Dle @Enz, nu remarc inserții sub/supraliminale in videoclip - dar, la ce specializare bănuiesc că s-a ajuns, nu m-ar mira să fie (desi, evident, mult mai greu detectabile).
Cât despre intrebarea ori/ ori, răspund că variantele nu se exclud reciproc - fiind f.posibil ca unii să facă si bani, in acelasi timp cu trimiterea de mesaje.
Revenind insă la Hammil, menționez că am găsit, in biografia oficială, că tatăl său a fost ofițer US Navy in Japonia, iar el a trebuit sã-l urmeze, in adolescențà (acolo găsind, după cum a mai afirmat prin diverse interviuri, spiritualitate (?!)
Aceste aspecte trebuie luate cu rezerve (căci si cei cu Montauk le folosesc, forțându-si argumentările...cu adevărat ireale). De pildă, eu cred că tatăl lui Mark a fost un simplu ofițer (nu din (deja nelipsita, in orice "conspirație") Naval Intelligence). Iar "spiritualitatea" găsită in Asia de Mark putea fi, pur si simplu, "sex, drugs & rock'n'roll"...
Totuși, să retinem aceste repere. Căci, chiar de Nichols / Moon exagerează conspirația (legând totul pe filiera experimentelor secrete), s-ar putea să avem ceva conexiuni (chiar dacă mai depărtate) cu notoriul (si infamul) proiect CIA, numit MK/ULTRA.