Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Shambhalla - destinații interzise?

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 18:46:29

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grifon

Primul - și cel mai însemnat - obstacol in calea unui căutător este indoiala.
Prin îndoială, mintea căutătorului ajunge să lucreze impotriva căutării - blocând, deviind, temporizând sau chiar retrogradând ideea de fond, până la cufundarea ei in mlaștina "irealului".
Nu vorbesc aici de scepticismul (sănătos, de altfel) prin care se filtrează ipotezele. Acela e binevenit, si chiar devine un instrument bun de orientare a căutătorului. Zic aici de de indoiala fundamentală, a priorică, ce anulează chiar din start orice organizare a căutàrii...
                                                                             ***
E totuși destul de bizar cum aceste indoieli de fond - ce ar trebui să nască doar dezinteres -  țin totuși morțiș să se aglomereze pe acest subiect (ca și pe alte "ireale"). Se pare că noțiunile stârnesc totuși o oarecare tulburare, materializată intr-o stranie necesitate de intervenție....ce ar merita si ea, poate, puțintel aprofundată...

                                                                             ***
Da, poate ai dreptate, domnule @abyss. O pauzã n-ar strica, ba ar putea fi chiar benefică. Pentru căutătorul pasionat pauza nu stinge "ecourile", ci le organizează, iar pentru ceilalți aduce chiar o...binemeritată tihnă.
Vom reveni.

abyss

Revenim deci dupa o scurta pauză domnule Grifon fiindca doresc sa ii ofer prietenului meu @fiulploii un raspuns corect si doar cu telefonul e mai greu.

Xanadron

#182
Citat din: abyss din  17 Mai 2017, 00:34:49
...
  Asa ca atunci cand cineva vine si spune ca pe nustiu ce tiganca o chema sambala,...
Koane Waffenbruder, sper că nu ți-a preluat (și ție) Koana A.I. :evil: oareșce circuite - sau cauza confuziilor e fiindcă nu doar scrii, ci și citești pe sărite cu smartfoehnu?  :lol:
Serios acu, văz că ai remarcat - negativ-biased și mai ales pe lîngă conținut - numai glumița cu re-botezarea răposatei mele exe Șambela de către o bonă țigancă... pe care n-o chema deloc Șambala; glumă cu care am vrut doar să accentuez necesitatea săpăturilor și-n miturile gipsy-related.

Alte cîteva tentative timide de indicare a unor direcții ignorate de căutare (ce dacă doar fizic-concrete?) au fost oricum la fel de ignorate - nu neapărat de tine, că ai avut măcar o reacție (de respingere, da-i clar că nu asta contează) la propunerea de-a conecta Șambala cu teoria Hollow Earth - dar nu exclusiv pe baza presupuselor Geheimdokumente ale Kriegsmarine extrase dintr-o arhivă k.gb. Care au fost certificate ca fiind veritabile, deși rămîne posibilitatea să fi fost lăsate-n urmă de nemți cu scop de intoxicare a aliaților. Și-a noastră, evident. :-D

Și, că tot adusei vorba de urși :lol: mai bag o dumă... de stat pe ea, cu riscul de-a fi asimilată noțiunilor care... stârnesc totuși o oarecare tulburare, materializată intr-o stranie necesitate de intervenție....ce ar merita si ea, poate, puțintel aprofundată... hehe.

Acu 3 decenii așadar, adică prin 1987 cînd auto-studiam lb. rusă convins fiind c-o să am nevoie de ea după apropiata invazie :wink: (mă mai... auto-înșel și eu, asta e) mi-a atras atenția un articol din Technika Molodej - și asta se găsea cu greu, că devenise subversiv pt regim și tot ce venea din vizuina estică - care povestea despre descoperirea unor fosile de dinozaurieni cumva umanoizi - nu doar fiindcă ar fi fost bipezi, ci mai ales din cauza capacității craniene considerabile, policelor opozabile etc.

Interesantă era și zona descoperirii - undeva prin Mongolia - oupps -, plus imaginile prezumtivului aspect al dino-sapienșilor , f. bine... adică artistic redate (imagini care circulă, culmea, și acum pe net - o să-ncerc să le caut.)
...Să mai bag alte sugestii mură-n gură pe linia conexiunilor posibile cu... alte dume/glume (?) gen Mt.Shasta Reptoids, The Lacerta Interviews, tunelurile carstice naturale multikilometrice inclusiv de pe la noi chiar lîngă M. Goagălniceanu, :lol: presupuse a fi locația unor Intratereștri milenari chiar dacă fără vreun Soare Interior :star: în dotare..., sau chiar cu presupusele aiureli relatate de gen. Străinu? (alea cu solzo-verzișorii din Hummer-ul pozat dijeaba-ntr-o benzinărie pustie dimineața devreme.)

P.S. Cred totuși că dr Greer ne-ar putea spune mult mai multe despre frații lui, reptoizii șambalezi sau măcar vecini cu Schengen-ul
Șambalei. :-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

 Uite cum luminezi tu cu un zâmbet o zi grea.... in care am fost bruiat In atentie cu die Kanonen pana la prânz...acilica la Constanz. Trag băieții în poligon la greu.
   Reper, nu am respins ideea conexiunii cu pământul gol si hărțile naziste dar as conecta-o mai mult cu Agartha. In opinia mea Agartha e regatul sau orasul subteran menționat de legendele mai mult sau mai puțin contemporane. Hai la noi  8-) :-D :lol: pe topicul celălalt cu Agartha... si te rog , desigur,  să reinițiezi dacă iti face plăcere...moca , sicher, fiindca noi nu avem șefi sau șefuți ci doar domni, prieteni si pasiuni selecte...care daca doresc ne mai învață una alta .... pe noi ăștia smartsonați

Grifon

Cred că după prelungita pauză (cca.5 luni) putem reveni la acest subiect - nu de alta, dar dacă tot nu ne lămurim cu planurile eterice, măcar ne-am lămurit cu unele surse de "bruiaj"...
Aș puncta, înainte de lansarea în alte speculații, necesitatea unor clarificări de fond.
Dacă, precum bănuim, Shamballa (ori Avalon, ori Agartha, ori "alt tărâm, etc) reprezintă un alt tip de dimensiune, este sau nu posibil s-o accesăm cu trupul fizic ?
Căci fie întrebuințăm termeni mistico-spirituali, fie forțăm un limbaj cuantic sau axat pe ideea "rezonant-vibratorie", problema aceasta rămâne, si e de majoră importanță pentru orice potențial căutător.

Ce-ar însemna "tranzitul" (indiferent - deocamdată - de cum s-ar putea iniția / facilita) pentru corpul obișnuit ?
Ar "tranzita" si el dimensiunea, prin transcendență ? Sau ar rămâne inert în urmă (adormit / catatonic / anesteziat, etc), precum se întâmplă în cazurile misticilor cu vedenii ?

La o primă cugetare, aș opina că trupul fizic nu poate efectua tranzitul. Mintea (duhul / spiritul) nefiind condiționată de densificări, poate accede / transcede orice, însă "carcasa" - specific alcătuită ptr. planul nostru de existență / manifestare - nu are asemenea capabilități.
Totuși, nu sunt nici eu sigur pe această teorie, așa că nu fac din ea un postulat. Între timp însă, tot reflectând la aceste potențialități, mi-am amintit de o succintă relatare a domnului @Gânditorul, postată mai la început pe acest subiect:
Citat din: Ganditorul din  24 Aprilie 2017, 09:23:13
........
(Shamballa), Muntele Alb, Muntele Ascuns din povestirile cinamareze... le-am vazut o singura data deasupra unui palc de copaci dupa un drum istovitor pe munte. Dupa ce am trecut de copaci ...zero, nimic. Iluzie, oboseala, nu stiu nici acum desi au trecut peste 10 ani de atunci si am refacut traseul de cateva ori.
Dacă dumnealui are amabilitatea de a detalia puțin experiența, cred că ne-am putea formula mai bine ipotezele privind relația între planuri/dimensiuni - implicit asupra a ce ar putea însemna... "tranzit".

abyss

Va rugam colega Ganditorul, cateva detalii daca puteti oferi.

Grifon

Si ca să nu se înțeleagă greșit, precizez că nu e nevoie de menționarea explicită a locului unde d-lui a avut experiența, ci mai degrabă - si mult mai important, aș zice - de repere privind natura percepțiilor avute.
Exculd a priori, desigur, varianta unei iluzii optice sau a oricărei alte năluciri generate de oboseală. Totodată, exclud si subiectivismul vreunei auto-sugestii sau a unei exaltări - dl @Gânditorul mi-a făcut mereu impresia unei persoane...laice, ba chiar tributară, cumva, raționalismului pragmatic.
Concret, în caz că domnia sa își aminteste, ar fi utile următoarele mențiuni:
a) despre luminozitatea momentului (era amurg, seara, ori plină zi ?)
b) despre contextul emoțional al experienței (si aici nu mă refer la fireasca incitare de după experiență, pe care ar fi avut-o orice observator, ci la o eventuală simțire simultană cu experiența.
c) despre fundalul vizual al momentului (decorul - peisaj montan, presupun - a rămas static? a fost cumva alterat de percepție ? E de major interes dacă cele două percepții (decorul firesc si "vedenia") au intrat în câmpul vizual simultan sau alternativ...

Detaliile sunt vitale, mai cu seamă la astfel de flash-uri fulgurante.

abyss

Citat din: Grifon din  14 Octombrie 2017, 10:31:29
............
Dacă, precum bănuim, Shamballa (ori Avalon, ori Agartha, ori "alt tărâm, etc) reprezintă un alt tip de dimensiune, este sau nu posibil s-o accesăm cu trupul fizic ?
................
Ce-ar însemna "tranzitul" (indiferent - deocamdată - de cum s-ar putea iniția / facilita) pentru corpul obișnuit ?
Ar "tranzita" si el dimensiunea, prin transcendență ? Sau ar rămâne inert în urmă (adormit / catatonic / anesteziat, etc), precum se întâmplă în cazurile misticilor cu vedenii ?

La o primă cugetare, aș opina că trupul fizic nu poate efectua tranzitul. Mintea (duhul / spiritul) nefiind condiționată de densificări, poate accede / transcede orice, însă "carcasa" - specific alcătuită ptr. planul nostru de existență / manifestare - nu are asemenea capabilități.
....................
Ipotetic vorbind preliminez ca e posibilia accesarea cu trupul fizic in urmatoarele conditii:
1. Shamballa (ori Avalon, ori Agartha, ori "alt tărâm, etc) este "eterica" ori "eterizata" prin mijloace artificiale, tehnologice. Adica ar putea fi izolata intr-un "plasmoid" de tipul Grebennikov (ca tot s-a mai discutat).

2. Shamballa este o creatie alcatuita din energii spirituale (forme-gand sau energii a caror manifestare scapa ochiului uman dar nu si creierului ce poate deveni in anumite conditii un veritabil "receptor") astfel accesarea ar putea avea loc cu trupul fizic prin modificarea vibratiei energiei personale, probabil pornind de la campul auric, mai apoi la nivelul creierului si in final la nivelul intregului corp. Nu cunosc inca asemenea tehnici dar cu siguranta ele exista.

3. "Tranzitul" trupului fizic sa fie asistat tehnologic.

Ceea ce a vazut colegul Ganditorul ar putea fi o "punga" de energie naturala modelata in a deveni un "taram pur", un refugiu al unor spirite evoluate sau altele de o alta factura (alien ancestors). Sau ar putea foarte bine sa fie o plasmuire a mintii domniei sale, un fel de "descarcare" a neuronilor in paratrasnetul imagistic al celei mai inalte preocupari a domniei sale (pe moment ori in subconstient) la traversarea unei asemenea zone incarcate energetic. Desigur contextul emoțional de dinaintea experientei conteaza si el.

Grifon

Într-o abordare abstract - teoretică, da, cam astea ar fi ipostazele ce le putem prezuma.
Personal, nu cred că e vorba de o ecranare tehnologică. Ar însemna că acea dimensiune ar fi cel puțin la fel de 3d materială ca si a noastră, si doar un artificiu tehnic obturează percepția. Pe de altă parte, toate sursele ce-o pomenesc o descriu ca dimensiune superioară - cel puțin altfel structurată / agregată.

Privitor la putința "eterizării" trupului, hm...nu exclud. Multe scoli spirituale (și crestine și de alt tip) indică această metamorfoză - si nu doar ca variantă, ci si ca scop suprem al ființelor umane. Acum, că o numim "ascendence", "mântuire", "iluminare", "nirvanizare" etc / s.a.m.d., e irelevant - căci tot milenii luuuungi vor trebui până la atingerea unui asemenea deziderat.

Cât despre idea "asistării tehnologice" a tranzitului, nu mă pot împiedica să mă gândesc la presupusul "experiment Philadelphia". Dacă o asemenea "șotie" chiar s-a petrecut în anii WW2, și dacă relatările despre ea nu-s doar plăsmuiri naive, atunci reținem două idei:
1. Prin artificii electro-magnetice trupul fizic poate suferi mutații structurale, ieșind din continuum-ul spațio-temporal einsteinian.
2. Odată ieșit însă, e beleaua de pe lume să mai si revină într-o "singură bucată" - a se reciti relatările despre (presupusele) afecțiuni grave, fizice & psihice, ce i-au lovit pe marinarii de pe USS "Eldrige"...

kenjiro

Citat din: Grifon din  14 Octombrie 2017, 10:31:29
Dacă, precum bănuim, Shamballa (ori Avalon, ori Agartha, ori "alt tărâm, etc) reprezintă un alt tip de dimensiune, este sau nu posibil s-o accesăm cu trupul fizic ?

S-aduci spicul de aur al bunătății...

Grifon

Domnule @kenjiro,

        Citindu-te, socot că ai dreptate.
        Ce-mi spui acum e mare adevăr
        De voi găsi un "spic de bunătate"
        Găsi-voi si "smicelele de măr"...

Morala : cu cât mai lirici, cu atât mai apți pentru "tranzit".

abyss

Harap Alb si smicelele de măr...

Grifon

Da, domnule @abyss. Da, "Harap Alb". Sau "Tinerețe fără bătrânețe...". Sau filmul "Lost Horizon" (1937 - exact același lucu, dar mai ...Hollywood -Frank Capra).
Vom mai vorbi despre asta, fără doar și poate.
Voisem în primăvară să dezvolt adâncimile acestei criptograme (adică, scuze, basm) dar ne-am răcorit, că era un grad măricel de "poluare".
Nu am uitat importantele indicii din acest basm - mai ales constelațiile foarte clar indicate ("ursul", "cerbul" sau "fata împăratului").
Dar toate își au vremea lor. Nu putem vorbi de motor cât n-am stabilit încă dacă avem roți, nu ?
Si nici despre roți, dacă nu stabilim prealabil încotro poftim a "călători".

De la clipă la clipă, sunt din ce în ce mai încântat de apartenența la acest forum.

abyss

Călătoria mea cel puțin este catre Sursă care in sine ar trebui să fie o poartă...catre Infinit.

Grifon

Țintesti departe, domnule @abyss.
Dar chiar si drumul către...infinit, tot cu primul li începe (vorba chinezului).

Întorcându-mă însă la presupusul "tranzit", opinez că el ar putea avea loc doar în contextul în care s-ar crea un soi de hiatus, de "zonă gri" spațio-temporală, un no man's land, sau o "cameră de așteptare" (precum în viziunea celor ce au conceput, în "Twin Peaks", accederea în Black Lodge).
Cumva, în anumite condiții, se poate genera o asemenea zonă, în care gradul de densificare începe să aibă unele variațiuni. În asemenea "câmp", nici materialiatea "oaspetelui" nu mai este totală, nici "etericitatea" gazdelor. Devin astfel posibile (teoretic vorbind, bineînțeles) percepții de "mijloc" (ajutătoare pentru oaspete), căci "gazdele" nu cred să aibă probleme în a "vedea" - pe principiul "cine poate mai mult poate si mai puțin", logic valabil si când discutăm de dimensionalități.

Problema nu este însă la explicarea "vedeniilor", ci la eventuala interacțiune cu...ce e dincolo. Dacă, într-o notă hilară, cutezătorul explorator "shamballic" ar fi văzut, de la o oarecare depărtare, de către un cioban aflat în bucolica sa transhumanță, i-ar stârni bietului om un hohot sănătos de râs, concomitent poate cu un panseu fugar gen "sărmanii de la oraș...dacă mănâncă toate prostiile alea de la chioșcuri...uite cum ajung!"...hahahah !

Căci ciobanul ce-ar vedea ? Pe vrednicul explorator, gesticulând sau vorbind...singur ! Că doar asa îmi pot imagina posibila interacțiune în stare de veghe - în vise știind deja cum stă treaba, trupul luând "pauză".