Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

World Wars

Creat de alex 2012, 07 Iunie 2012, 23:39:21

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

alex 2012





Cate razboaie mondiale  au avut loc?



CONFLAGRÁȚIE- Conflict armat în care sunt atrase numeroase state.Grupul de cuvinte a fost folosit pentru prima dată în 1814 de Friedrich Ludwig Jahn, cu referiri la războaiele franco-germane. Astăzi termenul este folosit în legătură cu Primul sau cu al Doilea Război Mondial.
Dar se pare ca au existat mai multe conflagratii ignorate de mass-media si in general de institutiile educationale.
Razboi mondial mai inseamna o  conflagratie care  sa se desfasoare  pe mai multe continente.




1.Războiul Succesiunii Spaniole

CitatRăzboiul de succesiune la tronul Spaniei a fost un conflict internaţional pentru moştenirea tronului spaniol, după moartea regelui Carlos al II-lea, război care a durat din 1702 până în 1713, soldându-se cu instaurarea Casei de Bourbon în Spania. S-a dat între mai multe puteri europene, în principal spaniolii loiali arhiducelui Carol, Sfântul Imperiu Roman, Regatul Marii Britanii, Republica Țărilor de Jos, Portugalia și Ducatul de Savoia pe de o parte, respectiv spaniolii loiali lui Filip al V-lea, Franța și electoratul Bavariei pe de altă parte, și a fost cauzat de posibila unificare a regatelor Spaniei și Franței sub un unic monarh din casa de Bourbon. Războiul s-a dat mai ales în Europa dar a inclus și Războiul Reginei Ana din America de Nord.

Si dupa cum observam pe harta,conflagratia a cuprins si Europa de Vest si America de Nord,cat si America de Sud,cat si coloniile din Africa si India.

Legenda:Albastru-Marea Britania,Provinciile Unite,Portugalia si aliatii lor
Verde-Spania,Franta si aliatii lor,inclusiv coloniile americane.








2.Războiul de Succesiune Austriacă



CitatRăzboiul de Succesiune Austriacă (1740-1748) a izbucnit odată cu moartea împăratului Carol al VI-lea, care instituise în timpul vieții sale Pragmatica Sancțiune, recunoscută inițial de toate puterile europene. Împotriva Mariei Terezia, fiica împăratului defunct, s-au ridicat următorii principi, care au emis pretenții asupra Țărilor Ereditare Austriece: Carol Albert de Bavaria, căsătorit cu Maria Amalia, fiica cea mică a împăratului Iosif I, fratele mai mare al defunctului Carol al VI-lea; Filip al V-lea al Spaniei, din dinastia de Bourbon, care succedase liniei spaniole a Casei de Habsburg, respectiv Frederic August al Saxoniei, căsătorit cu Maria Josepha, fiica cea mare a împăratului Iosif I.
Regele Frederic al II-lea al Prusiei s-a folosit de ocazie pentru a condiționa recunoașterea Mariei Terezia ca succesoare, cu anexarea Sileziei de către Prusia.
Bavaria și Spania s-au aliat împotriva Austriei în anul 1741 prin Tratatul de la Nymphenburg (München), la care au aderat ulterior Prusia, Saxonia, Franța, Suedia, Regatul Napolitan, Palatinatul și Kölnul. Cu Austria s-au aliat Anglia și Țările de Jos, rivalii tradiționali ai Franței.


Dupa cum observam pe harta,razboiul a cuprins si America de Nord si de Sud si Europa si Asia.

Legenda:
Albastru:Marea Britanie,Imperiul Habsburgic si aliatii lor
Verde:Franta,Prusia,Spania si aliatii lor









3.Războiul de Șapte Ani




Citat

Războiul de șapte ani (1754 și 1756–1763), (părți ale căror teatre de conflagrație au fost numite și Războiul Pomeranian și Războiul francez și indian), a implicat atât lupte în Europa, cât și în colonii. Acest război a fost descris de Winston Churchill ca fiind primul război mondial,de vreme ce a fost primul conflict din istorie care a avut lupte pe tot globul și în care cea mai mare parte a combatanților au fost ori națiuni europene ori coloniile lor de peste mări.
Acest război a avut ca protagoniste principalele puteri ale vremii: Prusia, Regatul Marii Britanii, (plus coloniiile Coroanei britanice din America de Nord, Compania Indiilor Orientale Britanice și Regatul Irlandei) și Hanovra pe de-o parte și Austria, Regatul Francez, (plus Electoratul Saxonia, Noua Franță și Indiile Orientale Franceze), Imperiul Rus, Suedia, Electoratul Saxonia pe de altă parte. Spania și Portugalia au fost atrase mai târziu în conflict, iar forțele olandeze neutre au fost atacate în India.
Rezultatul cel mai evident al războiului a fost decăderea puterii Franței, atât în Americi, (unde au rămas sub stăpânirea colonială numai Guiana Franceză, Saint-Domingue și Saint Pierre și Miquelon, iar Guadelupa și Martinica le-au fost returnate), cât și pe continentul european și transformarea Marii Britanii într-o putere colonială dominantă. În plus, marina franceză a fost grav redusă. În plus, British East India Company a cucerit cea mai importantă poziție în India, colonie care devenea astfel "nestemata coroanei Imperiului Britanic".





Legenda:
Albastru:Marea Britanie,Prusia,Portugalia si aliatii lor
Verde:Franta,Spania,Austria,Rusia,Suedia si aliatii lor







4.Războaiele napoleoniene


CitatRăzboaiele napoleoniene reprezintă o serie de războaie globale purtate în timpul domniei lui Napoleon Bonaparte în Franța (1799 – 1815). Într-o oarecare măsură, aceste conflicte reprezintă o continuare a războaielor declanșate de Revoluția franceză din 1789, fiind continuate la rândul lor de cele ale regimului celui de-al doilea Imperiu francez din 1852 - 1870. Aceste războaie au revoluționat armatele europene, precum și tehnicile și sistemele militare și au avut loc la o scară nemaiîntâlnită până în acel moment, în special datorită aplicării sistemului mobilizării generale. Puterea francezilor a crescut rapid, ei reușind să cucerească cea mai mare parte a Europei. Înfrângerea lor a fost la fel de rapidă, începând cu 1812, Imperiul napoleonian fiind în cele din urmă învins definitiv, ceea ce a dus la restaurarea dinastiei Bourbon în 1814.
Nu există un consens printre istorici privind momentul în care s-au încheiat războaiele revoluționare franceze și au început războaiele napoleoniene. Un astfel de moment poate fi considerat data de 18 Brumar (7 noiembrie) 1799, când Napoleon a preluat puterea. O altă dată posibilă poate fi considerată aceea a izbucnirii războiului cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei, din 1803, care a urmat efemerei păci de la Amiens din 1802. Războaiele napoleoniene au luat sfârșit la 20 noiembrie 1815, după înfrângerea lui Napoleon la Waterloo și după semnarea celui de-al doilea tratat de la Paris. Perioada aproape continuă de război din 20 aprilie 1792 până la 20 noiembrie 1815 este denumită uneori Marele război francez.





Marea Britanie,Prusia,Austria,Rusia,Portugalia,Spania,Suedia,Imperiul Otoman si altii,inclusiv coloniile
Franta,coloniile,statele  europene clientelare Frantei,Danemarca,Norvegia,SUA in razboi cu Marea Britanie
New South Wales; Fezzan, vasal otoman Statul barbar de est  din Algeria, Tunisia, Tripoli










5.Primul Razboi Mondial-Marele Razboi sau Razboiul Natiunilor


CitatRăzboiul cel Mare, Războiul Națiunilor, re-numit, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, Primul Război Mondial, a fost un conflict militar de dimensiuni mondiale.Mai este numit si razboiul transeelor. Cronologic, evenimentele s-au desfășurat astfel: în 28 iulie 1914 Imperiul Austro-Ungar a atacat Serbia (în 23 iulie 1914 Austro-Ungaria a dat un ultimatum, apreciat ca inacceptabil pentru un stat suveran, Serbiei - considerată responsabilă pentru atentatul de la Sarajevo, din 28 iunie 1914); în 30 iulie 1914, Rusia, susținând Serbia, decretează mobilizarea generală; în replică, Germania, aliata Austro-Ungariei, declară, la 1 august 1914, război Rusiei și, apoi, o zi mai târziu, la 3 august 1914, Franței; la 4 august 1914 Germania a invadat Belgia, iar Anglia și dominioanele sale au declarat război Germaniei (5 august 1914) ; la rândul său, Austro-Ungaria declară război Rusiei (6 august 1914), iar Serbia, Germaniei (6 august 1914); Franța declară război Austro-Ungariei (11 august 1914), urmată de Anglia (12 august 1914); la 23 august 1914, Japonia declară război Germaniei (prin acest act, conflictul european devine mondial); Turcia declară, la 12 noiembrie 1914, război Triplei Înțelegeri; în 23 mai 1915, Italia declară război Austro-Ungariei; în 16 august 1916, România a intrat în război alături de Tripla Înțelegere (Antanta), iar la 6 martie 1917 și Statele Unite ale Americii intră în război împotriva Puterilor Centrale. În 11 noiembrie 1918, la ora 05.00 s-a semnat actul de armistițiu și, astfel, la ora 11.00 dimineața, războiul a luat sfârșit. Combatanții războiului au fost Antanta și Puterile Centrale. Nici un conflict anterior nu a implicat un număr atât de mare de militari și nu a implicat atâtea părți pe câmpul de luptă. În final, acest război a devenit al doilea conflict pe lista celor mai sângeroase conflicte notate de istorie (după Rebeliunea de la Taiping). Douăzeci de ani mai târziu, însă, cel de-al Doilea Război Mondial va face și mai multe victime.
Toate statele care au intrat în Primul Război Mondial au avut fiecare interesele lor, fără să se gândească la consecințe, care s-au soldat cu 10.000.000 de morți. Generalul Lyautey, rezident general al Franței în Maroc declara: "Sunt complet nebuni! Un război între europeni înseamnă un război civil, cea mai monumentală tâmpenie pe care lumea a făcut-o vreodată". ("Larousse", "Istoria lumii de la origini până în anul 2000", ed.Olimp.București, 2000, p.499)
O caracteristică a Primului Război Mondial este folosirea strategică pe scară largă a tranșeelor ca linii de apărare pe Frontul de Vest, acestea întinzându-se de la Marea Nordului până la granița cu Elveția. Mai mult de 9 milioane de persoane au fost ucise pe câmpurile de luptă ale războiului iar, pe lângă acestea, mai mulți și-au pierdut viața în spatele liniilor frontului, datorită lipsei resurselor de bază - mâncare, căldură sau combustibil, mobilizate cu prioritate pentru alimentarea armatelor - și a genocidului comis sub acoperirea numeroaselor războaie civile și conflicte interne (de exemplu, genocidul armean).
Progresul tehnologic care s-a produs odată cu revoluția industrială a secolului XIX-lea se traduce în creșterea puterii distructive a armelor și în diversificarea modalităților de atac aflate la dispoziția generalilor din acea epocă. Astfel, în Primul Război Mondial au loc primele bombardamente aeriene din istorie, iar în jur de 5% din totalul victimelor de război au fost civili, în timp ce în Al Doilea Război Mondial procentul acestora va fi de 50%.
Primul Război Mondial s-a dovedit a fi o ruptură decisivă cu vechea ordine mondială, marcând încetarea finală a absolutismului monarhic în Europa. Patru imperii au fost doborâte: German, Austro-Ungar, Otoman și Rus. Cele patru dinastii ale lor, Hohenzollern, Habsburg, Otoman și Romanov, care au avut rădăcini ale puterii încă din timpul cruciadelor, au căzut după război.
Eșecul de a rezolva crizele postbelice a contribuit la ascendența fascismului în Italia, a nazismului în Germania și la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial. Războiul a catalizat Revoluția bolșevică, cea care avea să inspire ulterior revoluții comuniste în diferite țări, precum China sau Cuba. În est, căderea Imperiului Otoman a pavat calea spre democrația modernă și laicizarea statului succesor, Turcia. În Europa Centrală au fost înființate state noi, precum Cehoslovacia sau Iugoslavia, iar Polonia a fost redefinită.



Puterile Centrale:Imperiul Austro-Ungar,Imperiul German,Bulgaria,Imperiul Otoman si coloniile lor
Antanta:Franta,Marea Britanie,SUA,Rusia,Italia,Japonia,Romania,Portugalia,China,Brazilia,Canada,Coreea,Grecia,Serbia,Olanda,precum si coloniile lor

State neutre:Elvetia,Spania,Belgia,Norvegia,Suedia,Mexic,Iran,Arabia etc.










6.Al doilea Razboi Mondial



CitatAl Doilea Război Mondial a fost un conflict armat generalizat, la mijlocul secolului al XX-lea, care a mistuit cea mai mare parte a globului, fiind considerat cel mai mare și mai ucigător război neîntrerupt din istoria omenirii. A fost prima oară când un număr de descoperiri tehnice noi, incluzând bomba atomică, au fost folosite la scară largă împotriva militarilor și civililor, deopotrivă. Al Doilea Război Mondial a provocat moartea directă sau indirectă a peste 70 de milioane de oameni, aproximativ 3% din populația mondială de la acea vreme. În plus, multe alte persoane au fost rănite grav, au căpătat infirmități pe viață datorită armelor de foc, bombardamentelor clasice sau nucleare, sau datorită experiențelor militare și medicale inumane la care au fost supuse. S-a estimat că acest război a costat mai mulți bani și resurse decât toate celelalte războaie la un loc, 1.000 de miliarde de dolari la valoarea din 1945, fără a se pune la socoteală sumele cheltuite pentru reconstrucția de după război. Urmările războiului, inclusiv noile tehnologii și schimbările aranjamentelor geopolitice, culturale și economice, au fost fără precedent.
În cazul României, obiectivul principal al luptei în acei ani a fost eliberarea Basarabiei de sub ocupația sovietică, instaurată după Ultimatumul expansionist din 26-28 iunie 1940. Ocuparea a avut caracter de dictat, fără niciun temei istoric, neexistând nici o convenție politică sau militară între România și U.R.S.S., și nici o consultare prealabilă a populației privitoare la această problemă. În acel moment, populația basarabeană (est-moldoveană) majoritară era de etnie română.
Majoritatea istoricilor apreciază că Al Doilea Război Mondial a început la 1 septembrie 1939, odată cu invadarea Poloniei de către Germania, ceea ce a atras în conflict Franța, Anglia și Commonwealth-ul. Unii dintre istorici consideră că atacarea Chinei de către Japonia (7 iulie 1937) marchează începutul conflictului mondial. Uniunea Sovietică, ce anexase partea răsăriteană a Poloniei în 1939, a declanșat un război separat cu Finlanda și a fost, la rândul ei, atacată de Germania Nazistă, în iunie 1941. Statele Unite ale Americii au intrat în conflict în decembrie 1941, după Atacul de la Pearl Harbour. Războiul s-a sfârșit în 1945, când toate puterile Axei au fost înfrânte.
Principalele teatre de război au fost Oceanul Atlantic, Europa Apuseană și Răsăriteană, Marea Mediterană, Africa de nord, Orientul Mijlociu, Oceanul Pacific și Asia de sud-est și China. În Europa, războiul s-a încheiat odată cu capitularea necondiționată a Germaniei naziste, la 8 mai 1945, dar a continuat în Asia până la capitularea Japoniei - 15 august 1945.A fost  primul razboi in care s-au utilizat arme nucleare.
Europa postbelică a fost împărțită între sferele de influență occidentală și sovietică.





Aliatii-Franta-ulterior Franta libera,Marea Britanie,URSS,Canada,Polonia,Norvegia,Grecia,Regatul Iugoslavei,Luxemburg,Olanda,Belgia,Australia,inclusiv coloniile si tariile ocupate
Aliatii de dupa Pearl Harbour-SUA,Republica Chineza,Mexic,Brazilia,Iran,Irak,Bolivia,Cehoslovacia,Etiopia,Italia etc si alte colonii
Aliatii de dupa Normandia:Romania,Bulgaria,Ungaria,Finlanda,Turcia,Siria etc si alte colonii


Axa:Germania Nazista,Italia Fascista,Japonia Imperiala,Bulgaria,Romania,Ungaria,Finlanda,Irak etc. si tari din S-E Asiei ocupate de Japonia,Italia si Germania


Tari neutre:Irlanda,Spania,Portugalia,Elvetia,Suedia,statele baltice,Mongolia,Afghanistan etc.









7.Razboiul Rece






De ce am numit Razboiul Rece ca fiind WW3?
Iata de ce:

1948 : Blocada Berlinului. Trupele sovietice opresc complet comerțul în Berlinul de Vest, cauzând o criză politică și umanitară. Drept răspuns, aliații occidentali au trimis provizii aeriene;
29 august 1949 : Uniunea Sovietică efectuează, cu succes, primul test cu bombă atomică;
1950 – 1953 : Războiul din Coreea;
12 august 1953 : Uniunea Sovietica testează, cu succes, prima sa bombă cu hidrogen;
26 iulie 1956 – martie 1957 : Criza Suezului;
4 iunie – 9 noiembrie 1961 : Criza Berlinului din 1961.
15 octombrie – 28 octombrie 1962 : Criza rachetelor din Cuba;
Criza rachetelor din Cuba, în 1962, este considerată de specialiști cel mai riscant moment în care ar fi putut izbucni al Treilea Război Mondial.
22 noiembrie 1963-Asasinarea presedintelui american,John F.Kennedy-autorul incert,dar s-a dovedit ca Oswald-presupusul asasin ar fi fost un KGB-ist fapt ce ar confirma ca asasinarea nu a fost planificata din interior,ci din exterior,adica ar fi existat un conflict indirect SUA-URSS,insa ascuns publicului.
noiembrie 1979 : O falsă alarmă la NORAD - complexul militar american din Munții Cheyenne, statul Colorado;
26 septembrie 1983 : Similar, sovieticii au o alarmă falsă dată de un calculator care indica un atac american.

Tabere:
Lumea I
Lumea a II-a
Lumea III care era la mijloc,o victima colaterala a celor doua tabere combatante.






Iata si crizele si razboaiele de pe mai multe continente,fapt ce confirma ca Razboiul  Rece era la nivel mondial.




1941-1950:


  • Războiul civil din China
    Războiul civil din Grecia
    Blocada Berlinului

1951-1960:

  • Războiul din Coreea
    Revoluția din Ungaria
    Criza Suezului
    Războiul din Vietnam
    Criza Sputnik


1961-1970:

  • Ruptura chino-sovietică
    Criza U-2 din 1960
    Războiul civil din Guatemala
    Invazia din Golful Porcilor
    Criza rachetelor cubaneze
    Construirea Zidului Berlinului


1961-1970 (continuare):

  • Primăvara de la Praga
    SALT I
    Destinderea

1971-1980:


  • SALT II
    Războiul civil din Angola
    Invazia sovietică din Afganistan


1981-1990:


  • Mișcarea poloneză Solidaritatea
    Razboiul Irak-Iran
    Glasnost
    Perestroika
    Căderea Zidului Berlinului
    Revoluția de catifea
    Revoluția română

1991:


  • Dizolvarea URSS





Practic,SUA ar fi castigatoarea celui de-al Treilea razboi mondial,iar URSS ar fi tabara invinsa.
Dupa cum observati,in concluzie au avut loc 7 RAZBOAIE MONDIALE in istoria moderna a umanitatii.
Am dovedit ca au existat mai multe razboaie mondiale,doar ca odata cu trecerea timpului,s-au amplificat si au devenit mai distructive.

Asadar,oare cand va incepe cel de-al VIII-lea Razboi Mondial?






sursa:Forumul lui Lovendal-nu fac reclama,doar imi expuneam teoria

alex 2012

Sursa:Documentarul Zeitgeist (2007)



De la punerea bazelor Rezervelor Federale in 1913, un numar de razboaie mari si mici au avut loc. Dintre acestea, trei ies in evidenta – Primul Razboi Mondial, Al doilea Razboi Mondial si Razboiul din Vietnam.



Primul Razboi Mondial



In 1914, in Europa a izbucnit razboiul avand in centru Anglia si Germania. Poporul american nu vroia sa aiba de-a face cu acest razboi. In acelasi timp, Presedintele Woodrow Wilson a declarat public neutralitatea tarii lui. Insa pe ascuns, administratia americana cauta orice scuza pentru a intra in razboi. Intr-o alta constatare a Secretarului de Stat, William Jennings: "Marii bancheri sunt foarte interesati ca tara sa intre in razboi datorita oportunitatilor largi de a face profituri imense."

Este esential sa intelegem ca cel mai profitabil eveniment pentru bancherii internationali care se poate intampla este razboiul. Pentru ca acesta forteaza natiunea sa imprumute si mai multi bani cu dobanda de la Banca Rezervelor Federale.
Consilierul si mentorul lui Woodrow Wilson era Colonelul Edward House, omul care avea relatii stranse cu bancherii internationali ce vroiau razboiul. In stenograma conversatiei dintre Colonelul House, consilierul lui Wilson si Sir Edward Grey, Secretarul pe Afaceri Externe al Angliei, cu privire la cum sa implice America in razboi, Grey intreaba: "Ce ar face americanii daca germanii le-ar scufunda o nava de linie cu pasageri americani la bord?"

House raspunde: "Cred ca o flacara de indignare ar matura America si, prin ea insasi, ar fi suficienta pentru a ne arunca in razboi." Astfel, pe 7 Mai 1915, la sugestia lui Sir Edward Grey, nava "Lusitania" a fost intentionat trimisa in apele aflate sub jurisdictia germanilor, unde se stia ca se afla navele militare germane. Si cum era de asteptat, submarinele germane au torpilat vasul, facand sa sara in aer munitia stocata si ucigand 1.200 de oameni.

Pentru a intelege mai bine natura deliberata a acestei inscenari, sa precizam ca ambasada germana a dat anunturi publicitare in New York Times in care ii avertiza pe oameni ca, imbarcandu-se pe "Lusitania", o fac pe propriul risc, tinand cont ca o nava, care, pe ruta America – Anglia, trece prin zona de razboi, este expusa distrugerii. Asa cum se anticipase, scufundarea "Lusitaniei" a cauzat un val de manie in randul americanilor. Si America a intrat in razboi, la scurt timp dupa.

Primul Razboi Mondial a costat America 323.000 de vieti. J. D. Rockefeller a castigat 200 de milioane de dolari din razboi. In jur de 1.9 miliarde, potrivit standardelor de astazi. Ca sa nu mai spunem ca efortul de razboi a costat America in jur de 30 de miliarde de dolari. Mare parte din ei au fost imprumutati de la Banca Rezervelor Federale, cu dobanda, marind, si pe viitor, profiturile bancherilor internationali.

Al doilea Razboi Mondial

In ziua de 7 Decembrie 1941, Japonia a atacat flota americana la Pearl Harbor, atragand dupa sine intrarea noastra in razboi. Presedintele Franklin D. Roosevelt a numit ziua atacului "o zi a infamiei". O zi a infamiei, chiar asa, dar nu din cauza atacului-surpriza de la Pearl Harbor. Dupa 60 de ani in care au fost aduse la lumina informatii, este clar nu numai ca se stia de atacul de la Pearl Harbor cu saptamani inainte, dar si ca atacul a fost dorit si provocat.

Roosevelt, care provine dintr-o familie de bancheri din New York din secolul 18, al carui unchi, Frederick, a facut parte din Consiliul Fondator al Rezervelor Federale, apara interesele bancherilor internationali, si avea interesul de a intra in razboi pentru ca, dupa cum am vazut, nimic nu este mai profitabil pentru bancherii internationali decat razboiul. In jurnalul sau, pe 25 noiembrie 1941, Secretarul de Razboi al lui Roosevelt, Henry Stimson, nota o conversatie pe care-a avut-o cu Roosevelt.

Dilema era cum sa-i facem sa traga ei primul foc. Era de dorit sa ne asiguram ca japonezii vor fi cei care sa faca asta pentru a nu exista niciun dubiu cu privire la identitatea agresorilor. In lunile premergatoare atacului de la Pearl Harbor Roosevelt facuse aproape tot ce-i statuse in putinta ca sa starneasca mania japonezilor pentru a-i pune pe picior de atac. A interzis toate importurile japoneze de petrol american, a inghetat toate investitiile japoneze in Statele Unite, a avansat imprumuturi publice Chinei Nationaliste si i-a sprijinit militar pe Britanici, ambii fiind inamici ai Japoniei in razboi, practici care, apropo, reprezinta o violare absoluta a normelor de razboi internationale.

Iar pe 4 Decembrie, cu trei zile inainte de atac, serviciile secrete australiene i-au comunicat lui Roosevelt existenta unei forte militare japoneze indreptandu-se spre Pearl Harbor. Roosevelt a ignorat cele spuse. Ceea ce se spera si ce se pregatise a avut loc pe 7 Decembrie 1941, cand Japonia a atacat Pearl Harbor, ucigand 2.400 de soldati. Inainte de Pearl Harbor, 83% din opinia publica americana nici nu vroia sa auda de razboi. Dupa Pearl Harbor, 1 milion de oameni s-au inrolat voluntar.

E important de stiut ca efortul de razboi german a fost larg sustinut de 2 organizatii. Una numita I. G. Farben. I. G. Farben producea 84% din explozibilii Germaniei si chiar si gazul Zyklon B folosit in lagarele de concentrare pentru uciderea a milioane de oameni. Unul dintre partenerii secreti ai I. G. Farben era Compania Standard Oil din America a lui J. D. Rockefeller.

In realitate, Aviatia Germana nu-si putea desfasura operatiunile fara aditivul special patentat de Compania Standard Oil a lui Rockefeller. Bombardarea drastica a Londrei de catre Germania Nazista, de exemplu, a fost posibila datorita combustibilului de $20 milioane livrat de compania lui Rockefeller. Acesta e doar un mic exemplu pe tema despre cum afacerile americane au sprijinit financiar ambele laturi ale celui de-al doilea razboi mondial.

O alta organizatie tradatoare care merita mentionata este Corporatia Unionala Bancara din New York City. Aceasta a finantat nu numai numeroase aspecte ale accesului lui Hitler la putere impreuna cu ajutor efectiv material in timpul razboiului, dar a fost si o banca de spalare a banilor nazistilor care pana la urma a fost demascata ca avand in seifurile sale milioane de dolari ai nazistilor.

Corporatiei Unionale Bancare din New York i s-a aplicat, in cele din urma, sechestrul ca urmare a incalcarii Legii Comertului cu inamicul. Ghici cine era directorul si vice-presedintele Bancii Unionale? Prescott Bush, bunicul actualului nostru presedinte si, desigur, tatal fostului nostru presedinte. Ganditi-va la asta cand aveti in vedere deciziile morale si politice ale familiei Bush.

Razboiul din Vietnam

Declaratia oficiala de razboi a Statelor Unite cu Vietnamul in 1964 a fost precedata de un presupus incident privind atacarea a 2 distrugatoare americane de catre barcile politiei nord-vietnameze in Golful Tonkin. Acesta a ramas cunoscut sub denumirea de Incidentul din Golful Tonkin. Acest fapt izolat a fost pretextul ce a catalizat o desfasurare masiva de trupe si razboiul sangeros ce a urmat.

A fost o problema, totusi. Atacul acesta nu s-a intamplat niciodata. A fost un eveniment complet inscenat pentru a avea motivul intrarii in razboi. Fostul Secretar al Apararii, Robert McNamara, a declarat cativa ani mai tarziu ca Incidentul din Golful Tonkin a fost o greseala, in timp ce multi membri din interior si ofiteri au iesit la rampa, spunand ca a fost o minciuna nascocita. Odata cu inceperea razboiului, a fost considerata o afacere, ca de obicei.



In octombrie 1966, Presedintele Lyndon Johnson a ridicat restrictiile comerciale cu Blocul Sovietic stiind foarte bine ca Sovietele furnizau pana la 80% din resursele de razboi ale Vietnamului de Nord. In consecinta, familia Rockefeller a finantat fabrici din Uniunea Sovietica in care sovieticii fabricau echipament militar si il trimiteau in Vietnam. Finantarea ambelor tabere in acest conflict este doar o fateta a monedei.

In 1985, Regulile de Lupta ale Vietnamului au fost date publicitatii. Acestea aratau, pe larg, ce le era permis trupelor americane sa faca in razboi si ce nu. Erau incluse lucruri absurde, cum ar fi: sistemele anti-aeriene nord-vietnameze sa nu fie bombardate daca nu sunt operationale, niciun dusman nu mai poate fi urmarit odata ce a trecut granita, in Laos sau in Cambodgia, si cel mai relevant dintre toate – tintele strategice de cea mai mare importanta nu puteau fi atacate decat daca initiativa venea de la inaltii oficiali militari. In afara de aceste limitari de tot rasul, Vietnamul de Nord a fost si informat de aceste restrictii si, ca urmare, si-a bazat toata strategia de lupta in functie de limitarile fortelor americane. Acesta este si motivul pentru care razboiul a durat atata timp.

Si concluzia de final este aceasta. Razboiul din Vietnam nu a fost niciodata pornit pentru a fi castigat. Doar intretinut. Bilantul acestui razboi cuprinde 58.000 de americani si 3 milioane de vietnamezi morti.



Razboiul impotriva terorismului

Deci, unde ne aflam acum? 11 Septembrie a fost impulsul de inceput pentru accelerarea planului unei elite nemiloase. A fost un pretext inscenat pentru razboi, deloc diferit de scufundarea Lusitaniei, provocarea de la Pearl Harbor si minciuna din Golful Tonkin. De fapt, daca 9/11 nu ar fi un astfel de pretext de razboi, ar constitui exceptia de la regula. Pretextul a fost folosit pentru declansarea a doua razboaie ilegale, neprovocate, unul impotriva Iraqului
iar celalalt impotriva Afghanistanului.

Dar 9/11 a fost, in acelasi timp, pretextul pentru un alt razboi. Razboiul impotriva voastra! Legea Patriotica, Legea Sigurantei Nationale, Legea Tribunalelor Militare si altele sunt toate concepute, in intregime si cu desavasire, pentru a va distruge libertatile civile si pentru a va limita capacitatea de a riposta impotriva a ceea ce urmeaza.

Ganditorul

Ok. Super trecere in revista a trecutului. Acum cu ce continuam subiectul ? Cu ipoteze asupra prezentuluii si viitorului ...pe aceasta tema ? E voie ?

tractorbeam

Probabil ca urmeaza Razboiul Mondial din Orientul Mijlociu. Israel &USA &NATO  versus Siria, Iran, CSI, China.