Lord Marduk / Enki fie cu tine, compadre, ca rautaciosu-i frate Enlil s-ar putea sa te faulteze
si pe tine cu prima ocazie daca mai dai pe goarna d-astea

(nefericitul de Je reusind sa-l enerveze-n ultima vreme si pe primu'.)
Lasind glumitzele criptice deoparte, tre'sa marturisesc - desi c-o aparent desharta marire, motiv pentru care o sa mai bat 101 matanii - ca am vaga impresie de-a fi mirosit, dupa lupte seculare cu prejudecatile, intricarea energiilor vazute/nevazute si/sau numite/nenumite implicate-n organizarea miraculos de perfecta a iluziei "noastre" materiale.
De la ANU in sus, dar si-n jos.
Asa-zisul
Vril face evident parte din ele, desi nu-i o energie "mega-structuralista" la scara planetar-galactica de tipul
aetherului ci, simplist vorbind, una "animist-ghidonatoare" la nivel ceva mai micro si preponderent BIO-. De unde si maxima atractivitate a descuscutarii notiunii de catre fostii (WW-II), actualii (WW-III) si viitorii (WW-cit-o-mai-fi) nemtzalai eugenisti.
...Fiindca altfel n-ar mai avea vreun farmec
video-tactilo-game-ul in care sintem pioni (majoritatea), jucatori (mai putini) dar si creatori (si mai putini in actualul mediu de viermuiala... evolutiva totusi.)
Ca si aetherul, Vrilozeala asta pare omniprezenta, desi se activeaza numai in anumite conditii - nu tocmai limitative totusi, din moment ce pina si-n reactoarele nucleare reuseste sa initieze dezvoltarea unor micro-forme [stranii] de viatza. Sau si pe
oricare din planetele sistemului solar. Ori si-n Soare,

clar - e doar parerea mea si asta, bineinteles (stiu, aberanta).

Poate oi mai avea timp (= energie si nea' Kronos asta) sa aprofundez un pic subiectul - eventual chiar pe topicurile @dharanis-iene, taman fiindca ating strimb si tema asta, desi
unele premise selectate/emise de el si alti
flat-earth-isti sint valabile, insa nefericit asamblate intr-un
psy-op pe care n-am habar cit de voluntar sau nu il serveste si el.
Ma batea de fapt gindul sa scriu si-o cartulie [non-SF] pe aceeasi tema, da' nu-s sanse c-ar fi prea groasa.

Si oricum s-ar pierde in tsunami-ul de maculatura pseudo-scienta si preponderent new-age-istica actuala, incurajata si ea c-un mare schepsis.