Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cutremure frecvente

Creat de R., 03 Octombrie 2013, 20:24:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

StarDust

Nu sunt specialist, dar imi imaginez in subteran mari cavitati (naturale) de mari dimensiuni care se prabusesc rand pe rand slabindu-se astfel structura care tine deasupra cele 3-5Km de pamant. Astfel e posibil sa fie explicabile bubuiturile auzite generate de colapsarea structurilor subterane. Poate ca la un moment dat totul se va linisti si va inceta subit, dar mi-e sa nu cumva sa fie ceva ce precede lucruri mai grave. Sper sa nu fie asa. Am seriose indoieli ca recentul cutremul din Vrancea nu e legat de cele din Galati. Probabil ca miscarile scoartei din zona invecinata au declansat si forte latente ce asteptau sa se elibereze in Vrancea.
Iar daca cutremurele din Galati ar putea fi declansate de activitati umane, chiar nu pot sa ma pronunt, nu sunt un specialist in domeniu.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

SLEAH19

#16
Cutremurele din Galaţi sunt din acelaţi registru cu cele din Italia şi mai nou din Spania:

http://jurnalul.ro/stiri/externe/o-situatie-asemanatoare-celei-din-galati-a-ingrozit-spania-300-de-cutremure-in-30-de-zile-652711.html

 
Citat din: SLEAH19 din  20 Aprilie 2013, 21:29:58

..................
Acum un an discutam aici despre ciudata serie de cutremure din Italia  întro zonă în care nu se pomeniseră cutremure niciodată , casele erau contruite încă din evul mediu cu fundaţii care nu luau în calcul posibilitatea cutremurelor iar societăţile de asigurări nu luau în calcul riscul de cutremur . Personal bănuiam atunci că apropierea lui 21 dec 2012 ar putea fi un fenomen generator de miscări telurice.
Acum un an şi colega padme se afla în zona Modena şi atunci când a pomenit de o discuţie cu cineva din Mirandola ( o localitate afectată)  i-am spus că am nişte persoane în acea localitate.
Vreau să fac un arc peste timpul acestui an scurs şi să vă spun că numărul cutremurelor/replici păreau că nu se mai termină ele persistând câteva luni, depăşind în final 1700 ca număr.
.......


   Fiind cutremure de suprafaţă putem aşa la prima strigare să credem că sunt induse de exploatări/explorări petrogazoase dar la o privire de ansamblu trebuie luat în calcul activarea cutremurelor din registrul ,,normal,, de mare adâncime din Pakistan cu replicile foarte puternice şi cel din Vrancea de azi cel mai puternic din ultimii ani, apoi deruta meteorologică care ne anunţă iniţial o toamnă caldă, lungă şi secetoasă, pentru ca din ziua următoare codurile galben portocalii de ploi să se schimbe în 24 de ore mai des decât semaforul.

  Este posibil ca o forţă geofizică majoră, artificială sau naturală să acţioneaze asupra planetei şi ciudat cum până şi NASA intră în şomaj tehnic chiar în această perioadă.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Urban

Poate sunt HAARP.
Cine ar avea interes sa produca un dezastru (victime umane) in Romania?
Ce s-ar intampla daca maine dimineata Romania ar fi tinta unui cutremur de 7.5 - 8.0 grade Richter...?
...si asa mai departe.

Arhanghelul

#18
Link-uri Utile ...

http://www.emsc-csem.org/#2

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2916.msg49075.html#msg49075

P.S. O fi vreo legatura cu gometa ... aia de sa inverzit langa Marte ... Curiosity ... unde iti plimbi tu ... rotitele ... cap de tinichea ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

arckadii

Tocmai ce am primit stirea asta pe e-mail:
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/fenomenul-de-langa-bucuresti-care-a-distrus-toate-electrocasnicele-din-peste-100-de-gospodarii.html

Avand in vedere ca acest eveniment "inexplicabil", dupa cum a fost catalogat de protv, a precedat cutremurul, sa existe oare o legatura? Stiu ca pare putin probabil, si se prea poate sa fie doar o coincidenta. Ma gandesc ca poate unii dintre voi, care sunt mult mai stapani pe domeniu ar putea sa gaseasca stirea interesanta pentru subiect. Daca nu, cu scuzele de rigoare, propun sa fie mutata in sectorul stiri diverse, de catre moderatori.

Ark

Serban M

#20
EMP pulse / HAARP sau doar ENEL ?

In orice caz... si eu sunt de parere ca responsabili pentru cutremurul de aseara sunt tot cei care lucreaza 'in umbra' prin subteran la galati. Este foarte posibil ca miscarile de acolo sa activeze zona vrancea !

Urban

E clar, asteptam sa iasa tripozii  :-D

R.

http://www.dcnews.ro/2013/10/cutremurele-din-galati-ar-fi-provocate-de-reactivarea-unei-falii/

Comentariu:
Citat"De obicei la orice cutremur de mica sau mare adancime se stie ce falii le cauzeaza din experientele anterioare pentru ca zonele active seismic au o anumita ciclicitate, doar la Galati s-a gasit o falie noua. Vedeti ca va cam pute gura, mai bine lasati-o pe aia cu inundatiile. In curand se va arata si o cometa si sigur va cauza si asta alte cutremure tot de suprafata ca si cele de la Galati si ar trebui ca si astronomii sa fie pe faza si sa gaseasca explicatiile cerute de servicii."
And with strange aeons, even death may die.

Serban M

#23
Citat din: Urban din  06 Octombrie 2013, 14:15:35
E clar, asteptam sa iasa tripozii  :-D

Ironic sau nu ?  :-D crezi ca nu e nimic omenesc in situatia - galati ?!

Urban

Citat din: Sirius13 din  06 Octombrie 2013, 14:48:32
crezi ca nu e nimic omenesc in situatia - galati ?!

Sunt sigur ca nu e nimic omenesc, insa e ceva terestru...ceva se framanta in maruntaiele pamantului.
Au existat asemenea evenimente si in Spania, si in Italia (asa cum bine spunea si SLEAH) si exista peste tot...fenomene care nu sunt intelese de seismologi si care dau peste cap statistici si predictii, teorii si ipoteze.
Ca nu invatam din ele si le privim doar ca pe-o stire asta e partea a doua...

nana

Scuze ca imi bag nasul! Privitor la Spania. Primele miscari serioase au fost acum doi ani. Cutremure ce i-au speriat serios pe localnicii din acea zona. Zvonurile celor mai multi sunt ca distanta dintre cele doua continente, Europa cu Africa se micsoreaza vizibil. Nu stiu care este adevarul, dar cred foarte mult ca Planeta Pamant este intr-o profunda schimbare. Sunt acum ingrijorata de ceea ce se intampla in Romania. Un salut din Madrid!  :-)

acme

Citat din: arckadii din  06 Octombrie 2013, 12:10:27
Ca sa fiu mai exact, ceea ce vroiam de fapt sa intreb: este posibil ca intr-adevar extractiile de petrol din zona sa fie cauza acestor cutremure sau este ceva natural?

Este posibil sa nu aflam niciodata.
We're born alone, we live alone, we die alone.

prodcomb

Citat din: arckadii din  06 Octombrie 2013, 13:57:10
Tocmai ce am primit stirea asta pe e-mail:
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/fenomenul-de-langa-bucuresti-care-a-distrus-toate-electrocasnicele-din-peste-100-de-gospodarii.html

Avand in vedere ca acest eveniment "inexplicabil", dupa cum a fost catalogat de protv, a precedat cutremurul, sa existe oare o legatura? Stiu ca pare putin probabil, si se prea poate sa fie doar o coincidenta. Ma gandesc ca poate unii dintre voi, care sunt mult mai stapani pe domeniu ar putea sa gaseasca stirea interesanta pentru subiect. Daca nu, cu scuzele de rigoare, propun sa fie mutata in sectorul stiri diverse, de catre moderatori.

Ark

Întreruperea nulului de lucru al transformatorului (de mică putere şi situat pe un stâlp) care alimentează consumatorii respectivi duce la distrugerile arătate; sunt mii de cazuri similare întâmplate de-a lungul timpului. De vină este furnizorul de electricitate.
Este una din coincidenţele cu cutremurele de pământ.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

alx

"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Arhanghelul

#29
Citat din: alx din  07 Octombrie 2013, 12:52:45
http://www.ziare.com/stiri/cutremur/specialistii-au-gasit-cauza-cutremurelor-din-galati-afla-care-este-1260981?utm_source=Newsletter__Ultimele_24h&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_99094

Citat:
"O alta ipoteza analizata este cea a efectului inundatiilor. "Este vorba despre efectul apei asupra activitatii seisimice, si anume in momentul retragerii apelor apare asa-numita seismicitate indusa. Deci poate influenta seismic si faptul ca ati avut o inundatie aici", a explicat seismologul."

http://www.ziare.com/stiri/cutremur/specialistii-au-gasit-cauza-cutremurelor-din-galati-afla-care-este-1260981?utm_source=Newsletter__Ultimele_24h&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_99094

Citat 2:
"Fracturarea hidraulică poate cauza seismicitate indusă care se manifestă ca evenimente microseismice sau microcutremure. Magnitudinea acestor evenimente seismice este foarte mică şi nu poate fi detectată la suprafaţa terenului, cu toate că, în mod obişnuit, cele mai mari microcutremure au magnitudini de – 1.6 Mw. Detectarea acestor microcutremure se face prin înregistrări cu seismometre de înaltă rezoluţie, amplasate în sonde de monitorizare, la diverse adâncimi.

În procesele de injecţie a apelor uzate în strate acvifere saline se utilizează fracturarea hidraulică pentru a mări capacitatea acestor straturi să primească o cantitate mai mare de ape uzate. Şi în cadrul acestor operaţiuni, care sunt în legatură cu exploatarea gazelor de şist, pot fi produse microcutremure, cele mai mari magnitudini înregistrate până în prezent fiind de 3,3 Mw.

Serviciul Geologic al Statelor Unite (USGS) a înregistrat şi raportat cutremure induse de activitatea umană, incluzând fracturarea hidraulică, atât pentru exploatarea gazelor de şist, cât şi pentru injecţia apelor uzate, în diverse localităţi. După datele USGS dintr-un total de peste 40.000 de sonde de injecţie a apelor uzate rezultate în cadrul operaţiunilor pentru petrol şi gaze, numai într-un număr extrem de mic au fost induse cutremure, care nu s-a resimtit la suprafaţa terenului, unele fiind foarte greu detectate de seismometre performante.

O comisie de investigaţie a British Columbia Oil and Gas a raportat 38 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,2 şi 3,8 pe scara Richter, ce au avut loc în zona Horn River Basin, înregistrate în perioada 2009 – 2011. Aceste cutremure au fost cauzate de fluidele de injective în timpul fracturării hidraulice, în vecinătatea unei falii pre-existente."

http://www.infogazedesist.eu/fracturarea_hidraulica_si_microseismicitatea.html
http://www.infogazedesist.eu/images/substantele%20folosite.jpg
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05