Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Decembrie 1989 (pentru cunoscatori)

Creat de baaron, 30 Ianuarie 2007, 19:00:51

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ghinionuldracului

Citat din: romulus din  25 Februarie 2009, 21:39:48
Cred ca da ! In UE .
Am zis !


In UE vom fi intradevar impreuna, dar ne vom simti singuri=izolati in continuare !

Adica: teoretic vom fi cu sufletu`n RAI,  dar practic vom fi tot cu ........... sula`n coaste !

romulus

Multe depind insa si de Maica Russia .
In cazul unei evolutii nasoale a situatiei ei pe plan international si /ori national e posibil ca sula sa se mai .....toceasca . Concomitent ori coroborat   cu actiunile noastre concrete pe aceeasi directie . Daca  vor fi ca pana acu' , vai de mamaliga noastra ....
Am  zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Kbal

#302
Mai sunt cateva zile pana la alegerile parlamentare in Moldova, mai exact pe 4 aprilie 2009.Din actualele sondaje se pare ca Partidul Liberal va castiga, si eu sunt mai mult ca sigur ca vor castiga, se poare ca sa produs o constientizare la nivel natinal pe meleagurile dansilor, si nu se vor mai lasa pacaliti. Prin urmare daca PL va castiga alegerile, va vea posibilitatea de a-si alege si presedintele care va fi fara doar si poate Dorin Chirtoaca,un baiat tanar, roman si patriot de exceptie, actualul primar al Chisinaului.Se pare ca si relatia Chirtoaca-Basescu este una buna si cooperanta, chiar si in ciuda piedicilor si abuzurilor facute de comunisti.Abea astept ziua de 4 aprilie, sper ca va fi favorabila romanilor nostri de peste prut.Cat despre o viitoare unire d.p.d.v. politico-teritorial mai putin conteaza,atata timp cat vor scapa de "ciuma rosie", e o chestiune de constiinta care pe mine ma bucura pentru dansii, si oricum si o unire in adevaratul sens al cuvantului este Posibila !

Poate ma credeti putin visator dar mai vorbim prin 2010 !

P.S. Romulus, cam slabe sanse pentru Rusia sa mai faca vreo miscare gresita cu noi, cu Georgia lea mers, cu noi nu le mai merge, din cauza NATO.
Only the best is good enough ...

ghinionuldracului


Kbal,


Eu zic sa ne respectam vecinul de la rasarit, deoarece "prietenii" vin si pleaca, dar vecinul ramane vesnic=etern vecin !

Cred sincer ca Rusia nu are la ora asta absolut nicio greata fata de nimeni !

Ba chiar cred ca Rusia a anticipat - si s-a si pregatit din toate punctele de vedere - pentru un eventual conflict cu orice mare putere, prin faptul ca a prelungit valabilitatea unui mandat prezidential de la 4 la 6 ani, de curand si cred ca deloc intamplator.

Gestul de a taia gazele UE, a fost cel mai elocvent mesaj - subliminal - in privinta faptului ca: Rusia se pisa pe orice tip de scut.

NATO mai are putin si lesina pe toate fronturile alea pe care le-a deschis peste puterile ei: umane, materiale si financiare, la fel ca si America.


Prietenia sincera intre popoare, respectul reciproc intre guvernarile tripartite, si renuntarea la provocari si abuzuri din toate cele 3 partile, sunt singura sansa REALA, ca Rusia sa fie vreodata de acord cu o RE_UNIFCARE - PASNICA SI DE DURATA - A REPUBLICII MOLDOVA CU ROMANIA.


Cautati si profitati de OMENIA de care da dovada Presedintele Vladimir Putin in relatiile cu popoarele oneste=deschise fata de Rusia.

Kbal

Nu stiu ce sa spun, ma bucur insa ca esti de aceiasi parere fata de fratii de peste prut nu "vecinii"  :-D, cum spunea Vieru, Romania e o tara plina de istorie, munti,campii, cantece si granite. In ce tine de Rusia, cel putin la suprafata, mie mi da senzatia ca sunt intr-o mare decadere d.p.d.v. economic dar si militar. Nu stiu, poate ma insel, nu prea le am cu politica externa .
Only the best is good enough ...

Kbal

Spionul eston care a vandut Rusiei secrete NATO avea contacte in 15 þãri europene

Herman Simm, fost responsabil al Ministerului eston al Apãrãrii, condamnat pentru spionaj in favoarea Rusiei la 12 ani de detenþie, avea contacte in 15 þãri europene, unde cãlãtorea fie in interes de afaceri, fie in timpul liber, a declarat purtãtorul de cuvant al Parchetului eston citat de AFP si NewsIn. Herman Simm a fost condamnat miercuri la 12 ani ºi ºase luni de detenþie, pentru cã a vandut secrete ale NATO Rusiei, a anunþat tribunalul din Tallinn. "A pledat vinovat. Acesta este motivul pentru care procesul a fost scurt", a declarat purtãtoarea de cuvant a tribunalului, Kristina Ots.
"Cand ai fãcut ce am fãcut eu, trebuie sã suferi consecinþele", a declarat Simm intr-o inregistrare video datã publicitãþii de Parchet dupã procesul cu uºile inchise. "Da, am lucrat pentru serviciile de informaþii externe. Da, ºtiam cã oamenii cãrora le-am furnizat informaþii erau membri ai serviciilor ruse de informaþii", a adãugat el.
Simm, in varstã de 61 de ani, a ocupat diverse funcþii in Ministerul eston al Apãrãrii, in perioada 1995-2006. Anterior, a fost ºeful poliþiei naþionale, dupã o indelungatã carierã de poliþist in perioada sovieticã.
Intre 1995 ºi 2008, el a transmis Moscovei in total 2.098 de documente secrete despre politica de apãrare, relaþiile militare externe ºi sistemele de informaþii ale Estoniei, a precizat Gerrit Maesalu, purtãtor de cuvant al Parchetului eston. "El a transmis ºi sute de documente secrete pe care Estonia le-a primit in cadrul acordurilor incheiate cu alte þãri", a adãugat el.
Comentand cazul lui Simm, un politician eston, europarlamentarul Tunne Kelam, declara anul trecut pentru NewsIn cã tactica Rusiei este "de a-ºi extinde influenþa in toate statele membre UE, pentru a recaºtiga controlul asupra fostelor republici sovietice ºi pentru a slãbi UE".
"Cum Rusia pare a dispune de resurse nelimitate in acest moment, impresia mea este cã a lansat o campanie masivã de a influenþa in plan intern statele membre, abordand oficiali inalþi, oferindu-le ºi chiar plãtindu-le bani", a explicat europarlamentarul eston Tunne Kelam, in varstã de 72 ani, care este o figurã prominentã a disidenþei estone din era sovieticã ºi un critic deschis al politicilor lui Vladimir Putin.

http://www.ziua.net
Only the best is good enough ...

mirela

Se implinesc 20 de ani de la "Rivalutia Romana",si ma intreb oare cind cei vinovati vor fi pedepsiti sau cel putin aratati cu degetul in mod deschis.Sa mai cred in dreptatea pe care o face "justitia" ? sau...Am pornit de la o minciuna si continuam cu alte minciuni.Celor vinovati pentru singele varsat in decembrie le doresc sa cunoasca durerea si disperarea unui parinte care si-a pierdut copilul sau a unei sotii ce si-a pierdut sotul, sau de ce nu si mai rau.

lylyt_ice

 Ah.... Mirela, in afara de suspinele si neputinta celor ce sufera nu mai exista nimic pur in Romania! Restul este MURDARIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

romulus

Citatsau cel putin aratati cu degetul in mod deschis
Iti arat eu doi indivizi :
1. GORGE BUSH  (senior);
2. MIHAIL GORBACIOV ; " prieten " apropiat al Doamnei de Fier - care l-a "subjugat" cu farmecele ei cat timp individul era la post in GBR !
Restul , plevusca, executanti, gura casca , prostie (muuuuuuuuuuuuuulta), sange nevinovat, profitori, tehnica de manipulare & influentare psi.................ca la mosii lui Nenea Iancu !

Mai vrei ?
Citeste cu atentie si cum incepe subiectul asta ! Sunt si unele lucruri adevarate .

Citatneputinta celor ce sufera nu mai exista nimic pur in Romania

De ce vezi "neputinta" ca fiind " pura" nu pricep draga Lylyt ! :?
Nu stiu daca observasi dar fura la putere tot soiul de .....batatori cu pumnul in pept:
- ca ei vor "dezvalui" ADEVARUL , ca numai ei il detin; ca ei  mai bine vor muri dar tot spun adevarul !!!
Ma gandesc la "gasti" cum au fost cele reunite mai intai in FSN, apoi in CDR, apoi in diverse alte  ALIANTE ( DA, BA, NAna   si alte rahaturi )
Ei si ? In afara de faptul ca s-au repezit, care mai de care, pe cadavrul "tarisoarei" sa fure cat mai mult, sa se imbuibe ei si neamul lor pana la a saptea spita, ce s-a mai intamplat ???
Raspuns: absolut nimic, nimic, nimic !!
Pe bune: parca  era mai bine pe vremea lu' nea Nicu ! Se imbuibau mai putini.......
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

lylyt_ice

 Da ...e neputinta pura, lustruita, sclipitoare, lucie.....nu am vrut sa o numesc direct saracie fortata...si bine inteles, suspinele fac parte din mixtura durerii care chinuie sufletul Romanesc.
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

mirela

Ma refeream la justitia romana sa-mi arate pe cei vinovati. Personal am fost in strada in acele zile, am avut arma la cap,stiu cine sint vinovati de magaria singeroasa din decembrie.Am vazut lucruri de despre care nu am vorbit niciodata pentru ca oricum imi raceam gura de pomana.Pe cei care au gindit nu pe cei care au executat, ii doresc in fata justitiei.Cei care au executat sint probabil soldati ce au depus un juramint sa indeplineasca ordine.Pe cei care i-au trimis sa ucida oameni fara aparare ii vreau pedepsiti sau cel putin aratati.Imi doresc sa apara in cartile de  istorie adevarul despre 1989.Nicolae Iorga scria" ca ce este un popor care nu-si cunoaste istoria, este ca un copil care nu-si cunoaste parintii".

adi_drula

Citat din: mirela din  28 Februarie 2009, 00:18:20
Ma refeream la justitia romana sa-mi arate pe cei vinovati. Personal am fost in strada in acele zile, am avut arma la cap,stiu cine sint vinovati de magaria singeroasa din decembrie.Am vazut lucruri de despre care nu am vorbit niciodata pentru ca oricum imi raceam gura de pomana.Pe cei care au gindit nu pe cei care au executat, ii doresc in fata justitiei.Cei care au executat sint probabil soldati ce au depus un juramint sa indeplineasca ordine.Pe cei care i-au trimis sa ucida oameni fara aparare ii vreau pedepsiti sau cel putin aratati.Imi doresc sa apara in cartile de  istorie adevarul despre 1989.Nicolae Iorga scria" ca ce este un popor care nu-si cunoaste istoria, este ca un copil care nu-si cunoaste parintii".

O singura intrebare - Care justitie?????????????

romulus

Citat" ca ce este un popor care nu-si cunoaste istoria, este ca un copil care nu-si cunoaste parintii".
Ia vezi tu, asta de mai sus era unul din citatele preferate ale lui Ceausescu !!!!

CitatPersonal am fost in strada in acele zile, am avut arma la cap,stiu cine sint vinovati

Iti dau un sfat prietenesc Mirela : scrie o carte pe tema asta , poate ai si succes cu ea daca lucrurile sunt inedite !

CitatPe cei care au gindit nu pe cei care au executat, ii doresc in fata justitiei

Asa si ? Daca apar acolo ce ? Nu vezi cum scapa de faimoasa ta " justitie"  violatori, criminali, talhari, ...
Sa presupunem ca faci un efort supraomenesc si TU ii aduci in fata justitiei . Ei si ?
Maine vor pleca linistiti cu mainile in buzunar si  vor sfida in continuare o tara/lume intreaga .
Hai sa nu fim naivi!
Nu justitia, alta ar fi solutia, dar din pacate - nu o pot expune aici !
Am zis !

"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Kbal

Only the best is good enough ...

Kbal

Agentul Ucrainei la Haga: Bucurestii si Kievul nu au pierdut teritorii, dar Ucraina a castigat cele mai multe zacaminte din Marea Neagra.

http://www.ziua.net/news.php?data=2009-03-02&id=22257

Only the best is good enough ...