Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Al treilea razboi mondial

Creat de Tyanu, 02 Martie 2014, 20:21:29

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Tyanu

Va incepe sau nu cel de-al treilea razboi mondial ?

După încheierea Războiului Rece au mai apărut diferite evenimente interpretate de unii specialiști ca fiind posibile motive pentru izbucnirea unui viitor presupus război mondial, astfel:

   Războaiele din Golf. Pe 2 august 1990, Irakul, condus de Saddam Husein, a invadat emiratul Kuweit și l-a anexat. O.N.U. a condamnat agresiunea și a instituit un embargo comercial împotriva Irakului și, față de refuzul Bagdadului de a-și retrage trupele, a declanșat, la 3 ianuarie 1991, o operațiune militară (Operațiunea "Furtună în deșert"), grosul forțelor aeriene fiind asigurat de Statele Unite;
   Conflictul diplomatic dintre Iran și Statele Unite a generat câteva speculații în legătură cu posibilitatea declanșării unui ipotetic al Treilea Război Mondial, Statele Unite fiind deja implicate într-o luptă contra terorismului internațional, purtată militar în Afganistan și Irak, încercuind, de fapt, Iranul;
   Lupta contra terorismului internațional, pornită, oficial, de Statele Unite și alte națiuni după atacul din 11 septembrie 2001 asupra World Trade Center și altor clădiri oficiale americane;
   Testele nucleare efectuate de Coreea de Nord. În 26 august 2009 Rusia decide să amplaseze rachete antiaeriene S-400 în Extremul Orient rusesc, pe fondul îngrijorărilor legate de testele nucleare și de rachete efectuate de Coreea de Nord. Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite condamnă, periodic, testele efectuate de Coreea de Nord și menține regimul de sancțiuni împotriva sa.
   La 23 noiembrie 2010, Coreea de Nord a atacat, cu obuze, o insulă sud-coreeană. Conform unor surse Coreea de Nord are opt bombe atomice
   La 26 ianuarie 2011 se declanșează Războiul Civil Sirian. Ca urmare a unui presupus atac cu arme chimice, Statele Unite doresc să declanșeze o intervenție militară în Siria. Rusia, China și Iranul se opun acestui atac, avertizând că vor fi consecințe catastrofice pentru regiune. Marina americană a mobilizat deja patru nave de război în estul Mării Mediterane, fiecare navă având cca. 90 de rachete cu rază lungă Tomahawk. De asemenea, Marina Militară Rusă a trimis o navă antisubmarin și un lansator de rachete în Marea Mediterană.
   ...si acum Ucraina


Vor oare ocultistii un razboi mondial ?!?
Sau acest conflictul din Ucraina se va incheia la masa tratativelor ? A fost inventata oare "revolutia" din Ucraina pentru a avea acest pretext, sau s-a ajuns aici deoarece nu au luat in calcul parerea Rusiei ?

Se va decide oare NATO sa sustina Ucraina ?
Nu prea cred... Rusia este cea mai mare tara din lume, are cele mai mari rezerve de gaz natural, detine armament nuclear in cantitati considerabile are o pozitie strategica si aliati puternici. Rusia nu poate fi manipulata din interior ca in cazul altor state.

Mutat de la sectiunea "Diverse" la sectiunea "NWO" StarDust.
Unii vorbesc pentru că au ceva de spus, alții doar pentru a spune ceva ...

http://conspiratiisimistere.wordpress.com/

terraflorin

Se poate face o paralelă... criză mondială economică urmată de o redresare aparentă... next... jocuri olimpice organizate de o ţară ''democratică''... apoi operaţiuni cu steag fals... şi paralela se opreşte deocamdată aici (din fericire, pentru că nu a izbucnit încă un RM, sau poate că nu ştim noi acest lucru).    :|

Xanadron

Completare la semipredictia precedenta: chiar daca-s convins in continuare ca rusii nu vor da vreun pas inapoi, asta nu inseamna ca musai o sa declanseze prin pozitia lor ferma vreun WW-III.

Clar ca nici asta nu-i vreo parere cu pretentii infailibiliste, :lol: dar tot contextul actual ma face sa trag concluzia asta - desi, la un nivel... hai sa-i zicem suprem, si rusii (+chinezii etc = BRICS) si americanii (+ sleahta lor sionisto-criptofascista) sint sub aripa (impielitzata, evident :evil:) a aceluiasi Regizor...
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Tyanu

Desi nu cred ca va exista ACUM un conflict major din cauza neimplicarii NATO, nu pot sa nu vad asemanarile dintre un vechi actor al aceluias regizor care a invocat pretentii la adresa germanilor  dinafara granitelor tarii in secolul trecut.

Totusi Putin nu a dat semne de expansiune cum facuse Hitler (si nimeni nu le luase in calcul, sau nu se dorise asta) iar continuarea unui conflict nu ar beneficia (deocamdata) din asta.

Raman la ideea ca e doar un episod premergator pentru scenariul cel mare. Un razboi mondial e inevitabil in viitorul apropiat sau mai indepartat, dar este in scenariu... doar o parere personala .
Unii vorbesc pentru că au ceva de spus, alții doar pentru a spune ceva ...

http://conspiratiisimistere.wordpress.com/

equilibrum

Eu unul nu cred in rezbelul nr. 3 ... nu unul armat. Consider ca suntem pe la miijlocul lui (ca perioada de desfasurare), dar e vizibil doar de ochiul format sau "norocos".

Cat despre expansionismul lui Hitler, as zice ca gresesti. Ideea lui era unirea vorbitorilor de limba germana sub acelasi drapel si alipirea, cu "buna" nu cu arma, a tarilor care aveau nivel arian (aprox. cum ne-a "asociat" pe noi). Armele au fost folosite in urma provocarilor la granita poloneza... cel mai probabil la ordinele sau sugestiile rusesti. In concluzie, actuala Uniune Europeana este cam aceeasi mancare de peste cu ce si-a dorit Hitler.

Ukraina e doar pentru noi. Urmariti stirile din zilele astea si cautati alea scurte de maxim doua propozitii. Pe acolo e raspunsul.
P.s. si nu sunt legate de Ukraina. :)
Pastreaza-ti energia.

Ganditorul

Eeee, chiar al 3-lea razboi mondial nu cred ca va fi .
O crestere masiva a pretului la resurse (uite asa pot deveni gazele de sist rentabile...), o cumparare masiva de armament in scop "preventiv", o ciomageala locala blitz (cam ca aia cand au intrat rusii in Kosovo si au lasat "planurile pacifiste de razboi"fara subiect - fapt "democratic" de care am cam uitat, adica am uitat de "plimbarea" armelor si bombardamentele altora prin Europa ...care na fost agresiune ci "misiune de pace" ). Dar WW3 nu cred ca va fi.
Asa ca subiectul asta pus in topic separat e cam exagerat. La anu' o sa radem de ceea ce a fost si o sa ne miram de unde drk a mai aparut un conflict prin Patagonia.

Cred ca o evolutie corecta a situatiei se poate face evaluind cam "cine nu si-a facut temele" si nu a cumparat armament in ultimul timp : Criza coreeana a deschis o piata de armament greu in zona Oceanului Indian/Pacific, crizele din nordul Africii au bagat la cheltuieli militare statele petroliste din zona, Ucraina va baga la cheltuieli militare Europa (Upss ... p'aici e si Deveselul Romaniei, deci intram cuminti la plata cheltuielilor de "umbrela", daca ne ajuta si UE, ca suntem saraci ).
- Mai ramane America de Sud ( Brazilia, Venezuela se cam agita...) si America de Nord ( unde Canada sta comod si nu face cheltuieli de acest fel cam de mult).
Ramane cam stinghera Australia - dar daca oile din Noua Zeelanda se revolta si vor guvern propriu plus acces la flota de razboi din zona - o sa fie cheltuieli militare si pe acolo.

Evident e doar o ipoteza de lucru ... o strategie de management a distributiei de arme in functie de nevoi ...bine regizate.

Tyanu

#6
Citat din: Ganditorul din  03 Martie 2014, 18:44:35
Asa ca subiectul asta pus in topic separat e cam exagerat. La anu' o sa radem de ceea ce a fost si o sa ne miram de unde drk a mai aparut un conflict prin Patagonia.
Posibil sa ai dreptate, sau nu colega...

Eu cred ca toate evenimentele prezentate in prima postare ar fi putut degenera intr-un conflict global la momentul respectiv. Sunt voci ce afirma ca luate pe-de-a-ntregul pot fi considerate WW III, la fel cum a fost privit si razboiul rece. Cum fiecare are dreptul la o parere, am zis sa mi-o exprim si eu aici.

Citat din: equilibrum din  03 Martie 2014, 16:30:48
Eu unul nu cred in rezbelul nr. 3 ... nu unul armat. Consider ca suntem pe la miijlocul lui (ca perioada de desfasurare), dar e vizibil doar de ochiul format sau "norocos".
Citat din: Ganditorul din  03 Martie 2014, 18:44:35
Eeee, chiar al 3-lea razboi mondial nu cred ca va fi .

Daca luam in calcul toate scenariile posibile pentru implementarea unei forme de guvernare planetare, de ce sa nu luam in calcul si acest scenariu ?!? Imi place siguranta cu care vorbiti si chiar e bine ca gandirea pozitiva sa predomine celei negative, insa eu cred ca a te culca pe o ureche presupune detinerea unor informatii. Informatii pe care eu personal nu le detin sau nu le deduc... deocamdata.

Citat din: equilibrum din  03 Martie 2014, 16:30:48
Cat despre expansionismul lui Hitler, as zice ca gresesti. Ideea lui era unirea vorbitorilor de limba germana sub acelasi drapel si alipirea, cu "buna" nu cu arma, a tarilor care aveau nivel arian (aprox. cum ne-a "asociat" pe noi).
De la premisa asta poate pleca si noul tar. La urma urmei chiar poporul ii cere sa fie eliberat. Nu ? :D
(desi nu cred ca o va face...inca )
Unii vorbesc pentru că au ceva de spus, alții doar pentru a spune ceva ...

http://conspiratiisimistere.wordpress.com/

Xanadron

Un articol foarte ontopic pe veteranstoday: ...chiar daca pare cel putin abracadabrant. :lol:

http://www.veteranstoday.com/2014/03/02/secret-space-war-xiii-alien-partners-tell-putin-dont-worry-weve-got-your-back/

Printre aparent aiuritoarele supozitii privind o presupusa aliantza secreta a rusilor cu o anumita tabara ET (chestie deloc imposibila, desi de domeniul SF), se pot "pescui" totusi citeva frinturi de adevar.

Cert e ca ex-tovarasu' Putin emana un calm si-o fermitate un pic... anormala :roll: in tot ce zice sau face-n ultima vreme, dar explicatiile pot fi la o distantza surprinzator de mare de presupunerile astea supravizibile.

O singura ipoteza de ex.: e poate mina-n mina cu "cainii razboiului" ca s-aprinda fitilul WW-III.
...Si mai puteti adauga voi inca vreo suta de motive, lejer.

   
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

Excelenta ipoeza - numai ca eu pariez ca ET-ul joaca in alta tabara. In ulimii 70 de ani generatorii de conflice armate  erau din ala tabara - asa spune satistica - desi filmele americane spun alceva. Personal pariez pe satistica, nu pe scenarii de film.


acme

Nici eu nu cred ca va fi in al treilea razboi; dar cred ca se poate intimpla orice cu exceptia schimbarii granitelor. Probabil Crimeea va ramine o enclava/regiune "autonoma" ca si Transnistria.
Intre timp rusii si ucranienii fac "liniute" prin Bosfor:




Fregata ucrainiana Hetman Sahaidachny:
We're born alone, we live alone, we die alone.

mm

Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Ganditorul

CitatCred ca o evolutie corecta a situatiei se poate face evaluind cam "cine nu si-a facut temele" si nu a cumparat armament in ultimul timp...

Si primele "raspunsuri" la criza din Ucraina :

China anunţă o nouă creştere a bugetului său militar. Japonia, preocupată de acest lucru

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/International/China+anunta+o+noua+crestere+a+bugetului+sau+militar+Japonia+pre

lylyt_ice

Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Xanadron

Bun linkul postat de lylyt_ice la stiri (ala cu finantzarea "eroului" boxangiu Klitshko via UE, dovedita clar de e-mailuri.)

Cine inca-i totusi sub efectul aburelilor media "normale" apropo de adevaratii instigatori ai escaladarii fortzate a evenimentelor din Ucraina ar trebui sa vada si imaginea asta. :x

E vorba de fluturasii distribuiti la Kiev manifestantilor (cu sfaturi privind protejarea de gaze toxice) - identici cu cei primiti de protestatarii din Egipt cu 3 ani in urma :-o - cu indicatiile traduse, evident.

Concluzia prima ar fi "prosti mai sint sforarii astia", :evil: da' io zic ca muult mai proasta-i prostimea TV-bizonautica... :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/