P.S. vad ca nimeni nu a avut curajul sa raspunda la provocarea data mai inainte : Ce ar face o civilizatie, pe baza de siliciu de ex, pentru a cucerii Terra ? Nici o idee ? nici o fantezie ? Nici un rationament ??
În cazul meu, cel puțin, nu e vorba de lipsa curajului, ci de lipsa interesului.
Precum zicea și dl.@abyss, imaginarea unei asemenea context SF seamānā cu scenariile Netflix (cam toate imbibate cu substrat ideologic "progresist").
Și nu neapārat cā nu mi-ar place mie un SF. Pur și simplu eu nu vreau sā mut rāspunderea de pe umerii unor
oameni pe umerii unor fantasmagorici "alieni" pe bazā de siliciu. Dacā asistām la evoluții neplācute pe plan global, astea se datoreazā exclusiv unor oameni avizi de putere și control (care, cel mult, prin prisma ideilor ce-i animā, pot fi, in raport cu mine..."aliens").
Revenind la germenii evolutivi la care asistām in prezent, gāsesc cā sunt foarte multe necunoscute. E clar cā niște forțe au decis resuscitarea unui curent național - conservator, pentru balansarea scenei politice (ca fapt divers, iar suntem printre ultimii și cu acest fenomen : SUA are, Anglia are, in Franța e puternic, Italia are de mult, Polonia, Ungaria, Austria, Germania..etc.)
Cine sunt aceste forțe ? Variante posibile:
1) Rușii (posibilitatea cea mai des vehiculatā)
2) Americanii (secțiunile conservatoare, pro-Trump)
3) B.O.R - alimentare strict autohtonā, cu nuclee mai puțin cunoscute.
4) Tot...PTB (intr-un joc mai complex, la "douã capete", menit ori a compromite definitiv orice posibilitate de renaștere a suveranismului, ori a-și impune niște scopuri sub o aparentã "schimbare")
Printre aceste ipoteze putem scotoci īnspre adevãr. Ori una din ele, ori combinarea a douã sau mai multe (unii fiind
ingineri, alții - poate involuntar -
mecanici.
Și revin la personajul C.G., care mã intrigã. Acest individ, in mod clar, știe mai multe (cel puțin despre etapele
imediat urmãtoare ale...planului).
P.S. - Dat fînd cã evoluțiile (subiacente topicului) ne apropie
volens - nolens de politica autohtonã, e preferabil sã folosim referințe mai generaliste când punctãm persoane sau organizații. Nu de alta, dar riscãm depãrtarea de regulile forumului, fiind tentați a intra (sau devia) in logici...electorale.