Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Vâlva lupilor

Creat de kandaon, 13 Mai 2013, 14:08:44

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

kandaon

http://www.formula-as.ro/2010/928/societate-37/valva-lupilor-12695

Un articol interesant, am dat de el din intamplare. Mai citisem niste carti de etnologie, cu interviuri luate unor oameni din diverse sate si unde se vorbea tot asa de Fata Padurii, valva lupilor, strigoi etc.
La un moment dat, ca tot se vorbea de un posibil OZN eteric sau bio-eteric etc, era o poveste cu un tanar care se intoarcea acasa in permisie (era in armata) si ajunsese seara in sat. Era deja intuneric si pe drum se intalnise cu un vecin, care a mers o bucata de drum cu el, dar apoi s-a transformat intr-o lumina sau glob de lumina, ceva de genu, nu-mi mai amintesc exact, care s-a tot miscorat pana a disparut.
Cand a ajuns acasa si le-a spus celor de acolo, aia i-au spus ca vecinul murise cu putina vreme in urma, au chemat nu stiu ce "specialist" apoi sa-l trimita "pe bune" pe lumea cealalta.

Cred ca folclorul si mitologia noastra ascunde multe chestii extraordinare, si printre randuri asa, printre exagerarile si infloriturile si chiar fanteziile inerente se pot ascunde si cateva chestii reale (desi greu de inteles de majoritatea oamenilor din "modernismul" zilelor noastre)