Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Fenomene conexe si paranormale => Subiect creat de: Kbal din 02 Iulie 2008, 03:24:15

Titlu: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Kbal din 02 Iulie 2008, 03:24:15
...nu stiu cum ar trebui sa incep insa subiecte asemanatoare cred ca au mai existat, pacat ca nu exista o ordine in idei ... Ar fi fost mai bine daca s-ar fi putut sectiona un subiect in fct. de mai multe criterii ex : 1- exemple/trairi/dovezi etc . 2- teorii 3- diferite dezbateri .

In fine eu cel putin as vrea sa intervin cu cateva trairi personale pe care ulterior sa le dezbatem...

1) am patit mai demult chiar de vreo 2 ori... sa visez anumite secvente din viata mea si care sa se materializeze a 2-a zi. Insa am inteles ca de multe ori exista si posibilitatea ca un asemenea vis sa se materizeze chiar si mai greu (saptamani, luni, ani). Experiente asemanatoare probabil ca au mai fost si in cazul meu insa nu cred le-am constientizat pe toate, de douã sunt sigur, s-au intamplat constient fiind si daca vreti va pot da si detalii.

2) am mai avut cateva trairi de data asta mai deosebite ... se intampla prin 2002 intr-o excursie la munte, la un moment dat calatorind pe un drum mai ... retras (fara prea multa populatie, fara prea mult aer de urban. etc) .... era doar natura ... mergeam pe o carare, observasem un copac (cu o mica inscriptie sculptata in scoarta acestuia... parea insa sa fie mai veche, poate zeci poate sute de ani), un mic parau si ceva padure... am avut impresia pentru o fractiune de secunda ca eu am mai vizitat acel loc, care se potrivea perfect cu respectiva imaginatie. Un alt exemplu asemanator se intampla mai recent (insa parea sa ii lipseasca ceva acum).. dar indiciile precizate mai sus mi-au confirmat ca mai vizitasem locul acela in trecut, il recunosteam perfect insa nu imi aduceam aminte sa mai fi trecut vreodata pe acolo in vreo excursie anterioara.

3)cu aproximativ doi ani in urma, cand intr-o conversatie cu un prieten, am avut iar un"flash" de 2-3 sec.... mi se parea ca am mai avut aceiasi conversatie, identica , in acelasi cadru (acelas loc, aceleasi cuvinte, aceleasi detalii)

4) o data, ma uitam la tv cu prietena mea la o emisiune si o intreb : mai astia dau in reluare?, ea imi raspunde : ce-ai mai nu vezi ca e in direct ? culmea.. ca stiam la perfectie emisiunea ... ba mai mult i-am spus prietenei cateva cuvinte si idei pe care urmau sa le formuleze prezentatorul si invitatii ... care s-au adeverit a fi valide in urmatoarele 10 minute... nu stiam ce sa mai cred... , crezusem ca au gresit respectivii de la televiziune si au pus in direct in loc de reluare... dar pe urma am constientizat din alte considerenta.. ca emisiunea era intradevar in direct.

Cred ca aceste fenomene intradevar exista si nu cred ca sunt singurul cu astfel de trairi ... nu mi se par extraordinare dar nici explicabile. O explicatie mai fantezista probabil ar fi teoria cu mai multe/un infinit de universuri/dimensiuni paralele .
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: adipop din 02 Iulie 2008, 11:11:13


Cred ca aceste fenomene intradevar exista si nu cred ca sunt singurul cu astfel de trairi ... [/quote]

Sunt multi care au astfel de trairi zilnice. Important este scopul pe care ti-l propui, stiind cu certitudine ca au aparut astfel de fenomene in Viata ta. Indiferent de capabilitatile noastre, din domenii necunoscute publicului larg, daca nu sunt folosite in scopuri altruiste, degeaba aflam ca exista si le mai si traim.
adi
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Kbal din 02 Iulie 2008, 11:26:21
Scopul e clar... si cred ca e valabil pentru toata lumea ... Din curiozitate , din dorinta de a afla aceste mistere/adevarul cu lumea care ne inconjoara. Mi se pare un motiv destul de rezonabil . Eu cel putin nu pot sa ma limitez doar la lucruri banale .... vin acasa , plec de acasa , ma duc la o bere/un suc , ma duc la o cafea/prajitura , muncesc la firma , facultate etc. Deja cred ca mi sa acrit... de aia vreau sa mai imi pun psihicul la munca si in alte directii da bineinteles singur e mai greu dar de aceea am deschis acest subiect :).
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: someone_creator din 10 Iulie 2008, 13:32:29
Vis suspect!

Am visat ca pluteam prin camera!Si,desi,stiam ca sunt in camera ,nu vedeam peretii,era ca un fel de ceva-in-ceva,o alta dimensiune in cea a camerei.Precizez ca nu mi-am vazut corpul ,nici cel care dormea pe pat,nici cel care plutea.
Si nu doar pluteam ,ci faceam si miscari de deplasare.(desi nu-mi vedeam corpul care se deplasa ,stiam ca sunt eu...ma rog....)
Si mai erau si alte "chestii" cu mine ,se miscau in acelasi timp cu mine.
Bineinteles ca atunci cand m-am trezit(m-am trezit brusc din cauza unui zgomot din camera)am avut impresia ca a fost real!
Senzatia aceea de plutire o mai simteam inca si n-am mai reintalnit-o niciodata de atunci!
M-am simtit f.bine atunci cand m-am trezit dar m-a cuprins tristetea pt.ca se terminase visul.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: romulus din 14 Iulie 2008, 18:39:08
Citat) am patit mai demult chiar de vreo 2 ori... sa visez anumite secvente din viata mea si care sa se materializeze a 2a zi . Insa am inteles ca de multe ori exista si posibilitatea ca un asemenea vis sa se materizeze chiar si mai greu .. (saptamani , luni , ani) . Experiente asemanatoare probabil ca au mai fost si in cazul meu insa nu cred le-a, constientizat pe toate 2 le stiu sigur , s-au intamplat constient fiind si daca vrei va pot da si detalii.

2) am mai avut cateva trairi de data asta mai deosebite ... se intampla prin 2002 intr-o excursie la munte .... la un moment dat calatorind pe un drum mai ... retras (fara prea multa populatie , fara prea mult aer de urban. etc) .... era doar natura ... mergeam pe o carare , observasem un copac (cu o mica inscriptie sculptata in scoarta acestuia... parea insa sa fie mai veche , poate zeci poate sute de ani) , un mic parau si ceva padure... am avut impresia pentru o fractiune de secunda ca eu am mai vizitat acel loc , care se potrivea perfect cu respectiva imaginatie . Un alt exemplu asemanator se intampla mai recent (insa parea sa ii lipseasca ceva acum).. dar indiciile precizate mai sus mi-au confirmat ca mai vizitasem locul acela in trecut .. il recunosteam perfect insa nu imi aduceam aminte sa mai fi trecut vreodata pe acolo in vreo excursie anterioara.

3)acum 2 ani aprox. cand intr-o conversatie cu un prieten am avut iar un"flash" ca sa zic asa de 2-3 sec.... mi se parea ca am mai avut aceiasi conversatie , identica , in acelasi cadru (acelas loc , aceleasi cuvinte si alte repere..)

4) o data ma uitam la tv cu prietena mea la o emisiune ... si o intreb... mai astia dau in reloare... ea imi raspunde : ce-ai ma pui nu vezi ca e in direct ? culmea.. ca stiam la perfectie emisiunea ... ba mai mult iam spus prietenei cateva cuvinte si idei pe care urma sa le foruleze prezentatoru si invitatii ... si s-au adeverit a fi valide in urmatoarele 10 minute... nu stiam ce sa mai cred... , crezusem ca au gresit respectivii de la televiziune si au pus in direct in loc de reluare... dar pe urma am constientizat din alte motive.. chiar era in direct......

----Da monsher, din experienta mea de viata, am constatat ca marea majoritate a oamenilor au parte de toate cele cate ai enumerat tu (asa cu aproximatie) . La mine personal mai adauga in afara de deja vu si premonitii, telepatie  si acele vise frecvente cand ma visam in zbor....
----Tot din proprie experienta iti mai spun  ca  manifestarile respective au o evolutie in functie de varsta pe care o ai. Eu am trecut de 50 de ani iar acele trairi sunt departe in urma, in anii adolescentei...Am insa acum parte de altele: Uite par igzammplu : exista anumite "feluri" /tipuri/ categorii" de oameni cu care nu m-am intalnit in viata asta, dar cu care simt ca am o mare compatibilitate si  ma inteleg perfect dn secunda 1, iar in secunda 2 deja ne povestim cu entuziasm experiente de viata; pe altii insa nu-i pot suferi , la fel , instantaneu, si i-as strange de gat,  de parca ar fi omorat-o pe mama, da' ei saracii  n-au nici po vina si cu siguranta ca nu i-am mai vazut in viata mea! Au si "trairile "astea o anumita explicatie ...de etapa, cu siguranta,  insa trebuie sa stam sa le disecam, analizam, interpretam.....Fiecare dupa cum il duce mintea !
---Am zis !
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Kbal din 15 Iulie 2008, 00:50:02
Citat din: romulus din  14 Iulie 2008, 18:39:08
----Da monsher, din experienta mea de viata, am constatat ca marea majoritate a oamenilor au parte de toate cele cate ai enumerat tu (asa cu aproximatie) . La mine personal mai adauga in afara de deja vu si premonitii, telepatie  si acele vise frecvente cand ma visam in zbor....

Pai stiu, tocmai de aceea am si postat aceste informatii, pentru ca stiu ca nu sunt singurul cu astfel de trairi (am si precizat). Numai ca ideea este alta, eu am o parere iar altii au alte pareri sau cel mult pareri asemanatoare, daca reusim sa ne expunem fiecare propriile conceptii in legatura cu acest fenomen, si apoi le analizam, poate ca ar fi mai usor sa gaism o explicatie decat daca ne stofocam singuri .

Legat de treba cu "compatibilitatile" intre oameni in ce tine de telepatie sau "agrearea" unei persoane ca fiind "friendly" sau ... etc. sunt deacord, chiar mi s-au intamplat si mie cateva fenomene telepatice profunde si am observat ca functioneaza cel mai bine cu bunicul meu. Probabil ca exista si un anumit tip de frecvente, probabil ca ce "trimite" un emitator trebuie sa fie compatibil ca "fecventa" cu receptorul .

Sunt multe enigme ... scopul este sa le elucidam .
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: vipereyes din 04 Octombrie 2008, 21:25:20
In urma cu aprox o luna am avut urmatorul vis: erau cateva ozn-uri care se apropiau de blocul meu si atunci cand s-au apropiat se preschimbasera in avioane. Unul dintre avioane daduse o bomba deasupra blocului si eu am incercat sa anunt oamenii(deoarece bomba inca nu se declansase) insa nimeni nu ma credea. Restul visului nu il mai stiu ci doar ca erau numai ruine in jurul meu si oameni morti :( Asa.... acum urmeaza faza mai ciudata, in aceeasi zi, mai pe la ora 22-23, am vazut pe geam in mod intamplator, o lumina care parea ca cea a unui avion insa se deplasa mult mai incet si avea o lumina distincta. L-am urmarit putin dupa care am vazut ca se oprise pur si simplu timp de vreo 10 secunde... si apoi se intorsese in directia din care venise la fel de lent si apoi ridicandu-se din ce in ce mai repede  pana disparuse in departare. Nopti la rand am observat acelasi fenomen straniu(cel putin pentru mine), cineva mi-a zis ca poate ar fi fost un zeppelin. Dupa un timp am plecat la munte si intr-o noapte stand pe balcon mi-a atras atentia o 'stea' mai mare decat luceafarul, care la un moment dat pur si simplu se stinsese :| Acum de cateva zile iar am vazut doua lumini ciudate: una care se ridica in sus de data asta si foarte lent, avand o lumina puternica insa fara nici o sclipire cum apare in mod normal la un avion si avand niste raze care parca ar fi format o cruce...sau probabil aveam privirea neclara, cine stie :? Cu cat se ridica in sus cu atat isi schimba forma, si apoi disparuse dupa un nor ca dupa putin timp sa vad ca era mult mai departe de locul in care urmaream cu privirea acel obiect ciudat si se deplasa mult mai repede(consider ca era la o inaltime foarte mare ca sa fi fost zeppelin). Imi cer mii de scuze pentru incoerenta exprimarii.. mi-e foarte greu sa povestesc :-( Ce credeti ar putea fi????Oare sa fie pur si simplu o coincidenta...?
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Serban M din 05 Octombrie 2008, 09:13:41
Este posibil,am vazut nenumarate ''aparitii'' de genul acesta pe cerul senin noaptea,asta in urma deciziei de a observa cerul cu ochii liberi o noapte intreaga.Incercati si voi,veti ramane uimiti fata de cate ''stele'' false si alte corpuri ceresti o sa observati,si nu,nu sateliti.De la ''beculete'' care isi schimba viteza/directia neregulat pana la nori cu propietati ciudate.

Vipereyes,as vrea sa stiu in ce zona stai ? la oras?
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Evia din 05 Octombrie 2008, 11:03:27
Citat din: romulus din  14 Iulie 2008, 18:39:08
...Am insa acum parte de altele: Uite par igzammplu : exista anumite "feluri" /tipuri/ categorii" de oameni cu care nu m-am intalnit in viata asta, dar cu care simt ca am o mare compatibilitate si  ma inteleg perfect dn secunda 1, iar in secunda 2 deja ne povestim cu entuziasm experiente de viata; pe altii insa nu-i pot suferi , la fel , instantaneu, si i-as strange de gat,  de parca ar fi omorat-o pe mama, da' ei saracii  n-au nici po vina si cu siguranta ca nu i-am mai vazut in viata mea! Au si "trairile "astea o anumita explicatie ...de etapa, cu siguranta,  insa trebuie sa stam sa le disecam, analizam, interpretam.....Fiecare dupa cum il duce mintea !
---Am zis !

Asa patesc si eu, si am gasit o explicatie cit de cit paluzibila intr-o carte  ...cu ceva timp in urma .Nu stiu cit e de adevarata : ca in fiecare viata (presupunind ca ne reincarnam de mai multe ori) ne intilnim cu aceleasi spirite.Este ca si cind ar exista "grupuri"de spirite .... care se reincarneaza in acelasi grup si in urmatoare viata si in urmatoarea viata.Bineinteles ca intr-o viata un spirit poate fi femeie , in urmatoare barbat( nu stiu daca se poate si animale :-D  ) , iar cine iti e dusman in viata asta , iti va fi si in urmatoarea .......sau "nesuferit".
Practic traim in aceeasi colonie ..in timpuri diferite si avem aceleasi , hmmm.....trasaturi (caractere)....
aceleasi forme de energie....grupate ....
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: romulus din 05 Octombrie 2008, 11:40:14
CitatBineinteles ca intr-o viata un spirit poate fi femeie , in urmatoare barbat( nu stiu daca se poate si animale   ) , iar cine iti e dusman in viata asta , iti va fi si in urmatoarea .......sau "nesuferit".

Asta ar fi o explicatie/supozitie, dar eu mai am cateva:
1. Independent de vointa, la nivelul creierului, se stabileste o comunicare cu persoana cu care interactionezi iar daca nu exista o compatibilitate , apare sentimentul de repingere indus tocmai din subconstient, de catre creier; de aici si imposibilitatea de a explica logic sentimentul de repingere ori de acceptare;

2.Coexistenta pe Terra a mai multor " civilizatii" in paralel, insa in falii temporale   ori spatiale diferite, iar printr-o vointa a cuiva ( ori din intamplare) se produce/permite accesul unei "entitati" in spatiul/timpul celorlalti. Intalnirea si contactul cu o asemenea fiinta ar putea fi instinctiv perceputa de individ, ori ar putea exista chiar si explicatii logice de tipul : unora le sunt antipatici / apriori /oamenii cu ochii iesiti din orbite(exoftalmici) ; altora le sunt antipatice femeile care emana un anume miros.....si se poate continua asa ....... la infinit
Pe vremuri - prin anii 70, cand citeam cu mare placere cartuliile de un leu  din colectia SF- ma gandeam ca de la asemenea idei "nastrusnice" as putea porni chiar sa scriu si eu cate o mica povestioara de tip SF si sa o trimit la revista spre publicare .....A ramas insa in stadiul de intentie ....dar cine stie , intortochiate si nebanuite sunt caile Domnului  !
Am zis !
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: StarDust din 05 Octombrie 2008, 12:33:39
Citat din: Evia din  05 Octombrie 2008, 11:03:27
Practic traim in aceeasi colonie ..in timpuri diferite si avem aceleasi , hmmm.....trasaturi (caractere)....
aceleasi forme de energie....grupate ....

S-ar putea sa fie adevarata aceasta afirmatie. Eu am cam ajuns la aceasta concluzie pe alte cai... Binenteles, asta presupunand ca teoria reincarnarii e reala. Totusi tind sa cred ca teoria reincarnarii e o explicatie simplista, pe intelesul nostru. E posibil ca in spatele constiintelor noastre, sa fie ceva mult mai vast, si mai greu de inteles. Nu consider imposibil ca noi sa fim parti ale unei constiinte care traieste simultan in mai multe dimensiuni, sau mai multe perioade de timp.
Binenteles, aceasta e doar o parere strict personala.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Evia din 05 Octombrie 2008, 12:50:49
Adevarul este ca am intilnit putine persoane care sa nu fi "simtzit"un deja-vu.
Mie mi se intimpla destul de frecvent...citeodata si dupa ani de zile de cind am avut "visul".
Recunosc locuri in care nu am fost in viata mea , si imi amintesc cum decurg anumite convorbiri  chiar inainte sa  se termine.
Macar de mi-as aminti si numerele la loto , inainte de tragere  :-D

Citedoata sunt constienta ca traiesc un deja-vu ...., am incercat sa schimb ordinea evenimentelor prin introducerea unuia nou , care nu aparea in vis/convorbire ,dar ciudat ca sfirsitul a fost la fel ca cel   din vis(predestinare....poate asa trebuia sa fie)...
poate avem "calea", palnul deja scris??
Nu imi pot explica in intregime....dar macar incerc   :-D
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Nox din 05 Octombrie 2008, 18:32:06
Citat din: vipereyes din  04 Octombrie 2008, 21:25:20
In urma cu aprox o luna am avut urmatorul vis: erau cateva ozn-uri care se apropiau de blocul meu si atunci cand s-au apropiat se preschimbasera in avioane.

Salut ºi bine ai venit pe forum.

Eu pentru început am câteva întrebãri: cum adicã, te citez, "erau câteva ozn-uri"? OZN înseamnã Obiect Zburãtor Neidentificat. Cum adicã "se preschimbasera in avioane"?  Poþi detalia puþin? Ce formã aveau OZN-urile respective? Zburau grupate într-o formaþie ceva?
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: vipereyes din 05 Octombrie 2008, 18:34:08
Citat din: Sirius13 din  05 Octombrie 2008, 09:13:41
Este posibil,am vazut nenumarate ''aparitii'' de genul acesta pe cerul senin noaptea,asta in urma deciziei de a observa cerul cu ochii liberi o noapte intreaga.Incercati si voi,veti ramane uimiti fata de cate ''stele'' false si alte corpuri ceresti o sa observati,si nu,nu sateliti.De la ''beculete'' care isi schimba viteza/directia neregulat pana la nori cu propietati ciudate.

Vipereyes,as vrea sa stiu in ce zona stai ? la oras?


Stau in Bucuresti, Crangasi. Asa am observat si eu 'stele' care se miscau :-o dar am crezut ca poate sunt sateliti, asa mi-a zis cineva... Bine ai zis, unele corpuri parca sunt beculete de asta ma si intreb ce ar putea fi? Refuz sa cred ca e un zeppelin, avion sunt 100% sigura ca nu e. E pasiune mea sa ma uit la stele dar ma intreb cate persoane mai au timp sau interes sa faca asta...
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: vipereyes din 05 Octombrie 2008, 18:45:18
Citat din: bluemoon8520 din  05 Octombrie 2008, 18:32:06
Salut ºi bine ai venit pe forum.

Eu pentru început câteva întrebãri: cum adicã, te citez, "erau câteva ozn-uri"? OZN înseamnã Obiect Zburãtor Neidentificat. Cum adicã "se preschimbasera in avioane"?  Poþi detalia puþin? Ce formã aveau OZN-urile respective? Zburau grupate într-o formaþie ceva?
Multumesc pentru primire... pai aveau forma clasica adica in forma de farfurie, erau facute dintr-un metal lucios si erau grupate in linie(nu mai stiu numarul lor). In vis imi apareau cam la o departare de 300 de metri si cand s-au apropiat de bloc aratau ca niste avioane.. nu tin minte toate detaliile. Am mai avut un vis ciudat cu ozn-uri insa nu vreau sa fiu offtopic.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: jean din 05 Octombrie 2008, 21:20:54
CitatAm vazut nenumarate ''aparitii'' de genul acesta pe cerul senin noaptea,asta in urma deciziei de a observa cerul cu ochii liberi o noapte intreaga.Incercati si voi,veti ramane uimiti fata de cate ''stele'' false si alte corpuri ceresti o sa observati,si nu,nu sateliti.De la ''beculete'' care isi schimba viteza/directia neregulat pana la nori cu propietati ciudate.
Eu stau in Bucuresti, dar merg des la tara si i-mi place sa stau seara si sa observ cerul. Acolo nu este poluarea luminoasa din orase. Asa este, sunt multe lumini pe cer, avioane, sateliti, meteori, dar si lumini cu comportare ciudata. Am cateva observatii notate in agenda.
   I-mi amintesc, pe vremea revistei ,,RUFOR" s-au organizat cateva nopti de observare a cerului.  Participantii au fost din diferite zone. Am participat si eu in zona Teleorman. A fost o ideie buna. Datele s-au centralizat la redactia revistei.
Citatin fiecare viata (presupunind ca ne reincarnam de mai multe ori) ne intilnim cu aceleasi spirite.Este ca si cind ar exista "grupuri"de spirite .... care se reincarneaza in acelasi grup si in urmatoare viata si in urmatoarea viata.Bineinteles ca intr-o viata un spirit poate fi femeie , in urmatoare barbat
Da spiritele se reancarneaza de mai multe ori pe acelasi corp ceresc. Fiecare viata este ca o clasa de scoala, abia dupa terminarea scolii (nr. reancarnari) spiritul respectiv cunoaste aceasta lume (fizica) si se indreapta spre noi cunoasteri. Chiar credeti ca pe Pamant au trait miliarde de spirite umane? Care ar fi explicatia? Eu cred ca este vorba de grupuri de spirite care s-au tot intrupat, aflanduse in stadii diferite de evolutie.
  Nu sunt de acord ca un spirit uman se poate reancarna si in animal. Inseamna o involutie pt. spiritul respectiv. Eu cred ca orce spirit trebuie sa evolueze nu sa dea inapoi.
  Si pentru ca este vorba de trairi si vise suspecte, am avut si eu asemenea trairi si vise.
O data m-am urcat in autobuz si am avut senzatia ca am sa intalnesc pe cineva cunoscut. Am perforat biletul si am mers mai in fata sa ma asez pe scaun. M-am asezat pe scaun si am privit la persoana care era asezata in dreapta mea. Aproape am sarit de pe scaun. Acolo se afla sotia mea, desi la acea ora ar fi trebuit sa fie la servici. Am fost uimit de felul cum s-au potrivit lucrurile.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: jean din 27 Noiembrie 2008, 22:12:32
  In noaptea de 23 spre 24.11 2008, am impresia ca s-au intamplat mai multe fenomene ciudate in dormitor. Am hotarat sa postez aici datorita potriviri intamplari cu numele topicului ,,Trairi si visuri suspecte" fara a avea legatura cu cele scrise  mai sus.
  Ziua precedenta a fost o zi de duminica in cursul careia am baut mai multa cafea, (nu alcool) motiv pentru care noaptea ce a urmat nu prea am putut sa dorm. Asa ca m-am tot foit incercand sa adorm, somnul alternand cu momente cand eram constient si chiar ma uitam la ceas din cand in cand, gandindu-ma cat de obosit am sa fiu in ziua ce va urma. Eram singur in dormitor si copii dormeau prin celalte camere.
   De doua ori, dar la intervale diferite de timp , s-a auzit un zgomot ca si cand usa la dormitorul in care ma aflam, ar fi fost inchisa de cineva. La al doilea zgomot am privit spre usa sa vad daca, intradevar a intrat sau a esit cineva. Usa era inchisa si nemiscata ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic. Atunci am privit spre geamul de deasupra usi pentru a vedea daca nu s-a trezit cineva sa merga la baie. Ar fi trebuit sa vad lumina aprinsa, dar lumina era stinsa si nici o miscare nu se auzea de pe hol. Acest lucru mi s-a parut ciudat, dar am crezut ca este numai o impresie.
   Al treilea eveniment care s-a intamplat este cel mai deosebit. M-am trezit cu impresia ca eram inconjurat de mai multe fiinte pe care nu le vedeam dar le simteam prezenta. Eram asezat in pat pe o parte, cu spatele spre fereastra. La un moment dat am simtit o atingere usoara pe ceafa. Semana cu atingerea unei maini, dar mult mai pufoasa decat o mana umana. Parca era o manusa mult mai moale. Cauta ceva in acea zona a cefei. Chiar am simtit pipaitul degetelor.
   In acel moment m-am spreriat foarte tare, aproape i-mi venea sa sar din pat, dar am constatat ca nu ma puteam misca. Eram paralizat. Am tot incercat cateva secunde sa-mi schimb pozitia fara a reusi, aceasta accentuandu-mi starea de groaza. Parca cineva ma tinea in acea stare pentru a nu observa ce se intampla in jurul meu. Cand in sfarsit am reusit sa ma misc, m-am asezat cu fata in sus incercand sa observ daca se intampla ceva in dormitor. Nu am observat nimic deosebit, dar aveam impresia ca tocmai se intamplase ceva. Totusi in casa nu era nimeni traz in afara de mine pentru a provoca astfel de evenimente. Am privit la ceas era ora 3.20.
  De frica am vrut sa merg in alta camera sa dorm acolo, dar mi-am zis ca nu este cazul sa trezesc si pe altii, continund sa raman acolo si zicandu-mi: totusi ce se poate intampla?...sunt matur si nu trebuie sa ma sperii ca un copil. Parca cineva nevazut ma linistit, inducandu-mi gandul ca nu se va intampla nimic. Am stat treaz mai mult timp gandindu-ma la cele intamplate si incercand sa adorm.
  Am scris aceste randuri la doua zile dupa eveniment, pentru a nu fi in stare de psihoza si a relata faptele cat mai corect. A doua zi am pus pe cineva sa se uite in zona cefei sa vada un semn ceva. Nu era nimic deosebit in afara de o zona mai rosie transversala ce parea facuta de o cuta a pieli. 
                                 

 
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: romulus din 28 Noiembrie 2008, 10:37:22
CitatEram paralizat. Am tot incercat cateva secunde sa-mi schimb pozitia fara a reusi,

Am trecut prin ceva similar si imi amintesc de faptul ca imi puteam misca doar globii oculari;doar acei muschi functionau . Iar ca timp a fost mai mult de cateva secunde -  minute, zece poate, ori mai mult ...Oricum in astfel de momente aprecierea timpului, a duratei de manifestare a "ciudateniei" e destul de relativa, tinand cont de factorul de stres la care esti supus.
Este foarte bine si util ca tii un jurnal. Asa cel putin, esti sigur ca unele fapte/fenomene s-au produs si nu sunt rodul imaginatiei tale....
Am zis !
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: StarDust din 29 Noiembrie 2008, 00:24:33
Citat din: jean din  27 Noiembrie 2008, 22:12:32
...sunt matur si nu trebuie sa ma sperii ca un copil.

Cunosc senzatia, nu trebuie sa fi copil sa te sperii, asa ceva baga groaza si intr-un om matur. Eu si acum simt furnicaturi reci pe sira spinarii cand rememorez  intamplarea din copilarie, pe care am mai descris-o pe forum aici, o intamplare cu trezire si paralizie. Tot la fel numai ochii ai puteam misca in cap, si ma privea fix o "aratare" inalta cu ochi mari si negri. Cateodata stau si ma intreb de unde senzatia aceea de groaza intensa... Oare de ce? Stiti ca un animal salbatic, care nu a vazut niciodata oameni, nu se teme la vederea unui om... De ce oare senzatia de frica intensa aparuta la vederea unei asemenea creaturi? De ce oare nu o stare de calm si siguranta? Stiu ca unii vor spune ca e vorba de "paralizia de somn" dar daca e sa vezi ceva care sa-ti inspire teama, de ce nu alte "chestii" de ce umanoid de 2-2,5m? De ce nu am vazut de exemplu sobolani (imi inspirau cea mai mare repulsie in copilarie, de altfel am si avut cosmaruri cu ei), sau altceva cu care subconstientul meu sa asocieze acea frica intensa? Mi-a fost atat de teama dupa acea experienta incat, in noaptea urmatoare mi-a fost frica sa dorm, stateam ghemuit sub plapuma cu fata la perete, ca sa nu mai vad acea creatura daca apare... Cred ca timp de aproape un an, am dormit doar in acest fel, va dati seama cat de inspaimantat am fost. Aveam cam 10-12 ani...
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Leonard din 29 Noiembrie 2008, 03:24:34
Am avut si eu de vreo 3 ori faza cu trezitul in somn.M-am trezit din somn cumva inchis in mine nu puteam sa-mi misc nimic doar puteam sa respir si probabil sa-mi misc ochi dar fara sa vad nici o creatura sau sa simt ceva.Prima data m-am speriat.Era nasol am crezut ca nu ma mai pot misca si asa raman.Totusi cu eforturi m-am trezit.Cu eforturi am putut sa-mi misc un picior sau sa-mi deschid ochii.Am descoperit cum sa scap cel mai usor din asta si asa faceam merge.Daca ma trezeam in somn ma culcam inapoi.Si dupaia ma trezeam si ma puteam misca.Acesta este antidotul praliziei in somn culcate inapoi.Este cel mai usor.Cand mi se intampla dupa mai multe ori deja eram relaxat cand ma trezeam asa.Ar trebui sa mai discutam pe tema asta ca vad ca nu am avuto numai eu si sa vedem care este cauza eu cred ca este un surplus de energie.Insa cel mai tare fenomen straniu a fost cand am vazut intr-o fractiune de secund pe unu imbracat in alb si parca statea si se ruga mi-am intors capul si l-am vazut eram treaz in momentul acela cu lumina de la becul de virou aprinsa.Deci chiar l-am vazut nu la-am mai vazut de-a tunci si in cap avea o palarie alba cum o avut Papa Ioan Paul al II-lea.Ciudat fenomen.Si nu am adormit sa ma trezesc am fost perfect treaz inainte de culcare.Eram in pat in momentul acela.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: romulus din 29 Noiembrie 2008, 09:34:25
CitatAcesta este antidotul praliziei in somn culcate inapoi
Te cred.
Dar eu am avut doar o singura experienta de acest gen.
Nu s-a mai repetat niciodata de atunci .Si trezirea mea din somn a fost cauzata de un zgomot, nu m-am trezit eu asa, singur, degeaba .
Apoi, derularea filmului evenimenteleor a avut o curgere continua, fara intrerupere, adica:
a. zgomotul care m-a trezit;
b. paralizia;
c. aparitia entitatilor (vedenia) si actiunea lor pe langa mine (de fapt pe langa bunica );
d. plecarea lor;
e. repetarea zgomotului care m-a trezit urmata de ....
f. finalul imobilizarii care a coincis cu plecarea entitatilor (la cca.15-30 de secunde dupa)
Asa ca, nu zic sa exclud total si ipoteza paraliziei , dar mai degraba cred ca au fost o actiune exterioara asupra mea....
Am zis !
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: StarDust din 29 Noiembrie 2008, 11:34:35
Am uitat sa zic totusi, ca la inceputul experientei mele, in primele momente nu eram paralizat. Imi amintesc ca, am visat ceva (nu mai stiu ce) si am deschis ochii, nu era nimic deosebit, dar, cand mi-am plimbat privirea prin camera am vazut acea "creatura" si in acel moment am simtit ceva ca un soc si a intervenit paralizia totala. Tin minte ca o priveam fix in ochi in prima faza, apoi am inceput panicat sa incerc sa tip si sa ma misc, fara sa reusesc asta. Nu stiu ce a fost aceasta experienta, dar nu as vrea sa o mai repet. Cel putin nu in asemenea conditii, noaptea in somn(?). :D
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Serban M din 29 Noiembrie 2008, 12:57:44
Jean,ti-am citit majoritatea intamplarilor de genul asta pe diferite threaduri si am ajuns la o concluzie..

in primul rand este vorba de sleep-paralisys ,un fenomen care nu este pe deplin inteleas si evident asociat cu ''intalniri'' nocturne gen shadow-people / etc (intalnirea relatata de tine acum 20 ani la tara) ,personal cred ca esti vizitat de niste entitati care au o legatura cu tine/cineva din familie.

Sunt foarte interesat de acest subiect pentru ca am avut cateva ''episoade'' in copilarie ,nocturne si cu aparitii misterioase.Din cate am citit nu se stie daca sleep-paralisys sau sumbra paralizie totala (inclusiv voce) este cel care cauzeaza aparitia / feelingul unei entitati sau invers,entitatea este reala si ''blocheaza'' simturile omului.

http://en.wikipedia.org/wiki/Shadow_people
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: jean din 29 Noiembrie 2008, 22:02:09
Citatcred ca esti vizitat de niste entitati care au o legatura cu tine/cineva din familie.
Citind cuvintele de sus, din mesajul lui Sirius, mi-a venit in minte o intamplare petrecuta in data de 19.08.2008. Atunci a fost implicata sotia mea. Am cautat repede CD-ul pe care a fost salvat fisierul respectiv, si intamplarea respectiva este povestita mai jos.
  In seara acelei zile sotia s-a trezit foarte agitata din somn zicand:
    -Ce cautati mai aici?
Si zicand catre mine:
    -Tu nu vezi mai pe acesti  doi oameni care au fugit (iesit) in balcon?
S-a ridicat de pe pat si a mers pana la usa de la balcon. Ia zice ca dupa ei.
In acel moment eu m-am trezit si am incercat sa o linistesc chemand-o pe nume si incercand sa-i explic ca a visat.
In cateva zeci de secunde si-a revenit si s-a reantors in camera. Am intrebat-o ce a visat? Ea mi-a spus ca a visat doi oameni imbracati in negru si inalti ce se aflau in dormitor langa pat si care au disparut repede in balcon cand ea s-a trezit. La balcon fiind usa deschisa din cauza calduri din acele zile.
  Am fost intrigat de reactia sotiei, normal ar fi fost sa se faca mica de frica, dar ea a esit repede in balcon, dupa ei.  :?
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: lylyt_ice din 29 Noiembrie 2008, 23:01:06
Bine ca...s-a intors...NU? :lol:
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Leonard din 01 Decembrie 2008, 13:22:57
Mi so mai intamplat faza cu paralizia in somn am incercat sa ma culc la loc dar nu am mai putut sa adorm m-am trezit fortat.Deci antidotul nu i ala.Poate e doar o incercare.Dar altadata mio mers.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: ursulakee din 01 Decembrie 2008, 17:34:18
Am mai postat odata, dar cred ca aici trebuia sa postez. Astept si eu raspuns, pareri la ce am patit, si cam ce a fost?

"Eu unu sustin ca ceva ciudat mi s-a intamplat la varsta de 4-5 ani. Dormeam cu bunicii la tara. Si am visat si parca simtit in somn asa ca am fost ridicat cu o plasa si trebuia sa fiu transportat undeva ( mentionez ca dormeam intre bunicii mei, nu la margine, nu aveam somn deranjat sau probleme de insomnie la varsta aia ). M-am speriat, zbatut, si m-am trezit pe jos, foarte derutat, am simtit cum am cazut de la inaltime ( eu eram aproape de tavan, dar impactul nu a fost mare, camera fiind scunda, maxim 1.9-2 m). Asa ceva nu cred ca am sa uit niciodata, bunica s-a trezit si ea si s-a luat de mine ca ce caut pe jos .... Eu ce puteam sa zic ? I-am spus ca ceva m-a ridicat, a inceput sa bombone ca am trezit-o din somn, ca nu, poate m-am rostogolit eu peste ea ( cam imposibil, tinand cont ca eu eram slab ca o scandura si ea.... un munte pentru mine la varsta aia )."
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: StarDust din 01 Decembrie 2008, 18:03:19
Nu stiu ce sa zic... dar, cineva mi-a povestit candva ca s-a trezit levitand deasupra patului. Omul se jura ca era perfect treaz (eram mai multi cei carora ne povestea), iar intamplarea a survenit dupa intalnirea in drum spre casa, seara cu niste "entitati" mici si gri. Nu mai stiu daca am relatat mai detaliat aceasta intamplare aici pe site. Chestia e ca am mai citit despre asemenea episoade de "levitatie" in timpul somnului, nu stiu daca sunt reale sau un fel de vis...
Nu exclud ca intamplarea relatata de ursulakee, sa poata fi asociata cu o usoara forma de somnambulism, adica, sa fi coborat din pat cu grija, apoi, in mijlocul camerei sa se fi trezit...
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: lylyt_ice din 01 Decembrie 2008, 18:08:17
   SI TU CHIAR CREZI CA VEI PRIMII UN RASPUNS? Pareri da, dar daca citesti cu atentie ce am postat si noi (din experientele noastre) vei intelege imediat ca si noi cautam raspunsuri. In cazul tau nu cred ca s-a petrecut ceva iesit din normal....astfel de caderi si schocuri au cam toti copii, din cauza oboselii, trairi intense, sau pur si simplu din cauza cresterii(dezvoltarii) spontane. Bine inteles nu-i exclus sa fii fost intradevar un caz mai special, de rapire de catre "cineva" sau contacte cu lumi paralele. Dar pentru a spune "exact" cum si ce s-a intamplat este nevoie de o serie intreaga de probe, detalii si poate chiar inductie hipnotica....oricum, chiar si cu toate testele astea nu-i nimic concludent....pana la urma raspunsul tot nu-l vei primii100%. Cel mai important este ce crezi si ce simti tu...restul...Invarteala pe dupa piersic!!!
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: teocratul din 01 Decembrie 2008, 18:25:41
Ursulakee,

Dar, daca te-au "aruncat" chiar bunicii tai din pat, ca sa aibe ei mai mult loc ?

Si, vazand ca te-ai trezit, ca sa nu-ti para niste bunici denaturati, te-au intrebat: de ce te-ai culcat pe jos ?
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: StarDust din 01 Decembrie 2008, 18:31:45
Citat din: teocratul din  01 Decembrie 2008, 18:25:41
Ursulakee,

Dar, daca te-au "aruncat" chiar bunicii tai din pat, ca sa aibe ei mai mult loc ?

Si, vazand ca te-ai trezit, ca sa nu-ti para niste bunici denaturati, te-au intrebat: de ce te-ai culcat pe jos ?

O varianta care nu se exclude total, dar sigur 100% nu se aplica in cazul lui ursulakee...   ...   ...  :D
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: ursulakee din 01 Decembrie 2008, 23:15:18
 :| la asta nu m-am gandit.... :P
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: StarDust din 02 Decembrie 2008, 10:25:50
Citat din: teocratul din  01 Decembrie 2008, 18:25:41
Ursulakee,

Dar, daca te-au "aruncat" chiar bunicii tai din pat, ca sa aibe ei mai mult loc ?

Si, vazand ca te-ai trezit, ca sa nu-ti para niste bunici denaturati, te-au intrebat: de ce te-ai culcat pe jos ?

Stai linistit ursulakee, ipoteza de mai sus sigur nu se aplica la tine ci la cu totul altcineva e aplicabila 100%, probabil ca a trecut prin asta.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: ursulakee din 02 Decembrie 2008, 10:49:00
Nu e nimic, doar stiu de gluma :) . Era de asteptat sa se faca si cateva mistouri pe faza asta , pe mine m-a amuzat ipoteza respectiva.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: maiami din 08 Decembrie 2008, 09:47:27
 :ufo:
visele nu se materializeaza niciodata in realitate ele pur si simplu nu sunt reale
sa nu crezi in vise
ele sunt rodul activitatii psihicului
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: ursulakee din 12 Decembrie 2008, 07:13:49
Cine esti tu sa-mi zici ce sa cred si ce sa nu ?!

Aici tin sa te contrazic, mi s-a mai intamplat de foarte multe ori sa am flash-back-uri din vise, asa ca nu vorbi aiurea. Visele se pot "materializa".
Si in al 2-lea rand cred ca am dat o explicatie destul de buna in legatura cu ce am patit. Sincer nu am mai povestit de chestia asta,  de teama de mistouri si proaste aprecieri. M-am gandit ca aici vor fi oamenii mai intelegatori.

Faci parte din oamenii aia cu fixuri, care cred ca au explicatie pentru tot, si dai explicatii care incearca sa ne limiteze la un anumit punct de gandire. Este problema ta, mie nu-mi zice nimeni ce sa cred si ce sa nu. D-aia sunt om, sa gandesc, sa aleg liber.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: romulus din 12 Decembrie 2008, 10:37:49
CitatVisele se pot "materializa".
Este foarte posibil sa se intample si asa ceva.
Tot asa de posibil este sa iei drept "vis"  si in realitate, ceea ce creierul tatu te-a facut sa  "vizualizezi"  sa nu fie decat o felie de viitor !! Iar cand ajungi sa traiesti ceea ce ai "visat" ori "vizualizat" sa-ti  aduci aminte ca asa ceva ai mai trait odata !

CitatM-am gandit ca aici vor fi oamenii mai intelegatori.

Sati linistit  ! Nu te impacienta! Pe aici se pot exprima tot felul de oameni/pareri.
Stii cum e : fiecare cu pasarica lui ....
Am zis !
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Kbal din 19 Februarie 2009, 15:37:26
Jean,Romulus,StarDust,Sirius,Eu etc.
  Tocmai am observat o coincidenta uriasa, cum se face ca dintre noi, oamenii in general, nu neaparat numai de aici(forum) majoritatea am avut trairi de natura : "trezire din somn urmata de o paralizie totala cu exceptia ochilor".Se pare ca fenomenul e cat se poate de real si generic in cadrul umanitatii.
  Oare extraterestrii astia chiar trebuie sa ne verifice pe toti ca sa faca analize ?:D, nu le-or ajunge numai 2-3 exemplare/mostre ? Si oricum teoria asta cam sfideaza ipoteza precum noi apartinem creatiei unei civilizatii mai avansate, daca ei ne-au creat apai ce mai au de analizat la noi ?ma rog.. eu nu prea cred nici intr-una nici intralta :-D (mai degraba as tinde sa cred in existenta sufletului/spiritului decat existenta altor civilizatii ce ne frecventeaza).
  Cred ca aceste fenomene chiar daca acum ne depasesc, pe viitor pot avea explicatii stiintifice.
Am inceput sa inteleg si am ajuns sa concluzionez ca multe astfel de fenomene sunt erori tipice fiintei umane si nicidecum nu apartin intervetiilor din exterior(et.),singurul lucru care ne deruteaza fiind doar profunzimea trairilor/situatiilor.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Serban M din 19 Februarie 2009, 18:57:34
Citat din: Kbal din  19 Februarie 2009, 15:37:26
Jean,Romulus,StarDust,Sirius,Eu etc.
  Tocmai am observat o coincidenta uriasa, cum se face ca dintre noi, oamenii in general, nu neaparat numai de aici(forum) majoritatea am avut trairi de natura : "trezire din somn urmata de o paralizie totala cu exceptia ochilor".Se pare ca fenomenul e cat se poate de real si generic in cadrul umanitatii.
  Oare extraterestrii astia chiar trebuie sa ne verifice pe toti ca sa faca analize ?:D, nu le-or ajunge numai 2-3 exemplare/mostre ? Si oricum teoria asta cam sfideaza ipoteza precum noi apartinem creatiei unei civilizatii mai avansate, daca ei ne-au creat apai ce mai au de analizat la noi ?ma rog.. eu nu prea cred nici intr-una nici intralta :-D (mai degraba as tinde sa cred in existenta sufletului/spiritului decat existenta altor civilizatii ce ne frecventeaza).
  Cred ca aceste fenomene chiar daca acum ne depasesc, pe viitor pot avea explicatii stiintifice.
Am inceput sa inteleg si am ajuns sa concluzionez ca multe astfel de fenomene sunt erori tipice fiintei umane si nicidecum nu apartin intervetiilor din exterior(et.),singurul lucru care ne deruteaza fiind doar profunzimea trairilor/situatiilor.

nu cred ca este vorba de ET in cazul de fata,asta nu ar trebui sa excluda ipoteza existentei unor civilizatii mult mai avansate ca noi care ne vegheaza/frecventeaza planeta
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: romulus din 19 Februarie 2009, 19:23:20
Citatpe viitor pot avea explicatii stiintifice.

Pai si acum ,  una din explicatii - din aceasta categorie- ar fi aceea data de unii dintre cei de aici - adica: " paralizie in timpul somnului "!
Parerea mea sincera - insa "nestiintifica"este ca acel centrul din creier asupra caruia se actioneaza, nu are si optiunea de "orbire" ori " adormire" ci doar pe cea de IMOBILIZARE motrice, iar  muschii oculari , din varii motive sa nu aiba celasi centru de comanda, sa fie in alt " folder" .
In consecinta nu sunt afectati si de aceea subiectii si-au putut misca globii oculari si privi in stanga/dreapta, sus/jos" si inregistra imaginile!
Restul - adica emotia, starea speciala, groaza- sa fie percepute de fiecare, diversificat dupa firea sa , personalitate ......and so on .
Am zis !
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Kbal din 19 Februarie 2009, 22:53:11
   Sirius nu exclude posiblitatea existentei altor civilizatii mai avansate prin preajma dar am vrut sa scot ca elimina teoria prin care noi suntem si creatia unei astfel de civilizatii (avand in vedere ca ei ne-au facut,consider ca au suficiente detalii despre noi incat sa mai fie nevoie si de analize ulterioare)  :-D ,dar avand in vedere, cum ai spus si tu ca teoria prin care efectul de paralizie este putin probabil sa fie cauzata de et. ramane valabila si teoria prin care noi suntem creatia lor. 
   Nu stiu sigur daca imi aduc aminte corect dar parca in cazul meu Nu puteam misca si pozitia globilor oculari ci doar erau deschisi si pozitionati inspre inainte,au trecut ani buni de la ultima experienta si nu bag mana in foc ca ceea ce am scris este 100% corect dar parca asa am ramas cu impresia .
  Ok Dl. Romulus sa va dau eu o parere putin mai stiintifica,principiul transmiterii de influx nervos e acelasi in tot organismul,chiar si celulele nervoase(neuronii) din tot corpul,indiferent de tipul de tesut de care fac parte,in regiunea efectoare(partea terminala a neuronului atasata unei componente -ex. muschi) are loc un transfer de substanta(poate fi in ambele sensuri,atat producere de excitatie prin stimulti ex.fibra musculara->neuron->creier cat si transmitere de comenzi ex:creier->neuron->fibra musculara,care ulterior prin transformari chimico-fizice se codifica in informatii).Este un principiu de functionare atat de generic si de simplu incat mie greu sa cred ca ochii au ramas cei ce nu pof fi manipulati.Uitati si o schema a sist. nervos pentru a va face o imagine mai clara http://barzilaiendan.files.wordpress.com/2007/08/autonomic.gif (http://barzilaiendan.files.wordpress.com/2007/08/autonomic.gif), pana si in medicina umana,avansata, deja au loc cercetari intense la acest nivel si intr-unul din proiecte s-a realizat o conectare a camerelor de luat vederi la creier(pentru cei nevazator)cei drept deocamdata de o slaba calitate(alb negru si o rezulutie extrem de proasta)dar pacientii au reusit sa vada ceva !la fel s-ar putea si un proces invers prin inhibarea unor molecule ce fac posibila transmiterea nervoasa pe traiectoria creier->ochi, daca doriti pot intra in amanunte si mai detaliate si anume cum functioneaza transmiterea nervoasa(oriunde in organism e acelasi sistem).
   Dar eu am preferat o abordare mai simplista pe care vad ca nu ati luat-o in considerare,"de ce au nevoie extraterestri de analiza aproape a intregii populatii de pe glob pentru a efectua astfel de analize (aproape toate persoanele au avut astfel de trairi numai ca unele isi amintesc sau au constientizat mai mult sau mai putin) :? chiar nu o fi deajuns sa faca astfel de experimente numai in cateva cazuri ? .
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Kbal din 19 Februarie 2009, 23:15:09
P.S. am gasit si un citat bun intr-un articol .

"Axonii celulelor ganglionare situati de-a lungul suprafetei interne a retinei, in stratul fibrelor nervoase, parasesc ochiul la nivelul discului optic si ajung prin nervul optic la chiasma optica, apoi prin tractul optic la centrii encefalici. Majoritatea fibrelor fac sinapsa cu celule din corpul geniculat lateral, o statie de releu talamic. Celulele din corpul geniculat lateral se proiecteaza la randul lor in cortexul vizual primar"

Deci traiectoria transmiterii nervoase ar fi urmatoarea : disc optic -> chiasma optica -> tract optic -> -> creier. La fel poate fi si invers. Iar "sinapsa" este regiunea unde se face legatura(prin butonii terminali a dendritelor neuronului) a unui neuron cu partea efectuare (alt neuron sau alt tip de celula ex. muschi,oase etc.).

Deci cu siguranta medicina secolului nostru poate jongla cu aceste aspecte, de o alta tehnologie si mai avansata(et.) nici nu se mai pune problema.Si inca o chestie pe care nu o inteleg, de ce trebuie neaparat sa ne lase in faza de paralizie si nu e mai simplu sa ne lase adormiti ? .
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: jean din 20 Februarie 2009, 09:21:51
Citatavand in vedere, cum ai spus si tu ca teoria prin care efectul de paralizie este putin probabil sa fie cauzata de et. ramane valabila si teoria prin care noi suntem creatia lor.
Nici eu nu cred ca in aceste cazuri este vorba de ET. Poate fi vorba de un altfel de inteligenta ce se afla in zona pamantului, probabil de mult timp. Si probabil prima sau printre primele inteligente aparute pe pamant. Noi putem fi creatia lor.
  De ce atat de multe persoane relateaza asemenea intamplari nocturne, rapiri, paralizii? etc. Probabil ei, in timp, fac imbunatatiri genetice asupra rasei umane in scopuri numai de ei cunoscute. In acest caz, mai ales daca suntem creatia lor, ei pot sa faca ce vor cu corpul si mintea noastra. Ne pot paraliza corpul dar ne pot lasa sa miscam ochii si sa simtim ceva avand mintea adormita intr-un amume procent.
   Eu cred ca, scanteia divina este importanta pt ei (sufletul), ei doar imbunatatesc corpul pt. o mai buna adaptare de supravietuire a acestuia la nivelul solului. Acesta ne putand exista aici fara un corp fizic. Ei lucrand mereu pentru acesta, ce duce la imbunatatirea rasei umane (adaptare) in timp.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Shanti Nilaya din 20 Februarie 2009, 11:14:07
Am sa va povestesc si eu ceva, desi am mai povestit si in alta parte, ceva ce mi s-a intamplat mie in urma cu 13 ani.Era noapte, toti dormeam...La un moment dat, m-au trezit zgomote asurzitoare de motoare(de avion, credeam eu) si de sirene din acelea de pe timpul razboiului...M-am dus la geam si am privit cerul, dar nimic nu arata sursa acelor sunete groaznice.Nimeni nu era pe la geamuri, totul era pustiu pe afara, iar ai mei dormeau.Usurel m-am dus la camera mamei mele, care de obicei are un somn usor, dar...dormea.Incontinuare ceea ce auzeam eu era de speriat.Am decis sa ma pun inapoi in pat, langa copil, si atunci pustiul m-a intrebat"mama, ce se aude?"L-am linistit, spunandu-i ca nu stiu, dar vom sta cuminti pana trece. Ne-am privit in ochi pana a adormit.Cam dupa cca 40-50 min. m-am culcat si eu.Nici sotul meu, care era cu noi, nu a auzit nimic.Cineva avizat mi-a spus ca am patruns intr-o falie atimpului si am auzit ceva din alt timp...
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Kbal din 20 Februarie 2009, 13:55:49
Nu cred ca pot gasi in acest caz nici o explicatie plauzibila, avand in vedere ca 2 persoane au avut aceleasi trairi iar o a 3-a(sotul) nu. Explicatia cu intrarea in alta dimensiune a timpului e putin fantastica dar posibila. Totusi ar mai fi o varianta, fenomenul de dejavu fiind provocat de una din persoane si transmitand-ul si ceilalte prin telepatie,cu alte cuvinte,intreg fenomenul petrecut sa fie doar rezultatul snc (sist. nervos central).Creierul mai joaca feste cateodata iar transmiterea telepatica sunt convins ca e posibila,la mine a functionat de multe ori cu bunicul meu,dar cu alte persoane NU, se pare ca intre membri familiei probabilitatea unei astfel de legaturi e mai ridicata, avand in vedere ca sunt multe asemanari chiar si la nivel biologic/genetic.

Jean, tu ai simtit vreo imbunatatire dupa intamplarea respectiva ? Ex:putere mai mare de concentrare,o conditie fizica mai buna si in general rezultate mai bune in viata  :? Te intreb pentru ca m-am gandit si eu(vreo cateva zile) la ce ai spus tu dar eu cel putin nu observ diferente,sau ma rog.. poate se manifesta in timp .
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Shanti Nilaya din 20 Februarie 2009, 15:56:38
Am sa va povestesc una din intamplarile de acum cativa ani. Eram impreuna cu mama mea acasa, in sufragerie, vorbeam la un moment dat despre faptul ca e frustrant sa citesti atatea carti, atatea variante ale aceleasi realitati si sa nu ai nici o certitudine...Am tot schimbat noi impresii si subiecte, cand am ajuns tocmai la discutia despre moarte, tocmai citisem"Izvorul negru"-de Elisabeth Kubler-Ross, cand televizorul,deschis fiind in tot acest timp,a luat-o razna, schimband singur program dupa program, fara ca nimeni sa atinga telecomanda...Si culmea, s-a oprit pe un program unde era un documentar despre aparitii ale unor persoane decedate,mediumuri , ectoplasma...Televizorul fiind f. bun, nemaifacand niciodata figuri, am incercat sa schimb programul, sa vad daca functioneaza, dar ....surpriza, iar a inceput sa schimbe program dupa program, telecomanda devenind inutila in mana mea, si s-a oprit exact la aceeasi emisiune care se derula incontinuare...Am luat totul ca un semn ca trebuie sa vizionam documentarul.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: StarDust din 20 Februarie 2009, 16:03:56
Nu stiu ce am vazut in experienta mea, dar va asigur ca a fost infricosator. intrebarea mea , la care nu mi-a raspuns nimeni era... : De ce copil fiind, si nu stiam nimic atunci de ET, am vazut totusi un umanoid inalt, alburiu, si care avea o privire patrunzatoare? (de ce nu ceva infricosator auzit din povesti?) De unde acea teroare intensa? (care partial se poate explica datorita imobilizarii). Inca un amanunt important pe care l-am precizat, initial am deschis ochii, si nu am vazut creatura, care era cam la 2m de picioarele mele la capatul patului. Initial am privit inainte si nu am vazut nimic, apoi privind in acea directie l-am vazut si a inceput teroarea. E drept ca nu stiu daca era deja acolo sau pur si simplu a aparut subit cand am privit in acea directie. Intamplarea asta m-a terorizat destul de mult, si mai ales imi era teama ca voi mai avea acea experienta in noptile care au urmat. Nu s-a mai intamplat niciodata.
Kbal, zicea ca el nu isi putea misca globii oculari, ei bine, la mine era singura miscare pe care o puteam face, o spun asta cu toata certitudinea. Pana nu am vazut "creatura" nu am avut senzatia de paralizie, aceasta a aparut sub forma unui soc prin coloana vertebrala in momentul in care am vazut-o. Posibil ca la originea acestei trairi sa fie pana la urma si ceva pur fiziologic, desi nu sufeream de nici o boala am fost tot timpul sanatos.
Ce ma mai intreb eu, daca intamplarea era cauzata de o sursa exterioara, unde telurice, microunde, etc, de ce doar eu am avut acea traire? De ce nu si macar unul din ceilalti prieteni copii ai vecinilor (locuiam la bloc) cu care ma jucam toata ziua si cu care povesteam totul?
Cred ca e posibil sa fie vorba de un fel de inteligenta diferita de a noastra si care coexista cu noi, iar in unele momente e posibil sa luam contact cu aceasta. Binenteles e doar o ipoteza.
Nu cred ca e vorba de contacte in scopul analizelor medicale sau ceva de genul asta. Poate fi pur si simplu de un fel de interferente (voite sau nu) intre constiinte poate din dimensiuni diferite, care nu au motive neaparat "rationale" cum ne place sa credem. Poate fi vorba doar de un simplu lucru si anume curiozitatea acelor entitati. Si de ce nu? La fel suntem si noi.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: jean din 20 Februarie 2009, 22:21:29
Kabal a intrebat:
CitatJean, tu ai simtit vreo imbunatatire dupa intamplarea respectiva ? Ex:putere mai mare de concentrare,o conditie fizica mai buna si in general rezultate mai bune in viata
Legat de intamplarea respectiva nu, sau nu am tinut cont de aceste lucruri. Dar in alte cazuri s-a intamplat cate ceva. In cea ce priveste persoana mea am doua intamplari. In una se facea ca niste baieti tineri se aflau in jurul meu ma invatau o limba necunoscuta mie. In a doua intamplare niste fiinte asemanatoare cu ET. ma invatau ca pot sa-mi dau drumul de pe cladiri sau locuri inalte si sa plutesc in jos fara a pati nimic. Demonstratia fiind facuta intai de ei si dupa acea de mine. I-mi amintesc ca in final am reusit dar nu eram multumit de rezultat. Ar mai fi si o a treia intamplare in care i-mi aratau un glob de lumina pulsatorie si i-mi spuneau: In fata lumini albe nimeni nu poate sta in picioare. In acel moment din glob a aparut un suflu si niste raze de lumina puternica incat m-a indoit de misloc spre inapoi, eu fiind cu fata la glob.
  Deci, se pare ca ei doresc ca eu sa capat anumite cunostinte. Sa le folosesc la ce? Asta i-mi scapa, dar daca ma gandesc la alte cazuri, s-a spus persoanelor respective ca: pe viitor  va avea nevoie de ele. Sau intr-un anumit moment va trebui sa-si aminteasca. Poate ca acelasi lucru se intampla si cu mine.
  Ai intrebat daca s-a marit cumva puterea de concentrare. Am putere de concentrare, am facut si exercitii de concentrare, construiesc diferite aparate si modele complexe si reusesc sa finalizez un proiect. Deci nu am observat o anumita imbunatatire a acestor aptitudini. Imbunatatire a conditiei fizice?... nu stiu ce mai este de facut, merg permanent cu bicicleta si pe distante mari, am facut si ceva sport, nu fumez, nu beau. Totusi in cazul anumitor dureri la genunchi si incheieturi am constatat vindecari destul de rapide. Parca a intervenit cineva fara ca eu sa am cunostinta.
  Efecte asupra membrilor familiei? nu prea placute. Baiatul meu cel mare avea intr-o noapte langa pat o umbra asemanatoare unui om si el plangea foarte tare. M-am trezit si am vazut ca acea umbra facea ceva copilului. A disparut in scurt timp prin reducerea dimensiunilor. Sotia se trezea noapte foarte agitata si speriata, avand impresia ca cineva este acolo si o acopera peste ochi sau o imobilizeaza. Mama este o persoana credincioasa si a avut de multe ori intamplari si vise ciudate.
Sunt multe de spus. O parte din ele au fost postate de mine pe forum.
 
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Kbal din 20 Februarie 2009, 23:04:10
Wow ... no comment, sfatul meu este atunci sa nu te impacientezi cu urmatoarele ocazii si sa incerci sa iti focaliezi cat mai mult atentia la ce se petrece,poate intr-o zi vei intelege mai bine.Ce spui tu sunt lucruri mult prea complexe ca noi cei din exterior sa ne mai dam cu parerea, tu esti singurul in masura sa afli mai multe si poate intr-o zi sa ne mai povestesti si noua  :-D .Mi-as dori sa am si eu experiente similare,sa am ce analiza ... dar se pare ca nu toti suntem la fel de norocosi,am avut si eu cateceva(in descrierea de la inceputul topicului) dar se pare ca nu erau fenomene produse de et. ci pur si simplu un fel de dejavu-uri mai "standard" de natura flashback-uri etc.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: jean din 20 Februarie 2009, 23:41:42
  Asa cum am spus, nici eu nu sunt sigur de cine sau de ce sunt produse aceste evenimente. Dupa parerea mea, daca extraterestri  ar fi implicati, aceasta teorie ar ramane ultima de luat in calcul. Eu cred ca este vorba de un anumit tip de inteligenta ce se afla in zona Pamantului in alta dimensiune apropiata de cea cunoscuta de noi. Aceasta putand trece destul de repede in cele doua stari. Este posibil ca ei sa fie adevaratii pazitori ai pamantului si tuturor celor ce exista in zona sa eterica si fizica. Sa fie creatorii nostrii sa se ocupe de evolutia noastra. Asta explica multitudinea cazurilor de rapire fizica sau nefizica a diferitilor indivizi, cat si frecventa mare a acestor cazuri.
  I-mi aduc aminte un caz cand o persoana rapita intreaba o asemenea creatura pentru ce ii fac ce ii fac? Iar el raspunde:
,,Noi avem tot dreptul de a face asta". Acest lucru, daca este adevarat, ma pune serios pe ganduri.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Kbal din 20 Februarie 2009, 23:48:58
Jean dar daca defapt tot ce se petrece nu este altceva decat o forma de atacuri psi a tehnologiilor produse tot de noi ? iar paralizia fiind doar momentul in care undele respective se conecteaza la creier?Asa se intampla si in situatia in care instalezi un joc pe calculator, pe parcursul instalarii nu prea mai poti face nimic cu pc-ul pentru ca e deja foarte solicitat.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: jean din 21 Februarie 2009, 09:37:39
   Sunt tehnician electronist si in timpul orelor de servici sunt inconjurat de unde si campuri electromagnetice, dar de mica intensitate. In dormitor noaptea nu am decat un radio cu ceas in priza aflat la cativa metri de pat, pe bloc sau blocurile inconjuratoare nu sunt antene de telefonie mobila.
Deci campul magnetic- electric este foarte scazut in timpul noti. Imfluienta lui este aproape nula.
Alta este cauza. Sunt constient de aceste campuri, de aceia nu tin aparate electrice in priza noapte in locul unde dorm. Doar daca nu se formeaza unde stationare pe circuitele celor care nu sunt in priza.
Greu de crezut  :lol:
Atacuri de natura psihica? De catre cine? Dece tocmai eu sau familia mea? Nu avem nimic deosebit. Nu cred acest lucru.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Shanti Nilaya din 21 Februarie 2009, 10:17:45
Una din trairile "ciudate" , sa le zicem, pe care o am de muuult timp, este aceea ca, de foarte multe ori simt cum "cineva" imi pune mana pe spate locul respectiv incepe sa vibreze intens), pentru cateva minute...Este o perceptie foarte clara, se manifesta de ani de zile, stiu doar membrii familiei despre asta...Intr-o zi,eram la cursul de "inginerie mentala", si dupa o serie de explicatii la ceea ce predase domnul prof. Vusatiuc, folosind o ansa mai speciala, vine direct la mine(desi erau multi cursanti in sala), imi masoara corpul mental(dorind sa determine gradul de predispozitie la boli mentale si potentialul de viata)si imi spune ca am o prezenta in spatele meu, ce ma insoteste...Am ramas muta...
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Tha D din 21 Februarie 2009, 13:24:21
Faza care m-a fakut sa cred in fantome: O voce m-a chemat pe nume chiar in romana.. Nu am reusit sa vad de unde vine asa ca am intrebat ca prostu unde, tacere si pace.... Dupa aceasta zi am viziuni deja-vu(uri), Vb de unu singur ca dobitocu si mai vad si OzN(uri). Cand eram foarte mik.... Akm mi-am adus aminte si mi s-a fakut frik.. normal! Aveam un telefon in bucatarie, Suna raspundeam.... Aceeasi voce care m-a chemat zicea alo David(my name) si dupa venea tonu.... Deci nu suna ocupat ci direct ton uca si cum nimik nu s-ar fi intamplat.. Odata am pus-o sa raspunda pe mama dar ea nu auzea ca suna nimik.,... Ozn :D:D Le vad sub forma de stele cazatoare doar ca sunt lente ca si cum m-ar urmari... Uneori sunt in flacari iar alteori ca niste sateliti.. adik stele :D.....Imi explica si mie cineva fenomenul de fulger colorat?!?!?! Era o zi furtunoasa cand intr-un anumit "spot" Eram cu masina cu parintii... Asa deci au aparut fulgere ROSII! nu albe, rosii! Am adormit cum am vazut iar cand m-am trezit parintii vorbeau despre un elicopter care a trecut pe deasupra noastra.. doar ca nu aveam elice si nici nu facea zgomot.. Doar 2 becuri ca la masina.. Astept raspuns  :))

David_aparu@yahoo.com
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Nox din 21 Februarie 2009, 21:38:57
Salut, The D. ªi bine ai venit pe forum. O micã rugãminte am ºi anume sã încerci sã scrii cuvintele normal, fãrã k-uri.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Shanti Nilaya din 26 Februarie 2009, 18:59:27
Un asa-zis vis pe care il aveam intr-o perioada de timp(destul de lunga) a constituit pentru mine un mare semn de intrebare ,la care am primit oarecum raspuns, dar nu mi-ar strica sa mai aud pareri...
Deci , memorabila  pentru mine era o voce care ma insotea pe tot parcursul visului si imi explica in termeni foarte docti si de specialitate fenomene si experimente ce au avut loc pe planeta noastra din punct de vedere al fizicii...Cand ma trezeam ,inca imi mai sunau in ureche aceste explicatii si ma repezeam sa scriu ce mai apucam din ele...Simtindu-ma frustrata de faptul ca notiunile mele din fizica  nu erau la inaltimea lectiilor "nocturne", i-am povestit unui prieten , profesor de fizica ,ceea ce mi se intampla, tipul fiind un mare cautator in ale cunoasterii. Ba chiar am intrebat de ce nu i se adreseaza lui aceste explicatii ca ar fi mai in tema si poate mai de ajutor... Raspunsul sau a fost dezarmant de simplu:"Chiar daca nu-ti dai inca seama ai incredere, exista o alta parte din noi care intelege absolut totul.Cineva are atat de mare incredere in tine, trebuie sa ai si tu!"
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: daos din 08 Martie 2009, 11:59:07
Conform esoterismului de sorginte zoroastriana avem fiecare din noi un dublu astral (o copie astrala a cunostintelor pe care le detinem si a personalitatii), un spirit protector si unul sau mai multi demoni. Conform traditiei filocalice (aici ma refer la practicantii de oratio mentis, cunoscuta si ca rugaciunea mintii) avem asazisa minte(dublul astral), un inger pazitor si unul sau mai multi diavoli. Lacasul mintii (dublului astral) este undeva in zona fruntii (locul pe care se face cruce cu mir la biserica) sau cel putin este locul in care se logheaza la creierul nostru. Prin diferite practici mistice (rugaciunea inimii, zen, unele din practicile samanice acest dublu astral poate fi coborat fie in inima (cazul rugaciunii inimii), fie in zona harei (la doua degete sub ombilic). Ceea ce ramana la nivelul capului este constiinta noastra de oameni, cea reala. Dublul astral este cel care da aura, campul bioenergetic. Conform teoriilor yoga sau taoiste exista niste noduri energetice principale pe corpul energetic. Daca acestea sunt toate deschise, inclusiv cel de la inima si cel mare de la nivelul capului (aici nu ma refer la cel din frunte) apar abilitatile telepatice, care prin putin antrenament pot fi marite. Exista oameni care au ajuns la nivelul decorporalizarii ( de fapt ceea ce iese din corp nu este sufletul omului, ci acel dublu astral). Nu toti oamenii cu abilitati paranormale sunt si bine intentionati si binevoitori, unii, si din pacate foarte multi, sunt de-a dreptul diabolici. O tehnica de marire a biocampului folosita de unii paranormali este atacul de la distanta asupra persoanelor vulnerabile dupa parerea lor, bunaoara copii, . In momentul in care dublul astral al atacatorului apare in preajma copilului ii provoaca spaima, astfel cedand din energia sa. Spaima aceasta este de fapt provocata dublului astral al copilului, care este amenintat cu "moartea". Problema pe care acestia nu o inteleg este ca exista intotdeauna ceva deasupra: Dumnezeu si cei pe care in crestinism ii numim ingeri pazitori ai sufletelor si trupurlor noastre.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Kbal din 28 Martie 2009, 17:16:17
A trecut ceva vreme (ani) de cand nu am mai trecut prin nici un fel de fenomen paranormal, aproape ca le-am si uitat pe cele trecute, si uite ca in urma cu numai 2-3 zile patesc ceva extrem de interesant. Se pare ca am o sensibilitate/alergie ridicata la vibratia telefonului (numai cand dorm), dorm mereu cu telefonul langa perna si daca sunt contactat, imediat il simt. In urma cu numai 2-3 zile (pe timpul noptii) eram intr-un vis profund, un vis in care eu dormeam si telefonul vibra langa perna, ma trezesc din somn (in vis) si observ pe telefon un mesaj de la prietena mea.In urmatoarele secunde, ma trezesc si din visul real, stau cateva secunde cu ochii pe geam, apoi simt telefonul cum incepe sa vibreze, il deschid si observ un mesaj de la prietena mea in care ma intreaba daca dorm .
Am considerat important sa va spun si voua intamplarea pentru ca de aici se pot trage concluzii valoroase precum : - creierul este capabil sa perceapa undele telefonice, ba mai mult este capabil sa le si decodifice ! , prin urmare fenomenul PSI mi se pare din ce in ce mai real, incep sa cred ca o tehnologie care ar manipula masele prin intermediul undelor radio este foarte posibila !

Aici ar mai fi o mica dilema, daca intradevar creierul este capabil sa receptioneze si sa perceapa undele radio, totusi nu-mi explic cum de poate si mai repede ca un telefon, sau sa fi fost doar telepatie intre mine si prietena mea ?
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: darieglobur din 28 Martie 2009, 17:49:11
Citat din: Kbal din  28 Martie 2009, 17:16:17
... prin urmare fenomenul PSI mi se pare din ce in ce mai real, incep sa cred ca o tehnologie care ar manipula masele prin intermediul undelor radio este foarte posibila !

Cauta pe net Thomas E. Bearden si vezi ca o sa gasesti la el niste explicatii care ating oarecum ce spui tu, precum si incercare de sistematizare a acestora intr-o teorie coerenta.
Totusi, in cazul descris de tine (daca intr-adevar asa a fost), e vorba de ceva mai mult decat "perceptia si decodarea undelor telefonice" de catre creier. Nu uita aspectul anticipativ al evenimentului, anume faptul ca tu ai "visat" evenimentul inainte ca acesta sa se intample!
Astfel de fenomene, pe care le traim in mod frecvent foarte multi dintre noi, sunt descrise si analizate pe larg de catre Jung. El le-a reunit sub numele de sincronicitate, termenul insemnand pur si simplu "coincidente semnificative", intelegand prin asta un soi de relatii acauzale.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: lylyt_ice din 28 Martie 2009, 18:05:22
 Da, putem sa-i zicem: sincronicitate, telepatie, viteza gandului, capacitatea subconsientului de a decodifica foarte rapid mesajele elecronice sau subliminale....! Dar mai putem spune si ca tu, te-ai culcat cu gandul la prietena ta, intuind ca-ti va trimite in timpul noptii un mesaj, sau poate asta se intampla mai des, sa te intrebe noaptea daca dormi....iar tu, pur si simplu ai transformat ceea ce-ti doreai sau inchipuiai intr-un vis, din care te-ai trezit cu putin inainte sa vibreze telefonul..!?
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Kbal din 30 Martie 2009, 00:39:09
In ultimele zile am inceput sã anticipez (sau mai bine spus sã sesizez ca pot anticipa) din ce in ce mai multe apeluri telefonice, cu cateva secunde/minute inainte ca telefonul sa sune. Ciudat ...
Mai mult de atat, apelurile receptionate sunt din partea unor persoane, la care ma gandisem cu ceva vreme inainte (sã spunem 10-20 minute aproximativ).

Sunt multe enigme, iar ideea este cã toþi avem acelaºi scop cand postam aceste mesaje, si anume sa aflam cat mai multe. De multe ori se intampla ca posturile sa ramana doar la nivel de timp pierdut, ceea ce creaza ulterior si senzaþia de deceptie/scepticism, prin urmare interesul fata de un subiect se pierde.

Totuºi, din intamplarile petrecute cu mine pana acum mi-am dat seama clar ca astfel de fenomene, deocamdata "iesite din comun", exista !

Referitor la telepatie, ne-am intreba urmatoarea chestiune : daca acest fenomen este si REAL, atunci de ce nu poate fi controlat sau de ce functioneaza numai in anumite circumstante? Ei bine, la asta ma tot gandesc de vreo 2 ani si cred ca nu sunt singurul, dar cred ca tocmai am aflat si unul din raspunsuri, un raspuns pe cat de simplu, pe atat de logic si anume : daca toþi am putea controla telepatia, si am dori sa transmitem gandurile/ideile noastre celor apropiaþi, s-ar petrece un fel de haos in mintea celor ce l-e receptioneaza. Mai concret, nimeni nu ar putea controla numarul de ganduri primite, sau sa seteze anumite restrictii precum la telefonul mobil (daca il inchizi nu te mai poate contacta nimeni, daca il deschizi poti fi contactat numai daca doresti/raspunzi, poti seta ca anumite persoane sa nu te contacteze si mai mult, nu te vor contacta decat cei care iti cunosc nr. de telefon). Oare ce s-ar intampla daca omul ar putea utiliza telepatia ? cu siguranta s-ar produce un mare haos, de aceea cred ca am fost limitati de natura ca anumite simturi sa nu le putem folosi decat in circumstante foarte rare (ex. din partea unei persoane foarte draga si apropiata).
O alta chestiune pe care am observat-o este ca legatura telepatica intre doi indivizi nu poate avea loc decat daca cei doi se gandesc simultan unu la altul. Spre ex. X se gandeste la Y, daca si Y incepe sa se gandeasca la X (in acelasi timp in care se gandeste si X la Y) atunci este posibil ca Y sa receptioneze gandurile lui X sau mai mult, ambii sa-ºi receptioneze reciproc gandurile.


Citat din: darieglobur din  28 Martie 2009, 17:49:11
Sunt descrise si analizate pe larg de catre Jung. El le-a reunit sub numele de sincronicitate, termenul insemnand pur si simplu "coincidente semnificative", intelegand prin asta un soi de relatii cauzale.
Darieglobur, intradevar analizand mai bine anumite chestiuni se pare ca domnul Jung despre care tu vorbesti are foarte mare dreptate, fenomenul nici nu poate functiona si nici nu poate fi explicat altfel.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: jean din 30 Martie 2009, 11:36:26
Salut Kabal!...Tu ai spus:
CitatDaca am dori sa transmitem gandurile/ideile noastre celor apropiaþi, s-ar petrece un fel de haos in mintea celor ce l-e receptioneaza. Mai concret, ca nimeni nu ar putea controla numarul de ganduri primite
Ai raspuns singur acestei probleme:
Citatlegatura telepatica intre doi indivizi nu poate avea loc decat daca cei doi se gandesc simultan unu la altul.
Deci ca legatura sa se realizeze trebuie sa apara fenomenul de rezonanta. Cind apare fenomenul de rezonanta, atunci transferul de energie este maxim. Ca sa apara acest fenomen trebuie ca atat emitatorul cat si receptorul sa fie pe aceasi lungime de unda, receptorul sa fie pregatit (acordat) pt. a receptiona acele unde. Acest lucru se intampla de regula intre persoane apropiate sau cu anumite legaturi de rudenie. Ceva in genul acordului aparatului radio sau TV pe un anumit post. Acest fenomen de rezonanta, este un fenomen universal si se aplica materiei si energiei din universul cunoscut de noi.
  Rezulta ca o persoana care nu este pregatita sa receptioneze asemenea unde telepatice nu la va receptiona. In acest fel nu se va produce un haos in mintea lor. Sau va fi sensibila numai pt anumite unde, cele ale apropiatilor.
  Eu am incercat sa comunic telepatic cu o persoana care nu o cunosc direct. O cunosc din fotografii, Tv, am citit si cartile sale. Persoana este un medium renumit. Pana in prezent nu am nici un fel de rezultat, sau nu am cunostiinta despre el. In schimb aproape stiu sigur cand fratele meu vrea sa vorbin sau sa ne intalnim. Dupa ce intuesc acest lucru, la scurt timp vorbim sau ne intalnim.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Kbal din 30 Martie 2009, 13:49:56
Salut Jean,
Interesante mai sunt capacitatile omului .
Vorbim de transmisia/receptia undelor telepatice, ca si cum am vorbi de aruncarea unui bat de chibrit.
Totusi transmisia telepatica functioneaza si in situatia in care doua persoane se afla la distante de sute sau mii de km. una fata de cealalta. Sa fie oare mintea umana atat de avansata ? In cazul tehnologiei mobile, situatia e putin diferita, fiecare telefon comunica cu statiile radio cele mai apropiate, ale retelei. Astfel o unda telefonica ca sa-si atinga destinatia, este transmisa printr-o retea de statii radio, si nu direct de la un telefon la altul (pe distante kilometrice) asa cum se presupune ca ar fi capabila mintea umana. In cazul mintii umane in ce constau aceste "statii", sau poate ca nici nu are nevoie? ba mai mult, in ce constau "undele" telepatice, despre care tot vorbim, nu cred ca exista vreo tehnologie artificiala care sa le depisteze/intercepteze, tehnologie care macar sa dovedeasca ca aceste unde exista !
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: jean din 30 Martie 2009, 19:52:53
  Telefoanele mobile au putere mica de emisie, au nevoie de statii mai puternice de emisie (celule).
Mintea umana nu cred ca are nevoie de asa ceva. O incercare de comunicare telepatica a avut loc intre un cosmonaut aflat pe Luna si un medium de pe Pamant. Aceasta consta in receptia pe pamant a unor imagini cu anumite obiecte la care se concentra cel de pe Luna. Din cate stiu au fost si ceva rezultate. Sursa informatiilor?...Nu mai stiu, am citit mai de mult undeva.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: darkman696 din 29 Mai 2009, 12:33:59
Sal sunt nou pe forum dar am avut o gramada de trairi ciudate(mai mult sau mai putin explicabile) la viata mea dintre care una foarte ciudata(pe care nu pot sa mi-o explic deloc poate ma ajuta cineva) s-a intamplat ieri noapte cand ma uitam la TV la filmul Butch Cassidy & Sundance Kid.

Ok se termina filmul sus mentionat si la un moment dat aud o voce care imi sopteste numele vocea fiind feminina, ma gandesc ca nevasta mea imi face o gluma sau ceva desi nu era vocea ei, verific si surpriza sotia dormea, imi aprind o tigare schimb pe diverse canale iar cand termin tigarea inchid lumina si parasesc camera.... dinnou aceeasi voce care imi sopteste dinnou numele, m-am gandit ca o fi vantul si am halucinatii (desi stiu ca am niste "puteri" de a simtii alte prezente si parea ca asta simt) am refuzat sa cred altceva.
In fine ma duc si ma bag in pat sa dorm era 2.57 se aprinsese lumina la ceasul de mana (motion sensor) adorm aproape instant insa ceea ce e ciudat e ca incep sa visez aproape instant si visul a fost cam asa :
Eram cu prietenii mei motociclisti mergeam pe autostrada si ne distram pt ca era libera autostrada, la un moment dat un tip imbracat in negru ma opreste se opresc si prietenii mei insa m-i s-a parut ciudat ca tipul mergea pe langa mine si cand motorul meu arata 280 km/h dar asta e imi zic e vis si mai e si visul meu pe deasupra asa ca incerc sa il fac pe tip sa dispara dar aproape cu viteza gandului m-a oprit si imi spune sa ma relaxez ca nu e nici o problema,ma intreaba daca vreau o tigare sa stam de vorba putin, ciudat nu am vazut fatza aia in viata mea si totusi parca ne cunosteam de o viata, acest tip imbracat in negru ma face sa adorm in vis si imi induce alt vis in care eram pe un yaht si cand a vazut ca imi place marea, ma adoarme pe yaht si ma induce in alt vis in care era intuneric si ploua unde in acest vis ma atinge pe umar si ma strange asa ca ma doare si ii zic sarcastic "Nu sunt gay si vezi ca ma zgarii " el imi spune "Ramai aici te poti antrena o eternitate" eu habar nu aveam (si nici acum nu am idee) despre ce  era vorba , ma rog din cauza durerii incep sa ma sufoc si ca atare incerc cea ma banala metoda de  a scapa , sa il apuc si eu pe el dar tzeapa nu merge , ii vad ochii negru lucitor si incep sa ma rog la Dumnezeu , iar Tzeapa iar nu merge , imi strang toate fortele imi imaginez ca sunt ca si apa maleabil si reusesc cumva sa scap dar cum sa ma trezesc ? imi inchipui ca zbor asa ca inchid ochii numar pana la 10 si surpriza ..... Sunt in camera mea de acasa o vad pe sotie cum doarme si WTF ma vad si pe mine langa ea ... imi zic " Am pus-o habar nu am ce sa fac, dar trebuie sa ma intorc trebuie sa lupt..." inca mai simteam ghearele infipte in umarul meu dar iar inchid ochii numar invers de la 10 la 0 si imi inchipui cum ma inalt la tavan si cad contopindu-ma cu trupul meu...visul se termina, ma trezesc desi abia puteam sa imi tin ochii deschisi era 4.10 iar se luminase ceasul de la mana ... imi era rau o anunt pe sotie ca imi este foarte rau dar ma descurc eu cumva , tremuram fara sa vreau si eram ametit imi amortise umarul si limba si aveam o voce ragusita , ma dau jos din pat si aud un caine care latra in camera(eu nu am caine) dar nici macar nu ma mai impresioneaza pt ca nu imi era clar daca ma trezisem sau visam datorita durerii resimtite in umar, ma duc si fac un dus rece ca sa imi revin, dar nu puteam ochii deschisi nici dupa ce facusem dus 5 min cu apa gheata, beau o cafea,o cola, si tot simteam ca m-i se lipesc ochii , ma asez la Tv in sufragerie si iar aud aceeasi voce care de data asta in afara de nume imi spunea sa ma relaxez , imi pun castile de la mobil cu muzica si ma bag pe net sa navighez ca sa nu adorm dinnou pt ca eram oarecum surprins de forta omului din vis.
La ora 4.45 a luat sfarsit totul cand am auzit clar prin zgomotul castii (ca aveam casca doar intr-o ureche si tv-ul aprins ca sa ma zapaceasca astea doua sa nu mai fiu atent la vocea ciudata) si al Tv-ului cantecul cocosului ... pe la 5.27-5.30 adorm la loc si ma trezesc la 6.45 sa ma duc la munca .

Acum am si eu o intrebare : Pastrand banuielile mele personale pentru mine poate sa imi spuna altcineva WTF WAS THIS ? sau daca a mai avut cineva asemenea vise.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: kitzkhan din 02 Iunie 2009, 15:40:03
nu stiu altii cum sunt....., dar mie imi place sa spun direct ceea ce cred, si anume ca ori ai o imaginatie tare bogata si chiar  ai visat ceva nasol, dupa care ai inceput sa-ti induci anumite chestii involuntar.....ori incerci sa ne duci cu presul
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: alexbr din 02 Iunie 2009, 16:00:58
Am avut multe trairi ciudate. De multe ori cand sunt foarte obosit si ma pun la somn simt un vuiet in cap parca e un haos total, parca se invarteste totul in capul meu. Numai pot face distinctie dintre realitate si vis, incep sa ma gandesc involuntar la lucruri inspaimantatoare si simt ca o entitate este langa mine. Imi este frica tare, o frica cum numai am simtit vreodata. Sunt paralizat complet nu pot sa ma misc, dar mereu ma gandesc la Iisus Hristos si ii rostesc numele in gand apoi incep sa inspir si sa expir foarte repede si ma trezesc dupa aproximativ 5 secunde. M-am documentat si am gasit ca acest fenomen se numeste proiectarea in astral.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: cede din 05 Iunie 2009, 21:56:12
Ok... am si eu mici "probleme" cu visele. Uneori (mai rar  :( ) am vise lucide. Adevarul e ca sunt destul de obosita pentru a ma ocupa de acest aspect asa cum as dori. In general pun intrebari de genul "oare acum dorm?" sau "chiar e real ce se intampla?" ori imi privesc mainile. Ma mai plimb pe la prieteni, ii mai intreb una-alta dar in general asta nu imi amintesc prea des pentru ca astfel de vise sunt printre primele/noapte si imi amintesc doar ultimele 2-4.
Problema e ca am niste senzatii extrem de reale, aproape la nivel fizic. Se mai intampla cand "simt" cand ies din corpul fizic, ori cand revin (asta mai des - ca ma trezesc dupa aia, deoarece uneori revin prea rapid), pacat ca nu stiu ce sa fac mai mult. Uneori ma sperie faza asta (de fapt mai intotdeauna :|)... bine, nu imi e frica, nici nu e neplacut, dar pur si simplu sezatia e foarte neobisnuita.
Ce as putea face pentru a intelege mai bine ce se intampla?
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: jean din 06 Iunie 2009, 00:26:03
     Citind cele de mai sus, mi-am adus aminte de o intamplare cu fiul meu. Eram aproape convins ca a fost deja postata, dar am cautat in mesajele mele pe acest forum si nu am gasit nimic. Asa ca am considerat ca este interesanta si locul ei se afla aici. Am luat agenda in care a fost notata si am inceput sa scriu.
 Acest eveniment s-a petrecut intr-o sambata noaptea cand am fost cu  sotia si cei doi copii la tara la parintii prin anul 1988 sau 1989.
       Dupa ce am oprit televizorul, ne-am pregatit sa ne culcam pentru ca se facuse tarziu. Am lasat jaluzelele jos si ne-am asezat in pat. Eu langa geam, fiul mare langa mine, langa el fiul cel mic, si langa cel mic sotia. Am stins lumina. Atunci sotia m-a rugat sa ridic putin jaluzelele sa intre un pic de lumina in camera, deoarece era foarte intuneric si probabil simtea o stare de disconfort. Eu am protestat, spunand ca nu are de ce sa-i fie frica, deoarece casa este plina de oameni (aproape in fiecare camera dormea cineva), si nu am ridicat jaluzelele. Dupa care am adormit cu totii.
 La un anumit timp in noapte, fiul cel mare a inceput sa planga foarte tare si sa se agite. Eu m-am trezit asa cum am mai facut si alta data cu gandul sa il linistesc si sa aprind lumina ca sa nu se sperie. Cand am deschis ochii, in dreptul copilului la picioarele lui, se afla o silueta umana de culoare inchisa si retineti ca in camera era intuneric. Deci era mai neagra decat intunericul din camera. Aceasta era aplecata asupra lui, si cu ceea ce parea a fi maini la o distanta foarte mica de corpul copilului. Ii facea ceva in parte de jos a corpului. Silueta parea mai mult un contur uman si singurul detaliu observat, era ceea ce parea a fi o palarie ca acelea din care iluzionistii de la circ scot diferite animale. Nu se vedeau ochi, nas, gura, si nici picioare, nasturi etc.
       In primul moment cand am deschis ochii, si nu aveam deloc senzatia ca visez, am vazut acea silueta, eu am incercat sa o indepartez de pat cu picioarele dar m-am impotmolit in patura. Atunci am apucat patura cu mana si am smuls-o de pe noi, de am aruncat-o pe un cuier. Am sarit din pat si am incercat sa o lovesc cu pumnii. Dar in acest timp silueta si-a indreptat spatele si a inceput sa se micsoreze in acelasi timp sa se indeparteze in directia peretelui opus patului, fara sa se intoarca cu spatele. Asa cum se inchide imaginea la un televizor. Totul a durat un timp foarte scurt, cu toate ca in mintea mea timpul s-a dilatat si desfasurarea evenimentelor a parut mult mai lunga. Nu asi putea spune ca a iesit prin zid, ci doar ca a disparut in acea directie. In acel moment, sotia, care intre timp se trezise, mi-a zis sa aprind lumina. Atunci am aprins lumina, baiatul inca mai plangea, l-am luat in brate si am incercat sa il linistesc. Dupa ce s-a trezit, am incercat sa aflu de la el ce a visat, fara a-i spune nimic din cele intamplate pentru confirmarea celor petrecute. Nu am putut afla nimic de la el in acel moment si am facut din nou pregatirile de culcare. Am hotarat sa nu spun nimic sotiei pana dimineata sa nu se sperie si mai tare, am stins lumina si ea m-a rugat sa ridic totusi putin jaluzelele, ceea ce am si facut. Eram hotarat sa nu mai adorm asa repede pentru a reflecta la cele intamplate, si pentru a putea fi pe faza in caz ca se mai repeta. Intr-un tarziu am adormit din nou.
   Dimineata am povestit si celorlalti cele intamplate si am hotarat daca se va mai intampla, sa fiu foarte atent in astfel de momente.
      De atunci s-a intamplat  mult mai rar, dar cel putin o data s-a intamplat acasa, in Bucuresti. Atunci eu am facut eforturi sa ma trezesc repede, dar am fost buimac secunde bune. Parca cineva nu voia sa ma trezesc, cel putin asta a fost impresia mea. Cand m-am trezit, totul era normal. Aceasta intamplare este deosebita deoarece mi s-a parut ceva diferit de visele obisnuite si am avut o puternica senzatie a realitatii trezindu-ma cu ideea clara de a linisti copilul.
   Ca o observatie: pe data de 05.05.1999, am constatat lipsa unei pagini din agenda care cuprindea inceputul obs. pana in momentul cand am sarit in picioare, si pe care am refacut-o ulterior. Mai jos am atasat si un mic desen.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: romulus din 06 Iunie 2009, 10:25:53
Citat din: cede din  05 Iunie 2009, 21:56:12
Ma mai plimb pe la prieteni, ii mai intreb una-alta ...
Interesant ar fi sa-i intrebi si pe ei a doua zi, daca dormeau la ora aia ori nu si daca au avut vreun "vis" asemanator cu al tau !?

Citat din: jean din  06 Iunie 2009, 00:26:03
O silueta umana de culoare inchisa si retineti ca in camera era intuneric. Deci era mai neagra decat intunericul din camera.

Ceva similar am "vazut" si eu adica o silueta mai neagra decat intunericul (am povestit pe undeva pe aici) . Eu nu m-am putut insa misca si am "asistat" neputincios la activitatile umbrelor prin camera: erau preocupate de bunica mea care dormea in patul de alaturi. Cand au disparut, au disparut tot prin micsorare dar mie mi s-a parut ca intrau in pamant, intr-un colt al camerei...
Or fi locuitorii adancurilor pamantului care sunt curiosi de cum om arata noi, astia de la suprafata .... Cine stie !
Am zis !

Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: cede din 06 Iunie 2009, 12:10:31
CitatInteresant ar fi sa-i intrebi si pe ei a doua zi, daca dormeau la ora aia ori nu si daca au avut vreun "vis" asemanator cu al tau !?

Da, s-a intamplat, cu 2 persoane diferite. Odata pe o colega am certat-o putin pentru ca gresise ceva si a doua zi mi-a spus ca m-a visat atragandu-i atentia exact asupra acelui subiect, iar cu prietena mea cea mai buna se intampla asta mai des, avem cam acelasi tip de vise. "Cireasa de pe tort" ar fi sa am controlul asupra a ceea ce visez. Am patit sa visez, sa imi dau seama si apoi sa caut pe cineva in vis, dar nu a venit persoana respectiva pentru ca de fapt nu dormea la ora aia (am aflat a doua zi).
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: romulus din 06 Iunie 2009, 18:12:46
CitatUneori (mai rar   ) am vise lucide.

Defineste vise lucide !

Citat, avem cam acelasi tip de vise

Explicabil poate prin subiectele pe care le discutati in starea de veghe.
Alimentand  creierul cu aceleasi informatii, posibil sa va duca la aceleasi vise, cu corecturile adaugate de ....imaginatia si impresiile fiecareia.
Daca o sa ai timp sa te ocupi de "descifrarea" fenomenului, gasesti multe date pentru ca de la Freud pana azi, multi s-au preocupat de vise, de la medici pana la preoti, vrajitori si scriitori!
Ca nivel al cunoasterii si desifrarii cauzelor care determina anume tipuri de comportamente in timpul somnului, suntem insa la piciorul broastei si asta pentru ca multe "necunoscute" se ascund -inca -in creierul uman.
Am zis !
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: jean din 06 Iunie 2009, 20:41:39
   O intamplare asemanatoare cu cea povestita de mine mai sus dar consumata pe alte coordonate geografice puteti citi la adresa urmatoare: http://www.ufocasebook.com/2009b/hawaiiencounter.html
  Persoana respectiva avea 7 sau 8 ani, a locuit in Hawaii, in zona Salt Lake City. O zona foarte populata, intr-o cladire cu mai multe apartamente. Acel eveniment s-a petrecut tot noaptea aratarea respectiva era tot inchisa la culoare si purta un costum cu gluga. Dar pt. mai multe detalii vezi link-ul respectiv.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Dark Side din 21 Iunie 2009, 16:21:14
Salutare!
Sa va expun si eu un vis ce l-am avut si pe care il consider suspect intr-un anume fel. Adica nu e nimik paranormal,sau dejavu sau poltergeist etc....
Doar ca nu inteleg practic de ce am avut acel vis si mai ales ce inseamna el???
Adica e un semn de bine sau poate de rau...?!?.....
Asa: visul era scurt si l-am visat o singura data:Eu cu tata si cu bunicul din partea tatei (a murit cand aveam vreo 2 ani) mergeam pe aleea de la intrarea din spate a blocului meu (pot spune sigur unde ma aflam caci cunsoc cadrul si cu ochii inchisi ca traiesc acolo de 12 ani) si ne indreptam catre masina tatei. Va pot spune ca nu stiu ce masina era (adica daca era cea pe care o aveam cu adevarat atunci sau alta) sau scopul pentru care ne deplasam catre masina. Cert este ca noi am mers mai voiniceste si am urcat in masina pe cand bunicul mergea mai incet si se uita spre cer (mentionez ca era zi dar nu pe la pranz). Atunci noi il asteptam pe bunicul sa urce in masina dar el merge pana in capatul aleii iar eu deschid geamul si ii spun putin mirat "Hai bunicule,urca! ce mai stai?" atunci el cu o seninatate incredibila imi spune,sau ne spune de fapt "Lasa,mergeti voi ca eu raman aici" atunci eu simt ca imi vine sa plang si ma scol. In secunda imediat urmatoare pun mana la ochi si .... aveam lacrimi....
Eu nu mai stiu cum suna vocea bunicului dar atunci cand mi-a/ne-a vorbit am simtit intr-un fel inexplicabil ca ii stiam perfect vocea si ca o recunoscusem.
Din pacate nu pot spune ce vrea sa insemne acel vis si de accea va intreb ce poate sa insemne?

In alte dati,mai des insa simt ca (,) cad in gol cateva milisecunde iar apoi simt un impact difuz si ma trezesc din cauza impactului. Eu cad(cadeam si poate mai cad dar nu imi amintesc) in gol in mai mai multe imprejurari dar in principal cad de pe o stanca si din secunda in care cad eu nu mai uit unde cad sau in jur pur si simplu nu ma uit....parca tin ochii inchisi dar totusi simt cum cad.
Cel mai bine imi amintesc de o cadere ce am avut-o intr-un cadru cel putin hilar... Eram eu impreuna cu niste fete necunoscute mie.... adica in vis le cunosteam pe ele si le si recunosteam vociile....
Ele erau imbracate in haine de petrecere iar noi eram atentie la mall la vitan la cel mai de sus nivel unde sunt jocuriile mecanice...
Eu nu stiu cum ajung acolo sus dar la un moment dat ajung sa urc pe un fel de ornament ce era prins de cupola care atunci era chiar la nivelul acelei bare ce nu permite sa cazi. Asa ca eu ma urc pe acel ornament fara sa stiu motivul...
Atunci acele fete imi tipa disperate cam asa ceva" Nuuuu nuu nuuu!!!!!!" cu un ton disperat.... de parca tineau toate la mine chiar daca ma gandesc acum nu mai stiu cum aratau insa stiu sigur ca in afara visului eu nu le cunosteam.... Eu nu spun nimic catre ele ci doar sar...... Din nou nu ma uit in jos unde cad sau in jur ci tin ochii inchisi dar simt cum cad. Din nou sunt trezit de impactul difuz....
Toate cele bune,
Mihai
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: jasmin3 din 27 August 2009, 11:39:41
in legatura cu acea silueta vaxut noaptea...
aveam patru anisi eram la bunici... eu dormeam "la perete", cum se spune, iar bunica mea la margine... intre mn si perete era un spatiu... la cateva orea dupa ce am adormit, m-am trezit si peste tot in camera vedeam panze de paienjeni, dar sunt sigura ca eram treaza... si m-am uitat spre perete... aklo am vazut acea silueta, care se potriveste perfect cu descrierea anterioara... purta palarie si un fel de haina lunga , neagra... am tipat... si de atunci nu am mai vazut-o, dar de fiecare data cand vreau sa adorm simt ca este ceva langa mn... si tot ceva de genu a vazut o cunostinta... poate e o coincidenta, dar ceea ce am vazut eu pare identic cu ceea ce a vazut pers respectiva, la concluzia asta a ajuns cand mi-a descris-o... si se pare ca a vazut-o tot in copilarie...
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Bacioiu.Ciprian din 27 August 2009, 13:54:55
Un lucru care il observ din ce in ce mai des la mine este ca pot anticipa, sau defapt nu... simt ca si cum pot forta sa se intample anumite lucruri. Intr-un thread de acum cateva luni povesteam anumite lucruri pe care le incadram ca fiind deja-vu-uri. De atunci si pana acum am tot trait astfel de chesti, oarecum mai des decat de obicei, insa in ultima vreme 2 lucruri imi atrag serios atentia:

In ultimele 2-3 zile visez ca sunt impreuna cu mai multe persoane intr-un parc, stand de vorba. La un momentdat cineva, nu retin niciodata cine, spune o gluma si eu incep sa rad. In momentul acela ma vad oarecum din lateral, devenind invizibil si apoi ma "teleportez", iar apoi ma trezesc din somn, deschid ochii si 4-5 secunde nu pot sa ma misc. Intodeauna sunt cu fata in sus, la tavan cand patesc acest lucru, niciodata pe o parte sau alta.

De curand(acum 2 zile ca sa fiu mai exact), sa intamplat sa ma cert cu persoana la care tin. Dupa cateva ore trebuia sa ma intalnesc cu niste colege sa mergem la o cafenea din oras. In intervalu' acela am tot stat, si am analizat mai multe treburi, si mi-am adus aminte de o colega din generala, de care mi-a placut vreo 3-4 ani, si m-am gandit destul de mult la faptul ca nu am vazut-o de aproape 4 ani si ca imi doream sa fie si ea in acea seara la cafenea, sa o opresc din drum si sa discut cu ea. Acum, am fost la cafenea, si in juru' orei 10 au aparut niste persoane pe care eu nu prea le agreez, defapt care ma fac sa ma simt in plus. Asa ca am plecat mai devreme decat plecam deobicei. In drum spre casa, ce sa vad: Donsoara' de mai sus mergea alaturi de fratele ei, indreptandu-se spre centru orasului, moment in care am simtit ca sunt paralizat, si intradevar, pana cand nu a iesit din raza mea vizuala, nu am mai putut sa ma misc din loc. Mi-a iesit total din minte sa ma duc sa o salut/sa discut cu ea. De asemenea mi s-a parut ciudat ca in acel moment era imbraca exact cum imi imaginasem eu situatia din Rustic(Cafeneaua).

In ultima vreme tot am astfel de 'experiente'. Imi doresc un lucru, si, intr-un fel sau altul, se implineste dupa o perioada de timp. Ma simt de parca as putea sa manipulez diferite situati, insa nu stiu cum, si nu stiu daca mi se par. Bine, recunosc, povestirile par a fi intradevar copilaresti, spuse de un adolescent indragostit(18 ani), insa va spun ca nu acesta este si cazul meu. Sunt cele mai recente trairi, si oarecum singurele pe care le tin minte foarte bine. Ce mi se pare curios, este ca ambele implica un anumit gen de paralizie, fenomen descris si de alte persoane in acest thread.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: chiccoloko din 01 Septembrie 2009, 08:56:19
Visele.....ceea ce facem ziua lucreaza subconstientul noaptea..varianta oficiala.Insa..sunt premonitiii a ceea ce se poate intampla in viitorul apropiat sau indepartat..Eu nu prea am vise..multi spun k nu imi amintesc.Nu este asa ptr k dak visez ceva exact asa se intampla a doua zi sau a treia zi....Fac naveta cu masina personala pe ruta buzau-bucuresti de 2 ani.Stiu drumul mai cv ca buzunarele mele...Insa uneori fara sa vreau merg incet cu masina,in afara localitatii,max 60-70 km/h,pe o bucata mica de drum,max5-6 km,dupa care dau de accidente grave auto care doar se intamplau..Cum explicati asta? astept comenturi.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: romulus din 01 Septembrie 2009, 09:06:14
Pentru ca tu nu umbli asa, singur, de capu' tau prin lumea asta !
Nu stii ca ai in permanenta "insotitori"?
Unii le spun "ingeri pazitori" , altii "gardieni" , altii " dracusori " , and so on ...
Totul este.... "sa ai urechi" sa-i auzi !!
Cu siguranta ca unul din astia, te determina sa eviti evenimentele nashpa . Pana'ntr-o zi ....
Din ce spui tu insa, mie mi se pare mai interesanta partea asta :

Citatdak visez ceva exact asa se intampla a doua zi sau a treia zi....
Daca ai putea sa dezvolti, ar fi ok .
Am zis !
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: chiccoloko din 01 Septembrie 2009, 13:10:28
Daca visez ca ma intalnesc  cu o persoana anume....ca urmeaza sa plec undeva locul unde merg...aproape fiecare detaliu.. :-o
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: jedimisu din 02 Septembrie 2009, 13:15:14
Citat din: chiccoloko din  01 Septembrie 2009, 08:56:19
Visele.....ceea ce facem ziua lucreaza subconstientul noaptea..varianta oficiala.Insa..sunt premonitiii a ceea ce se poate intampla in viitorul apropiat sau indepartat..Eu nu prea am vise..multi spun k nu imi amintesc.Nu este asa ptr k dak visez ceva exact asa se intampla a doua zi sau a treia zi....

O varianta buna ar fi, daca tot se intampla, sa schimbi tu realitatea schimbandu-ti visurile. Uneori, in mijlocul unor cosmaruri, pot sa schimb ceea ce se intampla in favoarea mea. Daca ti-ai putea schimba visurile, poate se schimba si realitatea de a doua sau a treia zi.
E drept ca la mine nu se intampla des sa am un vis lucid pe care sa-l schimb, dar cu straduinta se poate. Nu stiu daca ati mai experimentat, dar e fain de tot, poti sa faci tot ce vrei. Slava cerului ca ale mele nu devin realitate!
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: jedimisu din 02 Septembrie 2009, 13:26:01
Citat din: Kbal din  30 Martie 2009, 13:49:56
Salut Jean,
Interesante mai sunt capacitatile omului .
Vorbim de transmisia/receptia undelor telepatice, ca si cum am vorbi de aruncarea unui bat de chibrit.
Totusi transmisia telepatica functioneaza si in situatia in care doua persoane se afla la distante de sute sau mii de km. una fata de cealalta. Sa fie oare mintea umana atat de avansata ? In cazul tehnologiei mobile, situatia e putin diferita, fiecare telefon comunica cu statiile radio cele mai apropiate, ale retelei. Astfel o unda telefonica ca sa-si atinga destinatia, este transmisa printr-o retea de statii radio, si nu direct de la un telefon la altul (pe distante kilometrice) asa cum se presupune ca ar fi capabila mintea umana. In cazul mintii umane in ce constau aceste "statii", sau poate ca nici nu are nevoie? ba mai mult, in ce constau "undele" telepatice, despre care tot vorbim, nu cred ca exista vreo tehnologie artificiala care sa le depisteze/intercepteze, tehnologie care macar sa dovedeasca ca aceste unde exista !

Noi traim in spatiu si timp care sunt dimensiuni specifice fiintei (Kant spunea umane, eu as largi aria). Mai pe scurt, noi formam spatiu si timpul sau percep ceea ce nu putem percepe in mod curent prin aceste doua dimensiuni. Daca ne intrebam ce e gandul omului, la modul cel mai serios, nu prea putem da un raspuns exact. Eu consider ca mintea umana are legaturi cu ceea ce omul nu poate percepe prin simturile sale, are legatura cu o dimensiune pe care filtrele noastre o filtreaza, ca sa zic asa, cam prea mult. Atunci, distanta se anuleaza, la fel si timpul. Mobilele sunt creatii ale oamenilor ca sa comunice in spatiu si timp, nu altundeva, ele scurteaza distantele, mintea, zic eu, le anuleaza.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: darksid3 din 02 Septembrie 2009, 14:56:41
Si o intrebare si mai interesanta: Din ce sunt formate gandurile ca "substanta"?
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: jean din 02 Septembrie 2009, 21:51:10
Citat din: darksid3 din  02 Septembrie 2009, 14:56:41
Si o intrebare si mai interesanta: Din ce sunt formate gandurile ca "substanta"?
Interesanta intrebare. Am cautat definitia gandului pe net. Am vazut ca inseamna foarte multe. De fapt nu stie nimeni ce este gandul cu adevarat.
http://dexonline.ro/search.php?cuv=gandul
Ce cred eu ca este gandul? Un fel de energie mentala. Nici macar nu stim sigur daca se manifesta pe distante mari si foarte mari sau numai in mintea noastra. Dar ma opresc aici, pt. a nu ma abate de la titlul acestui topic.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Arcchangel din 03 Octombrie 2009, 18:04:44
Citat din: one_creator din  10 Iulie 2008, 13:32:29
Vis suspect!

Am visat ca pluteam prin camera!Si,desi,stiam ca sunt in camera ,nu vedeam peretii,era ca un fel de ceva-in-ceva,o alta dimensiune in cea a camerei.Precizez ca nu mi-am vazut corpul ,nici cel care dormea pe pat,nici cel care plutea.
Si nu doar pluteam ,ci faceam si miscari de deplasare.(desi nu-mi vedeam corpul care se deplasa ,stiam ca sunt eu...ma rog....)
Si mai erau si alte "chestii" cu mine ,se miscau in acelasi timp cu mine.
Bineinteles ca atunci cand m-am trezit(m-am trezit brusc din cauza unui zgomot din camera)am avut impresia ca a fost real!
Senzatia aceea de plutire o mai simteam inca si n-am mai reintalnit-o niciodata de atunci!
M-am simtit f.bine atunci cand m-am trezit dar m-a cuprins tristetea pt.ca se terminase visul.

Cea ce ai visat tu ar fi putut fi o proectie astra,defapt toti cand visam calatorim intr-un fel de proiectie astrala.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Arcchangel din 05 Octombrie 2009, 10:58:33
nu,am invatat de la mentorul meu
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: romulus din 20 Decembrie 2009, 20:51:54
CitatCrescusera mari copii, murise de batranete si sotia mea, o cioroaica mexicana rea si cicalitoare, pînã cînd intr-o zi dupa ce amintirea vietii mele reale se estompase de mult am murit de batranete.
Ar fi misto sa te duci sa-ti vizitezi copiii in Mexic, sa vezi ce moaca vor face cand vor afla ca esti ....tatal lor !!
Si dupa aia sa vii sa ne povestesti .....
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Shadowman din 20 Decembrie 2009, 21:18:22
Citat din: @biss din  20 Decembrie 2009, 17:54:02
un alt vis ''suspect'' pe care l-am avut a fost unul care a durat cam 60 de ani !! am visat ca am trait efectiv in alta parte, undeva in mexic, ca intr-o alta viatã, in care a trebuit sa-mi duc existenta intr-un mod dur si umilitor. Culmea e ca stiam ca visez dar nu ma puteam trezi nicidecum. Acolo in vis cand se facea searã ma culcam cu speranta ca ma voi trezi dracului in patul meu inapoi. Dar nu a fost asa... a trebuit sa simt fiecare zi nenorocita cum trece ceas de ceas. Asa s-au scurs miile de zile petrecute acolo, in praful acela rosiatic, imbatranind incet, albind fir cu fir si descoperind pe zi ce trece dureri noi in corp si alte neputinte... Crescusera mari copii, murise de batranete si sotia mea, o cioroaica mexicana rea si cicalitoare, pînã cînd intr-o zi dupa ce amintirea vietii mele reale se estompase de mult am murit de batranete. Evident, in momentul urmator m-am trezit in patul meu...

Straniu vis ! Stranie traire !
Chiar,iti mai amintesti limba in care vorbeai ? Vorbeai spaniola ? Iti mai amintesti datele din actul de identitate( nume,prenume,adresa, prenumele parintilor )?

Citat din: @biss din  20 Decembrie 2009, 17:54:02
Mi-au trebuit cam 2 ore sa-mi revin treptat pt ca ca nu-mi mai aminteam cine sunt cu adevarat!

Poti sa fii mai explicit...? Ce nu-ti aminteai ? "Viata" sau "visul" dinainte,sau viata din aceasta lume ,din care scrii pe forum...?  :roll:
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: StarDust din 20 Decembrie 2009, 22:18:56
Am avut si eu un "vis" asemanator cu cel relatat de @biss, care s-a derulat cam asa... Visul a inceput brusc, eram intr-o postura (pluteam) deasupra unei persoane, un barbat solid care discuta ceva cu un grup 4-5 persoane, toti stand in picioare. Eu eram situat cam la jumatate de metru deasupra si cam un metru in spatele barbatului, reactia imediata care am avut-o privind aceasta persoana fiind una de identificare cu ea si am exclamat cu uimire cam asa: "asta e Vasilii"... il priveam,ma bucuram ca il vad si stiam ca acela sunt "eu"... e greu de explicat ceea ce am simtit. Apoi, i-am urmarit un timp cum discutau, desi nu-i auzeam vorbind, dar toti gesticulau si discutau aprins ceva. Nu imi mai amintesc cat "timp" i-am urmari discutand, brusc toti au inceput sa fuga care incotro. Imi amintesc ca in momentul in care "Vasilii" a inceput sa alerge eu nu il mai vedeam de sus ci eram chiar in pielea lui si faceam eforturi disperate sa fug si sa ma ascund undeva. Tin minte ca in fata era colina unui deal pe care am incercat sa o urc alergand, moment in care m-am trezit. Si asta e un vis tare ciudat care m-a bantuit multa vreme... a fost atat de intens si m-am implicat atat de mult in acea actiune incat in momentul in care m-am trezit pentru cateva momente am privit cu uimire camera mea pe care nu am recunoscut-o, si primul lucru care m-am intrebat a fost: "...oare ce caut eu aici?" apoi, mi-am revenit si au inceput inrebarile... care Vasilii? de unde am scos eu numele asta? De ce ma identificam cu el atat de puternic? Pe scurt, impresia mea e ca am fost conectat la o alta viata. Nu am pretentia ca asta e explicatia, dar cu impresia asta am ramas eu...
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: Nox din 20 Decembrie 2009, 22:51:10
@biss, la ce vârstã ai avut visul? Îți mai aduci aminte ce ai fãcut înainte sã ai acel vis?
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: jean din 27 Octombrie 2010, 23:01:09
                                                        Vise si legatura lor cu ET

 In ultimul timp tot citesc prin diferite carti si pe net despre interactiunea anumitor entitati cu semeni de-ai nostrii. Eve Frances Lorgen M.A. afirma ca vizitatorii pot manipula mecanismele mintale ale celui rapit, aducându-l într-o stare care seamana cu cea de vis, pentru a masca mai bine rapirea.
Eve Frances Lorgen M.A- Cineva utilizeaza visele noastre?, Articol aparut in revista magazin.          

Cateva exemple gasite la repezeala:

Jacques Vallee - Alte Dimensiuni, pag.174
  In noaptea de 13-14 noiembrie, doctorul a avut un vis: Un motiv triunghiular in conexiune cu un disc zburator. Acelasi triunghi a aparut pe abdomenul copilului sau la o zi sau doua dupa exprimare martorului
.
Mariana Tatomir- Lavinia, pag.57
   Ma aflu intr-un spatiu nedefinit. Alerg. ma urmareste un barbat inalt, cu capul mic in comparatie cu corpul, imbracat intr-un costum de cosmonaut gri-sidefiu. Imi face semn sa ma opresc, sa-mi comunice ceva foarte important. Raman pe loc. Imi spune sa nu fug nici o data din fata fortelor raului.
Sau, pag.59:
  Sunt invitata la o plimbare cu o nava spatiala. Nu este prima oara cand fac asemenea plimbari in vis.

OZN  Allagash- Raymond Fowler
Pag.110- creturile apar si in vis, pag. 220-vis cu sfera giganica, retrairea unei rapiri din copilarie, pag. 238- vis cu entitati, probabil extraterestre, pag. 248- prezenta noapte langa pat, vise vii la copil de 4, 6, ani cu niste forme mici, etc.

Sau visul colegului nostru Sirius13
 Totul devenise real.. imaginea.. mirosul.. senzatia.. atingerea.
Eram convins ca nu sunt pe Pamant, iarba radia in bataia vantului cu o energie apasatoare, necunoscuta, de parca ar fi ''scuipat'' fericire. Zaresc in fata un personaj care ma astepta. Acest personaj era un tip inalt de vre`o 2m+ si blond, cu parul lung pana la pamant, avand trasaturi umane dar diferit.. un aer diferit.. stiam ca nu este om. Inspira speranta, iubire divina, o incredere patrunzatoare si calda. Pur si simplu comunica cu mine fara sa imi spuna nimic. Zambea ''spunand'' ca totul e bine, sa am incredere.

Pe data de 17.09.2010, am avut si eu un vis care se incadreaza in aceasta categorie.
In acea noapte, in jurul orei 4, 5, am avut urmatorul vis: se facea ca am intrat in contact cu un anumit tip de entitate inteligenta.  Aceste entitati aratau ca un fel de ,,8'' de vreo 30-40 cm lungime, dar acea forma de ,,8" era plina nu goala in cele doua parti. Avea consistenta unui plastic semitransparent de culoare alba usor spre gri, ceva de genul siliconului. Acestea isi putea modifica forma sau dimensiunile, erau mai multe asemenea entitati dar cea celtrala cu care comunicam arata sigur ca in descrierea de mai sus.
 Le-am pus mai multe intrebari, dar imi mai amintesc numai doua.
- Ce sunteti voi?
- De ce nu lasa oamenii in pace, vin la ei pe timp de noapte si le fac tot felul de chestii?
Ce am retinut din ce au spus ele:  adevarul este dincolo, de unde vin ele. Acolo este baza si duc oamenii cu un anumit scop acolo. Au mai fost si alte intrebari la care am primit raspunsuri, de care nu-mi mai aduc aminte, dar stiu ca am intrebat, am avut un set de intrebari.
 Am vrut sa ma trezesc si sa notez visul, dar eram undeva la tara, ar fi trebuit sa fac ceva deranj pentu asta, asa ca m-am hotarat sa fac notarea dimineata. Visul a fost notat in acea dimineata in jurul orei10.

Un raspuns asemanator putem gasi si in careta ,,Intalniri de Gradul IV'' scrisa de Dan Farcas,  la pag32- rapitul ii intreaba ,,cu ce drept fac aceasta?... Ei raspund, noi avem dreptul sa facem asta.

 Cred ca, in timpul acelui vis, chiar am interactionat cu un anumit tip de entitati, chiar daca starea mea de constinta a fost alterata, poate in mod intentionat, ma bucur ca am fost in stare sa le pun cateva intrebari. Asta inseamna ca nu m-am speriat si am comunicat logic cu o entitate nonumana. In imaginea de mai jos este aratat cum am vazut eu acele entitati.
Titlu: Raspuns: Trairi si visuri suspecte ....
Scris de: calator astral din 28 Octombrie 2010, 14:31:15
vise jeane, vise.