Discuția s-ar putea întinde pe dimensiunea asta a Eu-lui și Întregului, dar nu-și are locul sau rostul în acest subiect (putând fi reluată, eventual, pe cel intitulat "Istorie, Timp și Credințe Religioase).
Aici însă, revenind la Vril, trebuie să recunosc că ceva m-a intrigat mereu lecturând toate referirile la experimentele naziste cu acele aerodine.
Căci mai toate descrierile indică niște sisteme de propulsie bazate tot pe motoare clasice (în sensul întrebuințării de carburant fosil, ardere/evacuare, etc). Chiar și aerodinele unde l-au pus și pe H. Coandă la lucru tot pe asemenea motoare de bazau (12 motoare Jumo 004B, plasate în manieră circulară sub aerodină - precum se explică în acest
link :
http://discaircraft.greyfalcon.us/Coanda.htm )
Și atunci, de unde legătura cu Vril-ul (fie organizația omonimă, fie conceptul mistic ?!). Căci nicăieri n-am găsit referiri la
altfel de energie - și cu siguranță nu pusă în relație cu componenta
bio a vril-ului...
Nici la relatările despre aerodina lui Schauberger n-am sesizat vreun detaliu similar....deci, de unde și până unde Vril ? Căci așa de prezumă că s-a numit o serie întreagă de tentative (Vril 1, Vril 2 etc.) ce au precedat cealaltă serie (tot prezumată) intitulată Haunebu.
E drept, mai e acel scenariu (total neserios, după mine) conform căruia experimentele seriei Vril aveau la bază "tehnologie
chanell-izată din Aldebaran !?", via (psi) membrii grupării omonime.
?! ?! ?!
Adică s-a dat numele "Vril" unei serii întregi de experimente secrete, doar ptr. a "onora" un grup de mediumi ? Care, că veni vorba, au fost ulterior și cam persecutați (sau în cel mai bun caz marginalizați) după fuga lui Hess ?
Aici e cu siguranță vorba de altceva. Nu că tentativele n-ar fi existat, ci cumva (cineva ?) încearcă să inducă voit o confuzie între unele experimente și altele (ce aveau ca element comun doar aspecte de formă, nu și de fond).