Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Adevaratul Eminescu

Creat de baaron, 25 Martie 2006, 14:01:23

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Florin Croitoru

În acest caz cred cã nu se mai pune problema rudelor fiind o chestiune de interes naþional.
Padme, glumeºti ? În toate cãrþile de ºcoalã cred cã scrie cã Mihai Eminescu a trãit între anii 1850-1889. Cei mai mulþi uitã ºi cînd le-au murit bunicii dar asta nu uitã.

padme

nu, nu glumesc! si chiar am mai intalnit pe cineva care stia la fel de la invatatorul lui. e posibil sa ne inselam 2 persoane care am avut invatatori diferiti?  posibil, sa zicem, ca n-am inteles eu bine/sau nu mai imi amintesc corect. oricum, copil fiind, nu m-am gandit niciodata la asta, daca invatatoarea zicea ceva inseamna ca asa este:)))))))))))) bine, astea's amintiri din clasele 1-4.

Florin Croitoru

1-4 ? Evident sînt false amintirile.E posibil ºi sã avut învãþãtori la un nivel atît de jos. Dar nu scrie ,zic eu, în nici un manual cã Eminescu a murit la 32 de ani deci în 1882 într-un accident. A murit un poet într-un accident de tramvai , lîngã liceul ªincai din Bucureºti ,dar asta  a fost în anii 50 ai sec 20. E vorba de Nicolae Labiº. Dupã acel accident mortal s-a dat ordin de sus ºi linia de tramvai a fost scoasã de pe acea stradã.Este o ºosea  în pantã (Cuþitul de Argint) si tramvaiul intra din ºosea în acea stradã de regulã în vitezã iar frînarea era f grea.

padme

mai, posibil-si nu cred ca era vorba de invatatori cu nivel scazut, cat de regim, zic eu! nu-mi spune ca tie ti-a spus invatatorul- sau poate ca da- ce s-a intamplat intr-adevar. oricum,  chestia asta cu varsta, care mi-a ramas in memorie, m-a pus pe ganduri si la un moment dat m-am apucat sa caut "anii lipsa" si asa am descoperit ca se imbolnaveste, e izolat si ulterior moare intr-un sanatoriu. in fine, ideea e, ca aceasta...nedumerire s-a transformat in curiozitate si rezultatele au fost altele, care mi-au schimbat putin parerea vizavi de viata si activitatea lui eminescu, precum si asupra anumitor persoane din epoca respectiva.

romulus

Citatscoala, (cel putin pe mine) ne-au invatat ca a murit la 32 de ani intr-un accident rutier...........cred ca asa se explica.........
Chiar asa? Imi vine greu sa cred !
Vezi totusi sa nu le incurci , poate ca era vorba de Labis care intr-adevar a murit foarte tanar ( 21 de ani ) intr-un accident !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Shadowman

" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

zamotrak

Intre forumisti,cred ca exista si unii cu studii juridice, care ar putea sa lamureasca aspectul demersului legal ,necesar ptr.lamurirea problemei.Cineva trebuie sa ia "taurul de coarne"!Organele ,mai mult ca sigur nu se vor autosesiza,doar in baza discutiilor noastre de pe forum.Oare gresesc?



Schneider

Andrei Gheorghe a spus cã Eminescu a stat în spitalul de nebuni 6 ani. Abia acum am remarcat cã nu ºtiam ce perioadã a petrecut în spital Eminescu ºi cã niciodatã nu ni s-a spus asta la ºcoalã,nici în vreo lucrare nu am vãzut. În cartea Viaþa lui Eminescu scrisã de George Cãlinescu nu e scris.Abia acum realizez ce mare tragedie a avut loc atunci ºi ce josnici , ce neoameni, au fost toþi: Titu Maiorescu,care l-ainternat pe Eminescu, oamenii politici ai vremii,regele Carol ºi chiar IL Caragiale pe care l-am crezut pînã acum cel mai bun prieten al lui Eminescu.Este imposibil ca IL Caragiale sã nu fi ºtiut cã Eminescu este sãnãtos.
ªase ani în spitalul de nebuni Eminescu a suportat injecþii zilnice cu mercur ºi nu a murit.Nici la dozã foarte mare nu a murit; deci au vrut sã-l omoare.Asta aratã o constituþie foarte robustã. Halucinaþiile pe care le avea de la mercur erau; deci practic el a fost îmbolnãvit, mai precis otrãvit cu mercur.
Nimic nu-i poate spãla pe ucigaºii celui mai mare poet ºi mai cinstit om nãscut român.

mirela

Actuala putere din Romania nu cred sa fie interesata de aflarea adevarului despre moartea marelui poet. Daca masoneria l-a vrut mort pe Eminescu,voi cine credeti ca, conduce tara astazi?

rontzo

Eu am demult convingerea formata:
Mihai Eminescu, incomod pentru multi din jurul lui prin adevarurile  spuse foarte deranjante pentru japitze, trebuia eliminat, conform practicii consacrate deja in toate domeniile (fapt foarte trist in sine- ca etalon al gradului nostru de civilizatie) - si nu este nici pe de departe un caz singular.
Iar restaurarea corecta si recunoasterea adevarului iarasi nu sunt de loc dorite, ca si o continuare a modului de tratare a "spetei" (sa-mi fie iertat cinismul)
Sa nu uitam de Petru Culianu de exemplu sau de nenumaratii inventatori de lucruri care daca ar fost puse in practica ar fi schimbat cu mult in bine lumea noastra (Nicolae Tesla si multi altii din domeniul free-energy) care au avut acelasi destin
Eminescu al nostru a avut totusi "norocul" sa fie mult mai mediatizat de niste patrioti inimosi ( sa-mi fie inca odata iertat cinismul)
Ce ar mai ramane de spus?
Ca, poate daca am lua atitudine activa si ne-am implica mai serios in dezvoltarea si promovarea unui astfel de subiect inca sensibil, si avem si succes in demersuri, exista probabilitatea de cam 90% sa ii calcam pe urme :p  :evil:
Ce-ar mai fi de facut atunci?
... aici va las pe voi sa mai ziceti cate ceva ..

SLEAH19

  Pe cand nu era moarte, nimic nemuritor,
  Nici samburul luminii de viata datator,
  Nu era azi, nici mane, nici ieri, nici totdeauna,
  Caci unul erau toate si totul era una;
  Pe cand pamantul, cerul, vazduhul, lumea toata
  Erau din randul celor ce n-au fost niciodata,
  Pe-atunci erai Tu singur, incat ma-ntreb in
                                                      sine-mi:
  Au cine-i zeul carui plecam a noastre inemi?

  El singur zeu statut-au nainte de-a fi zeii
  Si din noian de ape puteri au dat scanteii,
  El zeilor da suflet si lumii fericire,
  El este-al omenimei izvor de mantuire:
  Sus inimele voastre! Cantare aduceti-i,
  El este moartea mortii si invierea vietii!
  ....................................................

                                  Mihai Eminescu

    Eminescu a căutat întâlnirea cu Dumnezeu şi se pare că a găsit-o în porţile stelare descoperite de el înaintea multora: mănăstirile româneşti.
Pentru cei care nu au aflat , Eminescu obişnuia să stea zile în şir în chiliile de la mănăstirlie : Agafton, Putna Văratec sau Neamţ.
Profesorul Paul Miron a descoperit o însemnare pe fila unui Ceaslov din biblioteca Mănăstirii Neamț. Un ieromonah care l-a spovedit pe Eminescu a făcut următoarea consemnare: ,,L-am spovedit astăzi pe domnul Mihai Eminescu. Era senin, am putut sta de vorba cu el cam un ceas și apoi l-am împărtășit".

-   ,, Biserica este mama spirituală a Poporului Român" , spunea Eminescu.

    Astăzi se împlinesc 123 de ani de când corul mitropoliei , cânta la moartea poetului, câtarea bisericească  preferată ,,Lumină lină" şi puse pe portativ , versurile poeziei prin care poetul îşi prevestea sfârşitul , ,, Mai am un singur dor"

                                                                       Adevăratul Eminescu a plecat pregătit.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

dab270277

Din cate stiu eu Eminescu a fost unul dntre cei care a sustint cu tarie ca aceasta tara ar trebuii sa se numeasca Dacia.
"The history of our race, and each individual`s experience, are sown thick with evidence that a truth is not hard to kill and that a lie told is immortal." Mark Twain