Declinare responsabilitate
Părerile exprimate pe acest forum aparțin utilizatorilor acestora și nu pot fi considerate ca fiind informații oficiale sau promovate de acest site/forum.
În conformitate cu prevederile politicii de confidențialitate acceptate la înregistrare, fiecare utilizator este răspunzător de informațiile publicate pe acest site și nu sunt asumate de administratori sau proprietarul acestui forum.
Mai multe despre politicile de confidențialitate, aici...

Autor Subiect: Pompei/Herculane distruse de eruptia vulcanului Vesuvius dupa anul 1700 en-nici macar ipoteze  (Citit de 71801 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Dharanis

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 212
 • Liked: 155
 • Likes Given: 0
Mai multe date despre efectul Allais, experimentul efectual de G. Jeverdan (Iasi, 1961):


http://www.science-frontiers.com/sf074/sf074a05.htm

The period of a Foucault pendulum located at Jassy University, Romania, was carefully monitored during the solar eclipse of February 15, 1961. The pendulum's length was 25.008 meters; its spherical bob weighed 5.5 kilograms. The eclipse commenced at 8h 49m 3s and terminated at 11h 16m 50s. Observations are recorded in the table below left:Deci, o modificare uluitoare pe timpul eclipsei a perioadei orbitale a pendulului: o incalcare grava si fundamentala a legii de atractie universala, emisa de London Royal Society.

Offline mm

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 616
 • Liked: 620
 • Likes Given: 294
  Efectul Allais poate fi inteles /sau inlocuit/ cu explicatiile (si masuratorile) facute de N.A. Kozyrev. Foarte pertinenta, dupa parerea mea, interpretarea data de Kozyrev modificarilor oscilatiilor pendulelor si a functionarii altor aparate de masura pe timpul eclipselor. Are legatura si cu discutia de pe topicul "Culoarea verde".
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Offline Aliosa

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 379
 • Gen: Bărbat
 • Liked: 182
 • Likes Given: 567
Ce legatura are un simplu efect gravitational cauzat de 3 generatori care se aliniaza , cu subiectul acestui topic ?
Mai vreau si eu sa citesc cum stra( x7 )bunicul meu era Adam si dovezi in acest sens .
Multumesc

Offline Dharanis

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 212
 • Liked: 155
 • Likes Given: 0
welcome mm!

Efectul Kozyrev: gravitatia se manifesta prin unde spiral-elicoidale dextrogire, in timp ce antigravitatia apare prin unde spiral-elicoidale levogire.

Despre experimentele lui Kozyrev:

http://www.soulsofdistortion.nl/tors1a.html

Alte experimente efectuate la Soviet Academy of Sciences cu giroscoape:

http://www.rexresearch.com/torsion/torsion2.htm


N.A.Kozyrev detected that the weight of the spinning gyroscope changes slightly depending on the angular velocity and the direction of rotation. The effect he discovered was not large, but the nature of the arising forces could not be explained by existing theories.

Exact acelasi lucru se intampla si cu efectul Allais, descris cu lux de amanunte in penultimul meu mesaj.

Radiatia corpului ceresc care cauzeaza de fapt eclipsa solara influenteaza perioada orbitala al pendulului intr-un mod extraordinar.


Pentru voi toti, iata si efectul Allais inregistrat de Dr. E. Saxl: experimentul celebru din 1970 cu acelasi nume.

“… the current theory of gravitation (being the result of the application, within the current theory of relative motions, of the principles of inertia and universal gravitation to any one of the Galilean spaces) complemented or not by the corrections suggested by the theory of relativity, leads to orders of magnitude [many factors of ten] for lunar and solar action (which are strictly not to be perceived experimentally) of some 100 million times less than the effects noted [during the eclipse] ... [emphasis added].”

Saxl and Allen went on to note that to explain these remarkable eclipse observations, according to "conventional Newtonian/Einsteinian gravitational theory," an increase in the weight of the pendulum bob itself on the order of ~5% would be required ... amounting to (for the ~51.5-lb pendulum bob in the experiment) an increase of ~2.64 lbs!

This would be on the order of one hundred thousand (100,000) times greater than any possible "gravitational tidal effects" Saxl and Allen calculated (using Newtonian Gravitational Theory/ Relativity Theory) for even the 180-degree, "opposite" alignment of the sun and moon ... which, as previously noted, was also directly measured via the torsion pendulum (dasned green line - above) two weeks after the March 7 eclipse!

Deci un efect care este de 100.000 de ori mai mare decat orice efect gravitational cunoscut/calculat.


Ce legatura are un simplu efect gravitational cauzat de 3 generatori care se aliniaza , cu subiectul acestui topic ?

ARE SI INCA CUM! O confirmare a faptului ca reforma calendarului Gregoriana a fost falsificata.

EFECTUL ALLAIS: miscarea de precesie axiala nu are nici o legatura cu mecanica newtoniana sau relativitatea einsteniana -

http://theflatearthsociety.org/forum/index.php?topic=30499.msg1642033#msg1642033


EFECTUL ALLAIS: anomaliile pendulului lui Foucault arata ca pamantul este stationar iar energia corpului ceresc se transmite printr-un medium (aether) pana la pendul, efectul antigravitational fiind inregistrat imediat cum incepe eclipsa de soare -

http://theflatearthsociety.org/forum/index.php?topic=30499.msg1642668#msg1642668Faptul ca Sinodul de la Niceea nu putea sa aiba loc inainte de anul 876-877 e.n. ne permite sa ne dam seama ca nu exista si nici nu au existat vreodata dovezi astronomice/stiintifice despre vreo miscare de precesie a axei de rotatie a Pamantului fata de stelele fixe.

Potrivit cronologiei oficiale, in anul 325 e.n., solstitiul de iarna ar fi trebuit sa aiba loc pe 21 Decembrie; in anul 968 e.n., pe 16 Decembrie, iar in 1582, anul in care pontiful Grigore XIII a reformat calendarul iulian, ar fi trebuit sa cada pe 11 Decembrie.

Numai ca, asa cum am vazut din analiza formidabila facuta de G. Nosovsky, Sinodul de la Niceea nu se putea intruni inainte de anul 876-877; iar in anul intrunirii acestui Sinod, conform cronologiei oficiale, solstitiul de iarna a avut loc tocmai pe 21 Decembrie.

Documentul datat 24 Februarie, 1582, emis de pontiful Grigore XIII, in cronologia oficiala, declara urmatoarele:

Grija noastra nu este numai de a reinstala echinoctiul in locul sau desemnat cu mult timp in urma, din care a fost decalat in perioada care a trecut de la Sinodul de la Niceea, cu aproximativ zece zile...

Decalajul insa ar fi fost de doar cinci zile, asa cum putem vedea din datarea Sinodului de la Niceea.

Scandalul care s-ar fi declansat in urma unei datari imprecise, cu o deviere de cinci zile, 11 Decembrie in loc de 16 Decembrie, ar fi facut inconjorul intregii Europe. Deci, documentul datat pe Februarie 1582, a fost redactat mult mai tarziu, cam in acelasi timp in care erau inventate datarile pentru toate Sinoadele ecumenice.

Neavand la dispozitie formula precisa a lui K.F. Gauss pentru calcularea lunii pline pentru trecutul indepartat, cei care au redactat acele canoane si documente pontificale au jucat la cacealma, oferind reguli ale Pastelui care nu puteau fi indeplinite decat dupa anul 784 e.n.

Offline mm

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 616
 • Liked: 620
 • Likes Given: 294
  Hello, Dharanis!

  Nu cred ca au fost dovedite undele spiral-elicoidale dextrogire sau levogire. Aceasta e o presupunere derivata din experimentele cu disc de rotatie (tot un fel de balante, zise de torsiune), la care acestea se roteau sub actiunea "radiatiei" necunoscute si cvasiinstantanee, ce poate proveni nu numai de la Soare, Luna, stele sau alte corpuri ceresti ci si de la zaharul ce se dizolva in apa sau arcuri tensionate sau uscarea vegetatiei, racire sau incalzire de substante, etc., etc. etc.

  Kozyrev a explicat destul de bine ca actiunea de la distanta (neefectuata prin cunoscutele feluri de propagare - i-am zis si "energie" - adica prin raze vizibile, infra sau ultra, unde EM in general) a diverselor fenomene fizice asupra instrumentelor de masura (pendule, balante analitice, giroscoape, balante de torsiune, rezistoare electrice de punti Wheatstone, etc.) se intampla datorita modificarii structurii/organizarii substantelor receptorilor (instrumentelor). Si nu se intampla rotiri la rezistorul puntii Wheatstone iar la giroscop se modifica greutatea. Numai la balanta de torsiune modificarea structurii (a organizarii moleculelor) firului, de care atarna o balanta de torsiune, produce rotire, ceea ce ar putea fi interpretat ca ar exista un cuplu cauzal. Eu nu subscriu la ideea de cuplu din pricina ca demonstratia (experimentala) nu este clara.

  La o analiza atenta, se va constata ca ef. Allais nu e altceva decat redescoperirea (cu alte instrumente, eventual, a) descoperirilor lui Kozyrev, deci nu este un efect nou, Allais.
« Ultima Modificare: 12 Decembrie 2014, 23:43:25 de mm »
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Forum RUFOn


Offline Dharanis

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 212
 • Liked: 155
 • Likes Given: 0
Efectul Allais nu poate fi "redescoperirea" lui Kozyrev: 1954 vs. 1976 (Kozyrev a publicat lucrarea Pendulul Universului cam prin acea vreme, in revista Sputnik).


Chiralitatea/Izomeria spatiala dovedesc exact existenta undelor levogire si dextrogire:

http://theflatearthsociety.org/forum/index.php?topic=30499.msg1488624#msg1488624

Capacitatea moleculelor de a exista in doua forme de antipozi optici se numeste chiralitate. Toti aminoacizii din proteinele normale sunt levoaminoacizi. Dupa moartea celulelor, moleculele levogire se transforma in dextrogire.

Acesta a fost cel mai mister investigat de marele Linus Pauling: NIMENI NU STIE DE CE SUNTEM ALCATUITI NUMAI DIN MOLECULE DE L-AMINOACIZI, SI NU DIN MOLECULE DE DEXTROAMINOACIZI.

STRUCTURA SPATIALA A MOLECULELOR CARE CONSTRUIESC TESUTURILE SI ORGANELE STRUCTURILOR VII ESTE DE CHIRALITATE, SI DECI IZOMERIE, LEVOGIRA, IN CEA MAI MARE PARTE.

Academicianul A. N. Kozyrev, incercand sa dezlege acest mister, a initiat experimentele faimoase, binecunoscute acum in toata lumea: giroscopul pus in miscare, pe o balanta de mare finete, fie spre dreapta fie spre stanga. Atat in experimentele sale, cat si in experimente efectuate de cercetatorii japonezi, giroscopul in rotatie spre stanga (sens levogir) A MARCAT O USOARA PIERDERE DE GREUTATE.


Numai dupa aceea a incercat si experimente cu termos cu apa rece/calda: din nou o evidentiere a undelor de descompunere/dextrogire.


Saxl and Allen went on to note that to explain these remarkable eclipse observations, according to "conventional Newtonian/Einsteinian gravitational theory," an increase in the weight of the pendumum bob itself on the order of ~5% would be required ... amounting to (for the ~51.5-lb pendulum bob in the experiment) an increase of ~2.64 lbs!

O asemenea modificare a greutatii pendulului, in urma efectului Allais, nu poate fi explicata prin modificarea structurii instrumentelor...doar prin actiunea directa, prin aether, a corpului ceresc care cauzeaza de fapt eclipsa solara.

Offline mm

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 616
 • Liked: 620
 • Likes Given: 294
  Dharanis, crede-ma pe cuvant ca am buchisit fiecare cuvant scris de Kozyrev (care mi-a facut onoarea sa-mi trimita mie personal acele articole ale sale). Le-am buchisit si la propriu, deoarece a trebuit sa fac o traducere corecta dar si la "figurat", pentru ca am vrut sa inteleg spiritul descoperirilor sale. Am pretentia ca am inteles experimentele lui Kozyrev, cat si teoria sa.
  De aceea spun ca Allais nu a descoperit nici un fel de efect, eventual putem spune ca a descoperit o deviatie inexplicabila de pendul, o abatere (dar astea sunt cu miile si le poate constata oricine). Kozyrev insa a explicat cum si de ce apar aceste deviatii/abateri. Fie vorba intre noi, si eu am constatat nenumarate deviatii ale pendulului in teren, fie din cauza "retzelelor energetice" ale pamantului (Hartman, de ex.) fie din cauza altor elemente dar nu m-am apucat sa spun ca am descoperit un efect. Ar fi fost prea mult. Kozyrev, da, el nu numai ca le-a descoperit ci le-a si explicat (acceptabil).
  Pe urma mai exista si aspectul legat de confuzarea unora si ale acelorasi fenomene daca le dam nume diferite. Alegere logica: Allais sau Kozyrev? Evident, din ratiuni rationale si logice si practice - Kozyrev. Parerea mea.
.
« Ultima Modificare: 15 Decembrie 2014, 17:27:43 de mm »
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Offline Dharanis

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 212
 • Liked: 155
 • Likes Given: 0
Munca ta pe subiectul Dr. Nikolai Kozyrev este binecunoscuta (si traducerile).


Miscarea de torsiune levogira a giroscopului lui Kozyrev a atras curentii levogiri (corzile compuse din subquarks cu spin levogir) corespunzatori, la fel ca si obiectul in rotatie al lui Dr. Brian DePalma.

Corpul ceresc care cauzeaza eclipsa solara a transmis/emis radiatia care s-a materializat prin devierea pendulului lui Dr. Maurice Allais. Aceasta radiatie s-a transmis si ea tot prin acei curenti levogiri telurici.

Dr. Maurice Allais:  Should the laws of gravitation be reconsidered?

http://allais.maurice.free.fr/English/media10-12.htm

In the present status of the discussion, the abnormalities observed can be accounted for only by considering the existence of a new field. (page 12)


Dr. Maurice Allais report to Nasa:

http://www.allais.info/alltrans/nasareport.pdf

Orders of magnitude incompatible with current theory

In both cases, with the experiments with the anisotropic support and with those with the isotropic support, it is found
that the amplitudes of the periodic effects are considerably greater than those calculated according to the law of gravitation, whether or not completed by the theory of relativity.


Iata si un alt efect (Efectul Nelson), absolut inexplicabil din punctul de vedere al astronomiei oficiale:

http://theflatearthsociety.org/forum/index.php?PHPSESSID=vj0r9rckm390ga2rui8j241ga2&topic=30499.msg1645824#msg1645824


Offline Dharanis

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 212
 • Liked: 155
 • Likes Given: 0
Vreti si alte dovezi: probabil o ecuatie extrem de precisa va fi pe placul vostru.

Pentru inceput, dovezile care ne explica faptul ca marea Piramida de la Gizeh a fost construita inainte de existenta primului faraon (Menes):

http://theflatearthsociety.org/forum/index.php?topic=30499.msg1625605#msg1625605


Analiza matematica avansata si dimensiunile de la Gizeh:

http://theflatearthsociety.org/forum/index.php?topic=30499.msg1573684#msg1573684Pentru urmatoarele trei ecuatii, arhitectii de la Gizeh trebuiau sa cunoasca notiunile de serii Taylor, teorema lui Rolle si teorema cresterilor finite/mediei (pentru a calcula erorile din aproximare).


tan 51.8554 degrees = 2 coti sacri

sin 72.7 degrees = 1.5 coti sacri

sin 136.12 degrees = ln 2

51.855: unghiul dintre ipotenuza si cateta (dimensiuni exterioare) - http://davidpratt.info/pyramid.htm

72,7 / 2 = 36.35 = 100 - 100 coti sacri

136.12 = inaltimea Marii Piramide (141.347 - 5.23, 5.23 metri este inaltimea zidariei interioare)

Iar inaltimea trunchiului de piramida, 141.34725 metri, reprezinta exact 10 x valoarea primului zero al functiei Zeta a lui G.F. Riemann:

http://theflatearthsociety.org/forum/index.php?topic=30499.msg1639106#msg1639106


Cotul sacru (0.63566 metri) inscriptionat in anticamera King's Chamber:The sacred cubit is designated in the form of a horseshoe projection, known as the "Boss" on the face of the Granite Leaf in the Ante-Chamber of the Pyramid. By application of this unit of measurement it was discovered to be subdivided into 25 equal parts known now as: Pyramid inches.


Originile analizei matematice:

http://theflatearthsociety.org/forum/index.php?topic=30499.msg1574605#msg1574605

« Ultima Modificare: 17 Decembrie 2014, 15:34:00 de Dharanis »

Offline horia2008

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 908
 • Gen: Bărbat
 • Liked: 304
 • Likes Given: 5184
theflatearthsociety rules
poate punem de nisthe feed-uri automate, sa-l mai scutim ce colegul Dharanis, sa nu faca scurta...
sau poate nu, sa nu se plictiseasca...Offline Dharanis

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 212
 • Liked: 155
 • Likes Given: 0
horia, sa ne explici ce ai facut pe data de 1 Ianuarie 2009, avand in vedere numele ales de tine aici.

Unghiul dintre ipotenuza si cateta piramidei de la Gizeh masoara exact 51.855 grade.

Iar tangenta de 51.855 grade = exact doi coti sacri.
Offline horia2008

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 908
 • Gen: Bărbat
 • Liked: 304
 • Likes Given: 5184
horia, sa ne explici ce ai facut pe data de 1 Ianuarie 2009, avand in vedere numele ales de tine aici.

esti curios sau te intereseaza?

sau vrei sa ma pacalesti  :roll:  ce-oi fi facut atunci nu pushca cu istoria si timingul oficial, ori atunci a cazut pastele cailor?? :evil: :evil:
« Ultima Modificare: 18 Decembrie 2014, 16:43:09 de horia2008 »

Offline Ganditorul

 • Consacrat
 • *****
 • Mesaje postate: 1,711
 • Liked: 1410
 • Likes Given: 4071
Citat
horia, sa ne explici ce ai facut pe data de 1 Ianuarie 2009, avand in vedere numele ales de tine aici.

Subtil, subtil de tot ! Horia a facut ceea ce au facut 99,9 % dintre pamanteni, in "perfecta concordanta cu marimea tangentei la axa timpului"- si-a inceput ziua de 1 ianuarie 2009 ciocnind un pahar de sampanie si papandu-se cu prietenele/prietenii/rudele. 
N-ar fi mai bine sa trecem topicul asta la "comedii contemporane" ? Sau la "perle din teze" (... de doctorat, ca-i la moda acum ) ?
« Ultima Modificare: 18 Decembrie 2014, 16:48:59 de Ganditorul »

Offline Aseneth

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 431
 • Liked: 687
 • Likes Given: 2551
horia, sa ne explici ce ai facut pe data de 1 Ianuarie 2009, avand in vedere numele ales de tine aici.

Unghiul dintre ipotenuza si cateta piramidei de la Gizeh masoara exact 51.855 grade.

Iar tangenta de 51.855 grade = exact doi coti sacri.
Poate Horia s-a născut exact pe 20 august si exact in anul in care trebuia sa se nască.

Vezi ca pot si eu sa emit teorii?

Offline horia2008

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 908
 • Gen: Bărbat
 • Liked: 304
 • Likes Given: 5184
hai ca parca mi-am adus aminte ceva, ceva...
nu c-as avea ce sa-ti explic eu tie mah Dharanis, ca n-am bibliografia si link-urile la mine
dar pe 1 ianuarie 2009 (chiar dupa revel, ce coincidentza dom'le :roll:... sau poate chiar d'aia :-o) pamantul a fost plat, da' plat rau, rau nu asha. Si vedeam departe departe, dupa linia orizontului (numa' de aproape nu vedeam nimic  :-o). M-au cautat si C. Norris si S. Hrusca sa ma intrebe ce se intampla; ziceau ca de sandokhan n-au dat sa le spuna care-i treaba.... si mai departe nu prea mai stiu... :lol: :lol: :lol:

acuma sa-mi explici si tu mie in ce an a picat revelionul 2008/2009, da' asa temeinic si documentat cum stii tu, ca sa ma lamuresti :roll: :evil:
« Ultima Modificare: 18 Decembrie 2014, 20:06:26 de horia2008 »

Forum RUFOn

Declinare responsabilitate
Părerile exprimate pe acest forum aparțin utilizatorilor acestora și nu pot fi considerate ca fiind informații oficiale sau promovate de acest site/forum.
În conformitate cu prevederile politicii de confidențialitate acceptate la înregistrare, fiecare utilizator este răspunzător de informațiile publicate pe acest site și nu sunt asumate de administratori sau proprietarul acestui forum.
Mai multe despre politicile de confidențialitate, aici...

 

Declinare responsabilitate
Părerile exprimate pe acest forum aparțin utilizatorilor acestora și nu pot fi considerate ca fiind informații oficiale sau promovate de acest site/forum.
În conformitate cu prevederile politicii de confidențialitate acceptate la înregistrare, fiecare utilizator este răspunzător de informațiile publicate pe acest site și nu sunt asumate de administratori sau proprietarul acestui forum.
Mai multe despre politicile de confidențialitate, aici...