Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Tara Daciei, istoria interzisa

Creat de Flight33, 14 Martie 2008, 20:20:59

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

AdarM

Citat din: kandaon din  06 Decembrie 2012, 11:18:43
Aici un soldat cu un steag "draco"

Stii ce faci tu aici?
Procedezi exact ca Sitchin: de dragul argumentatiei fortezi interpretari dincolo de logica.
In poza ai scena mortii lui Harold, cand sageata ii intra-n ochi. Cauta imagini la o rezolutie superioara si priveste atent steagul ala; daca il mai vezi asemanator unuia dacic, inseamna ca ori monitorul, ori dioptriile nu sunt in regula...
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

SLEAH19

#181
Când mă critic eu, pe mine,
Pot să fiu măcar galant:
În istorii interzise
Mă declar un diletant.

Da sunt tânăr şi pot recupera

Citat din: AdarM din  06 Decembrie 2012, 16:19:34
...... cifra de 500 000 de daci ramasi in teritoriul ocupat e una optimista ....

La cifra asta şi ea formată din diverse triburi, prinde curaj întrebarea aialaltă : Pe cine au găsit hunii, când au venit  aici?

Acum eu văd că nu place dentistu',  da unge pe suflet artistu' .
Contemporan cu artistu ( Ovidiu), a fost şi Stabron,  ori fiind de meserie (vestit istoric și geograf antic grec), aş vrea să citesc lucrările lui dar nu m-am lămurit dacă scrierile lui au fost traduse în română.
Am găsit o opinie anonimă interesantă pe care o public mai jos:

Strabon in Geografia si Istoria pe care le-a scris, spune ca popoarele Europei, in vremea sa se imparteau in barbari si peregrini. Barbarii erau inruditi cu latinii si graiurile lor erau foarte apropiate de latina, un cuvant barbar avea acelasi etimon=radacina ca al unuia latin doar ca i se adauga un sufix sau un prefix fata de cel latin; din aceste afirmatii scrise de Strabon deduc ca popoarele barbare erau in relatii dialectale cu idiomul ce se vorbea la Roma; ei bine ...... si Strabon enumera o lista intreaga de astfel de neamuri barbare, care erau conform listei: italicii, hispanicii, ilirii, tracii, dacii, celtii, germanii, galii, britanii, gelonii. La neamuri peregrine ii include pe eleni, sarmati, geti, getuli. Neamurile barbare le numeste din motivul aratat mai sus (conventional) latine iar neamurile peregrine le numeste arimice sau arimfeice sau ariene

http://ebooks.unibuc.ro/filologie/romanodacica/a5.htm
http://ebooks.unibuc.ro/filologie/romanodacica/a8.htm

Şi o alta , tot anonimă:

Scoala Ardeleana nu a inventat dacismul, dimpotriva ea a inventat latinismul pur, din dorinta, fireasca in epoca ei, de a ne apropia de Roma. A fost nevoie de aproape un secol pentru ai diminua excesele si a permite dacilor sa "reintre" in istorie. Din pacate/fericire acest lucru s-a intamplat in plin romantism istoric - perioada din care ni se trag multe din excesele ulterioare

Să nu daţi cu pietre!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Ganditorul

#182
Citat...... cifra de 500 000 de daci ramasi in teritoriul ocupat e una optimista ....


La cifra asta şi ea formată din diverse triburi, prinde curaj întrebarea aialaltă : Pe cine au găsit hunii, când au venit  aici?

Evident n-au gasit pe nimeni.
Poate doar niste ramasite ale legiunilor romane care umblau "cu traista-n batz" ca sa alfabetizeze ramasitze ale salbaticilor triburi din Moldova, Muntenia, Dobrogea si Ardeal, care n-aveu limba proprie sau scriere (se intelegeau, ca salbaticii, prin semne "cu pumnul sub ochi") - invatandu-i limba latina (erau "agenti" ai actualilor "istorici' care explica cum s-a format limba romana de azi).
Si-au umblat astia, "alfabetizatorii" (urmasi ai gladiatorilor care scapau de sclavie daca se inrolau...), cam 1000 de ani prin Dacia si au invatat limba latina pe toti migratorii care ne-au calcat pamanturile - asa s-a format poporul roman, din uniunea tuturor invadatorilor "alfabetizati" de ramasitele legiunilor "civilizatorilor romani". Si-am incalecat pe-o sha ...etc etc

(poveste compusa la sectia de psihiatrie a directiei de stiinte istorice din Romania - predata in programa de invatamant a elevilor romani)  :evil:

Ganditorul

#183
AdarM
CitatCata ironie in situatia de fata!... :-D
.........
Pe "ultimul dac", "paznicul cetatii", cel mai cel dintre dacisti, il cheama Vladimir Brilinsky.
Curat nume de tarabostes, zau asa.

Remarca asta mi-a scapat ...
Stimate RCO AdarM asta-i cea mai imbecila apreciere pe care am citit-o pe aici. Dar cum ai vrea tu sa fie botezat ca nume un om care e "paznicul cetatii" ? ai vre-o idee de nume predestinat cand faci acest comentariu ? Da un exemplu ...
Ce stii tu despre munca si eforturile lui Vladimir Brilinsky in pastrarea nealterata a site-urilor din M-tii Orastiei de-ti permiti sa persiflezi numele unui om (asa cum persifla de curand si "licuriciu" pe aici, pe alta tema)
Stii de eforturile de a curata cetatea Sarmisegetuzei de resturile menajere lasate de studentii veniti la "studii arheologice" sub indrumarea marilor istorici pe care-i amintesti frecvent ? Stii de sutele de kg de deseuri - de la PET-uri si conserve pana la vata menstruala - lasate "mostenire arheologica" de acesti studiosi adusi la practica de sefii arheologiei romanesti ? Stii de "cabana specialistilor arheologi" a carei fundatie a fost facuta cu pietre antice, inscriptionate, chiar la comanda "marilor nostrii istorici" - cabana ce a fost demolata la ordinul comisarilor UNESCO, unde zac acum vestigii istorice alaturi de moloz si resturi de WC-uri ? 
- Cunosti efortul acelui grup mic de oameni inimosi condusi de Vladimir Brilinsky pentru a opri "arheologia" facuta cu escavatorul, ce trebuia sa sape in munte exact in zona sanctuarelor dacice ?  Cunosti efortul de a opri cercetarile si sapaturile (dupa comori) cu aprobare prim-minesteriala (de Rahova...acum) prin care grupuri de cercetatori (straini) au devastat zona Cetatilor din M-tii Orastiei ? Cunosti eforturile de a promova dovezi si vestigii antice - aruncate in "rapa de gunoi" de langa Sarmisegetuza de catre "marii nostri istorici" - pe motiv ca dacii erau doar niste barbari si ca acele vestigii sunt prea avansate ca sa fie altceva decat "pura intamplare" ? E vb de 4 elemente de piatra cu dantura canelata aruncate in rapa si neluate in seama in cercetarea istoriei - pentru ca sunt de fapt "efectele nervilor unui roman care a lovit piatra cu sabia" - desi se vede clar forma danturii canelate sapate identic si la distante egale dupa un anume altgoritm. Pietrele alea zac acolo in rapa si in curand vor disparea sub aciditatea ploilor si a gunoiului ce le acopera - lasand loc pentru viitor la aceiasi interpretare idioata a istoriei "dacii au fost barbarii care taiau capte". Cunosti lupta dusa de pasionati ai istoriei si "oficiali" in scaparea de "distrugere intamplatoare" a vestigiilor dacice ?
- Confunzi voit promovarea mediatica a istoriei dacilor ( prin acele spectacole care au menirea sa fie atractive, atragand tineretul spre ... unele intrebari pe care le gasesti prin studiu aprofundat ) cu istoria reala si cercetarile recente.
- Ce cunosti din toate astea stimate RCO AdamR de-ti permiti sa-ti bati joc de orice ? Ai fost acolo ? Ai fost in alt locuri si cetati dacice - care nu se fac cunoscute tocmai pentru a fi protejate de efectele "istoriei oficiale" prin care dacii nu au voie sa fie scosi in evidenta ca avand o civilizatie mai avansata ca a romanilor ? Ai studiat locurile (altfel decat cu "sticla de tzuica" )? Sau preferi doar promovarea copy/paste a unor studii facute acum 100 de ani cu instrumente rudimentare ?

Stii cat de intinsa e asezarea de pe Godeanu sub prisma cercetarilor cu aparate moderne ce pot determina structurile aflate pana la 10 m sub pamant ? Stii cate zone cu anomalii magnetice si de alta natura gasesti in perimetrele dacice ?
Sau tocmai asta sperie pe cei ce promoveaza ideea, bazata pe studii vechi si rudimentare, "romanii n-au avut in trecut altceva decat o civilizatie barbara" !
Ia mai gandeste-te un pic stimate RCO AdarM. Nu-i de ajuns faptul ca ai sarutat de cateva ori mana lui Xanadron ca sa te acoperi de valoarea lui Zen al forumului. Esti departe, tare departe de valoarea lui - si acest adevar nu-ti permite sa persiflezi orice si oricum.

Calator Astral :
CitatNapoleon Savescu a plecat cu acordul Securitatii in 1977.
Cine putea emigra in State in perioada aia ?!

  :evil: Tu in ce perioada ai emigrat in Franta, inainte sau dupa 89 ... si cu ajutorul cui ? :evil: (si cu asta am spus ce era de spus - Evident, Dl Napoleon Savescu nu e "mister prfectiune" - dar e cu mult peste cei care azi ne invata "istoria oficiala" )

dab270277

Domnule AdarM. Va respect varstra dar nu pe dumneavoastra ca om. Oamenii ca dumneavoastra o sa dispara... fara ca cineva isi aduca aminte de ideile celebre pe care le aveti. Va doresc sarbatori fericite!!! :)
"The history of our race, and each individual`s experience, are sown thick with evidence that a truth is not hard to kill and that a lie told is immortal." Mark Twain

roxaline

#185
Un link interesant  :? ?!?

http://www.jggj.dk/CDSD.htm

Citat
Centre for Dominican Studies of Dacia

by PhD Johnny Grandjean Gøgsig Jakobsen

Institute of History and Civilization, University of Southern Denmark, Odense (2005-2008)

Department of Scandinavian Research, University of Copenhagen (2009-2013)

Se pare ca Dacia este in alta parte  :roll:

CitatDacia became the official name for the Nordic provinces of both the Dominicans and the Franciscans, which besides Denmark included the kingdoms of Norway and Sweden, as well as the duchies of Schleswig, Finland and Estonia.
"Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business." ― Tom Robbins

dab270277

Citat din: roxaline din  08 Decembrie 2012, 19:10:51
Un link interesant  :? ?!?

http://www.jggj.dk/CDSD.htm

Se pare ca Dacia este in alta parte  :roll:

Luna trecuta am fost plecat in Lituania si am ramas surprins sa constat ca doi batrani la 80 de ani cunosteau o multime de lucruri despre daci.
"The history of our race, and each individual`s experience, are sown thick with evidence that a truth is not hard to kill and that a lie told is immortal." Mark Twain

kandaon

Nu de mult tocmai ce s-a facut vorbire inclusiv aici pe forum despre descoperirea (mai exact studierea mult mai detaliata) a orasului neolitic de la Turdas, cel mai vechi decat piramidele si avand un nucleu fortificat de 100 ha.
Un oras resedinta regala cu fortificatii din lemn, porti, turnuri, santuri de aparare etc, nu departe fiind descoperita si bucata de ceramica avand pe ea niste semne considerate a fi o scriere si care e datata ca fiind de dinainte de 6000 i.H. (deci mai veche de 8000 de ani)

Reactia pare sa nu se fi lasat mult astepta

http://www.formula-as.ro/2012/1046/mica-enciclopedie-as-27/blitzkrieg-impotriva-patrimoniului-national-15813


<<<<"Blitzkrieg" împotriva patrimoniului naţional!

Istoria de sub asfalt

"Adio, oraş roman «Şibot 3»! Adio, oraş neolitic «Turdaş», mai vechi decât piramidele! "

... Mi-am amintit de zidul Vin­do­bonei zilele trecute, când am aflat cutremurat că splen­­didul oraş roman (un oraş, nu un metru de zid!), descoperit la Şibot, pe traseul autostrăzii Nădlac-Sibiu, a fost ras cu buldozerele (culmea ironiei!) de compania austriacă STRABAG. Dacă, potrivit legii, notificarea Muzeului Naţional a fost făcută sâmbătă, demolarea zidurilor de două mii de ani a fost definitivată, în mare grabă, până luni! Blitzkrieg împotriva patrimoniului României!

N-au mai aşteptat raportul final de cercetare, examinarea acestuia de către Comisia Na­ţională de Arheologie şi emiterea certificatului de des­cărcare arheologică. Aşadar, adio oraş roman "Şibot"! Adio, oraş neolitic "Turdaş", mai vechi decât pirami­dele egiptene! România capitalistă, mai sălbatică decât hoardele tătare, a scuipat foc şi pucioasă peste propria istorie! Este o practică curentă în România ca antre­prenorii, odată ce au fost informaţi despre finalizarea săpăturilor arheologice, să procedeze la desfiinţarea vestigiilor, fără a mai aştepta finalizarea procedurilor... O altă mare descoperire a arheologilor sunt oraşele neolitice de la Turdaş (Hunedoara) şi Cristian (Sibiu). Din nefericire, la sfârşitul lui octombrie, Grupul "Ro­mânia Vie" a găsit şi aici vestigiile, datând din mileniul V î.Hr., acoperite deja cu asfalt. >>>>

<<<<"Pentru salvarea oraşului Şibot, ar fi fost suficientă înălţarea autostrăzii pe un viaduct"
"La Şibot", se spune în pro­testul asociaţiilor amintite, "a fost descoperit unul din cele mai bine conservate şi mai întinse oraşe meşteşu­gă­reşti romane din Sud-Estul Europei, în orice caz, cel mai bine conservat şi mai întins de pe teritoriul României, iar pentru salvarea ruinelor, ar fi fost sufi­cientă înălţarea autostrăzii pe un viaduct. Acum este însă prea târziu şi nu putem să nu remarcăm faptul că autostrada urmează în zonă un traseu straniu, ce traversează de două ori, la câteva sute de metri, drumul naţional, deşi ar fi putut continua pe acelaşi deal, paralel cu drumul naţional, fără măcar să se apropie de situl arheologic ro­man".

Nu­­mai în situl Miercurea Sibiului 2 au fost găsite, în total, 29 de com­plexe cu material arheologic, ce apar­ţin neoliticului tim­puriu. Iar pe fie­care sută de kilometri de autostradă, arheologii au pus în evidenţă, în medie, circa 25-30 de situri de mare im­por­tanţă. Re­ferindu-se la Turdaş, la pierderea unei im­portante părţi din oraşul neolitic, d-l Luca se conso­lează: "Ni s-a promis o re­cons­tituire, cu in­tervenţia sta­tului. Oamenii de ştiinţă vor să facă acest lu­cru în cadrul unui parc arheologic. În Occident este plin de astfel de reconsti­tuiri. Spe­răm să rea­lizăm o copie fidelă a primului oraş din Transilvania, iar o astfel de acţiune trebuie să fie ca autostrada, o acţiune naţio­nală. Va fi o luptă.">>>>

<<<<Tragedia patrimoniului de pe autostrada A1 ne in­dică fără greşeală ce s-ar întâmpla la Roşia Montană, da­că guvernanţii ar da lumină verde proiectului minier. Şi acolo s-au făcut săpături "de salvare", conduse de ar­heologul francez Beatrice Cauuet şi de arheologul ro­mân Paul Damian. Amândoi, dar mai ales ultimul, au re­comandat anularea statutului de monument pentru ga­lerii miniere, unice pe lume. >>>>

Asadar un important oras roman antic a fost nivelat cu buldozerul, autostrada urmand parca in mod voit un traseu care sa necesite trecerea peste acele ruine, desi se putea evist asta destul de usor. Firma austriaca (si niste "oameni de bine" de la noi) a rezolvat problema rapid, inainte sa se dezmeticeasca lumea.

Iar "perla coroanei", orasul neolitic de la Turdas, cel mai vechi decat piramidele, a fost asfaltat in buna parte la scurt timp dupa ce a fost decopertat. Daca articolul e corect la fiecare 4 km de pe traseul autostrazii s-au descoperit situri de mare importanta, deci ori Romania e plina la tot pasul de vestigii importante din toate epocile, cele mai vechi fiind din epoca pietrei, ori autostrada aia are un traseu foarte interesant nimerind (si asfaltand) o salba intreaga de situri istorice de prima importanta.

Se astupa (sau chiar distrug cu buldozeru) practic radacinile istoriei de aici si se baga sub asfalt probabil cea mai importanta civilizatie a Europei si poate chiar a lumii la acea vreme, nu doar a Romaniei, chiar sub ochii nostri.

Si uite asa va ramane in cartile de istorie sintagma "istoria incepe la Sumer" si unii vor umbla dupa annunaki si alti reptilieni verzi pe acolo sau vor admira piramidele in timp ce o civilizatie si mai veche e stearsa incet incet nu numai din paginile cartilor de istorie (unde oricum nu prea pomenita) dar si fizic, in teren

fiulploii

Citat din: kandaon din  10 Decembrie 2012, 00:19:17
...
Si uite asa va ramane in cartile de istorie sintagma "istoria incepe la Sumer" si unii vor umbla dupa annunaki si alti reptilieni verzi pe acolo sau vor admira piramidele in timp ce o civilizatie si mai veche e stearsa incet incet nu numai din paginile cartilor de istorie (unde oricum nu prea pomenita) dar si fizic, in teren
Intrebarea e : De ce?

Citat din: roxaline din  08 Decembrie 2012, 19:10:51
Un link interesant  :? ?!?

http://www.jggj.dk/CDSD.htm

Se pare ca Dacia este in alta parte  :roll:

Nu e in alta parte ci acolo e doar o parte din Dacia .
Parte pe care altii stiu sa o puna in valoare  8-)

dab270277

Citat din: fiulploii din  10 Decembrie 2012, 23:16:44
Intrebarea e : De ce?
Nu e in alta parte ci acolo e doar o parte din Dacia .
Parte pe care altii stiu sa o puna in valoare  8-)


Acum asteptam replica celor doua personaje care incearca sa ne faca sa credem ca stramosii nostrii au fost niste simpli barbari :)
"The history of our race, and each individual`s experience, are sown thick with evidence that a truth is not hard to kill and that a lie told is immortal." Mark Twain

Ganditorul

.... si ca nu exista dovezi ale civilizatiei dacice ( "asfaltarea" de azi e doar o continuitate a "asfaltarii" dovezilor, practicata si in trecut, pentru a ascunde adevarul si a demonstra ca dacii au fost ...doar niste barbari)  :fullmoon:

calator astral

  @ganditorul & @dab270277 >

Straniu....unde scrie acolo de daci sau Dacia, unde?!
alaturi de vestigiile din neolitic (care nu pot fi puse sub nici o forma pe seama dacilor; s-au descoperit marturii arheologice ale ROMANILOR....deci va raspund, nedumerit :
        pai e vorba de un oras...ROMAN!
   oricine stie sa citeasca ce scrie in postul lui @kandaon :
Citat din: kandaon din  10 Decembrie 2012, 00:19:17

Reactia pare sa nu se fi lasat mult astepta

http://www.formula-as.ro/2012/1046/mica-enciclopedie-as-27/blitzkrieg-impotriva-patrimoniului-national-15813


<<<<"Blitzkrieg" împotriva patrimoniului naţional!

Istoria de sub asfalt

"Adio, oraş roman «Şibot 3»! Adio, oraş neolitic «Turdaş», mai vechi decât piramidele! "

... Mi-am amintit de zidul Vin­do­bonei zilele trecute, când am aflat cutremurat că splen­­didul oraş roman (un oraş, nu un metru de zid!), descoperit la Şibot, pe traseul autostrăzii Nădlac-Sibiu, a fost ras cu buldozerele (culmea ironiei!) de compania austriacă STRABAG. Dacă, potrivit legii, notificarea Muzeului Naţional a fost făcută sâmbătă, demolarea zidurilor de două mii de ani a fost definitivată, în mare grabă, până luni! Blitzkrieg împotriva patrimoniului României!

N-au mai aşteptat raportul final de cercetare, examinarea acestuia de către Comisia Na­ţională de Arheologie şi emiterea certificatului de des­cărcare arheologică. Aşadar, adio oraş roman "Şibot"[/b[ !


<<<<"Pentru salvarea oraşului Şibot, ar fi fost suficientă înălţarea autostrăzii pe un viaduct"
"La Şibot", se spune în pro­testul asociaţiilor amintite, "a fost descoperit unul din cele mai bine conservate şi mai întinse oraşe meşteşu­gă­reşti romane din Sud-Estul Europei în orice caz, cel mai bine conservat şi mai întins de pe teritoriul României, iar pentru salvarea ruinelor, ar fi fost sufi­cientă înălţarea autostrăzii pe un viaduct. Acum este însă prea târziu şi nu putem să nu remarcăm faptul că autostrada urmează în zonă un traseu straniu, ce traversează de două ori, la câteva sute de metri, drumul naţional, deşi ar fi putut continua pe acelaşi deal, paralel cu drumul naţional, fără măcar să se apropie de situl arheologic ro­man".

<<<<Tragedia patrimoniului de pe autostrada A1 ne in­dică fără greşeală ce s-ar întâmpla la Roşia Montană, da­că guvernanţii ar da lumină verde proiectului minier. Şi acolo s-au făcut săpături "de salvare", conduse de ar­heologul francez Beatrice Cauuet şi de arheologul ro­mân Paul Damian. Amândoi, dar mai ales ultimul, au re­comandat anularea statutului de monument pentru ga­lerii miniere, unice pe lume. >>>>

Asadar un important oras roman antic a fost nivelat cu buldozerul autostrada urmand parca in mod voit un traseu care sa necesite trecerea peste acele ruine, desi se putea evist asta destul de usor. Firma austriaca (si niste "oameni de bine" de la noi) a rezolvat problema rapid, inainte sa se dezmeticeasca lumea.

Se astupa (sau chiar distrug cu buldozeru) practic radacinile istoriei de aici (...)e stearsa incet incet nu numai din paginile cartilor de istorie (unde oricum nu prea pomenita) dar si fizic, in teren

cititi va rog asta>
  http://m.antena3.ro/romania/descoperire-impresionanta-in-prahova-arheologii-au-scos-la-iveala-un-castru-roman-de-acum-2000-de-ani-139008.html

    hai sa va mai dau o lectura suplimentara, sa vedeti ca stramosii nostri nu erau deloc salbatici!
Citez:
    "] Un castru roman de acum 2000 de ani i-a lăsat pe arheologii din Prahova muţi de uimire. Odată cu săpăturile, oamenii au descoperit urmele unor construcţii deosebite pentru acea perioadă. Locuinţa comandantului trupelor romane beneficia de încălzire centrală prin pardosele, calorifere şi piscină interioară.Castrul roman de la Drajna de Sus se întinde pe mai bine de 4 hectare. Săpăturile arheologilor au scos la iveală chiar locuinţa comandatului trupelor Legiunii Prima Italica, o locuinţă de invidiat chiar şi în zilele noastre.Aproape 2000 de soldaţi din cele mai importante legiuni ale oştilor care i-au jurat credinţă împăratului Traian s-au adăpostit în acest castru.
   Castrul a fost abandonat imediat dupa moartea Împăratului Traian. Campania arheologică va continua, iar autorităţile speră ca noua descoperire să poată fi transformată în muzeu. "


       Intr-o zi vom sti cite zeci de castre romane a ras Ceausescu in nebunia lui de a rescrie Istoria Nationala.



fiulploii

@calator astral
   Hai sa o luam sistematic , exact ca in armata daca nu ca in matematica sau fizica si chiar arheologie.
  Pana la castrele romane asteptam un comentariu la linkurile puse de colega @roxaline .
Apoi se poate discuta de buldozerele bagate la Sarmi pentru a strica marturiile dacice care nu se asezau pe teoria marelui  profesor care a sapat acolo . Iar pietrele care nu au fost sparte sau folosite la alte constructii moderne au fost aruncate prin vai si vaioage , astupate de pamant si vegetatie. Unele urme se mai pot vedea si azi.
  Abia apoi , hai sa vedem unde erau locurile in care romanii amplasau castre si asezari civile importante intr-un teritoriu cucerit , teritoriu care a rezolvat criza financiara a Imperiului . Si apropo de asta , dacii au fost si mineri, bre , nu au practicat numai cautarea aurului in albiile apelor . Au sapat si galerii si au exploatat nu numai aur ci si fier - printre altele.
   Cei mai mari aurari au fost in Dacia .
    Si legat de asta , acolo pe la Coltii Tainitei - Ascunzatorii  :-D - a fost descoperit un ghem   din fir de aur cu o puritate de peste 95%- asta ca sa nu zic 99% direct.
    Bineinteles , si asta e tot propaganda  :lol: se va zice .

  Ca o erata , la inceputul secolului Ics   cand s-a redescoperit Sarmi , mare parte din stalpii- coloanele calendarului si alte anexe erau in picioare . Iar Soarele de andezit era mai altcumva - vezi si postarea unui coleg cu diverse chestii   din piatra regasite de turistii ocazionali si azi si daramate cu buldozerul . Mai multe poze pe tema asta gasesti cu gogutza.

  So, Apocalipsa neamului romanesc a inceput de mult si continua cu o fervoare demna de scopuri mai inalte, zau asa.
  Acum, stand o tzira si cujetand - ca vorba aia, cade omu' din copac si tot sta o tzira sa cujete  :lol: - am alta intrebare :
  Cum de nu am disparut pana acum noi, ca popor care ne pastram inca traditiile alea vechi, ancestrale ?
  Ai vreun raspuns la asta , colega?

   P.S. Nu uita, pls, astept explicatii in mod logic si cronologic . Nu lua in expunerea ta numai elementele care iti convin.

  P.S. 1 .  Exista si se vad cu ochiul liber pe teren mari tumuli din epoca bronzului si chiar mai dinainte , exista si se vad locuri unde au fost sanctuare dacice , nu asa mari ca si la Sarmi insa nu se va atinge nimeni de aceste locuri. Nu e momentul .
  La fel consider eu ca este si cu acea Disclosure in domeniul vietii ertraterestre asteptata de unii - printre care ma numaram si eu la un moment dat .  :-D 
  Omul este xenofob si distrugator a ceea ce nu intelege , sau a ceea ce il sperie . Vezi mai nou, deshtepcaciunea aia de arab care are o miscare pentru distrugerea piramidelor , din motive religioase. Pacat ca se intampla asa, nu?

kandaon

Da, e adevarat ca e vorba si de un oras roman, spre deosebire de unii care ii vor pe daci scosi din istorie, eu desi "dacist" nu ii desconsider pe romani de ex.

Insa si mai important, chiar mult mai important e orasul neolitic. Pentru ca e hilar sa crezi ca dupa ce civilizatia neolitica si apoi din epoca bronzului a atins un asemenea nivel, brusc a disparut, oamenii aia au disparut, si apoi au aterizat brusc unii numiti daci exact in aceleasi locuri. Daci care nu stiau nici macar sa-si lege calumea nojitele la opinci, de a trebuit sa vina romanii sa-i invete mersul pe jos in sandale

Dacii sunt descendentii directi ai acelor civilizatii (si din neolitic si mai ales din epoca bronzului cand deja putem vorbi de proto-daci, din care s-au desprins foarte probabil si romanii/latinii). Si noi ne tragem radacinile tot de acolo, vezi aici:

Romanian traditional art - a MILENAR tradition

Numai spun ca nu s-a decopertat decat foarte putin sau nici macar cercetat din avion (sau prea putin, sau fara sa fie facut public) situri arheologice precum cel de la Sarmizegetusa, unde ce se vede acum e doar un varf de aisberg, cea mai mare parte e inca acoperita de padure si pamant. Din pacate sau din fericire nu trece pe acolo nicio autostrada, trec in schimb braconierii si mai culeg niste artefacte, de aur sau nu, pana cand atunci cand cineva chiar va sapa oficial pe acolo, nu va mai gasi mare lucru, decat poate niste ziduri goale (chiar si alea sunt impresionante insa).

Mie imi e clar ca cercetarea se face doar pe alocuri (fie din lipsa de fodnuri fie din alte motive), nu se face nicio promovare prea mare a descoperirilor in mass media, si uneori persoane sau grupuri neoficiale afla informatii interesante si le folosesc in interes si scop propriu fara ca ele sa ajunga la cunostinta sau stiinta opiniei publice.
Chiar si cand se descopera lucruri fascinante (gen un oras mai vechi decat piramidele) ce nu pot fi chiar ignorate (mai ales ca unii arheologi au si ei mandria lor profesionala si le prezinta si public) nu se bate prea mult tam tam pe ele, ba chiar se astupa la loc, si mai bine.

Nu apar articole in strainatate, nu se vorbeste prea mult nici macar la noi, desi evident sunt descoperiri ce pot schimba istoria oficiala. Se vand la greu insa cosoni, pumnale sica si bratari dacice pe la diverse licitatii pe te miri unde. Asta oficial, cine stie ce umbla pe piata neagra unde sunt cu adevarat chestiile "grele".

Ba am vazut ca pana nu demult erau unii care contestau inclusiv tablitele de la Tartaria, ba ca sunt falsuri, ba ca au fost puse acolo dinadins de Vlassa etc. etc. Acum vad ca le-a fost taiata macaroana, pentru ca de fapt exista mii de artefacte cu asemenea semne pe ele, iar arheologii au gasit o bucata de ceramica cu o scriere pe ea, considerata mai veche chiar si decat tablitele de la Tartaria.

Vedem din pacate cum se remodeleaza istoria sub ochii nostri si nu neaparat in bine, sau nu se reveleaza ci se ascunde mai degraba


calator astral

#194
@fiulploii>
  eu am raspuns mesajelor userilor @dab si @ginditorul ulterioare articolului reprodus de @kandaon referitor la distrugerea orasului roman. E culmea, acolo scrie clar negru pe alb ca era unul din marile orase ale romanilor in Europa de est, dar colegii dab si ginditorul braveaza "na, ce mai zici acum, ai vazut cum au fost rase cu buldozerul urmele arheologice ale dacilor?" (??!!)

   Acum degeaba se face diversiune si se raspunde alaturi, oricine a constatat tentativa puerila de manipulare si substituire a adevaratelor victime ale buldozerelor.
    Referitor la restul mesajului tau nu comentez, e doar vint, fraze mincinoase fara vreun fond istoric sau arheologic.
Spui sigur de tine ca dacii au dres si-au facut, ca erau cei mai cei, in fabricarea aurului erau number one, desi oricine stie ca in minele noastre s-au gasit numai inscriptii romane, nu avem nici o dovada ca vreun dac a pus vreodata piciorul in vreo mina din muntii Romaniei, nu avem nici o unealta daca destinata activitatii de minerit.....si mai straniu inca: nu exista nicaieri niciunde vreo podoaba daca din aur, un inel-ceva, un lantic, o bratara.....nimic.