Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Tehnologii vechi și noi => Subiect creat de: Tayka din 14 Ianuarie 2011, 13:43:19

Titlu: POMPA PARANORMALÃ !!!
Scris de: Tayka din 14 Ianuarie 2011, 13:43:19
INSTALAÞIE DE SCOS APÃ DIN FÂNTÂNÃ FÃRÃ SÃ TE ARDÃ LA..DIRIDARI :evil:

Dacã aveþi de irigat o grãdinã de pe pe lângã casã,sau chiar zeci de hectare de teren,dacã aveþi eleºteu de peºte,sau turme de animale de adãpat,piscinã unde sã vã scãldaþi,rezervor de apã pentru gospodãrie etc etc.Deci dacã pur ºi simplu doriþi sã aduceþi apa din fântânã la suprafaþã fãrã sã cheltuiþi nici un bãnuþ mai ales acum în plinã crizã;ei bine atunci aruncaþi un ochi ºi pe aici: :-o
IATÃ O INSTALAÞIE STÃVECHE DAR CARE FRIZEAZÃ LEGILE FIZICII:
(folositã la noi ºi de bãnãþenii aruncaþi de comuniºti în pustiul bãrãganului)
SCURT ISTORIC.:CU PESTE 80 DE ANI IN URMA, UN BOIER ROMÂN, A ADUS DINTR-O TARA APUSEANA (GERMANIA, FRANTA??) DOUA POMPE PE CARE LE UTILIZA PENTRU SCOATEREA APEI DIN FANTANA LA CONAC SI LA CAMP ATENÞIE !!...,,PENTRU RIDICAREA APEI''
DESCRIEREA POMPEI: ACEASTA ERA COMPUSA DINTR-UN CORP  DE FORMA CILINDRICA CU CAPACE DE FORMA SEMISFERICA (TOTUL DIN FONTA), UNA DIN PARTI AVEA O TEAVA (ADMISIA) CARE IESEA DEASUPRA NIVELULUI FANTANII SI AVEA CAPATUL PREVAZUT CU UN ROBINET R1 IAR DEASUPRA O PALNIE . DIN CELALALT CAPAT AL CORPULUI IESEA O ALTA TEAVA (REFULAREA) USOR INDOITA LA CAPAT SI PREVAZUTA CU UN ROBINET R2.
INSTALARE: CORPUL POMPEI ERA CUFUNDAT IN FANTANA PANA APROAPE DE FUND, IAR CELE DOUA TEVI - ADMISIA SI REFULAREA - RAMANEAU DESUPRA GHIZDURILOR (MARGINEA SUPERIOARA) FANTANII.
MOD DE FUNCTIONARE: 1. SE DESCHIDE ROBINETUL DE PE REFULARE R2 LA FEL SI ROBINETUL DE PE ADMISIE R1. 2. SE TOARNA APA CU GALEATA PRIN PALINE UMPLAND TOT SISTEMUL PANA INCEPEA SA CURGA APA PRIN ROBINETUL R2. 3. SE INCHID ROBINETELE R1 SI R2, DUPA CARE SE DESCHIDE ROBNETUL R2  APA ÎNCEPEA SÃ CURGÃ IN PERMANENTA IN JGHEABUL FANTANII. DACA SE DESCHIDEA SI ROBINETUL R1 SISTEMUL SE DEZAMORSA SI APA NU MAI CURGEA PRIN ROBINETUL R2. POMPA CARE ERA INSTALATA LA CAMP URCA APA LA BAZINELE DE PREPARAREA SOLUTIILOR PENTRU STROPIT VITA DE VIE.
CE MINTE "DIABOLICA" A AVUT ACEL INGINER DIN VREMURI DEMULT APUSE! DE NOTAT ESTE FAPTUL CA ASUPRA PROBLEMEI AU CAUTAT SA SE PRONUNTE DOUA COMISII (NEOFICIALE) DE LA POLITEHNICA DIN IASI SI BUCURESTI, ACESTIA FIIND ADUSI DE UN DIRECTOR ISTET DE LA UN I.A.S. DIN APROPIERE. DIN PACATE POAMPA DISPARUSE (FURATA), :? :-D  DESCRIEREA APARTINE UNOR PERSOANE DEMNE DE INCREDERE. ªI DE ACEIA AM ÎNCEPUT INVESTIGAÞA ÎN MODUL CEL MAI SERIOS CU REZULTATE EXTRAORDINARE!!!-INSTALAÞIA CHIAR FUNCÞIONAZÃ DOMNILOR!!!
Amãnunte aici; http://www.rhcforum.ro/index.php?showtopic=11950&st=0
Or in english here;
http://www.bae.ncsu.edu/programs/extension/publicat/wqwm/ebae161_92.html
or here; http://www.lifewater.ca/ram_pump.htm

Titlu: Raspuns: POMPA PARANORMALÃ !!!
Scris de: queequeg din 15 Ianuarie 2011, 10:56:48
E fain, da' nu cred ca-i paranormal deloc! Pare a fi doar fizica aplicata! Cel putin asa inteleg din ultimul tau link! Adica o cantitate mare de apa in cadere impinge o cantitate mult mai mica, dar mult mai sus!
Titlu: Raspuns: POMPA PARANORMALÃ !!!
Scris de: Tayka din 15 Ianuarie 2011, 15:20:06
Citat din: queequeg din  15 Ianuarie 2011, 10:56:48
E fain, da' nu cred ca-i paranormal deloc! Pare a fi doar fizica aplicata! Cel putin asa inteleg din ultimul tau link! Adica o cantitate mare de apa in cadere impinge o cantitate mult mai mica, dar mult mai sus!
Desigur cã pompa nu e paranormalã :-D dar nici nu funcþioneazã dupã principiul expus de tine, deoarece cantitatea mare de apã rãmâne acolo dupã ce închizi robinetul pentru cã aºa cum zici tu dupã ce s-ar termina apa în cãdere s-ar oprii ºi pompa Dar ea NU SE OPREªTE NICI ODATÃ;CI SE FORMEAZÃ PRINCIPIUL ARTEZIANEI. :evil:
Titlu: Raspuns: POMPA PARANORMALÃ !!!
Scris de: Xanadron din 15 Ianuarie 2011, 16:34:02
"Pompa minune" functioneaza pe principiul hidraulic al "loviturii de berbec". Principiu ce spune ca presiunea creste brusc la inchiderea unei conducte cu lichid. Prin reglarea resortului si contragreutatilor din dispozitivul de conversiune a presiunilor aer/apa numit WIDDER (= berbec) se aduce sistemul intr-un regim de rezonantza ce amplifica si mai mult cantitatea de apa pompata.
D-aia se simt si vibratii cind pompa functioneaza - si poate urca apa la diferentze de nivel de pina la 100 m.

(http://s2.postimage.org/2lu97b2as/post_8_1179681175.jpg) (http://postimage.org/image/2lu97b2as/)

O pompa submersibila functionind dupa acest principiu a fost prezentata prin 1980 si in revista Tehnium.
Diferenta: utiliza energia cinetica a raului in loc de energia potentiala a apei din bazinul amplasat mai sus.





Titlu: Raspuns: POMPA PARANORMALÃ !!!
Scris de: Tayka din 15 Ianuarie 2011, 20:21:16
Da aºa este funcþioneazã pe principiul rezonanþei, loviturii de ciocan(berbec)cert e cã nu consumã energie,ºi acum în toiul crizei,sã-þi irigi grãdina gratis e cool :roll:
Titlu: Re: POMPA PARANORMALÃ !!!
Scris de: zamotrak din 07 Iulie 2011, 18:59:16
Din pacare la ses ,unde nu este rau in apropiere sau o minima diferenta de nivel...trebuie cautate alte solutii.
Titlu: Re: POMPA PARANORMALÃ !!!
Scris de: Tayka din 07 Iulie 2011, 20:46:30
  @  zamotrak-Dimpotrivă cred că nu ai studiat mai atent principiul de funcţionare,la şes sau ori şi unde sapi o fântână şi dai de apă,indiferent de nivelul pânzei freatice această instalaţie îţi va ridica apa fără probleme şi fără consum de energie.Atenţie comentariul lui Xanadron de mai sus se referă la acelaşi tip de pompă cu aplicaţie însă la ridicarea apei dintr-un  râu dar tot la fel se poate folosii şi la ridicarea apei dintr-p fântână.Şi crede-mă că nu este doar o glumă proastă..
.........IATĂ O INSTALAŢIE STĂVECHE DAR CARE FRIZEAZĂ LEGILE FIZICII:
(folosită la noi şi de bănăţenii aruncaţi de comunişti în pustiul bărăganului)
SCURT ISTORIC.:CU PESTE 80 DE ANI IN URMA, UN BOIER ROMÂN, A ADUS DINTR-O TARA APUSEANA (GERMANIA, FRANTA??) DOUA POMPE PE CARE LE UTILIZA PENTRU SCOATEREA APEI DIN FANTANA LA CONAC SI LA CAMP ATENŢIE !!...,,PENTRU RIDICAREA APEI''
DESCRIEREA POMPEI: ACEASTA ERA COMPUSA DINTR-UN CORP  DE FORMA CILINDRICA CU CAPACE DE FORMA SEMISFERICA (TOTUL DIN FONTA), UNA DIN PARTI AVEA O TEAVA (ADMISIA) CARE IESEA DEASUPRA NIVELULUI FANTANII SI AVEA CAPATUL PREVAZUT CU UN ROBINET R1 IAR DEASUPRA O PALNIE . DIN CELALALT CAPAT AL CORPULUI IESEA O ALTA TEAVA (REFULAREA) USOR INDOITA LA CAPAT SI PREVAZUTA CU UN ROBINET R2.
INSTALARE: CORPUL POMPEI ERA CUFUNDAT IN FANTANA PANA APROAPE DE FUND, IAR CELE DOUA TEVI - ADMISIA SI REFULAREA - RAMANEAU DESUPRA GHIZDURILOR (MARGINEA SUPERIOARA) FANTANII.
MOD DE FUNCTIONARE: 1. SE DESCHIDE ROBINETUL DE PE REFULARE R2 LA FEL SI ROBINETUL DE PE ADMISIE R1. 2. SE TOARNA APA CU GALEATA PRIN PALINE UMPLAND TOT SISTEMUL PANA INCEPEA SA CURGA APA PRIN ROBINETUL R2. 3. SE INCHID ROBINETELE R1 SI R2, DUPA CARE SE DESCHIDE ROBNETUL R2  APA ÎNCEPEA SĂ CURGĂ IN PERMANENTA IN JGHEABUL FANTANII. DACA SE DESCHIDEA SI ROBINETUL R1 SISTEMUL SE DEZAMORSA SI APA NU MAI CURGEA PRIN ROBINETUL R2. POMPA CARE ERA INSTALATA LA CAMP URCA APA LA BAZINELE DE PREPARAREA SOLUTIILOR PENTRU STROPIT VITA DE VIE.
CE MINTE "DIABOLICA" A AVUT ACEL INGINER DIN VREMURI DEMULT APUSE! DE NOTAT ESTE FAPTUL CA ASUPRA PROBLEMEI AU CAUTAT SA SE PRONUNTE DOUA COMISII (NEOFICIALE) DE LA POLITEHNICA DIN IASI SI BUCURESTI, ACESTIA FIIND ADUSI DE UN DIRECTOR ISTET DE LA UN I.A.S. DIN APROPIERE. DIN PACATE POAMPA DISPARUSE (FURATA),    DESCRIEREA APARTINE UNOR PERSOANE DEMNE DE INCREDERE. ŞI DE ACEIA AM ÎNCEPUT INVESTIGAŢA ÎN MODUL CEL MAI SERIOS CU REZULTATE EXTRAORDINARE!!!-INSTALAŢIA CHIAR FUNCŢIONAZĂ DOMNILOR!!!
...
http://www.lifewater.ca/ram_pump.htm (http://www.lifewater.ca/ram_pump.htm)
http://www.bae.ncsu.edu/programs/extension/publicat/wqwm/ebae161_92.html (http://www.bae.ncsu.edu/programs/extension/publicat/wqwm/ebae161_92.html)
http://www.rhcforum.ro/topic/11950-pompe-de-apa-care-sfideaza-fizica/ (http://www.rhcforum.ro/topic/11950-pompe-de-apa-care-sfideaza-fizica/)
Titlu: Re: POMPA PARANORMALÃ !!!
Scris de: Xanadron din 07 Iulie 2011, 21:46:03
Hai sa lamurim ceva mai clar "parapompa" :-D asta - numita de engleji Ram-Pump, adica pompa-berbec, dar inventata - culmea! - nu de un neamtz, ci de francezul Joseph Michel Montgolfier in 1796. Al' cu baloanele adica.

Ideea urcarii apei venite in debit mare de la inaltime mica, dar in debit mic la inaltime mare (teoretic, sa zicem 20 l/s veniti de la 3 m inaltime pot fi urcati la 30 m, dar cu un debit de 2 l/s - practic randamentul e insa de circa 70%) e geniala, dar constructia pompei asteia nu e chiar floare la ureche - mai ales la nivelul reglarii supapelor - vezi schemele atasate.

1. Inlet — drive pipe = teava aductiune
2. Free flow at waste valve = curgere libera la supapa de presiune/pulsare
3. Outlet — delivery pipe = evacuare - teava livrare apa
4. Waste valve = supapa presiune/pulsare
5. Delivery check valve = supapa verificare livrare apa
6. Pressure vessel = vas de presiune

Exista insa si furnizori de pompe d-astea, dar din pacate mai ales prin SUA (la preturi de 200-1.500 $).
http://www.greenandcarter.com/ (http://www.greenandcarter.com/)
Titlu: Re: POMPA PARANORMALÃ !!!
Scris de: Arhanghelul din 07 Iulie 2011, 23:19:01
Ce bine c-am aflat de tipul asta de pompa .... cand ne vedem dau berici ...
Uite un film mai explicit ...
Williamson Ram Pump - Kevin Smith Steelworkers version (http://www.youtube.com/watch?v=y1Z-idnIM6M#)
Titlu: Re: POMPA PARANORMALÃ !!!
Scris de: zamotrak din 08 Iulie 2011, 00:43:53
Citat din: Arhanghelul din  07 Iulie 2011, 23:19:01
Ce bine c-am aflat de tipul asta de pompa .... cand ne vedem dau berici ...
Uite un film mai explicit ...
Williamson Ram Pump - Kevin Smith Steelworkers version (http://www.youtube.com/watch?v=y1Z-idnIM6M#)

Inca odata spun ca,pompa de apa este o invemtie de nota 10 bis,dar daca nu ai diferenta de potential/nivel nu ar cum sa functioneze  daca nu ai cel putin un amarat de parau prin preajma.Apa dintr-o fantana ,pur si simplu o extragi manual,electric, eolian sau...paranormal :-D Parerea mea.
Titlu: Re: POMPA PARANORMALÃ !!!
Scris de: Tayka din 08 Iulie 2011, 02:40:06
Citat din: zamotrak din  08 Iulie 2011, 00:43:53
...Apa dintr-o fantana ,pur si simplu o extragi manual,electric, eolian sau...paranormal :-D Parerea mea.
Regret că părerea ta nu corespunde cu realitatea,dar această pompă introdusă într-o fântână (chiar şi dela Recaş) va ridica apa singură la suprafaţă şi fără nici un ajutor manual,electric,etc.Trebuie doar amorsată după care funcţionează singură ca o arteziană.La ieşire din pompă debitul apei nu este constant ci în rafale (izbucuri) aceasta deoarece pompa funcţionează pe principiul loviturii de berbec,dar acest şoc poate fi uşor regularizat şi după caz apa poate fi apoi transportată prin canale sau conducte.Dacă nu înţelegi nu-i problemă;te învăţăm noi până când odată şi odată vei înţelege,principalul este să nu ne mai contrazici şi să studiezi mai atent problema,aşa cum văd că a făcut şi colegul Arhanghelul,şi care iată că a înţeles din prima cum funcţionează,că doar de aia ne va oferii şi berici.Asta binenţeles doar dacă zici că ai nevoie de aşa ceva,dacă nu n-are rost să mai continuăm -sorry.
Titlu: Re: POMPA PARANORMALÃ !!!
Scris de: Arhanghelul din 08 Iulie 2011, 10:34:26
@zamotrak
Nu cred ca e problema de debit intre sursa subterana de apa a fantani si cel al pompei-berbetika  :lol: ... folosesti o pompa mai mica ...
ex:  http://williamsonrampump.co.nz/capacity.html (http://williamsonrampump.co.nz/capacity.html)
In "bucuria mea " c-am aflat de solutia asta (ce-mi rezova o gramada de calcule si zeci de ore de meditat la diverse probleme de logistica si mentenanta ) am mai gasit cate ceva pi gogutza ... initial vroiam sa fac o serie de suruburi arhimedice    http://www.arthur.ro/istoria_surubului_ro.htm (http://www.arthur.ro/istoria_surubului_ro.htm)

http://ps-survival.com/PS/Ram_Pumps/Drinking_Water_And_RAM_Pumps_2005.pdf (http://ps-survival.com/PS/Ram_Pumps/Drinking_Water_And_RAM_Pumps_2005.pdf)

http://atlaspub.freeservers.com/rampg.htm (http://atlaspub.freeservers.com/rampg.htm)

   
Titlu: Re: POMPA PARANORMALÃ !!!
Scris de: serban din 08 Iulie 2011, 19:42:36

Proiectarea şi construcţia unei pompe hidraulice Ram (http://www.scribd.com/doc/54430014/Proiectarea-#)

Pompa paranormala  :roll:
Titlu: Re: POMPA PARANORMALÃ !!!
Scris de: Arhanghelul din 08 Iulie 2011, 20:42:57
Alte tehnologi de pomparea apei ...bazate pe "surub" ....

Rife River Pump (http://www.youtube.com/watch?v=seNswRYkZdE#ws)
Slingpump (http://www.youtube.com/watch?v=-rAvBntl7jI#)


Uita-ti si un surub arhimedic...intro varianta slim(nu cred ca poate ridica la mai mult de doua ori inaltimea roti ) ... varianta gandita de mine era pe un tub foarte lung ... dar tot cu teava (pexal) ... si tot angrenajul era antrenat de o roata sau elice in functie de solutia care urma s-o aplic ... cu cadere de peste 2m foloseam elice la o diferenta de nivel de > 1cm(curgerea apei) foloseam roata cu zbaturi ...
In concluzi vazusem pompa "berbekutz" dar cred ca nu i-am dat importanta ca nu intelegeam cu functioneaza... mersi tayka ... berici...berici ...
PERPETUAL WATERWHEEL PUMP (http://www.youtube.com/watch?v=rY-AQrWOjw4#)
Titlu: Re: POMPA PARANORMALÃ !!!
Scris de: zamotrak din 08 Iulie 2011, 22:05:05
Citat din: Tayka din  08 Iulie 2011, 02:40:06
Regret că părerea ta nu corespunde cu realitatea,dar această pompă introdusă într-o fântână (chiar şi dela Recaş) va ridica apa singură la suprafaţă şi fără nici un ajutor manual,electric,etc.Trebuie doar amorsată după care funcţionează singură ca o arteziană.La ieşire din pompă debitul apei nu este constant ci în rafale (izbucuri) aceasta deoarece pompa funcţionează pe principiul loviturii de berbec,dar acest şoc poate fi uşor regularizat şi după caz apa poate fi apoi transportată prin canale sau conducte.Dacă nu înţelegi nu-i problemă;te învăţăm noi până când odată şi odată vei înţelege,principalul este să nu ne mai contrazici şi să studiezi mai atent problema,aşa cum văd că a făcut şi colegul Arhanghelul,şi care iată că a înţeles din prima cum funcţionează,că doar de aia ne va oferii şi berici.Asta binenţeles doar dacă zici că ai nevoie de aşa ceva,dacă nu n-are rost să mai continuăm -sorry.
@tayka,cu tot respectul,dar Arhanghelul,are se pare ,un parau prin apropiere care va furniza energia necesara generarii undelor de soc hidraulice(lovituri de berbec),lucru absolut necesar functionarii acestui tip de pompa.
Titlu: Re: POMPA PARANORMALÃ !!!
Scris de: Arhanghelul din 08 Iulie 2011, 22:29:27
Citat din: zamotrak din  08 Iulie 2011, 22:05:05
@tayka,cu tot respectul,dar Arhanghelul,are se pare ,un parau prin apropiere care va furniza energia necesara generarii undelor de soc hidraulice(lovituri de berbec),lucru absolut necesar functionarii acestui tip de pompa.
@zamotrak
Ai dreptate...dar tot pompa berbeka imi va umple intai un bazin din care cea mai mare parte din apa va trece printr-o teava ce va face ca apa sa aibe o cadere de cativa metri unde la baza va trece printr-o turbina (microhidrocentrala ce trebuie cumparata ... ) ... asa produc si curentul ... dupa apa va fi colectata in bazinul de sub turbina si apoi va fi redirectionat spre rasaduri ...
Cu energia electrica generata de microhidrocentrala ... pot actiona pompa submersa de la put (sau mai pot adauga si un hidrofor ca sa duc apa pana la etaj)...dar deja depasesc bugetul si pe anul 2012 ... asa ca prima e cea mai buna ...pana atunci mai merg cu renelul ...si dupa generatorul de curent ... si asa reduc factura renel si incepe amortizarea... si asa nu mai tulbur nici putul cand und rasadurile...deci rezolv o gramada...
@tayka
cum e gata treaba te chem la un gratar plus salata cu legume din gradina si bericile promise...
Titlu: Re: POMPA PARANORMALÃ !!!
Scris de: Tayka din 09 Iulie 2011, 00:12:18
@ Arhanghelul-Da am studiat şi eu puţin pompele cu ,,şurub'',şi sînt f. cool,numai că ele se folosesc de curentul apei râului pentru a funcţiona,şi cu cât viteza de curgere a râului este mai mare,cu atât creşte şi debitul pompei.Ce cred eu că nu înţelege @ Zamotrak este faptul că pompa Hydraulic Ram- Pumps crează prin însuşi construcţia sa diferenţa de nivel necesară între sursa de apă şi pompă,şi ca atare nu mai este nevoie de nici un pârâu,ba mai mult dacă nivelul apei din fântână este f. mare,se poate lăsa să funcţioneze permanent şi astfel se poate crea un pârâu,o baltă cu peşte,etc.Dacă eleşteul e mare se instalează 2,3 pompe.Într-adevăr se cere o investiţie serioasă pentru asemenea instalaţii dar ea se amortizează rapid în lipsa consumului de energie electrică,ba din contra poţi să mai şi produci niskay kilovaţi,dar asta fără ştirea fisk-ului şi a Regiei electrice care am înţeles că îţi vor pune numaidecât impozit şi contor..motivând că bogăţia subsolului aparţine statului. :? :-D.Dehh-ce săi faci-de-aia n-are ursu coadă  :evil:
Titlu: Re: POMPA PARANORMALÃ !!!
Scris de: zamotrak din 09 Iulie 2011, 01:18:05
Citat din: Tayka din  09 Iulie 2011, 00:12:18
Ce cred eu că nu înţelege @ Zamotrak este faptul că pompa Hydraulic Ram- Pumps crează prin însuşi construcţia sa diferenţa de nivel necesară între sursa de apă şi pompă,şi ca atare nu mai este nevoie de nici un pârâu..

Din pacate ,este nevoie.Dar Arhanghelul baga la interval bericile iar mandea ,cu voia domniilor voastre un sprituletz ...usor de vara :-D  Marca Recas ,evident :wink:
Titlu: Re: POMPA PARANORMALÃ !!!
Scris de: Tayka din 09 Iulie 2011, 02:44:25
Citat din: zamotrak din  09 Iulie 2011, 01:18:05
..Din pacate ,este nevoie...
Dacă am să-ţi explic o chestie,vei observa că NU este nevoie,şi mai ales de ce nu este nevoie.Dar asta numai dacă ne trimiţi şi nouă un Traminer Roz de Recaş,dela crama aceia (nuş cum âi zice)dar unde am văzut că se vinde vinul ca..benzina de-la pompe..Cunosc bine toate drumurile prin vii căci mergeam de multe ori peste deal la baraj la Ianova ori la  balta lui Josu la peşte.
Titlu: Re: POMPA PARANORMALÃ !!!
Scris de: Arhanghelul din 07 Ianuarie 2012, 13:25:44
O ipoteza soc ... complexul hidrotehnic din Egiptul Antic ...

The Great Pyramid of Cheops - (pump groundwater) (http://www.youtube.com/watch?v=hM-2nWSLsoo#)

Pyramid hydraulic ram water pump 1/3 (http://www.youtube.com/watch?v=O25Xh7nszxs#)

__________________________________________________________

Eoliana Faraonica ...

Ancient Science Solves Future Energy Crisis! Pyramid Wind Turbine VAWT (http://www.youtube.com/watch?v=ytLfMzkWjBg#)

Deci ... se pare ca noi doar redescoperim ... ce-am avut ...
Titlu: Re: Pompa Hydraulic Ram- Pumps
Scris de: Tayka din 07 Ianuarie 2012, 15:21:58
Citat din: Arhanghelul din  07 Ianuarie 2012, 13:25:44
O ipoteza soc ... complexul hidrotehnic din Egiptul Antic ...
Deci ... se pare ca noi doar redescoperim ... ce-am avut ...
Ce-am avut şi ce-am..pierdut  :-D
Şi asta pentru că acum având de toate nu ne mai interesează şi alte descoperiri.Consumăm doar tot ce se mai poate..roade. :roll: :evil:
Cum ar gândii oare acum Arhimede dacă ar fi dotat cu laboratoare ultramoderne,tehnologie,şi aparatură ultra-performantă!?,dacă atunci a reuşit să descopere; scripetele compus, șurubul fără sfârşit, mufla, roţile dintate, sisteme de pârghii, oglinzile concave; a descoperit principiul fundamental al hidrostaticii (legea lui Arhimede).
Alte contribuţii: a introdus noţiunea de greutate specifică, a construit un planetarium ce reproducea fazele Lunii, mişcarea Pământului, şi a planetelor, eclipsele,chesti pe lângă care principiul de funcţionare a pompei ,,paranormale''pare un mizilic.. :lol: şi când te gândeşti că mulţi dintre noi nici
acest mizilic nu-l mai prea putem înţelege..în schimb sântem maeştrii în electronică,informatică,cibernetică,robotică,treburi care sânt bune dar care.. consumă şi poluează.
Am citit şi eu că Nilul ar fi un fluviu creat artificial cândva printr-un sistem ,,paranormal''de captare şi aducere la suprafaţă a apelor subterane folosindu-se probabil principii fizice simple şi curate dar voit uitate sau neglijate. 8-)










Titlu: Re: POMPA PARANORMALÃ !!! din Siria ... din Spania ... etc ...
Scris de: Arhanghelul din 31 Iulie 2015, 19:52:16
https://www.youtube.com/watch?v=2uHhPDFRum0 (https://www.youtube.com/watch?v=2uHhPDFRum0)

https://www.youtube.com/watch?v=H1WGX_sQBiE (https://www.youtube.com/watch?v=H1WGX_sQBiE)

___________________________________________________________________________
Pi' aici ... am trecut  ... noi ... semnat ... IS/IL ...  :evil:

https://www.youtube.com/watch?v=agGVCLDcRRk&list=PLapLyBdS20NW8mxDwyexzWMLTSCRQAINA (https://www.youtube.com/watch?v=agGVCLDcRRk&list=PLapLyBdS20NW8mxDwyexzWMLTSCRQAINA)

http://www.aaas.org/page/ancient-history-modern-destruction-assessing-status-syria-s-tentative-world-heritage-sites-7 (http://www.aaas.org/page/ancient-history-modern-destruction-assessing-status-syria-s-tentative-world-heritage-sites-7)
http://edition.cnn.com/2014/11/05/world/gallery/precious-monuments-lost-in-middle-east-conflicts/ (http://edition.cnn.com/2014/11/05/world/gallery/precious-monuments-lost-in-middle-east-conflicts/)

Norias of Hama