Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Inceputul sfarsitului este in 2010?

Creat de Andy, 19 Aprilie 2010, 16:47:44

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

StarDust

#15
Se stie de cativa ani ca au aparut anomalii in legatura cu campul magnetic terestru, si anume, poli magnetici secundari de mica intensitate, si zone cu camp magnetic extrem de redus. Parerea mea e ca anomaliile geomagnetice tin strict de procese din interiorul planetei noastre. Soarele e intr-adevar f. linistit(cam de la jumatatea anului trecut), in afara de eruptii de scurta durata, nu e nimic notabil de vazut in activitatea lui. Ma refer la observatii vizuale, care oricum sunt in stransa legatura cu activitatea lui. Nu am idee cum, dar e posibil ca tensiunile din falii sa afecteze campul magnetic terestru(poate prin contracampuri magnetice generate de electricitatea creata prin frictiune), care dupa cum stim e generat de nucleul interior al pamantului care prin rotatia rapida genereaza acest camp.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

DeReLiCt

Pai da dar... si nucleul pamantului ar trebui sa fie influentat de ceva anume, pentru ca mi se pare suspect ca pamantul sa o ia razna dintr-o data si din ce in ce mai accelerat.
A studia ºi a nu gândi este o risipã. A gândi ºi a nu studia este periculos.

Xanadron

#17
O fi si-n 2010 inceputul sfirsitului (sau al unei  Mari Schimbari in orice caz).
Nu de alta, dar parca si celebra Baba Vanga (bulgaroaica moarta in 1996, care si-a prezis si data exacta a mortzii - 11 august mi se pare) zicea ceva de inceperea unui al treilea razboi mondial prin noiembrie 2010... :roll:  Doamne fereste!

Hmmm... desi prezicerile ei sint cam contradictorii (ce sa mai zic de abracadabrantele interpretari ale catrenelor nostradamiene?! :-P) se aduna totusi citeva coincidentze care bat cumva la ochi - ma refer aici si la recentele dezvaluiri privind strategia generic botezata "Misiunea anglo-saxona" (detalii, pe situl Project Camelot).

Dezvaluiri care ataca tema "mostenirii post-cataclismice a Terrei" - din care chinezii cic-ar trebui cumva exclusi. :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Nox

Citat din: StarDust din  20 Aprilie 2010, 13:14:03
...Nu am idee cum, dar e posibil ca tensiunile din falii sa afecteze campul magnetic terestru(poate prin contracampuri magnetice generate de electricitatea creata prin frictiune), care dupa cum stim e generat de nucleul interior al pamantului care prin rotatia rapida genereaza acest camp.

Chiar am cãutat zilele trecute despre așa ceva sã vãd dacã aceste douã procese: mișcãrile plãcilor tectonice și câmpul magnetic se influențeazã cumva într-un fel. N-am gãsit nimic concludent. Dacã gãsește cineva despre așa ceva sã posteze pe forum. Sau trimiteri cãtre materiale de specialitate.

P.S. Nu mã intereseazã linkuri cãtre forumuri cu David Icke sau clip uri fãcute în 5 minute și urcate pe youtube.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

abyss

#19
Ceva clar tot e pe aceasta tema: pãmântul nu poate avea o civilizatie umanã sustenabilã decât de 5 miliarde de locuitori. Aerul este in cantitati limitate, resursele la fel. Americanii si europenii din vest cel putin sunt laolaltã 680 de milioane. Restul sunt ''the others''. Problema la ora asta e cã daca se dau pe piațã în mod liber tehnologiile gratuite si nepoluante, in avantaj vor fi ''the others'' care pleaca din start cu un avantaj... Balanța pe glob s-ar rasturna interesant... Dar in discutie ar mai fi si pușculița unora foarte vicioși care e in valoare de 200 de mii de miliarde de dolari si care consta in petrol gaze si cãrbune. Actualmente ne indreptam catre un punct terminus, motivul fiind cã civilizatia noastra a fost deturnatã de cãtre indivizi care în mod deliberat au dezinformat, neinformat si needucat publicul în ultimii 100 de ani despre adevãrul fundamental cu privire la științã, electromagnetism, istorie...tot. Aceasta are legãturã cu tipul de abordare demagogicã in vederea controlului maselor. Se spune o minciunã, apoi se spun mai multe si oamenii inghit toate acestea. Dar majoritatea oamenilor stiu acum cã sunt hrãniți cu o grãmadã de nonsensuri. Totuși în final vom avea lumea pe care ne-am ales-o si pe care am lãsat-o sã se manifeste. Realitatea e cã civilizația pe care o avem e retardatã si colectiv nebunã. Este sfârșitul lumii știute de noi. O sã fie peste tot o schimbare totalã, ceva ce trebuia fãcut acum 50-100 de ani iar consecintele rãmânerii pe acest greșit curs este cã dacã nu schimbãm direcția vom sfârși acolo unde mergem acum. Putem spune cã trecem printr-o metamorfozã. Vom vedea o civilizație ce nu va mai avea asemãnare cu lumea curentã asa cum nici noi nu ne mai asemãnãm cu lumea omului primitiv. Aici nu vorbim de mii de ani în viitor ci despre zeci sau maxim 100. Fundamentul noii lumi si al tuturor lucrurilor ei se aflã în conștiința omului, a fiecãruia din noi pe mãsurã ce ne descoperim modul de a manifesta acel viitor. Punctul de plecare e înțelegerea naturii minții umane. Iar natura ei este non-localã, un omniprezent câmp de conștiențã. Conștiința fiecãrei ființe este infinitã iar experimentarea acestui adevãr este scopul tehnicilor de meditație sau al rugãciunilor. Universul e alcãtuit prin si din intenție purã, ce rezoneazã și astfel formeazã un anumit lucru oricare: un mãr, trupul unei ființe, sau stelele. Totul este constiințã ce rezoneazã formând materia înconjurãtoare, modelatã dupã libertatea intenției. Cu puțin noroc vom ajunge la o nouã înțelegere cosmologicã ce integreazã mintea și conștiința cu tehnologiile și cu multe altele.
 Cu adevãrat suntem în fapt cu toții o singurã persoanã, o singurã ființã ce strãlucește prin mai multe corpuri și individualitãți. Dar pânã vom realiza în mod activ acest lucru ne mulțumim cu un nivel de civilizație ce este nici mãcar o vagã umbrã a lumilor ce au atins pacea, conștiința divinã și mintea universalã...iar aceste lumi și-au dorit ca și noi sã le urmãm, sã avem parte de o ascensiune spiritualã și totodatã ne-au încurajat pe acest drum. Și ce se-ntâmplã astãzi? Pãi incãlzire globalã, distrugerea mediului, rãzboaie geo-politice pentru petrol cãci despre asta este vorba...
 Cu mii de ani in urmã din studii reiese cã limbajul uman articulat ar fi apãrut în urma unui șoc la nivel de specie. Poate mai avem nevoie de unul sau de un complex de șocuri pentru a ni se trezi conștiința și a atinge pacea universalã ori sfârșitul fie el și escatologic dacã asta dorim. Probabil cã rasa umanã nu va dispãrea totuși, vor fi salvate câteva sute de mii sau milioane de indivizi dupã care se va relua cine știe cum ''experimentul terra''. Dar depinde numai de noi deoarece trãim intr-o hologramã cuanticã conștientã. Noi suntem cei care își exercitã liberul arbitru, noi trebuie sã alegem dacã vom acționa sau nu. A nu acționa e egal cu a acționa lãsându-i pe alții sã o facã. Iar dacã aceia sunt participanți de proastã facturã dupã cum vedem ca de fapt asa si  sunt, iar noi nu creãm schimbarea necesarã pentru a-i opri si a directiona totul catre alt sens vom suferi împreunã urmãrile.
 Terra este un organism foarte bine organizat, fiecare dintre unitãtile sale structurale, cum ar fi lanturile muntoase , râurile, faliile tectonice, depozitele de minereuri si cele petroliere etc., indeplinesc un anumit rol functional în viata organismului si in relatiile lui cu lumea exterioara. Spre exemplu, minereul de fier sustine  stabilitatea climaticã deoarece face legatura între activitatea electrica din atmosfera si cea din subteran... Cine oare mai conduce acum excesul de energie din heliosferã ce intrã in atmosfera  si de la suprafata pãmântului cãtre mantaua acestuia? Depozitele uriase de metale au fost exploatate agresiv inca de acum 150 de ani, acesta fiind si momentul in care a inceput si actuala fazã de încãlzire globalã. Avem deja cred pierderi ireparabile de conductivitate... Biosfera a fost construita  astfel incât sa difuzeze cãldura, lumina si radiatia iar fiintele de pe pãmânt sunt rodul unor procese complexe, extinse, si constituie o parte esentialã aunui mecanism cosmic armonios, în care se stie cã funcționeazã legi stricte iar simpla întâmplare nu existã.
 Deci zonele bogate in fier si in alte minereuri conduc sub suprafata pãmântului sarcina electrica ce se descarca sub forma de fulgere, contribuind la stabilizarea climei. în cea mai mare parte aceast influx de energie se disipeazã fãrã probleme, dar uneori izbucniri foarte puternice de energie - precum cele generate de activitatea solara extremã - pot avea consecinte seismice sau vulcanice, așa cum s-a intâmplat la Boina (7-13 sept 2005 activitate solarã neobisnuitã a condus se pare la producerea cutremurului din Boina pe 14 sep și la fracturarea continentului african). Deci Sa fim cu ochii pe soare...  Se va rupe europa?  



StarDust

Referitor la presupusa conexiune dintre activitatea faliilor tectonice si campul magnetic terestru, am emis doar o ipoteza pur personala. Vreau doar sa evidentiez ca factorii externi pot cel mult influenta forma campului magnetic (sa-l compreseze, devieze, etc). Pe cand presupusa asa zisa disparitie a unui pol magnetic nu poate aparea decat doar din cauze interne Terrei si care tin doar de dimamica producerii campului magnetic terestru.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Cautatorul

#21
Citat din: Nox din  20 Aprilie 2010, 19:11:38
Chiar am cãutat zilele trecute despre așa ceva sã vãd dacã aceste douã procese: mișcãrile plãcilor tectonice și câmpul magnetic se influențeazã cumva într-un fel. N-am gãsit nimic concludent. Dacã gãsește cineva despre așa ceva sã posteze pe forum. Sau trimiteri cãtre materiale de specialitate.

P.S. Nu mã intereseazã linkuri cãtre forumuri cu David Icke sau clip uri fãcute în 5 minute și urcate pe youtube.

Se cheama efectul piezomagnetic.
Definitie: "Efectul piezomagnetic constã în modificarea stãrii de magnetizaþie, ca urmare a modificãrii dimensiunilor materialului magnetic, supus solicitãrilor mecanice. Efectul invers sau magnetostrictiv, este utilizat pentru realizarea traductoarelor, care convertesc variaþiile de câmp magnetic, în variaþii dimensionale sau vibraþii."

http://www.scritube.com/stiinta/fizica/Materiale-magnetice551024165.php

Se poate afla mai multe cautand pe internet dupa "efectul piezomagnetic".
Cum placile tectonice contin si minereu de fier si alte materiale sau aliaje cu permeabilitatea magnetica mare, e posibil ca atunci cand exista solicitari mecanice (tensiune mecanica mare), acestea sa modifice intensitatea campului magnetic de la suprafata(cel putin local).

PS: Am mai gasit o definitie:

"Piezomagnetismul este proprietatea de modificare a stãrii de magnetizaþie sub acþiunea unor tensiuni mecanice (efect piezomagnetic direct) ºi de deformare a reþelei cristaline sub acþiunea câmpului magnetic exterior (efect piezomagnetic invers).
Efectul piezomagnetic se datoreºte interacþiunii spin-orbitã, prin inter¬mediul cãreia, la aplicarea unei tensiuni mecanice se rearanjeazã momentele magnetice elementare, modificîndu-se starea de magnetizaþie, iar la aplicarea unui câmp magnetic exterior, prin orientarea momentelor magnetice elemen¬tare, se reordoneazã ionii reþelei cristaline."

http://clodel.com/facultate/Anul_II_2005_2006/CD-Informatica,%20ID,%20an%20II,%20sem%20I,%202005-2006/Suporturi_didactice/Dispozitive%20si%20materiale%20utilizate%20in%20sisteme%20IT/Curs_Dispozitive%20si%20materiale%20utilizata%20in%20sisteme%20IT_Sem%201.doc

Cautatorul

#22
Citat din: StarDust din  20 Aprilie 2010, 23:27:56
Pe cand presupusa asa zisa disparitie a unui pol magnetic nu poate aparea decat doar din cauze interne Terrei si care tin doar de dimamica producerii campului magnetic terestru.

Eu nu cred ca a disparut polul sud. Campul magnetic presupune existenta simultana sau deloc a celor doi poli: Nord si Sud.
Monopolii magnetici n-au fost inca descoperiti...

Scuze pentru cele doua postari succesive.

StarDust

Da, teoretic polii magnetici nu pot exista separat. Nu mai stiu unde, dar cred ca am urmarit un documentar unde se afirma ca conform ultimelor cercetari e posibil sa se fi creat pt. foarte scurt timp un magnet monopolar(pt. mine greu de inteles conceptul). De aceea eu nu am incercat sa combat teoria cum ca ar si disparut un pol magnetic terestru, desi mi se pare total aiurea, ar fi fost un posibil dezastru la scara planetara chiar si pt. scurt timp.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

StarDust

http://www.st-andrews.ac.uk/physics/news/Panda_news/sag_magmonopole_03_09_09.htm

Cred ca despre un asemenea experiment am citit sau auzit candva. Nu am memorat sursa, dar mi-am notat ca s-a incercat obtinerea unor asemenea monopoli magnetici. Binenteles e vorba de conditii stricte de laborator si materiale speciale. Raman la parerea mea si anume ca, generarea campului magnetic terestru nu poate fi influentata de factori externi planetei, ci doar forma lui poate fi modificata de factorii cosmici externi. Cat despre presupusa disparitie a unui pol magnetic terestru, eu zic ca e foarte discutabil, dar ma indoiesc ca ne va dovedi cineva ca asta s-a intamplat cu adevarat.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Tayka

Eu cred cã nu va fi nici un sfârºit fizic al Terrei,el este însã tot mai prezent în mintea omului modern,care depãºind un anumit grad de culturã,îºi pune tot felul de întrebãri;Cine sântem de fapt?,de unde sântem?,dacã am fost creaþi ºi în ce scop?ce sânt de fapt piramidele,dar megaliþii,Stonehenge,Palenke,Insula Paºtelui,etc,etc.întrebãri pe care înaintaºii noºtrii nu ºi le puneau,trãindu-ºi clipa foarte liniºtiþi ºi fericiþi.E drept cã duceau o viaþã simplã,sub efectul inerþiei ºi al turmei,dar nu poluau natura ºi erau sãnãtoºi ºi puternici, nu erau bolnavi psihic,ºi nici stresaþi,n-aveau sida,cancer,-E drept cã nu aveau ei maºini,tv,calculatoare,internet,dar mâncau natural,fãrã E-uri.Cât despre sfârºit sigur cã ºi lor le spuneau popii cã va venii,dar nu-ºi fãceau probleme,nu se panicau,nu studiau procesul vieþii ºi al morþii,ci îl acceptau cu demnitate.Noi parcã am dorii sã-l evitãm cumva,cunoaºtem mai bine fenomenul morþii,ºi de aceia ne este teamã de ea,am vrea sã o evitãm,am inventat criogenia,ne îngheþãm,poate scãpãm de moarte,numai cã gândind aºa scãpãm adevãratul farmec al acestei vieþi limitate în timp,ºi acesta cred eu cã va fi ÎNCEPUTUL SFÂRªITULUI.
Cât despre iminenta schimbare a polilor,sau slãbirea prizei telurice,staþi liniºtiþi,sânt doar presupuneri,care pot fii combãtute cu contra argumente la fel de ºtinþifice,iatã de exemplu:Fulgerele sânt descãrcãri în atmoserã între nori cu sarcini diferite,doar trãsnetul se descarcã pe Terra,care însã nu-i acumuleazã energia ci o scurtcurcuiteazã,pentru cã dacã ar acumula în timp ºi-ar schimba sarcina devenind egalã cu cea a trãsnetului iar ca efect acesta nu s-ar mai descãrca,urmând ca pe parcursul încãrcãrii inverse a Terrei sã aparã ºi fenomenul descãrcãrii inverse;dinspre pãmânt spre nor,ceiace e totuºi absurd...În privinþa schimbãrii polilor aceºtia s-au produs datoritã efectului de thor în miºcare de rotaþie care produce în jurul sãu un câmp magnetic(Legea lui Lentz)-dacã thor-ul ar staþiona fiind alimentat cu o tensiune,el ar produce acelaºi câmp magnetic dar învârtitor.Terra însã se învârte ºi ca atare produce un câmp magnetic staþionar(cu cei 2 poli)-care nu se pot schimba decât dacã Terra se va învârtii..invers(Legea lui Kirchhoff
;regula mâinii stângi).
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

abyss

Tayka, înseamnã cã din moment ce sunt dovezi clare, de naturã geologica cã polii s-ar fi inversat chiar de mai multe ori în mod ciclic, planeta în acel proces ºi-ar fi oprit rotaþia ºi ar fi luat-o invers?

DeReLiCt

Citat din: Cautatorul din  21 Aprilie 2010, 00:03:24
Eu nu cred ca a disparut polul sud. Campul magnetic presupune existenta simultana sau deloc a celor doi poli: Nord si Sud.
Monopolii magnetici n-au fost inca descoperiti...

Scuze pentru cele doua postari succesive.

Daca te-ai uita in filmul pe care l-am postat mai devreme, vei vedea niste grafice in timp real (la vremea respectiva) care arata pe langa altele si presiunea exercitata asupra campului magnetic care este reprezentat cu Polul Nord si Polul Sud.

Parerea mea asupra acestor fenomene este ca sunt provocate de un factor extern, deoarece (iarasi daca v-ati fi uitat la film ati fi stiut despre ce este vorba) se vede clar cum campul magnetic este perturbrat de o forta externa (arata ca o panza lovita de vant).
A studia ºi a nu gândi este o risipã. A gândi ºi a nu studia este periculos.

Serban M

#28
Citat din: DeReLiCt din  21 Aprilie 2010, 09:16:57
Daca te-ai uita in filmul pe care l-am postat mai devreme, vei vedea niste grafice in timp real (la vremea respectiva) care arata pe langa altele si presiunea exercitata asupra campului magnetic care este reprezentat cu Polul Nord si Polul Sud.

Parerea mea asupra acestor fenomene este ca sunt provocate de un factor extern, deoarece (iarasi daca v-ati fi uitat la film ati fi stiut despre ce este vorba) se vede clar cum campul magnetic este perturbrat de o forta externa (arata ca o panza lovita de vant).

Din clipuletul postat de tine, sau aberatia aia fara limite...... am inteles doar ''words of Jesus, Jesus said, Jesus, Jesus'' ffs. people JESUS = ZEUS, macar cauta sa vezi ca nici numele de JESUS nu e corect; apoi toate astea acompaniate de o muzica gregoriana pe fundalul unui video in care catastrofe distrug tot ce apuca. Si un user de pe youtube vorbeste in acel filmulet, ce cauta el acolo ? aia sunt oamenii de stiinta ?

Ce pot sa zic, tipic crestinesc.

DeReLiCt

Citat din: Sirius13 din  21 Aprilie 2010, 09:43:00
Din clipuletul postat de tine, sau aberatia aia fara limite...... am inteles doar ''words of Jesus, Jesus said, Jesus, Jesus'' ffs. people JESUS = ZEUS, macar cauta sa vezi ca nici numele de JESUS nu e corect; apoi toate astea acompaniate de o muzica gregoriana pe fundalul unui video in care catastrofe distrug tot ce apuca. Si un user de pe youtube vorbeste in acel filmulet, ce cauta el acolo ? aia sunt oamenii de stiinta ?

Ce pot sa zic, tipic crestinesc.

in primul rand nu sunt ahtiat dupa religie si nu ma intereseaza hocus pocusul crestinesc; in al doilea rand daca ai fi mai atent, am mentionat ca dupa minutul 5 incepe partea interesanta cu fapte stiintifice.
A studia ºi a nu gândi este o risipã. A gândi ºi a nu studia este periculos.