Câteva considerații asupra misterioasei cutii negre din finalul sezonului 2.
Care e noima ca realizatorii să fi pus acel puzzle astronomic + astrologic pe cutie ?
În film, ea e doar una din cele 4 cutii, îmbinate una într-alta în sistem "Matrioșca" - mai precis a doua.
Prima se deschide fortuit, fiind scăpată pe podea. A treia e spartă pur și simplu cu un făcăleț (haha!), iar ultima e sfărâmată cu un glonte - doar aceasta, a doua, fiind deschisă prin exploatarea puzzle-ului.
Păi ? Hm ? Eh ?
Dincolo că n-are nicio legătură (aparent) cu indiciile Black / White Lodge, e lipsit de sens si ca, din 4 cutii succesive, doar asta (care nici nu-i ultima) să necesite un cod elaborat !
Mi-am bătut capul cu ea, profitănd si de anumite cunoștințe ce le am, si pot zice următoarele:
- corelația între zodii și fazele lunare este, categoric, un indiciu temporal.
- zodiile (si / sau circuitul lunar) sunt, la fel de categoric, cifrate (cel puțin o dată inversate); când Packard începe să apese combinațiile, primele 2 sunt pe orientarea cutiei cu Berbecul sus, în timp ce ultima (corectă) se face pe orientarea cu Balanța sus (mi-au trebuit 3 revizionări să remarc ascunsa inversiune, si să nu-mi spuneți că e o întâmplare de montaj !)
- pozițiile "cardinale" au sens, cel puțin cele 3 care au deschis cutia; dacă Luna Plină e în Balanță, acest lucru se poate întâmpla numai în perioada 21 martie - 20 aprilie (zodia Berbec si începutul anului solar); idem, Luna Nouă în Berbec nu se poate întâmpla decât în aceeasi zodie - căci arata conjuncția cu Soarele. Iar Prim Pătrar în Rac apare logic în acelasi interval (o săptămână după Luna Nouă si una înainte de Luna Plină).
- deci combinația de deschidere e logic așezată - mai puțin replica lui Packard, care zice ca încearcă ptr. "the day the gift arrived" (un non-sens, căci nu pot fi 3 faze diferite ale lunii în aceeasi zi).
Prin deschiderea cutiei s-au dat indicii primare ptr.decriptare. Cred că aș fi reușit să dau de capătul șaradei, dacă nu m-aș fi împotmolit cu raționamentele de ciudatul simbol care nu e o zodie(spre deosebire de celelalte). Ori, daca totusi e (cum ar fi firesc) nu-mi pot da seama care e (sau din ce sistem e luata glifa), pentru că, trebuie sa recunosc - n-am mai întâlnit-o niciodată (în nicio știință esoterică).
Ca urmare, întreb : a mai întâlnit poate cineva simbolul cercului cu 4 alte mici cerculețe deasupra ?