Provocatoare ideea amrita (cu analogiile nectar / ambrozie / soma).
Am însă un mic amendament de făcut - mai degrabă o precizare:
Ritualurile acestea tibetane trebuie judecate ìn cheie mult mai profundă decât se face de obicei. Fără documentarea prealabilă a ce inseamnă budism Mahayana sau Zen, fără a se cunoaște sincretismul conjunctural cu șamanismul Bon, există riscul unor interpretări abracadabrante, ce n-au nici cea mai mică legătură cu noțiunile - temelie.
Un exemplu (edificator): pe mai multe site-uri am găsit, spre hazul meu, următoarea alegație : cică tibetanii din Berlin, când au văzut că Nemția colapsează, au "ticluit" împreună cu "Vrill"-erii, o fugă șmecheră. Pentru asta, si-au reunit forțele si au deschis...nici mai mult nici mai puțin...decât un "portal dimensional" (pe unde au șters-o...nemțește, oarecum). Mai mult, ca să ne lămurească, ni se spune că au făcut asta prin ritualul chod.
Aoleu, Tibetul meu ! (hahahaha !). Ce înseamnă să iei lucrurile astea în stupida cheie materialistă...
Păi, ritualul chod nu are nimic de-a face cu năstrușniciile astea ! E un ritual f.adânc, extrem de straniu ptr.concepțiile europene, si chiar macabru. Se face strict individual - deci nu se bulucește nimeni ca-n "Stargate" - de obicei în cimitire, și nici nu duce nicăieri. Implică demonologie (la propriu) si vizează eliberarea totală de percepțiile "matrix"-ului (maya) - dar nu detaliez, că e insondabil si foarte scabros.
Asta e ca și cu celelalte alegatii pitorești - cum că Maria Orsici chanell-iza telefonic cu "civilizația Aldebaran", care, din prea-plinul inimii lor le dădeau la nemți "manualul OZN-ului lenticular" (sau, mă rog, orice altă nerozie).
Așadar, aici, în "conexiunea tibetană", trebuie căutate, bazal, aspecte metafizice. Abia ulterior putem specula cum se metamorfozau astea (inginerește vorbind) de la idee la formă.