Ziceam ca inainte de-a ne apuca sa clasificam totul in doua culori: alb sau negru, ar trebui sa stim si cu ce avem de-a face.
Cineva isi punea aici niste intrebari (nu inteleg de ce) cu privire la multitudinea culorilor sortuletelor masonice: pai sa-mi fie cu iertare, dar lumea e compusa doar din alb si doar din negru ? Chiar si masoneria este o reflectie a societatii noastre, asa ca nu inteleg de ce ne putem obisnui cu un rogvaiv de partide politice puternic colorate, cu rase umanoide divers colorate, dar nu ne putem obisnui cu coloratura masoneriei. Exista un singur Dumnezeu dar o multitudine de religii: de ce nu avem o problema si cu asta ?
Francmasoneria isi are radacinile infipte adanc in istoria omenirii, chiar daca cu titlu oficial a aparut in secolul XVIII. Originile ei se pierd in umbra piramidelor, in primele societati secrete (poate chiar dinaintea primilor faraoni egipteni) si s-au impletit de la bun inceput cu religiile existente. Sa nu uitam ca cei care purtau cunoasterea mai departe erau faraonii si preotii. Orice lacas de cult avea un loc la vedere destinat multimii si un loc ascuns, in intuneric destinat educarii preotilor si pastrarii cunostintelor transmise poate chiar de la civilizatii anterioare. Tot la fel, religia avea doua aspecte: una oficiala cu tenta filozofica si una secreta - scoala misterelor. Aceste scoli ale misterelor sunt baza a ceea ce numim astazi francmasonerie.
In timp, aceste scoli ale misterelor s-au transformat in fratii secrete in care erau instruiti viitorii conducatori, preotii care asigurau consolidarea religiei in orice stat si cativa cetateni de maxima importanta: era suficient la vremea respectiva, restul oamenilor de rand nu aveau de ce sa-si bata capul cu notiuni filozofice sau cu dezvoltarea infloritoare a statului/regatului. Nu era treaba lor: era treaba conducatorilor politici, religiosi si a armatei.
Mai are vreun sens sa amintim ca aceste scoli/fratii s-au raspandit din Egipt pana-n Grecia sau Roma ? Mai are vreun rost sa amintim ca si Moise a fost scolit ca un fiu de faraon deci si-a insusit si el toate cunostintele necesare punerii bazei unei noi scoli sau a unei noi religii derivate din religia egipteana ?
Mai are rost sa amintim ca in vremea lui Constantin cel Mare s-a facut o conventie de adunare a tuturor conceptelor religioase din teritoriile imperiului roman si formarii unei religii crestine care sa impace toti locuitorii imperiului din punct de vedere religios - si totul pentru ca in imperiu sa domneasca pacea si oamenii (multumiti) sa-si plateasca taxele ?
Dupa instaurarea crestinismului ca si religie oficiala,parte dintre fratii au continuat sa existe sub tutela bisericilor crestine, altele au fost anihilate pe motiv ca "paganii" nu puteau fi suportati... Biserica a avut grija sa stearga urmele cunostintelor inscrise in biblioteca din Alexandria (mutand o mare parte a papirusurilor la Roma, in manastirea de pe muntele Sion, in Ierusalim si probabil in cateva alte locatii putin cunoscute) care au stat la baza fondarii crestinismului, iar mai apoi, cand imperiul roman a fost pe duca, avand probleme in a recupera pari importante din aceste documente si artefacte ascunse pe teritoriile estice ale imperiului au declansat cruciadele. In timpul acestor cruciade au aparut pe langa fratiile mistice si fratiile militare: astfel, biserica se consolideaza puternic si devine un factor decisiv in conducerea si politica statelor. Marea schisma n-a facut altceva decat sa imparta sferele de influenta ale bisericii si automat ale fratiilor secrete: Cavaleri Templieri sau de Malta vs Cavaleri ai Sfantului Mormant, toti conlucrand totusi la binele mers al religiei crestine.
N-are sens sa o mai lungim cu povestile: din evul mediu, orice stat avea trei stalpi de sustinere: biserica, fratiile/masoneria si armata. Mai are sens sa spunem ca toti conducatorii/regii erau consfintiti de o anumita fratie ?
Stim ca inca din evul mediu si conducatorii romani cotizau cu frenezie catre muntele Sinai - si au facut o miscare inteligenta, fiindca manastirea de la muntele Sinai este sfanta atat pentru crestinismul catolic si ortodox dar si pentru religia musulmana. De ce ? Pai poate fiindca acolo a dat nas in nas cineva cu un tufis in flacari, i-au picat niste legi in cap pentru popor, se odihenste un codex care sta la baza religiei crestine, altii ziceau ca s-ar odihni ascuns si un chivot al unui legamant pe care l-ar fi ascuns templierii acolo (deh, povesti, povesti...) De ce cotizau conducatorii Valahiei la Sinai ? poate pentru ca exista o fratie a celor trei biserici (nu a celor trei Valahii

) care fratie putea face minuni in viata politica internationala. Cam asa decurgeau lucrurile in evul mediu.
Pe la 1700 si ceva, insa, dupa ce si-a facut si inchizitia de cap o perioada despre care nu discutam aici (cu toate ca ar fi interesant de inteles de ce toata cunoasterea misterelor - alchimia si altele - trebuiau sa ramana doar in sanul bisericii iar orice alta deviatie cu tente asemanatoare in cadrul populatiei obisnuite trebuia distrus pe rug) societatile secrete decid ca e timpul sa scoata nasul la lumina si sa imparta cunoasterea celor care o merita (fiindca era la moda sa fii iluminist, sâc

). Tot atunci apar primii "masoni" pe mealeagurile noastre - respectiv Constantin Brancoveanu si Constantin Mavrocordat - si primii Illuminati in Bavaria. Faza illuminati s-a stins la fel ca si familia Brancovenilor (fara a exista o legatura intre ele). Ce s-a intamplat insa in Bavaria a dus masoneria intr-o alta etapa: etapa infiltrarii iezuite si deturnarii mesajului antic al francmasonilor. (Illuminati au avut proasta inspiratie de a atrage iezuiti in fratiile lor, care iezuiti, auzind de planul illuminatilor de-a pune pe butuci monarhiile, religiile si reformarea societatii pe principii inaltatoare, i-au "dat in gat" pe acestia din urma. Cum iezuitii erau si sunt un ordin militar religios, datoria lor este de aparare a bisericii, dar nu si a monarhiilor

Asa ca, s-au infiltrat in francmasonerie si au pus in practica planul Illuminatilor de rasturnare a monarhiilor prin schimbarea notiunilor de egalitate, fraternitate si libertate pe care omenirea ar fi trebuit sa le dobandeasca prin cunoastere, in egalitate in nivel de trai, fraternitate in revolutii si libertate iluzorie).
Despre revolutii am invatat la istorie. Ce n-am invatat la istorie a fost faptul ca majoritatea pasoptistilor erau masoni: de la Vasile Alecsandri, la Alexandru Ioan Cuza, la Mihail Kogalniceanu s.a.m.d. : hai sa dam mana cu mana cei cu inima romana, sa-n vartim hora "fratiei" pe pamantul Romaniei... e doar un poem masonic. Este perioada in care Romania nu-si mai plateste cotizatia la muntele Sinai, dar pentru ca nu mai era nevoie de tutela bizantina, masonii aduc un rege care sa-i ajute in a castiga independenta Romaniei. Devenim independenti, stalpii statului sunt in continuare biserica, masoneria si armata (Carol 1 din ce loja facea parte ? ) iar lojile romane isi dau mana in ceea ce s-a numit Marele Orient al Romaniei (sub directa influenta a Marelui Orient Francez).
Dragostea dintre masoneria romana si biserica a durat pana prin anii '30, cand Garda de Fier se impune si biserica divorteaza de fratiile masonice, scotandu-le inafara legii pe motive ca sunt infestate de evrei complotitori (probabil ca era adevarat) sau pentru ca propovaduiesc o credinta panteista. Exemplu:
"BISERICA OSANDESTE FRANCMASONERIA ca doctrina, ca organizatie si ca metoda de lucru oculta si în special pentru urmatoarele motive:
- 1. Francmasoneria învata pe adeptii ei sa renunte la orice credinta si adevar revelat de Dumnezeu, îndemnandu-i sa admita numai ceea ce descopera cu ratiunea lor. Ea propaga astfel necredinta si lupta împotriva crestinismului ale carui învataturi sunt revelate de Dumnezeu. Vanand pe cat mai multi intelectuali sa si-i faca membri si obisnuindu-i pe acestia sa renunte la credinta crestina, Francmasoneria îi rupe de la Biserica, si avand în vedere influenta însemnata ce o au intelectualii asupra poporului, e de asteptat ca necredinta sa se întinda asupra unor cercuri tot mai largi. În fata propagandei anticrestine a acestei organizatii, Biserica trebuie sa raspunda cu o contrapropaganda.
- 2. Francmasoneria propaga o conceptie despre lume panteist-naturalista, reproband ideea unui Dumnezeu personal deosebit de lume si ideea omului ca persoana, deosebita, destinat nemuririi.
- 3. Din rationalismul si naturalismul sau, Francma-soneria deduce în mod consecvent o morala pur laica, un învatamant laic, reproband orice principiu moral „heteronom” si orice educatie ce rezulta din credinta religioasa si din destinatia omului la o viata spirituala eterna. Materialismul si oportunismul cel mai cras în toate actiunile omului, este concluzia necesara din premisele Francmasoneriei.
- 4. În lojile francmasone se aduna la un loc evreii si crestinii si Francmasoneria sustine ca numai cei ce se aduna în lojile ei cunosc adevarul si se înalta deasupra celorlalti oameni. Aceasta însemneaza ca crestinismul nu da nici un avantaj în ce priveste cunoasterea adevarului si dobandirea mantuirii membrilor sai. Biserica nu poate privi impasibila cum tocmai dusmanii de moarte ai lui Hristos sa fie considerati într-o situatie superioara crestinilor din punct de vedere al cunoasterii adevarurilor celor mai înalte si al mantuirii.
- 5. Francmasoneria practica un cult asemanator celui al misterelor precrestine. Chiar daca unii adepti ai ei nu dau nici o însemnatate acestui cult, se vor gasi multe spirite mai naive asupra carora acest cult sa exercite o oarecare forta quasi-religioasa. În orice caz prin acest cult Francmasoneria vrea sa se substitue oricarei alte religii, deci si crestinismului. În afara de motivele acestea de ordin religios biserica mai are în considerare si motive de ordin social cand întreprinde actiunea sa contra Francmasoneriei.
- 6. Francmasoneria este un ferment de continua si subversiva subminare a ordinei sociale prin aceea ca îsi face din functionarii Statului, din ofiteri, unelte subordonate altei autoritati pamantesti decat aceleia care reprezinta ordinea stabilita vizibil. Îi face unelte în mana unor factori nestiuti înca nici de ei, avand sa lupte pentru idei si scopuri politice ce nu le cunosc. E o lupta nesincera, pe la spate; niciodata nu exista o siguranta în viata Statului si în ordinea stabilita. E o lupta ce ia în sprijinul ei minciuna si întunerecul. Împotriva juramantului crestinesc pe care acei functionari l-au prestat Statului, ei dau un juramant paganesc.
- 7. Francmasoneria lupta împotriva legii naturale, voite de Dumnezeu, conform careia omenirea e compusa din natiuni. Biserica ortodoxa care a cultivat totdeauna specificul spiritual al natiunilor si le-a ajutat sa-si dobandeasca libertatea si sa-si mentina fiinta primejduita de asupritori, nu admite aceasta lupta pentru exterminarea varietatii spirituale din sanul omenirii.
Întreg referatul împreuna cu concluziile se va tipari în brosura prin Consiliul Central Bisericesc si se va întrebuinta ca mijloc de propaganda împotriva francmasoneriei.
Î.P.S. Patriarh prezinta declaratia facuta în fata Sa, a delegatilor lojei francmasone nationale în frunte cu dl. Pangal, prin care aduc la cunostinta ca aceste loji se autodizolva, spre a nu fi confundate cu loja Marelui Orient si spre a nu se crede ca este împotriva culturii sentimentelor monarhice, nationale si crestine. El – dl. Pangal – în numele delegatilor declara ca toti membrii lojelor francmasone nationale sunt buni fii ai bisericii ortodoxe. Sf. Sinod ia act cu satisfactie de declaratia d-lui Pangal si a celorlalti conducatori ai masoneriei nationale romane, cetita în ziua de 25 Februarie a.c., în fata Î.P.S. Patriarh Miron, prin care anunta ca aceasta organizatie se autodizolva. Este prin urmare de sine înteles ca hotararea Sf. Sinod privitoare la masonerie nu se poate referi la lojile care s-au dizolvat si prin urmare nu mai exista. La orele 13 Î.P.S. Patriarh, ridica sedinta, prorogand Sf. Sinod pentru data de 29 Martie a.c., orele 10 dimineata.
Presedinte, (ss) Miron Secretar, (ss) † Galaction Craioveanu Cronica interna B.O.R., 55 (1937) nr. 3-4, Martie-Aprilie." Mai tarziu, regele Mihai repune francmasoneria in drepturi, dar comunistii stateau dupa colt deja. Francmasonii intra in hibernare pe perioada comunista in Romania si actioneaza doar prin lojele din occident.
Dupa revolutie s-au trezit cu totii, iar acum vedem si noi ce talmes-balmes a mai ramas din principiile inaltatoare ale primelor scoli ale misterelor.
E un rezumat facut pe fuga care poate fi completat (si chiar ii rog s-o faca) de catre
"masoneiutzi micutzi in diverse misii si pe RUFOn" (pe care eu nu stiu cum sa-i reperez).
Stiind ca binele si raul sunt notiuni relative, nu-mi pun nici o intrebare ci doar incerc sa inteleg de unde am plecat cu totii si unde am ajuns: ca suntem albi sau negri, masoni sau proletari, romani sau rromi, naivi sau infatuati...
p.s. - Cat despre viziunea gri/plumburie/negroida a situatiei omenirii in general si a romanilor in particular, cred ca e distorsionata in mod voit. Si nu zic mai mult! Imi pun ochelarii roz pe nas, palaria cu buline si va salut !
In lumea mea e bine !
In Romania in care oamenii asteapta linistiti ca cineva sa le puna totul pe tava si sa le-o aduca, e bine !
In Romania in care oamenii o sa puna umarul ca sa puna ceva pe tava si o sa si-o aduca singuri, o sa fie si mai bine !
Noapte buna !