Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Incalzirea Globala

Creat de baaron, 30 Martie 2006, 05:02:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Arckadii

planeta ne distruge...
ar fi fost si cazul pana la urma, la cat rau i-am facut.
suna cunoscuta ideea asta:"-hai sa taiem toata padurea asta sa facem hartie. -dar distrugem un ecosistem. -lasa ca ne ducem pe marte si traim acolo."
ne-am facut-o cu mana noastra, asta e. acum macar sa ne bucuram de "show".
ce dragut ar fi sa fim intr-adevar singuri in univers, o greseala dar si cea mai mare minune care prin ea s-a nascut si prin ea si-a gasit sfaristul.
Cu pesimismul de rigoare referitor la acest subiect,
"Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie, AMIN"
Arckadii

AdiM

Citat din: Arckadii din  01 Februarie 2007, 15:59:41
planeta ne distruge...

Nu sunt de acord, draga Arckadii. Planeta nu ne distruge.
Cel mult schimbarile climatice de pe ea ne pot ucide la un moment dat, ca fiinte terestre, dar ca fiinte universale si spirituale nici o schimbare planetara nu ne poate distruge, fiindca viata noastra nu se limiteaza la ce traim aici pe Pamint sau pe orice alta planeta. Desigur, fiecare este liber sa isi regleze vizorul mental propriu la cit vrea el din existenta lui universala.



Arckadii

Adim...citeste mai sus. nu eu am afirmat chestia aia.
Reluam in mod ironic o fraza a altcuiva

LP

Din pacate, pana sa ajungem la colonizare altor planete, trebuie sa ne purtam crucea aici. Nici nu stiu daca vom reusi o colonizare in urmatorii mii de ani! Tehnologic evoluam la telefoane mobile, la jocuri, tot felul de nimicuri (controlul populatiei), insa spiritual sau in esenta existentei noastre................................................. Consumam cat putem, incercam sa ne depasim conditia achizitionand tot felul de produse energofage (orice se baga in priza consuma energie; adunata la fiecare om care are cel putin un produs care se baga in priza...). Evolutia noastra e pe plan material, dar ce facem cu celalalte parti? Suntem maimute evoluate? Daca da, ce mai conteaza ce facem? De ce mai respectam reguli? Nu uitati ca primele reguli respectate au fost cele religioase si ele au creat legislatia moderna. Deci respectam niste legi care in esenta spun sa nu furi, sa nu omori, sa nu preacurvesti (ca iti ia nevasta tot altfel), etc. dar de fapt nu avem nici o legatura cu ele! E asa? Eu nu cred! In interiorul nostru le respectam, insa trend-ul modern care zice "sa ai, sa castigi bani, sa preacurvesti..." (daca e altfel, contraziceti-ma) ne impinge exact impotriva legii religioase si laice. De aici se ajunge la consum, adica poluare, la schimbare climatica, la razboaie pentru bani careinseamna tot consum. Evolutia noastra, ca si istoria, se repeta. Nu invatam niciodata nimica din ce a fost, uitam pana si greselile noastre personale, si ne trezim cu tornade in Ferentari si marea la castelul Bran.  :-D



Timax


xennon_2000

Lp
Se dezvolta spiritulal cine vrea!..restul....avizi de bani si putere, fara sa tina cont de nimik!numai de zvoltare fizica in rest nimic....ar trebui sa existe pete tot pe net topicuri ca acesta!poate se mai schimba ceva

IONUT

Mare dreptate ai LP, subscriu si eu.

xennon_2000

Ma intreb daca generatia tanara...va schimba ceva!sau nu vom fi in stare sa trecem de "prejudecatile si gandirea de cal" in legatura cu energiile nepoluante??? :?acum ori niciodata!pana nu e prea tarziu

xennon_2000

eheee...USA a cam intrat in panica, de cand cu Katrina! e in dilema

pri3st3ss

#39
Încãlzirea globalã e provocatã de activitatea umanã

      
La Paris a fost dat publicitãþii un raport, îndelung-aºteptat, elaborat sub egida ONU de Comisia Interguvernamentalã asupra Schimbãrilor Climatice. Experþii spun cã va reprezenta cel mai cuprinzãtor studiu de pânã acum acum în ceea ce priveºte efectele încãlzirii globale asupra vremii, pãmântului ºi oceanelor.
Una din concluzii este cã în mod foarte probabil (90%) activitatea umanã este cauza încãlzirii globale.
Unul dintre autorii raportului, Kenneth Denman, ºi-a exprimat speranþa cã în urma prezentãrii concluziilor, se va trece la acþiune.
"Aºa cum se spune, "gândeºte la nivel global ºi acþioneazã la nivel local", deci sperãm cã raportul îi va convinge pe oameni cã schimbarea climei e un lucru real, cã suntem rãspunzãtori de o mare parte din aceastã modificare ºi cã trebuie într-adevãr sã facem schimbãri în modul nostru de viaþã".

Acest raport însumeazã munca a peste douã mii de oameni de ºtiinþã ºi, dupã cum spune corespondentul BBC pe probleme de mediu, în cazul în care previziunile acestor cercetãtori sunt corecte, ele sunt alarmante.
Una dintre predicþii va fi probabil cã pânã la sfârºitul secolului, s-ar putea produce o creºtere a temperaturilor de pânã la 6,3 grade Celsius, deºi intervalul cel mai probabil este de între 2 ºi 4,5 grade. Chiar ºi aºa, spun oamenii de ºtiinþã, efectul asupra vremii, a faunei ºi a florei ar fi unul dramatic.
Sudul Spaniei, sudul Franþei ºi pãrþi din Italia ar putea deveni, în cursul vieþii noastre, zone greu locuibile, cu o populaþie ce ar avea de fãcut faþã unei diminuãri a resurselor de apã, iar în zilele de varã temperatura ar trece în mod regulat de 40 de grade Celsius.
Unii dintre cei implicaþi în redactarea raportului au pledat în favoarea folosirii unui limbaj cât mai direct cu putinþã, pentru a impulsiona guvernele din întreaga lume sã treacã la acþiune.
Pînã acum, oamenii de ºtiinþã nu ajunseserã la o concluzie atît de fermã cã încãlzirea globalã ar fi provocatã de activitatea umanã ºi nu de fenomene naturale.

sursa:http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2007/02/070202_warming_report.shtml


Apele Gangelui forþeazã localnicii sã se mute


Temperaturile ar putea creºte în medie cu trei grade Celsius pânã la sfârºitul secolului. Acestea sunt previziunile unui raport privind fenomenul încãlzirii globale dat publicitãþii la Paris de cãtre experþii Organizaþiei Naþiunilor Unite. Schimbãrile ar determina o serie de fenomene îngrijorãtoare.
Previziunile sugereazã cã nivelul apelor ar putea creºte cu mult mai mult decât se credea iniþial din cauza straturilor de gheaþã care se topesc - un fenomen care pune în pericol vieþile a milioane de oameni care trãiesc în zonele joase. Un exemplu concret: insulele locuite din delta fluviului Gange, care sunt înghiþite de ape.
La gura apei, unde Gangele se revarsã în mare, o familie aduce ofrande râului mamã al Indiei. Fructe ºi flori sunt oferite apelor, pe zgomot de clopote, în aºteptarea artificiilor.
Apele din delta Gangelui aduc viaþã. Dar recent au început sã-ºi ia înapoi pãmânt.
În delta Gangelui se gãsesc o serie de insuliþe locuite, iar nivelul în creºtere al mãrii pune în pericol viaþa a milioane de oameni. Una dintre aceste insuliþe este deja aproape pe jumãtate sub apã.

Insula Goruma
Aici domneºte un aer înºelãtor de stabilitate.
De-a lungul unei strãzi de piatrã galbenã se vãd la tot pasul ricºe iar un pic mai încolo se înalþã o casã de cãrãmidã cu care aduce a cabanã alpinã.
Dar, deºi predominã un aer de stabilitate, sãtenii nu mai pot sta mult în casele lor.
Beshanti Bunya s-a nãscut aici ºi trãieºte pe pãmântul strãmoºilor ei dar ºtie cã insula se erodeazã ºi cã peste puþin timp va trebui sã pãrãseascã acest loc.
"Nu am de ales. Multe familii au trebuit sã se mute. Aºteptãm sã ne ajute cineva. E mâna lui Dumnezeu. El a creat ºi dacã El va lua totul, o sã pierdem tot", a spus Beshanti Bunya.    
Nu am de ales. Multe familii au trebuit sã se mute. Aºteptãm sã ne ajute cineva. E mâna lui Dumnezeu. El a creat ºi dacã El va lua totul, o sã pierdem tot
Oamenii de ºtiinþã spun cã natura a fost dintotdeauna cea care a modelat forma deltei, clãdind insule din aluviuni ºi înecând altele.
Dar mereu a existat un echilibru între ce a fost creat ºi ce a fost distrus.
În ultimii ani însã, sute de kilometri de pãmânt au fost înghiþiþi de ape din cauza gazelor de serã care au forþat nivelul apei sã se ridice.
Profesorul Sugata Hazra de la Universitatea Jadavpur a decoperit în timp ce studia hãrþi de satelit cã una dintre insule, Lohachara, undeva cândva locuiau mii de oameni, a dispãrut.
Aici nivelul apei se ridicã cu trei milimetri anual. Poate nu pare mult, dar acset fapt favorizeazã forþa distructivã a furtunilor ºi inundaþiilor.
Soarta locurilor precum aceste insuliþe din delta Gangelui depinde de ce se întâmplã în Antarctica ºi în zona Oceanului Arctic, fenomene care la rându-le vor depinde ºi de deciziile politice care vor fi luate la Londra, Bruxelles ºi Washington pentru combaterea încãlzirii globale.


sursa:http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2007/02/070202_gange_incalzire_globala.shtml


pt fig 1:The Intergovernmental Panel on Climate Change predicts that temperatures are most likely to rise by 1.8C-4C by 2100. But the possible range is much greater; 1.1C-6.4C. The maps above show how a range of three different scenarios will affect different parts of the planet.

The emissions scenarios, A1B, A2, B1, used to create the maps above, are based on a range of detailed economic and technological data. These versions of the future consider different population increases, fossil and alternative fuel use, and consequent CO2 increases. The broad range of outcomes they show is displayed in the charts below.


Russia probes smelly orange snow

Oily yellow and orange snowflakes fell over an area of more than 1,500sq km (570sq miles) in the Omsk region on Wednesday, Russian officials said.

Chemical tests were under way to determine the cause, they said.

Residents have been advised not to use the snow for household tasks or let animals graze on it.

"So far we cannot explain the snow, which is oily to the touch and has a pronounced rotten smell," said Omsk environmental prosecutor Anton German, quoted by the Russian news agency Itar-Tass on Thursday.
(fig2)
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

pri3st3ss

Chelesc aricii!
Medicii pun intamplarea pe seama incalzirii globale, din cauza careia animalele nu mai intra in hibernare. Specialistii sunt de parere ca, din pricina temperaturilor ridicate, ariciul nu a reusit sa intre in hibernare si si-a pierdut tepii din cauza ca incercarea de a ramane activ a reprezentat pentru el un stres infiorator. Ariciul, care primeste acum ingrijiri speciale, se va reintoarce in natura dupa ce isi va recapata tepii.

sursa:http://www.evz.ro/
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

pri3st3ss


Incalzirea globala strica anotimpurile Romaniei

Romania extremelor meteo

Vin furtuni, calduri si seceta

Seceta, valuri de caldura, precipitatii abundente in intervale scurte de timp, inundatii rapide, furtuni puternice si anotimpuri altfel decat ne-am obisnuit. Cu alte cuvinte, efectele schimbarilor climatice pe care le vom resimti de-acum inainte si noi romanii, asa cum sunt ele mentionate in ultimul raport al Comitetului Interguvernamental pentru Schimbari Climatice.

Astfel, in toate regiunile situate la latitudini temperate s-a inregistrat deja o tendinta de crestere a frecventei si intensitatii fenomenelor extreme. ,,Spre exemplu, referitor la tara noastra, asta inseamna ca sunt posibile secete mult mai intense decat pana acum. Deja s-a observat, la nivelul Romaniei, o tendinta de scadere a cantitatilor de precipitatii in sezonul de iarna, tendinta ce se va mentine si in viitor", spune Roxana Bojariu, unul dintre climatologii romani care a lucrat la elaborarea raportului.

Pe de alta parte, vor fi din ce in mai frecvente si asa-numitele inundatii rapide. ,,In acest caz, vorbim despre cantitati de precipitatii din ce in ce mai mari, intr-un interval de timp din ce in ce mai scurt.

Partea proasta e ca aceste inundatii sunt mai greu de prognozat", adauga climatologul. Tot din cauza incalzirii globale, vom avea parte si de furtuni si vanturi mult mai puternice decat in mod normal, asa cum s-a intamplat si la inceputul acestui an. Alte modificari, pe care le-am resimtit deja, sunt cele legate de regimul termic.

,,Iarna si vara, se inregistreaza temperaturi mai ridicate decat normal, primaverile sunt mai timpurii, iar toamna vine mai greu. In plus, ne asteptam si la o frecventa mai mare a valurilor de caldura", puncteaza Roxana Bojariu. Cu toate acestea, ea spune ca vom avea tot patru anotimpuri, insa cu caracteristici diferite decat acum cateva decenii.

Planeta pustiita

Efectele incalzirii globale

Expertii IPCC au descris din nou cateva dintre efectele extreme ale incalzirii globale, cu mentiunea ca unele se vor produce chiar daca omenirea ar inceta imediat orice forma de poluare:

> Uraganele si cicloanele vor scadea ca numar, dar vor creste dramatic in intensitate.

> Nivelul marilor va creste cu 18-59 centimetri si va afecta circa 200 de milioane de locuitori ai asezarilor litorale si insulare.

> Conditiile de vreme extrema (seceta, inundatii) si efectele lor conexe vor fi intalnite mai frecvent si in noi regiuni. Stratul de zapada se va diminua constant, ca si ghetarii, iar permafrostul se va topi.

> Stratul de gheata plutitoare se va diminua si el la ambii poli; unele proiectii sugereaza ca gheata din Oceanul Arctic ,,va disparea aproape complet" pe timpul verii, pana in anul 2100.

> Miliarde de oameni vor fi afectati de seceta si foamete.

FAPTE, NU VORBE

,,Racorirea" globala, la indemana tuturor

Combaterea incalzirii globale se poate realiza nu numai prin masuri guvernamentale, ci si prin actiuni individuale ale cetatenilor, care, multiplicate de sute de milioane de ori, ar avea efecte considerabile. ,,Daily Mail" ofera o scurta lista de astfel de actiuni:

> Inlocuirea becurilor clasice cu becuri cu consum redus, pentru o familie, scade emisia de CO2 aferenta producerii de curent electric cu 1 tona/an;

> Daca inchideti de tot televizorul, in loc sa-l lasati in stand-by, emisia scade cu 1 tona CO2/an, pentru fiecare 10 familii;

> Daca mergeti la serviciu cu metroul sau cu trenurile-naveta, in loc de masina, emisiile scad cu 3 tone CO2/an de persoana;

> Cand mergeti cu familia in concediu, daca luati trenul in loc de avion, emisiile scad cu 2 tone CO2/an; 

> Daca, in loc de legume si fructe de import, de la supermarket, cumparati produse locale de la piata, emisiile scad cu 0,8 tone CO2/an.

Guvernul britanic mizeaza pe casele ecologice

De asemenea, actiunea privata se poate combina cu masurile guvernamentale: cabinetul britanic are un plan prin care toate casele urmeaza sa devina ,,zero carbon-emitente", pana in 2016.

Anul viitor, casele vor primi si o clasificare ,,ecologica", la fel ca si motoarele masinilor, de pilda. Iar pe malurile Tamisei, in aval de Londra, vor fi ridicate case-model, cu panouri solare, becuri si electrocasnice cu consum redus, turbine eoliene, acoperisuri si terase inverzite, centrale pe biogaz - care vor transforma dejectiile in energie.

Fara becuri ,,clasice"

Parlamentarul californian Lloyd Devine urmareste sa interzica utilizarea si comercializarea pe teritoriul statului sau a clasicelor becuri ,,cu filament", pana in anul 2012.

El sustine ca alternativa becurilor fluorescente constituie o solutie benefica pentru toata lumea: utilizatorul plateste o factura mai mica, iar consumul energetic redus se traduce prin diminuarea poluarii. Initiativa lui Devine se numeste, la modul cel mai serios, ,,De cati parlamentari e nevoie pentru a schimba un bec?".

Fruntasi

Ne permitem sa ,,vindem aer curat" marilor poluatori

Apelul lansat ieri, la conferinta de la Paris, potrivit caruia emisiile de gaze cu efect de sera trebuie limitate in urmatorii zece ani printr-un nou acord international, are printre motivatiile sale si faptul ca Protocolul de la Kyoto nu a fost  adoptat in unanimitate. Printre tarile care n-au semnat acordul se numara mari poluatori precum Turcia, SUA si Australia. 

Protocolul de la Kyoto, elaborat in 1997, prevede ca, in perioada 2008-2012, tarile industrializate sa reduca emisiile poluante cu 5,2%,  comparativ  cu acelea din 1990. Romania a ratificat protocolul in urma cu sase ani si la nivelul anului 2004 isi indeplinise obiectivele stabilite. Astfel, in 2004, emisiile de gaze din Romania au fost cu 40% mai mici decat in 1990. Mai mult, de anul acesta, operatorii romani vor putea vinde ,,aer curat", adica certificate de emisii de gaze cu efect de sera in cazul in care nu au depasit plafonul alocat.

sursa: www.evz.ro
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

LP

Eu am in continuare nedumeriri legate de cauzele acestei incalziri globale. Sper din toata inima sa nu fim manipulati cu aceste previziuni de la Davos sau unde o fi. Mi se par prea sumbre si seamana a filme de Hollywood! Lipseste doar Van Damme care sa ne slavze, dar cred ca va aparea cineva in locul lui... :-D

spooky

Well... hai sa va lamuresc putin... incalzire globala are loc si pe alte planete din sistemul solar. Interventia omului a fost si este in continuare redusa. Restul e propaganda.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

Interesent

Halo Spooky,
este adevarat ca asemenea schimbari climatice exista peste tot, deci si pe alte planete in cosmos.
Numai in aceasta situatie actuala avem aici pe pamint o diferenta in comparatie cu schimbarea climei terestre din trecut.
Aceea, ca in ultimii 100 ani noi pamintenii, cu felul nostru de trai si prin necesitatile care se rezuma de la peste 7 Miliarde de oameni, poluam si violam acest corp ceresc, de care noi depindem, la un maximum.
Este clar, ca poluarea naturii nu ramine fara consequente.
Deci daca acum dupa atitia ani de cercetari si simulatii s-a ajuns la concluzia ca incalzirea climei de astazi este cu ajutorul omenirii artificial provocat, nu se mai poate vorbi de propaganda!
Ramine acum sa ne gindim, cum se poate iesi afara din aceasta dilema. Si aceasta solutie eficace nu poata sa fie decit, reducerea drastica a populatiei omenesti pe pamint !!
Din pacate nimeni nu are curajul sa preia acest gind si sa discute impreuna cu ceilatii o strategie de a reduce populatia mondiala. Deja exista unelel idie foaret bune, numai nu intereseaza pe nimeni.
Nu ajunge sa se discute cum sa se economiseasca petrolul, energia, aerul curat, apele, padurile ....etc etc.
Cel tirziu acum trebuie intrebat, ce poate omenirea sa contribuie ca aceasta catastrofa sa nu se manifesteze asa de grav cum ea s-ar putea manifesta.
Daca aceasta concluzie trasa si dovedita nu ajunge pentru a intelege si a recunoaste un adevar, ce trebuie sa se mai intimple si sa se mai dovedeasca, ca si ultimul neintelegator sa priceapa situatia?