Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Romanian UFOnetwork => Subiect creat de: Kbal din 01 Iulie 2008, 17:45:11

Titlu: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 01 Iulie 2008, 17:45:11
In primul rand as dori sa va salut pe toti , forumul este formidabil din toate punctele de vedere , nici nu ma asteptam sa gasesc asa ceva in Romania (abordari atat de serioase si la un nivel atat de bun de pregatire). Sunt cat se poate de impresionat chiar vreau sa precizez si faptul ca am mai bine de o saptamana de cand tot ma documentez de aici si cred ca am cuprins mai toate subiectele importante din ultima perioada .

Acum as vrea sa fac o sesizare si sa intervin cu o propunere .
Pe acest forum fata de altele observ si o maturitate ridicata ,  o colaborare buna intre useri insa prea multe dezbateri la nivel teoretic si mai putin practic. E pacat sa irosim atata cercetare , filozofie de ca caz la caz ... doar pentru a ne forma o cultura generala .

Acum sa fac o sinteza a catorva subiecte si sa imi exprim si un punct de vedere la final ca sa ma intelegeti mai bine .

Ex : Sa vorbit despre TELEPATIA da nimeni nu cred ca a invatat cum se poate controla si nici nu a confirmat existenta acestui fenomen in adevaratul sens .
Sa vorbit despre VIS insa nimeni nu poate confirma cu certitudine daca este mai mult decat o simpla poveste din subconstient .
Sa vorbit despre LEVITATIE insa nimeni nu cred ca a invatat cum poate fi controlata si nici nu a confirmat cu certitudine existenta acestui fenomen .
La fel si cu : diferite tipuri de energii , puteri psihice , fenomeul 2012, aparitii OZN si multe altele .
Nu am pretentia ca in orice domeniu putem gasi si rezolvari practice , si nici nu consider ca ar fi usor dar daca ne-am uni totii si ne-am canaliza in anumite directii de cercetare eu cred ca am avea rezultate .

In concluzie propun o colaborare mai intensa pe teme mai realistice care prezinta si un potential de solutionare mai ridicat . Cred ca ne-ar fi mai de folos decat doar sa ne imbogatim cultura , cred chiar ca ar putea duce si la unele descoperiri semnificative . Haideti sa ne unim , haideti sa facem ceva constructiv ! Indiferent de ce implica acestu lucru (dezbateri intense , intalniri , experimente etc.) .

Cred ca primii pasi ar fi sa gasim subiectul cel mai potrivit asa ca va rog propuneti subiecte , apoi sa il alegem pe cel mai potrivit , iar spre final sa gasim si metoda cea mai potrivita de abordare astfel incat sa duca si spre rezolvari .

Va rog cei contra sau sceptici nu postati (nu ca nu m-ar interesa si pararile voastre contra dar mie frica sa nu se umple 20 de pagini din care adunate doar 2 sa contina informatii constructive si 18 pareri negative fapt ce poate la un moment dat plictisi sau chiar si demoraliza), asa ca va rog fin nou luati in considerare rugamintea mea .

O zi buna tuturor .




Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Shadowman din 02 Iulie 2008, 12:16:20
 Propuneri,planuri,sugestii,proiecte...
Asa cum spunea Romulus intr-un alt topic,il citez : "participarea e sublima, e extraordinara, dar lipseste .......vorba lu' nenea Iancu, concitadinu' meu !"  :lol:
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 02 Iulie 2008, 12:31:56
In sfarsit cineva care ma sustine  :-D cel putin sufleteste :P ....
Vezi tu eu demult caut sprijin in astfel de activitati si am ajuns la concluzia ca de cele mai multe ori colegii de munca sau de la facultate , prietenii de cartier, alte cunostiinte din anturaj etc. nu sunt intocmai potriviti unor astfel de proiecte. Compatibilitatea in acest sens se gaseste foarte greu si in asta consta si succesu , in a forma o echipa potrivita .... but from where  :?
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: romulus din 02 Iulie 2008, 14:09:21
---Bun venit p'aici  Kbal !
        Zici tu :
CitatCompatibilitatea in acest sens se gaseste foarte greu si in asta consta si succesu
---Pai da ......nu o sa fie prea greu sa-ti dai seama ca si pe aici (pe forum) structura e destul de eterogena.....
---In urma cu vreun an si eu gandeam ca tine,  ca din "comunitatea" asta  de pe RUFOn se vor gasi mai multi cu care sa putem  comunica si in afara subiectelor scrise p'aici, adica luand contact direct , cunoscand oamenii, punand laolata pasiuni si abilitati deosebite pe care unii / ori fiecare / le avem, se iasa ceva palpabil, cu care sa  se treaca si la ceva "actiune".
---Ma gandeam (si acum gandesc la fel ) la ceva care sa ne uneasca si mai mult, sa ne dea un tel comun, de genul  CLUB, FUNDATIE, ORGANIZATIE NON GUVERNAMENTLA, FARA POLITICA si/ori  INTERESE MESCHINE VANITATI DESARTE de genu' "cine-i sefu' "s.a.md......
--- Gandindu-ma la mine pot zice ca,  poate daca  as fi luat si eu o  initiativa si m-as fi implicat mai mult iesea totusi ceva de genu', dar ..... uite cum este : timpul fiecaruia e dramuit, oamenii sunt din toata tara si unii chiar din afara tarii, au fiecare proiectele si drumurile lor, viata lor , mai sunt si rivalitati, mici rautati......Daca nu este ceva in sange, care sa te motiveze foarte puternic, cum ar de ex. PASIUNEA, nu prea iese...Ne-am intalnit sporadic, este adevarat, cativa forumisti , dar fara "urmari" concrede in organizare...
---Dar cine stie, poate de'acu incolo.
---Am zis !
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 02 Iulie 2008, 14:42:41
Pai intalnirile la intamplare cu cativa forumisti nu sunt o solutie... probabil ca majoritatea au transformat din aceste intalniri un motiv bun de a valorifica cateva zile de vacanta , sau doar o scurta iesire de destindere sub o forma mai speciala sau de ce nu si pentru a scoate prietena/nevasta la o plimbare .
Bun sunt de acord si cu acest aspect dar nu reprezinta o solutie pentru situatia de fata si in acest sens cred ca ar trebui abordata o pozitie mai ferma mai dedicata (cu pasiune cum ati precizat mai sus , si deviind putin de la cursul vietii personale) .
Poate ar trebui sa .. gasim um mod de ai incuraja si pe ceilalti , un impuls care sai motoveze.. sau poate nu ...

Haideti sa privim si partea buna a lucrurilor ... suntem 2... ? poate fi deajuns ...? putem incepe ...?
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Shadowman din 02 Iulie 2008, 15:39:27
   L-am citat pe Romulus...Acum il citez pe Spooky  :lol: :
" E usor sa ai ideei si sa le spui. Cel mai greu e in momentul in care vrei sa te pui pe treaba.
Dar desigur, poti incepe prin a intocmi proiectul, faci o echipa de lucru ,eventual, identifici de ce ai nevoie, resurse materiale, resurse oameni, distribui treburile, identifici posibilitatile de finantare etc... cum se face orice proiect...
Dupa ce proiectul e intocmit, incercam sa-l realizam.
"
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,807.0.html

Kbal,propune "subiectul cel mai potrivit ",subiect "pe teme mai realistice care prezinta si un potential de solutionare mai ridicat".Vezi reactiile...
Bafta !  :-)

In final,il citez ,din nou,pe Ryn : ""De sfaturi suntem satui..."
Iar eu repet : "Descopar pe zi ce trece tot mai multi                 sfetnici,propovaduitori,teoreticieni,manageri,consilieri,filozofi,critici literari,controlori CTC,initiatori de proiecte,oratori,faruri calauzitoare,datatori de pareri..."   http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1904.msg34832.html#msg34832 )
Nu fac aluzii rautacioase la posturile tale. E doar o constatare,dupa aproape doi ani de cind m-am inscris pe forum...Propuneri au mai fost,dar "Cum venira, se facura toate o apa s-un pãmânt."
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: lylyt_ice din 02 Iulie 2008, 16:08:04
  Subscriu, spusele lui Shadow...plus de asta eu consider ca oricum s-au cam format "subiectele" interesante si adeptii lor, iar la intalniri participa cine poate si este egal daca isi propune prin participare o posibilitate de agrement impreuna cu sotia sau prietena. Plus de asta, acest forum este liber pt toata lumea...nu-i o institutie unde poti trasa sarcini sau impune prezenta obligatorie. Ideii pot fii multe dar realitatea  punerii in practica...este cu totul alta. Cat despre dovezi palpabile in ofologie si parapsyhologie...pana in prezent cam toti vor dovezi darrr...pana vor apare cei care le pot pune pe tava, nu avem decat sa :asteptam, presupunem, speculam, banuim, sau aberam...fiecare dupa capacitatile lui  :lol:
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 02 Iulie 2008, 17:08:40
Eu cred ca nu ai inteles mesajul in esenta :| nu era vorba de formari de subiecte ci de materializarea lor . Chiar tu ai afirmat ca : "Ideii pot fii multe dar realitatea  punerii in practica...este cu totul alta. " pai eu la treaba cu practica ma referam .  Acum dami voie sa il citez pe romulus care are multa dreptate :
1)"uite cum este : timpul fiecaruia e dramuit, oamenii sunt din toata tara si unii chiar din afara tarii, au fiecare proiectele si drumurile lor, viata lor , mai sunt si rivalitati, mici rautati ..etc."
2)"Ne-am intalnit sporadic, este adevarat, cativa forumisti , dar fara "urmari" concrete in organizare..."

Sper ca ai desprins latura negativa din aceste cuvinte ale dansului . Problema exista si cred ca poate fi corectata in timp , cam asta ar fi scopul si interventia mea prin acest subiect .

Iar la faza cu : "la intalniri participa cine poate si este egal daca isi propune prin participare o posibilitate de agrement impreuna cu sotia sau prietena" iar cred ca m-ai inteles gresit. Una e sa ai deja o activitate/un proiect pentru care sa te dedici si printre altele sa profiti de "posibilitate de agrement impreuna cu sotia sau prietena" - sunt deacord dar fenomenul se manifesta putin diferit in sensul prezentat mai sus din afirmatiile 1,2 .

Adica hai sa tio zic mai pe direct... "omu" prinde 2-3 zile de munca libere , sau o vacanta etc. se gandeste la o scurta excursie ... si din lipsa de altceva sau satul/plictisit de circumstante la care a mai participat (la mare sau la munte cu prietenii vechi) alege varianta  hai domle sa vad care o fi treaba cu forumistii astia ca tot au o intalnire la data x in locul y .  Ori asta nu inseamna proiect comun sau colaborare ;) .

Si in legatura cu spusele lui shadowman "Descopar pe zi ce trece tot mai multi                 sfetnici,propovaduitori,teoreticieni,manageri,consilieri,filozofi,critici literari..." asta se intampla si in prezent :D . Speculam variantele negative in loc sa gasim o alternativa de colaborare ... ori in cazul de fata cine e ala "negativist , teoretician , filozof etc. ? " eu ??? ?

Revin cu dorinta mea initiala ... haideti sa nu mai speculam astfel de variante si sa gasim solutii ! bineinteles pentru cei interesati ....

Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Cautatorul din 02 Iulie 2008, 17:30:36
Adaptez o vorba: "Nu te gandi ce poate face RUFON pentru tine ci gandeste-te ce poti face tu pentru RUFON".

Ce te impiedica sa incepi pe cont propriu o investigatie in domeniul care te intereseaza? Pe multi ii impiedica lipsa banilor si/sau a timpului.

Cu siguranta sunt forumisti din toata tara. Daca in zona mea (Braila) ar avea loc un eveniment ciudat, m-as duce sa verific povestea, etc. E vorba de curiozitatea mea personala. Si apoi poate ca as scrie aici pe forum (sau pe altele) ce-am fotografiat, si ce-am aflat.

Dar in primul rand e vorba de curiozitatea personala in cazul meu.

De acord cu tine ca se vorbeste (speculeaza) prea mult  dar nu se face nimic concret. Cu riscul de a ma repeta: Nu te impiedica nimeni sa te implici in ceva concret si apoi sa ne spui si noua... daca nu e secret.  :-)
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 02 Iulie 2008, 18:28:56
Si iar povestea se repeta ...

"Revin cu dorinta mea initiala ... haideti sa nu mai speculam astfel de variante si sa gasim solutii ! bineinteles pentru cei interesati ...."

Si inca ceva in cazul meu nu e vorba de curiozitate personala retineti asta !

Apropo daca gasiti ceva din br. interesant sa ma tineti la curent :d poate mai sunt si alti locatari ai brailei printe dvs , un mic ajutor sau o sugestie nu ar strica in legatura cu verificarea povestii , inainte de postarea pe forum ;) .

Apropo domnule romulus sa imi mai mentin o speranta macar din partea dvs. ? :D
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: alx din 02 Iulie 2008, 18:31:49
@Kbal

  nu vreau sa fiu rau,dar cum am mai spus-o si alta data,referitor la alt membru,presimt o evolutie meteorica a ta pe forumul asta... :-D
si o sa explic si de ce:in primul rand acesta este UN FORUM!. adica un spatiu virtual de discutie,pus la dispozitie de cineva,unde se impartasesc idei,opinii,credinte,INFORMATII...si unde mare parte din membrii sunt sub "umbrela" anonimatului...BUN! totul e OK pana aici!   DAR cum au punctat si altii inaintea mea,ca sa faci ceva cu adevarat,e nevoie de mai mult decat de vorbe...trebuie TIMP,BANI si PASIUNE!  Acuma ce-i drept,PASIUNE avem cam toti,ca de asta suntem aici...nu-i asa?  BANII...aici pentru unii e mai greu,pentru altii mai usor...dar in principiu se rezolva!  TIMPUL insa e o problema mare! De ce spun asta?  Pentru ca eu,cel putin,nu prea am TIMP LIBER! Si atunci,ca sa ma implic intr-o actiune,cum am mai si facut,inseamna un efort mare pt mine...trebuie sa recuper TIMPUL folosit la aceste actiuni muncind mai mult,si asta pt ca o afacere cat de mica nu merge numai de la sine...trebuie si implicare.Asta in primul rand!
  In al doilea rand,trebuie sa ne intrebam,fiecare dintre noi,DE CE NE AFLAM PE FORUMUL ASTA?.Eu ma aflu aici NUMAI SI NUMAI  pentru fenomenele OZN si cele adiacente lor!  Cu sinceritate spun ca nu m-ar interesa un proiect care sa demonstreze ca in 2012 se termina lumea...sau un altul in care sa ne etalam calitatile telepatice,sau...sau...sau...
  Cat despre fenomenele OZN,aici e alta mancare de peste:astea se produc INDEPENDENT DE VOINTA SAU DISPONIBILITATEA NOASTRA! Si atunci prefer sa imi indrept atentia inspre acestea,si sa las proiectele gen "ora de lucru manual" in seama celor care isi permit luxul de a-si folosi timpul in acest scop...
   In plus,asa cum deja ti s-a explicat,au fost multe proiecte,si multi useri cu idei si cu energie...si ce s-a ales de ele? NIMIC! tocmai pentru ca din spatele tastaturii si pana in lumea reala e o oarecare distanta!  care se dovedeste mult mai greu de parcurs dacat crezi initial!
  Acuma nu vreau sa te deziluzionez,dar nici nu vreau sa te las sa-ti faci sperante prea mari...incearca sa fii realist,foloseste o saptamana din timpul tau si "digera" cam ce s-a scris pe aici in ultimii 2 ani...si apoi mai discutam.
             Daca si dupa aceasta saptamana mai sustii ideile astea cu proiecte comune care "sparg gura targului" inseamna ca m-am inselat si nu esti un meteor,ci o COMETA!  :-D
   parerea mea    alx
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Shadowman din 02 Iulie 2008, 19:25:28
Citat din: alx din  02 Iulie 2008, 18:31:49
  TIMPUL insa e o problema mare! De ce spun asta?  Pentru ca eu,cel putin,nu prea am TIMP LIBER! Si atunci,ca sa ma implic intr-o actiune,cum am mai si facut,inseamna un efort mare pt mine...trebuie sa recuper TIMPUL folosit la aceste actiuni muncind mai mult,si asta pt ca o afacere cat de mica nu merge numai de la sine...trebuie si implicare.Asta in primul rand!
   In al doilea rand,trebuie sa ne intrebam,fiecare dintre noi,DE CE NE AFLAM PE FORUMUL ASTA?.Eu ma aflu aici NUMAI SI NUMAI  pentru fenomenele OZN si cele adiacente lor!   

  Timpul n-ar fi o problema,sunt sigur...Daca ai o echipa formata din cel putin 10 "pasionati","investigatori" ori "ufologi",mi-e greu sa cred ca toti 10 au probleme in acelasi timp...Din cei 10 ,tot gasesti 2-3 care sa sare intr-o masina (preferabil de teren) ori elicopter (de ce nu ?) si care sa filmeze,sa fotografieze,sa faca masuratori,(preferabil cu scule high-tech ) sa discute cu martorii,sa stringa probe...Da' care ar fi cei 10...? Ca din ce vad pe forum,ii cam numar pe degetele de la o mina,pe cei care,in opinia mea,ar fi interesati de asta...Experienta,flerul,pregatirea nu le mai pun la socoteala....
  Geaba vise,geaba planuri,daca nema putirinta,daca nema interes... :-)
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 02 Iulie 2008, 19:35:56
"ALX" e parerea ta si o respect insa subiectul se adresa si se adreseaza celor interesati ... daca tu ai alte inclinatii si anume strict fenomenul OZN atunci ..... e problema ta si numai a ta dar in acest caz subiectul deschis de mine nu ti se adreseaza . Iar ca sa nu iti las impresia ca si eu la randul meu am inclinatii stricte si doar interese personale pot sati spun ca m-ar satisface si ideea colaborarii intr-un proiect gen ozn insa putin diferit fata de cum abordezi tu problema . Spre ex. decat sa caut/sa astept  sa pice din cer vreun ozn mai mult m-ar tenta ideea reproducerii unui asfel de aparat ... unei noi tehnologii asemanatoare .
Bine inteles dupa cum ai spus si tu si altii si sustin si eu ideea. Este necesara o echipa cu timp , vointa , idei , pasiune si bineinteles bani , insa fiecare poate participa cu ce poate , doar timpul este obligatoriu . eu consider ca intrunesc majoritatea conditiilor si inca mai astept si alti potentiali participanti .

Revin subiectul e facut doar pentru cei interesati si implicit care intrunesc conditiile !
Speculatii negative cred ca s-au dezbatut sub toate formele asa ca va rog nu mai continuati .
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 02 Iulie 2008, 19:38:58
Haha bv. Shadow "Timpul n-ar fi o problema,sunt sigur...Daca ai o echipa formata din cel putin 10 "pasionati","investigatori" ori "ufologi",mi-e greu sa cred ca toti 10 au probleme in acelasi timp...Din cei 10 ,tot gasesti 2-3 care sa sare intr-o masina" exact la asta ma refeream insa nu ma dus capul sa ma exprim si asa :P tx

revin cu cateva citate ale domnului romulus :
"---Ma gandeam (si acum gandesc la fel ) la ceva care sa ne uneasca si mai mult
---Dar cine stie, poate de'acu incolo.
---Am zis !"
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: romulus din 02 Iulie 2008, 21:34:30
CitatAdaptez o vorba: "Nu te gandi ce poate face RUFON pentru tine ci gandeste-te ce poti face tu pentru RUFON".
---Zice Cautatorul care citeaza un fost presedinte american....
----Pai  hai sa incep eu : eu  POT face pe investigatorul unui fenomen ori a unei aparitii OZN in judetul Prahova, pentru ca imi este la indemana. Am o camera video, sar in masina - cum zice Shadow - si ma duc unde trebuie si fac ce trebuie dupa care vin si le pun la dispozitia RUFOn, eventual sa le analizam, dezbatem, completam, clasificam,etc.....Na !
---Am zis ! Next ...?
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: liteady73 din 02 Iulie 2008, 21:57:45
 Salut Kbal !...

Ai dreptate. Te rugam sa nu deschizi teme care ne abat de la ce intereseaza publicul larg.

Imi cer scuze de observatie, dar se pare ca este un topic nefolositor.

Pentru a intelege mai multe lururi legate de acest forum, iata un link, pe care banuiesc ca l-ai mai citit si iti este familiar:

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,629.0.html (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,629.0.html)
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: alx din 02 Iulie 2008, 23:59:52
Citat din: Kbal din  01 Iulie 2008, 17:45:11
In primul rand as dori sa va salut pe toti , forumul este formidabil din toate punctele de vedere , nici nu ma asteptam sa gasesc asa ceva in Romania (abordari atat de serioase si la un nivel atat de bun de pregatire).
mda...multumim.Cat despre asteptari...unde te asteptai sa gasesti asa ceva? In AREA 51? :-D  printre cactusii cu camere de supraveghere?  sau in HANGARUL 18?

Citat din: Kbal din  01 Iulie 2008, 17:45:11
Sunt cat se poate de impresionat chiar vreau sa precizez si faptul ca am mai bine de o saptamana de cand tot ma documentez de aici si cred ca am cuprins mai toate subiectele importante din ultima perioada .
adica reptilieni,balaurieni,2012,NOW si alte alea?  ca astea au fost subiectele la moda in ultima perioada... :-D
cat despre pretentia de a parcurge ''mai toate subiectele importante'' intr-o saptamana...ma abtin...

Citat din: Kbal din  01 Iulie 2008, 17:45:11
Acum as vrea sa fac o sesizare si sa intervin cu o propunere .
Pe acest forum fata de altele observ si o maturitate ridicata ,  o colaborare buna intre useri insa prea multe dezbateri la nivel teoretic si mai putin practic. E pacat sa irosim atata cercetare , filozofie de ca caz la caz ... doar pentru a ne forma o cultura generala .
[/color]   pacat pentru cine? cine intentioneaza sa traga foloase directe din ceea ce se posteaza pe rufon?

Citat din: Kbal din  01 Iulie 2008, 17:45:11
Acum sa fac o sinteza a catorva subiecte si sa imi exprim si un punct de vedere la final ca sa ma intelegeti mai bine .
nu sunteti cam ambitios si un pic cam orgolios?

Citat din: Kbal din  01 Iulie 2008, 17:45:11
In concluzie propun o colaborare mai intensa pe teme mai realistice  care prezinta si un potential de solutionare mai ridicat . Cred ca ne-ar fi mai de folos decat doar sa ne imbogatim cultura , cred chiar ca ar putea duce si la unele descoperiri semnificative . Haideti sa ne unim , haideti sa facem ceva constructiv ! Indiferent de ce implica acestu lucru (dezbateri intense , intalniri , experimente etc.) .
daca nu v-ati dat seama,aici va aflati pe forumul RUFON,adica Romanian UFO Network...trebuie sa va traduc aceasta denumire? Daca doriti o colaborare pe teme mai realistice,va pot recomanda alte forumuri,in alte domenii,unde informatia poate fi verificata,quantificata,etc...si unde ''skepticii'' stau in banca lor si respecta gradele... :evil:

Citat din: Kbal din  01 Iulie 2008, 17:45:11
Cred ca primii pasi ar fi sa gasim subiectul cel mai potrivit asa ca va rog propuneti subiecte , apoi sa il alegem pe cel mai potrivit , iar spre final sa gasim si metoda cea mai potrivita de abordare astfel incat sa duca si spre rezolvari .
Modul asta de prezentare imi aminteste de metodele de predare din facultate,si mai ales de unii useri de pe aici... :evil:  oare sa fie vorba de ALT TEST? 

Citat din: Kbal din  01 Iulie 2008, 17:45:11
Va rog cei contra sau sceptici nu postati (nu ca nu m-ar interesa si pararile voastre contra dar mie frica sa nu se umple 20 de pagini din care adunate doar 2 sa contina informatii constructive si 18 pareri negative fapt ce poate la un moment dat plictisi sau chiar si demoraliza), asa ca va rog fin nou luati in considerare rugamintea mea .
Adica cum vine asta?  Ai matale senzatia ca esti in ograda proprie unde intra numa cine vrei mata?  Pai te cam inseli in cazul asta...adica sa te lasam in pace sa-ti recrutezi ADEPTI? :? :? :? :? :? :? :? :?

Citat din: Kbal din  02 Iulie 2008, 19:35:56
"ALX" e parerea ta si o respect insa subiectul se adresa si se adreseaza celor interesati ... daca tu ai alte inclinatii si anume strict fenomenul OZN atunci ..... e problema ta si numai a ta dar in acest caz subiectul deschis de mine nu ti se adreseaza .
SERIOS? CUM VINE ASTA?  ai un target special?  aia care sunt dispusi sa fie EXPLOATATI  informational si nu numai? Iar astia,''scepticii'' sa se abtina?  valeu,pai daca matale crezi ca se va intampla asta,eu zic ca te inseli amarnic! :lol:

Citat din: Kbal din  02 Iulie 2008, 19:35:56
Revin subiectul e facut doar pentru cei interesati si implicit care intrunesc conditiile !


    revin si eu si iti spun ca aici nu esti pe mosia proprie,si nici la Centrul de studii Psihotronice si Ufologice! Iar in cazul in care mata crezi ca esti la acel centru,din care IMI DAI IMPRESIA CA FACI PARTE(adeca,la o adica,nu m-ar mira sa fii si cu ceva grade pe umar mataluta...ca prea le ai cu disciplina cazona),si daca crezi ca poti racola de aici material de studiu,iti spun din nou ca te inseli!
  Apropo,de care conditii e vorba?  ca m-am luat cu vorba,si printre amenintarile VOALATE adresate ''SCEPTICILOR'' NU MAI VAD CONDITIILE... :evil:   sa fie vorba de  :fullmoon:?

Citat din: Kbal din  02 Iulie 2008, 19:35:56

Speculatii negative cred ca s-au dezbatut sub toate formele asa ca va rog nu mai continuati .
pai te poti ruga in continuare... :evil:   insa NIMENI nu iti garanteaza ca ruga iti va fi ascultata!  :evil:   Iar o discutie nu inseamna APROBARE TACITA!  Sa nu te astepti mata sa stam in pozitie de drepti si sa inghitim planurile matale de psihoparametametmpsihopaticosomatice  fara sa miscam ''in front''!  :-D


Citat din: Kbal din  01 Iulie 2008, 17:45:11
O zi buna tuturor .
Have a nice day si tie!   

   apropo:pt conformitate :evil:   parerea mea   alx

Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 03 Iulie 2008, 02:20:06
Citez din regulament "Forumul RUFOn este destinat discutiilor libere intre membri sai, indiferent de sex, culoare si religie, oferindu-le acestora posibilitatea de a schimba idei, concepte si pareri. Fiecare e liber sa isi exprime si sa isi sustina punctul de vedere, atata timp cat respecta regulile acestui forum.
Forumul nu are o legatura propriu-zisa cu organizatia RUFOn, fiind doar pus la dispozitie de aceasta."
Eu cred ca voi nu l-ati studiat cu atentie nu eu . Si poate ar trebui sa mai fac si precizarea ca i-am cerut permisiunea lui "bluemoon8520" pentru a dezvolta acest subiect .

Acum il citez pe shadow si domnule alx cred ca vi se potriveste :
"Descopar pe zi ce trece tot mai multi sfetnici,propovaduitori,teoreticieni,manageri,consilieri,filozofi,critici literari,controlori CTC,initiatori de proiecte,oratori,faruri calauzitoare,datatori de pareri... " 

Din nou citesc pentru regulament tot pt dvs domnule "alx" .

"1.1. Atacurile la persoana, remarcile aduse altor utilizatori menite sa-i lezeze, precum si incitarea la astfel de comportamente sunt intolerabile. Respecta-i pe toti daca vrei sa fii si tu respectat!
1.2. Continutul posturilor sa se incadreze in tematica topicului respectiv. Se mai admit unele mici devieri, dar sa nu afecteze mersul viitor al discutiilor. Mesajele scurte (de tip chat) sau cele in afara tematicii pot fi sterse fara a fi nevoie ca moderatorul sa notifice membrul."     

Si datimi voie sa va citez pe dvs .din nou :
"(adeca,la o adica,nu m-ar mira sa fii si cu ceva grade pe umar mataluta...ca prea le ai cu disciplina cazona),si daca crezi ca poti racola de aici material de studiu,iti spun din nou ca te inseli!"
"Sa nu te astepti mata sa stam in pozitie de drepti si sa inghitim planurile matale de psihoparametametmpsihopaticosomatice  fara sa miscam ''in front''!
"Adica cum vine asta?  Ai matale senzatia ca esti in ograda proprie unde intra numa cine vrei mata?  Pai te cam inseli in cazul asta...adica sa te lasam in pace sa-ti recrutezi ADEPTI?"

Iar pt cultura dvs. generala chiar am citit "toate subiectele la moda" din ultima vreme , mai exact cam tot din ultimele 3 luni (probabil peste 20-30 de subiecte) ca sa nu mai spun ca m-am si implicat in unele din ele ci chiar mia facut placere... asta referitor cu participarea mea pe acest forum ca tot aveti o obsesie in acest gen , aaa uitasem sa emit si complexitatea cu gradele .

Se pare ca aveti multe complexe domnule "alx" iar la capitolul diplomatie ... ma abtin , nu dati deloc dovada nici de aceasta calitate , care la prima vedere ma surprins foarte mult pe acest forum insa acum am ramas complet dezamagit .

Nici de maturitate nu dati dovada sincer ... e un topic cat se poate de normal ... iar afirmatiile tendentioase ale dvs. citez iar cateva : "ai un target special?  aia care sunt dispusi sa fie EXPLOATATI  informational si nu numai? Iar astia,''scepticii'' sa se abtina?" ... chiar nu le inteleg . Daca intradevar considerati inutil sau incompatibil subiectul meu puteai pur si simplu sa nu il luati in seama...ehh nici nu stiu de ce m-am mai obosit cu acest raspuns .
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 03 Iulie 2008, 02:27:35
Ce spuneti domnule romulus ar trebui sa ma dau batut ?:D
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Nox din 03 Iulie 2008, 02:41:42
OK... sã revenim la subiect... eu am înþeles în mare ideea acestui topic (mai multã practicã), dar care ar fi obiectul studiului pânã la urmã pentru cã mi se pare o imposibilitate sã studiezi toatã plaja fenomenelor anormale, în primul rând, din lipsã de timp, trebuie sã te limitezi la ceva anume, nu?

LE:
Citat din: Kbal
Nu am pretentia ca in orice domeniu putem gasi si rezolvari practice , si nici nu consider ca ar fi usor dar daca ne-am uni totii si ne-am canaliza in anumite directii de cercetare eu cred ca am avea rezultate.

Poþi exemplifica?

Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 03 Iulie 2008, 02:51:08
Da bineinteles ... dar nici eu inca nu sunt 100% hotarat pendulez intre doua domenii tehnic sau paranormal . In cazul celui tehnic ma gandeam la un sistem de propulsie ceva gen antigravitatie sau reducerea masei , iar in cazul domeniului paranormal ... orice se presupune ca se poate realiza cu puterea mintii . Oricum asteptam si alte pareri ... speram sa vina cineva cu o idei ma intai , si apoi sa le analizam .   
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Nox din 03 Iulie 2008, 03:07:45
Citat din: Kbal din  03 Iulie 2008, 02:51:08
In cazul celui tehnic ma gandeam la un sistem de propulsie ceva gen antigravitatie sau reducerea masei [...]

Nu poþi reduce masa unui obiect A pentru cã masa este o proprietate intrinsecã a obiectului A.

Mai fac o parantezã, asta apropos de partea practicã, citeºte ºtirea asta: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2018.msg34727.html#msg34727 Diferenþa dintre ei ºi noi e de vreo 4,1 mil de USD.  :ufo:

P.S. Deºi dacã stau sã mã gândesc ar fi o soluþie: cu puterea minþii faci 4,1 mil de USD ºi apoi cu banii respectivi construieºti un vehicul zburãtor... sau nu mai bine faci cu puterea minþii direct un vehicul zburãtor...? cred cã îmi scapã ceva!!
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Cautatorul din 03 Iulie 2008, 03:36:09
Cea mai buna aplicatie practica a puterilor paranormale este aflarea numerelor la loto...  :-D
Dupa aia studii de care vrei... timp liber si pasiune... si ce-ti mai trece prin cap... :aliendance:
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Shadowman din 03 Iulie 2008, 08:10:24
Citat din: Cautatorul din  03 Iulie 2008, 03:36:09
Cea mai buna aplicatie practica a puterilor paranormale este aflarea numerelor la loto...  :-D
Dupa aia studii de care vrei... timp liber si pasiune... si ce-ti mai trece prin cap... :aliendance:


OFF TOPIC

  Dupa numarul cistigurilor la categoria 1 la jocul 6/49 sau Joker,dupa saptaminile,lunile,chiar anii (la Joker) in care se reportau
fondurile la aceasta categorie,pot spune ca numarul paranormalilor din Romania e mic ,foarte mic,minuscul !
  Nicidecum zeci,sute de mii ori milioane cum se tiparea in Libertatea. :lol:  http://www.libertatea.ro/index.php?section=articole&screen=stire&sid=203948
  Loteria e o adevarata piatra de incercare pentru "paranormalii" care sustin ca pot afla viitorul.  :-D
  Mie imi confirma ideea ca ghicesc CE TREBUIE, ce sunt LASATI sa stie, NU CE VOR... :wink:
  Se confirma ( a cita oara ?) ca aparitia capacitatilor "paranormale" nu e conditionata de cursurile de frectii,masaj si genoflexiuni. Si nici in legatura cu piramidele,spirele ori talismanele asezate pe mina,frunte sau buric.Ori dietele cu piine graham,corcoduse si apa de izvor...
  Adica CINEVA ,undeva,pe pamint,in ceruri,in apa ,pe dedesubtul pamintului-minge ori in toate acestea ,trage niste sfori,apasa butoane ori misca manete. :-D
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 03 Iulie 2008, 12:22:36
Bluemoon ceva imi da subtil sentimentul ca abea asteptai raspunsul meu ca sa ai ce sa critici sau sa contrazici :D "P.S. Deºi dacã stau sã mã gândesc ar fi o soluþie: cu puterea minþii faci 4,1 mil de USD ºi apoi cu banii respectivi construieºti un vehicul zburãtor... sau nu mai bine faci cu puterea minþii direct un vehicul zburãtor...? cred cã îmi scapã ceva!!"

Iar in legatura cu exemplul meu a fost asa ceva relativ , spontan ... ca sa nu spuneti ca nu sunt exemple ... idei pot fi si altele .

Bun acum ca tot ai venit tu cu exemple hai sa vin si eu cu exemple - Justin Capra (inventator roman)
http://www.adevarul.ro/articole/parintele-primului-rucsac-zburator/329147 (http://www.adevarul.ro/articole/parintele-primului-rucsac-zburator/329147) e un caz mai aparte fata de restul inventatorilor , chiar te rog sa il studiezi cu atentie .

Iar in cazul banilor ... un strict necesar cred ca toti il avem , acolo de-o lulea de-o surcea ... si daca se ingroasa treaba gasim noi surse.... am eu nah!

Oricum sincer... topicul asta a fost o experienta placuta... chiar daca nu am reusit sa fac nimic constructiv asa cum mi-am propus cel putin am realizat de ce progreseaza greu romanii . Atata dorinta de critica , si de contrazicere .... fiecare nu stie cum sa-si mai dea cu parerea si sa o faca pa marele critic sau filozof , da nimeni nu vine sa zica da domle hai sa incercam ceva .!

Si mai avem si pretentia sa ne laudam cu rasa noastra... "domle sa stii ca romanii sunt un popor inteligent" pai da sunt , cativa sunt ...


Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: StarDust din 03 Iulie 2008, 13:08:44
Citat din: Kbal din  03 Iulie 2008, 12:22:36
chiar daca nu am reusit sa fac nimic constructiv asa cum mi-am propus cel putin am realizat de ce progreseaza greu romanii Atata dorinta de critica , si de contrazicere .... fiecare nu stie cum sa-si mai dea cu parerea si sa o faca pa marele critic sau filozof , da nimeni nu vine sa zica da domle hai sa incercam ceva .!
Eu zic sa nu fi chiar atat de dezamagit. Acesta e un forum, e normal sa se schimbe idei si pareri contradictorii. Asta nu inseamna neaparat ca are cineva ceva cu tine. In ceea ce priveste lucrurile concrete pe care le propui... ideea e buna, dar e doar o idee(laudabila). Lucrurile concrete ni le facem doar fiecare personal, nu ni le ofera altii(cel mult ne pot indruma spre adevar). Fiecare merge pe calea lui, si ajunge la propriile "lucruri concrete" :D Cred ca ma intelegi ce vreau sa spun.
Salutari!
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 03 Iulie 2008, 13:21:34
Normal ca te inteleg :P ...nu ai dreptate am ajuns si eu la aceiasi concluzie :) eu am deschis acest subiect raportanduma la situatia mea in care am crezut ca se mai afla si altii dar adevarul sa dovedit contrariu ... lumea deobicei merge pe interese personale sau se limiteaza la proiecte individuale etc. cum ai spus si u de altfel .
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Nox din 03 Iulie 2008, 14:26:48
Citat din: Kbal din  03 Iulie 2008, 12:22:36
Bluemoon ceva imi da subtil sentimentul ca abea asteptai raspunsul meu ca sa ai ce sa critici sau sa contrazici :D

Noi gândim apoi muncim... ideea principalã este cã trebuie sã stãpâneºti teoria cã sã treci la practicã. Oricum intervenþia ta este lãudabilã. Cât despre "fiecare nu stie cum sa-si mai dea cu parerea si sa o faca pa marele critic sau filozof , da nimeni nu vine sa zica da domle hai sa incercam ceva .!" nu comentez pentru cã ar fi o insultã la toate topicurile deschise în secþiunea asta. Anyway... mult succes în continuare.

Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 03 Iulie 2008, 14:35:53
"intervenþia ta este lãudabilã" mersi pentru interpretarea corecta :P ! se pare ca multi au inteleso gresit ...
Am sa revin in scurt timp cu prezentarea unui proiect pe care il tot "coc" de multa vreme .
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Unidentified din 03 Iulie 2008, 21:21:32
Hai Kbal,curaj !

   Te asteptam cu ceva constructiv de acum incolo ca de inceput ai cam aburit-o. Intra direct in discutii si nu mai pierde vremea sa organizezi sau sa unesti in mod fortat membrii. Fa asta prin subiectele si raspunsurile tale,daca poti...
Am impresia ca ai doborat si un record si te felicit pt asta  :evil:
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: adipop din 03 Iulie 2008, 22:15:28
Citat din: Kbal din  03 Iulie 2008, 02:51:08
Da bineinteles ... dar nici eu inca nu sunt 100% hotarat pendulez intre doua domenii tehnic sau paranormal . In cazul celui tehnic ma gandeam la un sistem de propulsie ceva gen antigravitatie sau reducerea masei , iar in cazul domeniului paranormal ... orice se presupune ca se poate realiza cu puterea mintii . Oricum asteptam si alte pareri ... speram sa vina cineva cu o idei ma intai , si apoi sa le analizam .   

Indiferent de ideea la care se angreneaza o echipa s-o puna in practica, trebuie stiut ca realizarea ei depinde de relatiile de bun simt existente intre membrii echipei respective.
adi
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 03 Iulie 2008, 23:50:18
adipop - "Indiferent de ideea la care se angreneaza o echipa s-o puna in practica, trebuie stiut ca realizarea ei depinde de relatiile de bun simt existente intre membrii echipei respective."

Pai chiar chiar am am incercat pe cat posibil sa tin cont de acest aspect insa discutiile mai aprinse din acest topic nu au fost nicidecum declansate de mine iar raspunsul meu a fost cat se poate de diplomatic .

Ok dupa cum spuneam am sa reivn in curand cu un proiect ... probabil max 2-3 zile .

P.S. "Unidentified" ma bucur pentru sesizarile facute cu "recordu" nu stiu daca te-ai referit la "Mesaje:43 (14.333 pe zi)" sau la alt ceva in orice caz iti multumesc . E bine ca mai exista cate cineva care sa ma intretina cu astfel de incurajari , probabil altfel as fi cedat , eram "cat pe aci" sa inchid topicul in urma conversatiei cu "alx" .
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 04 Iulie 2008, 00:10:03
,,Nu se poate, da' funcþioneazã"

Existã însã o invenþie pe care ar fi vrut s-o breveteze, dar n-a putut, pentru cã nimeni nu i-a gãsit explicaþia fizicã. ,,Am realizat odatã un dispozitiv care micºora masa unui obiect. Folosea teoria impulsului care se certa cu una dintre legile fizicii care spune cã fiecãrei acþiuni trebuie sã-i corespundã o reacþiune egalã ºi de sens contrar. Or, ãsta al meu n-avea jet, n-avea elice, n-avea roþi, n-avea interacþiune magneticã ºi al naibii se miºca. Bineînþeles, consuma, nu era perpetuum mobile. ªi atunci m-a luat ministrul Octavian Groza, fiul lui Petru Groza, ºi m-a dus la Consiliul Naþional de ªtiinþã ºi Tehnologie. ªi acolo a venit un hectar de mãrimi – profesori, academicieni, savanþi – ºi prima expresie a fost «nu se poate». La care Groza zice «Nu se poate, da' merge. Cum dracu' justificãm?» Doctor în fizicã, Dan Vamanu, care a fost ºef de promoþie la Oxford, a studiat dispozitivul ºi mi-a zis «Justine, sã mã ia dracu' dacã am înþeles. Ãsta n-ar trebui sã meargã. Da' bine cã merge, c-om gãsi noi justificare matematicã». Nu s-a gãsit nici acum".

Justin Capra

Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 04 Iulie 2008, 00:14:21
Inca ceva interesant :d tot de Jutin Capra .

"Am avut norocul sa fiu sarac si marele avantaj de a fi intotdeauna la marginea societatii. Dupa parerea mea, factorii de progres sunt angoasa, lehamitea de cotidian si lipsurile. Taranul spune ca nevoia te invata."
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: antoniu din 04 Iulie 2008, 00:20:58
synectica:.................voi aici faceti ca ciudatul sa para normal  si normalul sa para ciudat.......asta da inventica :star:
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Shadowman din 04 Iulie 2008, 00:47:23
Citat din: antoniu din  04 Iulie 2008, 00:20:58
synectica:.................voi aici faceti ca ciudatul sa para normal  si normalul sa para ciudat.......asta da inventica :star:

  Profunda cugetare...Iesita din modelul formal al psihicului ternar pe care s-au simulat numeroasele procese psihice si interoperabilitatile din sistem... 8-)
  Eu am descoperit pe forum persoane capabile de lucruri de-a dreptul  uimitoare :nu numai ca reusesc sa faca din gunoiul de grajd bici, dar il mai fac sa si trosneasca...!  :-o 
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: adipop din 04 Iulie 2008, 00:52:37
Citat din: Kbal din  03 Iulie 2008, 23:50:18
adipop - "Indiferent de ideea la care se angreneaza o echipa s-o puna in practica, trebuie stiut ca realizarea ei depinde de relatiile de bun simt existente intre membrii echipei respective."

Pai chiar chiar am am incercat pe cat posibil sa tin cont de acest aspect insa discutiile mai aprinse din acest topic nu au fost nicidecum declansate de mine iar raspunsul meu a fost cat se poate de diplomatic .

Ok dupa cum spuneam am sa reivn in curand cu un proiect ... probabil max 2-3 zile .

P.S. "Unidentified" ma bucur pentru sesizarile facute cu "recordu" nu stiu daca te-ai referit la "Mesaje:43 (14.333 pe zi)" sau la alt ceva in orice caz iti multumesc . E bine ca mai exista cate cineva care sa ma intretina cu astfel de incurajari , probabil altfel as fi cedat , eram "cat pe aci" sa inchid topicul in urma conversatiei cu "alx" .


Este o forma de triere a celor care vor sa faca ceva serios...Raman cei buni.
Nu trebuie sa ai parte de incurajari, daca vrei sa spui sau sa faci ceva. Mergi mai departe cu curaj...si incet-incet ti se alatura si altii. Mizeaza mult pe tine !
adi
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Nox din 04 Iulie 2008, 00:54:03
OFFTOPIC

Citat din: Kbal din  04 Iulie 2008, 00:10:03
,,Nu se poate, da' funcþioneazã"

Existã însã o invenþie pe care ar fi vrut s-o breveteze, dar n-a putut, pentru cã nimeni nu i-a gãsit explicaþia fizicã. ,,Am realizat odatã un dispozitiv care micºora masa unui obiect. Folosea teoria impulsului care se certa cu una dintre legile fizicii care spune cã fiecãrei acþiuni trebuie sã-i corespundã o reacþiune egalã ºi de sens contrar. Or, ãsta al meu n-avea jet, n-avea elice, n-avea roþi, n-avea interacþiune magneticã ºi al naibii se miºca. Bineînþeles, consuma, nu era perpetuum mobile. ªi atunci m-a luat ministrul Octavian Groza, fiul lui Petru Groza, ºi m-a dus la Consiliul Naþional de ªtiinþã ºi Tehnologie. ªi acolo a venit un hectar de mãrimi – profesori, academicieni, savanþi – ºi prima expresie a fost «nu se poate». La care Groza zice «Nu se poate, da' merge. Cum dracu' justificãm?» Doctor în fizicã, Dan Vamanu, care a fost ºef de promoþie la Oxford, a studiat dispozitivul ºi mi-a zis «Justine, sã mã ia dracu' dacã am înþeles. Ãsta n-ar trebui sã meargã. Da' bine cã merge, c-om gãsi noi justificare matematicã». Nu s-a gãsit nici acum".

Justin Capra

De unde este extras asta? Mai multe info? Cu riscul sã mã repet... nu ai cum sã micºorezi masa.

"Mass is a fundamental concept in physics, roughly corresponding to the intuitive idea of how much matter there is in an object."
http://en.wikipedia.org/wiki/Mass

Probabil e vorba de o exprimare defectuoasã....

LE: Am gãsit de unde e scos: http://www.gandul.info/viata/justin-capra-inventator-maturator-filozof-si-pustnic.html?3931;2380119

LE2: Sã citiþi ºi comentariile la articol ale cititorilor.
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: adipop din 04 Iulie 2008, 01:00:20
Citat din: Kbal din  04 Iulie 2008, 00:10:03
,,Nu se poate, da' funcþioneazã"

Existã însã o invenþie pe care ar fi vrut s-o breveteze, dar n-a putut, pentru cã nimeni nu i-a gãsit explicaþia fizicã. ,,Am realizat odatã un dispozitiv care micºora masa unui obiect. Folosea teoria impulsului care se certa cu una dintre legile fizicii care spune cã fiecãrei acþiuni trebuie sã-i corespundã o reacþiune egalã ºi de sens contrar. Or, ãsta al meu n-avea jet, n-avea elice, n-avea roþi, n-avea interacþiune magneticã ºi al naibii se miºca. Bineînþeles, consuma, nu era perpetuum mobile. ªi atunci m-a luat ministrul Octavian Groza, fiul lui Petru Groza, ºi m-a dus la Consiliul Naþional de ªtiinþã ºi Tehnologie. ªi acolo a venit un hectar de mãrimi – profesori, academicieni, savanþi – ºi prima expresie a fost «nu se poate». La care Groza zice «Nu se poate, da' merge. Cum dracu' justificãm?» Doctor în fizicã, Dan Vamanu, care a fost ºef de promoþie la Oxford, a studiat dispozitivul ºi mi-a zis «Justine, sã mã ia dracu' dacã am înþeles. Ãsta n-ar trebui sã meargã. Da' bine cã merge, c-om gãsi noi justificare matematicã». Nu s-a gãsit nici acum".

Justin Capra



Cred ca acele impulsuri au fost directionate dupa anumite Legi. Poate dupa Legea Cosmosurilor. Noi, la Craiova, am studiat actiunea acestei Legi asupra materialelor anizotrope.
adi
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: adipop din 04 Iulie 2008, 01:05:45
Citat din: Kbal din  04 Iulie 2008, 00:14:21
Inca ceva interesant :d tot de Jutin Capra .

"Am avut norocul sa fiu sarac si marele avantaj de a fi intotdeauna la marginea societatii. Dupa parerea mea, factorii de progres sunt angoasa, lehamitea de cotidian si lipsurile. Taranul spune ca nevoia te invata."

Am toata stima pentru acest Om si pentru tot cea facut. Poate ca insasi aceste marimi de intrare a propriului sistem, l-a " ajutat " sa faca aceste descoperiri.
Alte marimi de intrare a sistemului respectiv, ducea catre alte marimi de iesire.
adi
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 04 Iulie 2008, 01:07:53
Si eu cred ca exprimarea este putin improprie , probabil sa referit la ceva antigravitational , in orice caz omul e cat se poate de capabil , chiar te rog sa citesti articolele pe care ti le furnizez mai jos despre dansul ... e un exemplu viu marilor valori romanesti .

Mai jos cateva spoturi cu dansul realizate de "realitatea tv" si "National Geographic" :
http://www.youtube.com/watch?v=jIIhvuZSh98 (http://www.youtube.com/watch?v=jIIhvuZSh98)
http://www.youtube.com/watch?v=1VhsVwgEpi8 (http://www.youtube.com/watch?v=1VhsVwgEpi8)

Iar aici cateva articole si interviuri :
http://www.gandul.info/viata/justin-capra-inventator-maturator-filozof-si-pustnic.html?3931;2380119 (http://www.gandul.info/viata/justin-capra-inventator-maturator-filozof-si-pustnic.html?3931;2380119)
http://www.adevarul.ro/2004-05-01/P6z7/sueta-la-o-cafea_80249.html (http://www.adevarul.ro/2004-05-01/P6z7/sueta-la-o-cafea_80249.html)
http://www.financiarul.com/articol_3422/justin-capra-castigatorul-premiului-oferit-de-fundatia-dan-voiculescu.html (http://www.financiarul.com/articol_3422/justin-capra-castigatorul-premiului-oferit-de-fundatia-dan-voiculescu.html)
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 04 Iulie 2008, 01:10:45
Ei vezi Adipop ca se poate !!! poate macar acest exemplu poate reprezenta un stimul de vointa pentru cativa din noi ...
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: adipop din 04 Iulie 2008, 01:16:40
Citat din: Kbal din  04 Iulie 2008, 01:10:45
Ei vezi Adipop ca se poate !!! poate macar acest exemplu poate reprezenta un stimul de vointa pentru cativa din noi ...

Sigur ca se poate...Sunt cativa cercetatori romani de mare calibru la nivel mondial, carora s-ar merita sa li se duca cercetarile mai departe, ca sinteza.
adi
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 04 Iulie 2008, 01:25:55
Pai cercetarile li se duc mai departe cu siguranta ... insa pe alte cai , ex. domnului Jutin cand i s-a furat proiectul rucsacului zburator de catre americani ... probabil in colaborare si cu statul romanesc .
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: adipop din 04 Iulie 2008, 01:29:59
Citat din: Kbal din  04 Iulie 2008, 01:25:55
Pai cercetarile li se duc mai departe cu siguranta ... insa pe alte cai , ex. domnului Jutin cand i s-a furat proiectul rucsacului zburator de catre americani ... probabil in colaborare si cu statul romanesc .

E vorba de sinteza cercetatorilor - Coanda, Gogu Constantinescu, Tesla si mai ales Odobleja.
Scopul - apa, hidrogen si electroni.
adi
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Nox din 04 Iulie 2008, 01:36:30
Citat din: Kbal din  04 Iulie 2008, 01:07:53
Mai jos cateva spoturi cu dansul realizate de "realitatea tv" si "National Geographic" :
http://www.youtube.com/watch?v=jIIhvuZSh98 (http://www.youtube.com/watch?v=jIIhvuZSh98)

Justin Capra: " ... dar culcat pe burtã cu 10 la orã sau cu 70 la orã, o maºinã, eu zic, cã este destul de bine pentru noi... "

Am citit, m-am uitat dar... ce sã zic: PAS...  :rocket:
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 04 Iulie 2008, 01:41:00
Nu banaliza chiar asa usor ... urmareste cu atentie si restul articolelor , merita luate in seama .

Iar la faza cu "culcat pe burta cu 10 km la ora etc" era vorba de americani .
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: adipop din 04 Iulie 2008, 01:53:30
Citat din: Kbal din  04 Iulie 2008, 01:41:00
Nu banaliza chiar asa usor ... urmareste cu atentie si restul articolelor , merita luate in seama .

Iar la faza cu "culcat pe burta cu 10 km la ora etc" era vorba de americani .

Nu. D-ul Capra, merita toata stima noastra.
adi
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Yagg din 04 Iulie 2008, 04:55:24
Revelatorii apar ca ciupercile dupã ploaie pe forumul RUFOn. E bine, nu e rãu. Se împrospãteazã atmosfera pe forum, se face trafic ºi asta e bine. Mai întâi apar neliniºtiþii care se leagã de vertebrate târâtoare umanoide, care se simt ameninþaþi de manipulatori, ºi unii Arhimezi ai internetului. Bobocii rãzvrãtiþi, cum s-ar spune.

CitatVa rog cei contra sau sceptici nu postati.

Cred cã asta e una din problemele majoritãþii românilor. Nu acceptã pãreri contra sau scepticism când vine vorba de ideile lor. Atunci, cum vom învãþa din greºeli?

Telepatia, levitaþia ºi energiile paradoxului prostiei sunt ca ºi Biblia fãrã dinozauri. ªi da, învãþãturile acumulate în perioada activitãþii pe forumul RUFOn m-au ajutat sã ajung în unele cazuri la idei contrarii, apoi sã înþeleg de fapt lucrurile aproximativ cum sunt ele. Un forum cred cã de asta e bun, pentru partea teoreticã ºi discuþii contradictorii care au ca final un rezultat constructiv, eventual pentru partea practicã. Partea practicã trebuie realizatã doar de oameni competenþi - chiar de aici de pe forum, însã nu toþi -, care au idei ºi care pot procura resurse, pentru punerea în practicã a teoriilor. În special un forum e bun pentru ca discuþiile sã rãmânã pentru un timp lung ºi sã fie de ajutor celor care vin neinformaþi ºi provoacã o comunitate cu sugestii care nu sunt noi, dar stimulative. Intervenþia ta spre miºcare e bunã, însã scopul ºi încercarea de influenþare prin sugestii sunt perimate. Au fost întâlniri RUFOn ºi cred cã vor mai fi dar, unii sunt ocupaþi, alþii nu vor sã se implice mai mult decât virtual, alþii doar vin ºi pleacã de pe forum. Îmi imaginez ceva de genul ºi îmi cer scuze dacã greºesc: "Ia uite, bãieþii ãºtia au inventat roata de bicicletã pânã acum; mda... hai sã mã bag ºi eu sã le sugerez sã inventeze una de tractor".

Eu zic sã numim aceastã perioadã, o perioadã de început, încã fragilã, dar productivã ºi impresionantã pentru o comunitate pe aceastã niºã ºi poate dacã va exista rãbdare, speranþã, contribuþie, pasiune ºi seriozitate în continuare, cred cã nu peste mult timp, poate 5 ani, poate 10 ani, se va trece la un alt nivel de discuþii în cadrul unei comunitãþi cu o niºã ca aceasta. Din propria experienþã pot spune cã practica fãrã teorie e un fel de muncã oarbã.

Acum, dacã e sã fie ca punct de reper întreaga populaþie a României ºi sã te gândeºti cã sunt oameni care îºi pun mãcar problema existenþei unor fenomene necunoscute ºi neidentificabile sau a unor conspiraþii de orice fel, pe care le trateazã, preferabil, cu raþionament ºtiinþific ºi analizã obiectivã, ci nu prin idei preconcepute sau doar cu mici influenþe, aceºti oameni sunt importanþi chiar prin simpla lor prezenþã pe forum, referindu-mã la majoritatea utilizatorilor ºi, de ce nu, a vizitatorilor. Asta fiind ºi ca subliniere a subiectului de aici (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2029.0.html).

Despre acest inventator, Iustin Caprã, pot spune cã se pricepe foarte bine la vorbit limba românã, cu o dicþie ºi cu un pachet de formulãri lingvistice impresionant, iar pentru acest lucru îl admir. Probabil ºi afinitatea ta pentru ideile acestui om este recentã, de când a început sã vorbeascã mass media (http://www.cotidianul.ro/inventatorul_justin_capra_a_fost_numit_cavaler-40006.html) de dumnealui.

Poate acest domn este un geniu, dar eu nu sunt convins. În general, în televiziuni ºi oameni politici, mai ales cei care l-au adus în luminã pe acest inventator (http://www.antena1.ro/index.php?page=news&subcat=1&id=21522&currentPage=7), aºa... dintr-odatã, nu am încredere. Nu vreau sã fiu rãu, dar pânã nu vãd cã zboarã singur cu invenþiile dumnealui, mãcar cu "rucsacul" zburãtor, eu îmi ofer ocazia de a nu fi vrãjit de cuvinte strãlucite ºi de scheme desenate cu pixul ºi nici mãcar de distincþii acordate de monºtrii sacri ai comunismului, care acum stau la aceeaºi masã cu monarhia.

L-am vãzut la emisiunea matinalã "Neaþa' cu Rãzvan ºi Dani", când a fost invitat sã vorbeascã - lucru la care se pricepe cu mãiestrie - despre distincþiile ºi premiile obþinute ºi mi-au plãcut ideile ºi conceptele dumnealui.

Repet, dacã e înþelept ºi îºi doreºte sã creeze lucruri utile, de ce nu pune în practicã ceea ce vrea sã arate ºi sã schimbe puþin lumea în care trãim?
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 04 Iulie 2008, 12:11:20
yagg - " rog cei contra sau sceptici nu postati.
Cred cã asta e una din problemele majoritãþii românilor. Nu acceptã pãreri contra sau scepticism când vine vorba de ideile lor. Atunci, cum vom învãþa din greºeli? "

Pai daca citai tot comentariu poate ca nu mai aveai de ce sa le tegi ca sa formulezi aceasta critica... si comentariu in intregime suna asa :

"Va rog cei contra sau sceptici nu postati (nu ca nu m-ar interesa si pararile voastre contra dar mie frica sa nu se umple 20 de pagini din care adunate doar 2 sa contina informatii constructive si 18 pareri negative fapt ce poate la un moment dat plictisi sau chiar si demoraliza), asa ca va rog fin nou luati in considerare rugamintea mea ."

Cine a spus ca nu se accepta pararei , sau cine considera ca aceasta este o greseala ? exact de acest fenomen mi-era frica de cel cu umplutul paginilor de critica ... in loc sa se sedimenteze aici numai minti si idei pozitive ... se aduna tot felu de critici . Daca stau sa ma gandesc bine asta e cel mai usor ... citesc cea zis unu , apas pe butonul "raspunde" dau si eu un mesaj sa ma aflu in treaba si astept sa vad ce raspunde urmatoru ... ca poate mai se declanseaza vreun subiect tot asa.. de critica... insa fenomenul pe care eu l-am convocat in acest subiect consta in aplicatii mult mai complexe si mai constructive , de ce sa deviem de la subiect ???????????????????

Cat despre domul Jutin .. te citez : "Repet, dacã e înþelept ºi îºi doreºte sã creeze lucruri utile, de ce nu pune în practicã ceea ce vrea sã arate ºi sã schimbe puþin lumea în care trãim?"

Pai chiar vrei sa iti fac o sinteza la tot ce a creat dansul de unul singur si fara nici un sprijin material sau de alta natura ?

Sau daca nu era atat de valoros atunci cum se i s-au mai oferit premiul .. citez :
"Academia Romana l-a desemnat, marti, pe cunoscutul inventator Justin Capra drept castigator al Marelui Premiu in valoare de trei miliarde de lei, acordat persoanei care a avut cea mai mare contributie la schimbarea in bine a Romaniei."

Chiar nu a contribuit cu nimic ? ca sa nu mai spun de alte inventii ale dansului care nu se vor pune in practica si nici nu se vor face publice datorita acestei mafii si interese de stat ... cum ar fi petrolul , sau interese militare in cazul inventiilor sale in aviatica .

Si dami voie sa mai citez un fragment din acelasi articol :
"Cine este Justin Capra?
Inginer si inventator roman, Justin Capra a creat, la doar 25 de ani, in 1956, primul rucsac zburator, practic, un aparat de zbor individual, pe care insa l-au brevetat americanii, mai tarziu, aparatul fiind folosit in prezent pentru calatoriile in spatiu. A realizat peste 70 de prototipuri de autoturisme avand consum infim, sapte aparate de zbor neconventionale, pe care le-a testat personal, si 15 motoare neconventionale. Unele dintre cele mai spectaculoase inventii sunt autoturismul Soleta, care consuma doar 0,5 litri de combustibil la suta de kilometri, si automobilul fara caroserie, cu efect pelicular, practic, o masina descoperita, dar ,,imbracata" intr-o perdea de aer, prin care nu poate trece nici apa. Niciunul dintre prototipurile sale nu s-a produs pana acum in serie."

Te rog sa te mai documentezi si ai sa observi ca in cazul acestui om nici nu se pone problema de scepticism in ceea ce el a creat , pentru ca cum ai spus si tu la critica ne pricepem toti , poate si la teorie la fel , la practica stam mai prost .
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: lylyt_ice din 04 Iulie 2008, 13:03:22
  De ce(?) nu incerci sa iei legatura cu D'nul Capra, ca poate oferindu-ti disponibilitatea de al sutine si de a colabora cu dansul, iti vei vedea cel mai curand visul de a face ceva maret, realizat...!?!
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 04 Iulie 2008, 13:07:18
Offf lylyt daca ai sti cat am cautat pe internet date de contact ale dansului sau macar intermediari care sa poata detine astfel de informatii .... nu am gasit nimic si nu am primit nici un raspuns . Probabil am sa apelez in viitor la gen de surse , oricum nu ma dau batut  :-P
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Cautatorul din 04 Iulie 2008, 13:16:19
Legat de dl. Iustin Capra:

"3 miliarde de la Fundaþia Dan Voiculescu pentru Iustin Caprã "

http://www.sfin.ro/articol_12843/3_miliarde_de_la_fundatia_dan_voiculescu_pentru_iustin_capra.html
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Shadowman din 04 Iulie 2008, 13:31:53
Citat din: Kbal din  04 Iulie 2008, 12:11:20
Unele dintre cele mai spectaculoase inventii sunt autoturismul Soleta, care consuma doar 0,5 litri de combustibil la suta de kilometri, si automobilul fara caroserie, cu efect pelicular, practic, o masina descoperita, dar ,,imbracata" intr-o perdea de aer, prin care nu poate trece nici apa. Niciunul dintre prototipurile sale nu s-a produs pana acum in serie."

Apropo de masinuta Soleta...De mers la serviciu,la o cafea ori sa cumperi un ziar,o bere si doua kg de cartofi e buna.Dar daca
vrei sa iei doua geamantane ori alte persoane in masina,trebuie sa le tii in brate... :lol:
Patru persoane,patru masini,2 litri la suta de kilometrii...Nu mai socotesc confortul discutabil si ce se intimpla la o rafala de vint ,o groapa,o zapada...
Si americanii au inventat o astfel de masina :
    "Masina care consuma 0.78 litri/100 km"
http://www.automarket.ro/stiri/masina-care-consuma-078-litri100-km-7888.html
Mi-a atras atentia comentariul unui cititor, il citez : "ideea e simpla ... cu 20.000 d eur ... imi cumpar un diesel 1.4 - 1.7 nou sau second hand care consuma nu 0,78% ci 6%, dar incap 4 persoane in masina si imi raman si bani de motorina pentru 10 ani.in plus merg si mai mult cu un rezervor de motorina si bineinteles mai confortabil."
   :lol:
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 04 Iulie 2008, 13:45:06
Vezi tu ... diferentele dintre americani si Justin capra ar fi urmatoarele :
-americanii lucreaza in laboratoare specializate de inalta tehnologia , Justin lucreaza in garaj cu panza de bomfaier si ciocanu .
- americanii investesc milioane de dolari , Justin din pensie .
- la americani colaboreaza o echipa intreaga , Justin singur .

Oricum cu ocazia acestui premiu ma astept la mari surprize din partea dansului , prea mult sa chinuit pana acum . Si oricum shadow nu esti patriot deloc  :-D , nu stiu daca interpretez corect dar asa imi dai senzatia.
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Shadowman din 04 Iulie 2008, 13:49:41
Citat din: Kbal din  04 Iulie 2008, 13:45:06
Oricum cu ocazia acestui premiu ma astept la mari surprize din partea dansului , prea mult sa chinuit pana acum . Si oricum shadow nu esti patriot deloc  :-D .

Acum,pe bune, ai pleca in concediu sau in weekend cu chichineatza aia ,pe drumurile din Romania...?  :roll:
Vezi imaginea : http://www.magazinstiintific.ro/Stiinta:DOSARE/MARI-ROMANI_2622.html
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 04 Iulie 2008, 14:04:18
Eeee.... hai sa nu banalizam si sa privim an ansamblu . cine nu ar vrea sa mearga cu 0,5 l / 100 km/h , si oricum prototipul e destinat activitatilor in oras si nu pentru drumetii la munte sau la mare . Cate masini in miniatura nu sunt la ora actuala (de oras) ?  smart (2 locuri) - fortwo care e cu cativa cm. mai mare decat soleta si consuma cam 4 % .
Si oricum nu compari tu marile corporatii care sunt dotate cu uzine de ultima generatie cu garajul dansului . Altii nu realizeaza cu milioane de euro. ce realizeaza acest om in garajul propiu din venituri infirme.

Si inca ceva.. de ce nu dai si alt exemplu cum ar fi rucsacul zburator ? .. nah ! de ala ce mai zici ? sau aerodina lenticulara ... sau multe altele .
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Shadowman din 04 Iulie 2008, 14:15:02
 Imi imaginez cum ar arata circulatia pe soselele de la noi,cu masinutele Soleta... :lol: :lol: :lol:
Cred ca ar fi ca-n filmul de mai jos :

http://www.youtube.com/v/gHgOYbL8aWw
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 04 Iulie 2008, 14:20:49
Eu cred ca tu ai obsesie cu soleta  :-D. Oricum frumos filmulet ... insa nu poti compara o pista de circuit cu strazile din oras  :-o  .... spre deosebire de pista pe drumurile publice mai sunt si reguli :D ..
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Yagg din 04 Iulie 2008, 14:24:25
Kbal, nu þi-am cerut sinteze, nici legãturi web, nici documentaþie de pe Wikipedia. ªtiu sã caut singur ºi cunosc cât de cât cazul. Nu ai înþeles ce eu þi-am explicat foarte clar. Eu cred cã a inventat tot felul de maºinãrii. Dar nu l-am vãzut nici la decernarea premiului, nici în cazuri particulare - pe la ºtiri sau în clipuri video - sã testeze aparatele de zbor ºi sã facã demonstraþii cu optimizãrile dumnealui.

Dacã te laºi impresionat de un premiu acordat de AR ºi tovarãºul Voiculescu, care, cu ceilalþi FSN1 ºi FSN2, alãturi de foºtii regi ai României, au fãcut un fel de circ ca sã premieze niºte oameni care au muncit ºi care au talent, atunci poþi sã treci sã faci botezul pe la bãieþii veseli cu reptilienii ºi manipularea. De exemplu mie mi-ar fi plãcut ca Tudor Gheorghe sã câºtige premiul. Eu nu am auzit de Justin Caprã cã ar fi influenþat în bine imaginea României. Mãcar muzica lui Tudor Gheorghe mã încântã ºi ºtiu cã poate impresiona prin talentul ºi geniul sãu. Deci, pânã nu vãd ceva concret de la domnul inventator, mã mulþumesc cu nebunia salcâmilor. Cred cã au fost ceva interese la mijloc cu premiile astea. Ori a fãcut într-adevãr ceva important ºi a primit o atenþie linguºitoare din partea clasei politice, ori l-au scos la fugãrealã 2-3 zile cu un anumit scop.

Citat din: Shadowman din  04 Iulie 2008, 13:31:53
Mi-a atras atentia comentariul unui cititor, il citez : "ideea e simpla ... cu 20.000 d eur ... imi cumpar un diesel 1.4 - 1.7 nou sau second hand care consuma nu 0,78% ci 6%, dar incap 4 persoane in masina si imi raman si bani de motorina pentru 10 ani.in plus merg si mai mult cu un rezervor de motorina si bineinteles mai confortabil."
   :lol:

Foarte tare Shadowman!

Citat din: Kbal din  04 Iulie 2008, 13:45:06
Vezi tu ... diferentele dintre americani si Justin capra ar fi urmatoarele :
-americanii lucreaza in laboratoare specializate de inalta tehnologia , Justin lucreaza in garaj cu panza de bomfaier si ciocanu .
- americanii investesc milioane de dolari , Justin din pensie .
- la americani colaboreaza o echipa intreaga , Justin singur .

Oricum cu ocazia acestui premiu ma astept la mari surprize din partea dansului , prea mult sa chinuit pana acum . Si oricum shadow nu esti patriot deloc  :-D , nu stiu daca interpretez corect dar asa imi dai senzatia.

Domnul Caprã a spus cã vrea sã investeascã banii în educaþia unor copii, nicidecum în invenþii.
Dacã ar fi avut dorinþã ºi ceva de arãtat cu adevãrat, Statele Unite erau la o aruncãturã de bãþ - cum se spune -. Diferenþa dintre americani ºi domnul Caprã e cã americanii chiar reuºesc. Munca în echipã e mult mai închegatã ºi are un feedback mult mai bun.
Oricum, va fi doar o dezbatere trecãtoare despre acest inventator, exact cum a apãrut la TV acele 2-3 zile aºa a ºi plecat.
Sincer, chiar îmi doresc ca mãcar una din invenþiile dumnealui sã fie funcþionale ºi chiar utile.

Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 04 Iulie 2008, 14:29:34
Pai uite aici una care functioneaza ;) .
http://www.youtube.com/watch?v=1VhsVwgEpi8 (http://www.youtube.com/watch?v=1VhsVwgEpi8) (ma refer la imaginile care incep cu secunda 32 si 45.iar la minutul 1 se vede cum se si inalta)

Si cine stie cate alte inventii au fost preluate de stat/de securitate si din acest motiv nu se fac publice si nu le vezi in practica , cred ca cunosti fenomenu . Probabil la acest premiu a contribuit si statu ca un stimulent sa mai continue  :-D
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Shadowman din 04 Iulie 2008, 16:39:41
Citat din: Kbal din  04 Iulie 2008, 14:29:34
Si cine stie cate alte inventii au fost preluate de stat/de securitate si din acest motiv nu se fac publice si nu le vezi in practica , cred ca cunosti fenomenu . Probabil la acest premiu a contribuit si statu ca un stimulent sa mai continue  :-D

Pfff...
Probabil are statu' si fosta securitate  proiecte de nave cosmice,arme psihotronice,cyborgi,surse nesfirsite de energie, da' le tine dosite sub saltea...D-aia au plect doua milioana de romani afara.D-aia importam cu caru' si exportam cu paharu'...
Ca le tine statu' la ciorap,pentru urmasii urmasilor nostrii,pururea si-n veacul vecilor, Amin !
Si ne da noua motiv sa  umplem serverul RUFON cu teorii fanteziste.
Conducind masinute cu pedale ori trotinete cu elice ,vom creste nivelul de trai in Romania,sunt sigur...
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 04 Iulie 2008, 16:53:02
Si cu traiu asta pana la urma tu til faci bun sau rau ... nu tre sa astepti de la stat ... acum e democratie nu mai e ca pe vremea lu nea nicu , nu mai sunt nici obligatii ,conditii  sau restrictii ai majoritatea drepturilor , cei drept si acum sunt probleme dar de natura economica , infrastructura etc. si nu cred ca astea reprezinta impedimentul major in ce tine de progres la nivel individual . Vrei sa faci ceva faci ! te documentezi , inveti , analizezi , te invarti in stanga in dreapta si faci ceva . 
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: StarDust din 04 Iulie 2008, 18:34:24
Citat din: Shadowman din  04 Iulie 2008, 16:39:41
Ca le tine statu' la ciorap,pentru urmasii urmasilor nostrii,pururea si-n veacul vecilor, Amin !
Amin! subscriu.

"Academia Romana l-a desemnat, marti, pe cunoscutul inventator Justin Capra drept castigator al Marelui Premiu in valoare de trei miliarde de lei, acordat persoanei care a avut cea mai mare contributie la schimbarea in bine a Romaniei."

Tot respectul pt. Dl. Justin Capra. Isi merita premiul din plin, macar atat... Dar schimbarea in bine a Romaniei? Pentru cine din Romania e schimbarea in bine?  Nu pentru noi, cei de "jos" asta e sigur. Cineva sigur a bagat bani grei la "buzunar" de pe urma inventiilor D-lui Justin. ;)
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: adipop din 04 Iulie 2008, 23:11:03
Citat din: lylyt_ice din  04 Iulie 2008, 13:03:22
  De ce(?) nu incerci sa iei legatura cu D'nul Capra, ca poate oferindu-ti disponibilitatea de al sutine si de a colabora cu dansul, iti vei vedea cel mai curand visul de a face ceva maret, realizat...!?!

Am posibilitatea sa finantez o parte din inventiile D-lui Capra, daca este nevoie. Mai mult de-atat, sunt convins ca cei cu care studiez serios diverse sisteme, il vor sprijini cu idei.
adi
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: adipop din 04 Iulie 2008, 23:16:25
Citat din: Kbal din  04 Iulie 2008, 16:53:02
Si cu traiu asta pana la urma tu til faci bun sau rau ... nu tre sa astepti de la stat ... acum e democratie nu mai e ca pe vremea lu nea nicu , nu mai sunt nici obligatii ,conditii  sau restrictii ai majoritatea drepturilor , cei drept si acum sunt probleme dar de natura economica , infrastructura etc. si nu cred ca astea reprezinta impedimentul major in ce tine de progres la nivel individual . Vrei sa faci ceva faci ! te documentezi , inveti , analizezi , te invarti in stanga in dreapta si faci ceva . 

Da, asa este. Vrei sa faci, faci...si tu esti singurul care hotarasti.
adi
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: adipop din 04 Iulie 2008, 23:19:53
Citat din: adipop din  04 Iulie 2008, 23:11:03
Am posibilitatea sa finantez o parte din inventiile D-lui Capra, daca este nevoie. Mai mult de-atat, sunt convins ca cei cu care studiez serios diverse sisteme, il vor sprijini cu idei.
adi

Ma bucur daca a luat acest premiu si sper ca banii primiti sa-l ajute.
adi
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Yagg din 05 Iulie 2008, 01:10:18
adipop, eºti prozaic ºi în discuþie ºi în afirmaþii. Domnul Caprã a afirmat într-o emisiune matinalã, la care a fost invitat dupã ce a fost premiat, cã va investi banii în educaþia unor "discipoli", nu pentru invenþii ºi a complicat emisiunea într-un mod plãcut ºi siropos cu filosofii ºi citate. Pãcat cã emisiunea nu mai este în arhiva de webcast a Antenei 1. Mie mi se pare cã omul are în primul rând darul de a fi plãcut la vorbã, de a fi interesant, deºi filosofiile sale nu sunt deloc originale.

Prea linguºitori sunteþi domnilor. Ce? credeþi cã domnul Caprã va vedea mesajele voastre pe forum?

Kbal, cred cã imaginile din clipul de pe youtube nu sunt cu Iustin Caprã, ci cu modelul american. ªi chiar dacã ar fi cu Iustin Caprã, imagini de acum zeci de ani în urmã, care sunt ºi neclare, nu spun nimic.

Dacã domnul Caprã e liber la gurã ºi nonconformist cum pretinde, atunci ce motive ar avea sã se supunã unor restricþii? Care va sã zicã, invenþiile dumnealui nu sunt pentru muritorii de rând, pentru profani? Frumuseþea ºtiinþei ºi a invenþiilor e demonstraþia. Faptul cã acele aparate chiar sunt funcþionale. Eu pânã în acest moment nu am vãzut nimic concret. Înþelegeþi unde bat? Nu îmi mai daþi legãturi web sau clipuri de pe youtube! Mã consider destul de apt sã mi le procur singur, ceea ce am ºi fãcut. Ideea pe care voi o ocoliþi ºi în jurul cãreia vã învârtiþi ca niºte mâþe linguºitoare e cã nu am vãzut nimic practic, ci doar vorbãrie. Lucru care te-a indignat ºi pe tine când ai deschis acest subiect. Este destul de clar cã despre practicã ºi invenþii este vorba, nu de teorie ºi vorbãrie. Nu?
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 05 Iulie 2008, 01:23:25
"Kbal, cred cã imaginile din clipul de pe youtube nu sunt cu Iustin Caprã, ci cu modelul american. ªi chiar dacã ar fi cu Iustin Caprã, imagini de acum zeci de ani în urmã, care sunt ºi neclare, nu spun nimic."

Eee.. pai daca e chiar asa atunci spunele si celor de la National Geographic remarca facuta  :wink: ,spunele ca au difuzat o emisiune cu Justin Capra si proiectele americanilor sa vedem , daca ei confirma greseala atunci eu imi retrag toate laudele aduse acestui om .

"Domnul Caprã a afirmat într-o emisiune matinalã, la care a fost invitat dupã ce a fost premiat, cã va investi banii în educaþia unor "discipoli", nu pentru invenþi".
Pai eu citisesem intrun aricol ca domul capra va investi cea mai mare parte in inventii si o alta parte o va dona ....etc.

"Prea linguºitori sunteþi domnilor. Ce? credeþi cã domnul Caprã va vedea mesajele voastre pe forum?"
Pai ideea era ca am vrut sa dau un exemplu pozitiv si bun de urmat nu ca m-ar interesa sa vada dansul ce cometarii se fac aici  :lol:
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Yagg din 05 Iulie 2008, 02:58:04
CitatEee.. pai daca e chiar asa atunci spunele si celor de la National Geographic remarca facuta  wink ,spunele ca au difuzat o emisiune cu Justin Capra si proiectele americanilor sa vedem , daca ei confirma greseala atunci eu imi retrag toate laudele aduse acestui om .
Cum? Toatã admiraþia ta constã în mini clipul din aceastã prezentare. Eu nu consider acest clip, mai mult promoþional, o emisiune. E o scurtã auto-prezentare, cu douã rable lângã el. Înþeleg cã a trecut prin multe treburi urâte cu sistemul comunist ºi cã e modest, patriot ºi încãpãþânat, dar ce vrea el sã demonstreze cu þara lui Peºte Prãjit îl face un erou doar pentru pensionari.

Probabil marile personalitãþi ºi genii ale României au fost atât de devotaþi dezvoltarii individuale ºi iubirii Patriei, încât au uitat cã trebuie chiar sã facã ceva concret. De asta avem o þarã atât de... superbã. Dacã ei o numesc în continuare dezvoltare, atunci nu vreau sã mã gândesc la viitorul meu. Catastrofal. Numai genii, numai orgolii, numai patriotism ºi mândrie. Da...

Clar, cu tot respectul pentru cultura dumnealui ºi faptul cã e un împotrivitor al regimului comunist, regim care, acum în altã formã, i-a oferit un cadou desãvârºit, mã retrag din aceastã discuþie, mi-am spus punctul de vedere, consider cã nu mai are rost sã lungesc pentru a mã conforma cu regulile tale, exprimate la începutul subiectului. Când voi avea ocazia sã vãd sau sã aud cã Iustin Capra conduce România spre dezvoltare ºi a testat una din cele mai noi invenþii care funcþioneazã ºi este utilã omenirii, voi reveni ºi îmi voi cere scuze faþã de desconsideraþiile mele privind invenþiile dumnealui. Îmi doresc foarte mult sã fac acest lucru, dar din pãcate nu am ocazia.
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: adipop din 05 Iulie 2008, 04:23:43
Citat din: Yagg din  05 Iulie 2008, 01:10:18
adipop, eºti prozaic ºi în discuþie ºi în afirmaþii. Domnul Caprã a afirmat într-o emisiune matinalã, la care a fost invitat dupã ce a fost premiat, cã va investi banii în educaþia unor "discipoli", nu pentru invenþii ºi a complicat emisiunea într-un mod plãcut ºi siropos cu filosofii ºi citate.

Acum am aflat de premiul primit.
adi
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: adipop din 05 Iulie 2008, 04:25:44


"Prea linguºitori sunteþi domnilor. Ce? credeþi cã domnul Caprã va vedea mesajele voastre pe forum?"

[/quote]

I-auzi.
adi
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: adipop din 05 Iulie 2008, 04:28:30
Când voi avea ocazia sã vãd sau sã aud cã Iustin Capra conduce România spre dezvoltare ºi a testat una din cele mai noi invenþii care funcþioneazã ºi este utilã omenirii, voi reveni ºi îmi voi cere scuze faþã de desconsideraþiile mele privind invenþiile dumnealui. Îmi doresc foarte mult sã fac acest lucru, dar din pãcate nu am ocazia.
[/quote]

Totusi, investitia in cativa tineri care au ceva in cap si au si bun simt, este de laudat. Asta denota ca este un om serios.
adi
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 05 Iulie 2008, 12:24:48
yagg - "Când voi avea ocazia sã vãd sau sã aud cã Iustin Capra conduce România spre dezvoltare ºi a testat una din cele mai noi invenþii care funcþioneazã ºi este utilã omenirii, voi reveni ºi îmi voi cere scuze faþã de desconsideraþiile mele privind invenþiile dumnealui"
Si dami voie sa mai plusez si eu cu un argument adipop . In special pentru afirmatia "sã aud cã Iustin Capra conduce România spre dezvoltare" totusi ce putere ar avea dansul in calitate de inventator , doar nu e presedinte . Sa zicem ca ar inventa un motor cu apa , sau unul care sa nu consume absolut nimic un fel de "perpetuum mobile" ce crezi ca ar avea poporul romanesc acces la asa ceva ? chiar daca dansul si-ar dori acest lucru iti spun eu ca si-ar pune amprenta statul cu securitatea lor cu tot .

Repet yagg poate ai dreptate , poate nu ... dar eu cel putin nu sustin afirmatiile tale . Daca imi poti dovedi intr-un mod mai concret ca eu ma insel atunci ... am sa-ti dau dreptate .
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: adipop din 05 Iulie 2008, 23:00:32

Si dami voie sa mai plusez si eu cu un argument adipop . In special pentru afirmatia "sã aud cã Iustin Capra conduce România spre dezvoltare" totusi ce putere ar avea dansul in calitate de inventator , doar nu e presedinte . [/quote]

Da-mi voie sa-ti spun, ca nu stiu ce-i cu afirmatia asta.
adi
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: adipop din 05 Iulie 2008, 23:04:34
Citat din: Yagg din  05 Iulie 2008, 01:10:18
adipop, eºti prozaic ºi în discuþie ºi în afirmaþii. Domnul Caprã a afirmat într-o emisiune matinalã, la care a fost invitat dupã ce a fost premiat, cã va investi banii în educaþia unor "discipoli", nu pentru invenþii ºi a complicat emisiunea într-un mod plãcut ºi siropos cu filosofii ºi citate. Pãcat cã emisiunea nu mai este în arhiva de webcast a Antenei 1. Mie mi se pare cã omul are în primul rând darul de a fi plãcut la vorbã, de a fi interesant, deºi filosofiile sale nu sunt deloc originale.

Sa fie sanatos D-ul Capra si sa faca ce-si doreste.
adi
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 06 Iulie 2008, 01:40:30
Adi nu te-ai prins la ce mam referit ?
u ai venit cu argumentatia "Totusi, investitia in cativa tineri care au ceva in cap si au si bun simt, este de laudat. Asta denota ca este un om serios." si eu am continuat cu "totusi ce putere ar avea dansul in calitate de inventator , doar nu e presedinte ." ambele avand la baza acelasi citat de la yagg .
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: noua din 06 Iulie 2008, 02:15:06
Unii inventeaza, altii critica. Asa este de cand lumea. :wink:
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 06 Iulie 2008, 12:38:48
Pai da eu cel putin ii laud pe cei care inventeaza in loc sa ii critic  :wink:
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: adipop din 06 Iulie 2008, 14:22:38
Citat din: Kbal din  06 Iulie 2008, 01:40:30
Adi nu te-ai prins la ce mam referit ?
u ai venit cu argumentatia "Totusi, investitia in cativa tineri care au ceva in cap si au si bun simt, este de laudat. Asta denota ca este un om serios." si eu am continuat cu "totusi ce putere ar avea dansul in calitate de inventator , doar nu e presedinte ." ambele avand la baza acelasi citat de la yagg .

ok.
adi
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 15 Iulie 2008, 02:13:26
Bun ca tot am promis sa intervin cu un proiect am zis sa incep de pe acum .

1- Se pare ca am avut o revelatie cu cateva luni in urma intr-o seara , intr-un vis . Este vorba de un fenomen care ma framanta de multi ani si anume "perpetuum mobile" . Aici am sa fac apel in special la cei cu cunostiine in fizica . Proiectul are la baza doua "elicii" magnetice , identice (ca masa si dimensiune) , convergente, sustinute de acelasi ax , avand polii ce se suprapun identici . Teoretic campurile magnetice ar prinde o forma similara (ca geometrie) elicei iar prin repulsia lor s-ar realiza o miscare circulara ,de fiecare elice in sens opus celeilalte .
Am sa intru in mai multe detalii doar in cazul in care vor fi mai multe propuneri de colaborare , deasemenea as dori si cateva opinii in legatura cu ideea prezentata mai sus .

2- mai am o ideea , asta mai recenta si mai putin stiintifica :P
Ma gandeam ... ce-ar fi sa adunam cele mai plauzibile teorii/variante , din toate subiectele discutate pana acum , fara sa discutam/comentam prea mult asupra fiecareia ci doar in ansamblu . Si sa vedem daca putem deduce anumite legaturi , sau teorii generale etc. ex: in legatura cu originea noastra , a universului , a evolutiei , a paranormalului , a fenomenului ozn . etc.
Practic sa incercam se vedem daca putem gasi "legaturi" intre fenomene/subiecte complet diferite insa care sa duca la aceiasi "concluzie" in legatura cu ....  "ceva" .

Nu stiu daca m-am facut prea inteles insa ar fi o idee  :-D 8-) .
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 15 Iulie 2008, 02:57:28
Am incercat sa schitez in paint principiul de functionare al mecanismului precizat mai sus (la varianta 1).
Imagine am uploadat-o aici :
http://foto.rol.ro/index.php?action=foto&id=27789 (http://foto.rol.ro/index.php?action=foto&id=27789)
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 15 Iulie 2008, 03:14:22
Revin din nou cu imaginea intrucat linkul de mai sus nu mai este valid !
(http://foto.rol.ro/fotografii/718/2137/20080715032158_Exemplu.JPG)
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: LupinThe3rd din 15 Iulie 2008, 21:25:05
@Kbal:
Citat din: Kbal din  15 Iulie 2008, 02:13:26
1- Se pare ca am avut o revelatie cu cateva luni in urma intr-o seara , intr-un vis . Este vorba de un fenomen care ma framanta de multi ani si anume "perpetuum mobile" . Aici am sa fac apel in special la cei cu cunostiine in fizica . Proiectul are la baza doua "elicii" magnetice , identice (ca masa si dimensiune) , convergente, sustinute de acelasi ax , avand polii ce se suprapun identici . Teoretic campurile magnetice ar prinde o forma similara (ca geometrie) elicei iar prin repulsia lor s-ar realiza o miscare circulara ,de fiecare elice in sens opus celeilalte .
E posibil sa se ajunga la o situatie de echilibru si chiar daca se invarte la inceput cred ca se va opri.
O a doua problema e legata de cuvantul elice. E asa: o elice, doua elice (http://dexonline.ro/search.php?cuv=elice) nu doua elicii sau doi elici samd. Probabil nu spuneam nimic dar in desen scrie "elicie" si asta e recidiva. Incearca sa controlezi cat de cat anumite chestii pentru ca mai sunt si copii pe forum si trebuie sa ia si ei bacu' iar cu pictorul Nicolaie Balcescu nu se poate...
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Cautatorul din 15 Iulie 2008, 23:45:12
Citat din: Kbal din  15 Iulie 2008, 02:13:26
deasemenea as dori si cateva opinii in legatura cu ideea prezentata mai sus .

Nu stiu daca am inteles foarte bine ideea, insa ma gandesc ca initial elicele trebuiesc aduse la o anumita viteza de rotatie astfel sa apara fenomenul, care probabil se bazeaza pe faptul ca viteza de propagare a campului magnetic sau electric nu este infinita ci finita iar asta face sa apara un defazaj intre pozitia reala a unei elice si cum e ea perceputa de cealalta, si automat cum apar fortele de interactiune.

Principiul actiunii si reactiunii e uneori aparent incalcat.
Daca un corp A actioneaza asupra unui corp B cu o forta atunci corpul B va reactiona cu o forta egala dar de sens contrar asupra corpului B. Asta spune aproximativ principiul.

Problema este ca fortele de interactiune nu se propaga instantaneu. Daca intre A si B e o distanta, atunci cand corpul A incepe sa actioneze asupra lui B, B-ul "afla" despre acest lucru dupa un timp. Apoi B-ul incepe sa reactioneze asupra lui A, dar pana ajunge reactiunea lui B pana la A dureaza un timp.

E ca si cu lumina de la o stea care azi o vedem, dar steaua poate ca nu mai e.

La fel si cu campul magnetic. Pe principiul acesta se poate construi (teoretic) o masinarie care sa zboare oriunde in spatiu.

Concret sistemul ar putea fi construit din doua bobine aflate la o anumita distanta.
Cele doua bobine se alimenteaza cu un curent alternativ cu o anume frecventa, dar in asa fel incat sa existe un anumit defazaj (pi/2).
Daca distanta intre cele doua bobine (A si B) este egala cu  lungimea de unda / 4 atunci o sa apara un fenomen interesant:

Una din bobine va fi atrasa catre cealalta dar cealalta va fi respinsa de prima. Adica sa zicem bobina A e atrasa de bobina B, dar bobina B va fi respinsa de bobina A.

Demonstratia se poate face relativ usor.

Din pacate viteza de propagare a campului magnetic (electromagnetic in general) e egala cu viteza luminii, iar asta face ca lungimile de unda sa fie mari, iar distantele dintre bobine sa fie mari, rezultand forte de interactiune foarte mici.

O solutie ar fi supraconductibilitatea, adica bobinele sa fie facute din supraconductori, astfel incat intensitatea campului magnetic sa fie foarte mare, dar daca faci atata masinarie cu bobine supraconductoare... fortele obtinute sunt oricum tot mici la cata instalatie trebuie sa ridice.

Interesanta insa ideea asta cu perpetum mobile.
Dar cred ca viteza  de rotatie ar trebui sa fie foarte... foarte... mare ca sa apara acel camp magnetic elicoidal, si incat sa apara fenomenul de accelerare reciproca.
In plus sistemul trebuie adus intai la o anumita viteza de rotatie, si mentinuta acea viteza de rotatie fixa. Sistemul va avea tendinta sa se auto-accelereze dar trebuie franat din exterior, deci sistemul ar produce lucru mecanic.

Si totusi... existau candva niste probleme la fizica de genul: "Unde-i greseala". Cred ca undeva e o greseala, sau energia produsa ar trebui sa fie extrasa de undeva. Nu poate sa apara energie din nimic.

Oricum interesant.
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: jean din 16 Iulie 2008, 00:05:20
  Sistemul cu elicea nu va functiona. Dupa cate am inteles din desen polii de acelasi fel se afla fata in fata. In cazul a doi magneti simpli, acestia intradevar se resping, dar ganditi-va la situatia cand un pol de la cealalta elice (B) se afla intre doi ai elicei (A), la jumatatea distantei. Apar doua forte de respingere, egale dar de sens contrar, cea ce va anula miscarea elicei B. Aceasta fiind valabil pt. toate palele elicei aflate in aceasi situtie la un moment dat.
In orce directie va incerca elicea (B) sa se roteasca va intampina o forta de respingere. Deci nu se va roti.
  Am facut si un mic desen pt. edificare. Elicea (A) este desenata cu rosu, iar elicea (B) este desenata cu verde.
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 16 Iulie 2008, 03:49:19
"LupinThe3rd" - hai te rog sa incercam sa evitam astfel de discutii . Prea mult Tam Tam pentru o chestie banala , daca observi mai cu atentie imaginea a fost postata la "03:14:22 am" si cam tot pe atunci a fost si desenata. Partea proasta la mine e ca nu stau deloc bine cu timpul :) ... de multe ori apuc sa deschid pc. la astfel de ore... cand deja sunt destul de obosit credema , asa ca o oarecare incoerenta in cuvinte sau mici greseli de ortografie se pot accepta .dupa cum observi pana si "acest post" a fost scris la o ora intarziata aproape 4 am. ;).
Ok sa trec la subiect acum , tu afirmi : "E posibil sa se ajunga la o situatie de echilibru si chiar daca se invarte la inceput cred ca se va opri." Eu mai mult tind sa cred exact contrariul , adica daca intradevar se incepe o miscare de rotatie , atunci va continua si teoretic va accelera pana la o viteza infinita . Insa nu sunt chiar foarte convins daca va porni/functiona .

"Cautatorul" nu stiu ce sa zic , m-ai cam pus pe ganduri "elicele trebuiesc aduse la o anumita viteza de rotatie astfel sa apara fenomenul" e posibil sa ai dreptate , insa ma gandesc ca acest fenomen se va intampla de la sine si ca fortele magnetice vor interactiona destul de puternic incat sa porneasca mecanismul , ba mai mult tind sa cred ca viteza miscarii de rotatie va tinde spre infinit , ceea ce poate duce la mai mult decat un "generator de energie" ba chiar si la un sistem de propulsie foarte avansat .

Cum am gandit eu initial fenomeul . Mi-am imaginat 2 elicii normale , iar in mijloc o masa de aer care sa actioneze continu asupra fiecarei elice (elicele s-ar invari nu?) , ceva de genu e=elice , a=aer , E<---A--->E . Si acum stau sa ma intreb daca am putea inlocui acest aer cu 2 campuri magnetice dispuse sub forma de elice (d.p.d.v. geometric) , oare cele 2 elice magnetice ... nu ar incepe o miscare ? Si bineinteles cum exista materiale din care se pot confectiona magneti permanenti asa s-ar putea confectiona practic 2 magneti permanenti in forma de elice .

Tin sa precizez ca am studiat mult proiecte/incercari de "perpetuum mobile" ce aveau la baza magneti dar nici unu din zicile pe care le-am vizionat nu aveau un principiu asemanator cu cel precizat de mine . Deci inca o bila alba :P

"jean" ti-am inteles perfect ideea si e posibil sa ai dreptate , insa pana la proba practica... nu putem afla cu siguranta . Ceea ce imi tine mie speranta inca in viata este ca datorita fortei centrifuge (datorata vitezei foarte mari), elicea precizata de tine B va avea suficienta forta sa treaca de acel mijloc (intre A si C) si astfel miscarea va continua . Deja tind sa cred si sa ii dau dreptate din nou lui  "Cautatorul" precum ca acestui sistem i-ar trebui un impuls ca sa porneasca sau ajustata o viteza propice.

Uite inca o idee interesanta aici "http://www.youtube.com/watch?v=pmsu9NbLxGk&feature=related (http://www.youtube.com/watch?v=pmsu9NbLxGk&feature=related)"  functioneaza pana la un moment dat dar bineinteles se opreste . E un circuit magnetic sub forma de spirala , o bila porneste de jos si se deplaseaza/urca pana la sfarsitul spiralei . Singura problema este ca spirala este finita  :-D .  Asa cum functioneaza si acest principiu ai tinde sa crezi (pana sa il vezi in functiune) ca bila nu se va deplasa pana la final , pentru ca vor fi forte de respingere mai mari decat cele de impingere , prin urmare nu va porni deloc sau s-ar opri imediat .
Pana cand si acestui sistem i-ar putea fi adaptat un mecanism prin care bila sa cada cand ajung ela finalul spiralei si sa cada cumva exact la baza/inceputul spiralei unde ar lua-o de la capat .

Sincer nu stiu ce sa mai cred din multe puncte de vedere teoretic ar functiona .
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 16 Iulie 2008, 04:25:52
Inca un exemplu interesant "http://www.youtube.com/watch?v=dxDHGKu83v4&NR=1 (http://www.youtube.com/watch?v=dxDHGKu83v4&NR=1)"
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: LupinThe3rd din 16 Iulie 2008, 11:08:40
@Kbal: Nu vor putea sa porneaca de la sine. In cel mai bun caz se vor deplasa catre o pozitie de echilibru(ce a desenat Jean). In al doilea rand sistemul tau de propulsie "avansat", viteza care tinde spre infinit nu exista pentru simplu motiv ca "puterea" generata nu va fi mai mare decat puterea campului magnetic si din acelasi motiv pentru care nu poti avea o viteza infinita la bicicleta.
Ce inseamna pentru tine camp magnetic asezat sub forma de elice? Personal nu inteleg conceptul mai ales ca un camp magnetic in cazul unui magnet nu este nici macar intr-un singur plan ci in spatiu in jurul magnetului cu liniile de camp...etc.
Hai sa vedem de pe ce nivel purtam discutia si raspunde la urmatoarele intrebari:
1. Ai ajuns la majorat? Adica ai dat bacu'?
2. Ai fost la real sau la uman? Adica ai facut manualele de fizica de la cap la coada sau partial?
3. Ai avut noile manuale de fizica? Sau din cele vechi, cel din a IX a fiind gros ca o caramida si nu ca, vorba clasicului in viata, niste almanahe...
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 16 Iulie 2008, 14:17:33
"LupinThe3rd" "Hai sa vedem de pe ce nivel purtam discutia si raspunde la urmatoarele intrebari:
1. Ai ajuns la majorat? Adica ai dat bacu'?
2. Ai fost la real sau la uman? Adica ai facut manualele de fizica de la cap la coada sau partial?
3. Ai avut noile manuale de fizica? Sau din cele vechi, cel din a IX a fiind gros ca o caramida si nu ca, vorba clasicului in viata, niste almanahe..."  :lol:  :lol:  :lol: nu nici 1,2 sau 3 nu sunt valabile pt mine , problema este ca m-au dat afara de la gradinita si deatunci nu am mai continuat studiile ;).

Oricum lupin ai venit cu argumente foarte profunde si/sau stiintifice ... precum ca "se vor deplasa catre o pozitie de echilibru" si asta in cel mai bun caz :D sau daca am eu sau nu bacu .

In fine ... treaba cu acel "mijloc intre palete = pozitie de echilibru" am recunoscut-o mai sus dar cred ca poate fi depasita . E o chestie de design , de aia mi-am si imaginat probabil cele doua elice si nu altceva.  Si inca ceva Lupin referitor la intrebarea "Ce inseamna pentru tine camp magnetic asezat sub forma de elice?" Pai in imaginatia mea bogata daca construiesti un magnet sub forma de elice , campul magnetic va lua o forma similara elicei . Si tot in imaginatiea mea bogata fiecare "unda magnetica" isi ia cursul/dimensiunea/pozitia etc. in functie de punctul/forma magnetului in care unda este tangenta . Astfel printr-o geometrica mai complexa acel "mijloc/forta" intre palete poate fi diminuat la maxim , ramanand mai mult forte de "impingere"(intr-un sens) .
.............anyway...........
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: LupinThe3rd din 16 Iulie 2008, 14:36:21
Kbal: Campul magnetic al unui magnet nu se supune imaginatie (http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetic_field).
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 16 Iulie 2008, 16:00:36
Thx for the link. da deja am studiat mai toate articolele inclusiv cel de pe wikipedia . In principiu am o idee despre cum functioneaza campul magnetic .
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: jackie28t din 16 Iulie 2008, 22:16:04
Citat din: LupinThe3rd din  15 Iulie 2008, 21:25:05
@Kbal
Incearca sa controlezi cat de cat anumite chestii pentru ca mai sunt si copii pe forum si trebuie sa ia si ei bacu' iar cu pictorul Nicolaie Balcescu nu se poate...

Lupin,
dar tu bacu' lai luat tot din cauza ca te-ai informat de pe acest forum?  :lol: LOL
Eu zic Lupin sa mai ''tai de la tine'' putin ca ''Kbal'' e baiat bun si nu face altceva decat sa prezinte pe forum anumite idei,pareri,ca si noi dealtfel.
Discutia este si solutia iar putin respect fata de partenerul de discutii nu strica,deci mult succes si spor la treaba.
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: lylyt_ice din 16 Iulie 2008, 23:25:52
 Kbal, dar daca pe ax. la mijlocul elicelor, montezii doi magnett normali(simpli), recuperati de la doua difuzoare identice, iar eliciile le confectionezi dintr-un material(bun) conductor, presupun ca acele elicii se vor magnetiza si vor actiona ca si magnetii insisi (?) atunci ar fii mult mai simplu sa incerci sa experimentezi prin confectionarea acestui model de inventie, fara a se mai pune problema procurarii de magneti sub forma de elice ...ZIC SI EU, NUMAI O PARERE de neprofesionist,,,
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 16 Iulie 2008, 23:28:53
"jackie28t" ... asa patesc eu mereu . A devenit un fenomen , unii vin cu idei bune sau mai putin , in fine si initiativa conteaza , poate nu atat de mult pe cat valoarea ideii dar merita si aceasta apreciata si implicit tratata cu respect , iar majoritatea nu respecta acete reguli de politete si uite asa apar mari critici , filozifi etc. care nu fac altceva decat sa comenteze aspectele negative precum exprimarea si nicidecum esenta ideii . Ce sa mai zic , nu mai zic nimic ... m-am obisnuit .

Oricum jackie ca tot veni vorba de idei :P tu ce parere ai ... ? ma refer la ambele variante/proiecte postate de mine mai sus , si nu doar cel discutat pana acum   8-)  :?
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: noua din 16 Iulie 2008, 23:33:11
sa-mi dau si eu cu parerea: cred ca se ajunge la un echilibru intre cele doua campuri magnetice
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 16 Iulie 2008, 23:42:52
"lylyt_ice" in principiu ar fi o varianta rezonabila pentru un experiment cum ai spus si tu , confectionarea unor astfel de elice implica mai multe greutati , pe langa cea financiara trebuie gasita si o sursa/fabrica specializata unde poti face o astfel de comanda . Problema este urmatoarea , nu sunt sigur da presupun ca in procesul de fabricare al unui magnet se foloseste o matrita , in care se toarna materialul magnetic , automat situatia se complica si mai mult (ar trebui confectionata o matrita speciala) . O a 2-a metoda ar fi sculptarea unui magnet in forma de disc , in forma unei elice dar iar ... cine poate realiza asa ceva ? Asa ca in prima faza ideea trebuie dezbatuta pe cat de mult posibil la nivel teoretic .
Dupa cum am spus ideea ta ar fi buna pentru un experiment , insa ar fi 2 inconveniente de care nu sunt sigur .
1- nu stiu daca noua varianta va mai fi compatibila cu cea originala . Practic magnetii trebuie s ainteractioneze intre ei si nu o sursa externa .
2- nu stiu sigur daca ce ai spus tu se poate si realiza , adica cu un mijloc extern sa magnetizez 2 elice din material metalic , si acestea sa aiba aceleasi propietati ca in sistemul original .

Pai nu-mi ramane decat sa ma documentez sa vad in ce masura poate fi aplicata si varianta ta . Oricum mersi pentru idee ;) .
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 16 Iulie 2008, 23:50:57
"noua" depinde cum iti imaginezi tu fenomenul . Am mai precizat.. , sunt constient si de acest fenomen insa cred ca geometria poate depasi aceasta situatie . E doar o chestiune de fizica si matematica , iar ideea dispunerii acestori campi sub forma de elice mi se pare una buna . Acuma depinde si cum iti imaginezi tu aceste elice . Daca te uiti cu atentie intr-un link precizat de mine intr-un post anteriot este un clip pe you tube cu un sistem magnetic in forma de spirala in care un obiect traverseaza si urma pe acest circui impins doar de fortele magnetice . Problema este ca acest circuit nu are si o continuitate , o varianta mai primitiva ar fi adaptarea uni ghidaj prin care obiectul ce traverseaza circuitul cand ajunge la final , prin cadere sa ajunga iar la baza , si astfel procesul de miscare s-ar repeta . Oricum varianta cu elicele este asemanatoare ca principiu insa nu este limitat de nimic , daca ar porni ar avea si o continuitate deci ar fi un perpetuum mobile  8-) .
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: alx din 16 Iulie 2008, 23:53:40
Citat din: Kbal din  16 Iulie 2008, 03:49:19
Cum am gandit eu initial fenomeul . Mi-am imaginat 2 elicii normale , iar in mijloc o masa de aer care sa actioneze continu asupra fiecarei elice (elicele s-ar invari nu?) , ceva de genu e=elice , a=aer , E<---A--->E .

deja e tarziu iar eu sunt foarte obosit...dar mi se pare mie sau NIMENI  de pe topicul asta nu ia in calcul si frecarea cu aerul? care frecare cam are darul de a incetini functionarea acestor mecanisme de tipul PD1A... :-D

Citat din: Kbal din  16 Iulie 2008, 03:49:19
Si acum stau sa ma intreb daca am putea inlocui acest aer cu 2 campuri magnetice dispuse sub forma de elice (d.p.d.v. geometric) , oare cele 2 elice magnetice ... nu ar incepe o miscare ? Si bineinteles cum exista materiale din care se pot confectiona magneti permanenti asa s-ar putea confectiona practic 2 magneti permanenti in forma de elice .

si eu stau sa ma intreb cum poti inlocui aerul,care este format din atomi de nu mai stiu care,cu un camp magnetic,care nu este format din atomi de nu mai stiu care...

Citat din: Kbal din  16 Iulie 2008, 03:49:19
Tin sa precizez ca am studiat mult proiecte/incercari de "perpetuum mobile" ce aveau la baza magneti dar nici unu din zicile pe care le-am vizionat nu aveau un principiu asemanator cu cel precizat de mine . Deci inca o bila alba :P

o bila alba intre 5 miliarde de bile negre...sau ''cu o bila alba nu se face un perpetuum mobile''... :evil:

Citat din: Kbal din  16 Iulie 2008, 03:49:19
"jean" ti-am inteles perfect ideea si e posibil sa ai dreptate , insa pana la proba practica... nu putem afla cu siguranta . Ceea ce imi tine mie speranta inca in viata este ca datorita fortei centrifuge  (datorata vitezei foarte mari), elicea precizata de tine B va avea suficienta forta sa treaca de acel mijloc (intre A si C) si astfel miscarea va continua . Deja tind sa cred si sa ii dau dreptate din nou lui  "Cautatorul" precum ca acestui sistem i-ar trebui un impuls ca sa porneasca sau ajustata o viteza propice.

te superi pe mine daca te rog sa imi amintesti definitia forcei centrifuge si cu ce se ocupa ea?

PS  nu vreau sa continui sa iti trec posturile prin masina de tocat...ar fi pur si simplu o pierdere de timp,din punctul meu de vedere...insa ma ''aliez'' :evil: si eu cu Lupin,si astept niste raspunsuri la intrebarile puse de el...ALEA CU 1,2,3...
    in plus,daca studiezi definitia unui perpetuum mobile :http://ro.wikipedia.org/wiki/Perpetuum_mobile ,si daca te gandesti la insasi numele acestuia,ajungi la concluzia ca acesta ar trebui sa functioneze o perioada NELIMITATA  de timp...aici apare o alta problema:''eliciile'' alea ale tale,pe ce se invart? pe lagare,pe rulmenti sau pe ce?  ca asta nu prea ai precizat...ca de obicei,in cazurile astea mai apar si uzuri datorita miscarii,care uzuri distrug mai devreme sau mai tarziu aceste dispozitive... :evil: DECI ACESTEA NU VOR FI PERPETUUM MOBILE!

  APROPO...PAREREA MEA!  
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: noua din 16 Iulie 2008, 23:57:18
ok, sa zicem ca merge. cum te-ai gandit sa mentii viteza constanta ? pentru ca o rotatie de genul asta tinde spre o viteza infinita, ceva in genul unui vortex
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 17 Iulie 2008, 00:08:11
"alx" ca deobicei abordezi problemele sub acelasi stil "agresiv" :-D ...
In primul rand vreau sa-ti precizez ca am spus pe ce se sprijina elicele , ba chiar am si desenat un ax imaginar , acum ca pe axul ala sunt si rulmenti sau altceva asta mai putin conteaza.
La treaba cu forta centrifuga in schimb iti dau dreptate am folosit o sintagma gresita , trebuia "forta de inertie" , am gresit eu nu stiu de ce probabil ca de la oboseala in fine mersi pentru sesizare .
Legat de uzura .... va fi dar probabil isesizabila .
Iar la aspectul cu ... denumirea de "perpetuum mobile" care i-am dedicat-o acestui proiect (chiar daca prin definitie nu se potriveste 100% din cauza uzurii dar 99% DA) sa spunem ca am folosit-o mai mult din motive comerciale , nah multumit ?
La intrebarile puse de Lupin unde te aliezi si tu , alea cu 1,2,3 am raspuns deja ;) .
Dar hai sa nu mai discutam astfel de probleme si sa incercam sa vedem cam care ar fi cauzele principale in situatia unui esec.

"noua" - "pentru ca o rotatie de genul asta tinde spre o viteza infinita" asta nu cred ca reprezinta un dezavantaj ... ba chiar inca un aspect pozitiv si ghici la ce ar duce :P  8-) .
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: noua din 17 Iulie 2008, 00:17:58
la dezintegrare

in sub 10 rotatii ti s-a stricat masinaria
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: alx din 17 Iulie 2008, 00:20:15
Citat din: Kbal din  17 Iulie 2008, 00:08:11
"alx" ca deobicei abordezi problemele sub acelasi stil "agresiv" :-D ...
CORECT!  si fii sigur ca nu voi face o exceptie pentru tine!

Citat din: Kbal din  17 Iulie 2008, 00:08:11
In primul rand vreau sa-ti precizez ca am spus pe ce se sprijina elicele , ba chiar am si desenat un ax imaginar , acum ca pe axul ala sunt si rulmenti sau altceva asta mai putin conteaza.
pai aici e problema... CONTEAZA! SI CHIAR FOARTE MULT!   pentru ca trebuie se iei in considerare fortele de frecare care apar acolo,si care vor consuma din energia CARE AR TREBUI SA O PRODUCI CU ACEST DISPOZITIV!  in plus,aceste ''chestii' care conteaza mai putin pentru tine iti pot face dispozitivul sa se blocheze,deci acesta nu va fi un perpetuum mobile!   iar asta conteaza pentru stiinta si pentru guiness book! :-D

Citat din: Kbal din  17 Iulie 2008, 00:08:11
Legat de uzura .... va fi dar probabil isesizabila . Dar hai sa nu mai discutam astfel de probleme si sa incercam sa vedem cam care ar fi cauzele principale in situatia unui esec.
pai asta ar fi PRINCIPALA  cauza de esec:FORTELE DE FRECARE!,care produc UZURA!   din cauza acestora NU EXISTA PERPETUUM MOBILE!   adica si din cauza acestora... :evil:



Citat din: noua din  16 Iulie 2008, 23:57:18
ok, sa zicem ca merge. cum te-ai gandit sa mentii viteza constanta ? pentru ca o rotatie de genul asta tinde spre o viteza infinita, ceva in genul unui vortex
SERIOS?  conform carei teoreme,axiome sau oricarei alte definitii din fizica pe care (unii) o mai cunoastem? :evil:
Citat din: Kbal din  17 Iulie 2008, 00:08:11
"noua" - "pentru ca o rotatie de genul asta tinde spre o viteza infinita" asta nu cred ca reprezinta un dezavantaj ... ba chiar inca un aspect pozitiv si ghici la ce ar duce :P  8-) .
aha...m-am prins... :-D   e vorba de ''teorema lui Kbal'' :-o   sau se citeste Kabal? :lol:
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Shadowman din 17 Iulie 2008, 00:27:01
S-a inventat GOOGLE ! Folositi functia de cautare.
Scrieti ce cautati si apasati ENTER !
Tastati Youtube,tastati motor magnetic,vizionati,comentati...
Motoare magnetice :
http://www.youtube.com/watch?v=PFGiWiXMHn0
http://www.youtube.com/watch?v=dxDHGKu83v4&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=H8ln6sVnuh4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=C2Qtmb7l0Ic&feature=relateD

Si multe,multe altele...
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 17 Iulie 2008, 00:29:03
"alx" la mine cauza de esec nu inseamna neaparat ca exista uzura/frecare , cum ai spus si tu ar consuma din energia produsa dar NUMAI O PARTE . In principiu daca sistemul functioneaza/se misca ar fi un succes , indiferent de restul aspectelor .
Legat de viteza ... teoretic aceasta ar fi echivalenta cu forta/viteza cu care campurile actioneaza intre ele , si tot teoretic conform proiectului singurul obstacol care ar incetini viteza ar fi tot uzura dar in orice caz aceasta tot ar atinge viteze foarte mari .
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 17 Iulie 2008, 00:35:21
Citat din: Shadowman din  17 Iulie 2008, 00:27:01
S-a inventat GOOGLE ! Folositi functia de cautare.
Scrieti ce cautati si apasati ENTER !
Tastati Youtube,tastati motor magnetic,vizionati,comentati...
Motoare magnetice :
http://www.youtube.com/watch?v=PFGiWiXMHn0
http://www.youtube.com/watch?v=dxDHGKu83v4&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=H8ln6sVnuh4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=C2Qtmb7l0Ic&feature=relateD

Si multe,multe altele...

So what ?:D nu prea te inteleg , da bun ai vrut sa scoti in relief ca denumirea potrivita ar fi "motor magnetic" dar restul modelelor/metodelor de pe youtube ce legatura au ce discutam noi aici ? alea sunt o alternativa dar asta nu inseamna ca daca exista si altele trebuie abandonata ideea actuala .

Oricum la faza cu "multe altele" dami voie sa te contrazic am pierdut saptamani cautand asa ceva , cele precizate de tine sunt demult "fumate" de mine insa nu am vazut niciunul care sa prezinte o continuitate sau o eficienta sporita , majoritatea is "idei" care la un moment dat se blocheaza .
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: jackie28t din 17 Iulie 2008, 00:45:22
Citat din: alx din  16 Iulie 2008, 23:53:40
PS  nu vreau sa continui sa iti trec posturile prin masina de tocat...ar fi pur si simplu o pierdere de timp,din punctul meu de vedere...insa ma ''aliez'' :evil: si eu cu Lupin,si astept niste raspunsuri la intrebarile puse de el...ALEA CU 1,2,3...
   APROPO...PAREREA MEA!   

alx,
observ ca tu tot continui sa fii agresiv cu membrii acestui forum.Deja devii plictisitor.
Colegul nostru ''Kbal'' a raspuns demult intrebarilor lui Lupin dar se pare ca tu ai omis bucata.
Hai sa recapitulam ca sa-ti aduci aminte.

Deci intrebarile lui Lupin au fost
(cu toate ca sunt niste intrebari tampite fara putin bun simtz)

Citat din: LupinThe3rd din  16 Iulie 2008, 11:08:40
Hai sa vedem de pe ce nivel purtam discutia si raspunde la urmatoarele intrebari:
1. Ai ajuns la majorat? Adica ai dat bacu'?
2. Ai fost la real sau la uman? Adica ai facut manualele de fizica de la cap la coada sau partial?
3. Ai avut noile manuale de fizica? Sau din cele vechi, cel din a IX a fiind gros ca o caramida si nu ca, vorba clasicului in viata, niste almanahe...

Raspunsul lui Kbal este:

Citat din: Kbal din  16 Iulie 2008, 14:17:33
nu nici 1,2 sau 3 nu sunt valabile pt mine , problema este ca m-au dat afara de la gradinita si deatunci nu am mai continuat studiile ;).

Deci dragul meu alx.El Kbal a dat deja raspunsul acelor intrebari:

Iar daca voua adica tu alx sau lui Lupin nu va  convine raspunsul pe care Kbal la dat atunci nu aveti altceva de facut decat sa va dati pe burta ca pinguinul sau sa faceti tumba de trei ori ca ursuletul panda.Sunt sigur ca colegul nostru Kbal putin al doare care varianta o ve-ti alege.

Pentru Kbal:
Kbal te rog sa nu mai raspunzi indivizilor care sar cu insulte sau fara putin bun simtz.Intrebari rapanoase poate pune oricine.
Lasa-i sa intrebe si sa vorbeasca de unii singuri ca titirezii ca-i mai bine.Ti-o spun din experienta.Raspunde doar celor care merita.
Ca daca te pui in carca cu un idiot atunci idiotul te va ridica la nivelul lui si te va bate cu propria lui experienta.

Citat din: alx din  16 Iulie 2008, 23:53:40
   APROPO...PAREREA MEA!   

Apropo alx,orice scrii pe forum este parerea ta ca daca nu ar fi atunci ai fi nevoit sa expui numele autorului.
Mai gandeste inainte de a vorbi si incearca sa nu mai fii asa agresiv cu colegii de pe forum mai ales celor care se comporta normal si nu provoaca nici un rau nimanui.Eu a-ti sugerez sa fii baiat cuminte.



PAREREA MEA  :lol: LOL (semnatura asta e tare)
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 17 Iulie 2008, 02:31:44
jackie ..... nici nu vreau sa-mi imaginez urmatoarele raspunsuri din partea ..."x,y" cu referire la postul tau  :lol: . Asa suntem noi , unii dau cu biciul si altii isi cara crucea  :-D .
In orice caz de multe ori posturi rautacioase ca cele exemplificate mai sus pot influenta negativ si alti useri (care ar putea participa mai "constructiv"), acestia fiind in necunostiinta de cauza asupra unui individ sau al unui subiect , de aceea in unele situatii merita acordata si cate o "replica" si asta ar fi singurul motiv , nicidecum ca "raspuns la provocare" .

Parerea mea    :lol:
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: LupinThe3rd din 17 Iulie 2008, 11:31:24
Citat din: Kbal din  17 Iulie 2008, 02:31:44
jackie ..... nici nu vreau sa-mi imaginez urmatoarele raspunsuri din partea ..."x,y" cu referire la postul tau  :lol: . Asa suntem noi , unii dau cu biciul si altii isi cara crucea  :-D
.
Kabal tata, nu stiu altii cum sunt dar eu sunt mai acid de felul meu. Poate sa iti spuna asta oricine din "vechii" de pe forum. Asa ca nu am scutit pe nimeni. Nici pe Spooky.

Asa ca revenind la subiect. Va ajunge in echilibru. Iar de aceleratie la infinit nici vorba.
Vorba aia: Citeste o carte...http://www.trilulilu.ro/GEOSIBIU/c9b54787e2da47

Incearca sa intelegi cum merge motorul electric si dupa aia incearca sa faci agregatul tau sa se invarta la infinit ;)
Titlu: Raspuns: Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)
Scris de: Kbal din 17 Iulie 2008, 13:51:33
ok ! by the way ... thx. for the parazitii tata ! yo ma men ....  :-D