Nu găsesc acum link-ul straniului coleg @Dharanis, dar il voi căuta, printre multele sale trimiteri. Aș fi acordat mai multă atenție, atât elementelor propuse de el, cât și dialogului, dacă n-ar fi avut stilul acela...deloc prielnic unei colaborări, fie ea și virtuală. Mi-a făcut impresia unuia care știe mai multe decât spune, insă am eșuat in a pricepe scopul "inserțiilor" sale. Conchid că era mai mult decât teribilism in intenția sa...dar, in sfârșit, poate va reveni intr-o manierã mai constructivă.
Erau de interes și trimiterile sale la cele două facțiuni ale budismului militant (bonetele "roșii" și "galbene"). Ai subliniat bine, dle.@abyss, aceste nucleee joacă un rol important in arealul asiatic, iar fără ele nu se poate ințelege complet nici "aventura" nazistă in Tibet, și nici chiar temelia "axei" cu Japonia (cunoscută fiind xenofobia elitei nipone, inclusiv față de Germania).
Exercițiile "Vrill Gesselchaft" pot fi ușor deduse, dat fiind că se trag din invățăturile lui R.Steiner. De aia am și zis că e un up-grade. Antroposofii contemplau "semințe", ca element minim perceptibil al densificării "forței creatoare de viață", iar contemplarea jumătății de măr impingea efortul pe palier mai complex : se vizualiza atât stadiul inițial (germenele), cât și cel final (fructul) in acealși "tablou", lesne perceptibil și chiar tangibil.
La ideea "spiră + cadru" mai trebuie să reflectez, inainte de a face completări. Cu steagul n-aș fi prea sigur - crucea care fixa zvastica nu era simetrică, perpendiculara verticală fiind mai spre stânga (ceea ce elimină ideea piramidei privite de sus).
Cu "roșul" ai dreptate, mai ales când îl asociezi cu chakra bazală. Această corolă e responsabilă cu energia brută, instinctul, furia, carnalitatea excesivă, sexul și revolta. Explicația exo-terică e similară, știindu-se că roșul, in cromaticã, stârnește, provoacă. De aia l-au ales și bolșevicii lui Lenin, precum și, mult inainte, revoluționarii iacobini.
Și, de altfel, nu cu "roșu" stârnesc și manipulează picadorii taurul ? Principiul e același, fie că-l apicăm psihologic, sociologic, sau...zoologic.