Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Război intr-un cuvant!!!!

Creat de angellla29, 05 Octombrie 2011, 19:46:02

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

SLEAH19

#120
o.t.  Zen, numeri până la zece şi respiri adânc!

  Aş specula un pic cu privire la iminenţa unui conflict cu Iranul ,poate şi sub influenţa unei cărţi a lui I. Wallerstein combinată şi cu nişte idei a lui N.Djuvara  . Media mainstream ne-a adus în faza în care nu ne mai întrebăm dacă va fi un conflict contra Iran ci când va fi dar se pare că el este doar un conflict ,,de serviciu,, pe care orice presedinte in funcţie american il provoacă pe harta lumii în preajma alegerilor ,pentru că spălatul pe creier popor american dă mai repede votul unui preşedinte plecat la război.  Aşa că, dacă va fi un conflict el nu va fi în nici un caz de anvergură, SUA nu îşi poate permite un război mondial pentru că el ar grăbi sfîrşitul hegemoniei americane care a început de când componentele politice şi economice americane nu mai reprezintă mare lucru singurul atu fiind componenta militară care e bună atat timp cât arăţi muşchii pentru descurajare dar când începe tămbălăul nu mai poţi fi sigur cum se fac alianţele şi care sunt meandrele sentimentului antiamerican pe glob.

SUA reprezintă împărăţia civilizaţiei Occidentale, cu SUA această civilizaţie va apune. Urmeaza  sute de ani de haos. Simţim deja acest haos.  E o nesiguranţă care se extinde în toată lumea occidentală, data de criza si  de pericolul islamic, dar eu cred că şi această ameninţare va muri, în favoarea noastră.
Arabii, oricât ar fi de agresivi acum pe plan general, nu pot progresa dacă nu adoptă civilizaţia occidentală. Din punct de vedere economic, social, tehnic ei nu mai inventează nimic, doar copiază ceea ce fac germanii sau americanii pentru a putea să mai facă un pas înainte. Ei nu sunt creatori.
După mine al treilea război mondial a fost Războiul Rece.
Câteva sute de ani nu vom avea o nouă putere care să-i înlocuiască pe americani, iar aceştia vor muri încet-încet.
China se ridică încet-încet, dar ipoteza mea este că niciodată o ţară care a fost o mare putere nu mai reînvie, nici chiar după 5.000 de ani, pentru a fi din nou un hegemon: Egiptul, Grecia, Italia, toate statele care au fost odată mari puteri şi-au pierdut vlaga şi nu mai pot reveni. China va putea fi o mare putere economică, dar nu cred că va deveni o putere dominatoare.
  Rusul e un european. Ruşilor nu le mai trece prin cap să facă un război, ei se ocupă doar cu şantaje, deşi încearcă să domine prin resurse, nu mai are şanse să redevină o mare putere,  nu se mai află pe lista marilor puteri.

Aşa că nu ştim cine va fi noul hegemon.
   Negu Djuvara.

Sunt părerile unui român care a stat prin biblioteci cât nu avem mulţi dintre noi , ani de viaţă.

  La faza cu nu ştim cine va fi noul hegemon eu aş îndrăzni să spun - UE.

De ce?   Pentru că Germania  simte că e mai aproape ca oricând de Ein tausendjähriges Reich

Este un imperiu cu o închinare impusă. Forme de închinare impusă au mai existat şi în alte timpuri, dar ceea ce se va întîmpla în timpul domniei Fiarei va întrece orice închipuire. O a doua personalitate, la fel de dezumanizată şi numită din acest motiv: ,,o a doua fiară"(SUA) va îndemna tot pămîntul să cadă în admiraţia Fiarei celei mari(Europa )

Revenirea miraculoasă a Europei după WWII acea renaştere a fiarei rănite şi reînvierea Imperiului Roman . Este un imperiu care va avea o putere înfricoşător de mare. Grozăvia acestui imperiu nu şi-a găsit echivalent în nici o creatură de pe faţa pămîntului. Textele profetice îl numesc pur şi simplu ,,FIARA

   Poate nu o nouă ordine mondială cu un guvern mondial aşa cum o aşteptăm noi vor crea societăţile secrete. Poate noi nu vedem scopul, dar el poate fi netezirea căii prin care i se vor da puteri acestei creaturi  - FIARA.   

     Vrem nu vrem , credem sau nu credem , se pare că trăim acele vremuri, binenţeles , doar părerea mea.

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Ganditorul

#121
Nu va suparati dar vad ca dati citate intregi dintr-o carte unde se vorbeste de "FIARA & Co"... Nu vreti sa mentionati si sursa acestei informatii, sursa care vede atat de bine viitorul.
Nu intreb degeaba ci pentru ca - ca europeni si membrii ai FIAREI - poate ar trebui sa facem gestul suprem si sa ne punem streangul de gat - doar salvam astfel lumea. O "FIARA" fara populatia care o compune este inofensiva ... si lumea va trai in veci fericita, pentru ca "FIARA" si tot raul din lume a fost rapus( odata cu distrugerea Europei...).
Ar trebui sa-i agatam in streang in primul rand pe nemti - ai drk "nenorociti", muncesc si sunt ordonati ca niste masini - si ne cer si noaua aceasta nenorocire de viata. Sa vina la noi , sau la greci, sau la spanioli, sau la etnia conlocuitoare a gitanilor - sa-i invatam chiulul, spaga, furtul si lucrul facut sub sigla "merge si asa".
Sa nu uitam insa ca inainte de a face acest gest suprem de unic sacrificiu pt binele omenirii sa dam celorlalti banii, si averea, si pamantul ... pardon, de asta se ocupa deja de zeci de ani pacalicii care ne conduc.
Si daca textele profetice numesc Europa Unita - FIARA (cea mare) - la ce mama drk vrem sa ne mai batem cu arabii ? Ne dam in cap unii la altii - aici, in Europa - si scapam lumea de blestem.
Am zis.

P.S. - Nu va suparati dar asta am inteles dupa ce am citit indelung ceea ce s-a scris. Nu lupta pentru resurse, nu lupta pentru dominarea comertului international, nu facaturi politice pentru justificarea unui comert infloritor cu arme - ci "texte profetice". Mai ramane sa spuneti ca "numarul FIAREI" s-a nascut aici, in Carpati - si "rationamentul" e complet.
Daca voi intelegeti altceva astept umil sa ma luminati si pe mine !

SLEAH19

#122
Citat din: Ganditorul din  22 Octombrie 2012, 23:28:41
Nu va suparati .......

   Nu mă supăr... un creştin este tolerant  şi nici nu am pretenţia că sunt în măsură să te luminez.
Am precizat din start că sunt speculaţii şi păreri personale.

Din cartea lui Immanuel Wallerstein, ,, Declinul puterii americane,, nu am dat nici un citat dar il consider pe autor  unul dintre cei mai în măsură de pe mapamond să explice cu mult timp înainte, reaşezările şi evoluţiile geopolitice pe glob .

Citatele lui N. Djuvara se încheiau cu lipsa hegemonului si am încercat să identific eu unul.

Pe ce bază?

I.  În primul rând nu am vrut să irit dar o să dau link către o interpretare in versiunea lui Dumitru Cornilescu care a trăit intre anii 1891- 1975 !!! Sper să ai răbdare să o citeşti pentru că , conţine şi multă istorie interesantă, citatele din prima postare precum  si citatul de mai jos:

Este primul şi singurul imperiu care, crezînd în Dumnezeu, se va ridica declarat împotriva Lui. Forme de împotrivire faţă de Dumnezeu au existat întodeauna, dar de obicei oamenii aceia erau sau agnostici sau atei sau idolatri. Fiara care va conduce imperiul roman restaurat, va fi pe faţă Anti-Dumnezeu, Anti-Cristos.

http://biblia.crestini.com/explicatia-cartii/1/Daniel

II. Îţi pun în ataşament cartea interzisă pe care eu o am de câteva luni , cea către, care pe un alt topic colegul fiulploii a pus un link şi despre care colegul mr  şi-a exprimat o părere.

Am rugămintea să o răsfoieşti şi dacă nu îţi schimbă părerea despre ce va reprezenta UE , măcar iţi va schimba modul în care faci ironii , doar pentru că dă bine să ironizezi pe cei care tin cont şi de punctul de vedere al religiei când postează pe un forum. Fie el şi de Ufologie.

PS din pacate nu vrea sa ia din motiv de dimensiuni pdf-urile , nici macar arhivate. Voi gasi o alta metoda sa ti le trimit.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

SLEAH19

Citat din: SLEAH19 din  23 Octombrie 2012, 00:56:37
 
PS -  din pacate , nu vrea sa ia din motiv de dimensiuni pdf-urile , nici macar arhivate. Voi gasi o alta metoda sa ti le trimit.

Scuze de postarea consecutiva:

Se poate citi sau descarca de aici

http://www.relay-of-life.org/ro/nazi-roots/chapter.html
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

panta_rh_ei

Daca Immanuel Wallerstein vorbeste despre declinul puterii americane, George Friedman propovaduieste suprematia puterii americane pentru urmatorii 100 de ani in "Urmatorii 100 de ani. Previziuni pentru secolul XXI". Pe cine sa credem?
Cele mai importante evenimente prevazute : sarim peste 2010 in care zice ca Mexicul provoaca SUA si trecem la - 2020 fragmentarea Chinei, 2050 razboi global intre Turcia, Polonia, SUA, Japonia si reconsiderarea marilor puteri - se prevede o relansare puternica a Turciei si Poloniei (deci mai avem de asteptat pana la marele rezbel) si la 2080 cand pamantul va fi alimentat cu energie de la centrale electrice spatiale.
Toata lumea previzioneshte  :-D functie de ce parte a baricadei se afla. Important este sa se implementeze ideea in creierelor oamenilor ca dupa aceea totul devine simplu.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

horia2008

Citat din: panta_rh_ei din  23 Octombrie 2012, 09:02:43
Daca Immanuel Wallerstein vorbeste despre declinul puterii americane, George Friedman propovaduieste suprematia puterii americane pentru urmatorii 100 de ani in "Urmatorii 100 de ani. Previziuni pentru secolul XXI". Pe cine sa credem?
.......
Cred ca asta tine de educatia si discernamantul fiecaruia; cred ca trebuie sa fim atenti si la cine si ce ne baga sub nas sau ne pun in fata si sa vedem care-i interesul,
sa interebam, vorba aia, ma, dar tu al cui esti? si desigur follow the money si, cum spuneam, dupa filtrul personal, poate ne lamurim pe cine sa credem (sau nu)
De exemplu, George Friedman este fondator, chief intelligence officer, financial overseer, si CEO Stratfor iar Immanuel Wallerstein e Senior Research Scholar la Yale University şi Director al Centrului Fernand Braudel al Universităţii Binghamton



SLEAH19

#126
Citat din: horia2008 din  23 Octombrie 2012, 09:40:23
Cred ca asta tine de educatia si discernamantul fiecaruia; cred ca trebuie sa fim atenti si la cine si ce ne baga sub nas sau ne pun in fata si sa vedem care-i interesul,
sa interebam, vorba aia, ma, dar tu al cui esti? si desigur follow the money si, cum spuneam, dupa filtrul personal, poate ne lamurim pe cine sa credem (sau nu)
De exemplu, George Friedman este fondator, chief intelligence officer, financial overseer, si CEO Stratfor iar Immanuel Wallerstein e Senior Research Scholar la Yale University şi Director al Centrului Fernand Braudel al Universităţii Binghamton

Foarte corect unghiul de abordare horia, profesor in balanta cu ,,analist săgeată,,.

   In nr I din 1997 al revistei Magazin Istoric a apărut un interviu cu prof. I. Wallerstein .Nu am găsit un link la acest interviu aşa că o să-l postez aici aproape integral cu scuze pentru mărime , eliminând totuşi  părţile care nu privesc tara noastră.

Sociologul si istoricul american s-a nascut la 28 septembrie 1930. Primele studii le-a consacrat istoriei Africii în perioada câstigarii independentei. Insa lucrarea care l-a consacrat este Sistemul mondial modern. A predat sociologie si istorie la universitatile Columbia din New York, McGill din Montreal si a fost visiting-profesor la universitatile din Alicante (Columbia Britanica), Universitatea Chineza (Hong Kong), Dar-es-Salaam (Tanzania), Illinois si Texas (S.U.A.), Montpellier (Franta), Montreal si Ottawa (Canada), Napoli (Italia). A fost, în mai multe rânduri, director asociat de studii la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales din Paris. In prezent, este profesor la Universitatea statului New York din Binghamton si director al Centrului "Fernand Braudel" pentru studiul economiilor, sistemelor istorice si civilizatiilor. Din 1994 a fost ales presedinte al Asociatiei internationale de sociologie. Este, de asemenea, membru într-un numar impresionant de organisme stiintifice internationale, a primit numeroase premii si distinctii si face parte din comitetul de redactie al mai multor reviste.

Profesorul Wallerstein este un sustinator al primatului cadrului economic mondial asupra celui national sau local.  Potrivit profesorului, factori foarte diversi determina polarizarea spatiala a diverselor activitati economice, rezultatul fiind dezvoltarea divergenta a centrului si a periferiei. Dezvoltarea unei tari sau regiuni nu depinde atât de cresterea economica în termeni absoluti, cât de schimbarea sau mentinerea statutului ei în cadrul economiei-univers. Schimbarea statutului unei tari sau regiuni poate avea loc numai în cadrul unui proces complex si relativ îndelungat, dependent de variatiile conjuncturii sistemului în ansamblul sau; totodata, fiecare "promovare" atrage în contrapartida "retrogradarea" unei alte tari sau regiuni, astfel încât inegalitatea se mentine la scara întregului sistem. Reformarea radicala a sistemului nu s-ar produce - potrivit lui Wallerstein - decât prin înlocuirea statelor nationale cu o administratie mondiala, care sa poata impune predominarea actiunilor de cooperare coordonata asupra mecanismelor concurentiale.

Poti sa nu fii de acord cu o asemenea conceptie, dar, dupa cum o dovedeste faima mondiala de care se bucura Immanuel Wallerstein, nu o poti ignora.
Citisem cu mare interes câteva dintre studiile profesorului si cartea sa, Sistemul mondial modern, .Firesc deci ca atunci când am aflat, acum doi ani, ca îl voi însoti pe domnul Cristian Popisteanu într-o calatorie stiintifica a Magazinului istoric peste Ocean (vezi Magazin istoric , nr. 1-8/1996), sa îmi propun sa îl întâlnesc pe celebrul istoric.

Profesorul Wallerstein a fost extrem de amabil, atunci când l-am sunat, si a acceptat sa ma primeasca chiar a doua zi, desi avea deja planificata o alta vizita, a unui profesor din Portugalia, ce urma sa conferentieze despre evolutia economica a enclavelor portugheze din China.

Interviul pe care profesorul Immanuel Wallerstein l-a acordat revistei Magazin istoric poate parea socant, mai ales în partea de analiza a lumii în care traim si a perspectivelor.

- Domnule profesor, ati fost un apropiat al lui Fernand Braudel. Ce fel de om era? Ce ne puteti spune despre mostenirea lui istoriografica?

- L-am cunoscut pe Fernand Braudel când aveam 40 ani. Nu i-am fost deci student si lucrul acesta a avut o mare importanta pentru relatia noastra.   
..

-La cel de al XVIII-lea Congres International de Stiinte Istorice s-a discutat mult despre viitorul istoriei economice. Au fost istorici sceptici în privinta viitorului acestei discipline istorice (argumentau cu faptul ca multi studenti si o parte a opiniei publice o considerau un subiect prea plictisitor) si au fost si voci încrezatoare. In România, în alte tari din fostul bloc sovietic au fost istorici care au afirmat ca istoria economica reprezinta o abordare mult prea marxista pentru a mai avea o semnificatie majora.

- Respingerea de care vorbeati se datoreaza faptului ca vreme de peste 40 ani comunismul a asociat istoria economica cu determinismul economic, cu maxismul. Dar nu erau ideile lui Marx, ci marxismul creat de Comintern si impus de partidul comunist. Istoria economica se reducea doar la forma ei cantitativa, statistica. Ratiunile politice pentru care se respinge acum istoria economica sunt similare cu cele din Franta în anii '80. Este o reactie a unor fosti membri de partid, care nu va rezista pe termen lung. Istoria economica este esentiala pentru analizarea procesului istoric. Cunoasteti dictonul: sa nu arunci si copilul o data cu apa din copaie. Se va reveni în mod sigur. Stiti ca s-a încercat si înlocuirea cuvântului capitalism, asociat la sfârsitul secolului XIX cu critica pe care partidele socialiste o faceau capitalismului.

S-a cautat o alta formula, societate de piata, altele. Dar capitalismul este antipiata, esenta lui o constituie monopolul. Capitalism, la fel ca marxism, este un cuvânt pe care îl dai afara pe usa, si îti intra pe geam. Nu asa se rezolva problema. Acum oamenii sunt prea pasionati. La fel este în tot Estul Europei. In Rusia, cei care îl laudau pe Lenin pe pagina întâi înfiereaza azi comunismul. Am un prieten francez, profund anticomunist, care a fost în Rusia. La întoarcere, mi-a spus ca a trebuit sa tina piept atacurilor anticomuniste ale rusilor care depaseau limita rationalului. Fenomenul începe sa se manifeste si în China.

-In Centrul si Estul Europei , dupa prabusirea comunismului, s-a declansat o goana pentru a ajunge din urma societatea occidentala (pe care multi o mai numesc înca societatea capitalista). Eu personal am îndoieli ca prin simpla adoptare a principiilor din societatea occidentala, lucrurile vor functiona la fel ca acolo. As vrea sa stiu care este opinia dumneavoastra despre viitorul societatii capitaliste (o mai putem numi astfel?). Si care sunt - potrivit dumneavoastra - sansele ca fostele tari aflate sub dominatia Moscovei sa reuseasca sa depaseasca imensul decalaj care le separa de societatea occidentala?

- Mai întâi, trebuie sa va spun ca eu evit cuvântul societate. Traim într-o economie-univers capitalista înca în mare masura. Dar care cunoaste o profunda criza, determinata de ratiuni pe care le-am expus în lucrarile mele. Eu cred ca ea se va dezintegra în urmatorii 50 ani. Cu totii traim într-o perioada foarte neagra si s-ar putea sa urmeze o Bosnie la nivel mondial. Ceva va înlocui actuala ordine, dar nu stim ce anume. Eu stiu ce ar fi mai bine sau mai rau, dar nu pot face nici un fel de previziune. Lucrurile pot evolua si într-o directie si în alta, fara ca noi sa le putem influenta prea mult. Dar, repet, la nivel global, traim înca în lumea capitalista, bazata pe principii capitaliste. Paradoxal este ca ea a intrat în criza nu pentru ca a esuat , ci pentru ca a reusit; sccesul capitalismului este cel care îl submineaza. Ii submineaza la radacina abilitatea de a acumula capital si de a contracara clasele periculoase. Multi vor fi poate surprinsi, dar sa stiti ca unul dintre cele mai mari dezastre îl constituie colapsul U.R.S.S. Fosta Uniune Sovietica a fost unul dintre stâlpii de sustinere ai capitalismului. Prin disparitia ei, s-a dus si ultima bucatica de credibilitate pentru reformele graduale.

Eu nu am sa merg pâna la a spune ca Lenin a fost platit de Wall Street. Dar omenirii i-au trebuit 60-70 ani pentru a realiza ca tot ce a spus Lenin despre social-democratia germana s-a aplicat bolsevicilor sovietici. Optimismul nu a disparut numai din România, ci de peste tot din Lumea a treia. Nimeni nu mai crede în posibilitatea unei reforme graduale, în faptul ca daca vom face cutare sau cutare lucru, o sa se schimbe ceva, chiar vom ajunge sa traim toti ca la Hollywood. Oamenii nu mai cred si sunt înclinati sa întreprinda actiuni violente.

Comunismul a fost contrarevolutionar, U.R.S.S. s-a distrus singura, nu au distrus-o Statele Unite. Europa de Est a format o parte speciala a Lumii a treia. Guvernele de aici au crezut ca pot transforma situatia aceasta printr-o politica de stat; nu era decât o forma extrema a ceea ce cred toate guvernele tarilor din Lumea a treia. Prin disparitia regimurilor comuniste, tarile Europei de Est au redevenit simple tari ale Lumii a treia. Unele îsi pot îmbunatati situatia, altlele dimpotriva, o vor duce mai rau. Ca sa va dau un exemplu din alta zona, în 1945, Argentina era o tara foarte bogata, unul dintre principalii furnizori ai Italiei. Astazi, are nevoie de asistenta din partea Italiei. Deci, în 20-30 ani Cehia, alte tari îsi vor putea îmbunatati situatia. Dar în general, eu cred ca lucrurile vor merge mai rau. In economia mondiala, se vor accentua polarizarile, distanta între nivelurile de trai se va mari.

Si aceasta independent de politica guvernului dumneavoastra. Pentru toata lumea urmeaza vremuri grele. Problema dumneavoastra consta ca înca va mai considerati altceva decât restul tarilor din Lumea a treia. Credeti ca nu puteti apartine acesteia pentru ca sunteti europeni. Credeti ca daca îi veti copia pe danezi veti ajunge la fel ca ei. Dar ignorati faptul ca în economia mondiala nu este loc pentru mai multe Danemarce. Unii o duc mai bine si altii mai rau. Daca intra altcineva la masa bogatiei, Danemarca trebuie sa plece si nu sunt sanse sa se întâmple asa ceva. In secolul XVI, Danemarca, asemenea Ungariei, traia din exportul vitelor spre zone mai dezvoltate. Ambele tari periferice. Danemarca era atunci o tara agricola, foarte asemanatoare cu tari est-europene. Si, deodata, în secolul XIX, a devenit foarte bogata. Sigur, a fost vorba si de o politica guvernamentala inteligenta, dar a fost si o conjunctura norocoasa combinata cu o asezare geografica fericita. Si britanicii si germanii erau în cautare de mai mult spatiu si i-au tras în sus pe danezi.


Şi  avem mai jos o mostră de calcul geopolitic spus la anul 1997 . Are dreptate omu'?



Vedeti, oamenii nu au o viziune reala asupra geopoliticii. Domina înca o conceptie de secol XIX, având în centru Rusia. arile din Est s-au aflat între Rusia si Germania si au fost prinse la mijloc. Acum, când au scapat din îmbratisarea ursului, vor sa intre în NATO. Dar azi nu mai exista problema geopolitica a Rusiei opusa Germaniei. Astazi se pune problema prin prisma relatiilor S.U.A. cu Europa de Vest si Japonia. Probabil ca Statele Unite si Japonia vor trebui sa ajunga la o întelegere pentru a putea câstiga. Asa se întâmpla întotdeauna într-o confruntare în trei. Vor cauta sa atraga si China. Europa de Vest va fi îngrozita si se va uni cu Rusia, care dispune de forta de munca, ofera o piata imensa, are un imperiu militar. In acest joc, Europa de Est nu conteaza. Doar Rusia conteaza. NATO constituie elementul cel mai putin relevant. Europa de Est cauta sa trezeasca în Germania si Franta sentimente antirusesti. Nu va reusi, pentru ca occidentalii sunt prea realisti si cinici. Pentru ei nu conteaza faptul ca românii afirma ca sunt antirusi, ca iubesc libertatea. Ei vor sa lupte împotriva puterii economice a S.U.A. Aceasta este geopolitica de astazi. Nu poti construi o politica inteligenta cu conceptii gresite. Este adevarat, în S.U.A. si în Canada exista comunitati etnice care au legaturi emotionale cu Europa de Est, apar lobby-uri antiruse, dar asemenea fenomene nu au o semnificatie majora.

Special pentru noi:

Trebuie sa întelegeti ce determina politica mondiala pe termen lung. In nici un caz nu este vorba despre cuvintele frumoase din predica de duminica, despre iubeste-ti aproapele, despre drepturile omului ori despre libertate.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Xanadron

#127
Un Like pentru efortul minutioasei documentari si expuneri a colegului SLEAH19!

Asta nu inseamna insa c-as subscrie cumva la opiniile eruditului Wallerstein - mai precis, nici la orice alta parere a oricaror istorici "clasici" oricit de celebri. Inclusiv istorici ai economiei, care si ei - tot doar parerea mea-i si asta - contribuie involuntar la ingrosarea si mai evidenta a deja opacului zid ce inconjoara mecanismele reale ale deciziilor cu efecte globale de-a lungul intregii istorii... mai ales nescrise a umanitatii.

Trecind peste micul detaliu al utilitatii zic eu reduse a puricarii teoriilor geopolitice mainstream p-un forum cu specificul RUFOn (mai clar: sa trecem totusi de primele foi aburitoare ale cepii NWO, desi ustura), rezist tentatiei de a-i raspunde lui... Wallerstein, nu colegului SLEAH19 deci, pe 20-30 de pagini (cui prodest oricum?), rezumindu-ma la notarea punctului de la care devine total p-alaturi - pentru mine doar, evident. Adica atunci cind zice "n-as merge atit de departe incit sa sustin teoria ca Lenin a folosit banii Wall-Street-ului" (citat din memorie) m-a pierdut definitiv. :|

Chiar de-oi fi eu ala pierdut prin absurde prapastii (proprii si figurate), nu pot inghiti deci sub nicio forma vreuna din povestile astea subred incropite inca de la premise. Si-n analiza carora se-ngroapa inutil mintzi altfel capabile. Nu pomenesc decit falsul Razboi Rece, asa-zisul comunism niciodata privit ca experiment perfect coordonat din umbra... sa nu reuseasca vreodata etc etc. (La capitolul etc-urilor intra, bineinteles, si intreaga pleiada de gogosi despre nazism - in faza lui initiala cel putin -, plus terifiantul mecanism spoliator al finantzelor, dintotdeauna "fardat" de aceiasi eco-istorici la cel mai grotesc mod posibil).

Sorry deci - prefer sa ma retrag in prapastia mea, chiar daca-mi rup picioarele. :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

kandaon

#128
 Ce parere aveti de asta?


SLEAH19

#129
Citat din: kandaon din  24 Octombrie 2012, 21:42:08
Ce parare aveti de asta?



Este inevitabilă !

Mai întâi chinezii or să treacă graniţa pentru spaţiu apoi vor cere ,,autonomie,,...
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

elena78

Citat din: SLEAH19 din  22 Octombrie 2012, 22:03:00

După mine al treilea război mondial a fost Războiul Rece.
Câteva sute de ani nu vom avea o nouă putere care să-i înlocuiască pe americani, iar aceştia vor muri încet-încet.
China se ridică încet-încet, dar ipoteza mea este că niciodată o ţară care a fost o mare putere nu mai reînvie, nici chiar după 5.000 de ani, pentru a fi din nou un hegemon: Egiptul, Grecia, Italia, toate statele care au fost odată mari puteri şi-au pierdut vlaga şi nu mai pot reveni. China va putea fi o mare putere economică, dar nu cred că va deveni o putere dominatoare.
  Rusul e un european. Ruşilor nu le mai trece prin cap să facă un război, ei se ocupă doar cu şantaje, deşi încearcă să domine prin resurse, nu mai are şanse să redevină o mare putere,  nu se mai află pe lista marilor puteri.



din punctul de vedere al complotistilor ,printre care si David Icke ,pe care ii respect nespus de mult ,ei au anuntat cu aproximativ  20 de ani in urma  tot ce se intampla acum pe planeta:chemtrails,vaccinuri intoxicate cu veninuri  mercur ,Haarp ,un nou guvern si un nou exercit mondial ,alimente modificate genetic (genocidul planetar)...si  o inifinitate de alte lucruri ,a vorbit si despre  de un al 3 lea razboi mondial .Ei bine  al 3 lea razboi mondial nu a fost Razboiul Rece,acest razboi trebuie inca sa soseasca   .Cei care stau in varful piramidei .....  planifica acum acest razboi  care va implica  Europa ,Statele Unite ,China  si Rusia.. .. .
cat despre mesajul  de mai sus ,China nu se ridica incet incet ,ea deja s-a ridicat iar unii  americanii  s-au infiltrat in  organizatiile chinezilor ,ea ,China acum este o SUPERPUTERE GLOBALA ,ea deja a devenit  cum era  acum 2.000 de ani in urma,  cat despre rusi ei deja au inceput sa faca se pregateasca pentru un eventual razboi  ....parerea mea este ca Rusia  inca  se  mai afla pe lista marilor puteri!!!!are si dreptul ,nu credeti????

horia2008

Citat din: Xanadron din  22 Octombrie 2012, 20:55:08
...dar, din pacate, nu necuvinte in sublimul sens nichito-stanescian citesc cam des prin zona de-un rastimp. :|

Asa ca, indiferent cite procente o sa-mi incasez poate pentru frusta sinceritate, trebuie sa marturisesc ca singura, inestimabila, ba chiar inefabila :lol: consolare post-primirea-n freza a vreunei boambe atomice-n viitorul WW-III (sau a vreunui ciomag in urmatorul WW-IV de-oi scapa din primu') o sa fie linistea profunda resimtita-n zborul eliberator al sufletzelului meu chinuit, stiind cu certitudine absoluta ca... oi fi un pic mort, :-P dar cel putin N-O SA MAI POT CITI CE SCRII pe RUFOn, carissima elena78!!! :-D

(Cam lunga fraza ce-i drept, dar daca n-o scriam in detaliu simteam ca explodez mai abitir ca The Tzar Bomb). :star: :rocket:

Citat din: SLEAH19 din  22 Octombrie 2012, 22:03:00
o.t.  Zen, numeri până la zece şi respiri adânc!

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Arhanghelul

#132
Sudanul a cerut ONU să condamne bombardarea de către Israel a uzinei de arme

Autorităţile sudaneze au cerut Consiliului de Securitate al ONU să condamne Israelul, care, potrivit acestora, poartă răspunderea pentru bombardarea uzinei de armament Yarmouk, în apropiere de Khartoum. În urma acestui incident au murit două persoane.

,,Patru avioane israeliene au intrat în spaţiul nostru aerian şi au comis un atac laş. Noi condamnăm această agresiune şi aşteptăm ca ONU să condamne atacul, deoarece el reprezintă o încălcare grosolană a concepţiei de pace şi securitate", a declarat Daffa-Alla Elhag Ali Osman, ambasadorul sudanez la ONU.

http://romanian.ruvr.ru/2012_10_25/92354961/

http://romanian.ruvr.ru/2012_10_24/92312431/

http://news.linktv.org/videos/sudan-israel-bombed-arms-factory

http://www.sudan.net/completenews.php?nsid=3978&cid=1

Sudan information minister accuses Israel of factory 'bombing'

http://www.dw.de/sudan-accuses-israel-of-factory-airstrike/a-16328813

http://www.aljazeera.com/news/africa/2012/10/20121024142531802810.html

http://www.therightperspective.org/2012/10/25/sudan-israel-bombed-military-factory/





... Forum  RufoNica Press ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Gabri001

se pare ca rasbelul mult asteptat de unii se misca cu pasi mici si repezi. de vreo 3 zile s-au incins spiritele iara in fasia gaza si se pare ca de data asta asta nu mai cedeaza nimeni: au inceput sa cheme rezervistii de acasa. ce nu-mi place e faptul ca prin acordul semnat cu nato suntem obligati sa ducem razboiul altora.
http://www.hotnews.ro/stiri-international-13625454-israelul-accepta-scurt-armistitiu-timpul-vizitei-premierul-egiptean-fasia-gaza-conditia-nu-existe-tiruri-ostile.htm