[...]omul are două emisfere cerebrale. Corespunzător acestora el are doi poli la cap: unul magnetic şi unul electric. Unul este în raport cu energiile care vin de jos, de la pământ şi este electric. Celălalt este în legătură cu energiile care vin de sus, magnetice. In mod normal aceşti poli coexistă la cap şi amestecurile energiilor şi substanţelor au loc în trupul fizic, în straturile biocâmpului în mod firesc, prin canale şi meridiancentrii energetici, porţile de vibraţii.
Din motive necunoscute de om poate avea loc o depolarizare a întregului biocâmp. În loc să fie o interfaţă între cer şi pământ persoana respectivă devine o cale de scurgere a energiilor magnetice, yang, către în jos. Dintr-un condensator devine o cale de scurgere (o rezistenţă). Dintr-o dată omul are un pol energetic la cap (yang, magnetic) şi altul la picioare (electric,yin). O asemena funcţionare este imposibilă şi depolarizarea îşi face efectul prin slăbirea organică, mentală, psihică, scade pofta de viaţă, omul este mai uşor atacat de boli, viruşi şi microbi. Păstrarea unei înalte vibraţii este cheia păstrării sănătăţii la toate nivelele: organic, sufletesc, spiritual (mental). Rezolvarea depolarizării nu se poate face prin băgarea în priză și fizioterapii."
Citatul (și ilustrația) sunt dintr-un articol de infoenergetică al lui Ciprian Bachigeanu (mai amplu), dar am ales segmentul acesta al "depolarizării" după opinii recent exprimate de dl. @abyss pe topicul generalist. Sublinierile îmi aparțin, de interes fiind natura "incognita" a acestor depolarizări.
Și cred că aspectele pot fi extrapolate și la polii globului terestru, ca ființă, evident, vie.
Cam uitarăm de subiectul "Vril", luați cu altele...