Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Interviu in exclusivitate pt. Rufon - Toni Victor Moldovan

Creat de Urban, 30 Septembrie 2010, 11:12:19

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

calator astral

NOX> Desi stiu ca va fi aruncat la gunoi ma autorizezi sa il lamuresc pe dab?
Citat din: dab270277 din  05 August 2011, 20:23:35
"Then God said, "Let us make man in our image, according to our likeness; and let them rule over the fish of the sea and over the birds of the sky and over the cattle and over all the earth, and over every creeping thing that creeps on the earth,"

Hmmm Dumnzeu vorbeste cu el insusi? Posibil ... mai degraba este hotararea unei adunari sa spunem unei confederatii de civilizatii.
zic mereu ca nu doresc sa mai butonez despre Biblie...
Dab, scumpule,cum poti sa crezi o asemenea bazaconie prietene?...
In romana fraza e "Sa facem om dupa chipul nostru si dupa asemanare si sa stapineasca pestii marii,pasarile cerului,dobitoacele,toate vietatile care se tirasc pe pamint si tot pamintul."
nu spune "dupa CHIPURILE noastre" deci! Pentru Om Dumnezeu nu a mai zis ca pentru celelalte fiinte "sa se faca" om, ca un semn de pretuire,de cinstire,omul fiinta minunata cea mai de pret,o Constiinta capabila de dialog cu Sfinta Treime. Prin cuvintele "sa facem" se arata sfatul,chibzuirea cu cineva de aceeasi cinste,Tatal care a binecuvintat,Sfantul Duh care a dat viata tarinii,a insufletit-o si anticipind chiar si Fiul,ca un partas al Creatiei, desi omul nu exista dar se tine sfat asupra lui,ca un acord anterior,observi ca nu a mai zis poruncitor "sa se faca!" nici "fa!" si imediat cuvintele urmatoare precizeaza identitatea de viitoare fiinta constienta "Sa facem om dupa chipul Nostru si dupa asemanare",prin "nostru" e subliniata identitatea si legatura dintre Persoanele Treimice.
____________
Aliosa> raspund la intrebarea ta,pt ca e legata de cea a lui dab,e fraza imediat urmatoare dupa "chipul sau" : "barbat si femeie i-a facut".
Deci Dumnezeu a facut un Barbat si o Femeie din tarina insufletita de Sfintul Duh.
Aici incepe MISTERUL BIBLIEI.
Se pare ca textele eliminate din Vechiul Testament dar care apar nealterate in vechile scrieri evreiesti dezvolta identitatea acestei Femei facuta nu din "coasta lui Adam" ca si Eva ci direct din tarina,ca un egal perfect al Barbatului.
Evreii perpetueaza numele si povestea ei.
E vorba de LILITH.
Ma opresc aici. Il rog pe xanadron daca are chef sa prezinte mai pe larg acest episod ocultat din Biblie. Xanadron a deschis un topic pe acest subiect strins legat de demonologie si de conceptul "Zeitei" sau al "Divinului Feminin" care atinge tangential zona paranormalului si a ufologiei.
Xanadron daca esti prezent te rog lumineaza-l pe aliosa,thanks.

mm

CitatCum insa, e departe de nivelul nostru de intelegere, experimentele savantilor rusi in schimb nu au nici cea mai mica legatura cu calatoria in timp, perceptia un obiect/fiinta a timpului scurs nu are legatura cu iesirea in afara lui,
Aliosa, daca te referi la calatoria in timp ca la o excursie, ai dreptate: cercetatorii rusi nu "au fost in excursie". Dar, dupa parerea mea, bazata pe experienta profesionala, in principiu "calatoria in timp" despre care vorbim pe forum este totuna cu experimentele rusilor deoarece este suficient sa afli un principiu pentru ca apoi sa-l extinzi tehnologic oricat de mult doresti.

  Observ atitudinea unora, indreptata impotriva religiei ortodoxe, religie care acopera mai mult de 90% din totalul populatiei din tara. Aceasta atitudine creste dupa ce sunt citite revelatiile d-lui T.V.M.
  Destul de paradoxala aceasta atitudine deoarece Biblia recunoaste, subliniaza chiar, faptul ca ceea ce-l intereseaza pe Domnul este sufletul omului. Ba chiar se atrage atentia asupra faptului ca si altii -in speta Diavolul- vaneaza aceleasi suflete.
  De la bun inceput Biblia specifica situatia grupului uman, aceea de subordonare. Se specifica si cum trebuie sa traiasca oamenii (la anumit nivel de trai din care se exclude cunoasterea tehnica avansata) si ca trebuie sa se inmulteasca (deoarece acesta e scopul).
  In lumina secretelor tehnice gen free energy, a descoperirilor lui Tesla sau OZN-urilor, etc. accesibile acum unui mare numar de oameni gratie internetului, e normal ca acesti oameni sa-si puna intrebari. Intrebari de genul:
- De ce ne sunt ascunse inventiile epocale? (Raspuns - interdictia la cunoatere)
- De ce nu se face nimic (desi tehnica o permite) pentru a promova o cercetare medicala care sa ofere o prelungire a vietii peste cei 100 de ani (varsta accesibila unora)? (Pentru ca asa l-a programat Domnul pe om.)
- Si alte intrebari..

  Indiferent ce fel de intrebari isi pun oamenii cititi ai zilelor noastre si indiferent de atitudinea lor fata de superiorii celesti, de facut oamenii nu au alta varianta convenabila decat sa se supuna. Vorbim aici de varianta utila. Caci pot fi si alte variante... Ma opresc aici deoarece cunostintele mele teologice sunt relative. Practic, am vrut sa subliniez faptul ca surprinzatoarele revelatii (rezultate din cercetare) ale lui T.V.M. au fost spuse deja in Biblie doar ca nu am patruns noi profunzimea lor pana acum.

  Ca si parere personala, consider ca raul facut de carciumile de la fiecare colt de strada este infinit mai mare decat bisericile de la fiecare colt de strada. Fara sa pomenim de alte droguri si de (propuse deja) stabilimente de prostitutie si alte "mijloace" de indobitocire.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

dab270277

In primul rand ca cineva sa traiasca peste limita normala trebuie ca acel cineva se merite.

Sa hotara deja calatorule totul. Razboiul din ceruri e pe cale sa se sfarseasca prin compromisul facut de cele doua tabere in privinta noastra. Nu o sa fim exterminati o sa fim ca sa zic asa upgradati.
"The history of our race, and each individual`s experience, are sown thick with evidence that a truth is not hard to kill and that a lie told is immortal." Mark Twain

Aliosa

Ca sa fiu ontopic, nu am inteles scopul acestui program , noi extraterestri avansati calatorim prin galaxie , gasim o planeta si ne apucam sa facem experimente, poate poate iese ceva si din omu asta adik o corcitura .
Daca o gandim strict din prisma unui om, da vad scopul si se numeste "prostie umana", dar din prisma gandirii aleia avansate capabila de atatea "minuni"  thenologice sa dai chix de atatea ori si mai ales pe subiectu genetica nu prea ii vad rostu.
Sa faci un om "perfect" sa faci ce cu el ?
Daca as fi alien as gandi asa, pentru ca din punctul meu de vedere nu e risipa de timp si un plus de informatie:
Ma plimb prin galaxie gasesc planete cu viata , le populez daca e cazul daca nu ii ajut sa evolueze , ii urmaresc in timp , ma imprastii cat mai mult prin galaxie si porma dupa multi ani adun roadele cunosterii a mai multor rase/civilizatii si iese de o biblioteca universala . Asta numesc io sursa de inspiratie, cand ai 100 de civilizatii in galaxie care evolueaza in stiluri proprii ai ce invata, daca stai si freci o specie la icre pana-l obtii pe Captain America intra Andromeda pe Autostrada Laptelui si strica culturili.
Plus nu inteleg faza cu exterminarea treptata, nu are logica, mai ales ca se grabesc pentru ca stiu ca nu sunt singurii curiosi si dezvoltati in univers .
Daca are dreptate Toni Victor Moldovan si nu neg e posibil si asa ceva, un lucru stiu sigur Alienii in final vor crapa de mana noastra :)

@mm, rusii aia au pornit din start gresit, sa realizezi un salt in timp inainte sau inapoi inseamna sa iesi in afara lui si sa reintri in sectorul ales, ei incetinesc "imbatrinirea" unui obiect/organism si nimik mai mult. Cu principiul ala nu o sa ajunga nicaieri oricat l-ar dezvolta la fel si teoria cu accelerarea catre 299.999 km/s , o sa zbori prin spatiu 1000 ani lumina o sa-i simti ca fiind 100 dar tot 1000 o sa treaca, dezavantajul e ca pana sa ajungi la destinatie e posibil sa dispara destinatia.
In domeniul "calatoriei in timp" din pacate nu exista nici o pista de plecare inca. Daca era o aveau extraterestri si rezolvau genetic erorile din trecut. Din moment ce mai incearca nu au posibilitatile astea nici ei si cum noi suntem material genetic in mare parte al lor, nici noi nu ne apropiem de principiul "calatoriei in timp".

dab270277

Daca are dreptate Toni Victor Moldovan si nu neg e posibil si asa ceva, un lucru stiu sigur Alienii in final vor crapa de mana noastra


Aliosa. Unul din scopul vietii este sa dai nastere unei alte vieti. Vreau sa ma lamuresti ce ai vrut sa spui mai exact "crapa de mana noastra".? A cui ?

Mersi :)
"The history of our race, and each individual`s experience, are sown thick with evidence that a truth is not hard to kill and that a lie told is immortal." Mark Twain

Aliosa

Citat din: dab270277 din  06 August 2011, 03:37:53
Daca are dreptate Toni Victor Moldovan si nu neg e posibil si asa ceva, un lucru stiu sigur Alienii in final vor crapa de mana noastra

Aliosa. Unul din scopul vietii este sa dai nastere unei alte vieti. Vreau sa ma lamuresti ce ai vrut sa spui mai exact "crapa de mana noastra".? A cui ?

Mersi :)
Exact sa dai nastere altei vieti , noi suntem manipulati genetic dintr-o specie aparuta aici, niste maimute cu o inteligenta scazuta probabil, interventia lor nu o potzi numi o noua viata ci crearea unui hibrid pentru cine stie ce dreak scopuri.
Cand zic ca o sa crape de mana noastra ma refer la simplu fapt ca o sa-i distrugem (ca doar asa ne e natura, ma mir acum, oare de unde provine), PT seamana foarte mult cu Matrixul si daia zic lucru asta, usor usor devii constient mai devreme si la un moment dat te "rascoli" cand afli ca cineva itzi traseaza destinu.

Arhanghelul

Citat din: Aliosa din  06 August 2011, 03:03:03
Ca sa fiu ontopic, nu am inteles scopul acestui program , noi extraterestri avansati calatorim prin galaxie , gasim o planeta si ne apucam sa facem experimente, poate poate iese ceva si din omu asta adik o corcitura .
Daca o gandim strict din prisma unui om, da vad scopul si se numeste "prostie umana", dar din prisma gandirii aleia avansate capabila de atatea "minuni"  thenologice sa dai chix de atatea ori si mai ales pe subiectu genetica nu prea ii vad rostu.
Sa faci un om "perfect" sa faci ce cu el ?
Daca as fi alien as gandi asa, pentru ca din punctul meu de vedere nu e risipa de timp si un plus de informatie:
Ma plimb prin galaxie gasesc planete cu viata , le populez daca e cazul daca nu ii ajut sa evolueze , ii urmaresc in timp , ma imprastii cat mai mult prin galaxie si porma dupa multi ani adun roadele cunosterii a mai multor rase/civilizatii si iese de o biblioteca universala . Asta numesc io sursa de inspiratie, cand ai 100 de civilizatii in galaxie care evolueaza in stiluri proprii ai ce invata, daca stai si freci o specie la icre pana-l obtii pe Captain America intra Andromeda pe Autostrada Laptelui si strica culturili.
Plus nu inteleg faza cu exterminarea treptata, nu are logica, mai ales ca se grabesc pentru ca stiu ca nu sunt singurii curiosi si dezvoltati in univers .
Daca are dreptate Toni Victor Moldovan si nu neg e posibil si asa ceva, un lucru stiu sigur Alienii in final vor crapa de mana noastra :)

Daca erai mai atent la un detaliu ei oricare ar fi buni,rai,neutri,strabuni,grey,etc. ... ne vor sufletul ori in rai ori in iad ... ei vor lucrul acesta deorece nu sunt instare sa-l produca ... probabil toti avem niste creatori comuni ... creati la randul lor cu cateva miliarde de ani in urma  de alti si mai vechi de nu li se stie nici varsta si nici originea ... eu cred ca mai sunt si alte planete crescatorie de suflete ... noi privim acum acest fapt doar din punctul de referinta al nostru uman ...

Biblia,Coranul,Tora,Zohar ,s.a.m.d. vorbesc de sufletul omului ... din foarte multe scrieri/informati grafice ...aflam ca este pazit de un inger ,este luat de un inger,este ajutat de un inger,este corupt de un inger ...

Si chestia cu neimplicarea in evolutia noastra nu e valabila ...sa intervenit mereu si se intervine foarte des ...
In Biblie mai ales in Vechiul Testament sunt o gramada de fapte de intalnire cu Dumnezeu ... evenimente de pedepsire :potopul,Sodoma si Gomora,etc.
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Aliosa

Citat din: Arhanghelul din  06 August 2011, 09:00:55
Daca erai mai atent la un detaliu ei oricare ar fi buni,rai,neutri,strabuni,grey,etc. ... ne vor sufletul ori in rai ori in iad ... ei vor lucrul acesta deorece nu sunt instare sa-l produca ... probabil toti avem niste creatori comuni ... creati la randul lor cu cateva miliarde de ani in urma  de alti si mai vechi de nu li se stie nici varsta si nici originea ... eu cred ca mai sunt si alte planete crescatorie de suflete ... noi privim acum acest fapt doar din punctul de referinta al nostru uman ...

Biblia,Coranul,Tora,Zohar ,s.a.m.d. vorbesc de sufletul omului ... din foarte multe scrieri/informati grafice ...aflam ca este pazit de un inger ,este luat de un inger,este ajutat de un inger,este corupt de un inger ...

Si chestia cu neimplicarea in evolutia noastra nu e valabila ...sa intervenit mereu si se intervine foarte des ...
In Biblie mai ales in Vechiul Testament sunt o gramada de fapte de intalnire cu Dumnezeu ... evenimente de pedepsire :potopul,Sodoma si Gomora,etc.
Pe scurt trebuie sa le spui draci in cazul asta si nu extraterestri.
In povestea ca luna este colectorul de suflete pentru masa de oameni de pe pamant , scuza-ma nu cred, iar daca ne voiau sufletele nu ne inmulteam in ritmul asta ci intr-un ritm mult mai rapid decat crezi.
Povestea cu unde ajunge un suflet , in rai sau iad este prost inteleasa de oameni(parerea mea), nu se duce nimeni nicaieri, iadul si raiul reprezinta doua stari sufletesti si nicidecum doua locuri/dimensiuni.
Si gandeste-te un pic care e scopul bataliei intre bine si rau din moment ce Dumnezeu zice  "Eu sunt Alfa si Omega" , n-are logica.

Arhanghelul

#143
Citat din: Aliosa din  06 August 2011, 09:17:58
Pe scurt trebuie sa le spui draci in cazul asta si nu extraterestri.
In povestea ca luna este colectorul de suflete pentru masa de oameni de pe pamant , scuza-ma nu cred, iar daca ne voiau sufletele nu ne inmulteam in ritmul asta ci intr-un ritm mult mai rapid decat crezi.
Povestea cu unde ajunge un suflet , in rai sau iad este prost inteleasa de oameni(parerea mea), nu se duce nimeni nicaieri, iadul si raiul reprezinta doua stari sufletesti si nicidecum doua locuri/dimensiuni.
Si gandeste-te un pic care e scopul bataliei intre bine si rau din moment ce Dumnezeu zice  "Eu sunt Alfa si Omega" , n-are logica.

In primul rand in scrieri rai si iad sunt zone promise dupa moartea corpului fizic (de unde am dezertat ... in care am aparut) ... in acele zone ajunge CS ... ca rasplata sau plata (curatare) ...
Cuvantul Dumnezeu este generic ...defapt sunt mai multe nume si denumiri schimbate mai ales in Biblie la anul 325 la Primul conciliu de la Niceea ... atunci sau falsificat si modificat multe parti din Bibilie prin inlocuiri de expresi /cuvinte /propoziti(altele decat datorita traducerilor si interpretarilor) ...eliminarea de carti ... adaugare de epistole ... etc.
Ce-a mai mare problema (grava) este schimbarea numelor de entitati aparute dealungul timpului biblic cu Dumnezeu ... de ce-au facut asta de unde stim ca nu erau ingeri trimisi cu misiune si acum ii citim direct ca Dumnezeu ...
Le zic diferentiat si nu extraterestri deoarece cuvantul extraterestru este generic si desemneaza ceva in afara Terrei ... exact problema cu numele de Dumnezeu(generic) ... trebuie facuta totusi o diferenta acolo unde se poate ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Aliosa

Citat din: Arhanghelul din  06 August 2011, 09:32:01
In primul rand in scrieri rai si iad sunt zone promise dupa moartea corpului fizic (de unde am dezertat ... in care am aparut) ... in acele zone ajunge CS ... ca rasplata sau plata (curatare) ...
Cuvantul Dumnezeu este generic ...defapt sunt mai multe nume si denumiri schimbate mai ales in Biblie la anul 325 la Primul conciliu de la Niceea ... atunci sau falsificat si modificat multe parti din Bibilie prin inlocuiri de expresi /cuvinte /propoziti(altele decat datorita traducerilor si interpretarilor) ...eliminarea de carti ... adaugare de epistole ... etc.
Ce-a mai mare problema (grava) este schimbarea numelor de entitati aparute dealungul timpului biblic cu Dumnezeu ... de ce-au facut asta de unde stim ca nu erau ingeri trimisi cu misiune si acum ii citim direct ca Dumnezeu ...
Le zic diferentiat si nu extraterestri deoarece cuvantul extraterestru este generic si desemneaza ceva in afara Terrei ... exact problema cu numele de Dumnezeu(generic) ... trebuie facuta totusi o diferenta acolo unde se poate ...
De acord cu tine, creatorul este prezent in toate religiile vechi sau noi, numele difera de la una la alta, fiind ortodox ii spun Dumnezeu, dar dupa parerea mea e acelasi , iar religiile deriva toate din una singura.
Legat de rai si iad am precizat ca este parerea mea, nu ca as fi citit undeva. In momentul in care nu mai ai corp nu cred ca e necesar un loc anume.
Deviem de la subiect si iar ajungem la cosu' de gunoi :)

dab270277

Mai este varianta exact cum a spus Aliosa ca raiul si iadul sa fie doua stari (ceva ca in matrix). Sa traim o alta realitate. E posibil ca raiul si iadul sa fie doua realitati alternative.

Pentru cine a citit povestea lui Betty and Barney Hill la un moment dat ei spun ca in lumea extraterestrilor era ca un fel de muzeu cu oameni din diferite epoci expuse. Ca un fel de muzeu Antipa.
O idee nebuna o am in cap de ceva vreme si anume ca daca omul se sinucide atunci sufletul lui este liber. Nu se mai duce nici la aia "BUNI" nici la aia "RAI" binenteles ca o metafora spusa. Nu exista RAI sau BUNI. Raul sau binele este un intreg cel putin in aceasta realitate pe care noi o experimentam. In alte realitati e posibil orice.
"The history of our race, and each individual`s experience, are sown thick with evidence that a truth is not hard to kill and that a lie told is immortal." Mark Twain

@Lex

hmmmm, din cate imi aduc eu aminte sufletele pentru care nu mai e nici o sansa de evolutie in bine , sunt DISTRUSE adica nu ajung in 'iad', unde o fi ala.Dar intrebarea intrebareata e :  CINE DRQ  le permite lor sa faca asta ??  intrebare care a mai fost pusa p aici,ei oricum trebuiau de mult 'amendati' pentru ce fac si nu si vad de treaba lor(si multi o sa zica  ca ASTA e treaba lor) ehhh  uite yo nu's de acord sa se bage ei in evolutia mea si la o adica daca sunt cel mai si cel mai rau sa ma distruga (ma ref la CS ) vorba aia sa ma trimita in 'iad' (iad care ar fi de fapt Terra zic yo) sau cel putin sa ma lase in 'evolutia mea' ca Marele Sef are grija si de mine asa involuat si rau cum sunt. Adica domne, daca yo tot sunt trimis de bajetii astia pe TERRA cica sa evoluez mereu, scopul fiind sa ajung pana la un anumit grad ,poi atunci  macar sa mi ofere CONDITII  daca tot sunt jucaria lor ,cum drq sa evoluez frumos si bine daca noi ca umanitate suntem tinuti intr o continua  sclavie, frica , ura si tot genu' de situatii care duc la involutie continua. Si aici parca vad ca apare iar o explicatie genu'  poi suntem trimisi AICI sa traim in toate genurile de situatii (bune si RELE) pentru a evolua .PFFF asta chiar e buna , atata timp cat (TRAIM INCONTINU O EXPERIENTA NEGATIVA )suntem sclavii BANULUI , asta intotdeauna o sa fie principalul motiv pentru care NU vom evolua cum vor ei pentru ca de la bani pleaca totul si in jurul lui se invart toate.Daca vreau sa vindec o societate bolnava si inrobita , tai raul de la radacina adica la ce tehnologii avem in ziua de azi NOI ca oameni puteam traii ca ZEII si  banii puteau iesii din discutie de mult dar nici EI nu vor asta .Si sa nu  aud ca ei ne lasa  sa evoluam pe calea noastra sa invatam din greseli, poi atunci de ce intervin mereu in nu stiu ce situatii cum spun unii forumisti dar aici vai ce chestie hai sa lasam prostii in continuare sa sufere ca nu vrem sa intervenim . Frectie !!  sunt curios daca ar venii un baiat din asta  de se joaca de a Dumnezeu cu noi si sa traisaca si el pe aici si sa vada cum e sa muncesti pentru niste hartii cu care  poti sa ti cumperi mancare sa nu mori de foame si pentru ca a doua zi sa te intorci iar sa dai la sapa pentru unii care ne limiteaza viata din multe puncte de vedere. Sa traiesti pe planeta asta fara grija zilei de maine  si fara sa fi cunoscut cuvantul BAN, sa vezi atunci numai premianti ar iesii la sfarsitul secerisului,Terra ar fi intr adevar Raiul.Si apare o intrebare ''EI SUNT PERFECTI''???  daca vor numai sufletele evoluate si cerunte si para cernute pana ajung la un anumit grad de perfectiune si evolutie ?? Eu nu cred    :-) :-)

mm

Citat@mm, rusii aia au pornit din start gresit, sa realizezi un salt in timp inainte sau inapoi inseamna sa iesi in afara lui si sa reintri in sectorul ales, ei incetinesc "imbatrinirea" unui obiect/organism si nimik mai mult. Cu principiul ala nu o sa ajunga nicaieri oricat l-ar dezvolta la fel si teoria cu accelerarea
Te rog sa ma scuzi daca impresia mea este ca tratezi cu multa superficialitate acest subiect, ce-i drept delicat, al transferului in timp (calatoriei in timp). Iata cateva motive care ma fac sa cred acest lucru:
- Vorbesti de "salt in timp" desi este clar ca noi nu stim ce sa intelegem prin timp. Notiunea de timp la care ne referim noi nu exista fizic, nu are etalon fizic si e doar o conventie intre noi, o abstractie. Atunci cum sa "sari intr-o abstractie"? Poate doar dintr-o abstractie in alta.
- Ce intelegi prin "a iesi in afara timpului"? Indiferent cat de bine ar fi pregatit un fizician, el nu poate preciza in vreun fel cum ar arata "iesirea in afara timpului", aceasta fiind doar o "notiune" SF.
- Daca ei doar incetinesc "imbatranirea" unui ceas electronic (absurditate) sau alta este interpretarea, nu putem noi sa stabilim din scaunul nostru de acasa mai bine decat aceia care chiar fac experientele, sunt implicati intr-o activitate de cercetare si cu siguranta nu-s mai prosti ca noi.
- De unde sti tu ca "cu principiul ala nu o sa ajunga nicaieri oricat l-ar dezvolta"? Poti sa citesti viitorul? Si daca ajung totusi undeva?

  Daca e sa ne jucam cu vorbele si sa le amestecam (ca pe niste pietricele) dupa culoare, gust, impresie artistica, impact, etc., atunci putem spune orice si sa scoatem orice rezultat dorim, sau ... sa scriem beletristica. In experimentele fizice se face altceva si eu doar pe acelea le consider valabile. Conform acestor experiente efectuate de dr. Chernobrov, "calatoria in timp" este posibila in principiu -indiferent cum se intampla asta- si datorita acestui fapt ipoteza de baza a d-lui T.V.M. e corecta.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Aliosa

Citat din: mm din  06 August 2011, 10:58:44
Te rog sa ma scuzi daca impresia mea este ca tratezi cu multa superficialitate acest subiect, ce-i drept delicat, al transferului in timp (calatoriei in timp). Iata cateva motive care ma fac sa cred acest lucru:
- Vorbesti de "salt in timp" desi este clar ca noi nu stim ce sa intelegem prin timp. Notiunea de timp la care ne referim noi nu exista fizic, nu are etalon fizic si e doar o conventie intre noi, o abstractie. Atunci cum sa "sari intr-o abstractie"? Poate doar dintr-o abstractie in alta.
- Ce intelegi prin "a iesi in afara timpului"? Indiferent cat de bine ar fi pregatit un fizician, el nu poate preciza in vreun fel cum ar arata "iesirea in afara timpului", aceasta fiind doar o "notiune" SF.
- Daca ei doar incetinesc "imbatranirea" unui ceas electronic (absurditate) sau alta este interpretarea, nu putem noi sa stabilim din scaunul nostru de acasa mai bine decat aceia care chiar fac experientele, sunt implicati intr-o activitate de cercetare si cu siguranta nu-s mai prosti ca noi.
- De unde sti tu ca "cu principiul ala nu o sa ajunga nicaieri oricat l-ar dezvolta"? Poti sa citesti viitorul? Si daca ajung totusi undeva?

  Daca e sa ne jucam cu vorbele si sa le amestecam (ca pe niste pietricele) dupa culoare, gust, impresie artistica, impact, etc., atunci putem spune orice si sa scoatem orice rezultat dorim, sau ... sa scriem beletristica. In experimentele fizice se face altceva si eu doar pe acelea le consider valabile. Conform acestor experiente efectuate de dr. Chernobrov, "calatoria in timp" este posibila in principiu -indiferent cum se intampla asta- si datorita acestui fapt ipoteza de baza a d-lui T.V.M. e corecta.

Ok eu sunt superficial. Oricat as incerca sa explic nu o sa ma intelegi(nu ma consider mai destept decat tine) si mai ales nu ma joc cu cuvintele, iar dr Chernobrov e savant si mult mai inteligent decat mine nu contest deloc.
Ma uimeste insa cum potzi spune ca nu stim ce sa intelegem din notiunea "timp" si putem afirma : conform experientelor dr. Chernobrov putem calatori in ce nu stim ce reprezinta de fapt . Daca timpul este doar o conventie si nu exista fizic atunci cum dau rezultate experientele dr. Chernobrov sau bine zis cum le diferentiaza de normal.
Nu e deloc absurd sa crezi ca materialele din care este alcatuit acel ceas caruia i se aplica o incetinire a miscarii(vibratiei) la nivel atomic , respecta legile fizicii.
NU , nu pot sa citesc viitorul pentru ca nu e scris inca.
"Saltul" in timp am spus intr-un post anterior este in imaginatie(SF) nu si in logica, dar imaginatia este rezultatul unor imbinari informationale reale aflate in baza noastra de date din creier.
Daca calatoria in timp este posibila si teoria d-lui T.V.M. e corecta atunci nu se pupa ceva din ce am zis mai sus, daca ai tehnologia de a calatori in timp de ce "cultivi" a 8-a generatie , e dovada de prostie din partea unei(unor) rase atat de avansate.

Concluzia explicatiilor tale + ale mele este ca fiecare din noi are o viziune diferita referitoare la "timp" ca dimensiune, constanta, conventie sau ce dreak o fi si nu o sa ajungem la nici un rezultat explicand unul celuilalt . Daca totzi trageam aceleashi concluzii si totzi eram de acord in privinta tuturor ipotezelor ne plictiseam de minune.



Tzipi

Citat din: dab270277 din  06 August 2011, 10:40:24
O idee nebuna o am in cap de ceva vreme si anume ca daca omul se sinucide atunci sufletul lui este liber. Nu se mai duce nici la aia "BUNI" nici la aia "RAI" binenteles ca o metafora spusa. Nu exista RAI sau BUNI.

Excelenta observatia. Ar fi foarte interesant de aflat ce spun textele vechi pe subiectul asta. Cel putin, religiil einterzis sinuciderea : doar ca religia nu-i tot aia cu cuvantul zeilor ...
Pe alta parte, sunt multe semne de intrebare : daca un om moare " normal", sufletul lui este atras de captatorul de suflete, turnul ( imi imaginez ca-i ca o atractie dintr magnet-fier ). De ce sufletul unui sinucigas nu ar mai fi atras de turn ? Ma gandesc ca ar fi trebuit sa fie atras, ca-i tot  suflet descarnat ...

Pe alta parte, in istorie au existat societati in care batranii se sinucideau atunci cand deveneau neputinciosi, ca asa era normal atunci ... De ce zeii n-au intervenit ? 
In problema asta, numai domnul Moldovan poate face lumina .... Pana o sa ne lamurim, intreb si eu : stie cineva vreo interdictie pusa de zei, pentru sinucidere ? I-a trecut cuiva pe la ureche de prin textele sfinte ?