Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ce este Dumnezeu?

Creat de sxn_b, 23 Noiembrie 2006, 14:22:05

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ce credeti ca este, de fapt, Dumnezeu?

O divinitate, asa cum e descrisa in Biblie
28 (35.9%)
O altfel de divinitate
14 (17.9%)
Extraterestru
12 (15.4%)
Lumina/Adevar
10 (12.8%)
Dumnezeu este totul
14 (17.9%)

Numărul total de membrii care au votat: 37

StarDust

Citat din: Arckadii din  28 Februarie 2008, 06:22:39
Ratiunea nu este totul. Simturile conteaza extrem de mult. Ganditi-va la oamenii simplii cu har divin in ei. Oameni care nu stiu sa citeasca sau sa scrie si totusi realizeaza ce este Dumnezeu, sunt in stare sa IL vesteasca si sunt linistiti.
Ark
Sunt perfect de acord, cred, ca Dumnezeu nu va putea fi perceput cu ratiunea niciodata, cu ratiunea vom putea percepe doar mediul inconjurator, si poate legile care guverneaza totul, intr-o masura mai mare sau mai mica. Doar "ceva" din interiorul nostru, ne va putea face sa il simtim, sau sa ne apropiem de D-zeu...

Citat din: Arckadii din  28 Februarie 2008, 06:22:39
Cartile fara simtire.......apa de ploaie.
Ark
Nu sunt de acord, cartile pot fi ca un invatat... te pot ghida spre anumite cai, chiar daca ele nu spun adevarul absolut.

Va salut!
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

nelu28

Fiecare om se naºte într-o anumitã concepþie despre viaþã, ºi cei mai mulþi dintre ei rãmân în aceasta pânãla sfârºitul vieþii lor, fãrã sã mai mediteze asupra ei, cu atât mai puþin sã se convingã de corectitudinea sau respectiv de incorectitudinea acesteia. Ei nu cunosc singurul dreptar valabil care este Cuvântul lui Dumnezeu.

A rãmâne credincios tradiþiilor moºtenite face parte din prejudecãþile principale. ªi mulþi dintre acei care îºi îndeplinesc datoriile lor religioase, vor de fapt sã nu mai fie bãtuþi la cap cu Isus Hristos ºi cu subiectele biblice. Un numãr tot mai mare de oameni ajung la concluzia cã au fost induºi în eroare ºi înºelaþi, în politicã ºi în religie, cu sau fãrã Dumnezeu.

Cauza acestei stãri ºi evoluþii este, nu în ultimul rând, în diferitele religii. Desigur, cei mai mulþi oameni sunt sub impresia cã liderii lor religioºi fac totul ca sã-i cãlãuzeascã pe calea cea dreaptã. De la naºtere pânã la moarte oamenii sunt trataþi cu ritualuri ºi ceremonii deºarte, fãrã sã afle vreodatã mesajul de mântuire, fãrã sã trãiascã personal mântuirea ºi fãrã sãgãseascã pacea lãuntricã cu Dumnezeu.

Marile confesiuni creºtine cu structurile lor organizate nu fac excepþie. Toate pãstreazã o aparenþã evlavioasã, dar a sosit vremea când ar trebuie sã accepte ,, proba Cuvântului " , sã accepte sã fie comparate cu unicul standard valabil, care este biserica de la început. A sosit momentul adevãrului! O referire deºartã la Hristos, apostoli ºi Biblie nu ajutã nimãnui. Biserici ºi biserici libere, pânã la grupãrile cele mai mici, folosesc texte biblice care sunt modelate dupã concepþia lor. Aceasta este apoi numitã Unitatea în diversitate. De fapt, creºtinismul tradiþional de astãzi nu mai are nimic comun cu biserica primarã.

antoniu

cumva este un subtil atac la libertatea de constinta...sub masca intrebarii ce este DUMNEZEU ?   

lylyt_ice

 Acum, depinde la care Dumnezeu ne referim...; cel pe care ni-l prezinta scrierile vechi. Anunaki...!!! sau; Spiritul Infinit-Duhul Sfant, Creeatorul universului(lor)...? Eu personal am ajuns ca atunci cand m-a rog la Dumnezeu, nici nu mai stiu cui  m-a rog...de aceea am inceput sa evit cuvintul Dumnezeu in timpul rugaciunii si m-a adresez, numai cu cuvintele; Tata Ceresc, sau Duhul Sfant.Altfel am impresia ca m-a rog barbosilor alora cu tocuri inalte ai Sumerienilor...!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

nelu28

CitatEu personal am ajuns ca atunci cand m-a rog la Dumnezeu, nici nu mai stiu cui  m-a rog...de aceea am inceput sa evit cuvintul Dumnezeu in timpul rugaciunii si m-a adresez, numai cu cuvintele; Tata Ceresc, sau Duhul Sfant.Altfel am impresia ca m-a rog barbosilor alora cu tocuri inalte ai Sumerienilor...!

Domnul nostru este totul în toate. De aceea El a putut reuni în ,, EU SÎNT " totul, ceea ce El era, este ºi va fi. Dacã comparãm în mod deosebit textele din proorocul Isaia în care este vorba, în mod clar, despre Domnul, Iahveh, care Se prezintã ca fiind Cel dintîi ºi Cel de pe urmã, formînd apoi puntea spre Noul Testament,atunci aºa vorbeºte Mîntuitorul înviat, care va veni din nou: ,, Nu te teme! EU SÎNT Cel dintîi ºi Cel de pe urmã." (Apoc. 1, 17). ,, 'EU SÎNT Alfa ºi Omega, Începutul ºi Sfîrºitul' zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era ºi Cel ce vine, Cel Atotputernic." (Apoc. 1, 8). Înaintea Lui nu a fost nici unul, ºi dupã El nu va mai fi nici unul. Existã doar un singur Atotputernic.

Fiul zice: ,, EU am venit în Numele Tatãlui Meu." (Ioan 5, 43). EL S-a rugat: ,, Tatã, proslãveºte Numele Tãu!" (Ioan 12, 28). Referindu-Se la ai Sãi, El a zis: ,, Am fãcut de cunoscut Numele Tãu oamenilor, pe care Mi i-ai dat din lume." (Ioan 17, 6). Dupã cum se vede, Domnul Se prezintã cu Numele, aºa cum este normal ºi pe pãmînt, numai celor care au o întîlnire personalã cu El, adicã a celor ce au avut într-adevãr o experienþã personalã cu El. Aceasta o vedem în mod deosebit din relatarea despre întoarcerea ºi pocãinþa lui Pavel: ,, El a întrebat: 'Cine eºti Tu Doamne?' EL a rãspuns: 'EU SÎNT ISUS, pe care-L prigoneºti!' " (Fap. 9, 5).

Mai departe El S-a rugat: ,, Sfinte Tatã, pãzeºte-i în Numele Tãu, pe aceia pe care Mi i-ai dat " (Ioan 17, 11). Numele Tatãlui este ºi Numele Fiului. Încã o datã El ne aratã: ,, EU le-am fãcut de cunoscut Numele Tãu, ºi li-L voi mai face" (vers. 26). Aceasta o face El pînã astãzi. EL descoperã Numele Isus. Acolo unde nu este cunoscut Numele acesta în importanþa lui dumnezeiascã, oamenii se aflã într-o tradiþie nebiblicã smeritã.

,, Iatã dar cum trebuie sã vã rugaþi: 'Tatãl nostru care eºti în ceruri. Sfinþeascã-se Numele Tãu' " (Mat. 6, 9). Aºa cum putem vedea, Numele Tatãlui este Numele Fiului, ,,... a moºtenit un Nume" (Evrei 1, 4).

Viaþa veºnicã se aflã numai în Numele Lui (Ioan 20, 31). Iertarea pãcatelor se aflã numai în Numele Lui (Fap. 10, 43). În fond, tot ce face sau tot ce dãruieºte Dumnezeu se înfãptuieºte în Numele lui Isus, în care El Se descoperã. Nici un slujitor al lui Dumnezeu nu foloseºte un titlu sau o formulã, ci întotdeauna Numele. Dupã Cuvîntul Scripturii, aceasta li se potriveºte tuturor credincioºilor: ,, ºi orice faceþi, cu cuvîntul sau cu fapta, sã faceþi totul în Numele Domnului Isus, ºi mulþumiþi prin El, lui Dumnezeu Tatãl" (Col. 3, 17).

Vine ziua în care orice genunchi se va apleca în Numele lui Isus-Iahshua ºi orice limbã va mãrturisi cã El este Domnul-Iahveh (Fil. 2, 10-11).

lylyt_ice

 IISUS si-a facut aparitia acum 2000 de ani, dar si pina atunci oamenii credeau intr-o putere absoluta si nu numai cei care au fost influentati de scrierile Evreiesti...Dumnezeu este! Da, asta nu contesta nimeni, dar eu nu cred ca cei care au creeat oamenii pe planeta Pamant sunt(este) Dumnezeu(zei), ci sunt numai creeaturi inteligene care au populat aceasta planeta cu o specie bipeda creeata de ei insusi, cu anumite scopuri, lasind sa se creada ca ei sunt adevaratii dumnezei. Dealtfel si in Geneza Biblica tot despre acesti "Dumnezei" se da de inteles. De aceea am spus in mesajul meu precedent ca atunci cind m-a rog. evit orice denumire sau tendinta de personificare mentala, A Lui DUMNEZEU, pentru ca daca m-a gindesc la Dumnezeul(zeii) din Vechiul Testament, automat imi formez o imagine care imi prezinta mental Barbosii Sumerienilor, la care de fapt se refera si Vechiul Testament!!!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?