Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

2020 - Macaz la paradigmă

Creat de Grifon, 26 Martie 2020, 10:57:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grifon

Da...e o primă încercare. Vor mai fi. Multe. Dar...contrare.
Toți simt, și poftesc schimbarea. Și săracii, și bogații, și ateii, și fundamentaliștii.
E comenduirea Zeitgeist (Spiritul Timpului), căruia toate entitățile i se subordonează (fie laice, oculte, militare, comerciale). Paradigma 2000 a expirat, inevitabil. Și-a consumat resursele.

Beleaua e că...fiecare trage pe spuza lui. Asistăm, la tranzitul între etape, la o uriașa ciocnire de forțe, nu doar opuse, ci ràsfirate 360°.

E un nexus temporal. Și indiferent ce forțe (cumulate) triumfà, noua înfățișare a lumii va fi altfel.
Garantat.

Grifon

#16
Citat din: abyss din  27 Martie 2020, 17:32:22
Asa ceva nu ne trebuie nouă.  Ar fi fatal economiei.

Ne trebuie oameni responsabili cu viziune catre progres si ancorati la un proiect comun, un plan pe 10 ani. Apoi nu mai conteaza cine ori ce partid e la guvernare. Probabil vor fi doar fluctuatii in realizarea planului.

Bineínțeles că "nu ne trebuie". Nimănui nu-i trebuiesc violențe și vandalisme - nici francezilor, nici grecilor, nici...nimănui. Ele apar însă ca și consecințe ale ciocnirii / încleștărilor de forțe opuse (sau divergente). Vechile structuri / sisteme nu cedează niciodată controlul / decizia de bunăvoie, așa că noile curente cu greu se pot impune armonic.

Dar, iată un alt argument, aparent paradoxal. Nu doar masele apăsate cer schimbări radicale, ci și...tabăra adversă. Exponenții realiști ai "marelui capital" conștientizează și ei limitele atinse de paradigma actuală, și susțin o schimbare semnificativă. Celebra revistă The Economist, dincolo de coperțile cu previziuni criptice, are tot mai frecvent articole care lovesc în actuala stare de fapt.

https://www.google.com/amp/s/amp.economist.com/leaders/2018/11/15/the-next-capitalist-revolution

Coincidență (sau nu) acest articol - care susține căderea monopolurilor și reactivarea bazală a unei competiții reale - a apărut cu doar două zile înaintea izbucnirii fenomenului "giletes jaunes" in Paris (17 noiembrie 2018).
Așadar tendința "revoluționară" nu e doar apanajul restrâns al grupărilor anarho-extremiste (ce vor marca un reviriment vizibil în actualul context excepțional), ci și al elitelor capitalului. Aici ar fi multe de comentat privind conflictul surd dintre old money (industriașii, petroliștii, producătorii) și new money ("virtualii" Gates, Zuckenberg, Bezos, etc.), dar am excede sfera topicului.

L.E. -  Observ că articolul necesită creare de cont pentru a fi lecturat integral. Nu-l mai copii, fiind lung și în engleză, dar cine dorește îl poate studia detaliat în cadrul platformei The Economist.

hoinar

Doua teme de gandire:

1. In 1918, Gripa spaniola a ucis 0.1 din 2 Miliarde adica 5% din populatia globului, in conditiile in care oamenii erau mult mai retinuti si empatici, asta dupa ce in 1917, se pornisera la nivel global transmisiunile radio la mare distanta. Daca istoria se repeta (greu de crezut, nu-i asa? :lol:) ne putem astepta in 2020 la -50% fara probleme. 

2. 50% din banii aflati in conturile de pe tot globul constituie fonduri de pensii, estimate la mii de triliarde. In caz de deces, pensia nu poate fi revendicata decat de partener in majoritatea tarilor, nu si de catre copii. Daca doar 1% dintre cei aflati in preajma pensiei dispar, se deblocheaza sume in vecinatatea zecilor de triliarde de dolari.  :rocket:
the older I get, the faster I was

SLEAH19

   CE a luat o iniţiativă de a intra în contact cu companiile telefonice importante din UE pentru a pune la dispoziţie anumite date care să ofere informaţii autorităţilor despre răspândirea Coronavirusului. În primul rând, este vorba despre localizare, dar sunt şi alte metadate care pot fi analizate la un moment dat

https://www.dcnews.ro/big-brother-activat-in-romania-la-propunerea-ce-cristian-busoi-explicatii-la-ce-date-va-avea-acces-statul_738938.html?fbclid=IwAR2i4ECk__zO8YupgjS9pMMhMPpSFxM7wK2SCjmosn7RvNrgMI1tKZ9RDNk
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Grifon

Mulțumim pentru...șlagăr, și îl așteptăm pe următorul. Nu chiar foarte repede, totuși.

Iată ce scriu chiar zilele astea și alți "constipați" - tot The Economist, chiar ieri:

https://www.economist.com/leaders/2020/03/26/the-state-in-the-time-of-covid-19?utm_campaign=coronavirus-special-edition&utm_medium=newsletter&utm_source=salesforce-marketing-cloud&utm_term=2020-03-28&utm_content=cover_text_url_2

Rezum:  Statul (The State) revine ín forțà, cu omni-puteri fàrà precedent de la WW2;. naționalizàri, exproprieri, confiscàri, etc. - ín numele...sànàtàții. Liberalismul este temporar lichidat - iar autorii se intreabà: oare ce inseamnà temporar ? Apoi materialul trateazà impunerea masivà a Big Brother, pe care nu-l vede restrâns ulterior prea repede.
Comentariul The Economist (din experiența precedentelor) e că Statul, după ce impune, temporar, un control draconic, niciodatà nu se gràbește a se restrânge, străduindu-se a-și perpetua noile puteri.
Autorii anticipează că, după isterie, statele vor menține Big Brother invocând alte motive - alte epidemii, criminalitate, droguri, etc.

Acum, e drept, revista fiind dintotdeauna un port-drapel al liberalismului, ingrijorarea articolului nu miră. E de reținut totuși că nu doar noi..."conspiraționiștii", scrutăm perspectiva - iar preocupările sunt similare.

hoinar

#20
Incep sa am indoieli mari privind gravitatea acestui "virus". Inca o data, daca mut canalul 3 posturi, vad nave spatiale si rase de extraterestrii. Dupa ce au testat pe noi atatea atentate fabricate in studio, iata ca acum imping la nivel global o perdea de fum. Cred ca nici lor nu le vine sa creada ce usor le este!

dj_italo: atitudinea ta de securist iti va aduce numai beneficii in noul stat totalitar tehnocrat.
the older I get, the faster I was

Grifon

Citat din: hoinar din  29 Martie 2020, 00:36:28
Cred ca nici lor nu le vine sa creada ce usor le este!
Nu e nimic de mirare, "rețeta" e veche.
Ín 1938, o adaptare radiofonică "Ràzboiul Lumilor", regizată de Orson Welles, dupà romanul omonim al lui H.G. Wells (de remarcat coincidența numelui - sincronicitate) a scos o droaie de americani ín stradă, panicați că suntem atacați de marțieni.
Nu cred cà atunci a fost un experiment comandat, ci poate doar, precum s-a explicat ulterior, o tentativă de a crește realismul regiei. Însă efectul din 1938, dincolo de ilaritate, a indicat multora cât de gigantică (și facilă ) poate fi manipularea prin mass-media.

Ei, păi dacă acum 80 de ani s-a prostit o lume numai cu o piesă radio, de ce să ne mirăm azi, când un ansamblu concertat TV / radio / Net / autorități / vedete / megafoane / etc. trâmbițează non-stop de o lună cà..."ne ia mama draqu"...
Doar cine are ràbdarea și iscusința de a analiza detalii poate scăpa, întrucâtva, de prosteala instituționalizată.

Ganditorul

#22
Sunt convins ca acum, aici, ne ocupam de aparentze si ca razboiul, conflictul cel mare, e in alta parte. Asta cu "unde se duce economia", ce se intampla cu fondurile de pensii, ce spun exponentii marelui capital in The Economist ar trebui sa le privim ca fumul ce acopera scena...

Parerea mea oarecum fantezista - pt ca n=am dovezi directe, imediate - este ca asistam la o noua faza, o noua etapa, a unui conflict intre doua civilizati, cvasincompatibile, ce vietuiesc pe Terra de ceva timp - as zice de ceva mii de ani. Unii suntem noi, astia de ne place verdele, apa, padurea, natura. Ceilalti ar fi cam cu desertul, poluarea, distrugerea ecosistemului natural si crearea unui mediu artificial, "civilizatia asfaltului" sa zicem, desi am putea sa le spunem si " cei veniti din stele"... care nu suporta viul planetar, invatati cu artificialul de pe o nava interstelara.

Si in timp ce noi astia cu "raul, ramul, ramurica" luam scaltoaca dupa scaltoaca - ca e criza financiara, ca e criza resurselor sau a coronavirusului - in jurul nostru TOTUL se transforma : unde era padure acum e ...desert in devenire, unde era apa curata acum e o mare de deseuri, de reziduri petroliere, de subst, toxice/radioactive, unde era gheata vesnica acum e iarba sau "ocean dezghetat", unde era cer albastru acum e "chemtrails", unde era aer curat acum sunt toxine, poluare, gaze, unde erau oceane si populatie marina acum sunt plastice, reziduri, gunoaie, unde era clima mediteraneeana... acum te usuci la soare, unde era ger acum faci plaja.
= Totul se duce discret (aparent intamplator) spre confortul unei populatii obisnuite cu putina, extrem de putina apa si verdeata si cu un confort termic cu 10-20 de grade C mai mult decat e confortul nostru termic. Am si eu o intrebare de 100 de puncte : De ce islamul n-a invadat Europa acum 4-500 de ani cand erau "cata frunza si iarba" iar rezistenta la cucerire era modica, fanfaronarda (pt gloria cavalerilor ...) si invadeaza Europa acum cand sunt schimbari climatice ce aduc si schimbarea ecosistemului cu +10=20 gr C ?? De ce veneau p'aicea si dupa o lupta victorioasa sau nu ...o taiau la vale spre deserturile din nordul Africii ?? Luau tribut copiii - viitorii ieniceri capabili sa lupte prin locurile astea, si fecioare, capabile sa le dea copii care sa reziste la luptele din Europa. Dar cuceriri teritoriale pe aici ? NEMA - vorba turcului. Teritorii cucereau acolo, pe orizontala nordului african.
Acum dintr-o data le canta cucul ...si le place si pe aici

Noi stam si cautam solutii la crize provocate aiurea - pt ca e usor sa faci dezordine, haos. In timpul asta "CEILALTI" evadeaza din ce in ce mai vizibil din cercul impus de trecut largindu=si spatiul vital. Din pacate ceea ce pentru ei e spatiu vital pt noi e toxic... si invers.

Partea proasta e ca noua generatie e gata sa accepte compromisul si sa renunte la modul de viata traditional pentru accesul la un spatiu virtual cat mai colorat in care vb cu frigiderul, cu aspiratorul si cu multe alte "gadgeturi" oferite de tehnologia 5G. Matrixul poate ca n-a fost pana acum ...dar e in constructie acum - vom trai cu mintea  intr-o lume virtuala pompoasa iar corpul il vom abandona intr-o lume plina de deseuri si toxicitate, lipsita de VIUL PLANETAR. Daca la astea mai adaugam si extravaganta practicilor sexuale pagane - de, la ei era si cu 5 neveste si cu "copii fragezi" si cu "schimbarea de gen" - avem tabloul complet al viitorului sub "noua civilizatie".

Si evident totul, toate aceste distrugeri ale viului si modului de viata traditional se fac dintr-o "regretabila gresala/eroare" sau in numele "dezvoltarii tehnologice". Totul facut de o generatie de guvizi bogati sau imbogatiti, care asteapta curatenia de primavara si locul liber lasat  de coronavirus printre batranii bogati ai lumii - vechea generatie (a drk-ui virus cum a stiut sa loveasca exact zonele cu rechini batrani si bogati...). Cum va arata lumea dupa ?? Depinde si de noi ...

Si de aceea ma uit dincolo de aceasta perdea de fum a ... crizelor (la noi in plina criza de virus se TAIE paduri in draci, se taie verdele ... asta e o activitate de importanta nationala care n-a putut fi oprita) si ma intreb : PANA CAND MAI INGHITIM PARADA ASTA, si, CAND PUNEM MANA PE PAR  ??

abyss

#23
La alegeri punem mana pe par si votam.

Domnule @Grifon,  nu trambita nimeni nimic. Astia acu 2 săptămâni il puneau pe Câțu' prim ministru si discutau peste tot la tv de alegeri anticipate in iunie. 
Vorbea lumea prin sibiu ca primaru nu semna nimic fara sa verifice 2 securisti nemti hartiile. Am zis ca-s idioti dar...
https://www.google.com/amp/s/www.bzi.ro/un-fost-sef-spp-rupe-tacerea-klaus-iohannis-este-agent-al-serviciilor-secrete-din-germania-663364/amp


Cred ca suntem prea mărunți noi câțiva sa mai schimbam lumea. Serviciile secrete sunt cele care pot face ceva daca mai exista patrioți acolo . Dar.... vom vedea.

Grifon

Eh, dle.@Gânditorul...e drept că forumul investighează, în vremuri mai calme, posibile ipoteze de existență extraterestră...dar hai să nu căutăm prea departe...probleme aflate mai aproape.
Discursul anti-emigrație e vocea extremei drepte, și e o problemà, in opinia mea, falsà. Orientalii sunt la fel de sàraci ca noi (marea masà), iar în ultimii 50-60 de ani au fost boxați fàrà milà de...hm...sà làsàm.
(ca parantezà - nu e ciudat cum "extrema dreaptà" de azi face exact jocul acelora impotriva cărora s-a născut, de fapt, extrema dreaptă ? )
Cât despre "asfalt" și natură...ce să spun ? Sunt născut / crescut între betoane, n-am locuit în viața mea la țară (nici nu-mi doresc), și îmi plac jocurile PC / PS, mai ales noile achiziții VR. Păi, conform of-ului d-tale, eu ce-s? Vreun "reptilian" de pe o "navă"?!' Să fim serioși...
Dar îți dau dreptate privind problema degradării mediului. Este consecința goanei pentru profit și a iresponsabilității, dar de vinà suntem noi. Noi toți - fie direct, fie prin pasivitate.

Elocvent insà pentru starea actualà de fapt e modul în care frustràrile noastre izbucnesc, íși cautà debușeul. In postarea d-tale vàd amestec de idei "dreapta" (migrație, islam) și "stânga" (protecția mediului). La fel a fost și ín Franța tot anul trecut, când valul "vestelor" s-a stins tocmai din pricina ireconciliabilelor diferențe doctrinare între zecile (chiar sutele, inițial) de mii de manifestanți.
Divide et impera. Atât de vechi, atât de nou. Așa a și câștigat lacheul finanței (Macron) alegerile în 2017 - deși peste 60% din francezi sunt la exasperarea extremismului. Le Pen a pierdut turul 2 pentru cà neo-marxiștii (puternici in Hexagon) au votat cu Macrou doar pentru a o bloca pe Marine. Așa s-a ajuns că anonimul Emanuel, cu un partiduleț scos din...seif, a câștigat țara și acum îi mulge pe ăia fàrà jenà...

Rețin din supàrarea d-tale problema de mediu - importantà. Cred că e o miză deja (în toată farsa isterică ce-o percepem), și mai cred că va fi, indubitabil, o componentà ideologicà majoră în noua paradigmă ce va lua naștere în următorul deceniu.

Grifon

Citat din: abyss din  29 Martie 2020, 21:24:18
Cred ca suntem prea mărunți noi câțiva sa mai schimbam lumea. Serviciile secrete sunt cele care pot face ceva daca mai exista patrioți acolo . Dar.... vom vedea.

Serviciile secrete nu crează niciodată revoluții. Ele pot, cel mult, regiza revoluții.
Nu o minoritate modifică lumea - fie ea cât de "inteligentă". Oamenii schimbă lumea - dacà au voință și-și conștientizeazà potențialul. Dar când dorm ín pasivitate și iluzii...normal că unii mai realiști și informați ajung să-i domine pe ceilalți.

E pluribus unum. Toți, ca unul. Ăsta a fost motto la revoluția americană - deși nu e nici vreo născocire masonică, ci doar o cugetare din ínțelepciunea latină.

abyss

Trist, domnule @Grifon, trist. Aceia mai informati care au iluzia ca ii domina pe altii ... se amagesc singuri.

hoinar

Perdea de fum. Ca sa ascunda pedofilia, canibalismul si ritualurile satanice din randurile politicienilor, biserici si hollywoodului. E atat de absurd si de necrezut incat pur si simplu majoritatea nu cred ca asa ceva e posibil.

Unde pozitionam cancerul Epstein in tot puzzle-ul asta?

Cand au fost bagati in corzi acum aproape 20 ani dupa descoperirea lipsei a peste 2 trilioane de dolari din visterie, au darmat 3 cladiri si au asasinat mii de oameni care au incercat sa scoata adevarul la iveala.

Istoria se repeta.

the older I get, the faster I was

Grifon

Citat din: mr din  30 Martie 2020, 21:42:13
Poate, dupa milenii intunecate, e coapta mamaliga... :-P

Nu știu dacă e un reset peste milenii, dar anumite calcule și estimări indică apariția unui interval (2020-2030) cu un rar întâlnit potențial de schimbare / transformare.  Atât de vastă și profundă, încât sunt înclinat a crede că va avea intensitatea și impactul unei revoluții.
Strict privind țara noastră, estimările ar fi 2023-2025 ca debut, ulterior 2030 ca apogeu (sau finalitate a transformării). Probabilitatea de violență și tulburare socială e destul de mare - dar să sperăm cà va fi vorba doar de manifestații.

horia2008

Citat din: Grifon din  30 Martie 2020, 21:59:04
... dar anumite calcule și estimări indică ...

poti sa detaliezi ?