Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Lumea - O GIGANTICÃ HOLOGRAMÃ

Creat de aress1818, 09 Decembrie 2010, 22:53:39

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mr

Ce rost are sa ajung intr-o zona in care sunt una cu tiparul, dupa care sa revin (pentru ca am trupul apendice in lumea fizica) in sfera mentala si ma incurc iarasi in hatisul propriilor ganduri nelamurite? Alta stare de confuzie, adaugata la celelalte, care ma face sa o iau razna la un moment dat...
Pot ajunge intr-un mod echilibrat la tipar, numai parcurgand pasii intermediari.
Recunosc ca nu am practicat Meditatia, dupa canoanele diverselor scoli de profil.
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Xanadron

Normal ca analogia Lume (soro lume)=Simulare computerizata e limitata din start, colega fiulalploii! Asta-i insa riscul postarilor mai concise (nu uita ca ma absoarbe-n ultima vreme lucrul la o cartzulie - trebuie doar confirmat postulatul lui Cicero "toti prostii cred ca pot scrie o carte" din "semnatura" colegului AdarM, nu?). :-D

La modul serios acum: informatia purtata de "iluzoria" Materie clar ca nu se limiteaza deloc la reflexiile fotonice numite imagini ori la vibratiile numite sunete - singurele generate de un hard-drive, oricit de mega-performant ar deveni el in viitorul apropiat.
Si asta, fara sa bagam in ecuatie "imponderabile" precum eterul, gravitatia, magnetismul sau altele si mai imbirligate ca gindirea ori enigmaticul suflu vital. :star:

Asa ca si taica-popa din finalul clipului cu Morgan Freeman stie el prea bine ce zice cind sustine ca mai e mult pina departe in luciferica ambitie umana de-a juca fie si-un rol secundar in filmul "La bratz cu Creatorul". :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

Citat din: mr din  20 Noiembrie 2012, 12:30:06
Ce rost are sa ajung intr-o zona in care sunt una cu tiparul, dupa care sa revin (pentru ca am trupul apendice in lumea fizica) in sfera mentala si ma incurc iarasi in hatisul propriilor ganduri nelamurite?
Asa este, si asa se intampla cand te intorci de "acolo" fara sa pastrezi legatura.
In esenta presupun, e vorba de constientizare si constientza.
   Constientza este abilitatea de a fi treaz, de a fi o fiinta inteligenta si treaza ce poseda constientza. Constientza in forma ei pura este nemarginita de timp si spatiu. Deseori ne gandim la constieta prin intermediul lucrurilor fata de care suntem constienti, de unde si aparitia confuziei. Constiinta este capacitatea de a fi constient. De a fi constient de constientza.
   Constientza este o singularitate, nefiind ceva divizibil. Este asemeni luminii care ne ajuta sa vedem obiectele. In mod normal identificam lumina prin intermediul obiectelor din campul vizual. Prin urmare in realitate constientza este lumina insasi iar modul relativ prin care se modifica imaginile sunt feluri prin care constiinta se reflecta ori se refracta. Un alt mod de a privi lucrurile este prin intermediul analogiei cu oceanul in care noi ca individualitati suntem valuri pe un ocean, insa oceanul si valurile sunt una si aceeasi realitate unificata. Apa, substanta acelor valuri si oceanul sunt identice neexistand vreo diferenta. Totusi ceea ce e diferit rezida in modul in care percepem aceasta. Ne percepem ca fiind valuri ori ca fiind oceanul? ... CINE SUNTEM? ... Sunt deci doua aspecte, in primul suntem individualitati si apoi in celalalt aspect suntem Sinele transpersonal, nemarginit si care este 1 (Unul).
    Se poate face o analogie intre indivizi si ferestre. Prin multitudinea ferestrelor patrunde Lumina Constiintei, aceeasi peste tot si care constituie factorul unificant. Lumina este aceeasi indiferent de forma ferestrelor... de culoarea sticlelor. Constienta care patrunde asemeni luminii prin individualitatile noastre este una si aceeasi, indivizibila, o singularitate.
                                               
    Suntem fiinte treze, constiente. Ce este ceea ce ne permite sa fim treji si constienti? ...Aceasta Constientza! Constientza inteligenta, si nu este ceea ce priviti acum ori cititi sau auziti in jur ci ceea ce va faciliteaza acestea. Constiinta nu e gandul ori gandurile ci ceeace prin intermediul caruia percepem gandurile, ori sentimentele, egoul sau personalitatea. Constiinta e facultatea prin intermediul careia suntem capabili sa ne percepem eul, sinele ori personalitatea. Constiinta aceasta si aspectul ei nemarginit este impreuna cu noi totdeauna, fie in somn ori cand suntem treji. Este nemarginita... si daca incepem sa privim in aceasta constientza, aceasta nemarginita infinita inteligentza constienta realizam ca e insasi materialul din care e format universul, Creatia. Totul privit astfel poate fi inteles ca reflexii, refractii si manifestari ale acestei Constientze inteligente. La un nivel al intelegerii avem multiplicitate pe cand la altul avem unicitate.
   
   un exercitiu pe care il fac des:
   Privesc adanc la abilitatea de a fi treaz...constient. Fara griji, probleme si zgomot mental. In liniste. Imi urmaresc respiratia. Cine urmareste respiratia? Individualitatea mea, desigur, dar cine este treaz, constient si isi priveste mintea, individualitatea? Ma las atras de aceasta constientza. Observ facultatea de a fi treaz, starea in sine... Daca aud ceva in jurul meu realizez ca, constiinta nu e produsa de acestea ci aptitudinea prin care le percep. Privesc adanc in aceasta constientza, miliarde de ganduri imi razbat prin minte dar le las sa treaca. Daca unul se manifesta totusi il privesc realizand cum si prin intermediul a ce il percep, apoi realizez ca nu sunt gandurile ci ceea ce le percepe. Sunt treaz iar constientza inteligenta transcende spatiul, timpul. Simt cum perceptia devine una cu infinitul. Constiinta, ...locul unde suntem cu totii Unul. Constiinta, baza prin care suntem cu totii intr-o unime, noi si toate fiintele simtitoare si constiente din univers. Percepand-o, realizez acele aspecte universale ca transcend individualitatea mea. Este dreptul meu prin nastere de a percepe universul. Sunt treaz, constient si pot astfel sa privesc adanc in acest abis aparent, in constiintza si sa transcend toate limitarile. Imi las perceptia sa cuprinda intreg universul. Individualitatea mea in mod sigur nu ar putea sa realizeze acest salt, dar constiinta care este neingradita si care imi percepe individualitatea poate sa o faca... Este o realitate din totdeauna acest fapt. Aflat in plin avant incep sa explorez vastele regiuni ale spatiului (puteti merge oriunde in spatiu ori timp). Mangai stelele cum se intind la infinit. Desi le vad cu ochii mintii stiu ca pot fi prezent si acolo totodata prin aceasta aptitudine a constiintei expandate... universul este cuprins in mine... Si privesc adanc in el...in adancimile spatiului vizualizand clar ca nu e o realitate inerta ci ca e imbibata de constiinta, aceeasi care strabate si prin "fereastra" mea murdara, una si aceeasi constiintza.

- trebuie insa sa stii foarte clar motivul pentru care efectuezi saltul. Acela e pasaportul pe care il cerceteza uneori si alte civilizatii care privesc catre noi in acelasi mod.
Parerea lui Greer... :)


fiulploii

Citat din: mr din  20 Noiembrie 2012, 12:30:06
Ce rost are sa ajung intr-o zona in care sunt una cu tiparul, dupa care sa revin (pentru ca am trupul apendice in lumea fizica) in sfera mentala si ma incurc iarasi in hatisul propriilor ganduri nelamurite? Alta stare de confuzie, adaugata la celelalte, care ma face sa o iau razna la un moment dat...
Pot ajunge intr-un mod echilibrat la tipar, numai parcurgand pasii intermediari.
Recunosc ca nu am practicat Meditatia, dupa canoanele diverselor scoli de profil.
Se zice ca in esenta, elevul se alege singur . Iar Dickens- ptiu , cine mai citeste Dickens in ziua de azi , mana sus  :evil: - zicea maestrul la inceputul unuia din romanele sale o chestie : Mi-am dat seama ca daca in viata mea trebuie sa existe un erou , acela trebuie neaparat sa fiu eu .

Faptul ca nu vezi logic rostul unei actiuni poate veni din Amagire , adica perceperea Realitatii momentului prezent drept Realitate a tuturor momentelor. De exemplu, mie personal mi s-a intamplat destul de des sa simt un impuls neclar si o dorinta de a lua un anumit obiect inainte de a pleca la drum lung sau pe munte . Si cu bagajul facut si cu obiectul ala in mana stam si ma intrebam '' la ce naiba imi trebuie mie ala ? de ce sa-l mai car si pe ala ca si asa am destule '' Si dupa vreo 3 faze de genul asta am invatat in sfarsit lectia  :-D
  N u mai pun intrebari logice la anumite actiuni personale . Daca simt ca trebuie sa iau ceva care atunci pare total aiurea , il iau si gata . Fiindca mai tarziu este exact ceea ce trebuie atunci cand trebuie.

''Nu se poate explica , trebuie simtit in mod direct '' au zis dintotdeauna misticii, adica cei care accepta ca ratiunea, rationalul si logica bivalenta nu reprezinta toata realitatea ci doar o parte din ea.
   Pe un alt topic recomandam o carte :
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2856.msg76662.html#msg76662

Huang Ti: Ce inseamna energie fundamentala si de ce mor oamenii?
Ch'i Po:    Radacina intregii vieti , a lui Tao, a nasterii si schimbarii este qi. Nenumaratele lucruri ce exista in cer si pe Pamant , toate asculta de aceasta lege. Astfel, qi exterior cuprinde si invaluie cerul si Pamantul iar qi interior le activeaza. Sursa din care Soarele , Luna si stelele isi trag lumina, tunetul, ploaia, vantul si norii, fiinta lor, cele 4 anotimpuri si cele 10.000 de lucruri, nasterea, cresterea, recoltarea si depozitarea, toate se datoreaza lui qi. Insasi viata omului este complet dependenta de qi.
... In Ceruri exista qi , pe Pamant exista forma. Forma si qi interactioneaza creind cele 10.000 de lucruri.
   Schimbul de qi intre Ceruri si Pamant duce la crearea omului . Ceea ce la inceputuri exista in Ceruri , pe Pamant devine vizibil ca forma. In crearea omului, Esenta Vietii- yin- apare prima. Originea vietii exista in Esenta-yang.
   Cand cele doua se contopesc rezulta Spiritul. Energia care la nastere vine dinspre mama este cea fundamentala, cea dinspre tata fiind secundara. Cand aceste doua energii inceteaza, rezulta moartea. Individul care are Spiritul prospera, cel care il pierde dispare.

    Nei Ching -  cel mai vechi manual de medicina din lume care incepe cu o transcriere a conversatiilor intre Huang Ti - Imparatul Galben al Chinei care a domnit in jurul anului 3.000 i.e.n. si Ch'i Po -medicul sau.

P.S. @mm , daca inlocuim cuvantul qi si conceptul qi cu cel de eter , nu ti se pare ca ar rezulta niste lucruri interesante ?
Parerea mea..

mr

#19
Citat din: fiulploii din  23 Noiembrie 2012, 05:16:25
Faptul ca nu vezi logic rostul unei actiuni poate veni din Amagire , adica perceperea Realitatii momentului prezent drept Realitate a tuturor momentelor. De exemplu, mie personal mi s-a intamplat destul de des sa simt un impuls neclar si o dorinta de a lua un anumit obiect inainte de a pleca la drum lung sau pe munte . Si cu bagajul facut si cu obiectul ala in mana stam si ma intrebam '' la ce naiba imi trebuie mie ala ? de ce sa-l mai car si pe ala ca si asa am destule '' Si dupa vreo 3 faze de genul asta am invatat in sfarsit lectia  :-D
Am observat ca perceptia ta asupra spuselor mele ma plaseaza de multe ori intr-o zona aflata sub ceea ce tu numesti Amagire. Desi, in multe posturi ale mele am expus si subliniat situatii precum cea descrisa de tine  mai sus.
Nu neg/inhib aspiratia catre Principiu, Tipar, Arhetip etc. Eu insumi am avut trairi/perceptii, semiconstiente si constiente, din acea zona, lucruri pe care nu le pot exprima in cuvinte. Este altceva.

Ceea ce am vrut sa subliniez a fost faptul ca interiorul fiecaruia, existand doua stari de perceptie diferite: cea rationala, materiala, caracteristica lumii perceputa prin simturile fizice si cea arhetipala, simtita (traita prin identificare cu tiparul si elementele sale si nu dedusa logic, printr-un proces rational/de reflectare), este necesara dezvoltarea in procesul de gandire logica, mentala, a unui mecanism traductor, simplificator, care sa permita aparitia si stabilirea unei legaturi/interfete functionale dintre cele stari. Pentru ca cele doua stari nu se exclud, ci se completeaza.

Aceasta legatura/interfata, realizata si cizelata in plan fizic, este munca noastra individuala, aport prin care ne dezvoltam virtutile si reusim sa simplificam ecuatia dualitatii. Constient, inconstient, ca vrem ca nu vrem, in timp, acestui proces suntem supusi.
Realizarea personala/eliberarea (sau unirea cu Principiul) de care vorbeau hermeticii, ascetii, se produce simultan, pe toate cele trei planuri de existenta. Ca sa se produca aceasta aliniere, noi (si nu cred ca-n necunostinta de cauza) trebuie sa muncim/sfefuim/cizelam/experimentam/traducem in viata fizica.

''Nu se poate explica , trebuie simtit in mod direct ''
Asta am sustinut mereu in posturile mele pe aceasta tema.

In fond, cred ca vorbim despre aceleasi lucruri, numai ca din unghiuri diferite.
Evident, parerea mea.

"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

abyss

    Amandoi aveti dreptate din punctul sau de vedere, cel putin asa vad problema. Totusi @mr se refera la munca, slefuire, proces, aport... si nu cred ca greseste cand sugereaza de fapt ca ne lipsesc disciplinele respective care sa ne permita "alinierea", implinirea realizarii spirituale personale pe toate cele 3 planuri existentiale. Nu toti se nasc cu un bagaj spiritual "prestient" si tocmai aici ar fi trebuit sa intre in valoare disciplinele. Cand nu au incetat ele sa mai fie aplicate? Cand a intervenit Marea Uitare? La ce scara s-a manifestat ea, a atins oare si lumea zeilor?
    Pornirea demersului personal catre realizarea simtita si traita, ne va conduce la primul pas al intelegerii realitatii faptului ca noi ca si mici parti ce alcatuiesc uriasa holograma cuantica constienta avem in noi descrierea intregii holograme (aca stiti cum functioneaza o holograma).

fiulploii

Citat din: mr din  23 Noiembrie 2012, 16:20:37
...In fond, cred ca vorbim despre aceleasi lucruri, numai ca din unghiuri diferite.
Evident, parerea mea.
Da, ai dreptate . Mea culpa ! 
Respecte !

iniventor

cred ca biologia umana , robotica si tehnicul fizic, chimic ect pot explica multitudinea de puncte de vedere inclusiv sistemul de valori diferit. Computerizarea asta ma duce cu gandul la Univers , giganticul spatiu in care sunt desfasurate doua valori : pozitiv si negativ , bine si rau, plus si minus ect (33 de denumiri) in care 1 si 0 sunt intr-o coordonata bi si noi traim intr-o coordonata tri, ori poate mai multe. Ma intreb timpul , spatiu , viteza si masa plus acceleratia ca la asta ne raportam intr-o masura relativa si in alta masura coordonati si de atractia gravitationala in care putem sa facem surf pe hartie , pe pagina unui laptop sau computer cu diferitele ecuatii in care misterul este o opinie diferita sau comuna. Altii ar spune ca exista capacitatea de a face orice aproape cu teoriile , misterle ect in care mentionez un singur lucru vis a vis de topic: suntem o mixtura un amestec de adn proveniti  din adn-uri universale cu care ne descurcam la nivelul care suntem prin meditatie si gandire ori/ si imaginatie.
    Imi place sa cred ca un hubble romanesc cu microfoane unidirectionale prin care sa traducem ceea ce se vede si se aude din spatiu este mai vital decat o holograma imaginativa ca exercitiu cu ajutorul caruia putem sa vedem ce inseamna multitudinea de adn de pe alte planete. Nu avem exercitiu nici macar ce am vorbi cu un extraterestru daca l-am intalni nici sistemul defensiv sau un sistem prin care sa fim in punctul de a negocia ceva. Este un simplu exercitiu imaginativ pe care il mai si uitam si traim pe o planeta bolnava (poluata) unde resursele sunt tot mai putine si oamenii tot mai multi, pana si oxigenul este tot mai vital prin care nu este nimic de facut doar o apasare de buton prin care holograma poate fi modificata. Nu ! Acest lucru mai mult incurca deoarece o astfel de teorie ar putea da nastere , genera , unele controverse cu privire la viitor , trecut prin care omul nu este perfect si nu da nastere la nimic perfect din ceea ce face , gandeste ect iar in acest caz  inseamna ca greseala da nastere la evolutie.

   cu respect as dori sa mentionez ca noi oamenii suntem sortiti sa evoluam catre un destin in care trebuie sa ne descurcam cu greselile la toti si exista si indreptar atunci cand il realizam exista orice pentru a minimiza greselile. Asa a ajuns omenirea la acest prag prin care mai intai se deseneaza ceva ..de multe ori nou si pe urma corectura. Evolutia este si in interiorul omului, si prin ceea ce creaza iar o holograma gingant nu ar face altceva decat sa schimbe viitorul ceea ce este imposibil. Toata lumea realizeaza ca istoria nu se repeta de fapt: nu au mai aparut dinozauri nu se mai trage cu bombe nucleare , nu mai exista anumite boli ce au decimat populatia, razboiul este stiut pe dinafara si nu se mai fac aceleasi greseli, tacticile au ajuns intr-un punct fulminant, ect Uneltele au fost inlocuite cu altele mai performante. toate astea denota un sistem facut din greseli nu din atingerea unei perfectiuni a unei holograme perfecte .

mentionez un aspect la final: suntem pe un drum cu ajutorul Caii Lactee si cu o gaura neagra in centru si cum noi stam la marginea patului pe acest fundal  avem de facut un singur lucru sa invatam  o multitudine de aspecte si asta din greseli.. Unde vom fi peste ceva timp prin adn-ul copiilor sau ce se va intampla , necesita un aspect: anumite greseli in timp asta daca am prevedea ceva. Toate astea vor fi benefice inclusiv holograma o sa apara intr-un film sau cineva va dori sa scrie demonstratia teoriei si pe urma traducerea tehnica dar important este ca noi cu mana noastra dorim sa facem ceea ce ne dicteaza sistemul de valori universal si individual. Unde sunt oamenii care scriu la tehnica?
  Dintr-o idee se duce la un document scris, pe urma la teorie, la traducerea prin formule la traducerea amortizarii chiar si economic chiar si chimic ect.Va dau o idee sa vad ce veti face cu ea:

    De unde atata praf stelar sa umple Universul cu planete la big bang si de unde atatea legi fizice dictate de atata matematica , fizica, chimie ect? si va rog sa imi spuneti doar ce a creat acest lucru big bangul in care mentionez doar atat un sistem de crearea a materiei , legilor fizice si celorlalte legi. si mentionez ca istoria se repeta ca asa scrie la carte si eu nu cred. sa va vad holograma inexistenta din cauza acestui lucru.


     iniventor
PS: si as intreba si alte fiinte inteligente de ce ne trebuiesc toate astea? ma refer de ce ne trebuiesc atatea raspunsuri in toate domeniile . Ce facem cu ele de fapt?

darksid3

Omul cauta raspunsuri in toate domeniile, pentru ca alege calea complexitatii. Faptul ca Omul raspunde prin dialectica logicii, la niste intrebari, nu inseamna ca acel rapuns are musai o legatura cu Adevarul. Pur si simplu este o perceptie cu o forma acceptabila pentru creierul programat.
11.11

iniventor

Am un PS la ceea ce am scris:

  Este mai putin oxigen datorita miliardului de fumatori sau doua miliarde de fumatori , al rachetelor moderne, al avionelor chiar al aragazelor unui numar de miliarde de oameni si al altor sisteme ale unor fabrici care ard oxigenul. In privinta ozonului toata lumea eco stie adevarul.

iniventor

acme

Citat din: iniventor din  15 Decembrie 2012, 16:12:02
Am un PS la ceea ce am scris:

  Este mai putin oxigen datorita miliardului de fumatori sau doua miliarde de fumatori , al rachetelor moderne, al avionelor chiar al aragazelor unui numar de miliarde de oameni si al altor sisteme ale unor fabrici care ard oxigenul. In privinta ozonului toata lumea eco stie adevarul.

iniventor

Din pacate exista mai putin oxigen mai ales datorita vapoarelor super-cargo; primele 16 super-cargo-uri din lume polueaza cit toate masinile din lume la un loc.
Si aceste cargo-uri se vor "vedea" in ADN-ul copiilor.
We're born alone, we live alone, we die alone.