Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Trairi si visuri suspecte ....

Creat de Kbal, 02 Iulie 2008, 03:24:15

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Kbal

...nu stiu cum ar trebui sa incep insa subiecte asemanatoare cred ca au mai existat, pacat ca nu exista o ordine in idei ... Ar fi fost mai bine daca s-ar fi putut sectiona un subiect in fct. de mai multe criterii ex : 1- exemple/trairi/dovezi etc . 2- teorii 3- diferite dezbateri .

In fine eu cel putin as vrea sa intervin cu cateva trairi personale pe care ulterior sa le dezbatem...

1) am patit mai demult chiar de vreo 2 ori... sa visez anumite secvente din viata mea si care sa se materializeze a 2-a zi. Insa am inteles ca de multe ori exista si posibilitatea ca un asemenea vis sa se materizeze chiar si mai greu (saptamani, luni, ani). Experiente asemanatoare probabil ca au mai fost si in cazul meu insa nu cred le-am constientizat pe toate, de douã sunt sigur, s-au intamplat constient fiind si daca vreti va pot da si detalii.

2) am mai avut cateva trairi de data asta mai deosebite ... se intampla prin 2002 intr-o excursie la munte, la un moment dat calatorind pe un drum mai ... retras (fara prea multa populatie, fara prea mult aer de urban. etc) .... era doar natura ... mergeam pe o carare, observasem un copac (cu o mica inscriptie sculptata in scoarta acestuia... parea insa sa fie mai veche, poate zeci poate sute de ani), un mic parau si ceva padure... am avut impresia pentru o fractiune de secunda ca eu am mai vizitat acel loc, care se potrivea perfect cu respectiva imaginatie. Un alt exemplu asemanator se intampla mai recent (insa parea sa ii lipseasca ceva acum).. dar indiciile precizate mai sus mi-au confirmat ca mai vizitasem locul acela in trecut, il recunosteam perfect insa nu imi aduceam aminte sa mai fi trecut vreodata pe acolo in vreo excursie anterioara.

3)cu aproximativ doi ani in urma, cand intr-o conversatie cu un prieten, am avut iar un"flash" de 2-3 sec.... mi se parea ca am mai avut aceiasi conversatie, identica , in acelasi cadru (acelas loc, aceleasi cuvinte, aceleasi detalii)

4) o data, ma uitam la tv cu prietena mea la o emisiune si o intreb : mai astia dau in reluare?, ea imi raspunde : ce-ai mai nu vezi ca e in direct ? culmea.. ca stiam la perfectie emisiunea ... ba mai mult i-am spus prietenei cateva cuvinte si idei pe care urmau sa le formuleze prezentatorul si invitatii ... care s-au adeverit a fi valide in urmatoarele 10 minute... nu stiam ce sa mai cred... , crezusem ca au gresit respectivii de la televiziune si au pus in direct in loc de reluare... dar pe urma am constientizat din alte considerenta.. ca emisiunea era intradevar in direct.

Cred ca aceste fenomene intradevar exista si nu cred ca sunt singurul cu astfel de trairi ... nu mi se par extraordinare dar nici explicabile. O explicatie mai fantezista probabil ar fi teoria cu mai multe/un infinit de universuri/dimensiuni paralele .
Only the best is good enough ...

adipop



Cred ca aceste fenomene intradevar exista si nu cred ca sunt singurul cu astfel de trairi ... [/quote]

Sunt multi care au astfel de trairi zilnice. Important este scopul pe care ti-l propui, stiind cu certitudine ca au aparut astfel de fenomene in Viata ta. Indiferent de capabilitatile noastre, din domenii necunoscute publicului larg, daca nu sunt folosite in scopuri altruiste, degeaba aflam ca exista si le mai si traim.
adi

Kbal

Scopul e clar... si cred ca e valabil pentru toata lumea ... Din curiozitate , din dorinta de a afla aceste mistere/adevarul cu lumea care ne inconjoara. Mi se pare un motiv destul de rezonabil . Eu cel putin nu pot sa ma limitez doar la lucruri banale .... vin acasa , plec de acasa , ma duc la o bere/un suc , ma duc la o cafea/prajitura , muncesc la firma , facultate etc. Deja cred ca mi sa acrit... de aia vreau sa mai imi pun psihicul la munca si in alte directii da bineinteles singur e mai greu dar de aceea am deschis acest subiect :).
Only the best is good enough ...

someone_creator

#3
Vis suspect!

Am visat ca pluteam prin camera!Si,desi,stiam ca sunt in camera ,nu vedeam peretii,era ca un fel de ceva-in-ceva,o alta dimensiune in cea a camerei.Precizez ca nu mi-am vazut corpul ,nici cel care dormea pe pat,nici cel care plutea.
Si nu doar pluteam ,ci faceam si miscari de deplasare.(desi nu-mi vedeam corpul care se deplasa ,stiam ca sunt eu...ma rog....)
Si mai erau si alte "chestii" cu mine ,se miscau in acelasi timp cu mine.
Bineinteles ca atunci cand m-am trezit(m-am trezit brusc din cauza unui zgomot din camera)am avut impresia ca a fost real!
Senzatia aceea de plutire o mai simteam inca si n-am mai reintalnit-o niciodata de atunci!
M-am simtit f.bine atunci cand m-am trezit dar m-a cuprins tristetea pt.ca se terminase visul.

romulus

Citat) am patit mai demult chiar de vreo 2 ori... sa visez anumite secvente din viata mea si care sa se materializeze a 2a zi . Insa am inteles ca de multe ori exista si posibilitatea ca un asemenea vis sa se materizeze chiar si mai greu .. (saptamani , luni , ani) . Experiente asemanatoare probabil ca au mai fost si in cazul meu insa nu cred le-a, constientizat pe toate 2 le stiu sigur , s-au intamplat constient fiind si daca vrei va pot da si detalii.

2) am mai avut cateva trairi de data asta mai deosebite ... se intampla prin 2002 intr-o excursie la munte .... la un moment dat calatorind pe un drum mai ... retras (fara prea multa populatie , fara prea mult aer de urban. etc) .... era doar natura ... mergeam pe o carare , observasem un copac (cu o mica inscriptie sculptata in scoarta acestuia... parea insa sa fie mai veche , poate zeci poate sute de ani) , un mic parau si ceva padure... am avut impresia pentru o fractiune de secunda ca eu am mai vizitat acel loc , care se potrivea perfect cu respectiva imaginatie . Un alt exemplu asemanator se intampla mai recent (insa parea sa ii lipseasca ceva acum).. dar indiciile precizate mai sus mi-au confirmat ca mai vizitasem locul acela in trecut .. il recunosteam perfect insa nu imi aduceam aminte sa mai fi trecut vreodata pe acolo in vreo excursie anterioara.

3)acum 2 ani aprox. cand intr-o conversatie cu un prieten am avut iar un"flash" ca sa zic asa de 2-3 sec.... mi se parea ca am mai avut aceiasi conversatie , identica , in acelasi cadru (acelas loc , aceleasi cuvinte si alte repere..)

4) o data ma uitam la tv cu prietena mea la o emisiune ... si o intreb... mai astia dau in reloare... ea imi raspunde : ce-ai ma pui nu vezi ca e in direct ? culmea.. ca stiam la perfectie emisiunea ... ba mai mult iam spus prietenei cateva cuvinte si idei pe care urma sa le foruleze prezentatoru si invitatii ... si s-au adeverit a fi valide in urmatoarele 10 minute... nu stiam ce sa mai cred... , crezusem ca au gresit respectivii de la televiziune si au pus in direct in loc de reluare... dar pe urma am constientizat din alte motive.. chiar era in direct......

----Da monsher, din experienta mea de viata, am constatat ca marea majoritate a oamenilor au parte de toate cele cate ai enumerat tu (asa cu aproximatie) . La mine personal mai adauga in afara de deja vu si premonitii, telepatie  si acele vise frecvente cand ma visam in zbor....
----Tot din proprie experienta iti mai spun  ca  manifestarile respective au o evolutie in functie de varsta pe care o ai. Eu am trecut de 50 de ani iar acele trairi sunt departe in urma, in anii adolescentei...Am insa acum parte de altele: Uite par igzammplu : exista anumite "feluri" /tipuri/ categorii" de oameni cu care nu m-am intalnit in viata asta, dar cu care simt ca am o mare compatibilitate si  ma inteleg perfect dn secunda 1, iar in secunda 2 deja ne povestim cu entuziasm experiente de viata; pe altii insa nu-i pot suferi , la fel , instantaneu, si i-as strange de gat,  de parca ar fi omorat-o pe mama, da' ei saracii  n-au nici po vina si cu siguranta ca nu i-am mai vazut in viata mea! Au si "trairile "astea o anumita explicatie ...de etapa, cu siguranta,  insa trebuie sa stam sa le disecam, analizam, interpretam.....Fiecare dupa cum il duce mintea !
---Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Kbal

#5
Citat din: romulus din  14 Iulie 2008, 18:39:08
----Da monsher, din experienta mea de viata, am constatat ca marea majoritate a oamenilor au parte de toate cele cate ai enumerat tu (asa cu aproximatie) . La mine personal mai adauga in afara de deja vu si premonitii, telepatie  si acele vise frecvente cand ma visam in zbor....

Pai stiu, tocmai de aceea am si postat aceste informatii, pentru ca stiu ca nu sunt singurul cu astfel de trairi (am si precizat). Numai ca ideea este alta, eu am o parere iar altii au alte pareri sau cel mult pareri asemanatoare, daca reusim sa ne expunem fiecare propriile conceptii in legatura cu acest fenomen, si apoi le analizam, poate ca ar fi mai usor sa gaism o explicatie decat daca ne stofocam singuri .

Legat de treba cu "compatibilitatile" intre oameni in ce tine de telepatie sau "agrearea" unei persoane ca fiind "friendly" sau ... etc. sunt deacord, chiar mi s-au intamplat si mie cateva fenomene telepatice profunde si am observat ca functioneaza cel mai bine cu bunicul meu. Probabil ca exista si un anumit tip de frecvente, probabil ca ce "trimite" un emitator trebuie sa fie compatibil ca "fecventa" cu receptorul .

Sunt multe enigme ... scopul este sa le elucidam .
Only the best is good enough ...

vipereyes

#6
In urma cu aprox o luna am avut urmatorul vis: erau cateva ozn-uri care se apropiau de blocul meu si atunci cand s-au apropiat se preschimbasera in avioane. Unul dintre avioane daduse o bomba deasupra blocului si eu am incercat sa anunt oamenii(deoarece bomba inca nu se declansase) insa nimeni nu ma credea. Restul visului nu il mai stiu ci doar ca erau numai ruine in jurul meu si oameni morti :( Asa.... acum urmeaza faza mai ciudata, in aceeasi zi, mai pe la ora 22-23, am vazut pe geam in mod intamplator, o lumina care parea ca cea a unui avion insa se deplasa mult mai incet si avea o lumina distincta. L-am urmarit putin dupa care am vazut ca se oprise pur si simplu timp de vreo 10 secunde... si apoi se intorsese in directia din care venise la fel de lent si apoi ridicandu-se din ce in ce mai repede  pana disparuse in departare. Nopti la rand am observat acelasi fenomen straniu(cel putin pentru mine), cineva mi-a zis ca poate ar fi fost un zeppelin. Dupa un timp am plecat la munte si intr-o noapte stand pe balcon mi-a atras atentia o 'stea' mai mare decat luceafarul, care la un moment dat pur si simplu se stinsese :| Acum de cateva zile iar am vazut doua lumini ciudate: una care se ridica in sus de data asta si foarte lent, avand o lumina puternica insa fara nici o sclipire cum apare in mod normal la un avion si avand niste raze care parca ar fi format o cruce...sau probabil aveam privirea neclara, cine stie :? Cu cat se ridica in sus cu atat isi schimba forma, si apoi disparuse dupa un nor ca dupa putin timp sa vad ca era mult mai departe de locul in care urmaream cu privirea acel obiect ciudat si se deplasa mult mai repede(consider ca era la o inaltime foarte mare ca sa fi fost zeppelin). Imi cer mii de scuze pentru incoerenta exprimarii.. mi-e foarte greu sa povestesc :-( Ce credeti ar putea fi????Oare sa fie pur si simplu o coincidenta...?

Serban M

Este posibil,am vazut nenumarate ''aparitii'' de genul acesta pe cerul senin noaptea,asta in urma deciziei de a observa cerul cu ochii liberi o noapte intreaga.Incercati si voi,veti ramane uimiti fata de cate ''stele'' false si alte corpuri ceresti o sa observati,si nu,nu sateliti.De la ''beculete'' care isi schimba viteza/directia neregulat pana la nori cu propietati ciudate.

Vipereyes,as vrea sa stiu in ce zona stai ? la oras?

Evia

Citat din: romulus din  14 Iulie 2008, 18:39:08
...Am insa acum parte de altele: Uite par igzammplu : exista anumite "feluri" /tipuri/ categorii" de oameni cu care nu m-am intalnit in viata asta, dar cu care simt ca am o mare compatibilitate si  ma inteleg perfect dn secunda 1, iar in secunda 2 deja ne povestim cu entuziasm experiente de viata; pe altii insa nu-i pot suferi , la fel , instantaneu, si i-as strange de gat,  de parca ar fi omorat-o pe mama, da' ei saracii  n-au nici po vina si cu siguranta ca nu i-am mai vazut in viata mea! Au si "trairile "astea o anumita explicatie ...de etapa, cu siguranta,  insa trebuie sa stam sa le disecam, analizam, interpretam.....Fiecare dupa cum il duce mintea !
---Am zis !

Asa patesc si eu, si am gasit o explicatie cit de cit paluzibila intr-o carte  ...cu ceva timp in urma .Nu stiu cit e de adevarata : ca in fiecare viata (presupunind ca ne reincarnam de mai multe ori) ne intilnim cu aceleasi spirite.Este ca si cind ar exista "grupuri"de spirite .... care se reincarneaza in acelasi grup si in urmatoare viata si in urmatoarea viata.Bineinteles ca intr-o viata un spirit poate fi femeie , in urmatoare barbat( nu stiu daca se poate si animale :-D  ) , iar cine iti e dusman in viata asta , iti va fi si in urmatoarea .......sau "nesuferit".
Practic traim in aceeasi colonie ..in timpuri diferite si avem aceleasi , hmmm.....trasaturi (caractere)....
aceleasi forme de energie....grupate ....

romulus

CitatBineinteles ca intr-o viata un spirit poate fi femeie , in urmatoare barbat( nu stiu daca se poate si animale   ) , iar cine iti e dusman in viata asta , iti va fi si in urmatoarea .......sau "nesuferit".

Asta ar fi o explicatie/supozitie, dar eu mai am cateva:
1. Independent de vointa, la nivelul creierului, se stabileste o comunicare cu persoana cu care interactionezi iar daca nu exista o compatibilitate , apare sentimentul de repingere indus tocmai din subconstient, de catre creier; de aici si imposibilitatea de a explica logic sentimentul de repingere ori de acceptare;

2.Coexistenta pe Terra a mai multor " civilizatii" in paralel, insa in falii temporale   ori spatiale diferite, iar printr-o vointa a cuiva ( ori din intamplare) se produce/permite accesul unei "entitati" in spatiul/timpul celorlalti. Intalnirea si contactul cu o asemenea fiinta ar putea fi instinctiv perceputa de individ, ori ar putea exista chiar si explicatii logice de tipul : unora le sunt antipatici / apriori /oamenii cu ochii iesiti din orbite(exoftalmici) ; altora le sunt antipatice femeile care emana un anume miros.....si se poate continua asa ....... la infinit
Pe vremuri - prin anii 70, cand citeam cu mare placere cartuliile de un leu  din colectia SF- ma gandeam ca de la asemenea idei "nastrusnice" as putea porni chiar sa scriu si eu cate o mica povestioara de tip SF si sa o trimit la revista spre publicare .....A ramas insa in stadiul de intentie ....dar cine stie , intortochiate si nebanuite sunt caile Domnului  !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

StarDust

Citat din: Evia din  05 Octombrie 2008, 11:03:27
Practic traim in aceeasi colonie ..in timpuri diferite si avem aceleasi , hmmm.....trasaturi (caractere)....
aceleasi forme de energie....grupate ....

S-ar putea sa fie adevarata aceasta afirmatie. Eu am cam ajuns la aceasta concluzie pe alte cai... Binenteles, asta presupunand ca teoria reincarnarii e reala. Totusi tind sa cred ca teoria reincarnarii e o explicatie simplista, pe intelesul nostru. E posibil ca in spatele constiintelor noastre, sa fie ceva mult mai vast, si mai greu de inteles. Nu consider imposibil ca noi sa fim parti ale unei constiinte care traieste simultan in mai multe dimensiuni, sau mai multe perioade de timp.
Binenteles, aceasta e doar o parere strict personala.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Evia

Adevarul este ca am intilnit putine persoane care sa nu fi "simtzit"un deja-vu.
Mie mi se intimpla destul de frecvent...citeodata si dupa ani de zile de cind am avut "visul".
Recunosc locuri in care nu am fost in viata mea , si imi amintesc cum decurg anumite convorbiri  chiar inainte sa  se termine.
Macar de mi-as aminti si numerele la loto , inainte de tragere  :-D

Citedoata sunt constienta ca traiesc un deja-vu ...., am incercat sa schimb ordinea evenimentelor prin introducerea unuia nou , care nu aparea in vis/convorbire ,dar ciudat ca sfirsitul a fost la fel ca cel   din vis(predestinare....poate asa trebuia sa fie)...
poate avem "calea", palnul deja scris??
Nu imi pot explica in intregime....dar macar incerc   :-D

Nox

#12
Citat din: vipereyes din  04 Octombrie 2008, 21:25:20
In urma cu aprox o luna am avut urmatorul vis: erau cateva ozn-uri care se apropiau de blocul meu si atunci cand s-au apropiat se preschimbasera in avioane.

Salut ºi bine ai venit pe forum.

Eu pentru început am câteva întrebãri: cum adicã, te citez, "erau câteva ozn-uri"? OZN înseamnã Obiect Zburãtor Neidentificat. Cum adicã "se preschimbasera in avioane"?  Poþi detalia puþin? Ce formã aveau OZN-urile respective? Zburau grupate într-o formaþie ceva?
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

vipereyes

Citat din: Sirius13 din  05 Octombrie 2008, 09:13:41
Este posibil,am vazut nenumarate ''aparitii'' de genul acesta pe cerul senin noaptea,asta in urma deciziei de a observa cerul cu ochii liberi o noapte intreaga.Incercati si voi,veti ramane uimiti fata de cate ''stele'' false si alte corpuri ceresti o sa observati,si nu,nu sateliti.De la ''beculete'' care isi schimba viteza/directia neregulat pana la nori cu propietati ciudate.

Vipereyes,as vrea sa stiu in ce zona stai ? la oras?


Stau in Bucuresti, Crangasi. Asa am observat si eu 'stele' care se miscau :-o dar am crezut ca poate sunt sateliti, asa mi-a zis cineva... Bine ai zis, unele corpuri parca sunt beculete de asta ma si intreb ce ar putea fi? Refuz sa cred ca e un zeppelin, avion sunt 100% sigura ca nu e. E pasiune mea sa ma uit la stele dar ma intreb cate persoane mai au timp sau interes sa faca asta...

vipereyes

#14
Citat din: bluemoon8520 din  05 Octombrie 2008, 18:32:06
Salut ºi bine ai venit pe forum.

Eu pentru început câteva întrebãri: cum adicã, te citez, "erau câteva ozn-uri"? OZN înseamnã Obiect Zburãtor Neidentificat. Cum adicã "se preschimbasera in avioane"?  Poþi detalia puþin? Ce formã aveau OZN-urile respective? Zburau grupate într-o formaþie ceva?
Multumesc pentru primire... pai aveau forma clasica adica in forma de farfurie, erau facute dintr-un metal lucios si erau grupate in linie(nu mai stiu numarul lor). In vis imi apareau cam la o departare de 300 de metri si cand s-au apropiat de bloc aratau ca niste avioane.. nu tin minte toate detaliile. Am mai avut un vis ciudat cu ozn-uri insa nu vreau sa fiu offtopic.