Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Codex Alimentarius

Creat de Urban, 11 Februarie 2009, 21:02:09

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

andrei

  Fii fericit!Acum ai parte de Mickey Mouse tot timpul. :-D :-D :lol:
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

Xanadron

#121
Citat din: andrei din  10 Ianuarie 2013, 02:18:47
  Fii fericit!Acum ai parte de Mickey Mouse tot timpul. :-D :-D :lol:

Cred ca-s doar clonele lui Mickey :lol: - originalul a dat coltzu' rontzaind GMO frankenfoods de la McDonalds & Co. Care au insa toate E-tichetele-n regula - te iubim, Codex-A! :wink:
(au mai fost postate linkuri catre studiile cu soarecii cancerosi dupa primele mese cu grane GMO)

Serios acum, pina si viermisorii par sa fi intrat in greva foamei si nu mai ataca niste mere/pere etc "genetic modified". Probabil s-au reprofilat pe mortii de boli cronice "inexplicabil" de raspindite de-o vreme (la fel, s-au postat aici studii despre rezistentza la putrezire sub pamint a mortilor din ultimele decenii, indopati cu E-uri legale si-n Codex-A; au devenit deci "marfa" vesnic proaspata si ei, nu?).

Viermisorilor ar fi si culmea sa le mai placa de fapt apa colorata si-un pic dulce de sub cojile lucioase ale fructelor, de parca-s trase-n Photoshop. :| Asta-i simpla explicatie, nu savantele consideratii despre binefacerile rezistentei plantelor GMO la paraziti, fungi etc.

Gata, va las sanatosi, eu ma duc sa rontzai 26,5 piersici ca sa simt c-am mincat una din 1951.
(as minca 53, da-i riscant; zic si eu... la plesneala, sa nu crap).  :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mariusvlad

Eu sunt curios care vor da primii coltul: cei care consuma aceste alimente convinsi fiind ca nu sunt nocive sau cei care se consuma convinsi de faptul ca cineva ii va otravii. Eu zic ca si placebo te poate omora, sau gresesc?

SLEAH19

Citat din: andrei din  10 Ianuarie 2013, 02:18:47
  Fii fericit!Acum ai parte de Mickey Mouse tot timpul. :-D :-D :lol:

C'est un peu trop tard. Toate au vremea lor . Acum mă uit la desene animate numai dacă sunt cu Megan Fox.

Andrei, când erai copil, auzeai vag că au fost portocale la Alimentara . Acum sunt prin toate intersecţiile.
                                                                                                                                                                           Eşti fericit?
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

andrei

   Cu portocalele da. Cu Mickey Mouse nu prea ma impac. :-D Si Mickey Mouse e peste tot.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

ryn

Eu cred ca este incorect sa atragem atentia asupra prostiilor pe care suntem obligati sa le mancam, noi, parintii nostrii sau bunicii, asta ca sa nu mai vorbesc de copii. Daca unii decid pentru noi si ne baga pe gat toate porrcariile, ce putem face? Ca nu o sa ma duc eu la taran sa ii explic ca in '95 nu-s ce firma americana vindea pe piata seminte de porumb modificate genetic - " alooo, nea Mardare, alea face buba bre! - iti moare porcu-n cotetz! Faci CANCER nea Mardare!" ca el tot o sa imi raspunda ca se trateaza cu tzuica si ca il doare-n cot! Degeaba va povestesc ca de la Dej si Ana Pauker s-a zis ca nu trebuie sa tratezi cu azotati culturile, sau sa va povestesc ca in patria usturoiului sau a rosiei, eu cu manutza mea am dus samanta romaneasca sa inlocuiasca agricultorul samanta de import, ca sa nu mai vorbesc de politicianul care pune otrava pe farfuria romanului si el isi comanda papa bun de afara, sau are ferma numai pentru consumul personal... In van! Ca tot E-uri B-uri si X-uri o sa mancam (x vine de la ochiishorii decedatilor din pochemoane)! Eu zic asa: hai sa dam si alternativa la aceasta grozavie, ca ne racim gura de pomana, ca oricum nimeni nu o sa aiba mai multa grija de noi si de familia noastra decat NOI. N-am chef sa transform forumul in carte de bucate , cu retzetar si alea alea. Dar, hai sa facem o lista de alimente si produse alimentare strict necesare (cine vrea sa bea cola, sau sa manance cartofi de la mec, sa ii fie de bine!) si sa gasim solutii naturale, viabile, aplicabile in orice casa, ca sa evitam otravirea. Acu , nu va pun sa cresteti gaini in baie si porci in balcon, nici sa ii umplem de bani pe asa zisii negustori de pui de closca bio. Ci sa atragem atentia, ca mai exista si alte alternative la ceea ce gasim pe piatza. Cu cat cumparam mai putine produse modificate genetic sau care contin E-uri, cu cat ne limitam a mai consuma aceste porcarii, cu atat vom fi mai grijulii fata de noi si semenii nostri. Astept...
(... ma, sa nu ma tinetzi mult...  :-D )

mariusvlad

Hai sa spar eu gheata...
Toti aveti prieteni pescari. Ii puteti convinge foarte usor sa ii cumparati pestii pescuiti din rauri naturale, nu pe cei din lacuri amenajate. Pescarii de obicei merg in gasca asa ca puteti baga si la congelator. Daca ii prindeti chiar voi...norocosilor.
Neext...

ryn

Primul aliment propus este pestele. Biblic sau nu il mancam cu placere, este o alternativa la carnea rosie, este mult mai curat decat orice altceva numai ca trebuie sa stim de unde il cumparam. Nu e bun din crescatorie ca e hranit cu gozuri si miroase a porc. Colegul specifica sursa: piata pescarilor, peste prins din balta salbatica sau apa curgatoare in amonte de combinate, fabrici, haznale, Palatul parlamentului sau Copsa Mica. Pestele poate fi o data la doua saptamani pe masa noastra. Altceva?

uforever

#128
CitatAltceva?

Gainile lu' taica-meu de la tara(fost "fiu al betonului", actual pensionar). Observ ca nimeni nu mai munceste pamantul, toata lumea vrea sa fie corporatist, cu telefon/laptop/masina de la "firma".In continuare ma omoara "urletele" in telefon", gen: "UNDE ESTI?...LA BIROU 8-)"(pfaaai, ne-am dat dreacu).....Iti cam vine sa-i spui:"...'TI CRUCEA MA-TII!... LA STRUNG, LA SAIBA!"(Dinica/Crucea de Piatra).

classic

Secretele Frumuseții Îndelungate și Super Potența Sexuală - MERITĂ VĂZUT
Un material video care sumarizeaza tot ceea ce se vorbeste aici. 
We all live under the same sky, but we don't all have the same horizon.
(K. Adenauer)

fiulploii

Ideea zic eu ca e urmatoarea:
  - nici un aliment din zilele noastre nu mai e curat in comparatie cu acelasi aliment de acum 30 de ani sa zicem. Si inflatia care actioneaza asupra valorii banilor , nu stiu cum se face dar actioneaza si asupra alimentelor : tot mai umflate, mai mari, mai aratoase si mai seci. La unele ai impresia ca te furajezi , nu ca mananci.
  Ce iti ramane de facut ? Oare poti atinge acel nivel 3 de care vorbeam pe alt subiect? Unii zic ca da, e suficient sa fii convins ca ceea ce mananci e sanatos si te intareste.
   :roll: Oare asa e?

adrian75

#131
Citat din: ryn din  10 Ianuarie 2013, 21:21:14
Ci sa atragem atentia, ca mai exista si alte alternative la ceea ce gasim pe piatza. Cu cat cumparam mai putine produse modificate genetic sau care contin E-uri, cu cat ne limitam a mai consuma aceste porcarii, cu atat vom fi mai grijulii fata de noi si semenii nostri. Astept...
(... ma, sa nu ma tinetzi mult...  :-D )
Ideea mi se pare buna, mai ales ca proasta alimentatie este o problema care ne afecteaza pe fiecare dintre noi. Din nefericire, este o problema careia i se da o foarte mica importanta. Omul cumpara sa manance  uitandu-se la pretul afisat fara sa-l mai intereseze si calitatea. Traiasca industria farmaceutica! Revenind....cei care stau la sate mai au o sansa sa manance mai sanatos,pentru noi cei din orase...sansele sunt foarte mici. Ca si alimente sanatoase,da, pestele (in special cel oceanic de captura) si pt cei care au posibilitatea...carnea de vanat. In rest, se descurca fiecare cum poate sau..se resemneaza.

Ben Ami

deja pe paine scrie CodexA

dab270277

Noi "oamenii trecutului si al prezentului" in nici un caz ai vitorului, din care fac parte si eu binenteles avem tendinta sa punem eticheta "Conspiratie" in tot ce nu putem intelege. Exista o conspiratie din care se va naste omul cel nou care va ajunge la stele.
"The history of our race, and each individual`s experience, are sown thick with evidence that a truth is not hard to kill and that a lie told is immortal." Mark Twain

alx

"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."