Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Tara Daciei, istoria interzisa

Creat de Flight33, 14 Martie 2008, 20:20:59

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

alx

Citat din: dab270277 din  02 Decembrie 2012, 12:19:53
sa nu te legi de istoria strabunilor mei
De acord cu tine...si daca unii duc acum o lupta contra noastra,pentru a ne pierde constiinta nationala(pentru ca doar asta ne-a cam ramas...),asta nu inseamna ca trebuie sa-i lasam sa o faca.Astea sunt metode parsive(si destul de eficiente) de a sterge definitiv un popor de pe harta lumii,insa nu cred ca vor "prinde"...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

kandaon

Citat din: calator astral din  02 Decembrie 2012, 02:08:37
am gasit mult mai interesant, mai pertinent, mai adevarat colega

@roxaline>
http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/mitul-stramosilor-epopeea-nationala-dacii-columna-burebista
http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/dacomania-cum-mai-falsificam-istoria

http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/sintagma-stramosii-nostri-daci-ar-trebui-discutata

Mai interesant (dintr-un anumit punct de vedere) da, mai pertinent si mai adevarat permite-mi sa ma indoiesc profund.

"Historia" dupa mine pare un fel de almanahu "Cutezatorii" de pe vremea lui nea Nicu, doar ca acum articolele sunt doar legate de istorie si sunt aproape exclusiv in sensul rescrierii ei conform noilor dogme ce se doresc impuse din afara (adica dinspre UE sau fundatiile lui Soros, ce inlocuiesc zilele astea rolul URSS-ului din anii 50'). Ideea e sa formeze noi identitati si istorii pentru popoare, pentru a le distruge fundatia, spiritualitatea, moralul si credintele, pentru a le subjuga mai usor si pentru a le controla, transforma, tranzactiona mai usor.

Din ce apare acolo ei se leaga doar de niste exagerari (daca sunt si alea prea multe) sau se "lupta" cu filmele artistice (ale lui S Nicolaescu in general) de parca alea ar fi reprezentat 100% realitatea, evitand discutii serioase.

Uite aici mostra de prostie dintr-un articol de acolo:

http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/razboaiele-daco-romane-controverse-mitificari

<< Au fost măcelărite, fără motiv, câteva unităţi militare romane aflate în marş, neînarmate>> :roll: :lol:

Adica in plin razboi si plina invazie, cand au intalnit inamicii dacii i-au macelarit "fara motiv", pentru ca, nu-i asa, ce motiv sa fie sa-ti ataci inamicul in timpul razboiului?  :roll:

Mai mult, cica unitatile romane marsaluiau alandala prin Moesia (fost teritoriu al regatului lui Burebista, locuit in majoritate tot de catre daci), neinarmate, desi se aflau langa granita, si chiar una cu probleme  :lol:
Trecand peste faptul ca nu apare nicio sursa antica si care sa spuna asa ceva (masacrul unor unitati romane neinarmate aflate in mars) nici macar creatorii desenelor animate cu Asterix si Obelix nu au reusit sa prezinte in halul asta legiunile romane.  Ideea e vezi Doamne ca dacii erau rai si ii bateau si jefuiau pe saracii romani (nu stiu ce cautau aia prin Moesia totusi).

Asta in timp ce saracutii marsaluiau in treaba lor, neinarmati  :roll: (asta e cea mai hilara si stupida afirmatie). Oricum probabil daca erau inarmati le-ar fi aratat ei dacilor, asta cred ca vrea sa dea de inteles autorul, adica dacii au reusit sa invinga numai romani neinarmati  :roll:.

Cu asemenea descrieri inspirate din desenele animate cu Asterix si Obelix permite-mi sa ma indoiesc de pertinenta "Historiei" ca si sursa de unde poti afla "adevarul" despre daci.

Uite aici o sursa care zic eu mult mai serioasa
http://ediarhi.files.wordpress.com/2010/05/18-texte-cetati-dacice.pdf

Si ce spune despre calendarul dacilor de ex.:

<<Calendarul dacic prezinta urmatoarele caracteristici principale:
- se respecta echivalenta 1 stalp = 1 zi; ele reprezinta deci sisteme de evidenta in numere intregi a unor marimi neintregi; ele sunt astfel concepute, incat sa ramana in urma timpului astronomic exact si sa permita corectia lor cu o unitate (o zi) prin aditie.
- constructia micului sanctuar determina durate fluctuante ale anului, sistem prin care precizia se asigura, cu ajutorul unor marimi intregi la un ciclu de 13 ani.
- intotdeauna anul incepe in prima zi a saptamanii si se sfarseste in ultima zi
- eroarea este de o zi la 8840 de ani! >>

Parerea mea e ca se doreste minimizarea sau daca se poate chiar eliminarea dacilor din istorie, in special pentru a ascunde si a trece sub tacere (sau macar minimiza) importanta civilizatiilor pre si proto-dacice din epocile neoliticului si mai ales bronzului / inceputul epocii fierului (din care se trag si romanii aia antici dealtfel) si care au fost foarte importante pentru istoria Europei si chiar a lumii.


roxaline

#77
Citat din: calator astral din  02 Decembrie 2012, 02:08:37
am gasit mult mai interesant, mai pertinent, mai adevarat colega

@roxaline>
http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/mitul-stramosilor-epopeea-nationala-dacii-columna-burebista
http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/dacomania-cum-mai-falsificam-istoria


http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/sintagma-stramosii-nostri-daci-ar-trebui-discutata

@calator astral
Multumesc mult pentru link-uri. Din nefericire, cultura mea in ale istoriei este minima, spre rusinea mea. Insa la "domníi" precum dl. Alexandru Vulpe ma uit cu atentie si ii cred cam la fel de mult cat il cred pe Paul Offit cand vorbeste de vaccinuri si inofensivitatea lor. Recunosc ca nu prea reusesc sa ma dumiresc cum de cineva care pana  spre sfarsitul anilor 80 sustinea idei - teorii taman pe dos fata de ceea ce sustine - contesta acum face un salt in cariera taman cu inceputul lui 90 si simultan se cuminteste, isi schimba brusc viziunea. Ok, poate a facut niscaiva descoperiri intre 87 si 90 si asta a argumentat serios schimbarea viziunii.

Recunosc ca am zambit vazand sursa ( de informatii) indicata de tine, sursa ce corespunde, intr-un fel, pozitiei oficiale -givernamentale. Si ma gandeam daca exista vreo explicatie ce ar rezolva o interesanta contradictie: pe de-o parte se accepta cu titlu de adevar ceea ce este pe link-urile date si pe de alta parte exista credinta in  ET si in tz alte fenomene parapsihopupu nerecunoscute de guverne-oficiali. Mi se pare o contradictie ( contra cuvantului  :oops: ) interesanta, cu atat mai mult cu cat istoria oficiala este cea care mentine, in mod fundamental, ceata legata si de Marea Uitare si de tz alte dovezi ingropate pe ici pe colo.

Pentru clarificarea "pozitiei" mele in ale istoriei - eu am ajuns sa citesc despre "cealalta" istorie dupa ce un prieten spaniol ( pasionat de istoria veche si alte ciudatenii), vesel din pricina vizitei noastre ( eram un mic grup) in tara sa si dornic sa ne uimeasca ne-a dus sa vedem nu-sh ce pietre si sporovaia vrute si nevrute. Eu eram vraiste de oboseala dupa ce fusesem pe drumuri in ultimele 3 zile ( venisem dintr-o alta deplasare pana sa ajung in Spania) si il lasam sa vorbeasca. Din toata zombificarea mea m-a scos o replica a unui bun prieten al sau, prieten ce ne-a primit in alte sali ale celui de-al nu stiu catelea muzeu vizitat in acea zi. Replica aia continea cuvintele "regi spanioli" , "rex dacorum", inscriptii si "hai sa-ti arat". Atunci m-am dezmeticit .. cu un barbar WTF ? Cam asa am inceput sa citesc "eretisme".

In alta ordine de idei, cateva pagini interesante ... cred eu :). 
http://ro.scribd.com/doc/109806637/Jean-Marques-Riviere-La-Umbra-Manastirilor-Tibetane paginile 47-49
"Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business." ― Tom Robbins

padme

#78
Citat din: kandaon din  02 Decembrie 2012, 12:51:49

<< Au fost măcelărite, fără motiv, câteva unităţi militare romane aflate în marş, neînarmate>> :roll: :lol:


Asta in timp ce saracutii marsaluiau in treaba lor, neinarmati  :roll: (asta e cea mai hilara si stupida afirmatie). Oricum probabil daca erau inarmati le-ar fi aratat ei dacilor, asta cred ca vrea sa dea de inteles autorul, adica dacii au reusit sa invinga numai romani neinarmati  :roll:.

Asta am vrut si eu sa spun, ca pana cand si mie, care n-am facut armata, mi se pare o contradictie de termeni!  Si-o fi uitat pistoalele la carciuma! :)))))))))

calator astral

Citat din: dab270277 din  02 Decembrie 2012, 12:19:53
Baietas. In afara faptului ca ai grave probleme comportamentale eu te sfatuiesc sa nu te legi de istoria strabunilor mei. Pe mine nu ma pasioneaza nici "like-urile" si nu sufar daca sunt moderat. Nu ma obliga calatorule sa te moderez eu definitiv. Am si mijloacele si puterea sa o fac.


  vai de viata mea @dab ! pai de ce te enervezi omu lu Dumnezeu, am butonat eu ceva contra ta?!..nu e frumos sa insulti lumea aiurea, ar trebui sa fii tu cel moderat, pe orice forum normal ai fi fost cel putin atentionat sau avertizat...pe de alta parte te rog frumos nu ma lua cu "baietas-iti fac-iti dreg" , ai ceva de zis, zi, nu ameninta, eu am dat trei linkuri spre saitu specializat in istorie historia.ro, sau nu e voie?!

am zis eu ceva personal la adresa stramosilor tai?!?

Si de unde stii ca taman dacii sint stramosii tai, ai avut freo revelatie sau ce?!

poate esti urmasul romanilor...sau al barbarilor, de unde esti asa sigur, cite natii,rase,triburi s-au perindat p-aici...greci fanarioti, turci, tatari, rusi, huni, teutoni, svabi, sasi, tigani, lipoveni, sarbi, bulgari, ceangai, etc...


Deja pe teritoriul actual al Romaniei convietuiau alaturi de daci zeci daca nu sute de alte triburi similare... geţi, bastani, roxolani, moesi, besi, carpi, costoboci, tyrageti...


fiulploii

   Atata vreme cat  vor fi neclaritati si stergeri de pagini intregi din  Istorie - la comanda , vor fi intotdeauna doua tabere , pro si contra.  Atata vreme cat unii prefera sa nu judece cu propria minte si inghit pe nerasuflate si pe nemestecate diverse , sub pretextul lipsei de timp si apoi isi da cu parerea docta , asta e . E greu doar pentru ceilalti   zicea cineva aici
:-D
   Fie ca Lupul Alb sa le faca o vizita nocturna  :evil: pentru o discutie lamuritoare
Primul de pe lista a patit-o , vezi clipul de mai jos  :evil: 

gerula

AdarM

Adevarul meu e acela ca dacomanii sunt la fel de nocivi ca si latinomanii, ambele categorii fiind la fel de obtuze, punand fanatismul inaintea ratiunii.
Primul contact "dacist" l-am avut in 1996, cand respectivii organizau tabere in zona cabanei Cumpana, pe malul drept al lacului Vidraru.
Seara de seara imi era dat sa ascult prelegerile feluritilor specialisti sau vizionari in istoria daca, disertatii ce sunau, mai degraba, a povesti istorice de sorginte comunista, pe filiera Dumitru Almas.
Sfinxul, cel adus in prim-planul dacic de catre Nicolaescu sau platoul Bucegilor, scos la 'naintare de Cinamar, nu pot fi legate prin nimic de antichitate in lipsa unor minime dovezi ori chiar "sacralitatea" zonei ar trebui sa ofere macar un ciob, o toarta, un vas, un taciune.
Nimic.
Nada.
Niente.
Nexam.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

SLEAH19

Şi de la daci până la noi istoria e plină de ţepe şi poveşti şubrede,  cu vitejia noastră , şamd. E suficient să asculţi Talk Show-urile celor câţiva români care au permis de intrare la arhivele istorice româneşti de la Moscova ,  duse acolo odată cu tezaurul, şi te întrebi cum de mai existăm ca naţiune , care e norocul nostru în conjunctura istoriei şi cum de O căruţă de ţărani a ţinut în şah imperii . Reprodusă de aceşti istorici cu permis, la detaliu , istoria românilor  îţi dă impresia că ori în context geoplitic/strategic pe acest teritoriu trebuie să existe o naţiune, ori credinţa lui , nu vitejia , îl ţine ca ţară ori o forţă ancestrală  are motive ca noi, să fim.
Mai devreme sau mai târziu va trebui redată românilor de un foorum de academicieni şi istorici , istoria reală , fără interese trecătoare.

Ps Off- Norocul lui calator astral că este ilegală , autopsia pe persoane  vii. Încă.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Xanadron

#83
"Istoria o sa fie blinda cu mine. De ce? Fiindca eu o scriu" :evil: - zicea Sir W. Churchill (dupa unii, coleg de Loja Illuminata cu Herr Hitler).

Uite deci cel putin un motiv solid sa nu punem botu' neconditionat la povestile mai mult sau mai putin maiestru insailate de invingatori si/sau colonizatori vechi si noi (cazul Romaniei de-acum). Si un motiv in plus sa nu-mi [mai] dau cu pareri - inevitabil subiective - SI pe topicurile "istorice". :wink:

Totusi, nu ma pot abtine sa observ o conexiune intre daci si... Africa de Sud, sugerata de o similitudine etimologica intre buri si... buri.
Mai precis, intre colonistii olandezi numiti buri / "boer/en"...hmmm, sa fie p-aici si vreo conexiune cu "boieri" oare? (V. Razboiul Burilor, 1899-1902) si tribul burilor din care descindea Burebista, ce-a ocupat se pare zona Rm. Vilcea destule secole.

Nu de alta, dar tot se vorbea prin unele surse citate mai sus despre dani-daci-danezi sau dutch-daci-olandezi si-o anume ipoteza a retromigratiei hiperboreene...

P.S. Pe aceeasi linie a istoriei deduse, induse ori seduse, :lol: se zvoneste ca decizia bombardarii atomice a Japoniei a fost luata dupa multe discutii contradictorii, in care au cintarit mult informatiile privind vivisectiile sadice experimentate de japi pe pilotii americani doboriti si capturati vii in raidurile nimicitoare de deasupra arhipelagului nipon din '44-'45 (taiat coaste metodic, smuls ficati/rinichi fara anestezie etc - deloc placut, nu? :|).

Asa ca nici in gluma n-as sugera "autopsii pe viu" - nici macar dusmanilor mei (chiar daca n-am dusmani - implicit nu exist, nu-i asa? :lol:).
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

AdarM

In Babaita, sat din judetul Teleorman, s-a aciuiat un kenyan. Individul e crescator de capre si destul de instarit, a prins oareshce cheag in vreo cinsh'pe ani.
Si ce-i cu asta?... ma veti intreba.
Pai e, ca prin 2006-2007, 'mnealui a trecut la ortodoxism, si-a schimbat numele si acu-l cheama Costica Popescu, e insurat, are trei copii.
Spilu-i ca asta nu-l face nici roman, nici dac (Costica-Cotyso), nici urmas al Romei, desi vorbeste o romana cat-de-cat acceptabila.
Vezi, cam asa sta treaba cu etimologia numelor... :-D
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

Xanadron

#85
Pe linia cunoscutului deja tip de generalizari... inverse de tip AdarM-ian, se poate la fel de bine spune:

1.(deviant 99%): Ca Romanica-i in Africa. :lol:
2.(derapat 88%): Ca Popescu e un nume preotzesc de origine copta (altfel nu-l alegea kenyanul). :roll:
3.(divagat 77%): Ca migratia negrilor e exclusiv caprin-motivata. :-D
4.(disonant 66%): Ca dacii au emigrat in Kenya dupa anul 106, de unde s-au intors dupa ce s-au bronzat destul.

...Si implicit nu ajungem mai departe de Balaceanca. :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

SLEAH19

Citat din: Xanadron din  02 Decembrie 2012, 19:02:34

Asa ca nici in gluma n-as sugera "autopsii pe viu" - nici macar dusmanilor mei ...

Offt.- Nu am sugerat , nu e nici maximă nici cugetare ci era o constatare .
Calator astral, deseori ajunge în postura în care se introduce singur  pe masa de autopsie . În viu.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

AdarM

Citat din: Xanadron din  02 Decembrie 2012, 19:46:38
Pe linia cunoscutului deja tip de generalizari... inverse de tip AdarM-ian, se poate la fel de bine spune:

1.(deviant 99%): Ca Romanica-i in Africa. :lol:
2.(derapat 88%): Ca Popescu e un nume preotzesc de origine copta (altfel nu-l alegea kenyanul). :roll:
3.(divagat 77%): Ca migratia negrilor e exclusiv caprin-motivata. :-D
4.(disonant 66%): Ca dacii au emigrat in Kenya dupa anul 106, de unde s-au intors dupa ce s-au bronzat destul.

...Si implicit nu ajungem mai departe de Balaceanca. :wink:
Mon vieux, oricare dintre supozitiile tale, cazute pe mana (sau pana, sau stiloul, sau tastatura) unuia precum Adrian Bucurescu, are mari sanse sa devina subiect intr-o dezbatere istorica, zau asa.
Dacist convins, dumnealui explica intr-o lucrare cum ca numele localitatii Agigea vine de la Aigigi, nimeni alta decat soacra lui Adam.
Fratie, la cate balarii suporta hartia sau pagina de net, kenyanul meu babaitean e mangaiere de fecioara!
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

dab270277


poate esti urmasul romanilor...sau al barbarilor, de unde esti asa sigur, cite natii,rase,triburi s-au perindat p-aici...greci fanarioti, turci, tatari, rusi, huni, teutoni, svabi, sasi, tigani, lipoveni, sarbi, bulgari, ceangai, etc...


Deja pe teritoriul actual al Romaniei convietuiau alaturi de daci zeci daca nu sute de alte triburi similare... geţi, bastani, roxolani, moesi, besi, carpi, costoboci, tyrageti...
[/quote]


Si daca sunt urmasul cumanilor sau al roxolanilor sau al carpilor traiesc in acest teritoriu locuit de milenii si nu am sa las pe absolut nimeni sa terfeleasca in picioare istoria acestor locuri. Buni sau rai, barbari sau intelepti sunt strabunii mei.
"The history of our race, and each individual`s experience, are sown thick with evidence that a truth is not hard to kill and that a lie told is immortal." Mark Twain

calator astral

#89
Citat din: dab270277 din  02 Decembrie 2012, 20:08:30


Si daca sunt urmasul cumanilor sau al roxolanilor sau al carpilor traiesc in acest teritoriu locuit de milenii si nu am sa las pe absolut nimeni sa terfeleasca in picioare istoria acestor locuri. Buni sau rai, barbari sau intelepti sunt strabunii mei.

amin.
     :x

ai tai sint stramosii aia...ai tai,da.
  stai linistit ca nu ti-i ia nimeni.

nimeni nu-i "terfeleste in picioare", unde vezi tu asta?!


  hai relaxeaza-te ca esti obosit...discutam doar, am dat un link pe un forum, ...(editat)... StarDust

P.S. Discutati la subiect si lasati atacurile la persoana, valabil pt. dab270277 si calator astral. Daca nu, blochez topicul pe termen nedefinit si trec la avertismente.