Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Legaturi catre stiri interesante!

Creat de jackie28t, 12 Iulie 2006, 01:12:37

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Siberia

Citat din: liviu86 din  23 Februarie 2012, 13:47:10
O noua planeta vizibila de la polu sud.

http://www.youtube.com/watch?v=Qm1rsukApRg&feature=player_embedded#

Posibil sa fie un fake!

Pare sa fie Dione, unul dintre satelitii planetei Saturn.

"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

SLEAH19

Şoc! Se amână sf. lumii.

Specialistii NASA au calculat data la care un asteroid va lovi Terra. ONU dezbate devierea sa.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/nasa-un-asteroid-cat-un-stadion-se-indreapta-spre-terra-specialistii-onu-s-au-intalnit.html
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Cautatorul

"Un fost director din cadrul NASA a fost concediat la sfârșitul anului trecut pentru că a vorbit despre dovezile pe care agenția spațială americană le deține cu privire la anumite structuri de origine extraterestră de pe suprafața lunii.



Într-un filmuleț publicat recent pe You Tube, omul de știință american prezintă imagini cu structurile misterioase de pe suprafața lunii, despre care NASA ar ști de multă vreme, dar ar păstra tăcerea.

VEZI VIDEO aici.

Fired NASA Employee Talks About A Structure On The Moon

Ken Johnston, fost director al Departamentului de Control al Imaginilor și Datelor din cadrul NASA, a lucrat inclusiv pentru agenția spațială lunară în timpul misiunilor Apollo.

Acesta susține că astronauții din misiunile Apollo au adus dovezi fotografice ale unor vechi orașe de origine extraterestră, precum și ale rămășițelor unor tehnologii extrem de avansate prezente pe suprafața lunii.

Potrivit lui Johnston, conducerea NASA i-a cerut să distrugă aceste fotografii, iar el a refuzat. Într-un comunicat al agenției, se arată că demiterea lui Ken Johnston a fost motivată de denigrarea publică a instituției."


http://www.realitatea.net/concediat-de-nasa-pentru-ca-a-vorbit-despre-orase-extraterestre-pe-luna_918283.html

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

liviu86

Incalzirea globala, un proces ciclic firesc sau inceputul unei noi ere glaciare?

  O echipa de cercetatori ai Institutului Tehnologic Massachusetts a inregistrat recent o crestere aproape simultana a nivelurilor de metan la scara planetara, prima de acest fel in ultimii zece ani. Constatarea i-a derutat pe experti, deoarece contrazice teoriile conform carora oamenii ar fi principala sursa a producerii gazelor cu efect de sera.

Aproape un an intreg le este necesar gazelor generate in emisfera nordica puternic industrializata a Pamantului ca sa tranziteze zona mediana a planetei si sa ajunga in emisfera sudica. De vreme ce pe parcursul anului trecut gazele cu efect de sera din toata lumea si-au sporit simultan nivelul, este probabil ca acest lucru sa fie parte a unui ciclu natural si nu rezultatul direct al activitatilor umane. Mai multe milioane de tone de gaz metan nou sunt prezente in atmosfera, ca urmare a acestei modificari subite de nivel. Metanul reprezinta a cincisprezecea parte din totalul de gaze cu efect de seara, dar efectul sau este de 25 de ori mai puternic decat cel al dioxidului de carbon.  Cercetatorii pregatesc studii mai aprofundate ale chestiunii, insa datele ne arata ca stiinta se afla abia la inceputul intelegerii reale a fenomenului incalzirii globale, iar oamenii s-ar putea sa fie mai putin vinovati de aceasta manifestare decat se crede in prezent.

Conform unor sondari recente, se pare ca in lipsa daunatoarei fiinte umane, in numai cateva mii de ani de aici inainte, intreaga emisfera nordica a Pamantului ar fi acoperita de straturi groase de gheata

  Emisiile de gaze cu efect de sera incalzesc atmosfera cu o asemenea eficienta incat urmatoarea era glaciara, presupusa ca fiind cea mai severa in milioane de ani, ar putea fi amanata pe termen nedefinit. "Unii s-ar putea uita la aceasta noua descoperire si ar spune ca dioxidul de carbon este bun pentru noi", sustine liderul studiului Thomas Crowley de la Universitatea din Edinburgh, Scotia. "Insa ideea ca incalzirea globala ar putea fi o stavila in fata unei ere glaciare nu este un motiv de relaxare, pentru ca ne indreptam catre o stare neobisnuita a climei", a adaugat Crowley. In aproximativ 10.000 sau 100.000 de ani, sugereaza studiul, straturi permanente de gheta, de tipul celor care acopera Antarctica, ar creste peste mare parte din Canada, Europa si Asia. "Cred ca nivelurile curente de dioxid de carbon sunt probabil suficiente pentru a preveni acest fenomen sa se intample vreodata", spune Crowley. Desi urmatoarea era glaciara ar fi una neobisnuita, la fel este si climatul instabil pe care oamenii il creeaza prin emiterea cantitatilor uriase de gaze cu efect de sera. Mai sunt multe teste necesare pentru a vedea daca prezicerea este corecta, insa specialistii sunt de parere ca din princina climei denaturate a planetei este posibil sa nu aflam niciodata ce s-ar fi intamplat in conditii naturale in momentul glaciatiunii.

Surse articol:

http://www.220.ro/documentare/Apocalipsa-2012/ScAm0RhHyz/

http://www.descopera.ro/stiinta/5161171-noua-era-glaciara-pamantul-ca-un-bulgare-de-nea

http://www.earth-issues.com/2011/09/13/solar-flare-could-unleash-nuclear-holocaust-across-planet-earth/

http://www.antena3.ro/high-tech/nasa-exploziile-solare-vor-paraliza-pamantul-in-2013-118773.html

http://www.descopera.ro/dnews/3488851-o-noua-era-glaciara-intarziata-de-incalzirea-globala

http://www.timpul.md/articol/nasa-avertizeaza-explozii-solare-in-2013--30434.html

http://www2.nict.go.jp/y/y223/simulation/realtime/

http://stereo.ssl.berkeley.edu/multistatus.php

http://iswa.gsfc.nasa.gov:8080/IswaSystemWebApp/iSWACygnetStreamer?timestamp=2038-01-23+00%3A44%3A00&window=-1&cygnetId=261

http://www2.nict.go.jp/y/y223/simulation/realtime/index.html

http://www.swpc.noaa.gov/alerts/alerts_timeline.html

http://english.pravda.ru/science/earth/07-10-2009/109719-ice_age-0/

http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2008/10jan_solarcycle24/

http://sohowww.nascom.nasa.gov/data/realtime-images.html

http://www.n3kl.org/sun/index.html

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?act=url&hl=ro&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.ro&sl=en&tl=ro&twu=1&u=http://adsbit.harvard.edu/cgi-bin/nph-iarticle_query%3Fbibcode%3D1859MNRAS..20...13C&usg=ALkJrhgyrhakEdmP935X25W-7XY6VEaphw

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?act=url&hl=ro&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.ro&sl=en&tl=ro&twu=1&u=http://adsbit.harvard.edu/cgi-bin/nph-iarticle_query%3Fbibcode%3D1859MNRAS..20...13C&usg=ALkJrhgyrhakEdmP935X25W-7XY6VEaphw

liviu86

Pământul ar putea fi afectat de o catastrofă de proporţii în următorii 10 ani.

Pământul are o şansă de aproximativ 12 la sută să se confrunte cu o mega-erupţie solară, în următorul deceniu. Evenimentul ar putea provoca daune în valoare de miliarde de dolari, iar refacerea ar putea dura până la 10 ani.

Astfel de evenimente extreme sunt foarte rare. Ultima furtună solară, numită Evenimentul Carrington, a avut loc acum 150 de ani şi a fost cea mai puternică din istorie.

Evenimentul a fost observat la data 1 septembrie 1859 de astronomul Richard Carrington. Atunci, particulele de încărcate electric, aruncate în urma erupţiei, au zburat în spaţiu cu o viteză de peste 6 milioane kilometri pe oră. Când au intrat în atmosfera Pământului, particulele au generat aurore boreale splendide, de o intensitate nemaivăzută de oamenii timpului.

Dar aceste fenomene, în ciuda efectelor spectaculoase, pot face ravagii la nivelul sistemelor electrice?

Acum, specialiştii spun că în următorii ani ne-am putea confrunta cu un rival al Evenimentului Carrington, care se pare că va fi de 10 ori mai puternic. Într-o lume dependentă de tehnologie şi electricitate, o furtună de asemenea proporţii ar putea cauza adevărate catastrofe. O întrerupere pe termen lung ar putea determina perturbarea sistemelor de transporturi, comunicaţii, bancar, financiar. De asemenea, s-ar putea produce defecţiuni ale sistemelor de distribuţie a apei potabile şi ale celor de producere a medicamentelor.

Soarele trece printr-un ciclu de 11 ani, în timpul căruia activitatea sa se intensifică şi apoi scade. În timpul maximului solar pe astru se pot observa multe pete solare şi erupţii magnetice enorme. Ocazional, aceste erupţii aruncă jeturi foarte puternice şi trimit în spaţiu particule încărcate electric.

Erupţiile solare de mici dimensiuni au loc rar, dar cele mari sunt adevărate evenimente. Oamenii de ştiinţă au reuşit să estimeze când va avea loc următorul eveniment prin analizarea datelor istorice.

Sursa: http://www.descopera.ro/dnews/9356610-pamantul-ar-putea-fi-afectat-de-o-catastrofa-de-proportii-in-urmatorii-10-ani

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ploile acide: moartea care vine din cer.

Revoluţia industrială, primită cu entuziasm de naţiunile europene, pare să se fi transformat astăzi într-un adevărat monstru, vinovat de efectul de seră şi poluarea galopantă care constituie unul dintre cele mai mari pericole cu care se confruntă specia umană. Iar printre cele mai mari dezastre provocate de activităţile industriale tot mai extinse ale omului se numără aşa-numitele ploi acide. Fenomene a căror intensitate este direct proporţională cu cantităţile de poluanţi chimici eliberaţi în atmosferă, ploile acide trebuie privite cu un plus de atenţie, prin prisma pagubelor însemnate pe care le provoacă nu numai naturii, ci şi construcţiilor ridicate de om.


Cum apar ploile acide?

O ploaie obişnuită este un fenomen meteorologic absolut natural: vaporii de apă din atmosfera terestră se condensează formând nori, apa trecând din stare de vapori în stare lichidă, prin apariţia picăturilor de apă. Când picăturile de apă ating o anumită greutate, gravitaţia le trage spre pământ, sub forma ploilor.

Orice tip de precipitaţii lichide, chiar şi cele din mijlocul teritoriilor sălbatice aflate la mare depărtare de zonele industriale sau oraşe, prezintă o uşoară aciditate a apei rezultate.
Dar când aciditatea depăşeşte limita obişnuită, cu precădere din cauza poluării atmosferice produse de om, atunci avem cu adevărat de-a face cu ploile acide responsabile de atâtea forme de agresiune asupra mediului ambiant.

Aciditatea crescută a ploilor este cauzată în principal de emisiile de dioxid de carbon, oxizi de sulf şi oxizi de azot; moleculele acestor substanţe reacţionează cu moleculele de apă, producând acizi periculoşi. Oxizii de sulf, dioxidul de carbon şi oxizii de azot sunt poluanţi rezultaţi, în bună măsură, din gazele de eşapament ale vehiculelor şi folosirea solvenţilor industriali; cu toate acestea, sursele principale ale acestor poluanţi sunt procesele industriale ce implică arderea combustibililor fosili, de pildă producerea de electricitate prin intermediul arderii cărbunilor.
E drept, oxizii de azot pot apărea în cantităţi consistente în atmosferă şi în urma unor fenomene naturale, precum fulgerele, iar oxizii de sulf apar în concentraţii mari şi în urma erupţiilor vulcanice. Dar acestea sunt fenomene izolate, pe când poluarea datorată proceselor industriale este o problemă cronică.

Precipitaţiile acide pot apărea şi în cazul ninsorilor sau lapoviţei, dar frecvenţa cea mai mare s-a înregistrat în cazul precipitaţiilor lichide, sub formă de ploaie.
Prima mărturie istorică asupra ploilor acide datează din secolul al XVII-lea şi aparţine lui John Evelyn, un cronicar britanic care a scris despre efectul eroziv al ploilor asupra calcarului şi marmurii clădirilor şi statuilor. În anul 1852, în plină Revoluţie Industrială, când efectul distructiv al acestor fenomene era şi mai intens, Robert Angus Smith, un chimist scoţian, a studiat în premieră legătura dintre poluarea atmosferică şi ploile acide care cădeau în oraşul Manchester.

Cu toate acestea, forţa şi influenţa marilor companii industriale au stăvilit cercetările care ar fi putut duce la condamnarea poluării şi a ploilor acide, pentru o perioadă de peste 100 ani. Abia în anii 1960-1970, oamenii de ştiinţă au reînceput să studieze ploile acide.


Despre impact şi pericole.


Efectele ploilor acide sunt numeroase şi, din nefericire, toate sunt negative - atât pentru natură, cât şi pentru oameni. Apele cu concentraţii mari de acid, care cad din cer, au un impact devastator asupra pădurilor, solului, cursurilor de apă şi apelor stătătoare.

Numeroase specii de insecte şi de nevertebrate acvatice, cu rol esenţial în habitatele respective, sunt ucise de aciditatea ploilor.
Ploile acide care cad pe sol determină eliberarea unor cantităţi mari de aluminiu din compuşii ce conţin acest metal, iar aluminiul astfel eliberat ajunge în ape. Aici, concentraţiile mari de aluminiu (un metal cu efect toxic asupra multor speci de vieţuitoare) cresc pe măsură ce scade valoarea pH-ului (o unitate de măsură a acidităţii/alcalinităţii unei substanţe) şi au efecte distrugătoare asupra populaţiilor de animale din apă.

Spre exemplu, în apele cu un pH mai mic de 5, puietul de peşte nu poate ecloza, iar peştii maturi mor încetul cu încetul. Ploile acide au eliminat insectele şi peştii din numeroase râuri şi izvoare din Statele Unite.
Solurile pot fi afectate serios, deoarece chimia şi biologia lor au mult de suferit. Unele bacterii nu suportă schimbările drastice ale pH-ului şi mor. Enzimele altor specii de bacterii sunt denaturate şi îşi modifică funcţionarea. Ploile acide concentrează depunerile de aluminiu şi sărăcesc solul de nutrienţi şi minerale esenţiale precum magneziul şi calciul.
Alte ecosisteme foarte vulnerabile sunt pădurile de mare altitudine, deseori înconjurate de nori şi ceaţă acidă.

Ploile acide, în combinaţie cu alţi factori negativi precum seceta prelungită sau invaziile unor specii de insecte dăunătoare, provoacă distrugeri de anvergură pentru multe suprafeţe întinse de pădure. Efectul ploilor acide asupra copacilor poate fi observat cu ochiul liber îndeosebi primăvara şi vara, când numeroase frunze mor înainte de vreme, trecând de la stadiul verde direct la cel uscat, fără a se mai îngălbeni.
Ploile acide sunt un pericol constant şi la adresa clădirilor şi monumentelor istorice ridicate de om. În special statuile sau edificiile din marmură sau calcar, roci care conţin cantităţi mari de carbonat de calciu, sunt afectate de aciditatea crescută a precipitaţiilor.

Acizii din picăturile de ploaie reacţionează în timp cu compuşii de calciu din aceste roci, ceea ce duce la apariţia unui strat de gips. Efectele acestei reacţii chimice se pot observa îndeosebi în cimitire, unde crucile şi plăcile de morminte sunt adesea făcute din marmură.
Nici metalele nu sunt cruţate: ploile acide distrug straturile protectoare de vopsea şi corodează metalul. În special fierul, oţelurile, cuprul şi bronzul sunt vulnerabile la acţiunea picăturile acide.
Oamenii nu par a fi afectaţi de contactul direct cu ploile acide. Acizii din picăturile de ploaie sunt îndeajuns de diluaţi încât să nu afecteze epiderma umană. Cu toate acestea, concentraţia crescută a particulelor de dioxid de sulf si oxizi de azot din aerul de sub norii care toarnă ploi acide poate duce la probleme cardiace şi respiratorii, inclusiv astm şi unele forme de bronşită.

Pe o hartă a zonelor cele mai afectate de ploile acide pe plan global, se evidenţiază estul Statelor Unite, sud-estul Canadei, coasta de sud-est a Chinei şi insula Taiwan, precum şi o mare parte a Europei de nord-est, care începe din Polonia şi se extinde mult în nord spre Peninsula Scandinavă.


Cum luptăm împotriva lor?


Conştienţi de pericolul reprezentat de aceste ploi, oamenii şi-au intensificat cercetările în domeniu şi se studiază încă unele măsuri menite să limiteze atât cauzele, cât şi efectele.
Problema cea mai mare rămâne poluarea atmosferică, iar pentru limitarea acesteia, omenirea duce o luptă în care au început să se întrevadă unele succese.

Tot mai multe termocentrale pe cărbuni folosesc tehnologii de desulfurizare, pentru a "curăţa" gazele emise de sulf. O astfel de staţie de desulfurizare poate elimina circa 95% din conţinutul de sulf al gazelor emise în atmosferă. În unele zone, sulfaţii obţinuţi în cadrul acestui proces sunt vânduţi companiilor chimice sub formă de gips de înaltă puritate, alcătuit din sulfat de calciu.
Cu toate acestea, din nefericire, efectele ploilor acide vor afecta şi generaţiile viitoare. Totuşi, se întrevăd şi veşti bune.

Dezvoltarea pe scară largă a vehiculelor ecologice, care nu vor mai consuma combustibili fosili, se va constitui probabil în cea mai mare "lovitură" dată ploilor acide.
În schimb, tratarea apelor afectate de scăderea pH-ului în urma ploilor acide este o soluţie aplicabilă doar la scară mică.

Oricum, toate studiile în domeniu au concluzionat că o reducere semnificativă a emisiilor de oxizi de sulf în atmosferă va duce la scăderea considerabilă a ratei ploilor acide.
În rest, o vizită într-o pădure "arsă" de ploile acide sau contemplarea unor clădiri afectate de acest fenomen oferă o viziune mai mult decât realistă asupra a ceea ce ne aşteaptă în viitor, în cazul în care omenirea nu va stopa cât mai repede precipitaţiile corozive.

Sursa: http://www.descopera.ro/stiinta/9352608-ploile-acide-moartea-care-vine-din-cer

jean

   Cercetătorii Universităţii Penssylvania, din Statele Unite, au realizat prototipul unui dispozitiv care poate genera energie electrică din apă reziduală. Mai mult, în acelaşi timp, acest dispozitiv tratează și curăță apa.
Echipa de cercetători a Universităţii Pennsylvania, condusă de prof. Bruce Logan, susţine în studiul publicat în revista Science că invenţia lor poate fi o soluţie de furnizare a apei curate şi simultan a energiei pentru ţările în curs de dezvoltare.
Articolul poate fi citit pe Stiinta si Tehnica.com
http://www.stiintasitehnica.com/energie-ecologica-electricitate-din-apa-reziduala_1224.html
Adevarul este dincolo de noi

Quicksilver

Aşa-zisele piramide descoperite în urmă cu şase ani în apropierea capitalei bosniace Sarajevo radiază energie, conform unui anunţ făcut la Ljubljana de americanul de origine bosniacă Semir Osmanagic, un pasionat de arheologie, care le-a descoperit în premieră în 2006, şocând comunitatea arheologilor locali, transmite portalul earth-chronicles, citat de Agerpres.

Câteva dintre formaţiunile piramidale bosniace au un câmp energetic puternic, potrivit acestuia. 'Cu ajutorul fizicienilor şi specialiştilor în ingineria electrică am demonstrat că partea de sus a "Piramidei Soarelui" radiază o energie ce vine din adâncurile ei', a spus Osmanagic, indicând că astfel de anomalii se pot observa şi la câteva piramide de alături.

Sub 'Piramida Soarelui', un grup de arheologi, sub conducerea lui Osmanagic, a mai descoperit tuneluri subterane cu o lungime de câţiva kilometri. Deocamdată, aceştia au reuşit să cureţe un tronson de 600 de metri de tunel, deschis deja accesului public.

Piramidele din Bosnia au fost descoperite în 2006, în apropiere de satul Visoko, situat la aproximativ 30 km nord-vest de capitala Sarajevo.Toate sunt acoperite cu un strat gros de sol şi până atunci au fost considerate simple coline. Cea mai înaltă dintre ele măsoară 70 de metri şi era cunoscută ca dealul Visocica până în momentul în care a fost denumită 'Piramida Soarelui' de Osmanagic, un personaj controversat, a cărui 'descoperire' a fost puternic contestată de comunitatea arheologilor din Balcani, care susţine că dealurile de lângă Visoko sunt formaţiuni geologice naturale şi nicidecum piramide.

Arheologul crede că structurile piramidale descoperite de el sunt făcute de mâna omului şi au fost construite aproximativ în secolul al XII-lea î.Hr. de vechii iliri. Dacă această ipoteză ar fi corectă, atunci acestea ar fi de trei mai vechi decât 'surorile lor' de la Giza (Egipt).

Sursa: http://www.realitatea.net/piramidele-descoperite-in-urma-cu-sase-ani-in-bosnia-radiaza-energie_919961.html
You are here on Earth at this time because you chose to be ... So stop whining about it!

fiulploii

Citat din: Quicksilver din  05 Martie 2012, 22:33:40
Câteva dintre formaţiunile piramidale bosniace au un câmp energetic puternic, potrivit acestuia. 'Cu ajutorul fizicienilor şi specialiştilor în ingineria electrică am demonstrat că partea de sus a "Piramidei Soarelui" radiază o energie ce vine din adâncurile ei', a spus Osmanagic, indicând că astfel de anomalii se pot observa şi la câteva piramide de alături.

Vreau sa zica cineva si numele specialistilor in ingineria electrica ( sic! ) si a fizicienilor respectivi . Si as mai dori si un rezumat al metodelor prin care s-a demonstrat ca respectivele formatiuni radiaza energie .
Pana atunci totul e ...abur .

Aliosa

Citat din: Quicksilver din  05 Martie 2012, 22:33:40
Câteva dintre formaţiunile piramidale bosniace au un câmp energetic puternic, potrivit acestuia. 'Cu ajutorul fizicienilor şi specialiştilor în ingineria electrică am demonstrat că partea de sus a "Piramidei Soarelui" radiază o energie ce vine din adâncurile ei', a spus Osmanagic, indicând că astfel de anomalii se pot observa şi la câteva piramide de alături.


Arheologul crede că structurile piramidale descoperite de el sunt făcute de mâna omului şi au fost construite aproximativ în secolul al XII-lea î.Hr. de vechii iliri. Dacă această ipoteză ar fi corectă, atunci acestea ar fi de trei mai vechi decât 'surorile lor' de la Giza (Egipt).

Sursa: http://www.realitatea.net/piramidele-descoperite-in-urma-cu-sase-ani-in-bosnia-radiaza-energie_919961.html
Ce tip de energie radiaza ca tot nu am inteles? Tot aud chestii de genul "radiaza energie" si daca tot sunt generatoare de energie poate le folosesc si ei pe post de baterii , asta daca e energie electrica evident .
Daca au fost construite in secolul 12 i.Hr. cum naiba sunt mai vechi decat cele din Egipt care dateaza minim din secolul 17 i.Hr.  ???
Stiriile devin din ce in ce mai hilare in ultima vreme, indiferent de sursa realitatea, antena chiar si cnn .

StarDust

#2290
Mercedes a prezentat o noua masina pe propulsie F-cell, ocazie cu care s-au straduit sa o faca si invizibila.  :wink:
Dat fiind faptul ca "invizibilitatea" ne intereseaza pe aici, e o stire interesanta  :-D

http://www.gandul.info/magazin/foto-video-mercedes-a-prezentat-masina-invizibila-9371175
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

acme

We're born alone, we live alone, we die alone.

acme

Sonda Cassini (lansata in 1997) a descoperit oxigen in atmosfera lui Dione (satelit al lui Saturn)
http://www.presstv.ir/detail/229939.html
We're born alone, we live alone, we die alone.

Siberia

#2293
Soarele isi face de cap.
   Pentru ziua de maine - 8 martie - se asteapta o puternica furtuna geomagnetica causata de masa coronara solara ejectata in urma unei eruptii solare din clasa X5 (nu e BMW :-D)
   O alta eruptie solara din clasa X a avut loc in ziua de 5 Martie si astazi Pamantul era deja afectat de o furtuna geomagnetica mai slaba in intensitate.

GEOMAGNETIC STORM UPDATE: A CME propelled toward Earth by this morning's X5-class solar flare is expected to reach our planet on March 8th at 0625 UT (+/- 7 hr). Analysts at the Goddard Space Weather Lab, who prepared the CME's forecast track, say the impact could spark a strong-to-severe geomagnetic storm. Sky watchers at all latitudes should be alert for auroras.
http://www.spaceweather.com/

Apropos: exista vreo legatura intre activitatea solara si activitatea seismica de pe Pamant ?
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

horia2008

LEGO bate ARCA  :roll: :-D :-D

http://science.hotnews.ro/stiri-spatiul-11692087-video-romanul-raul-oaida-trimis-spatiu-naveta-din-lego.htm
Citat
Raul Oaida a fabricat o naveta spatiala din piese Lego si a reusit sa o lanseze pana la altitudinea de 35.000 de metri. Naveta in miniatura a fost fixata unui balon cu heliu si dotat cu o camera video. Romanul si-a urmarit pas cu pas creatia pana cand aceasta a aterizat la 240 de kilometri departare de locul de lansare.
Din cauza birocratiei existente in Romania, Oaida a ales ca lansarea sa se desfasoare pe teritoriul Germaniei, unde autoritatile au raspuns pozitiv propunerii lui.
sursa: hotnews.ro