Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Constructii pe Marte? Viata pe Marte?

Creat de paleoastronaut, 07 Iulie 2006, 22:45:44

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

Scuze pt. greseala , am vrut sa corectez textul dar pana sa fac asta a trecut timpul. Poate o face alcineva, care mai poate .
Multumesc!
Adevarul este dincolo de noi

jean

  Pentru CHIP
Ai grija de unde ai stirile! Vezi pagina comica cu postul meu ,,Astronauti pe Marte"
si ,,Apa pe Marte"
Adevarul este dincolo de noi

CHIP

@Jean

Si de  ce zici ca acele stiri erau pentru pagina comica?
Sursele sunt specificate.

jean

Nu am zis ca erau pt. pagina comica. Dar trebuie sa fim atenti la sursa. Nu am nimic cu tine nu fii suparat.
Adevarul este dincolo de noi

CHIP

OK.Am crezut ca e ceva in neregula cu ele.Sursele au fost specificate si credibilitatea datelor ce le contin revin in sarcina ziaristilor respectivi,semnatari ai articolelor.In rest numai de bine.

jean

  Stiri contradictorii in legatura cu misiunile pe Planeta Marte. Solul este bun dar si toxic, nu exista viata -exista viata, exista apa dar nu se stie sigur.

Am descoperit apa", a spus William Boynton, coordonator al operatiunilor efectuate de unul dintre aparatele de detectare a apei de pe sonda spatiala trimisa de NASA pe Marte.
"Obtinusem deja dovezi ale prezentei apei în forma înghetata (...), însa este pentru prima data când apa martiana a fost atinsa si analizata de Phoenix", a adaugat Boynton, în timpul unei conferinte de presa.
Mediafax
www.cotoidianul.ro  Stiinta & Tehnologie 06.08.200

Pamant de flori pe Marte
-- Solul de pe Marte seamana cu cel aflat in gradina dumneavoastra si in care puteti planta sparanghel fara probleme, a declarat unul dintre cercetatori 
Solul martian este, aparent, propice vietii, potrivit rezultatelor analizei primului esantion colectat de sonda americana Phoenix, o concluzie preliminara care a starnit exaltarea in randul specialistilor misiunii.Cercetatorii au refuzat, insa, sa spuna daca o forma de viata primitiva ar putea exista pe planeta rosie. "Nu exista nimic in sol care sa impiedice existenta vietii, acesta parand a fi, din contra, propice, lipsit de toxicitate", a declarat Samuel Kounaves, responsabil al laboratorului 
www.ziua.ro 28.06.2008

Statia spatiala Phoenix a gasit la Polul Nord al planetei Marte o substanta extrem de toxica, care naruie sperantele ca pe Marte ar putea exista viata, a anuntat NASA.
Aceasta nu a fost adusa de pe Pamant, odata cu statia spatiala Phoenix
  www.ziua.ro  06.08.2008

NASA a trimis un document secret la Casa Alba in care se atesta existenta vietii pe planeta Marte.
Emisiune de stiri la radio Smart Fm, 103.7 MHz.

  Sunt dezamagit. Atata risipa de bani si energie de cei de la NASA. Dupa aceste stiri rezultatele sunt nule. Sau vor sa mentina in mod intentionat starea de haos pentru ca oamenii sa-si piarda interesul iar ei sa lucreze nestingheriti. Chiar nu intreaba nimeni cum cheltuesc banii.

Adevarul este dincolo de noi

angellla29

Chiar nu ii inteleg pe cei de la NASA....De ce atatea minciuni cand ar fi foarte simplu sa spuna ADEVARUL? Mai mult se fac de batjocura si marea majoritate a oamenilor isi pierd increderea in "prestigioasa" agentie spatiala :|

parere

Oameni buni...acum sa fim seriosi, avem pe de o parte NASA si pe de alta radio smart FM...eu zic sa dam cezarului ce e al cezarului, in zona unde a avut activitate sonda spatiala este un sol care nu este propice vietii...poate sunt alte bucati din marte care ar fi propice, nu se stie, NASA a spus ca zona aceea contine acea substanta toxica si atat...eu zic sa o credem pe cuvant. Daca ar fi descoperit 3 bacterii sunt sigur ca ar fi spus ca exista viata pe Marte. Nu uitati ca toate pozele controversate pe care va place voua sa le comentati tot de la NASA vin....de ce nu le-a tinut pur si simplu.
  Exista totusi o singura varianta in care NASA ar nega viata pe Marte desii ea ar exista:sa pice sonda aia spatiala fix in milocul unui oras locuit de fiinte inteligente, atunci pentru a stapanii isteria globala la care s-ar ajunge, oamnei destepti [la propriu] vor hotara ca lumea poate sa traiasca si fara sa stie de vecinii lor de pe marte cum a trait si pana acum.....acesta este insa un scenariu absolut fantezist....nu si pentru extremisti :)

CHIP

Dupa  aproximativ 50 de ani de la orice descoperire acestea se fac publice, daca nu chiar 100.

parere

CHIP, asta e politica NASA sau doar o parere?

angellla29

#325
Sincer nu m-ar deranja sa aflu ca avem si "vecini" si ca mai exista si alte civilizatii in afara de a noastra....din contra as fii super bucuroasa :-D Mai rau nu suport oamenii care incearca sa  minta! Cred ca ar fi un mare pas in constiinta omenirii daca s-ar afla ca nu suntem singuri ptr ca eu cred si sustin cu tarie(ceva in interiorul sufletului meu imi zice asta;de parca as fi stiut dintodeauna) ca ar fii pacat ca in acest MARE UNIVERS sa fim doar noi singura civilizatie....Parca am fii in Evul Mediu cand se sustinea ca Pamantul e centrul Universului si Soarele si celelalte planete se invartesc in jurul sau si nu INVERS....Oare minciunile astea nu "arunca" din nou omenirea in intunericul nestiintei tocmai acum in secolul XXI? Cred ca chiar daca ar ateriza ET cu un convoi de nave spatiale la Washington a doua zi s-ar dezminti ca a fost o inscenare sau un exercitiu militar cu papusi si baloane meteorologice....Vi se pare cunoscut?

StarDust

@angellla29
Eu nu am nici un dubiu ca nu ar fi si altii in univers. Cred ca e un nonsens sa te consideri "buricul" universului si unic, o "greseala" a evolutiei universului. Realitatea, cred ca e mult mai vasta, si sunt convins ca depaseste cu mult ceea ce stim noi... Cred intr-adevar ca privind din punct de vedere "cosmic" noi, suntem abia la inceputuri... altii, sunt mult mai departe. binenteles, e doar ceea ce cred eu, nu am dovezi, dar sunt sigur ca asa e... Pana cand vom avea dovezi, ne vom vedea in continuare de "ale noastre"... :) Referitor la Marte, daca a avut candva oceane/si mari (si se pare ca asa a fost, fara nici un dubiu), viata a existat cu siguranta chiar daca a fost doar la nivel celular, sau bacteriologic, ori doar, alge.. etc. Eu cred doar, ca nu s-a cautat unde trebuie, sau inca, se ascunde adevarul(ma indoiesc de asta).  Deocamdata, eu nu cred, ca NASA s-a obosit sa ascunda ceva, poze "dubioase" le-au expus publicului larg, la fel si ESA. Problema e alta, cat credeti ca ar ramane urme din civilizatia noastra pe pamant, peste 500.000 de ani sau un mil. de ani? mai nimic... trebuie sa cauti f. bine sa gasesti ceva, asa ca... Keep searching...
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jean

#327
                                                              Posibile forme de viata pe Marte
   Studiind cu atentie pozele de mai jos:
11-SM-04-PreRat-B093R1.jpg
12-SM-05-PostRat-B093R1.jpg
Sol150B_P2575_L257_DCS-B156R1_br.jpg
  Am obsevat ca acele mici sfere aflate pe rocile respective sunt suspendate de fapt  prin intermediul unei codite de suprafata formatiuni de roca.
  M-am intrebat prin ce fenomen natural ar fi posibil sa apara o asemenea structura? Poate un fenomen de eroziune sa lucreze selectiv si sa genereze asemenea forme. Nu am gasit un asemenea fenomen, sau nu ma pricep eu. Poate cineva sa explice?
Codita respectiva trebuie sa aiba o rezistenta destul de mare pentru a sustine o asemenea sfera tinand cont de conditiile de acolo, temperatura scazuta -30 -88 grade Celsius, curenti de aer puternici si furtuni de nisip. Sau are o anumita elasticitate si se indoaie la curenti de aer.
  Dupa cum se vede sunt crescute in toate directiile fata de verticala locului, pe toate rocile din jur.
Daca ar fi sa facem comparatie cu Pamantul, unde indivizi separati cresc toti vertical (copacii din padure, firele de iarba),acestea seamana mai de graba cu tepii unui arici care sunt crescuti in toate directiile. Rezulta deci ca si aceste sfere cu codite sunt apartinatori a unui singur individ. Dar eu stiu, acolo gravitatia este mult mai mica.
  Deasemenea se gasesc si foarte multe pe jos. Probabil acelea au ajuns la  maturitate si s-au desprins de codite.
  Poza ,,1MM546ILF58PER47P2957M222M1-B564R1.jpg" este un loc in care unul din roboti trimis de noi, a forat suprafata unei roci. Pe suprafata razuita se vede cum acele bilute sunt uninite cu anumite structuri filiforme ce par sa fi fost tijele ce sustin bilutele respctive. Sunt si cateva bilute sectionate, se vede ca au o structura interna omogena.
Parerea mea este ca acele roci seamana foarte mult cu formatiunile de corali de pe pamant. Ar putea avea un soi de viata, adica: cresc, se imultesc (probabil prin acele bilute-seminte), si apoi mor. Cu ce se hranesc? probabil cu mineralele din sol.
Sau poate numai bilutele respective cu acele codite sunt vii, si stau prinse de acele pietre ca anumite specii de ciuperci sau licheni pe pamant.
04-SS-04-MI7-A170R1_br.jpg
Este o poza mai detaliata. Intradevar seamana mult cu coralii. Aici se vad cum din corpul principal sunt crescute anumite prelungiri, ce se termina la partea superioara cu ceva ce seamana cu niste sfere in formare. Se pot forma acestea prin depunere cristalina? Ar fi posibil un asemenea fenomen in conditiile de pe Marte?
Am pastrat denumirea initiala a fotografiilor pentru a fi usor de gasit pe net. Pot fi gasite aici:
                     http://marsrovers.jpl.nasa.gov/home/index.html
Adevarul este dincolo de noi

CHIP

Citat din: parere din  25 August 2008, 13:48:33
CHIP, asta e politica NASA sau doar o parere?

E politica tuturor celor care detin suprematia spatiului!

jean

#329
   In Fotografiile atasate mai sus am spus ca pot fi niste organisme asemanatoare cu, coralii. Am cautat pe net daca anumite specii de corali pot trai in conditii asemanatoare celor de pe Marte. Am gasit doua organisme care traiesc pe Pamant in conditii asemanatoare. Anumite specii de corali si licheni.
  Coralii
  S-au descoperit oaze coraligene luxuriante, la mari adâncimi (de pâna la 4000 metri).Acesti corali au construit de-a lungul mileniilor adevarati munti submarini. Pot fi intâlniti in nordul Norvegiei sau in apele abisale ale Angolei. Sau in alte locuri unde apele de adâncime au o temperatura joasa (4 grade C -12 grade C).  Se hranesc cu materie organica ce cade de la suprafata oceanului spre planseul oceanic, impreuna cu mici crustacee. Cei de apa rece nu se inalta cu mai mult de 25 milimetri pe an, longevitatea lor ajungând pâna la 2000 de ani, fiind cele mai vechi animale vii ale oceanelor.
http://www.revistamagazin.ro/content/view/6447/20/

  Daca traiesc la 3–4 mii metri adancime, atunci nu au nevoie de lumina si oxigen care sunt in cantitati foarte mici sau lipsesc  acolo. Apa este sarata, sulfuroasa si contine metan Traiesc la temperaturi scazute si pana la 2000 ani. Singura diferenta este mediul lichid si presiunea mare de la acea adancime.

  Lichenii
  Lichenii din speciile Rhizocarpon geographicum ºi Xanthoria parietina au supravieþuit bombardamentului cu raze in vidul cosmic ºi variaþiilor extreme de temperaturã specifice mediului extraterestru. Agenþia Spaþialã Europeanã (ESA), este finanþatoarea acestui studiu. Analizele de dupã expunerea la condiþiile de spaþiu au indicat faptul cã lichenii nu numai cã au rezistat, dar odatã readuºi pe Pãmînt, ºi‑au pãstrat ºi capacitatea de a realiza fotosinteza. În aceste condiþii, spre exemplu, formarea unei atmosfere bogate în oxigen pe planeta Marte prin  colonizarea acesteia cu astfel de licheni, nu mai pare doar un subiect de filme SF.
      http://www.evenimentul.ro/articol/lichenii-sint-cele-mai.html

  Legat de prezenta apei in trecut pe Marte
Foarte multe persoane spun ca apa a fost prezenta in cantitati mari. Dar nu explica nimeni unde a disparut aceasta apa si in ce conditii. Asa cum am mai spus, eu nu cred ca a existat asa multa apa acolo.  Daca stie cineva, sa-mi explice si mie. In prezent nimeni poata sa spuna sigur cata apa se afla pe Marte.

Mai jos am atasat inca doua fotografii cu asemenea formatiuni ca cele expuse mai sus luate de pe net.                                               
                                         



Adevarul este dincolo de noi