Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Diverse => Subiect creat de: Xanadron din 30 Decembrie 2010, 15:13:15

Titlu: Criptozoologie
Scris de: Xanadron din 30 Decembrie 2010, 15:13:15
Cred c-ar fi util si un topic pe tema asta a criptozoologiei (ipoteze despre animale misterioase, care acopera teme de la Yeti/Sasquatsch/Big Foot la presupusul monstru din Lock Ness ori la fel de presupusii dinozauri din jungla congleza).
Nu de alta, dar fiecare forum de genul Rufon care se respecta 8-) are o sectiune similara.

Cazul studiului inca nelamuritelor/confirmatelor povesti mongole despre "viermele ucigas" din Pustiul Gobi poate marca un punct de pornire:

http://www.environmentalgraffiti.com/featured/mongolian-death-worm/2266

(http://s2.postimage.org/21p0dhqn8/mongolian_death_worm.jpg) (http://postimage.org/image/21p0dhqn8/)
Titlu: Raspuns: Criptozoologie
Scris de: the_northpole din 30 Decembrie 2010, 17:45:53
mie imi seamana un pic cam mult cu asta,probabil ca nu e ,dar totusi:
(http://s2.postimage.org/22e1pdvs4/Goa_uld_Symbiote_by_specs2.jpg) (http://postimage.org/image/22e1pdvs4/)
Titlu: Raspuns: Criptozoologie
Scris de: Quicksilver din 30 Decembrie 2010, 19:54:06
Creierul uman asociaza necunoscutul cu ceea ce cunoaste deja ... incearca sa faca analogii. Desi, sunt sigur ca nu e vb de asa ceva. Goa'ulzii sunt doar in serialul TV (parerea mea  :-D)
Titlu: Raspuns: Criptozoologie
Scris de: padme din 30 Decembrie 2010, 23:36:07
Citat din: Quicksilver din  30 Decembrie 2010, 19:54:06
Desi, sunt sigur ca nu e vb de asa ceva. Goa'ulzii sunt doar in serialul TV (parerea mea  :-D)

Pai... poate s-au inspirat dupa creatura asta cand au conceput reptilele,  cum s-a intamplat cu alien din cate am inteles!

Titlu: Raspuns: Criptozoologie
Scris de: Xanadron din 03 Ianuarie 2011, 21:56:01
Fiindca viermele ala ucigas pare sa fie doar o himera, trecem la...
Capitolul 2: Mokele-mbembe (dinozaurul din Congo, pe care - dac-ar fi fost ales in 2004 Bombo :D - poate ca unii dintre noi l-am fi si vazut).

http://www.mokelembembe.com/

http://www.icr.org/article/search-congo-dinosaur/

Aici e vorba de-un tip care-a facut nu mai putin de 4 expeditii in cautarea numitului presupus brontozaur mai mic (Apatosaurus e denumirea mai noua) care-ar mai vietui p-acolo.
Ar fi date ca-n 1959 sau 1960 o asemenea dihanie, mare cam cit un elefant, ar fi fost chiar vinata (cu sulitzele) de pigmeii Magombe :mrgreen: - in lacule Tele. (7abc?) :-D

Credeti c-ar fi posibila supravietuirea unei asemenea "fosile vii"? :roll:

http://www.1timothy4-13.com/files/bible/dino.html

(http://s1.postimage.org/1ft5pfh8k/Mokele_mbmebe.jpg) (http://postimage.org/image/1ft5pfh8k/)

(http://s1.postimage.org/1ftao1ipw/mokpyg.gif) (http://www.postimage.org/)
Titlu: Raspuns: Criptozoologie
Scris de: padme din 04 Ianuarie 2011, 19:31:59
Citat din: Xanadron din  03 Ianuarie 2011, 21:56:01
Credeti c-ar fi posibila supravietuirea unei asemenea "fosile vii"? :roll:


De ce nu? Doar in ocean se gasesc o multime de asemenea fosile: pesti, pesti cu picioare, caracatite vedeam acu' o zi doua si alte chestii! Astea de pe uscat sunt mai greu de gasit dar nu cred ca n-ar exista.
Titlu: Raspuns: Criptozoologie
Scris de: k3t3lin din 07 Ianuarie 2011, 19:01:33
Sper sa nu plonjez dezinvolt inspre panta ridicolului, dar ca tot veni vorba de ciudatenii, am dat peste "spurcaciunea"  :-D asta, gasita in apropierea unui sat din Indonezia.

http://www.youtube.com/watch?v=x3WiTJL6jqU



Titlu: Raspuns: Criptozoologie
Scris de: adrian75 din 07 Ianuarie 2011, 23:03:18
Nici eu nu as vrea sa plonjez spre partea ridicolului,dar am doua intrebari: daca creatura era moarta cum de se mentinea ridicata pe cele doua picioare atat de fragile? Daca era vie cum de nu se misca absolut deloc nici chiar atunci cand cineva ai ridica parul?
Titlu: Raspuns: Criptozoologie
Scris de: padme din 07 Ianuarie 2011, 23:37:48
Nici eu nu vreau sa fiu carcotasa, da' poate imi spune cineva cum poate un asemenea animal sa se descurce cu un asemenea par, nu de alta, dar eu am probleme cu 2 maini, pieptan si nu trebuie sa ma tarasc prin tufisuri dupa micu' dejun, sau sa ma urc in copac! Cum m-as putea camufla cu o asemenea coama blonda?
Titlu: Raspuns: Criptozoologie
Scris de: k3t3lin din 07 Ianuarie 2011, 23:55:37
 :-D Gata...am luat-o cu incredere pe panta cu pricina...nu va alaturati!!! :lol:
Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: Xanadron din 29 Decembrie 2011, 10:09:47
Tabloidul britanic Daily Mail sustine c-ar exista dovezi clare in sprijinul ipotezei existentei lui Yeti (intr-o manastire tibetana). :roll:
Am subliniat "tabloidul" ca sa nu alunec pe o panta similara celei descrise mai sus. :-D

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Incredibil/221807/dovada-clara-ca-yeti-exista.html?utm_source=newsletter-daily-20111229&utm_medium=email&utm_content=daily-20111229&utm_campaign=Newsletter-Daily (http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Incredibil/221807/dovada-clara-ca-yeti-exista.html?utm_source=newsletter-daily-20111229&utm_medium=email&utm_content=daily-20111229&utm_campaign=Newsletter-Daily)
Titlu: Re: Criptozoologie: anunt oficial ca sirenele NU exista
Scris de: Xanadron din 05 Iulie 2012, 10:35:16
Anuntul - demn de-un tabloid lejer - apartine serioasei mega-institutii americane dedicata studiului biosferei marine NOAA ( National Oceanic and Atmospheric Administration).

http://news.yahoo.com/mermaids-dont-exist-noaa-website-notes-225250486.html (http://news.yahoo.com/mermaids-dont-exist-noaa-website-notes-225250486.html)

Ca de obicei, am prostul obicei :-D de-a nu inghiti pe nemestecate stiri care nu "rimeaza" cu o anume situare in context.
Cum e si cazul asteia - al carei scop, sincer, imi scapa.
OK, sa zicem ca recentul comunicat al la fel de seriosului CDC ( US Centres for Disease Control and Prevention) apropo de inexistentza zombilor :-o a fost motivat de frecventele cazuri de canibalism raportate-n ultima vreme... dar asta cu sirenele?

Astept deci cu interes parerile voastre, a mea fiind prea dementa :lol: ca sa v-o spun .
Hai totusi s-o sifonez un pic: singura explicatie ar fi dupa mine sosirea iminenta pe Terra (si) a "fratilor galactici intru ratiune" :star: ai delfinilor, pe care, daca i-am vedea, ar trebui sa-i sfirtecam cu elicile salupelor... fiindca nu exista decit ca iluzii.

P-un ton ceva mai serios, ramin la parerea ca orice mit - si asta al sirenelor deci - are radacini adinci in memoria colectiva si implicit motivatii cel mai adesea reale... odinioara macar.
Chestia valabila si cu miturile sirenelor/ondinelor/ielelor - amintiri macar despre unele himere sau elementali.

Cu titlu de curiozitate, merita amintita si-o stire recenta (pe care nu pun totusi prea mare baza, venind din Zimbabwe si mai ales fara vreo poza... macar neclara :lol:) care zice ca numerosi muncitori de pe un santier hidrologic au refuzat sa mai continue munca de teama... sirenelor.

http://offthebench.nbcsports.com/2012/02/06/zimbabwe-water-resources-board-minister-says-reservoir-project-being-held-up-due-to-mermaids/ (http://offthebench.nbcsports.com/2012/02/06/zimbabwe-water-resources-board-minister-says-reservoir-project-being-held-up-due-to-mermaids/)

"Essential work on planned reservoirs in Zimbabwe has stopped because mermaids have been hounding workers away, according to the country's Water Resources Minister.
Samuel Sipepa Nkomo told a Zimbabwean parliamentary committee that terrified workers are refusing to return to the sites, near the towns of Gokwe and Mutare."


...Mutare? Da, si eu cred ca asta-i solutia. :-D
Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: padme din 05 Iulie 2012, 10:50:04
Vazutul sirenelor in apa = cu vazutul diavolului pe uscat! = orice vedenie tine de educatia si de temerile noastre, vorba aia!

Citat din: Xanadron din  05 Iulie 2012, 10:35:16
Chestia valabila si cu miturile sirenelor/ondinelor/ielelor - amintiri macar despre unele himere sau elementali.

Pot sa fie ramasite de cand lumea materiala vedea lumea spirituala!


Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: elena78 din 05 Iulie 2012, 11:47:20
citisem cu catva timp  in urma cartea ,,Evanghelia  dupa regele Agathirs,,   acolo spune lucruri uluitoare  , va sfatuiesc sa o cititi o gasiti in pdf , ea explica ceva si despre sirene  , ne spune  ca ele  candva au existat pe pamant  aceste sirene  au fost o rasa de oameni  adaptati  mediului marin  jumatate  om  jumatate peste  care comunicau  intre ele  cu ajutorul undelor  de joasa frecventa .. cu timpul  au disparut  precum  a disparut  unicornul  si acest animal  ,,imaginar,, cu corpul de cal si cu un singur corn in frunte  a existat   si el ,dar l-au vanat pana la ultimul ,cornul din frunte  a unicornului avea proprietati  miraculoase ..   imaginile le avem in multe tablouri faimoase facute de  pictori celebri  nu sunt  doar legende ,in spatele legendelor exista intotdeauna  un sambure de adevar...
Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: mm din 05 Iulie 2012, 15:29:36
  In privinta sirenelor am "stocat" in manuscris un articol intreg, f. bine documentat, despre aceste fiinte ale marii. Nu sunt povesti deoarece prea multi pescari (analfabeti) au fost implicati in diverse interactiuni cu aceste fiinte acvatice asemanatoare oamenilor. Anul articolului - 1983. Reproduc un fragment:

  "Zoologii americani, britanici si australieni au fost confruntati in ultimii ani cu o serie de rapoarte ciudate, venite din Noua Guinee. Antropologul ROY WAGNER de la Univ. din Virginia a strans sute de marturii ale papuasilor BAROK, SUSURUNGA, NAKELA si NOR, care afirma ca au vazut asa-numitii "Oameni ai Marii", fiinte cu capete si torsuri umane, dar avand partea inferioara a corpului terminata cu o inotatoare caudala orizontala, in loc de picioare. Wagner, care si-a petrecut ultimii 22 de ani studiind structurile sociale, miturile, simbolurile si dialectele triburilor din Noua Guinee, auzise pentru prima oara despre "Oamenii Marii" in 1979, cand un batran i-a povestit despre teroarea pe care aparitia acestora o raspandise cu multi ani in urma pe coastele Noii Guinee.
  Treptat insa, locuitorii din diverse zone se obisnuisera cu aceste fiinte, considerandu-le tot atat de firesti ca si pestii. Tribul Susurunga le numeste ILKAI, triburile Barok si Nakela le-au botezat RI iar tribul Nor - TAMO RI. Parerile asupra aspectului lor exterior sunt impartite. Un papuas povestea ca, atunci cand a prins in plasa o adolescenta Ri, a ramas uimit ca aceasta nu semana cu femeile tribului, ci avea pielea deschisa la culoare, aproape alba si parul lung, negru. Wagner a aflat ca "Oamenii Marii" traiesc in grupuri de 40-50 indivizi, obisnuind sa se deplaseze inotand in linie, unul dupa altul, dar uneori pot fi intalniti si in grupuri mici (2-5 indivizi) sau chiar singuri. Cand americanul i-a intrebat ce se intampla cu fiintele Ri capturate, pescarii i-au raspuns ca ele sunt ucise si vandute la un pret mare pe piata, pentru ca au o carne foarte gustoasa. ....
  Potrivit martorilor oculari din triburile Barok, Nakelu si Nor, "Oamenii Marii" au pielea lucioasa, deschisa la culoare iar figurile lor sunt "la fel cu ale oamenilor" cu exceptia gurii, pe care toti pescarii au calificat-o drept "ciudata", uneori cu "buze drepte si subtiri". Femelele au glande mamare rotunde si mari, fiecare sex posedand organe genitale asemanatoare celor umane.
Picioarele sunt unite de la genunchi pana la glezne iar talpile au devenit opozabile, asemanandu-se mai curand inotatoarelor delfinilor. Acesti neobisnuiti locuitori ai marilor au parul foarte lung si negru, unghiile ascutite, iar palmele lor prezinta o ciudata forma de carena, cu pielea intarita datorita inotului prelungit.
Ri mananca pesti mici, respira ca orice mamifer si nu au fost auziti vorbind desi pescarii din tribul Barok isi aduceau aminte de "strigatele aproape umane" scoase de o femela pe care o macelarisera pentru a-i vinde carnea."

  La un search se gasesc nenumarate surse de informare, precum:

http://www.tribuna.ro/stiri/descopera-lumea/sirenele-realitate-sau-mit-74416.html (http://www.tribuna.ro/stiri/descopera-lumea/sirenele-realitate-sau-mit-74416.html)
http://www.plecatdeacasa.net/2009/03/humanoizi-marini-in-papua-noua-guinee.html (http://www.plecatdeacasa.net/2009/03/humanoizi-marini-in-papua-noua-guinee.html)
http://www.steampunknaturalist.com/merbeings.html (http://www.steampunknaturalist.com/merbeings.html)

  Pentru mine aceste informatii sunt absolut suficiente pentru a intelege ca sirenele (inclusiv cele din povestirile marinarilor dintotdeauna) sunt reale.

  In privinta "viermelui ucigas" din pustiul Gobi (de vreun metru lungime) am citit relatari din partea ruseasca. Prezent atat in literatura beletristica ruseasca dar si in relatarile unor exploratori rusi care s-au intalnit cu viermele in pustiu. Remarcabil este faptul ca acest vierme poate ucide de la distanta intr-un mod "neclasic" (nu cu otrava). Din pacate nu mai stiu daca si unde am stocat informatia. Personal sunt incredintat (pe baza datelor analizate) ca viermele este real.
  In acelasi pustiu, niste exploratori au coborat intr-un put, un aven, si s-au pomenit cu niste "cristale vii" asemanatoare firelor de nisip pe brate, pe piele. Retin ca au murit otraviti de aceste cristale-ca-nisipul.
Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: Xanadron din 21 Octombrie 2012, 20:53:02
Clipul asta scurt, dar interesant zic eu merita pus aici cred (si nu la sectiunea "ET"), pt o scurta analiza.
Comentariile fiind in ruseste, poate ne ajuta cineva care cunoaste limba, fiindca traducerile Google sint 90% varza. Eu stiind doar sa... citesc ruseste/chirilic - nexam vocabular sau gramatica - am dedus totusi din titlu c-ar fi vorba de-un... reptilian. :martiansad:
Aparent "IT" (intraterestru) - teoretic as trage concluzia asta cel putin, evident doar in varianta-n care clipul ar fi real - fiindca un eventual Annunakian ar musca 100% mana presupusului cercetator. :-D S-au l-ar minca poate nefript.

Рептилоиды - Это они стоят над мировым правительством ! (http://www.youtube.com/watch?v=cvpDwxTImkI#)

P.S. Am ajuns la el absolut intimplator, urmarind firul activitatii unui blogger rus, pe cu totul alta tema - accidentul aviatic al presedintelui Poloniei (caz inca actual cumva, la care o sa revin fiindca exista, culmea, oarece noutati).

P.S. Asta-i situl: http://gorojanin-iz-b.livejournal.com/44289.html (http://gorojanin-iz-b.livejournal.com/44289.html)
(aici se pot gasi analize aparent interesante pe tema eventualelor conexiuni criptozoologice  ale garguilor/himerelor stranii vizibile pe orice catedrala catolica... respectabila. :wink: :evil:)
Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: Ganditorul din 21 Octombrie 2012, 21:17:38
Initial am crezut ca e un fals.
Dar comparand dimensiunea degetului cercetatorului - care pare sa-i dea ceva pasta (delicatese... ) pe buze - am observat ca deschidera gurii "intraterestrului" depaseste distanta a 4 degete. Incercati si voi sa faceti observatii anatomice comparative (mai ales cei cu specializarea arte plastice sau medicina) si apoi sa vedem daca un om machiat ca aratarea din film poate avea o deschidere a maxilarelor de 4 degete distanta. Mai e si limba care pare neobisnuit de mare - dar si asta se poate aranja la machiaj. Ceea ce am observat insa ... fata de filmele cu monstrii - unde un om este machiat pt a interpreta personajul - acest "intraterestru" chiar are o deschidere a falcilor neobisnuit de mare. Astept si alte observatii...
Oricum interesanta aparitia acestui film ...
Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: panta_rh_ei din 21 Octombrie 2012, 22:33:24
Docila aratarea :-o. O fi la stomatolog, mai stii?
Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: Xanadron din 21 Octombrie 2012, 22:47:25
Citat din: panta_rh_ei din  21 Octombrie 2012, 22:33:24
Docila aratarea. :-o. O fi la stomatolog, mai stii?
Sau la ORL-ist (amigdalele-i par umflate). :-D

La modul serios acum: "gusha" :roll: de sub terifiantul aparat dintzos al presupusului reptoid e singurul element care-mi trezeste suspiciuni de trucare (subscriu in rest la remarcile colegului Ganditorul).
Fiindca acolo poate fi ascunsa barbia presupusului "actor".
Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: panta_rh_ei din 21 Octombrie 2012, 22:49:41
Nu doar gusa dar acolo unde se termina 'masca' apare umarul si...pare acoperit de ceva textil. Asa mi se pare mie.
Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: Xanadron din 21 Octombrie 2012, 22:54:48
Citat din: panta_rh_ei din  21 Octombrie 2012, 22:49:41
Nu doar gusa dar acolo unde se termina 'masca' apare umarul si...pare acoperit de ceva textil. Asa mi se pare mie.

Normal totusi - e doar un reptilian sub acoperire. 8-)
Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: panta_rh_ei din 21 Octombrie 2012, 22:55:40
Corect :-o :-D
Titlu: Re: Criptozoologie: Yeti-Bigfoot-Sasquatch - dezvaluiri la orizontul apropiat
Scris de: Xanadron din 26 Noiembrie 2012, 18:57:52
Sub titlul:
'BIGFOOT' DNA SEQUENCED IN UPCOMING GENETICS STUDY
Five-Year Genome Study Yields Evidence of Homo sapiens/Unknown Hominin Hybrid Species in North America


http://www.nabigfootsearch.com/home.html (http://www.nabigfootsearch.com/home.html)
(unde gasiti si multe alte detalii interesante pe tema Big-Foot)

...vine un anuntz surprinzator (sau poate nu, luind in calcul apropierea unei anume date :wink:), declarind sfirsitul operatiunii de studiere a ADN-ului continut in diverse mostre de par/tzesuturi apartinind aparentului hominid care-ar fi Yeti-Omul Zapezii, Bigfoot, Sasquatch ori "Siberianul Salbatic" (fiindca nu trebuie uitat controversatul caz al... hominidei "cuplate" zice-se c-un mujic rus la inceputul secolului trecut).

Autoarea studiului tinut sub obroc pina acum e o specialista cunoscuta-n domeniu (Dr. Melba S. Ketchum) cu o experientza de peste 27 de ani, inclusiv in clarificarea genomului cabalin.

Iar datele preliminare indica o avalansa de controverse ulterioare, "omul" nostru fiind pare-se un hominid inteligent si NU o primata, rezultat in urma incrucisarii de-acum cca. 15.000 ani dintre cineva din grupul taxonomic Hominini si-o primata la fel de necunoscuta. :-o


...Un alt gen de Disclosure la orizont deci? :roll:
Habar n-am, dar deja se discuta "cu scintei" pe marginea cererii Dr. Ketchum de luare a unor masuri de protejare a POPULATIEI de Big-Fooot in SUA, cu statut de "indigeni"!!! :-D
"Genetically, the Sasquatch are a human hybrid with unambiguously modern human maternal ancestry. Government at all levels must recognize them as an indigenous people and immediately protect their human and Constitutional rights against those who would see in their physical and cultural differences a 'license' to hunt, trap, or kill them."
Titlu: Re: Criptozoologie: Yeti / Bigfoot / Sasquatch- updates
Scris de: Xanadron din 02 Decembrie 2012, 20:35:11
Nu doar fiindca am ceva habar de genetica, astept si eu cu nerabdare promisa comunicare stiintifica a Dr. Melba S. Ketchum - care, asa cum era de asteptat, deja-i "desfiintzata" pe diverse forumuri, din la fel de diverse motive (unul fiind ala ca-i "doar" veterinara, desi nimeni nu contesta ca-i experta-n analize ADN; altul - ca nu-s dovezi ale necontaminarii probelor, desi ea a asigurat ca sint).

http://www.sci-tech-today.com/news/Was-Bigfoot-s-DNA-Sequenced-/story.xhtml?story_id=0010003KNGW2 (http://www.sci-tech-today.com/news/Was-Bigfoot-s-DNA-Sequenced-/story.xhtml?story_id=0010003KNGW2)

Fiindca-s foarte interesante fie si doar succintele ei declaratii de pina acum - care (fara sa intru in detalii "savante" plictisitoare) sustin ca mtADN-ul (cel mitocondrial deci, transmis pe linie materna) e de "Homo Sapiens Sapiens" modern, in timp ce nuDNA-ul (cel nuclear, al tatalui originar) e de natura necunoscuta ("non-human") pina acum, desi cumva inrudit cu cel al unor primate, dar SI al altor "Hominini" - chestie exprimata nu tocmai clar pina deunazi.

Mai precis: "Sasquatch nuclear DNA is incredibly novel and not at all what we had expected. While it has human nuclear DNA within its genome, there are also distinctly non-human, non-archaic hominin, and non-ape sequences. We describe it as a mosaic of human and novel non-human sequence."

Opinie strict personala: Bigfoot inclin sa cred ca-i un "marker viu" lasat de "zeii" Enki/Ninhursag sa traiasca prin subterane de 15 milenii - asa cum amerindienii il stiu dintotdeauna -, in scopul studiului comparativ al evolutiei cu noi, astia si mai "updatati" de la suprafata.

"Capetele negre" din traducerile sumerane (nu intotdeauna exacte totusi) ale lui Z. Sitchin pot fi deci nu doar o fosta realitate istorica... 8-)

P.S. Ce bine-i sa nu fii contrazis... D-aia cel mai mult imi plac topicurile pe care vorbesc mai mult singur.
Ca asta. :-D
Titlu: Re: Criptozoologie: Yeti / Bigfoot / Sasquatch- updates
Scris de: fiulploii din 03 Decembrie 2012, 04:28:57
Citat din: Xanadron din  02 Decembrie 2012, 20:35:11
Fiindca-s foarte interesante fie si doar succintele ei declaratii de pina acum - care (fara sa intru in detalii "savante" plictisitoare) sustin ca mtADN-ul (cel mitocondrial deci, transmis pe linie materna) e de "Homo Sapiens Sapiens" modern, in timp ce nuDNA-ul (cel nuclear, al tatalui originar) e de natura necunoscuta ("non-human") pina acum, desi cumva inrudit cu cel al unor primate, dar SI al altor "Hominini" - chestie exprimata nu tocmai clar pina deunazi.
Si miturile parca au transmis cate ceva despre mama Geea( Gaia) si tatal Cer , nu?

Citat din: Xanadron din  02 Decembrie 2012, 20:35:11

Opinie strict personala: Bigfoot inclin sa cred ca-i un "marker viu" lasat de "zeii" Enki/Ninhursag sa traiasca prin subterane de 15 milenii - asa cum amerindienii il stiu dintotdeauna -, in scopul studiului comparativ al evolutiei cu noi, astia si mai "updatati" de la suprafata.
Sau poate ca sunt o varianta la rasa umana actuala , varianta folosita la muncile subterane . Poate ca e vorba chiar de omenirea 1.0 varianta beta . Aducand in discutie si povestile despre oamenii adancurilor existente cam peste tot in lume .

    Interesant este ca nu avem vreun exemplar viu sau vreo urma de locuire cunoscuta. Se pare ca cele 2 rase nu sunt compatibile genetic, fiindca citisem un articol mai demult in care se zicea ca a fost recuperata o femeie rapita de yeti pe undeva prin Nepal. Si din marturiile persoanei in  cauza reiesea ca masculul avea o viata sexuala doar cateva zile pe luna si nu urmarea altceva decat urmasi . Care insa s-au lasat asteptati. poate are cineva vreun link la articolul respectiv.
Titlu: Re: Criptozoologie: studiu ADN de Yeti himalayan
Scris de: Xanadron din 03 Decembrie 2012, 13:43:36
Mai nou, si unii cercetatori britanici extrem de seriosi (Bryan Sykes, Professor of Human Genetics at the Oxford Institute of Molecular Medicine) sustin c-au decriptat secventele ADN ale lui YETI de asta data - cripto-hominidul ce-ar trai in muntii de la granitza dintre India, Nepal si Tibet.
Studiul s-ar baza pe o suvitza de par lung, negru, gasit in Bhutan (mic regat asiatic situat la est de Himalaya).

http://www.professorfringe.com/news_stories/bigfoot_dna_evidence.htm (http://www.professorfringe.com/news_stories/bigfoot_dna_evidence.htm)

"We found some DNA in it," he said, "but we don't know what it is. It's not a human, not a bear not anything else we have so far been able to identify. It's a mystery and I never thought this would end in a mystery. We have never encountered DNA that we couldn't recognize before."

Interesant e ca bhutanezii care se jura ca l-au vazut pe YETI "al lor" - inclusiv un ofitzer al garzii regale - sustin c-ar fi gigantic, cu o inaltime de minimum 9 feet (= 2,75 m)! :-o (exista si-un video facut prin zona Nepalului cu un presupus YETI in 1996, controversat si asta ca multe altele).

@fiulploii: Si eu ma intreb care-ar fi motivul de nu s-au prea gasit urme concrete de excremente/oase etc. ale lui Yeti/Bigfoot, desi teoria "shambaleza" ar explica si asta (sau ipoteza subteranelor Mt. Shasta etc, in USA). Astept insa cu interes detalii despre probele de par/singe/tzesuturi - concrete, clar - studiate de dr. M. Ketchum.

De acord ca orice varianta-i posibila apropo de "caietul de sarcini" al creatorilor Yeti/Bigfoot, dar ma-ndoiesc ca, dac-ar fi mineri nesindicalizati de Miron Cozma, :-D ar beneficia de scurte vacantze la suprafatza. Adevaru-i deci dincolo de noi (inca) - la 15 sau 150 milenii distantza in timp inapoi.

P.S. Personajul blanos-maraitor :lol: din Star Wars (Chewbacca parca-i zicea) o fi avut si el o sursa reala de inspiratie, mai stii?
Titlu: Re: Criptozoologie: studiu ADN de Yeti himalayan
Scris de: Cautatorul din 03 Decembrie 2012, 19:24:29
Citat din: Xanadron din  03 Decembrie 2012, 13:43:36
Si eu ma intreb care-ar fi motivul de nu s-au prea gasit urme concrete de excremente/oase etc. ale lui Yeti/Bigfoot,

Pentru ca sunt civilizati si fac la toaleta (pana si pisica-si ingroapa treaba mare  :wink:), cat despre oase, poate sunt canibali si le fierb la cazan  :-P, le mananca grivei al lor, ori se ingroapa dupa un ritual al lor ori  practica incinerarea...
Cat despre treaba mare poate isi unge blana cu ea, ori e folosita la constructia caselor lor, e folosita la marcarea teritoriului, e mancata de alte animale (cainelui meu ii placea sa-si manance treaba mare), poate e folosita ca unguent  :-D , etc.
Titlu: Re: Criptozoologie: YETI, raspunde-ne la intrebari! :-)
Scris de: Xanadron din 03 Decembrie 2012, 19:58:30
 :-D Din gluma se poate ajunge si la probleme/intrebari serioase pe tema Yeti/Bigfoot, cum ar fi:

- Or cunoaste focul? - Aparent nu.
- Cu ce s-or hrani? - Posibil vegetarieni/fructivori, dar amerindienii sustin ca si vineaza (a nu se uita ca Chewbacca avea si-un pistol-laser :lol:).
- Sint poate monogami? [...?...]
- Traiesc in turme sau singuratici (max. in cupluri)? - Se pare ca-s singuratici.
- Citi ani or trai in medie? [...?...]
- Pot procrea cu parteneri umani? - Marturiile siberiene din anii 1900 sustin totusi ca da.
- Daca traiesc /se hranesc /dorm la suprafata - improbabil -, de ce nu-i vede/surprinde mai nimeni?
- Au un limbaj articulat propriu? - Se pare ca DA (vezi link mai sus).
- ....mai intrebati si voi, c-am obosit. :lol:
Titlu: Re: Criptozoologie: YETI, raspunde-ne la intrebari! :-)
Scris de: SLEAH19 din 03 Decembrie 2012, 20:26:32
Citat din: Xanadron din  03 Decembrie 2012, 19:58:30
- ....mai intrebati si voi, c-am obosit. :lol:

Yeti , am vazut la teleenciclopedia că au sentimente , au salvat viaţa unei fetiţe surprinsă de viscol sau cam aşa ceva ....

Da la Bigfoot e plin iutubu de recunoaşteri că e hoax celebru film din anii 70, chiar la detectorul de minuni.......

aşa că mă gândesc că şi yeti o fi fost un munten mai zdravăn cu blană de yak pe el.

Lie detector of Bob "Bigfoot" Heironimus - Man in the suit (http://www.youtube.com/watch?v=Xha5d_Fc7jg#)
Titlu: Re: Criptozoologie comica
Scris de: Xanadron din 03 Decembrie 2012, 20:45:00
"şi yeti o fi fost un munten mai zdravăn cu blană de yak pe el"...

...si cu ADN-ul inuman zapacit de palinca, ceapa si slana GMO. :-D
Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: Xanadron din 12 Februarie 2013, 17:53:16
Noi initiative de cercetare a ADN-ului de Yeti/Sasquatch/Bigfoot:

https://www.wolfson.ox.ac.uk/content/916-wolfson-fellow-launches-project-examine-yeti-dna (https://www.wolfson.ox.ac.uk/content/916-wolfson-fellow-launches-project-examine-yeti-dna)

O alta "vinatoare de giganti":
http://www.thecryptocrew.com/2013/02/a-hunt-for-giants.html (http://www.thecryptocrew.com/2013/02/a-hunt-for-giants.html)

...Si din nou degetzelul :-D unui omuletz de 4,80-5,00 m (estimativ):
http://www.thecryptocrew.com/2013/02/giant-finger-discovered.html (http://www.thecryptocrew.com/2013/02/giant-finger-discovered.html)

P.S. Nu prea inteleg (deloc nu inteleg de fapt) :lol: criteriile dupa care unele topicuri devin "pinned".
Unele importante (dupa mine, evident) se pierd in oceanul threadurilor deschise "de-a-n pixu'", iar altele insignifiante troneaza neatinse de ani la "pinned". :roll:
Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: Xanadron din 19 Februarie 2013, 17:40:28
Un film interesant despre adevaratele origini ale omului (continind conexiuni pe linie Yeti/Bigfoot).
E de fapt un comentariu extins al autorului curajoasei carti:
Lloyd Pye - Everything You Know Is Wrong


Lloyd Pye - Everything You Know Is Wrong (http://www.youtube.com/watch?v=pe6DN1OoxjE#)
Titlu: Re: Criptozoologie - din nou Bigfoot
Scris de: Xanadron din 23 Februarie 2013, 17:37:22
In fine, un interviu al dr. Melba Ketchum pe "Coast to Coast", pe tema concluziilor trase in urma studiului a peste 100 mostre ADN cu origine Yeti/Bigfoot: :mrgreen:

Coast To Coast AM 02.17.2013 - Bigfoot DNA / Phoenix Lights - C2CAM (http://www.youtube.com/watch?v=-LOnLTeuCCY#ws)

Si alte remarci pe aceeasi tema (nu luati in seama pozele - care-s majoritatea falsuri cu diversi handralai in costume de gorila). :-D

http://www.express.co.uk/news/weird/377669/Bigfoot-is-real-and-there-is-DNA-to-prove-it-claim-researchers (http://www.express.co.uk/news/weird/377669/Bigfoot-is-real-and-there-is-DNA-to-prove-it-claim-researchers)

P.S. Edgar Cayce, dar si alti "ciudati" mai recenti ca Billy Meyer sustineau ca Bigfoot ar fi un hibrid produs de atlanti si ramas... uitat prin subsoluri de pe vremea lor.
Si dr. Ketchum sustine ca-i un hibrid (v. detalii in postarile anterioare).
Titlu: Re: Criptozoologie - Bigfoot reloaded
Scris de: Xanadron din 01 Aprilie 2014, 08:16:08
...Sa fie astea primele imagini clare cu Bigfoot?! (v. finalul clipului cu gros-planul fetzei aratarii, clipind)

Fara sa fiu expert in analize video, ceva-cumva imi miroase totusi a CGI. :wink:
Sau poate a papusa mecanica.
...Voi ce ziceti?

Video #2: Todd Standing Bigfoot video as seen in 2nd Survivorman Bigfoot show with Les Stroud (http://www.youtube.com/watch?v=xHcC6WbwuUw#ws)
Titlu: Re: Criptozoologie - Bigfoot reloaded
Scris de: horia2008 din 01 Aprilie 2014, 09:51:26
Citat din: Xanadron din  01 Aprilie 2014, 08:16:08
...Sa fie astea primele imagini clare cu Bigfoot?! (v. finalul clipului cu gros-planul fetzei aratarii, clipind)

Fara sa fiu expert in analize video, ceva-cumva imi miroase totusi a CGI. :wink:
Sau poate a papusa mecanica.
...Voi ce ziceti?

Video #2: Todd Standing Bigfoot video as seen in 2nd Survivorman Bigfoot show with Les Stroud (http://www.youtube.com/watch?v=xHcC6WbwuUw#ws)
hmmm... nu e o secventa continua si prea sta asa la punctu' mort, iar clipitul e cam servo

dar sa nu fim carcotasi... poate mediteaza sau face caca :roll:


Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: romulus din 01 Aprilie 2014, 10:22:48
Primul meu impuls a fost sa zic: " frate io il cunosc pe maimutoiu asta""!
E o probabilitate de 51% ca in secventa respectiva sa apara un personaj costumat ca in filmul Planeta Maimutelor!
Am zis !
Titlu: Re: Criptozoologie - Dragons reloaded
Scris de: Xanadron din 01 Aprilie 2015, 06:01:07
Serioasa revista Nature da fiori cu un articol care prevesteste reintoarcerea... dragonilor. :fullmoon: :evil:
"Zoology: Here be dragons"

http://www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/full/520042a.html (http://www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/full/520042a.html)

"Emerging evidence indicates that dragons can no longer be dismissed as creatures of legend and fantasy, and that anthropogenic effects on the world's climate may inadvertently be paving the way for the resurgence of these beasts."

P.S. (=Pont Scurt) ...In ce zi om fi azi? Ca-n ultima vreme mi-am cam pierdut notiunea timpului. :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=nzewGKkFyKs (https://www.youtube.com/watch?v=nzewGKkFyKs)
"ÎN CE AN SUNTEM? - Vax Populi" :-o
Titlu: Re: Criptozoologie - din nou despre Yeti/Bigfoot/Sasquatch, dar si uriesi
Scris de: Xanadron din 01 Aprilie 2015, 12:01:07
Si-un interviu f. recent (29.03., lung, dar interesant... si nu de 1 aprilie :-D) cu dr Melba Ketchum pe C2C.
E tot despre Yeti/Bigfoot, dar aduce la rampa si uriasi de pe toate meridianele (ultimul caz fiind pare-se al unui gigantopitec d-asta capturat/ucis in Afganistan de trupele U.S. "eliberatoare" - ale culturilor de mac-mac indeosebi :evil: - uries cu doua rinduri de dinti si cite sase degete la maini/picioare, cum se pare c-aveau si Nephilimii nostri - argeseni, pantelimonezi, buzoieni etc.)
Plus citeva comentarii pe marginea atit de putin cunoscutului caz... contemporan oarecum (din Rusia sec. XX, cind o hominida tip Yeti ar fi convietuit ani intregi c-un mujic si-a avut chiar urmasi.) :-o

https://www.youtube.com/watch?v=hTfcO3Pc4aM (https://www.youtube.com/watch?v=hTfcO3Pc4aM)

...plus:  http://www.sasquatchthequest.com/home.html (http://www.sasquatchthequest.com/home.html)
The Erickson Project
"Sasquatch The Quest
Privately funded for five years, The Erickson Project has studied Sasquatch at various habituation sites throughout North America. The only goal of Adrian Erickson and his team is to finally have the sasquatch officially recognized as a species or sub-species."
Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: maura din 01 Aprilie 2015, 13:45:56
 Mi-a dat curaj Xanadron si postez  filmuletzul cu un urias ( sasquatch sau altceva dupa spusele celui intervievat) urcand pe panta vulcanului Popocatepetl , observat de niste alpinisti...

http://earthweareone.com/giant-beings-seen-rapidly-climbing-mexican-volcano/ (http://earthweareone.com/giant-beings-seen-rapidly-climbing-mexican-volcano/)
Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: maura din 01 Aprilie 2015, 13:51:24
L.E.
Mi-a spus fratele meu ca acum cateva zile , la Romania Tv   :-o , au dat o stire despre uriasii descoperiti la noi dar nu a retinut prea multe. Stie cineva ce au relatat ? Mi se pare ciudat ca au avut indrazneala asta...
Titlu: Re: Criptozoologie - macon, popocatepetl, teotihuacan si alte cuvinte grele :-)
Scris de: Xanadron din 01 Aprilie 2015, 14:35:13
Citat din: maura din  01 Aprilie 2015, 13:45:56
Mi-a dat curaj Xanadron si postez  filmuletzul cu un urias ( sasquatch sau altceva dupa spusele celui intervievat) urcand pe panta vulcanului Popocatepetl , observat de niste alpinisti...

http://earthweareone.com/giant-beings-seen-rapidly-climbing-mexican-volcano/ (http://earthweareone.com/giant-beings-seen-rapidly-climbing-mexican-volcano/)
Buna informatia, chiar daca imaginile popocatepetlice nu-s 100% relevante (auzisem de genul asta de hominizi numiti Macon in America de Sud si speram sa vad cindva un gros-plan.)
Interesanta-i si convingerea localnicilor/salvamontistilor ca-s veniti cu "luminile din cer", :star: :ufo: dar si detaliul ca nu lasa urme similare oamenilor spre deosebire de Yeti/Bigfoot/Sasquatch, avind pare-se un gen de gheara-n calcaie cu rol antiderapant pe gheturi.

Citat din: maura din  01 Aprilie 2015, 13:51:24
L.E.
Mi-a spus fratele meu ca acum cateva zile , la Romania Tv  :-o , au dat o stire despre uriasii descoperiti la noi dar nu a retinut prea multe. Stie cineva ce au relatat ? Mi se pare ciudat ca au avut indrazneala asta...
Sint doar ciorbe reincalzite - si oricum sleite din start, fiindca aduceau de cind au fost lansate pe netul asta de prea multe ori re-xeroxat :-D date vagi, neconfirmate etc. In orice caz, se confirma trendul remarcat pe topicul De ce ozenistii-s tot mai des prezenti - vorba vine, ca nici macar prezentati nu-s - in media "normala"?
Concluzia: doar pe RUFOn informatia-i beton. 8-) (Atentie admini - cer copyright pe sloganu' asta! :-D)

P.S. Bag si-un nou link (ala scurtissim cu un presupus reptilian... la stomatolog :lol: ) la enigmaticul clip rusesc care vad, recitind topicul, ca nu mai e accesibil - ocazie cu care poate ne-om da iarasi cu parerea (poate ca vreun coleg mai rusofon ca noi ne poate lamuri sursa lui originara ?! - care nu cred sa fie totusi  http://gorojanin-iz-b.livejournal.com/44289.html (http://gorojanin-iz-b.livejournal.com/44289.html) )

https://www.youtube.com/watch?v=zJkAyAeCK6Q (https://www.youtube.com/watch?v=zJkAyAeCK6Q)
Titlu: Re: Criptozoologie - serpi, sauropozi etc
Scris de: Xanadron din 02 Aprilie 2015, 07:58:33
http://blogs.scientificamerican.com/tetrapod-zoology/2013/11/23/hook-island-sea-monster-photos-revisited/ (http://blogs.scientificamerican.com/tetrapod-zoology/2013/11/23/hook-island-sea-monster-photos-revisited/)

...e un site interesant unde se (re)discuta veridicitatea controversatelor imagini din '64 luate de biologul Le Serrec in apele Hook Island si-n care s-ar zbengui in apa limpede si putin adinca a unui golf un sarpe de mare girantic ori sauropod, paleo-batracian sau ceva p-aproape.

Chiar daca poza respectiva e un hoax, personal sint 100% convins de existentza unor asemenea "fosile vii", din simplul motiv ca am vazut cu ochii proprietate personala :-D una asemanatoare - evident ca-n Romania si culmea ca in aceiasi ani (1962 mai precis.)

Pe f. scurt, desi aveam doar 6 ani (si frate-miu 7 si-un pic) spinarea neagra-lucioasa a creaturii care inota in spatele unei barci cu motor pe lacul Snagov mi-a ramas si-acu' limpede-n neuron. Era in orice caz mai lunga decit barca (deloc mica, +10 m) si-am putut-o urmari minute bune din curtea unei vile de protocol a vremii (la care avea acces un unchi tehnocrat/ministru al aviatiei ciivle p-atunci, care a fost si el martorul intimplarii, impreuna cu soferul Buick-ului institutiei.)

Pina-n ziua de azi n-am gasit insa nici explicatii, nici relatari similare straniei observatii... din ultimul loc in care s-ar gindi cineva sa vada asa ceva, chiar daca lacul cu pricina are legende proprii, legate insa mai ales de Vlad Tepes :evil: (care pare a fi fost inmormintat in manastirea omonima.)
Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: kandaon din 02 Aprilie 2015, 12:54:28
O sa-mi expun si eu parerea, ce e cam SF asa (ca de obicei). Si anume ca e posibil ca fapturile astea sa vina dintr-o lume paralela si sa fi trecut temporar in asta, fie printr-un portal fie in urma vreunei caderii temporare a "zidului" ce desparte lumile astea. Ori sa fie vorba de vreo falie temporala (si temporara) prin care sa ajunga aici.

Pentru ca astfel de intalniri sunt consemnate din cele mai vechi timpuri

Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: kandaon din 04 Aprilie 2015, 11:48:34
Citat din: Guest din  02 Aprilie 2015, 22:04:01
Eu nu cred ca aceste dihanii au legatura cu alte planuri decat cele din care facem si noi parte pentru ca multi cercetatori le cauta si am inteles ca se mai gasesc urme ale acestor fapturi, ca-s inteligente sau nu, nu stim; daca le atribuim factorul mistic atunci clar ca sunt fiinte logice, ce au poate un scop, sau o functie; dar lasa urme in pamant - deci dovezi fizice. Oare cat poate dura aceasta trecere dintr-un plan in altul, pentru ca nu stim daca nu cumva stau in pamant si in grote numai de ei stiute dar se pare ca mai sunt observati din cand in cand, cu o oarecare regularitate in anumite zone, sau cel putin povesti exista fie ca sunt reale sau bazate pe alte povesti auzite din teritoriu.

Tocmai faptul ca nu s-au gasit (din cate stiu eu) urme materiale ale unor astfel de fapturi ma face sa cred ca ar fi ceva venit dintr-un univers paralel si care trece temporar aici, apoi se reintoarce acolo. Adica atunci cand or veni unii cu ceva fosile, oase, colti, solzi, pene care sa poata fi legate de astfel de fiinte atunci am putea spune ca sunt niste fiinte de aici, ramase din cine stie ce era trecuta si care au supravietuit cumva pana acum.
Sigur, poate fi vorba si de neintelegeri, confuzii, interpretari gresite ale unor lucruri sau fiinte "pamantene" necunoscute celor ce le vad prima data etc. Dar dat fiind ca astfel de intalniri cu fiinte fantastice sunt consemnate din cele mai vechi timpuri e posibil ca ele sa fie reale.
Daca cineva stie cum se pot detecta porti de trecere catre universurile paralele ar trebui sa se apuce de cautat in zonele unde apar astfel de consemnari  :-D

Citat din: Guest din  02 Aprilie 2015, 22:04:01Dacii asociau dragonul cu un demon celest, deci ce venea din cer... (deci sansa mare sa fie in acelasi plan cu noi) poate sa fie o oarecare legatura cu anumite luminite, poate chiar unele mai rosii, eu nu exlud, cum spunea si fiulploii.

Ar mai fi o explicatie, dar iarasi intram pe teritorii SF sau mai supranaturale si mai necunoscute sau controversate.
Si anume ca acel "dragon dacic" cu cap de lup si trup de sarpe ar fi putut la randul lui sa fie ceva venit fie dintr-un univers paralel fie ceva din lumea astrala. Dacii aveau o casta preoteasca ce mai era numita "calatorii prin nori" si despre care unii etnologi spun ca a supravietuit pana tarziu in era crestina, unii zic chiar pana spre zilele noastre, asa numitii solomonari (mai aveau si alte nume mai vechi, solomonari e de origine mai recenta si sub influenta crestina).
Solomonarii chiar se spune ca pot controla si calari niste balauri.

Tot istoricii spun (varianta mai "stiintifica") ca de fapt "calatoria prin nori" se referea la faptul ca acei preoti erau similari samanilor si ca foloseau uneori inclusiv seminte de canepa aruncate in foc si alte asemenea (si cine stie ce ritualuri aveau) pentru a intra in transa si a calatorii astfel cu mintea (sau cu sufletul sau cu corpul astral) in alte lumi (lumi astrale sau poate lumi paralele), unde posibil sa fi intalnit acel "dragon" sau balaur (asta e foarte probabil cuvantul original dacic).

Ori pur si simplu acel balaur era un simbol ce reunea niste concepte si credinte, nu reprezenta o fiinta reala.
Pana nu inventam calatoria in timp sa mergem sa vorbim cu niste oameni de atunci nu putem sti cu certitudine  8-)
Titlu: Re: Criptozoologie - din nou despre Yeti/Bigfoot/Sasquatch, dar si uriesi
Scris de: fiulploii din 28 Aprilie 2016, 19:53:24
Citat din: Xanadron din  01 Aprilie 2015, 12:01:07
.....aduce la rampa si uriasi de pe toate meridianele

In cazul ăsta ce sa mai zic ? Parca mai ușor ar fi cu construcția de piramide sau cu rețeaua de megaliți , nu?
Titlu: Re: Criptozoologie - din nou despre Yeti/Bigfoot/Sasquatch, dar si uriesi
Scris de: Rayden din 28 Aprilie 2016, 21:22:18
Citat din: fiulploii din  28 Aprilie 2016, 19:53:24
In cazul ăsta ce sa mai zic ? Parca mai ușor ar fi cu construcția de piramide sau cu rețeaua de megaliți , nu?

adica, excluzi ....interventia extraterestra? 8-)
Titlu: Re: Criptozoologie - din nou despre Yeti/Bigfoot/Sasquatch, dar si uriesi
Scris de: fiulploii din 28 Aprilie 2016, 21:46:49
Citat din: Rayden din  28 Aprilie 2016, 21:22:18
adica, excluzi ....interventia extraterestra? 8-)

In mare parte da !
Uitasem sa adaug ipoteza ca ăia mai mari se plimbau cu dinozaurii iar unii mai obscuri susțin ca ii si domesticeau  :-o astfel s-ar explica elegant existența urmelor de om si dinozaur mergând alăturat , găsite parca prin America
Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: Grifon din 29 Aprilie 2016, 09:24:51
Cred că explicația (proto) existenței "uriașilor" rezidă in considerentele gravitaționale. Totul este condiționat de această omniprezentă atracție, iar statura / conformația oricărei ființe nu poate face excepție. Dacă gravitația ar crește, gradual, oamenii ar dezvolta o statură mai mică, iar dacă scade, normal, s-ar intâmpla invers.

Și nu e vorba doar de gravitația Terrei, ci și de alte forțe magnetice similare - precum a Lunii, a planetelor Marte sau Venus..ș.a.m.d. Pe asta s-a bazat excentricul savant  Hans Horbiger - membru proeminent Thule Gesellschaft (nucleul ocult ce-a emanat nazismul) - când și-a elaborat cosmogonia bazată pe schimbarea raporturilor Pământ / Lună.

Precum se știe, el credea că Terra a avut, succesiv, mai multe "Luni", ce s-au prăbușit inevitabil peste glob - astfel, consecutiv, generând și distrugând rase cu alte conformații.

Teoriile lui, deși neacceptate "științific", merită totuși o anume atenție. La urma urmelor, un satelit ori părăsește orbita din cauza forței centrifuge, ori se prăbușește pe sursa atracției, din rațiuni centripete. Și intr-un caz, și-n celălalt, e verosimil gândul c-ar fi existat perioade in care raporturile gravitaționale să fi fost diferite - și, implicit, statura oamenilor să fi fost alta.

Putem dezbate - prin această premisă - și existența unor ființe mitologice precum "titanii" sau "ciclopii" (asta ca să nu mai zic de dimensiunile "urieșești" ale florei / faunei din indepărtatele ere geologice).
Titlu: Re: Criptozoologie piticoida
Scris de: Xanadron din 29 Aprilie 2016, 10:22:12
Scurtissim ca-s in crize (de timp doar, din fericire): n-as subscrie la numita teorie, din simplul motiv al convietuirii lui David cu Goliat sau al contemporaneitatii noastre cu elefantii - si furnicile simultan. :lol:
Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: fiulploii din 29 Aprilie 2016, 10:25:54
Ma cam indoiesc - sper sa nu raman indoit  :lol: - de legatura intre gravitatie si marimea vietuitoarelor pe o planeta si as putea da un contraexemplu  din zilele noastre.
Arborii sequoia
(https://badtouristpictures.files.wordpress.com/2015/06/sequoia2.jpg)

Ar fi si girafele sau elefantii pe care i-as include in zona .

L.E. elefantii sa traiasca ca-i vad pomeniti si de @Xanadron in timp ce scriam postarea !  :lol:
      Furnicile ca furnicile dar sunt altii si mai mici  :wink:
Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: Grifon din 29 Aprilie 2016, 11:50:41
Foarte util să ne îndoim...așa avem confirmarea certă că gândim (vorba lu' Descartes...).
Clar că există elefanții - dar nu mai există MAMUȚII. Avem crocodili, dar unde-s mega-saurienii jurasici ? Avem lilieci...dar unde-s pterodactilii ? Avem sequoia, dar cum arăta bunic'-su ?

Fiecare epocă și-a avut micii / marii ei....iar ulterior reducerea / creșterea s-au făcut "la scară".Că unele specii au reușit cumva să se adapteze la tranzit...asta ar fi o extensie a discuției.

Oricum, nu am adus contra-argumentele astea ptr. a convinge - căci nici eu nu sunt deplin convins de  valabilitatea unor teorii precum cea a lui Horbiger. Cred insă cu tărie că există relație intre gravitație și diversele inălțimi / conformații (chiar dacă, desigur, stabilirea ei trebuie rafinată sau nuanțată, prin luarea in considerație a (mai) multor legități fizice / biologice).
Titlu: Re: Criptozoologie din jurasic :)
Scris de: fiulploii din 29 Aprilie 2016, 17:04:35
Bunicul lui Sequoia este el însuși  :-D fiindca conform altora este pe aici in aceeași forma si mărime înca din Jurasic .
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jurassic
Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: Grifon din 29 Aprilie 2016, 17:59:32
Acelor "altora" care zic așa despre sequoia nici n-are sens să li se explice altfel de teorii decât cele regăsite in manualele mainstream. Ciudat insă că până și acelor "altora" li se pare credibil ca realitățile jurasicului (precum "brontozaurii") să fi dispărut in urma coliziunii Terrei cu un mare (alt) corp ceresc. Bine, ei îi spun meteorit / asteroid...căci măsoară doar forme, nu fond.

În fine, precum am scris mai sus, nu țin să inițiez vreun demers persuasiv (mai ales că nu m-am persuadat incă nici pe mine-mă). Cert este că noi nu putem pricepe nici epoci mai apropiate (precum realitățile egiptene din vremea lui Osimandias, de pildă...), darămite jurasicul sau cele dinainte !
Titlu: Re: Criptozoologie (cu titani)
Scris de: Grifon din 03 Mai 2016, 14:51:41
În sprijinul celor enunțate mai sus, ar putea fi invocată și legenda lui Atlas.
Precum se știe, distinsa sarcină de a sprijini "bolta cerească" nu fusese un favor, ci o crudă pedeapsă. Putem interpreta această șaradă mitologică drept un adevăr cosmogonic : modificarea gravitației, ceea ce ar fi putut insemna o uriașă apăsare asupra vechilor specii, precum titanii.

E drept, metafora e multiplu interpretabilă, dar una din explicații ar putea fi și aceasta...ca și a "inlănțuirii" celuilalt faimos titan (Prometeu) de pământ.

Asta ca să nu insist și pe alte "condamnări" htonice, suferite de alți "uriași" pomeniți in celelalte mituri fundamentale ale actualei umanități.
Titlu: Re: Criptozoologie cu cei mici ..de statura
Scris de: fiulploii din 18 Mai 2016, 18:37:02
http://www.merrylinmuseum.com/index/ (http://www.merrylinmuseum.com/index/)
Titlu: Re: Criptozoologie cu elfi, gnomi, hoacsi, toothfaeries, falsoptericsi etc
Scris de: Xanadron din 19 Mai 2016, 07:55:28
1 Aprilie a trecut totusi, fiualploii... :lol:
Povestea tzesuta - cu ce scop insa numai :evil: stie - e distractiva-n orice caz, incepind cu biografia lu' Merrylin - un vampirash savant care-a trait cica 160 ani, ba inca ar mai respira (horcai?) pe undeva.

P.S. Tema motivatiilor hoax-urilor (ca nu-i un singur motiv niciodata) ar merita poate tratata in extenso.
Chiar daca n-om fi mari psihologi, mici detectivi macar sintem. :wink:
Titlu: Re: Criptozoologie si nu numai , pentru toți :)
Scris de: fiulploii din 19 Mai 2016, 10:10:35
A trecut deja Aprilie ?  :lol: :lol: nu mi-am dat seama .
Daca unii vor sa creadă , ce sa ne împotrivim noi ? Nu e mai bine ca toata lumea sa fie fericita ? De ce sa fim incrancenati unii împotriva altora ca deținători supremi ai adevărului ?
   Frumusețea sta in ochii celui care privește , zis-au altii si m-am convins de asta cu sau fără citate rupte din context .
Părerea mea...
Titlu: Re: Criptozoologie si nu numai (inclusiv criptoantropologie deci)
Scris de: Xanadron din 20 Mai 2016, 13:07:53
Citat din: fiulploii din  19 Mai 2016, 10:10:35
A trecut deja Aprilie ?  :lol: :lol: nu mi-am dat seama .
Daca unii vor sa creadă , ce sa ne împotrivim noi ? Nu e mai bine ca toata lumea sa fie fericita ? De ce sa fim incrancenati unii împotriva altora ca deținători supremi ai adevărului ?
   Frumusețea sta in ochii celui care privește , zis-au altii si m-am convins de asta cu sau fără citate rupte din context .
Părerea mea...
D'accord - si, ca sa fie chiar toata lumea fericita, ete si alte basmuieli - de asta data c-un procent macar mai credibile decit alea cu Merrylin-Vampy :evil: si-ale lui false oratanii, fiindca-s venite de la Herodot citire (unele):

http://adevarul.ro/locale/hunedoara/triburile-cutremurat-lumea-antica-barbati-capete-caini-femei-sase-brate-trupul-acoperit-blana-1_573c9d465ab6550cb8111c15/index.html?ref=yfp (http://adevarul.ro/locale/hunedoara/triburile-cutremurat-lumea-antica-barbati-capete-caini-femei-sase-brate-trupul-acoperit-blana-1_573c9d465ab6550cb8111c15/index.html?ref=yfp)

Comentarii (usurele, ca alea religio-religare-greucene care-mi stau pe limba-mi pacatoasa nu prea rimeaza cu weekendu' C-tino-Elenautic): mai treaca-mearga deci povestile cu clasicele "himere" satiri sau Kentauros, da' ce ziceti de gegeni, hipopozi ori de blemialii c-un ochi in piept?! :-o

...Sau  de ciclopii arimaspori ? Care - interesant poate de conectat cu heraldica :
"se aflau într-un continuu război cu grifonii, creaturi mitologice păzitoare ale aurului, cu capete de acvile şi corpuri de lei."
   ,,În nordul Europei este pe departe cel mai mult aur. În această chestiune nu pot spune cu siguranţă cum este produs aurul, dar se spune că un ciclop numit Arimaspoi l-a furat de la Grifoni", (:-D) relata Herodot, în Istorii."


...Iar pe tema NULILOR :lol: chiar n-are rost sa mai vorbim, ca-i plina lumea de ei si acu'...
Titlu: Re: Criptozoologie
Scris de: fiulploii din 20 Mai 2016, 13:18:44
  Si nu ai impresia ca zonele alea sunt tzarcurile unde miloshii geneticieni pre-antici au lasat rezultatele neproductive sa se stinga in liniste din motive de vreo miscare sau ONG de al lor ce milita contra uciderii animalelor de laborator? Nu e logic?  :wink: Nimic nu e nou sub soare!
Titlu: Re: Criptozoologie - analiză foto-video a lui Bigfoot în variantă ciolovekă :-)
Scris de: Xanadron din 13 Martie 2018, 13:54:10
...adică siberiană de fapt, fiindcă nimic nu-i nou sub soare - cum bine zici și tu, @fiulploii.

Analiza foto-video a devenit oarecum floare la ureche-n ultima vreme, așa cum demonstrează M.K. Davis, un fan al criptidelor tip Yeti / Sasquatch / Bigfoot.
(P.S. I-o fi adus oare tot clanul Rothschild p-acolo? :-D - evident că odată cu Lenin & bolșevicii lui alo.geni, sigilați în celebrul tren-seif trans-elvețian.)

https://www.youtube.com/watch?v=uJC1SvYKMrw