Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Munþii Bucegi ºi ciudãþeniile semnalate în zonã...

Creat de annuki, 22 Decembrie 2005, 18:02:44

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

annuki

Ziarul Ziarul a publicat un amplu articol despre muntii Bucegi si ciudateniile semnalate în zona. Iata un extras semnificativ: "Busteni. Piscurile muntilor se cufunda în nori. Crucea de pe Caraiman împunge cerul cu semetie. Nimic n-ar prevesti ca linistea seculara a naturii ar putea fi tulburata de evenimente neobisnuite. Traian Trufin stie însa ca totul e doar aparenta. Aici a trait cele mai stranii întâmplari. Este convins ca sub Carpatii nostri exista o alta lume. Bucegii sunt considerati de catre specialisti un punct energetic foarte puternic. S-au emis ipoteze asupra existentei unor galerii subterane, s-au facut teste radiestezice. Cercetarile au demonstrat ca zona este încarcata energetic mai mult ca oricare alta din România. Traian Trufin, muzeograf conservator la Muzeul "Cezar Petrescu" din Busteni, publicist si cercetator al fenomenelor stranii la care a fost martor, a încercat sa gaseasca niste explicatii."
"În 1993, timp de doua saptamâni, în partea de sud a orasului, oamenii aveau insomnii, indiferent de vârsta. M-am gândit ca sunt emanatii de noxe de la fabrica de hârtie. Nici vorba de asa ceva. Era ciudat ca, desi nu dormeau, oamenii nu se simteau obositi. Mi-au confirmat acest lucru cel putin 20 de persoane", povesteste muzeograful. Unii localnici au ajuns sa traiasca adevarate stari de euforie. Manifestarile aveau loc numai în timpul noptii. Dupa ce au bagat în sperieti tot orasul, au încetat la fel de brusc cum aparusera."
"Apoi au început cutremurele. Paradoxal, dar acestea n-au putut fi localizate în Bucegi si nici nu aveau vreo legatura cu sursa seismica din Vrancea. Seria de cutremure a început în 1994 si a tinut 3 ani. "Se produceau la ore fixe: la ora 20 si la 3 noaptea. În fiecare zi, invariabil. Nu erau însa seisme propriu-zise. Se manifestau dupa alte legi. Aveau un areal redus: Azuga - Busteni - Sinaia. Uneori cuprindeau doar un cartier din Busteni. Se auzea din pamânt un vuiet, ca si cum s-ar fi prabusit sub picioarele tale tavanul unei grote. Nu apareau nici miscari orizontale, nici verticale", povesteste Traian. A numarat peste 100 de astfel de miscari seismice."
"Aveam niste casti de radioamator. Receptionam in ele un program de radio. Dar am observat ca numai in zona Busteni. Iesind din oras, spre Bucuresti sau Brasov, nu mai receptionam nimic. Cred ca exista un puternic cimp energetic in zona care amplifica semnalele radio", crede Traian. A mai observat si alte fenomene bizare. In jurul Crucii de pe Caraiman apar deseori aureole ciudate si chiar holograme.


"Traian crede ca toate anomaliile din Busteni sunt cauzate de existenta unor galerii subterane în maruntaiele muntilor. Aceste uriase tunele subterane sunt de natura artificiala si au fost sapate de civilizatii nepamântene. Aici au loc experiente, punctul fierbinte fiind în zona crucii de pe Caraiman. Asa se explica bubuiturile care însotesc cutremurele. Sau receptionarea undelor radio, emise nu din eter, ci din aceste coridoare. Cine produce acele amplificari stranii, în ce scop, cui îi sunt destinate acele comunicari radio bizare, Traian nu poate raspunde. "

Skywalker

#1
Din cate am citit, dar nu bag deloc mana-n foc ca-i asa, in M-tii Bucegi, dar nu numai, se afla o coloana uriasa si groasa de cristale folosite de Ei ca un emitator. Ca sa poti comunica prin aceea coloana de cristal trebuie sa atingi un nivel vibrational ridicat, astfel ca sa fie creierul tau pe aceeasi frecventa cu cristalele.
   De ce s-a ales aceasta forma de emitator? Pentru ca sa nu poata fi folosit de cine nu e suficient de dezvoltat spiritual. Si aceea coloana este ascunsa in munti, tocmai ca sa fie ferita privirilor. Chiar si Sfinxul si Babele contin cristale in interior. Iarasi ce am citit, dar nu bag mana-n foc: Sfinxul si Babele au fost creeate prin puterea mintii. Nu sunt impotriva acestei teorii. Daca se cunoaste deja telekinezia si psihokinezia, urmatorul pas ar putea fi crearea de obiecte cu ajutorul mintii.
   
   Si sa revenim la fenomene. Se stie ca cristalele au o energie foarte mare. Iar o coloana cu diametrul de 1 km si inaltimea de... poate peste100 km, ce energii imense ar putea avea!
  Si in muntii Godeanu si Parang s-au observat aureole ciudate si chiar holograme. Si acolo exista de asemenea coloane de cristal.

TurnusX

 :-D HEH! Daca ar avea 1000 de km s-ar prabusi sub propria greutate. Nu uita ca cel mai inalt munte are doar 7 km.

ryn

Chiar! faceti va rog diferenta intre SF-ul care face sa se vanda revistele de pe la noi si realitate. Nu spune nimeni ca o zona nu poate detine urme ciudate ale unei civilizatii sau formatiuni pedologice aparent stranii. Dar, daca e sa ne luam dupa orice speculatie aparuta in dragutza noastra presa... Chiar si ce scrie Ziua? Ca e ciudat ceva la Busteni? Mergem acolo si scarpinam zona si intervievam toti martorii. Montam o camera video  sa mearga nonstop si supraveghem zona online, cautam colaboratori sa ne anunte si sa intervina daca e nevoie, dar ne trebuie ceva palpabil, real si demn de crezut! Prefer asta in locul povestirilor de dragul publicitatii...

AdiM

Prin 1990-1991 am trait cam 17 luni in Bucegi, la aproape 2500 m altitudine, lucrind ca inginer la releul radio-TV de pe virful Costila (turnul ca o racheta, care se vede cu ochiul liber de la cabana Babele, iar virful ei se vede si din Predeal sau de pe Valea Parhovei, pe linga crucea de pe Caraiman), actualmente locul cel mai inalt din Romania unde se poate urca doar cu piciorul (ma refer la virful releului, care depaseste inaltimea virfului Moldoveanu din Fagaras). Nu pot sa spun ca am remarcat fenomene ciudate, paranormale, demne de povestit, desi unele intimplari pe care le-am trait atunci ar putea parea asa ceva. Un singur fenomen major, cu adevarat important pentru mine, imi amintesc ca mi s-a intimplat acolo: viata mea s-a schimbat radical, printr-o uimitoare schimbare in constiinta si gindirea mea. Practic, am ajuns sa gindesc intr-un mod complet diferit decit inainte. Am plecat din Bucegi si am adoptat o cale noua in viata, complet diferita de tot ce imi imaginasem pina atunci ca voi face in viata. In concluzie, nu as putea spune daca in Bucegi sunt sau nu sunt fenomene paranormale, dar stiu ca locul acela mi-a schimbat radical viata. Personal, cred sincer ca este o vibratie deosebita acolo, si cred ca ar putea fi asa si din cauza incarcaturii energetice deosebite a locului, poate chiar din cauza unor structuri antice sau extraterestre, ascunse in munte.

Necunoscutul

Eu am multe cunostinte in orasul rasnov (la 15 km de Brasov) si nu am auzit pe cineva sa spuna ca ar fi trait niste experiebte ciudate, dar oricum, eu planuiesc o drumetie in vara asta (pana in septembrie) de 2 zile in Bucegi, daca voi trai niste intampliri inexplicabile sigur va voi spune, voi face si niste fotografii pe acolo, iar pe cele interesante le voi posta aici.




8-)

AdiM

O carte despre descoperiri uimitoare in Bucegi, de acum citiva ani, este "Viitor cu cap de mort" (nu-mi place titlul, dar continutul este incitant, fiindca descoperirile sunt legate de niste structuri care nu pot fi decit extraterestre). O semneaza un ziarist roman care se pare ca a avut contact direct cu participantii la aceste descoperiri, si le-a relatat asa cum le-a auzit de la ei, desi guvernul Romaniei a cautat sa ascunda ce s-a descoperit, se pare (dupa cum scrie in carte) si sub influenta americana si masonica.

Oricum, am cunoscut oameni care mi-au spus (desi nu le-am cerut eu asta) ca au legaturi cu aceste descoperiri, sau cu cei care le-au facut, confirmind cumva ideile din carte. M-as bucura ca ei sa devina publici, adica sa isi enunte afirmatiile si ideile pe net, in vreun sit de web, si atunci ar fi mai usor si pentru mine sa spun ca, iata, omul acesta spune asa si-asa.
Altfel, eu pot doar sa spun ce am auzit de la altii, cu titlu informativ, si nu tin sa devin un partizan al unor lucruri doar auzite. Insa le spun si eu pentru cei care poate vor avea posibilitatea sa le cerceteze mai direct.

Dar cred ca merita sa cititi cartea.




ryn


Elvin

    Nu 'extraterestre' ci intra-terestre.Desi nu o afirma explicit, insa da de inteles ca acel complex a fost construit de civilizatia din interiorul Pamantului. Tunelul central,cu intrarea monopolizata de militarii americani,ducea catre interiorul Pamantul si daca ar fi sa-l credem pe Cinamar asta,din 2003 si pana acum deja a fost parcurs tunelul de catre o expeditie comuna romano-americana [supervizata de masoni bineinteles]. In plus, faptul ca a fost construit direct in munte fara nici o legatura detectabila cu exteriorul sugereaza ca s-a forat de sub munte
    Cartea asta cere un enorm'suspension of disbelief' ca sa ajungi sa n-o consideri un roman sf,prost de altfel. Insa asha cum remarca cineva pe alt forum, exista un oarecare 'iz al realitatii' pe care-l simti, in descrierile sale din interiorul complexului. Totul are sens acolo, pupitrele acelea specializate pe diverse stiinte. Dupa mine acela e un avanpost al intraterestrilor [giganti] de unde culegeau informatii despre cei de la suprafatza. Culegerea de date s-a efectuat pana catre ~ 500 a.d., cand holograma istorica se opreshte. Ceva s-a intamplat cu cercetatorii sau cu lumea intraterestra de au fost nevoiti sa abandoneze statiunea de cercetare.    ... Tot la 'suspension of disbelief' pentru mine au contribuit si divagatiile referitoare la capacitatile para-mentale ale lui Cesar. Eu sunt un atent observator al proceselor mele interioare si chiar de pe pozitia unui incepator pot spune ca mare parte din ce zice acel Cezar e adevarat.
    Cam asta am avut de spus despre "Viitor cu Cap de Mort"

Elvin

  Ryn, nu te lasa vrajit de limbajul beletristic folosit. Autorul insusi avertizeaza in intro ca a scris cartea intr-un stil accesibil, poate si pentru ca n-are formarea stiintifica de a relata descoperirea ca pentru o revista de profil. De altfel era imposibil sa faca un singur om asta, avand in vedere cate stiinte erau prezente in complexul din Bucegi. In plus mai gadeshte-te la cat de suspecta e intensificarea relatiilor diplomatice sua-rom de dupa 03. Practic in aprilie 2004 [la cateva luni dupa descoperire] am fost batati fortat in Nato peste capul membrilor care nu vroiau.Iar la scurt timp apare Basescu inaugurand 'axa' Buc-Londra-Washinghton si prestand servicii orale Marelui Licurici.

AdiM

Citat din: Elvin din  14 August 2006, 20:35:28
    Cam asta am avut de spus despre "Viitor cu Cap de Mort"

Si pentru mine cartea era cam suspecta, tocmai din cauza ca n-am gasit confirmari ale informatiilor din ea din alte surse. Desi cu mult inainte sa apara cartea, auzisem ca in Bucegi ar exista constructii foarte vechi, inca nedescoperite.
Apoi au aparut in viata mea oameni care par sa aiba legatura directa cu acele fenomene si structuri.
Asa ca imi ramine sa aleg daca ii cred sau nu-i cred.

As putea si eu sa spun ca toti sunt agenti secreti (dar nu si eu, desigur) care doar cauta sa ma intoxice
pe mine cu informatii aiurea, doar ei stiu de ce.
Poate ca sa ma manipuleze. Poate ca sa isi faca un joc al lor, stiind ca eu as putea sa il amplific cumva.
Daca as gindi asa, ar fi chiar comic, un caragialesc de secolul XXI, mai SF.

Din cauza asta, eu nu cred deplin in aceste lucruri care apar si dispar.
Caut mereu confirmari suplimentare, si le astept mai ales pe caile neoficiale, neartificiale.
Ca om constient ca nimic nu ma poate manipula decit daca si eu accept asta,
consider ca fac sincer ceea ce cred eu, nu ceea ce vor altii.

Stiu ca daca ma tem de ceva, nu pot scapa de acel ceva - fiindca atragi singur lucrul de care ti-e teama.
Mai stiu ca am de ales mereu intre mai multe optiuni, dintre care merita sa o aleg pe cea care corespunde cel mai bine cu ceea ce vreau eu sa fie lumea. Si chiar daca lumea nu se schimba obligatoriu dupa optiunea mea, in schimb mi-e clar ca viata mea personala, in viata lumii, se deruleaza doar dupa calitatea optiunii mele.






ryn

Linia a fost deschisa de un alt personaj al beletristicii de acest gen si cand spun asta este foarte posibil sa avem de lucru cu aceeasi sursa, si a devenit o modalitate de a expune idei interesante care cocheteaza cu SF si a scoate bani din piatra seaca.  Daca informatiile expuse in acest roman ar fi fost de fapt relatarea unor evenimente reale si cu adevarat sa fi fost si acea epocala descoperire a ramasitelor unei civilizatii inteligente care sa fi lasat acel complex in inima muntilor romanesti, cu siguranta cartea nu ar fi aparut iar autorul ar fi scris de atunci epistole de sub brazda. Cartea care promite din primele randuri sa expuna o senzationala descoperire ne tine cu sufletul la gura pana a proape de sfarsit, ne arunca ici colo cate un element interesant dar la sfarsit se pierde in detalii si descoperim ca nu isi atinge tinta. Eu consider ca este de fapt o sustinere a unei ipoteze care sa atraga atentia asupra participarii la reuniunea Bilderberg a unui roman, la intensificarea activitatilor americane in a consolida virful de lance in Balcani (calculati raza medie de actiune a unei rachete balistice continentale) a existentei unui departament care s-a ocupat cu studierea si aplicarea tehnologiilor de frontiera (ce stat din lume nu are asa ceva???), si cam atat din pacate. In rest fabulatie asa cum s-a dovedit a fi si ceea ce a scris P Corut. Adica doua trei idei strecurate intr-un roman de 249 de pagini, ca o modalitate de a expune voalat adevaruri relative. Nu neg faptul ca zona Bucegi este plina de tunele  dar ele sunt facute de cartitze si de imaginatia debordanta a unora. Din punct de vedere al informatiilor expuse treaba e simpla, nu aduce nimic nou si nici dovezi palpabile, cartea nu contine nici coduri, nici informatii criptate si nici un indiciu privind localizarea unui personaj ,element geografic si alte alea, chiar am avut surpriza sa constat ca autorul nici macar nu are cunostinta de modul in care se organizeaza o operatiune militara pentru ca ceea ce descrie el acolo este pur fabulatie si nici o echipa de interventie nu s-ar organiza asa de prost. Urmariti ca autorul foloseste prea des  "Marea descoperire", "Marea piramida" , "Marele adevar", Marele tunel" etc ca o forma de a supralicita cortexul cititorului, foloseste doar cifre "rotunde" 1,2,3, 4 ,7,8, 10,16 de exemplu, imperecheate in acelasi context, dar asta nu supara pe nimeni deoarece este un roman si nu o expunere stiintifica. Aparitia masoneriei nu este decat cireasa de pe tortul minciunii - cunoscatorii isi pot da seama ca daca o organizatie puternica ar sti ca la mine in curte am gasit dand cu sapa Sfantul Potir credeti ca as mai apuca eu sau Statul Roman sa negociez, sa stam la o cafea si sa jucam si o tabla de plictiseala?! Cu siguranta nu.

Shadowman

 S-a nascut o intreaga mitologie in zona...Cind ma gindesc că unii ce visează
noaptea,amesteca cu realitatea dimineata la trezire...Dar să nu deranjez urechi
mai sensibile...Odată m-am intrebat si eu : Ce-or fi "alea" din vîrful Bucegilor ?
Mănăstire intr-un picior ,ghici ciupercă,ce-i ? 
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

maya

Citat din: Shadowman din  17 August 2006, 12:18:08
S-a nascut o intreaga mitologie in zona...Cind ma gindesc că unii ce visează
noaptea,amesteca cu realitatea dimineata la trezire...Dar să nu deranjez urechi
mai sensibile...Odată m-am intrebat si eu : Ce-or fi "alea" din vîrful Bucegilor ?
Mănăstire intr-un picior ,ghici ciupercă,ce-i ? 
Vrei sa traduci in Romana?

Shadowman

 Nu,din păcate...Las la aprecierea cititorilor sa inteleaga ..Deci,intelege ce vrei !
E un domeniu cu multe speculatii ...Speculatiile si fanteziile fac bine la sănătate !
Sporesc apetitul...
Adevarurile crude favorizeaza indigestia .  La fel si traducerile precise...
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY