Mai întâi, o întrebare. "Schema" asta a fost o "Q - drop" (adică aparține emitentului consacrat) sau este o tentativă complementară a unuia din numeroșii adepți ?
Oricum ar fi, însă, îmi confirmă părerea anterior enunțată. Fiind o inginerie propagandistică, iată, are și o "schemă tehnică" (haha !), care, fără a avea noimă, are totuși un singur sens - coagulare de adepți.
Nu trebuie studiată prea mult, căci se vede rapid a fi un veritabil "mumbo - jumbo". S-au aglutinat aici toate, (absolut toate !) teoriile conspiro, din toate timpurile ! M-am uitat să văd dacă lipsește vreuna, și nu lipsește. Un amalgam eclectic, ín care se regăsesc teorii ce se contrazic reciproc, neavând decât numitorul comun de a se adresa marginalilor, celor ce resping din convingere mainstream-ul.
Dar e gândită bine. Căci fiecare adept al (unor) teorii va regàsi minimum 10% din ce consideră el credibil, și se va identifica (íntr-o măsură mai mică ori mai mare) cu "ansamblul" Q.
E principiul pe care au mers și Hitler & Co la debut, prin anii '20. Ín zona Thule existau și "horbigerienii" (ce credeau ontogeneza gheață - foc), dar și "concavii", ce credeau în "interiorul pàmântului". Diferența era ireductibilă, teoriile se anulau reciproc, dar naziștii au acceptat ín primă fază ambele teze, pe principiul pragmatic "adepții să vină !").
Cu "schema" asta sunt atrași toți, și nu trebuie ca povestea să aibă vreun desfășurător logic. Contează să crească notorietatea Q și, la final, cât mai mulți să voteze Trump.
Dacă șmecheria s-ar fi făcut ptr. România, să zicem, am fi avut și Coruț, și Negureanu, și Țugui, și Argeșanu, și Bivolaru, Mudava, tot. Vreo câteva zeci de mii de voturi tot scoteau.
Dar, repet..."schema" e realmente o postare nemijlocită Q ?