Dacă e de grifon, (ha !) tot nu ajută - nu putem corela temporal "pontul".
Într-adevăr, pe desenele atașate de dl @fiulploii se vede puțin altfel " amprenta" de leu - însă putem asuma concesiv o "licență" grafică de cerc, pentru armonia stilistică.
Numai că...fie și incluzând Leul drept necunoscută, puzzle-ul tot nu se rezolvă, întrucât nu se formează nici un pattern logic, recognoscibil.
Un asemenea pattern aș fi putut stabili dacă, în loc de Taur, Primul Pătrar ar fi fost în Capricorn. Atunci necunoscuta ar fi fost lesne de găsit - Fecioara (căci am fi avut două din cele 3 careuri fundamentale (cardinalele - Berbec, Balanță, Rac, Capricorn și mutabilele: Gemeni, Pești, Săgetător, Fecioară, - lipsind total fixele (arhanghelii) : Leu, Taur, Scorpion si Vărsător.
Totodată am fi avut si altă simetrie : 2 semne Apă (Pesti + Rac), 2 Aer (Gemeni + Balanță) 2 de Foc (Săgetator + Berbec) si 2 Pământ (Fecioară si Capricorn).
Dar nu e cazul...prezența Taurului în loc de Capricorn strică tot...(cbiar dacă, pe criteriu elemental, ambele sunt Pământ).
Problema e că șarada a fosf construita tocmai pe criteriul non-linearității temporale (specifice "sălașelor" sau oricăror alte dimensiuni). Se remarcă, grafic, aceeași întrebare retorică a entității MIKE "Is it future, or is it past ?"
Îmi mai bat capul - măcar am reușit, până acum, să elimin variantele neviabile.