Consider că sunt mai multe căi/variante de "atacare" a profunzimilor.
Prima e tot o variantă teoretică, și e cea pe care s-au făcut câțiva pași, pe undva la mijlocul subiectului. Anume, reperarea, cât mai exactă, a diferențelor specifice dintre "vril" și celelalte concepte înrudite. Aici, colegul @Dharanis a făcut unele precizări, și le păstrez in atenție, cu scop de aprofundare. El zicea că "vril" e o "prana" mai rafinată, mai subtilă - prin asta indicând o anumită ierarhie, graduală, a formelor de bioenergie. Ar merita dezbătute și analogiile sale cu perspectiva fizicii cuantice, dar din păcate eu nu mă prea pricep la asta, decât pe palier de cultură generală...
A doua cale de accedere in profunzime ar fi analiza istorică a apariției/dezvoltării termenului, implicit a curentelor / școlilor sau organizațiilor ce s-au ocupat cu așa ceva. Noi am inventariat o serie de aspecte, dar le-am urmărit doar până la momentul utilizării termenului "vril". De ex., chiar și nucleul "Thule" - dacă "săpăm" mai in urmă, vom da de sufism, apoi vom găsi, impletite, filosofii și practici japoneze (mergând pe urmele tinereții unora din membri).
In sfârșit, a treia "verticalizare" a cercetării ar fi aspectele practice. La urma urmei, acestea ar fi cele mai relevante, ba chiar și cele mai utile - insă ne-am hazarda ocupându-ne de ele, atâta vreme cât n-am clarificat nici dimensiunile teoretice. De ex., tehnicile de respirație sunt convins că-s o cale de alimentare cu "vril", dar cum le deosebești de cele clasice din yoga ? Dacă "vril" e o "etapă superioară" simplei acumulări de "prana", cum anume am putea rafina, implicit, exercițiile ?
Cam la așa ceva mă refer, vorbind de profunzimile dezirabile. Voi lua in studiu și ultimul link oferit de d-ta, @abyss, iar dacă identific ceva demn de dezvoltat, sigur voi comenta.