Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Administratie => Subiect creat de: spooky din 08 Decembrie 2006, 17:14:32

Titlu: Forum
Scris de: spooky din 08 Decembrie 2006, 17:14:32
O sa incerc sa va aduc aici la cunostinta modificarile care survin cu acest forum si tot aici puteti sa faceti si voi recomandarile voastre.

In aceasta dimineata intre orele 3 si 4 am facut upgrade la forum la varianta finala a versiunii 1.1. lucruri noi nu prea sunt, considerand ca ultima versiune era 1.1 RC3... dar sper sa nu fi aparut probleme. Daca sunt probleme le puteti sesiza aici sau intr-un mesaj privat.

Nu am reactivat pluginurile vechi, dar o sa incerc sa activez pluginuri cu timpul.

Unul dintre pluginuri/modificari care l-am facut sa functioneze este cel care afiseaza informatiile EXIF a unei imagini. Sper sa fie utila aceasta modificare.

Pentru cei interesati, o lista cu modificari disponibile ce ar putea fi instalate se gaseste la http://mods.simplemachines.org/

---

FreeSimleys (cand dati un mesaj)
Lista personal
Media Center - aici puteti vedea si gasi mai repede toate atasamentele de pe acest forum
Icoane RSS Feed in dreptul fiecarei categorii
Arhiva Forum: http://www.rufon.org/forum/archive.php
Utilizatori Online, statistici pe zi si diferentiere fata de roboti (Google, Yahoo, Msn etc)

---

Lista completa cu "Free Emoticons"... 486 per total:
http://www.rufon.org/forum/emoticons.php

---

Titlu: Raspuns: Forum
Scris de: spooky din 27 Ianuarie 2007, 01:45:20
Spider = Web Crawler = Motor de cautare.

http://en.wikipedia.org/wiki/Web_crawler

in imaginea atasata de tine scrie:
Spiders active in 15 minute: Googlebot, Yahoo! Slurp...

asta inseamna ca motoarele de cautare indexeza forumul.

RSS... http://ro.wikipedia.org/wiki/RSS
pe scurt, si la obiectul forumului: iti returneaza ultimele X intrari din forum.

De exemplu, eu folosesc Google Desktop care are un gadget (panel) Web Clips unde adaug RSS feeduri care le verifica automat la fiecare cateva minute... asa vad pe scurt ce se posteaza pe forum, ce stiri apar pe multe alte site-uri.
Titlu: Raspuns: Forum
Scris de: Nox din 27 Iunie 2008, 02:08:55
De câteva zile forumul ruleazã versiunea 1.1.5.

O parte din lista modificãrilor apãrute se aflã la adresa de mai jos:

http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=236816.0 (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=236816.0)
Titlu: Raspuns: Forum
Scris de: Zammolxe din 12 Februarie 2009, 11:25:54
Salut

As dori sa fac o mica cerere administratiei acestui forum.


Daca se poate sa incercati sa pastrati forumu cat mai simplu si la subiect altfel riscati sa ajungeti ca televizorul, logic, daca sunteti invadati de atatea stiri/topicuri lumea nu mai stie ce sa creada si atunci o lasa balta , faceti un topic numit arhiva si mutati acolo toate topicurile care nu au mai fost folosite de 2-3 saptamani.

Si felicitari pt forum.

Multumesc
Titlu: Raspuns: Forum
Scris de: LP din 06 Martie 2009, 17:18:32
Am observat in ultimul timp aparatii ciudate de forumisti cu opinii "extraterestre". Cred ca ar trebui facut un rezumat al regulilor forumului si un decalog al subiectelor care se pot dezbate aici. Toate aceastea legate la un link si sa nu depaseasca juma de pagina pt ca nu citeste nimeni. Dupa asta, toate subiectele sau postarile "extraterestre", care incalca regulile jocului, sa fie sterse direct.

Cred ca e varianta cea mai simpla sa tinem forumul acesta curat si fara atatea pagini inutile de discutii aberante.

Merci.
Titlu: Raspuns: Forum
Scris de: alx din 06 Martie 2009, 17:48:14
Citat din: LP din  06 Martie 2009, 17:18:32
Am observat in ultimul timp aparatii ciudate de forumisti cu opinii "extraterestre". Cred ca ar trebui facut un rezumat al regulilor forumului si un decalog al subiectelor care se pot dezbate aici. Toate aceastea legate la un link si sa nu depaseasca juma de pagina pt ca nu citeste nimeni. Dupa asta, toate subiectele sau postarile "extraterestre", care incalca regulile jocului, sa fie sterse direct.

Cred ca e varianta cea mai simpla sa tinem forumul acesta curat si fara atatea pagini inutile de discutii aberante.

Merci.

de acord cu tine.
   mai mult,propun ca inscrierile pe forum sa se faca dupa o aprobare prealabila,eventual dupa completarea unui mini-CV...deja exista multe persoane cu identitati multiple pe rufon,sau,mai rau,persoane care au fost banate intra cu alte nikuri si continua procesul de dezinformare a cititorilor acestui forum.
Titlu: Raspuns: Forum
Scris de: Shadowman din 06 Martie 2009, 18:27:20
Citat din: alx din  06 Martie 2009, 17:48:14
...si continua procesul de dezinformare a cititorilor acestui forum.

Sau ne prezinta date ghicite-n ceasca de cafea .  :-D
Titlu: Raspuns: Forum
Scris de: DepthOfField din 06 Martie 2009, 21:22:42
Dar nu vad care e problema..vad ca de ceva timp traficul pe rufon.org e in crestere, deci, e spre bine, nu?

http://stat.trafic.ro/stat/rufonorg/vizite/zi/#stat
Titlu: Raspuns: Forum
Scris de: jean din 06 Martie 2009, 21:44:59
  Se discuta  in ultima vreme subiecte ce nu au nici o legatura cu OZN-urile, extraterestrii, si fenomene comexe. Proliferand astfel de subiecte forumul devine neinteresant si foarte multi se orienteaza spre alte zone. Rog persoanele ce nu au interes pt. OZN-uri, viata extrateresra, fenomene conexe, sa se abtina de a deschide discutii de alta natura, sau sa mearga pe alte forumuri pe care se discuta acele probleme. Sau ponderea acestor discutii sa reprezinte un mic procent din totalul discutiilor.
  Eu m-am bucurat cand am decoperit acest forum. Am gasit persoane care au acelasi gen de preocupari aici si se poate discuta liber. Dar in ultima vreme a devenit neinteresant si deja am inceput sa ma orientez spre alte zone. Ca mine mai sunt si altii, observand frecventa celor mai vechi si cunoscuti.
Poate cineva tine cont de aceste pareri ale noastre si vedem ceva masuri spre bine.
In timp ce scriam, a aparut si mesajul lui  DepthOfField.
CitatDar nu vad care e problema..vad ca de ceva timp traficul pe rufon.org e in crestere, deci, e spre bine, nu?
Sa inteleg ca numai traficul conteaza? Nu si informatia si calitatea ei? Daca este vorba numai de trafic eu nu sunt interesat.
Titlu: Raspuns: Forum
Scris de: Silviu_Marin din 09 Martie 2009, 20:28:56
Sunt de acord cu ideea ca persoanele dezinteresate, doar in cautare de barfa de prost - gust, sa dispara de-aici. Nu conteaza rating-urile.
Titlu: Raspuns: Forum
Scris de: padme din 09 Aprilie 2010, 22:37:51
Daca se poate marirea timpului pt editare! Mie imi face probleme si pagina, daca textul este mai lung la un moment dat incepe sa "tremure" la fiecare caracter tastat, asa incat imi este foarte greu sa fac si modificari si sa si completez ce mai am de spus, drept pt care imi inchide sesiunea! Merci!
Titlu: Raspuns: Forum
Scris de: adrian75 din 11 Aprilie 2010, 03:33:40
Sub protectia anonimatului poti spune absolut orice,nu traiesti cu teama ca te va trage cineva la raspundere pt ceea ce ai spus. :wink:   p.s. cum deosebim informatia adevarata de cea..."senzationala"? :-o
Titlu: Raspuns: Forum
Scris de: padme din 11 Aprilie 2010, 10:50:28
Cauti si compari mai multe surse!
Titlu: Andrei Plesu - Ce este un forum ?
Scris de: Shadowman din 13 Iunie 2010, 16:14:48
 
Andrei Plesu - Ce este un forum ?

http://www.adevarul.ro/andrei_plesu_-_opinii/Ce_este_un_forum_7_226247377.html
Titlu: Raspuns: Forum
Scris de: abyss din 13 Iunie 2010, 16:46:55
Bravo Shadow! 10nx!

Mi-a placut partea cu "un loc unde se facea si schimb de marfuri..." Poate ar fi interesant de creat un spatiu pentru asa ceva, cu licitatii etc... Ce zici Urban?
Titlu: Re: Forum
Scris de: Nox din 12 Iulie 2011, 00:18:02
După cum ați observat forumul a trecut cu ceva timp în urmă la SMF 2.0.

Voi încerca să fac câteva observații...

Prima ar fi următoarea: dacă nu vă "iese" (și aici mă refer la utilizatorii fără experiență în a manipula cod BB), nu mai încercați să faceți embed la clipurile video. OK... ați încercat o dată, nu v-a ieșit, a doua oară, la fel, nu mai insistați. Puneți doar un sigur link către materialul respectiv. Dacă țineți neapărat să fie embeded trimiteți-mi un mesaj personal și vedem dacă se poate rezolva. Pentru ceilalți utilizatori: dacă observați un link invalid, folosiți opţiunea "Raportează unui moderator" şi vom încerca să corectăm ceea ce este sau nu de corectat. Este inutil să citați mesajul respectiv reclamând că nu merge linkul x, y, z...

va urma...

în legătură cu a reclamat @biss, sper să nu greșesc. Limita pentru embeding nu e bună, e foarte bună. Imaginează-ți o pagină cu 100 şi ceva de clipuri care tot încarcă şi încarcă thumbnail-urile și aştepţi şi tot aștepți să se încarce, mai ales dacă ai o conexiune mobilă. Cine vrea poate să dea click pe link să vadă ce e acolo. Dacă lenea e mare... nu am ce vă face.

va urma (2)...
Titlu: Re: Forum
Scris de: abyss din 12 Iulie 2011, 00:56:18
poate mă înşel însă am observat că limitarea nu e valabilă pentru o singură pagină cum spui ci pt întreg subiectul. Eu pe acel subiect nu mai pot posta embeded. Nu că ar fi avut cine ştie ce importanţă pt mine însă mi se pare fără logică. Dar nu mai contează.,. Măcar să văd eu 100 de filme interesante cu UFOuri pe zi postate precum spui tu.   Iar pe tel chiar dacă nu se încarcă imaginea tot îţi rămâne valabil link-ul. Deci pică ce spui ... Oricum şi indiferent ce hotărâţi e ok. Va urez numai bine!
Titlu: Re: Forum
Scris de: Nox din 15 August 2011, 01:18:06
Just for transparency... pe scurt

Setări moderare:

< 10% - niciunul (fără cod culoare);
≥10% - Utilizatorul va fi adăugat pe lista de observație a moderatorilor. (cod de culoare: verde);
≥35% - Toate mesajele sunt moderate / acestea trebuie aprobate de un moderator pentru a apărea pe forum (cod culoare: orange)
≥60% - Utilizatorul nu poate scrie mesaje. (cod culoare: roșu)

20% - numărul maxim de puncte / 24h pe care îl poate primi un utilizator de la un singur moderator (nu se aplică dacă punctajul este dat de un administrator);

1% - numărul de puncte / 24h  cu care scade avertizarea;

5% - pasul manual de decrementare/incrementare a avertizării.

(vezi atașamentul)
Titlu: Forum: ATENŢIE!!!!
Scris de: Nox din 29 August 2011, 19:50:33
NOTA  BENE


În atenția utilizatorilor moderați (moderated). Mesajele voastre sunt aprobate sau nu pentru a fi afișate pe forum atunci când intră pe forum un administrator sau moderator (când are timp). În concluzie poate dura, destul de mult, aprobarea mesajelor voastre. Nu vă mai obosiți să-mi trimiteți mesaje de amor pe privat! S-ar putea să ajung la concluzia ...tragică pentru voi!
Titlu: Re: Forum
Scris de: dida din 01 Septembrie 2011, 01:54:36


CIND ARE TIMP UN ADMINISTRATOR SA INTRE PE FORUM????

sa stim si noi, moderatii.....

AAAAAAAAaaa, TIMPUL COSTA BANI, MDADA!


- sa trimitem mesaje de amorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr pe privat1???

poate mesaje de morrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Tragic pentru Voi!
Titlu: Re: Forum
Scris de: Nox din 01 Septembrie 2011, 23:00:36
Poate ai treabă și te rețin...
Titlu: Re: Forum
Scris de: dida din 02 Septembrie 2011, 23:48:50
Citat din: Nox din  01 Septembrie 2011, 23:00:36
Poate ai treabă și te rețin...


Deloc!

Nu am nici o treaba care sa ma retina, cind eu nu vreau!


Intervin, totusi, pe topicul asta,  ca sa reafirm, ca nimeni nu ma va putea retine de la ceea ce eu vreau;

Ca s-ar putea ca ' cineva' sa ma impiedice 'cind' vreau eu sa afirm  ceva, da, e posibil. Si adevarat.


Insa am o doza de incredere in mine, care ma face sa continui ..........


Ce?


Continuanitatea................











Titlu: Re: Forum
Scris de: padme din 02 Februarie 2012, 12:56:57
Cum se poate cita intr-un topic un mesaj dintr-un alt topic?? E posibil sa nu-mi apara o optiune in bara de instrumente? Merci!
Titlu: Re: Forum
Scris de: Arhanghelul din 02 Februarie 2012, 13:25:28
Citat din: padme din  02 Februarie 2012, 12:56:57
Cum se poate cita intr-un topic un mesaj dintr-un alt topic?? E posibil sa nu-mi apara o optiune in bara de instrumente? Merci!

Eu deschid doua tab-uri ... dintre care am primul topic(destinate) in care vreau sa scriu si al doilea tab cu topicul (sursa) de unde vreau sa adaug citatul ... in  al doilea topic(sursa) dau citat si pe urma copy la tot scriptul ... dupa care dau paste in primul topic(destinatie) unde vreau sa-l adaug la comentariu ...
Titlu: Re: Forum
Scris de: horia2008 din 02 Februarie 2012, 13:28:37
Citat din: padme din  02 Februarie 2012, 12:56:57
Cum se poate cita intr-un topic un mesaj dintr-un alt topic?? E posibil sa nu-mi apara o optiune in bara de instrumente? Merci!
Citezi (adica apesi Citez) mesajul pe care vrei sa-l citezi, il copiezi integral din fereastra de editare deschisa pe care o abandonezi ulterior, si dai paste in fereastra de editare a mesajului pe care vrei sa-l postezi si unde vrei sa citezi mesajul din celalalt topic
Sper ca m-am facut inteles....

L.E.  oops ca i-am dat drumul peste colegul Arhanghelul; sorry
da' ce de treaba suntem  :-D
Titlu: Re: Forum
Scris de: mr din 02 Februarie 2012, 16:42:08
Citat din: horia2008 din  02 Februarie 2012, 13:28:37
Citezi (adica apesi Citez) mesajul pe care vrei sa-l citezi, il copiezi integral din fereastra de editare deschisa pe care o abandonezi ulterior, si dai paste in fereastra de editare a mesajului pe care vrei sa-l postezi si unde vrei sa citezi mesajul din celalalt topic
...sau, dupa citare, copiat intr-un fisier .txt de unde poti sa extragi si pasaje din citat mult mai usor folosindu-te de copy-paste. Utilizez notepad-ul deoarece mi s-a intamplat de cateva ori sa pierd din mesajele scrise direct in interfata de raspuns a forumului datorita legaturii la internet.
Titlu: Re: Forum
Scris de: Nox din 02 Februarie 2012, 22:57:51
Exemplu citat simplu

Citat
Mesaj Citat

Exemplu citat doar cu specificarea autorului

Citat din: Nox
Mesaj Citat cu autor!

Exemplu citat cu specificarea autorului şi legătură către mesajul original

Citat din: mr din  02 Februarie 2012, 16:42:08
...sau, dupa citare, copiat intr-un fisier .txt de unde poti sa extragi si pasaje din citat mult mai usor folosindu-te de copy-paste. Utilizez notepad-ul deoarece mi s-a intamplat de cateva ori sa pierd din mesajele scrise direct in interfata de raspuns a forumului datorita legaturii la internet.

Vezi ataşamentul.
Titlu: Re: Forum
Scris de: padme din 03 Februarie 2012, 12:17:51
Bre, multumesc pt raspunsuri dar nu e ce cautam! Sa ma explic prin exemplificare: de ex. vreau sa postez la topicul Chat un citat din topicul Nostradamus! Acu' ati priceput? Sunteti multi care faceti asa si nu m-am prins cum...poate doar Arhanghelul a inteles si o sa incerc!
Titlu: Re: Forum
Scris de: padme din 03 Februarie 2012, 12:58:26
Gata, am priceput, merci!
Titlu: Re: Forum
Scris de: horia2008 din 03 Februarie 2012, 16:24:18
Citat din: padme din  03 Februarie 2012, 12:17:51...poate doar Arhanghelul a inteles......
Cred ca si horia2008, mr, si Nox au inteles da' poate s-au exprimat prea elevat si s-au pierdut in meandrele concretului  :-D :evil: :evil: :evil: :-D


Titlu: Re: Forum
Scris de: padme din 03 Februarie 2012, 18:18:40
Citat din: horia2008 din  03 Februarie 2012, 16:24:18
Cred ca si horia2008, mr, si Nox au inteles da' poate s-au exprimat prea elevat si s-au pierdut in meandrele concretului  :-D :evil: :evil: :evil: :-D

:)))))))))))))

Ai dreptate, m-am exprimat  gresit! Ati raspuns toti corect, am inteles eu doar anumite lucruri! :)))
Titlu: Re: Forum
Scris de: Nox din 03 Februarie 2012, 18:48:14
padme, există mai multe metode de a face ceea ce vrei tu să faci. Eu nu ţi-am explicat pentru cazul tău particular, ci la modul general pentru a înţelege conceptul.
Titlu: Re: Forum
Scris de: Siberia din 07 Februarie 2012, 15:06:27
Rugaminte catre moderatori:

   Tinand cont ca ati ajuns la punctul 1.9 in Regulament, va rog sa introduceti si un punct 2.0 care sa precizeze din start pentru orice nou venit pe acest forum, statutul de persoana "preafericita", "preaagreata" si "preaocrotita" a userului calator astral.
   In acest fel, nu se va revolta nimeni pentru diferentele de masura cu care sunt tratate partile implicate in orice tip de polemica cu acest user. Tot la fel, in acest mod ne puteti anunta din start intentia conducerii acestui forum de a face din userul calator astral mascota ne-sau-oficiala a acestui forum.
   Va multumesc.

   Cu respect,
   Siberia

p.s. - Am ajuns sa va scriu aceste randuri in urma senzatiei de lehamite care ma incearca cand vad raspunsuri ale altor colegi sterse pentru a face loc sarabandei anti draco-reptiliana declamata de respectivul user.
         Nu va faceti probleme, unii dintre noi avem spinarile late si suportam toate jignirile calatorului astral cu stoicism: ceea ce nu ne doboara, ne caleste !
         
   
Titlu: Re: Forum
Scris de: fiulploii din 07 Februarie 2012, 15:19:29
Consider ca raspunsul de mai jos a fost sters din greseala si rog moderatorii sa-l puna la locul initial din urmatoarele motive temeinice :
  - e documentat
  - e logic si rational
  - exprima o parere obiectiva prin dovezile aduse de pe alte forumuri, cu alti useri care au facut aceleasi recomandari si au exclus pana la urma marul stricat , recomandari specificate si de colegul Urban .

Citat din: horia2008 din  07 Februarie 2012, 14:33:42
Off-topic on calator astral as requested
Daa ma calatorule extrem de bine documentata.... :mrgreen:
Da' tu drept ce ne iei ma aici? :-o :?
Stimatii moderatori iti acorda sanse si dispense de la banare/moderare ca sa ce? Suntem rugati sa nu te provocam, si pe tine sa nu raspunzi la provocari, sa nu alteram atmosfera, dar se scapa din vedere ca TU esti ala care provoci valuri cu ineptiile pe care le debitezi aici. Mai noul coleg uforever si-a pus unele intrebari vis a vis de tine si de senioria ta in urma unor postari ale tale si afirmatii neargumentate (de acum clasice) si s-a considerat ca a provocat (s-a ales cu 5% si postarea editata), si tu saracu' sa nu raspunzi....stati numai ca acusi devine veteran (cu postari din astea si alte topicuri care au umplut cosul de gunoi) si atunci sa vezi....
Acum vii cu postari de-astea extrem de bine documentate de pe zamolxa (ti-ai gasit unu de teapa ta cu care sa te inhaiti - adipop) si daca-ti raspunde cineva te provoca :? :? :?
Ne iei drept imbecili si crezi ca tu ai inventat mersul pe jos? atat esti de intelgent ca mai dai si surse care te discrediteaza :evil: :evil:
Ia zi mai calatorule cat de extrem de bine documentata e postare aia a ta? pe care ai reluat-o de pe http://octogonarii.ro/forum/viewthread.php?thread_id=91&rowstart=0 (http://octogonarii.ro/forum/viewthread.php?thread_id=91&rowstart=0) unde ti-ai luat-o de nu te-ai vazut? ai batut muntii in lung si-n lat in delirurile tale? eu cred ca ai batut niste campii intinse, si le-ai batut temeinic de-ai culcat totul... :fullmoon:
Ai copiat si ti-ai asumat cu tupeu de borfas (fara sa dai sursa) de la http://www.litere.uvt.ro/vechi/revista_arheologie/articole/nr2-2004/Cinca%20Adela.pdf (http://www.litere.uvt.ro/vechi/revista_arheologie/articole/nr2-2004/Cinca%20Adela.pdf), fapt pe care l-ai recunoscut in final; daca tot sustii chestiile astea pe care le promovezi pe aici, macar fa-o cum trebuie si vino cu ceva de la tine daca vrei polemica, nu te bati in piept cu furaciuni extrem de bine documentate
8-)
Titlu: Re: Forum
Scris de: alx din 07 Februarie 2012, 16:11:14
Din acest moment,userul Calator Astral va fi moderat FOREVER de catre mine.Indiferent cine ii va scoate moderarea,ea va fi pusa inapoi de catre mine.Si asta pentru ca m-am saturat sa-i acord sanse sa devina mai bun...el este un caz pierdut,si locul lui este la moderati.Nu eu am fost cel care i-a scos moderarea,dar eu voi fi cel care o va mentine la nivelul necesar de acum inainte.
  Sper ca din acest moment toate discutiile referitoare la acest user sa nu isi mai aiba rostul.
alx
Titlu: Re: Forum
Scris de: Arhanghelul din 07 Februarie 2012, 16:42:08
Aceste setari/reguli ... pe server ... mai sunt valabile? ...

Citat din: Nox din  15 August 2011, 01:18:06
Just for transparency... pe scurt

Setări moderare:

< 10% - niciunul (fără cod culoare);
≥10% - Utilizatorul va fi adăugat pe lista de observație a moderatorilor. (cod de culoare: verde);
≥35% - Toate mesajele sunt moderate / acestea trebuie aprobate de un moderator pentru a apărea pe forum (cod culoare: orange)
≥60% - Utilizatorul nu poate scrie mesaje. (cod culoare: roșu)

20% - numărul maxim de puncte / 24h pe care îl poate primi un utilizator de la un singur moderator (nu se aplică dacă punctajul este dat de un administrator);

1% - numărul de puncte / 24h  cu care scade avertizarea;

5% - pasul manual de decrementare/incrementare a avertizării.

(vezi atașamentul)

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,760.15.html (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,760.15.html)
Titlu: Re: Forum
Scris de: alx din 07 Februarie 2012, 16:48:44
Da,setarile sunt valabile,cu 2 modificari:
# 25% si nu 20%  numarul de puncte pe care le poate da un singur moderator in 24h unui user.
# nivelul la care un user are toate mesajele moderate e 25% si nu 35%
Titlu: Re: Forum
Scris de: StarDust din 08 Februarie 2012, 01:00:13
Citat din: fiulploii din  07 Februarie 2012, 15:19:29
Consider ca raspunsul de mai jos a fost sters din greseala si rog moderatorii sa-l puna la locul initial din urmatoarele motive temeinice :
  - e documentat
  - e logic si rational
  - exprima o parere obiectiva prin dovezile aduse de pe alte forumuri, cu alti useri care au facut aceleasi recomandari si au exclus pana la urma marul stricat , recomandari specificate si de colegul Urban .
8-)

Postarea ta a ajuns la cos dat fiind faptul ca celelalte postari off-topic care ti-au generat reactia, au ajuns deja, de ceva timp acolo, si nu isi mai avea nici o utilitate in topicul "Cristian Negureanu..." unde era automat off-topic.

Citat din: alx din  07 Februarie 2012, 16:11:14
Din acest moment,userul Calator Astral va fi moderat FOREVER de catre mine.Indiferent cine ii va scoate moderarea.....

Moderarea calatorului a scazut progresiv, si cand m-am logat eu era cu 3% sub pragul de moderare, prima reactie a fost sa-l trec imediat pe moderated, dar am zis sa fiu putin intelegator. A fost ultima data! De acord cu masura luata de alx, am sa o aplic si eu daca e cazul.
Titlu: Re: Forum
Scris de: horia2008 din 08 Februarie 2012, 01:40:50
Citat din: StarDust din  08 Februarie 2012, 01:00:13
Postarea ta a ajuns la cos dat fiind faptul ca celelalte postari off-topic care ti-au generat reactia, au ajuns deja, de ceva timp acolo, si nu isi mai avea nici o utilitate in topicul "Cristian Negureanu..." unde era automat off-topic.
StarDust, era postarea lui horia2008, si multumesc colegilor ca s-au sesizat sa-mi sustina pozitia :roll:
Daca esti un pic atent, postarea care mi-a generat reactia si din care l-am citat pe impricinat este inca in topicul "Cristian Negureanu..." deci nu prea se sustine...:? :? :? ; cred ca solicitarea colegului fiulploii e valabila
Ca am fost offtopic mi-am asumat din start, ok, a ajuns la cos alaturi de alte postari care erau de ceva timp acolo  :| (ca sa parafrazez, scuzati ca nu pot scrie asa rapid si de calitate pe cat de rapid moderati  :-D); mi-a luat si mie ceva timp sa citesc ineptiile insirate acolo, sa-l prind cu furaciunea si sa ma calmez, ca m-a iritat la maxim faptul ca ne ia drept idioti (eu cel putin m-am simtit asa) si mi-am permis sa-i raspund seniorului chiar si off topic.
Imi cer scuze...


Titlu: Re: Forum
Scris de: StarDust din 08 Februarie 2012, 01:48:59
Da, scuze, am formulat gresit... deci "postarea lui Horia a ajuns la cos...." asa trebuia sa scriu. Oricum, acea postare nu isi mai avea locul pe acel topic, mai ales pentru ca presupunea intr-un fel, si un anume drept la replica (tot off-topic) din partea cuiva...
Scuze de eroarea mea, sunt putin obosit...
Titlu: Re: Forum
Scris de: horia2008 din 09 Februarie 2012, 00:19:57
Citat din: StarDust din  08 Februarie 2012, 01:48:59....presupunea intr-un fel, si un anume drept la replica (tot off-topic) din partea cuiva...
Crezi ca cuiva mai avea tupeul la vreo replica? Asa, cu gura plina? Mai stii?, poate chiar avea, doar n-avea nici un pardon, nici o limita....


Titlu: Re: Forum
Scris de: Aliosa din 10 Februarie 2012, 23:19:39
O intrebare compusa,
De ce a fost stersa(cosh) postarea de la subiectu' Mister elucidat? Si mai departe? , chiar credetzi ca este offtopic :) ? sau orice legat in vreun fel de biblie ori religie nu are ce cauta pe forum ? .
Prin fericiti cei saraci cu duhul am dat raspunsul la intrebarea ...Si mai departe ?, e offtopic ? sau trebuie sa aberez cu asteptarea entuziasta a OZN-urilor care coboara din cer ?
Sau pentru ca, colegul SLEAH a facut o referire la cum e tratata religia pe acest forum , a intrat si postarea mea la gramada de gunoi, ca tot era pe aproape ?

Multumesc
Titlu: Re: Forum
Scris de: padme din 18 Septembrie 2012, 15:19:53
As vrea sa existe un buton de stergere a mesajelor pe care sa-l poata folosi doar utilizatorul autor al mesajului si administratorul/moderatorul.
Titlu: Re: Forum
Scris de: alx din 13 Decembrie 2012, 18:34:05
Citat din: Xanadron din  13 Decembrie 2012, 17:59:35
Hai sa sparg gheatza dupa vreo 6 ore de intzepenire a RUFOn (aflat in perioada de service poate?)
Ca sa nu dam in teoria conspiratiei,o sa postez explicatia REALA a "intzepenirii" forumului: lipsa energiei electrice! Am vorbit cu Paul si stiu ca pare incredibil,dar in zona unde se afla serverul sunt caderi dese si de durata ale energiei electrice,care depasesc ca si timp capacitatea UPS-ului de a mentine functionarea serverului.Prin urmare,dupa o cadere de energie de asta,serverul trebuie repornit manual,lucru care se poate face doar de catre Paul (Spooky).
Asa ca administratia acestui forum va roaga sa nu va impacientati daca se intampla sa nu puteti accesa forumul perioade scurte ;D de timp...nu e asa usor de doborat... ;D
Titlu: Re: Forum
Scris de: Xanadron din 13 Decembrie 2012, 18:49:17
Si eu, care eram deja gata sa intru-n bunker...  :lol:

Serios acum, pina si incidente din astea minore ne arata cit de vulnerabila e la eventuale CME-uri solare intense :star: civilizatia noastra "electrica".

Sa speram totusi ca Soarele ramine "cuminte", macar pina om avea fiecare cite-un "Ticket To The Moon". :moon:

Electric Light Orchestra "Ticket To The Moon" (http://www.youtube.com/watch?v=WvSTm__rECg#)
Titlu: Re: Forum
Scris de: fiulploii din 28 Ianuarie 2013, 17:01:53
Am o curiozitate minora : observ la unele postari in cadrul rubricii de like-uire   cum zice ca sunt 5 - de exemplu- iar daca te uiti la lista acolo apar numai 4 nume . Si nu e un like dat de un user care a fost trecut la statut de vizitator .
   In lipsa unei alte explicatii sugerez urmatoarea: avem un user din alta dimensiune ?!?  :roll:
   Zic si eu ... in lipsa de cunostiinte de IT. Poate are cineva o explicatie pertinenta in afara de asta ..fantomatica.
Multumesc.
Titlu: Re: Forum
Scris de: classic din 28 Ianuarie 2013, 17:08:43
Citat din: fiulploii din  28 Ianuarie 2013, 17:01:53
Am o curiozitate minora : observ la unele postari in cadrul rubricii de like-uire   cum zice ca sunt 5 - de exemplu- iar daca te uiti la lista acolo apar numai 4 nume . Si nu e un like dat de un user care a fost trecut la statut de vizitator .
   In lipsa unei alte explicatii sugerez urmatoarea: avem un user din alta dimensiune ?!?  :roll:
   Zic si eu ... in lipsa de cunostiinte de IT. Poate are cineva o explicatie pertinenta in afara de asta ..fantomatica.

Sunt doi useri misteriosi pe acest forum - Somebody and Nobody. Si explicatia e simpla: Somebody did it and Nobody knows who!
Titlu: Re: Forum
Scris de: Xanadron din 28 Ianuarie 2013, 17:11:11
Cred ca mai e si userul @Everybody (likes it). :-D
Titlu: Re: Forum
Scris de: fiulploii din 28 Ianuarie 2013, 17:34:29
Mai am o curiozitate.
Exista un canal iutub cu forumul rufon.
http://www.youtube.com/channel/HCkkMeszjQ6Rk/feed (http://www.youtube.com/channel/HCkkMeszjQ6Rk/feed)
Stia cineva de el?
Se pare ca este un canal auto-generat deci inca un pas spre Inteligenta Artificiala totala .
Parerea mea..

Canalele generate automat de YouTube sunt canale create de algoritmi pentru a grupa după subiect videoclipurile populare şi pe cele în tendinţe. Canalele generate automat funcţionează asemenea canalelor utilizatorilor, în sensul că vă puteţi abona la acestea şi puteţi fi la curent cu noile videoclipuri.

Este o cale aditionala de a fi la curent cu rufonul  :wink:
Titlu: Re: Forum
Scris de: Nox din 29 Ianuarie 2013, 01:06:26
Citat din: fiulploii din  28 Ianuarie 2013, 17:01:53
Am o curiozitate minora : observ la unele postari in cadrul rubricii de like-uire   cum zice ca sunt 5 - de exemplu- iar daca te uiti la lista acolo apar numai 4 nume . Si nu e un like dat de un user care a fost trecut la statut de vizitator .
   In lipsa unei alte explicatii sugerez urmatoarea: avem un user din alta dimensiune ?!?  :roll:
   Zic si eu ... in lipsa de cunostiinte de IT. Poate are cineva o explicatie pertinenta in afara de asta ..fantomatica.
Multumesc.

Explicația e oarecum simplă. Din ce am observat fenomenul are loc atunci când se scindează un topic (mesaj singular sau grupuri de mesaje) și care sunt ulterior, dar nu neapărat, alipite la un alt topic. Ceea ce cred că se întâmplă, şi aici e un educated guess, este faptul că se "pierde" referinţa către tabela de useri, foarte probabil un bug software care se poate rezolva printr-un update al modulului respectiv. Eu când am remarcat pentru prima dată această problemă şi am verificat, nu exista un astfel de update, asta întâmplându-se cu mai bine de 1 an în urmă.
Titlu: Re: Forum
Scris de: fiulploii din 29 Ianuarie 2013, 13:30:14
Bug-ul asta isi face de cap, nu are nici un pic de respect  :lol:

Mersi Nox pentru lamuriri.
Titlu: Re: Forum
Scris de: Nox din 06 Septembrie 2013, 00:17:35
Salutare.

Cred că în urma ultimului update s-a întâmplat ceva cu ordinea categoriilor din Secțiune pentru limba română și anume: Astronomie este ultima, Administrație și Coș de gunoi sunt pe la mijloc, etc. Doar la mine e așa? Știu că se practică în supermarketuri să se "amețească" raioanele cu produse pentru ca potențialul cumpărător să petreacă mai mult timp și implicit să crească vânzările, dar...
Titlu: Re: Forum
Scris de: Xanadron din 06 Septembrie 2013, 08:29:24
Pe mine nu ma deranjeaza Noua Ordine, :-D ci doar imposibilitatea de-a atasa poze (imi apare un anunt de genul "fisierul de atasamente-i plin"). :roll:

Ce trebuie facut deci ca sa nu trebuiasca sa inserez poze-n postari, depuse intai pe situri de hosting ? (chestie care nu-mi merge intotdeauna) - intrebare de novice pe tarlaua IT, dar cu raspuns util si altora poate.
Multumesc in devans pt lamuriri!
Titlu: Re: Test atasament
Scris de: alx din 06 Septembrie 2013, 08:44:22
Citat din: Xanadron din  06 Septembrie 2013, 08:29:24
Ce trebuie facut deci ca sa nu trebuiasca sa inserez poze-n postari, depuse intai pe situri de hosting ?
Ce trebuia facut,s-a facut...tu trebuie doar sa vrei sa postezi... ;D
Titlu: Re: Test atasament
Scris de: Xanadron din 06 Septembrie 2013, 09:22:36
Citat din: alx din  06 Septembrie 2013, 08:44:22
Ce trebuia facut,s-a facut...tu trebuie doar sa vrei sa postezi... ;D
Multzam fain pt. promptitudine, alx - ia sa fac si eu un test insa:

P.S. Mergeeee !!! :wink:
Titlu: Re: Forum matricial :)
Scris de: fiulploii din 24 Octombrie 2013, 00:22:18
Ia uite cum ne urmareste matricsul in atasament.  :evil:
Titlu: Re: Forum defazat:)
Scris de: horia2008 din 26 Octombrie 2013, 00:01:00
Citat din: sunnyboy din  25 Octombrie 2013, 20:58:54
Mie imi arata ca ai scris la 19:39:53 despre un cutremur petrecut la 20:10!
Citat din: fiulploii din  25 Octombrie 2013, 21:05:30
  Si care ar fi concluzia? Forumul este dupa ora de iarna , ora la care se va trece sambata spre duminica.
Citat din: Xanadron din  25 Octombrie 2013, 21:05:58
Ceasu' RUFOn e cu cuc paranormal :-D (arata c-o ora in urma).
:-D
Asa e, se va remedia probabil cu trecerea la ora de iarna, sau e o defazare pe undeva
Se poate corecta din Profil->Modificare Profil->Elemente vizuale->Diferenta de fus orar (unde scrie in clar si ora curenta a forumului)
Titlu: Re: Forum
Scris de: alx din 07 Decembrie 2013, 00:05:11
Maine dimineata va incepe procesul de migrare a tuturor datelor de pe serverul vechi pe cel nou.Cel vechi are aproape 9 ani,si daca il mai tineam o vreme,apuca sa-si faca si buletin... :D
  Asadar,pentru o perioada scurta(speram noi) pot si vor exista probleme cu accesarea forumului sau site-ului,inclusiv a adreselor de mail hostate pe acesta.
  Rugamintea noastra e sa nu va impacientati,si sa asteptati (rabdatori ;D ) terminarea acestui proces.Teoretic,toate serviciile ar trebui sa fie disponibile pe noul server in cel mult 48 ore.
   O seara buna tuturor.
Administratia RUFOn!
Titlu: Re: Forum
Scris de: spooky din 08 Decembrie 2013, 19:17:53
O sa mai dureze. Facem schimbari si de infrastructura. Rutere si altele...
Titlu: Re: Forum
Scris de: alx din 21 Decembrie 2013, 12:15:53
Am modificat sistemul de atasamente astfel:
-dimensiunea maxima a unui fisier atasat: 30000Kb
-dimensiunea totala a atasamentelor pentru un mesaj: 100000Kb
-nr. maxim de atasamente /mesaj: 10

Am procedat la aceste modificari pentru a permite atasarea fisierelor video de dimensiuni mai mari,sau a arhivelor.Am rugamintea sa folositi judicios aceasta...posibilitate.
   De asemenea va rog sa semnalati daca exista tipuri de fisiere foto/video care nu sunt acceptate de forum ca si atasamente,pentru a remedia si aceasta problema.
  Multumesc

Titlu: Re: Forum
Scris de: fiulploii din 03 Ianuarie 2014, 22:02:57
 Se pare ca nu merge notificarea pe email daca am un mesaj personal desi casuta respectiva este bifata.  :-D
Titlu: Re: Forum
Scris de: Arhanghelul din 06 Ianuarie 2014, 00:07:40
Citat din: fiulploii din  03 Ianuarie 2014, 22:02:57
Se pare ca nu merge notificarea pe email daca am un mesaj personal desi casuta respectiva este bifata.  :-D

Se pare ca ... inca nu merge ...   :fullmoon:
Titlu: Re: Forum
Scris de: alx din 06 Ianuarie 2014, 00:25:04
Se pare ca este o problema cu serverul de e-mail al forumului,de aceea mesajele de atentionare nu sunt trimise pe mail.Am vorbit cu Paul si maine va rezolva problema,acum nefiind ipe langa server.
O seara buna tuturor.
Titlu: Re: Forum
Scris de: Nox din 06 Ianuarie 2014, 19:59:10
Pot confirma că funcționează notificarea prin email.  :star:
Titlu: Re: Forum
Scris de: alx din 06 Ianuarie 2014, 20:05:12
Citat din: Nox din  06 Ianuarie 2014, 19:59:10
Pot confirma că funcționează notificarea prin email.  :star:
Si eu pot confirma ca toata lumea a primit toate notificarile pe mail,notificari care nu au fost trimise. Dintr-o cauza necunoscuta,una dintre setarile serverului de mail bloca trimiterea notificarilor...am rezolvat problema,si sper sa nu mai apara. Daca sesizati si alte neregularitati,va rog sa postati aici,pentru a fi rezolvate.
   Multumesc.
Titlu: Re: Forum
Scris de: Arhanghelul din 06 Ianuarie 2014, 21:09:10
Confirm ca mi-a umplut casuta de email cu toate "vechiturile "...  :evil: :-D :-) :martiansmile: :rainbow:

In sfarsit ... am revenit la NORMAlitate ...
Titlu: Re: Forum
Scris de: horia2008 din 11 Ianuarie 2014, 18:21:42
Calendarul nu este functional / accesibil.
Zice A aparut o eroare!  Anul este gresit.


Titlu: Re: Forum
Scris de: alx din 11 Ianuarie 2014, 18:31:49
Citat din: horia2008 din  11 Ianuarie 2014, 18:21:42
Calendarul nu este functional / accesibil.
Zice A aparut o eroare!  Anul este gresit.
Nu cred... :D :D :D :D :D :D
Titlu: Re: Forum
Scris de: Nox din 11 Ianuarie 2014, 18:35:40
Hmmm... și la mine merge (Firefox 26.0).
Titlu: Re: Forum
Scris de: horia2008 din 11 Ianuarie 2014, 19:24:43
Citat din: alx din  11 Ianuarie 2014, 18:31:49
Nu cred... :D :D :D :D :D :D
:-o :-o :-o :-o :-o
hmm, s-a reperat anul; merge; alx a fost mai iute...
da' nu mergea, pt. ca si ieri m-am uitat si nu mergea, dar am zis sa-l mai las poate-si revine...

Titlu: Re: Forum
Scris de: Arhanghelul din 11 Ianuarie 2014, 22:49:35
Citat din: horia2008 din  11 Ianuarie 2014, 19:24:43
:-o :-o :-o :-o :-o
hmm, s-a reperat anul; merge; alx a fost mai iute...
da' nu mergea, pt. ca si ieri m-am uitat si nu mergea, dar am zis sa-l mai las poate-si revine...

Confirm cea zis colegul horia2008 ...

Oricum este bine ca sa remediat foarte rapid.
Titlu: Re: Mailurile ajung in sectiunea SPAM
Scris de: Arhanghelul din 18 Aprilie 2014, 20:39:58
Citat din: Guest din  18 Aprilie 2014, 20:32:36
Eu am inceput sa primesc mailurile generate automat de forum, direct in sectiunea SPAM. Cred ca trebuie facut ceva in sensul asta, probabil are legatura cu acel link infectat. Eu folosesc yahoo.com.

Bifeaza ca ...  nu este SPAM ... este de la tine ... probabil a fost luat vreun mesaj ce l-ai bagat la gramada cu alte reclame ... pi spam ...
Titlu: Re: Forum
Scris de: acme din 14 Iunie 2014, 14:05:46
Iconul de la Like duce catre o imagine inexistenta: http://www.rufon.org/forum/Themes/default/images/admin/custom_like.png (http://www.rufon.org/forum/Themes/default/images/admin/custom_like.png) sau NSAu mi-l filtreaza
Titlu: Re: Forum
Scris de: classic din 15 Iunie 2014, 14:14:37
Citat din: acme din  14 Iunie 2014, 14:05:46
Iconul de la Like duce catre o imagine inexistenta.

Le-am atras si eu atentia aici! (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3252.msg89491.html#msg89491). Tot aici gasesti solutia si raspunsurile oferite :p Oricum,  imaginea  inexistenta nu face decat sa ingreuneze serverele si viteza de raspuns a browserelor care acceseaza forumul. 
Titlu: Re: Forum
Scris de: uforever din 16 Iunie 2014, 17:34:05
Ce se intampla cu Like-urile primite? De ce nu se afiseaza numarul real? am pierdut ceva cat nu am mai intrat pe aici?  :|
Titlu: Re: Forum
Scris de: Ganditorul din 17 Iunie 2014, 01:37:20
Asta-i gelozie de moderator - a "inventat" un model super-modern de evidentiere (cam ca up-gradarile de la telefon pe care le faci si vezi ca-s asa de "moderne" ca ti-au sters toate datele ), a sters toate like-urile primite, punct si de la capat. :evil:

P.S. "regizorul" a cerut ca pe podium sa fie alte "vedete" ...cu alt mod de gandire... cu alta viziune asupra realitatii ...cu alt nr de like-uri  :fullmoon:
Titlu: Re: Forum fara cvorum :-)
Scris de: Xanadron din 17 Iunie 2014, 12:54:14
Din pdv-ul meu likes-urile nu-s prea relevante, da' pentru altii pot fi.
Ca simpla provocare logica, ma-ntreb totusi de ce nu s-au evaporat si like-urile DATE. :roll:

In orice caz, orice hiba tehnica de genul asteia (fiindca nu cred sa fie vreo "manevra" a cuiva) nu poate aduce decit deservicii oricarui forum - si mai ales unuia cu specific nu doar UFOlogic, ci si NWO-conspirationist.
Noroc ca audientza RUFOn e-n continuare minora (ba chiar in scadere dupa unele statistici - v. media de 28 postari zilnice, de la vreo 32 nu demult) si vajnicii "paznici matriciali" la post(ari), asa ca nu-mi mai fac griji apropo de eventuale derapari /alterari /devastari majore.
Desi am prudentza sa-mi refac selectia/colectia de postari interesante (nu doar ale mele :lol:) dupa a enshpea crashuiala totala - deloc intimplatoare poate - a citorva computere.

Hohe Achtung insa - forumurile incomode pot "muri" si lent, nu doar subit...  8-)
...Cum anume? Prin transformarea lor insidioasa-n:
1. chat mircoido-facebucist
2. loc de dat cu linku' copy/pastuit urmat cel mult de opinia... profund personala "Voi ce parere aveti?" :-D
3. tarla prozelitista-n 1001 directii, dogmatice au ba
4. zona de trolluiala, voluntara sau nu
5. ...etc etc.

P.S. Sa nu uit: ca tot apare acu' Tayka lider la Likes primite, :lol: ma-ntreb daca stie cineva ce-i cu el (lipsind din zona din august 2013). Parca duc lipsa postarilor lui sfatoase, chiar daca-n nota personala... pina la extrem(ism) citeodata.
Titlu: Re: Forum
Scris de: spooky din 18 Iunie 2014, 10:18:13
Nu am idee ce s-a intamplat cu Like-urile... incerc sa investighez problema...

sper sa nu se fi pierdut.
Titlu: Re: Forum
Scris de: Xanadron din 23 Iunie 2014, 19:24:50
Citat din: spooky din  18 Iunie 2014, 10:18:13
Nu am idee ce s-a intamplat cu Like-urile... incerc sa investighez problema...

sper sa nu se fi pierdut.
OK, inca asteptam totusi clarificari. 8-)
Titlu: Re: Forum
Scris de: Arhanghelul din 24 Iunie 2014, 08:45:45
Citat din: spooky din  18 Iunie 2014, 10:18:13
Nu am idee ce s-a intamplat cu Like-urile... incerc sa investighez problema...

sper sa nu se fi pierdut.

Daca sunt pierdute ... atunci sa se reseteze contorul ... si-o luam de la zero ...
Titlu: Re: Forum
Scris de: alx din 29 Iunie 2014, 11:01:15
Am infiintat o noua sectiune pe forum: "Subiecte...Ireale!"
    In aceasta sectiune vor ajunge toate topicurile/mesajele care au legatura ce realitati paralele,diferite de aceasta!
Titlu: Re: Forum
Scris de: StarDust din 29 Iunie 2014, 11:29:13
Cred ca ar merge "Ireale/Science Fiction"
Titlu: Re: Forum
Scris de: alx din 29 Iunie 2014, 11:45:50
Citat din: StarDust din  29 Iunie 2014, 11:29:13
Cred ca ar merge "Ireale/Science Fiction"
done