Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Fenomenul Deja-vu

Creat de udar, 28 Martie 2006, 17:23:05

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

DeReLiCt

#45
Apropo de trairi si senzatii in vise... poate ma ajuta careva cu niste explicatii.

Am avut acum vreo 2-3 ani un vis care si acum mi-l amintesc cu lux de amanunte. Se facea ca eram undeva pe o strada aveam o valiza diplomat in mana si fugeam speriat de ceva sau cineva (am trait acel sentiment in vis) si apoi am luat un tramvai (ca sa nu iasa discutii... nu am mers cu tramvaiul decat de 2 ori in viata mea) si m-a lasat undeva in fata unui bloc si apoi am traversat o strada si am intrat in scara unui bloc sau a unei vile... (era o scara mai altfel decat cele de bloc) si sa facea ca urcam in fuga scarile si cineva m-a prins din urma si m-a impuscat in spate. Eee... aici vreau sa zic ca in vis am simtit durerea fizica, am simtit si am vazut cum m-am prabusit la pamant si apoi s-a intamplat ceva ciudat... am vazut cum ies din corp si ma uitam la fata mea din vis.. care era cam la fel cum sunt acum cu cateva deosebiri si... dintr-o data imaginea a inceput sa devina alba treptat pana cand m-am trezit plangand din vis. Faza cea mai ciudata este ca timp de 2 saptamani m-a durut spatele exact in locul in care am fost impuscat in vis. A fost cea mai aiurea experienta din viata mea - am trait-o cu adevarat.

So.. are cineva niste explicatii ???
A studia ºi a nu gândi este o risipã. A gândi ºi a nu studia este periculos.

Arckadii

n-am explicatii, dar o groaza de experiente asemanatoare.
Ark

Mihai_Tm

Pai Derelict...poate ca aveai o problema la spate,un nod ceva,iar visul tau a devenit o reflexie a ceea ce simteai atunci,si eu am mai avut vide din astea,si mai frumoase si mai urate ca ale tale,dar nu-i nici o problema,totul e sa nu-ti fie frica si sa constientizezi ceea ce simti!

xennon_2000

daca ati vazut matrix...acolo era o teorie la deja -vu :oops:

DeReLiCt

Citat din: Mihai_Tm din  16 Februarie 2007, 13:46:17
Pai Derelict...poate ca aveai o problema la spate,un nod ceva,iar visul tau a devenit o reflexie a ceea ce simteai atunci,si eu am mai avut vide din astea,si mai frumoase si mai urate ca ale tale,dar nu-i nici o problema,totul e sa nu-ti fie frica si sa constientizezi ceea ce simti!

Si eu m-am gandit la asta... dar totusi durerea sa apara din senin in timp ce dormeam ?
A studia ºi a nu gândi este o risipã. A gândi ºi a nu studia este periculos.

xennon_2000

Si durerea din timpul visului se manifesta in realitate, eu unul asa patesc, daca visez ca sunt lovit in spate ma trezesc cu o durere groaznica

CHIP

Psihologii si neurologii pun senzatia de deja vu pe seama unui scurtcircuit la nivelul creierului.-emisferele cerebrale sunt asaltate in permanenta de stimuli prin toate caile senzoriale.Cind apare aceasta senzatie,o emisfera cerebrala percepe acesti stimuli cu citeva fractiuni de secunda inaintea celeilalte emisfere si atunci,in prima emisfera se formeaza deja o imagine care este perceputa inainte de a se forma si in cealalta emisfera.astfel avem senzatia ca ne aducem aminte de un moment pe care l-am mai trait.
In teoriile psihanalistului CARL GUSTAV JUNG aceasta senzatie este un produs al subconstientului colectiv.potrivit acestuia exista modele comune tuturor oamenilor(modelul mamei,a tatalui,a eroului etc)care formeaza subconstientul colectiv.Atunci cind o persoana activeaza amintiri,informatii din memoria colectiva,se produce acest fenomen.Alte cercetari de fizica cuantica sustin ca acest fenomen s-ar datora fluxurilor informationale la care avem acces in diverse universuri paralele.
Cine credeti ca are dreptate?  :?

lylyt_ice

Fiecare isi da parerea ,si vrea sa arate ca stie mai mult decit celalalt, uzind cuvinte pe care el singur nu le mai intelege.Realitatea este...ca toate sint numai presupuneri.cum vreti voi sa v-a faceti intelesi de un om de rind care nu-i chiar atit de introdus in tematica dezbatuta???Daca tot sinteti asa cultivati,faceti un bine si ajutatii si pe ceilalti sa priceapa ceva...mai ales tinara generatie , :star:care se afla deja intr-un f.delicat proces de transformare!!!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

alx

Citat din: lylyt_ice din  07 Aprilie 2007, 19:55:04
Fiecare isi da parerea ,si vrea sa arate ca stie mai mult decit celalalt, uzind cuvinte pe care el singur nu le mai intelege.Realitatea este...ca toate sint numai presupuneri.cum vreti voi sa v-a faceti intelesi de un om de rind care nu-i chiar atit de introdus in tematica dezbatuta???Daca tot sinteti asa cultivati,faceti un bine si ajutatii si pe ceilalti sa priceapa ceva...mai ales tinara generatie , :star:care se afla deja intr-un f.delicat proces de transformare!!!


   1 sigur ca sunt presupuneri!
   2 sigur ca sunt pareri personale(asta  un domeniu in care experientele traite sunt extrem de personalizate...)   
   3 nu sunt conferinte de popularizare a unui subiect,deci nu exista pretentia de a fi intelesi de toata lumea...
   4 tanara generatie sa mai puna mana pe carti,ca transformarile sa fie in directia cea buna,si sa nu astepte sa le fie muiati ''posmagii''...
   5 nu obligam oamenii de rand sa se chinuiasca cu lectura materialelor expuse pe forum,sau a parerilor personale...exista si alte forumuri,care dezbat problema animatiilor manga,a cartitelor,a transferurilor din fotbal,etc...(nu vreau sa jignesc pe nimeni,incercam sa spun ca atentia poate fi indreptata si spre lucruri mai usoare...).
   6 URMARESC ACEST TOPIC de ceva vreme(si altele asemanatoare),dar experienta mea in acest domeniu ma face sa fiu doar un spectator...nu vad de ce tu ai pretentia sa fii altceva...daca nu ai nimic de spus,ci doar de criticat...doar nu te-a obligat nimeni sa te inscrii...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

pri3st3ss

#54
 principala idee a acestui topic nu este sa dezbata  tot felul de teorii...desigur, acestea  (teoriile ) sunt acceptate si binevenite in orice moment, insa mai important este ca fiecare sa isi expuna  experienta proprie, pentru ca ceilalti sa invete nu numai lucruri de genul "asa da! " ,  ci si actiuni    " asa nu!" ;

...imi pare rau, cred ca am uitat sa spun/amintesc faptul ca nu toate  metodele / pasii   se pliaza pe fiecare persoana si ca fiecare din noi e dator        ( fata de propria persoana ! ) sa incerce sa imbunatateasca aceste cai pe care unii din noi le aduc in vederea tuturor.
ceea ce vreau sa spun de fapt este ca ,  daca o metoda  se potriveste subsemnatei , e posibil sa nu i se potriveasca lui alx, sau calinei,caci fiecare din noi este UNIC  si VALOROS PRIN UNICITATEA SA! ( aceste cuvinte se  pot spune si in cazul topicului DEDUBLAREA si VISUL  )
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Arckadii

lylyt_ice a zis:

CitatDupa parerea mea;raspunsurile INTREBARILOR noastre,ne-au fost date cu mult,mult timp inainte de a ajunge noi,la capacitatea mentala,de a ni le pune!!!     Scuze pt. greselile de ortografie;nu mai sint in ROM.DE peste 20 de ani;iar singurele carti in Rom.pecare le am sint:BIBLIA si FAUST.            IAR TU!.....cel care ai raspuns mesajului meu aterior,traieste mai departe dupa regula lumii a patra...:.CINE POATE ,OASE ROADE ;CINE NU ,STA SI SE UITA !!!Ai dreptate in felul tau...sint destui cei care isi permit implantate de portelan!!!

Mesaj sectionat din cauza neconcordantei cu topicul.
Ark

Leonard

Ceea ce i se intampla lui udar mi se intampla si mie atat in vise cat si in vita de zi cu zi am inpresia ca acuma imi amintesc de unele lucruri care cred ca le-am mai facut odtat intr-o vitza anterioara sau la fel am unele vizese care in ziu aceea le repet aproximativ in realitate.
Cei care stiu tac.

pri3st3ss

Leonard si lylyt_ice, permiteti-mi sa va spun o povestioara:



Când învãþãtorul spiritual ºi discipolii sãi începurã sã mediteze, pisica ce trãia în mãnãstire fãcu un zgomot care îi deranjã. Prin urmare învãþãtorul a ordonat ca pisica sã fie legatã fedeleº în timpul practicilor de meditaþie. Ani de zile ulterior când maestrul a murit cãlugãrii continuau sã lege pisica în timpul sesiunilor de meditaþie. Când eventual ºi pisica a murit, a fost adusã o altã pisicã pentru a fi legatã. Secole mai târziu învãþaþii descendenþi ai învãþãtorului spiritual au scris tratate erudite despre semnificaþia religioasã a legãrii fedeleº a pisicii în timpul practicilor de meditaþie.


mm..oare ce vrea sa spuna aceasta istorioara? :roll:
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

lylyt_ice

Stiu ca nu am fost inteleasa,sau mai bine spus...gresit inteleasa.Vreau numai sa spun ca stiu f.bine despre ce vorbesc.Inca de pe la virta de 6ani,am stiut ca ceva cu mine este altfel decit cu cei din jur.am avut vise care s-au petrecut in relativ scurt timp dupa ce am visat,si asta cu lux de amanunte.am incercat sa intreb pe cei din jur si am cautat un raspuns;stiti cum este,toti te privesc curios sau nu te iau in seama,iar la o virsta frageda ,este imposibil sa gasesti un raspuns,sau pe cineva care este lafel ca tine.Cind am mai crescut am reusit sa fac rost de citeva carti de la Biblioteca Pedagogica ,dar nu erau ceea ce cautam eu.Nu mai am avut alt gind ,decit ca trebue sa ies din cerc si sa caut adevarul in lumea libera din afara.ASTA am si facut si fac de 20 de ani.Am dat in mania cartilor ;bune, rele ,interesante,explozive...s.a.m.departe...Am avut si perioade cind reproduceam ca o eleva buna toate pasajele pe care le citeam pe la altii,pentru a demonstra cit de multe cuvinte ciudate.si termeni stiintifici a acumulat si memorat creerul meu.Acum m-a aflu intr-o camera, in fata unui monitor, inconjurata de mai mult de 2000 de carti.Sper ca a-ti remarcat ca evit orice cuvint nou inventat sau sofisticat.stiti de ce?Pentru ca stiu citi oameni luminati spiritual vor sa comunice cu noi, dar...NOi ii trimitem mai intii la universitate ,sau daca sint mai avansati in virsta,AU PIERDUT TRENUL!!! Stiti voi oare citi oameni citesc prin FOrumuri si se ascund dupa perdea cu toate ca printre ei se afla adevarate valori ale umanitatii???Si asta ca !numai ca ! Le este teama sa nu fie luati in ris,Sau trimesi intii la scoala,sau prin librarii sa cumpere carti (pentru care nu au bani,sau oricum nu le inteleg)Ce vreti in fond?sa ramineti numai voi intre voi?Atunci comunicati in particular daca tot nu dati sansa si oamenilor de rind sa mearga pe drumul vostru spre lumina.Si nu uitati;;;lumina si iubirea se acumuleaza in suflet,ci nu in materia cenusie !!! Asta am avut de spus...cit despre deja-vu si lucruri delicate...povestiti-va voi itre voi mai departe ce vi s-a mai intimplat ca in stilul acesta nu atrageti pe nimeni in cercul vostru si nu stiu cit mai dureaza si o sa ramina numai moderatorii intre ei Corectindu-si intre ei textele .(din punct de vedere sintactic,morfologic, ortografic...Bla-bla -bla..............MULTUMESC!!!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

pri3st3ss

#59
lylyt,ai inteles gresit...
sau poate si noi te-am inteles gresit pt ca nu  ai oferit niciun detaliu...
noi ne povestim pt ca fiecare din noi sa vada ce a experimentat celalalt, nu ca sa ne dam mareti si ca ceilalti sa se rusineze ca nu pot mai mult..poate nu au timpul necesar ,darul ,inclinatia etc...

nu folosi cuvinte bombastice,caci nici noi nu folosim,dar invata sa explici si sa impartasesti din experienta ta..poate unul din noi se afla in impas si crede ca nu mai are nicio portita deschisa si renunta fara sa mai intrebe..dar daca fiecare din noi vine in intampinarea lui cu propriile experiente, atunci altfel va decurge activitatea...
poate gasi o rezolvare,o motivatie sau un impuls in cuvintele noastre..

ma citez:

Citat din: pri3st3ss din  07 Aprilie 2007, 21:45:17
principala idee a acestui topic nu este sa dezbata  tot felul de teorii...desigur, acestea  (teoriile ) sunt acceptate si binevenite in orice moment, insa mai important este ca fiecare sa isi expuna  experienta proprie, pentru ca ceilalti sa invete nu numai lucruri de genul "asa da! " ,  ci si actiuni    " asa nu!" ;

...imi pare rau, cred ca am uitat sa spun/amintesc faptul ca nu toate  metodele / pasii   se pliaza pe fiecare persoana si ca fiecare din noi e dator        ( fata de propria persoana ! ) sa incerce sa imbunatateasca aceste cai pe care unii din noi le aduc in vederea tuturor.
ceea ce vreau sa spun de fapt este ca ,  daca o metoda  se potriveste subsemnatei , e posibil sa nu i se potriveasca lui alx, sau calinei,caci fiecare din noi este UNIC  si VALOROS PRIN UNICITATEA SA! ( aceste cuvinte se  pot spune si in cazul topicului DEDUBLAREA si VISUL  )

nu te supara si povesteste experienta ta!
..daca doresti,bineinteles.

pentru acest motiv  e -mai ales-   acest topic , pentru a ne ajuta reciproc!


iar a scrie corect dpdv gramatical,respectand regulile de punctuatie, e in avantajul fiecaruia...nu sare nimeni ca ai uitat sa pui o virgula,sau ca nu folosesti majusculele,dar in momentul in care un post intreg e lipsit complet de  semne de punctuatie,deja nu mai stii cum sa il citesti si ce sa intelegi...
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.