Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

2020 - Macaz la paradigmă

Creat de Grifon, 26 Martie 2020, 10:57:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grifon

Da, aș putea - cu mențiunea, obligatorie, că sunt estimările mele. Nu preluate, nu ghicite, nu compilate aiurea de pe site-uri îndoielnice.
Este vorba de un cumul de estimări / calcule făcute pe diferite paliere - convenționale și neconvenționale.
Din cele convenționale exemplific - analize sociologice evolutive 1980 -2020, studii de dinamică electorală 1994-2019 (în principal cauzele / dinamica absenteismului), raporturi între crizele economice și instabilitatea socială, etc.
Din cele neconvenționale - studii pe dispunerile planetare în 1640-1650 (revoluția Cromwell), 1780-1790 (revoluția franceză), 1821 (revoluția Bolivar, la noi T.Vladimirescu), 1848 (revoluția burgheză pan-europeană), 1910-1920 (revoluția bolșevică), 1947 (revoluțiile comuniste est-europene), 1989 (anticomuniste), 2010 (revoluțiile arabe).
La care se mai adaugă și alte metode...mai tainice, asupra cărora n-are sens sà insist (ar trebui să explic prea mult).

disclaimer, specific totuși cà sunt tributaire unor marje de eroare.
1) nu pot estima cu siguranțà intensitatea fenomenului.
2) nu-mi pot da seama, cu certitudine, de direcția socialà / ideologicà.

Ínsà pe reperele temporale sunt destul de sigur (marja erorii fiind max.2-3 ani).

abyss

Citat din: mr din  31 Martie 2020, 09:54:54
abyss, te stiam mai optimist  :rainbow:
S-au încălcat Legile Valahe ale Pământului (pe care nici măcar imperiul otoman nu le-a încălcat).
Punem genunchiul la toți.
Cate speculații sau observații critice se mai pot face in aceste condiții de fenomene atipice?
E destl sa urmarim cu interes efectul si consecința pe termen mediu si lung. Spargeri de coeziuni de discurs peste tot...
- incertitudini -

Citat din: mr din  31 Martie 2020, 09:54:54
Si nu e de vina populatia pentru ca a ajuns asa, ci conducatorii ei de pana acum...
Sansa ar fi aparitia unui alt profil de conducatori. Dar cum ii recunoastem ca sunt altfel?
Complicat!
cateva ganduri pe moment:
1.   Conteaza perspectiva imaginii, a comunicării si a prestației individuale a acestora la nivelul de FB.

2.   Dpmdv, contează sa aibă si o alta viziune asupra acelorași lucruri nu neapărat in contradicție cu alți lideri sau in contradictoriu.

3.   Sa aleagă Romania ,,pe locul 1" fără sa duca o lupta fățișa cu TPTB, ci mai degrabă sa permită o schimbare întâi a imaginii interioare asupra tarii. Una ancorata realităților.

4.   Ce formație si ce mental are profilul dorit al conducătorului? O întrebare necesara.

5.   Sa încerce sa recompună acea Românie a bunăstării cu orice preț punându-i pe toți sa plătească, deci nu sa dea gratis ca mai apoi sa ne arvunească viitorul fiindcă:
a) Mare parte din resurse ar trebui sa meargă in direcția susținerii unui prag minim de acceptabilitate sociala, prag însă mult mai civilizat si de bun simt decat cel actual.
b) Sa ridice si sa mențină superioritatea puterii militare a tarii prin ajutorul tehnologic înalt si punerea la treaba a celor din alianțele interne!

6.   Un conducator bun cand stie cu ce are de a face si cunoaste tema nu are nevoie de a-si citi discursul.

7.   Sa fie operațional diplomatic, sa aibă o viziune clara a politicii europeane si una separata militara nu una combinata si care sa fie aceea care ii este permisa prin prisma sumei posibilităților României.

8.   Sa fie ,,high trusted"".


LE -  Inclin sa cred partial spre mult in analizele dl-ui @Grifon fiindcă păstrează o analiza făcută cu un ochi rece emoțional, care bate la înțelegerea, explicarea si extragerea învățămintelor folositoare si severe din aceasta lume căutând cauzele ce determina ulterior faptele.

Grifon

Îți mulțumesc pentru aprecieri, herr @abyss.
Estimările mele sunt, adevărat, detașate - încerc să înțeleg cauzalități, din care apoi (după ce mi s-a confirmat repetabilitatea)  să trec la extrapolări.
Problema metodelor neconvenționale e că oferă răspunsuri exclusiv abstracte. Traducerea lor ín concretul cotidian e f.problematicà, íntrucât se lovesc, invariabil, de propriul meu subiectivism.
De multe ori am riscat predicții pe mine ínsumi (ín diferite contexte). Răspunsurile obținute s-au dovedit, in peste 60%, neconforme cu realitatea, recunosc. Dar, atenție ! Neconforme cu acea realitate tradusă de mine (căci altminteri, comparate cu simbolismul abstract, evoluțiile au fost întru totul conforme !
Subiectivismul meu a blocat previziunea exactă.
Așa și aici, cu paradigma. Numeroase indicii o atestà, insà doar abstract. Poate "revoluție" sà însemne altceva decât ceva politic. Poate e vb. doar de o schimbare de mentalități, mai greu sesizabilà "in scurt", sau poate se referă la o "revoluție tehnologicà", într-un sens progresist.

Totuși, dacă aceste índoieli le aveam până anul trecut, brusca nebunie apărută ca din neant (aparent) îmi întărește opinia că schimbările vor fi de impact (socio-politico-economice). Nu doar în România, evident, dar în mod sigur nu vor ocoli țara noastră.
Cum nu prea cred ín capacitatea noastrà, a românilor, de a crea un curent ideologic și / sau revoluționar propriu, bănuiesc că ne vom racorda, prin mimetism, la valurile de schimbări abrupte ce vor veni din exterior (dar cu "tămbălău", ce ar putea degenera în tulburări).

În sfârșit, mai vedem. Oricum îmi re-verific și actualizez estimările periodic...așa că, de voi descoperi (completa) unele elemente,  le voi scrie aici.

mr

Istoria ne-a demonstrat mereu ca schimbarile majore s-au facut cu salturi intre paliere/registre/nivele/frecvente, in sus sau in jos. Cred ca este evident faptul ca logica nivelului pe care suntem acum este iremediabil alterata/epuizata. De aceea nu cred putem analiza economia evolutiva doar din perspectiva unui nivel. E normal ca totul sa-si piarda sensul, se intampla ciclic in istoria omenirii. Se numeste evolutie, iar o parte din simbolistica ouroborosului se refera la salturile intre nivele. De acceea, asa cum bine spunea colega Grifon, e greu de tradus in concretul cotidian, neconventionalul, acesta apartinand altor registre de logica.
In plus, fiintam simultan pe mai multe planuri de existenta, interdependente, planul fizic fiind doar apendicele.

Zic ca e complicat de recunoscut conducatorii de alta natura pentru ca tendinta predominanta este de a-i evalua in registrul perimat al nivelului pe care ne aflam. Putini dintre noi sunt capabili sa gandeasca o imagine de ansamblu pe mai multe nivele - chiar daca nu au certitudini, macar sa o lase liber ca potential. Iar aici antrenarea unei gandiri critice conduce la ascutire a intuitiei, fapt imperios necesar in aprofundarea multinivel.
Masele "beneficiaza" de o educatie perimata, exterioara, care le tine subdezvoltat simtul critic, implicit intuitia. De aceea nu sunt de condamnat pentru ca nu "stiu". Insa conducatorii actuali stiu. Dar si lor li se termina timpul...

In ceea ce priveste tara noastra, conducatorii sunt legati oblical si profund obedienti "elitelor" mondiale. Sunt docili, ne-au vandut si se multumesc cu putin. Pana la urma, in aceasta lume putreda, paradoxal, sunt protectia noastra....

Si mai complicat! :-)

"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Grifon

Toate extremele își "suflecă mânecile". Bineînțeles, nu puteau lipsi din scenă marxiștii:

https://www.marxist.com/coronavirus-pandemic-opens-a-new-stage-in-world-history.htm

Evident, "stânga" radicală încearcă să tragă evenimentele "pe turta sa", îmboldind proletariatul la revoluție. Articolul nu atestă că au dreptate (deși, pe alocuri, au) ci confirmă tulburările și efervescența pre-revoluționară ce se contureazà la orizont.

Grifon

Citat din: mr din  01 Aprilie 2020, 09:26:58
... Se numeste evolutie, iar o parte din simbolistica ouroborosului se refera la salturile intre nivele.....
Foarte bine ales termenul, dle.@mr. Ouroboros - ciclicitate.
Iată un exemplu elocvent : ciuma bubonică (black plague) a bântuit lumea la jumătatea secolului XIV, cu apogeu la 1351. A fost tocmai momentul conjuncției Saturn / Pluton, exact ca și acum. Mai mult, originea ciumei bubonice a fost ín China, de la șobolani, iar apoi s-a íntins pe Drumul Mătăsii - ínsă ín Europa a ajuns mai iute, pe caravelele negustorești ale venețienilor (Veneto) - deci tot Italia (prima și cel mai greu lovită).
Repetabilitatea e fascinantă : aceeași conjuncție astrală, China > șobolani > Italia !

De aceea acord credit estimărilor făcute (căci aceleași similitudini sunt și íntre revoluțiile enumerate anterior, comparate cu configurațiile prezentului).
Numai că, similar nu înseamnă identic. Ouroboros e ciclicitate, dar nu circulară, ci ín spirală. Bucla evolutivă tot prin aceleași repere trece - dar pe un alt nivel.

De aici și imposibilitatea mea de a prezice, punctual, la ce fel de revoluție vom asista.

mr

Bine punctat colega Grifon, "similar nu inseamna identic", pentru ca ciclicitatea se aplica fondului problemei, pe cand forma ia chipul epocii si integreaza experienta umanitatii - sub toate formele ei. Cred ca modelul spiralat (evolutiv) se manifesta atat in parcursul unui nivel - chiar daca se poate repeta de mai multe ori pana cand acesta este inteles/asimilat, cat si intre nivele.
Personal, cred ca ne aflam in preajma unui salt intre nivele.

Revenind la aparenta non-actiune, pe 1 aprilie a avut loc la Casa Alba o conferinta de presa despre lupta impotriva coronavirusului - una de rutina, dealtfel.
Totusi aceasta conferinta a fost una atipica, fiind prezenti si conducatori de corpuri armate.
Au fost anuntate "enhanced counter-narcotics operations" "to combat the flow of illicit drugs".
Army Chief of Staff General Mark Milley a anuntat ca "This is the United States military. You will not penetrate this country. You will not get past jump street. You are not going to come in here and kill additional Americans."
Neoficial au circulat pe internet filmulete cu trenuri lungi incarcate cu tehnica militara care intrau in marile orase americane.
Totul pe fondul luptei cu pandemia.

https://www.c-span.org/video/?c4865428/president-trump-sec-esper-announce-counter-narcotics-operation
https://www.c-span.org/video/?c4865438/user-clip-gen-mark-milley-illegal-drugs
https://www.youtube.com/watch?v=91guIYoL9YY

Mai amintesc ca in Europa sunt deja prezenti in jur de 30000 soldati americani si peste 15000 piese armate - sositi la inceputul lunii martie pentru exercitiul NATO "Defender 2020" si pusi pe standby din motive de coronavirus. Pe langa zecile de mii de soldati americani si tehnica militara aferenta, deja stationati in baze europene.

https://www.eur.army.mil/DefenderEurope/
https://www.youtube.com/watch?v=tIgJLccCK-4

See for yourself!



"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Grifon

Ar fi bine ca aceste manevre militare să constituie o coincidență - deși eu, unul, nu mai cred de mult în asemenea "potriviri".
Există posibilitatea ca spirala crizei să atingă nivel de confruntări - intervalul preconizat fiind undeva între august - noiembrie.
Totuși, să sperăm că aceste "operațiuni" (cel puțin bizare, ca moment ales) să nu însemne și altceva.

hoinar

Adrenochrome este la mare cautare in perioada asta, se pare.   :fullmoon:
the older I get, the faster I was

mr

Citat din: hoinar din  02 Aprilie 2020, 11:13:54
Adrenochrome este la mare cautare in perioada asta, se pare.   :fullmoon:

"I want every American to be prepared for the hard days that lie ahead," Trump said at the White House. "We're going to go through a very tough two weeks. This is going to be a very painful, very, very painful two weeks."
("Vreau ca fiecare american să fie pregătit pentru zilele grele care urmează ", a spus Trump la Casa Albă. ,,Vom trece prin două săptămâni foarte grele. Vor fi două săptămâni foarte dureroase, foarte dureroase. ")

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/31/donald-trump-coronavirus-briefing-painful-us-deaths

"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Grifon

Concentrarea de trupe americane în Caraibe (impresionantă, din ce a declarat Trump) pare a ținti răsturnarea lui Maduro din Venezuela.
Cică...împotriva "cartelurilor". Care din ele ? Nu s-a nominalizat niciunul. Nici măcar un nume, să știe poporul yankeu care-i "dușmanul". În schimb l-a menționat pe Maduro ca..."sprijinitor".

Sunt ăștia plini de bombe, dar nu și de imaginație. În 1989, când toată lumea se uita către Europa de Est (revoluțiile, și la noi) Bush I - ul invada Panama acuzându-l pe Antonio Noriega de...de...ați ghicit ! Trafic de droguri.

Acuma, na...toată lumea e cu ochii pe dracu' de Covid, așa că...trosc !

Grifon

La noi presa a evitat, cât a putut, sà relateze exact ce s-a petrecut acum un an la Paris. Iatà un reportaj obiectiv, nepartizan, realizat de independenții de la Le Media

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DKw7LAslS_3U&ved=2ahUKEwjf4q6XkMroAhVOpYsKHWvHAoEQo7QBMAB6BAgAEAI&usg=AOvVaw2DEnzM-uU1pY5g9nMYtW2Z

De pe la momentul 1.15 se vàd cei de la Black Block ieșind din rándul "vestelor", iar pe la 1.20 - 1.30 apar cu una din devizele lor abrupte, ínainte de a șarja jandarmii.

Fenomenul nu se stinge. Intră abia acum íntr- o etapă a organizàrii.
Și, precum am zis, nu se asociazà cu nicio forțà / figurà politicà.

Grifon

Citat din: mr din  02 Aprilie 2020, 19:30:12
[...]Ma repet, cred ca suntem in pragul unui salt intre nivele si nu prea mai avem baze in care sa intelegem ce se intampla. Intuitia si capacitatea de a nestapani frica de necunoscut fac diferenta.

100% de acord aici. Mai rãmâne însă o bază de înțelegere - eterna bază sigură.
Follow the money.
Orice grupare nouă, cu potențial transformator, a fost la un moment dat finanțatà. Și Lenin a primit bani pe filierã germană, și Hitler a primit sume prin intermediere americanā.
Banul este instrumentul consacrat, imbatabil, prin care, íntotdeauna, PTB preiau (total ori parțial) controlul asupra noilor entități.
Nu inseamnă însă că asta le permite ghidajul total. Și bolșevicii, și naziștii, au luat stipendiile ín primă fază, apoi au scăpat pe traseul propriu (de au trebuit apoi și mai mulți bani să fie desființați).

Dar vom vedea. Deocamdată niciun embrion nu este coagulat, vizibil, íntr-un curent semnificativ. E un soi de entropie, o mișcare browniană, din care, într-un final, se vor detașa unele tendințe.
Părerea mea e că deja banii curg spre grupuscule necunoscute publicului larg. Nu se poate estima însă cu ce...finalitate.

Grifon

Citat din: Guest din  03 Aprilie 2020, 00:07:37
Si ce analiza financiar economica ati facut...
Domnule @Guest...d-ta ești atent la ce se scrie, au ba ?
Abia ce mi-am exprimat opinia că, în prezent, nu s-a coagulat incă un curent sesizabil. Dacă am utilizat noțiuni ca "entropie" sau "browniană", nu decurge logic că nu se poate, în stadiul actual, urmări vreo pistă ? Banii se pot urmări abia când există o persoană juridică, cu conturi, sau măcar o persoană fizică pivot, căruia i s-ar putea urmări cheltuielile excedentare.
În stadiul actual, dacă un ins (necunoscut marelui public) sau un grup (la fel de anonim) primește stipendii, faptul nu este (deocamdată) relevant.
Îndemnul meu viza un moment viitor, când am fi remarcat apariția, publică, a unei entități - fie ea și virtuală.
Citat din: Guest din  03 Aprilie 2020, 00:07:37
...care sa va sprijine teoriile cu puncte puncte si mai dinainte?...
Sincer să fiu, nu țin să-mi promovez, neapărat, "teoriile".
Citat din: Guest din  03 Aprilie 2020, 00:07:37
..Poate ne lamuriti si pe noi, astia care nu inteleg...
Pe domniile voastre, "care nu ínțeleg", regret, dar mai mult nu vă pot ajuta
Citat din: Guest din  03 Aprilie 2020, 00:07:37
...Ma astept la un raspuns serios, cu date exacte si precise...
Mă scuzați, d-le președinte CSAT, raportul meu complet nu e încă gata...
Citat din: Guest din  03 Aprilie 2020, 00:07:37
...sa nu picati in cazanul cu conspiratii si conspirationisti...
Chiar te rog, dle.@Guest - ba și insist - ca d-ta să nu cazi cumva în acest "cazan".

Ín alt registru, chiar mă amuz. După ce, ín mod repetat, ai atacat forumul - asociindu-te cu un alt "mare amic" RUFOn, acum te aștepți să fii servit cu analize complete ?! Ba chiar din cele care ar intra sub incidența GDPR ?!

Dacă te intereseazà subiectul, exprimă-ți opiniile (fie pro, fie contra). Și aș recomanda sà o faci ín mod onest - dacă dorești a lua parte la dialog.

În rest, numai bine. Fiecare cu "cazanu'" lui.

abyss

#44
Manualul de propagandă....
Dle Guest.... cum ar fisa ne lasati pe noi cu toate cele menționate mai sus si sa va canalizati eforturile in preocupările dvs de grup.