Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Diverse => Subiect creat de: edi din 19 Mai 2006, 02:15:53

Titlu: Cum a aparut viata pe Pamant?
Scris de: edi din 19 Mai 2006, 02:15:53
Eu cu intrebarea asta ma ocup la scoala momentan si vreau sa aud si niste pareri de la alti sunt foarte curios ce teorie voi auzi in urmatorul timp!!!
Titlu: Raspuns: Cum a aparut viata pe Pamant?
Scris de: Necunoscutul din 19 Mai 2006, 14:23:53
  Cum a aparut viata, hmmm.... sa vedem... pai toata lumea spune ca viata a aparut mai intai in marile si oceanele lumii.


8-)
Titlu: Raspuns: Cum a aparut viata pe Pamant?
Scris de: dacian_a din 19 Mai 2006, 15:23:17
Cum a aparut viata pe Pamant... Hmmm...A fost adusa de altundeva? Au fost mai multe incercari si specii care s-au adaptat? E "cineva" care ne-a plantat aici? Lasand la o parte toate  dogmele, impuse prin definitie drept adevaruri incontestabile si pe care le poti gasi prin carti/pe internet/de la "profesionisti" scoliti in acest sens, ar putea sa existe o sumedenie de alte posibilitati, mai ales daca stai sa studiezi civilizatiile mai vechi, dezvoltarea si evolutia Pamantului atat din punct de vedere fizic cat si chimic. Chiar incercarile de explicare ale Bibliei, referitoare la religie care a aparut muuult mai tarziu, pot sa iti dea unele idei si ipoteze.
Titlu: Raspuns: Cum a aparut viata pe Pamant?
Scris de: Necunoscutul din 19 Mai 2006, 15:26:04
  Sau probabil ca viata a fost adusa pe planeta noastra de asteroizi, se stie ca bacteriile pot supravietui in vid...


8-)
Titlu: Raspuns: Cum a aparut viata pe Pamant?
Scris de: dacian_a din 19 Mai 2006, 15:35:36
Intr-adevar sunt multe teorii referitoare la acest aspect, al bacteriilor, al microorganismelor "cazute" din intamplare pe Pamant. Dar, interesant e sa te gandesti la faptul ca de-a cursul existentei sale, civilizatia umana s-a lovit din cand in cand si de alte forme de viata, sau civilizatii,  cum au influentat sau au ajutat acestea la dezvoltarea si formarea formelor de viata de pe Pamant.
Titlu: Raspuns: Cum a aparut viata pe Pamant?
Scris de: toma din 19 Mai 2006, 18:15:27
Interesanta intrebare...greu de raspuns....
Teoriile sint multe, incepind cu Vechiul Testament, care respecta destul de bine teoria Kant-Laplace privind aparitia Universului a Pamintului si a vietii pe acest bulgare de tarina si teminind cu interventia extraterestrilor!
Teoriile sint, in general, trei: evolutie din zeama primordiala, din lava vulcanilor sau contaminarea prin intermediul meteoritilor. E clar ca evolutia si-a urmat un curs firesc, cu salturi si incidente datorita, se pare, influentei radiatiilor cosmice si a diferitelor catastrofe la scara planetara. Cit despre interventia extraterestrilor....ramine la stadiul de visare si SF. Daca esti atent la aceasta varianta lipsesc, nu verigi, ci lanturi intregi :lol: