota ca parlamentar, tot Rovana Plumb raspundea ca in functie de ce ii va spune electoratul din colegiu. Adicatelea nu avem doi oameni intr-unul ca in cazul lui Victor Ponta ci vreo trei. Penibil, abracadabrant, consternant, aiuritor comportamentul celor doi ( pardon, 5 ).
                 
                   Dar altceva vroiam sa dezvalui. Aceeasi Rovana Plumb, care si-a asumat ca ministru proiectul de lege ( mai mult decat favorabil RMGC ) actioneaza intr-un alt caz total invers. Despre ce este vorba ?
                  Intr-o comuna din Hunedoara, Certeju de Sus, exista un alt proiect de exploatare a zacamintelor de aur, argint si alte metale, proiect in care este implicata o companie DEVA GOLD S.A. Fara sa-si faca publicitate, compania a urmat toate procedurile legale pentru a incepe exploatarea si a obtinut inclusiv acordul de mediu, emis de Agentia de Mediu, aflata in subordinea directa a ministrului mediului.

                      Ce credeti ca face Rovana Plumb in acest caz ? Ataca in instanta acordul de mediu emis de agentia de mediu, adica realizeaza un precedent administrativ absurd in Romania ( o performanta demna de Guiness Book ),
contestand in instanta un act administrativ emis de o autoritate aflata in directa subordonare. Si asta, evident, cu scopul de a bloca proiectul sau de a-l intarzia macar.
De remarcat ca impactul negativ asupra mediului este mult mai redus in cazul exploatarii de la Certejul de Sus decat in cazul exploatarii de la Rosia Montana.


                            Ludovic Orban dixit  aici  https://www.facebook.com/ludovic.orban.3/posts/502402343186592

P.S. Rog a se cosmetiza mesajul daca e prea plin de politica pentru a nu se imflama spiritele pe forum .

horia2008

Se incinge treaba?
Incepe circul?
http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-15558378-gabriel-resources-judecata-guvernul-romaniei-cere-despagubiri-4-mld-dolari-daca-parlamentul-respinge-proiectul-rosia-montana.htm
Circ o sa fie; sper sa fie si tziganie maxima, sa se toarne astia cu toate smenurile, ca asa-i cand simt ca le fuge presul, incep sa-si dea la gioale, sa tipe, sa se acuze si sa toarne; George Crin Laurențiu a si inceput...



fiulploii

Mergea stirea asta si la subiectul Cine ne conduce? Ne conduce cineva?
Nu ne conduce nimeni  :evil: suntem doar pioni pe tabla de sah a ..unora.

http://adevarul.ro/news/eveniment/ciocnirea-titanilor-ajuns-rosia-montana-campul-lupta-george-soros-mai-bogat-israelian-1_5231d79cc7b855ff56764d41/index.html

Parca am fi in povestea aia cu Fat-Frumos si cu muntii care se bat in capete.

Ganditorul

TAMERLAN :
Citat1) Ministrul Culturii - ochelaristul acela odios - a dat avizul pozitiv din partea Ministerului pe care-l conduce spunând următoarele (citez din memorie): "RMCG a plătit lucrări de arheologie la Roșia Montană timp de zece ani. Banii privați ( :evil:) din care s-au făcut aceste săpături sunt de zece ori mai mulți decât a consumat toată arheologia românească din 1913 și până în 2000. Echipa de arheologi a fost condusă de un reputat profesor francez... blah... blah...

Poti da te rog un link catre aceasta stire. E n-am gasit nimic...

angellla29

#14
De fapt..Romania este "terenul de lupta " al celor doi  titani :) Între miliardarul american de origine maghiară George Soros şi Beny Steinmetz, cel mai bogat israelian şi principalul acţionar al Gabriel Resources, se poartă o luptă crâncenă de ani buni.

http://ro.stiri.yahoo.com/ciocnirea-titanilor-cum-ajuns-ro%C5%9Fia-montan%C4%83-c%C3%A2mpul-lupt%C4%83-151833330.html