Nu zici d-ta rău, dar reiterez niște dinstincții:
-am analizat 3 (trei) momente diferite. "Cone of Power" , "Devil's Chimney" și "Mistletoe".
- reiau pe scurt, poate nu s-a urmărit întreaga expunere : "Cone of Power" a fost în altă pădure (New Forest); acolo au fost implicați Dion Fortune și Gardner (wicca) - ultimul fiind prins si de Al Bielek în lanțul "Montauk", căci se pare că tot clanul său avea tangențe oculte). "Devil's Chimney" , țancul bizar de calcar din Str.Dover, a fost o lucrătură A.Crowley; n-am găsit detalii, decât că zona e plină de emanații malefice, depresive; abia ultima e "Mistletoe", si aici, după ce am pierdut vreme cu diverse preluãri, umflări, sau alte fantezii, am ajuns la sursa primară - cartea bastardului lui Crowley.
Deci, să nu le încurcăm, chiar de o fi existat o coordonare unitară. Iar conexiunea cu ASPIDISTRA (și speculațiile adiacente) îmi aparține, nu am găsit așa ceva pe nicăieri, ca variantă integratoare.
Da, sigur există o rădăcină în ceața medievală a lui Dee, așa cum sigur mai profită diverși pseudo-oculți ptr.a-și face reclamă. N-aș vrea să-i amestecăm însă cu Vril (mai ales că vreau întâi să mă edific cu privire la ce s-a întâmplat (prezumtiv) în Ashdown Forest. Aici, reiterez, sunt prea multe detalii de interes. Dacă e și ăsta hoax, e poate printre cele mai subtil elaborate. Nu prea cred că niște "ghiduși" au plantat în surse aleatorii, fragmentare, indicii care, luate fiecare în parte, corespund unor practici / noțiuni foarte reale. Elaborarea unui asemenea "joc" dezinformant ar fi implicat mai mult efort decât beneficiu, căci cine (sau câți) își mai bat capul ca mine să lipească fiecare segment ?
Morala - O să vă mai plictisesc un pic cu Operațiunea "Mistletoe" - cel puțin până mă lămuresc, cât de cât, ce a fost pe acolo.