Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Gena P 21

Creat de @Lex, 27 Mai 2011, 11:34:30

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Siberia

#15
E uimitor cum puteti imbratisa tot felul de lucruri nedemonstrabile, dar cand auziti de termenul de nemurire... s-a terminat!
P21 exista ! si se poate ca undeva acum 450.000 de ani sa nu fi existat sau sa nu fi fost activata ... Poate unul dintre voi sa infirme asta ? puteti infirma cu fermitate faptul ca scheletele de uriasi sau de pitici n-au apartinut tot rasei umane ? puteti demonstra voi ca asa zisii "reptilieni" nu faceau parte tot din rasa umana ? stiti voi cu certitudine ca omul n-a avut pielea verde la origine ? stiti voi cu certitudine ca oamenii primordiali n-au trait mii de ani ? Stiti voi cu certitudine ca nu s-a intamplat ceva, un cataclism, o schimbare a polilor magnetici, ceva ce a activat anumite gene si boli care au redus timpul de viata al oamenilor ? Stiti voi sigur ca legendele nu se bazeaza pe lucruri si fapte demult uitate de negura vremurilor ? Stiti voi cu certitudine daca nu putem dezactiva anumite gene si activa altele prin schimbarea magnetismului terestru ?  
Inainte de-a zambi amar sau de-a nega cu vehementa anumite lucruri, ar trebui mai intai sa gandim putin inafara teoriei evolutioniste Darwiniste si poate am putea vedea lucrurile si din alte unghiuri.

Printre altele:
O cãutare care a început cu mai mult de un deceniu în urmã cu sansa unei observatii, a ajuns la un punct de reper: identificarea unei gene care ar putea reglementa regenerarea la mamifere. Lipsa acestei singure gene, numite p21, conferã un potenþial de vindecare la ºoareci - despre care s-a crezut mult timp ca a fost pierdut prin evoluþie - ºi rezervat doar  pentru creaturi ca viermii lati, bureþi ºi unele specii de salamandrã. Într-un raport publicat astãzi, în Proceedings of the National Academy of Sciences, cercetãtorii de la Institutul Wistar demonstreaza ca soarecii carora le lipsseste gena p21 au castigat capacitatea de a regenera þesuturi pierdute sau deteriorate.

A quest that began over a decade ago with a chance observation has reached a milestone: the identification of a gene that may regulate regeneration in mammals. The absence of this single gene, called p21, confers a healing potential in mice long thought to have been lost through evolution and reserved for creatures like flatworms, sponges, and some species of salamander. In a report published today in the Proceedings of the National Academy of Sciences, researchers from The Wistar Institute demonstrate that mice that lack the p21 gene gain the ability to regenerate lost or damaged tissue.

http://www.physorg.com/news187879295.html

"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

mr

Citat din: Tayka din  29 Mai 2011, 21:03:18
NIMENI DIN CREAÞIE NU ESTE NEMURITOR!!!
...........
Citat din: Tayka din  29 Mai 2011, 21:03:18
(dupã T.V.M.dar nu numai..).

Cred ca trebuie sa fim mai rezervati in a face afirmatii ce privesc adevaruri pe care nici macar nu le intuim. Nu cred ca ajuns nici unul dintre noi sa aiba calificarea efectiva necesara sa aprecieze limitele Creatiei. Relatia adevarata, informationala si energetica dintre spirit si materie nu a descoperit-o inca nimeni si nici nu cred ca sunt sanse sa se intapample prea curand. Sau daca se va face, printr-un concurs favorabil de imprejurari, cati dintre noi vor fi capabili sa o inteleaga? Cu atat mai mult textele pe care-si bazeaza cercetarile unii autori dateaza dintr-o perioada infima de timp (chiar daca de mii de ani) in istoria lumii fizice - daca e sa ne bazam pe niste "dovezi".

Dupa cate observam, in viata de zi cu zi sau in discutiile directe despre subiecte existentiale, conturarea concluziilor palpabile intarzie sa apara dar, in schimb, ne adancim in separare si certuri interminabile. De aceea cred ca abordarea corecta, in aceste vremuri, este aceea de deschidere maxima catre toate posibilitatile. O afirmatie de acest gen, asa cum am sustinut si pe topicul d-lui TVM, poate provoca blocaje in mintea cititorului doritor sincer de cunoastere iar o astfel de stagnare, cu derivatele sale, il poate tine prizonier mult timp intr-o perspectiva sterila.

Si ca sa inchei intr-o nota mai optimista, ca mai exista speranta in a ne apropia de adevarurile imuabile care, vrem nu vrem, guverneaza aceasta Creatie va prezint o carte (pe care am mai prezentat-o mai demult) ce a primit mai multe premii ale comunitatii stiintifice si care demonstreaza influienta gandirii asupra genelor umane:

Codul divin al vietii
Autor : Kazuo Murakami

"Timp de multi ani, genele au fost considerate imutabile: "Nu poti face nimic in directia asta, este ereditar", era fraza repetata la fel de des ca o mantra. Dar studii recente arata ca genele functioneaza si se schimba in fiecare minut, in fiecare secunda. Conform cartii Codul divin al vietii, genele dezactivate au potentialul de "a se trezi" si de a transforma astfel personalitatea si infatisarea umana. Aceasta carte arata cum factorii mentali si emotionali - negativi, de exemplu stresul, si pozitivi, cum ar fi bucuria, recunostinta si spiritualitatea - au o mare influenta in activarea sau dezactivarea genelor. In baza noilor descoperiri stiintifice si a propriilor observatii ale autorului, Codul divin al vietii ne invata cum sa ne trezim aptitudinile latente la orice varsta. Cum? Dr. Murakami sustine ca o atitudine pozitiva poate activa genele necesare pentru a aduce succesul si fericirea in viata noastra, in acelasi timp dezactivandu-le pe cele negative. El numeste acest proces "gandire genetica" - o abordare stiintifica a controlului genelor, prin cultivarea entuziasmului si a inspiratiei.

"Societatea umana din secolul XX se confrunta cu provocari care nu pot fi solutionate doar prin stiinta ori doar prin religie. Trebuie sa imbinam intelegerea spirituala si cunoasterea stiintifica moderna pentru a depasi suferinta cu care se confrunta omenirea. Cercetarile atat de importante realizate de Kazuo Murakami ne duc mai aproape de acest scop." - Sfintia Sa Dalai Lama Despre autor

Dr. Kazuo Murakami este unul dintre geneticienii de varf din intreaga lume si profesor emerit la Universitatea Tsukuba, una dintre universitatile japoneze de elita. In 1963 si-a luat doctoratul in Chimie agricola la Facultatea de Agricultura a Universitatii Kyoto, devenind apoi cercetator la Universitatea Oregon Health & Science. In 1976, dr. Murakami si-a inceput cariera didactica la Universitatea Vanderbilt, ca profesor asistent. A fost numit apoi profesor de biochimie aplicata la Universitatea Tsukuba in 1978, unde a inceput cercetarile genetice. In 1983, a decodificat enzima renina umana cu rol important in tratarea hipertensiunii care i-a adus aprecierea internationala. In 1990 a castigat Premiul pentru Cercetare Max Planck. In 1994 a devenit director al Centrului de Cercetare Avansata Tsukuba, de la Universitatea Tsukuba. In 1996 i-a fost inmanat Premiul Academiei Japoneze, ca recunoastere a realizarilor sale profesionale."


http://www.edituradaksha.ro/product_info.php/products_id/31



"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

abyss

@Siberia, cred cã în toamna trecutã am urmãrit pe un canal la Tv un documentar legat de gene ºi de ºoriceii respectivi. Însã era o ºtire legatã ºi de sistemul imunitar care, se pare împiedicã organismul sã se regenereze facilitând în schimb cicatrizarea rãnilor. Documentarul era formidabil... O sã încerc sã dau de el cumva.

Tayka

Citat din: Siberia din  29 Mai 2011, 22:07:01
E uimitor cum puteti imbratisa tot felul de lucruri nedemonstrabile, dar cand auziti de termenul de nemurire... s-a terminat!
P21 exista ! si se poate ca undeva acum 450.000 de ani sa nu fi existat sau sa nu fi fost activata ...
Gena existã ºi este activã doar într-un cod de date în formã de lanþ ca condiþie necesarã pentru a se putea sintetiza (citi) fenomenul de transcriere a informaþie ARN -> ADN,ea nu poate fii decodatã,scoasã,reactivatã separat decât în acest sistem de date,care este format de regulã prin succesiunea tripleþilor de nucleotide (ARN) alcãtuind un cordon ca un lanþ de aminoacizi. Doar împreunã aceste combinaþii pot transmite mai departe informaþia geneticã.O genã eliminatã, duce la pierderea informaþiei sale,aºa cum o genã nouã implantatã activeazã imediat procesarea informaþiei sale (modificarea geneticã).
http://www.fli-leibniz.de/~sweta/genetic_code_and_evolution/
http://ro.wikipedia.org/wiki/Cod_genetic
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Siberia

Tayka, asa ... si ?!
Am zis sa nu fi existat sau sa nu fi fost activata. Deci asa cum se poate activa, se poate si dezactiva... Sau vrei sa infirmi si studiile altora care au reusit ?
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

@Lex

Bine zis Siberia si ma bucur ca suntem pe aceeasi frecventa in problema asta .Eu ma gandesc ca gena asta a fost pusa acolo tot de 'baietii' care si -au batut joc de adn ul nostru la inceputurile umanitatii si ne-au lasat dotati decat cu sistemul 'standard' :p adica de 10 -15 %(teorie care o voi  sustin mereu cu toate ca unii nu sunt de acord cu ea) si eu cred ca aici sunt raspunsurile la toate probleme si intrebarile noastre. :-)

mr

#21
@Lex, nu stiu cat de mult si-au batut unii joc de ADN-ul umanitatii in trecut dar vad cum isi bate rasa umana joc acum de propriul ADN prin ce gandeste si face.  Existenta a cca 90% de gene inactive si a celor active intesate de inhibitori vorbeste de la sine.
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

abyss

Sunt total de acord cu @mr. Gândul activeazã sau inactiveazã genele fiind un factor principal în acest sens. Poate ar fi nimerit sã discutãm puþin despre cum atitudinile noastre se reflectã în ADN ºi cum procesul acesta exact a fost demonstrat ºtiinþific. Deci nu a venit nimeni sã umble la gene, nici mãcar Moº Ene.... Noi suntem responsabili.   

@Lex

MR este posibil orice si poate fi unul din  raspunsuri  la ceea ce s-a intamplat cu adn ul omului de a ajuns in ziua de azi ceea ce e si da vedem in fiecare zi cum incet incet se duce si ce a mai ramas din acele 10-15 %. :-)