Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

OZN 1996 Hatzor

Creat de Guest, 25 August 2019, 17:23:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Guest


jean

Colega, forumul este mort, nu mai are cine sa citeasca pe aici. Merge doar din inertie sustinut de cateva persoane. Iar pe latura OZN este zero.
Asta e......Lumea se schimba, acum sunt alte prioritati.
Adevarul este dincolo de noi

Grifon

Câteva considerații despre fundalul acestui caz:

Israelul, deși stat restrâns și arid, e poate cea mai militarizată țară a lumii. Oriunde te-ai afla pe acolo, de închizi ochii și arunci o piatră, sigur atingi ceva de importanță militară (fie strategică, tactică sau operațională).
Hatzor nu doar că nu face excepție, dar are și un istoric interesant (experimente, conlucrări cu Mossad, s.a.m.d.). Din acest punct.d.v. o putem asemui cu Aria 51'(firește, fără fabulațiile infantile obișnuite).

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hatzor_Airbase#Israeli_Air_Force_Base_Hatzor

Mai mult, baza Hatzor e lângă Ashdad (mare port, mare bază navală). Iar în 1996 (anul invocat) zona a fost efervescenta din cauza operațiunii Desert Fox (unica acțiune de forță în Orient a lui Bill Clinton).

Desigur, toate acestea nu explică ce anume e "zburătoarea" prezentată. Oferă însă probabilitate mult mai mare variantei unui demers militar - mai ales că la baza Hatzor e și o unitate de simulare a unor activități aeriene (apare prin link).