Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Specie necunoscuta de vietuitoare ascunse intr-un rau

Creat de the scout, 19 Ianuarie 2020, 22:54:37

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

the scout

Salut,

Am obtinut acest video, care a fost filmat in 2012, undeva prin muntii nostri:

https://www.youtube.com/watch?v=4VIScudt2c4&t=5s

S-ar zice c-a fost filmat in timpul verii (ceea ce se si confirma partial din faptul ca se vad frunze de foioase plutind pe apa, iar mana care se vede in cadru nu pare sa poarte maneca lunga). Asta in caz ca ar avea vreo relevanta temperatura la care chestiile alea erau active si nu hibernau.

Are cineva idee ce ar putea fi? :?



the scout

Interesant! Poza cu pietricele lipite se apropie destul de mult.
Ceea ce ma surprinde, inca, la videoclip, este gradul de specializare pe mediu. Desi sunt si crengi si pietre in apa, unii dintre ei erau "imbracati" in bucatele (mai mari decat ei) de scoarta, in timp ce cei care au fost filmati pe pietre erau imbracati ca pietrele. Viteza lor de deplasare le permite sa treaca relativ rapid de pe pietre pe crengi si invers, dar totusi sunt costumati exact ca elementele pe care se afla la acel moment.

Multumesc, abyss!

Arhanghelul

#3
Completare:



https://ro.wikipedia.org/wiki/Trihoptere

Citat:
"Biologia larvelor de trihoptere, ca și a nimfelor lor, este deosebit de interesantă, mai ales prin marea variație a formelor tuburilor larvare și a materialelor din care sunt construite.

Larvele respiră prin branhiile abdominale, rareori prin branhiile toracice (traheene)

Larvele sunt fitofage sau prădătoare.

Viața larvelor este cu mult mai lungă ca a adulților. "
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

alx

În stare de larvă, proaspăt scoasă din tubul în care trăiește, este o momeală extraordinară pentru păstrăv, și nu numai. La mine în zonă îi spunem carambete ;D  sau carambeți.
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."