Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Scrierile Apocrife (Interzise publicului larg)

Creat de baaron, 01 Februarie 2007, 04:29:05

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

andrei

Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

andrei

Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.


totoslack

Sunt atat de  "interzise publicului larg", incat au fost publicate mai demult la editura Teora intr-o colectie ingrijita parca de Cristian Badilita parca.
In plus exista colectia "Sources Chretienne" unde le gasiti chiar in bilingv, plus comentarii de tot felul.
In mediul universitar romanesc si nu numai exista studii si traduceri foarte bune pe marginea acestor apocrife.
Adica lucrurile  sunt "interzise" decat pentru ignoranti.

adrian75

hahahaha !!! Bravo totoslack! Ai zis-o! Ai perfecta dreptate!   O paranteza se impune totusi: in trecut aceste scrieri erau interzise publicului larg (oamenilor de rand) ele erau tinute separat de manuscrisele "oficiale" si erau accesibile numai marilor preoti si mai tarziu...initiatilor. La inceputul erei crestine multe carti apocrife au facut parte din canonul biblic. Au existat trei concilii,ultimul fiind cel de la Cartagena 397 a.d care a stabilit definitv ce carti vor fi incluse in canonul biblic. Dupa cate se pare..selectia au facut-o oamenii si nu Dumnezeu.

padme

#20
Consider "apocrifa" Viata lui Iosif tamplarul o gluma... chiar sinistra pe alocuri. Nu am nici cel mai mic dubiu ca e fructul imaginatiei cuiva - pe langa faptul ca seamana cu delirul religios al unui bolnav mintal sau al unui fanatic (desi nu stiu care e diferenta) e plina de neconcordante si aiureli!

Zici ca a fost publicata intr-o colectie ingrijita si studiata, ha?!


andrei

  Ai dreptate
Pai cam toata Biblia la inceput a fost transmisa si scrisa de fanatici religiosi,in general.Dupa aia insa,si-au bagat nasul ,,baietii destepti''
care au zis;asta e prea gogonata,o dam la o parte. Astalalta ne strica afacerile,out.Si asta desteapta prostimea trebuie dosita,sau rescrisa cum ne da mai bine.Sunt cateva sute de asfel de texte din care 40-50 sunt considerate autentice.Am vazut cu ceva timp in urma un documentar,despre descoperirea Evangheliei dupa Iuda.In el se arata cum au fost transmise oral vreme de cateva generatii multe din scrierile Biblice.E normal ca unii sa mai fi uitat,altii sa mai fi adaugat,pana cand sa gasit unii care sa le si scrie.Si astia o mai fi ,,bagat'' de la ei.Ce mi se pare mie fascinant este insa felul in care au fost sortate si rastalmacite in timp,pentru a conduce cat mai eficient ,,turma enoriasilor''fara a permite prea multe interpretari care nu convin Bisericii.Daca mai gasesc documentarul o sa il postez.Binenteles daca mi se permite,fara sa incalc vre-o regula a forumului.

Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

andrei

Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

fiulploii

#23
     Cum se  pot induce gandurile proprii in alte creiere? Relativ simplu. Prin concentrare relaxata asupra unei tinte. Exista dispozitive specializate in inducerea unor felurite ganduri, atat pozitive cat si negative.
     Cum se poate exclude otravirea mentala ? Simplu. Bazandu-ne pe Stiinta. Tot ceea ce nu este stiintific dovedit este negativ si ar trebui exclus din gandire. Sau modificat corespunzator.
      Ne putem da seama daca gandurile noastre au un caracter vadit nestiintific daca suntem suficient de inteligenti si cultivati.   
      Asemenea ganduri se cer excluse . Si pot fi excluse. Tot ceea ce contravine Codului nostru moral, de dorit cat mai sever, este negativ si se cuvine sa fie "ars" urgent . Balastul mistic mostenit genetic de la mutanti.
      O religie care nu se bazeaza pe stiinta se cuvine sa fie reformata urgent sau distrusa -daca nu se preteaza reformelor.

Ce am zis mai sus e doar parerea mea si tot asa zic si ca poate fi o atentionare vizavi de raza  alb astra si alte cele .
Sau poate ca nu poate fi -  wow, ce enigmatic pot fi   :lol:  cateodata ma uimesc singur de mine insumi dar imi trece , vorba ceea :
indiferent ce se intampla, fa sa para ca asa ai vrut tu     -  asta e clar o gluma apocrifa  :-D 

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

orynider

Gnosticii nu puteau înţelege anumite gesturi şi sentimente din cauza împietririi inimi şi din cauza încercări să înţeleagă ştiinţa tuturor lucrurilor fără să facă o imagine mai generală din toate punctele de vedere.

Ce nu puteau ei înţelege:
2Ioan 1:6  Şi aceasta este iubirea, ca să umblăm după poruncile Lui; aceasta este porunca, precum aţi auzit dintru început, ca să umblaţi întru iubire.
2Ioan 1:7   Pentru că mulţi amăgitori au ieşit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; acesta este amăgitorul şi antihristul.
2Ioan 1:8  Păziţi-vă pe voi înşivă, ca să nu pierdeţi ceea ce aţi lucrat, ci să primiţi plată deplină.
2Ioan 1:9  Oricine se abate şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învăţătura Lui, acela are şi pe Tatăl şi pe Fiul.
2Ioan 1:10  Dacă cineva vine la voi şi nu aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi în casă şi să nu-i ziceţi: Bun venit!
2Ioan 1:11  Căci cel ce-i zice: Bun venit! se face părtaş la faptele lui cele rele.

Dacă ne atrage cineva când vine vremea căsătoriei îi facem pe plac chiar dacă ne-am dori să facem altceva. Tot aşa dacă ne atrage Dumnezeu păzim poruncile lui Dumnezeu, iar cea mai mare dintre porunci are concluzia să-L iubim pe Dumnezeu cu toată inima noastră şi tot cugetul nostru, adică nu să ne dedăm mintea la duhuri necurate (cele care şi-au părăsit trupurile de la început cum scrie în cartea lui Enoh şi să otrăvim astfel  atât mintea cât şi trupul) ci să ne iubim aproapele ca pe noi înşine.

Din epoca rabinică există binecuvântări care prevesteau că Mesia "este pânea adevărată din cer" şi "pâinea pe care Dumnezeu o scote din pământ" la care s-a referit Pavel apostolul neamurilor atunci când se întreba retoric: Cine s-a urcat în rai să coboare pe Mesia ? Sau cine s-a covorât jos în Şeol (iadeş, sau hades adică mormânt) ca să ridice pe Mesia ?   (citat din memorie)

Mai mult, învierea sfinţilor din vechime după ce s-a frânt perdeaua din Sfânta Sfintelor, lipsa trupului din mormânt cu afirmaţia îngerului "De ce căutaţi pe Cel Viu între cei morţi ?", şi mărturia care o vor face cei doi mucenici care au făgăduinţa să moară, să invieze şi să se suie în văzduh înainte de începutul Împărăţiei lui Dumenzeu, arată că învierea este în trup şi nu cum susţineau gnosticii. (Cei doi sunt ultimii dintre îngeri alături de îngerii celor şapte regiuni cărora le scrie la începutul cărţii Apocalipsei, aceiaşi despre care a avut viziune profetul Zaharia când a văzut măslinul cu nouă braţe).

orynider

Câteva cărţi apocrife în engleză pe care vi le recomand: http://www.lulu.com/spotlight/ApocryphalBooks

În ebraică Cartea Jubileelor se numeşte Sefer Ha-Yuv'lim şi vă recomand versiunea mesianică:
http://www.lulu.com/product/paperback/sefer-hayuvlim-%28the-book-of-jubilees%29/2069896?productTrackingContext=author_spotlight_1641351_ de Moşe Broadman.

zana@M

#27
Citat din: sunsray din  01 Noiembrie 2010, 14:59:40
Ma intereseaza si pe mine cartea jubileelor....o poate posta cineva aici va rog..?
sau pe mail... Rog sa ma contacteze pe privat

Am gasit acest link ... despre Cartea Jubileelor sper sa fie bun

VT VARA 2011
,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,

angellla29

#28
Gnosticii erau cu adevarat cei mai crestini dintre  toti crestinii...Cel mai interesant fragment , dupa parerea mea. este acesta: "Isus ii gaseste pe apostoli la cea ce pare a fi o masa sacra un fel de euharistie...Ei spun rugaciunea de multumire iar Isus rade....Acestia sunt putin suparati de rasul lui Isus..el radea mult pentru ca apostolii credeau ca se inchina adevaratului dumnezeu dar nu era asa...Ei venereaza pe cel care a creat aceasta lume nu pe cel adevarat...STATI!!!!!!! Sa intelegem ca nu Dumnezeul cel adevarat a creat lumea in sapte zile?? Interesant....Pentru gnostici nu Dumnezeul care a creat lumea  e demn de slava ci acel mare si puternic Dumnezeu care este sfant....Parca am mai auzit asta....la "Codul lui Oreste"...ma rog...
Cand Isus ii roaga sa se ridice si sa dezvaluie fiinta spirituala..ei au spus ca sunt puternici dar nu au reusit sa se ridice in fata lui...Cu exceptia lui Iuda...Si acum sunt frazele care m-au determinat sa va spun si dumneavoastra ceea ce m-a pus pe ganduri:
- Stiu cine esti si de unde ai venit!!!!!
-Nu sunt vrednic sa rostesc numele Celui care te-a trimis... :-o
Iar apoi Isus ii cere sa se indeparteze si El ii va dezvalui un secret despre tainele Imparatiei...Este un taram maret si nesfarsit...pe care nici un ochi de inger nu l-a vazut :-o si nici un gand al inimii nu l-a putut cuprinde...si caruia niciodata nu i-a fost spus pe nume....
Sa intelegem ca Iuda va afla ceea ce nici ingerii nu stiau?! ?! Oh...

Si inca ceva putin curios...Isus isi schmba forma...cand copil cand adult...si nu cred ca era o metafora...Eu cred din ce in ce mai mult ca Isus era de origine extraterestra...dar din acele civilizatii foarte inalte spiritual, poate dintre primele civilizatii din Univers....Poate era chiar acel "Elder-Dumnezeu" care a creat Homo Sapiens...Cel trimis de adevaratul Dumnezeu cum bine a zis....Ce concluzii am mai tras eu...Ca lumea a fost creata de alta civilizatie ET...ma rog nu la propriu....sa zicem "fallen angels"...iar Isus apartine acelor civilizatii cu grad inalt de dezvoltare spirituala...acei FII ai lui Dumnezeu cel care a creat Universul...Sa intelegem ca Terra noastra este foarte importanta pentru ei....numai pentru noi nu....Iar acel taram pe care nici ingerii nu l-au vazut....sa fie cumva o alta planeta...o alta dimensiune...locul sfant de unde provine Dumnezeul Adevarat??? Oricum sunt fara cuvinte...

angellla29

Daca aveti dorinta si timpul liber pentru a citi acest articol....

ISUS CRISTOS-PROTOTIPUL COSMIC AL OAMENILOR VIITORULUI ! PE TERRA !

http://www.rasunetul.ro/isus-cristos-prototipul-cosmic-al-oamenilor-viitorului-pe-terra