Asta inteleg eu prin a-ți urma visele si pasiunea intr un context realist.
...o sa mancam din palma si-o sa bem odicolon pana vedem un proiect Rufon finalizat
Prietenii stiu de ce.
Pt. Agenția spațială
De fapt, pentru început nici măcar un ONG nu trebuie făcut. Se poate activa ca departament independent într-un ONG care deja e funcțional. Ulterior, dacă se simte și/sau există nevoia, se poate desprinde oricând într-o entitate separată. Se economisesc astfel timp, bani, chestii administrative, etc., fără nici un impediment.
Structura departamentală propusă de abyss e OK. Însă trebuie formulată o agendă clară de la început. Inclusiv termene (nu foarte strânse, dar trebuie să existe termene). Altfel, se repetă povestea: fiecare se plânge de efortul și timpul depus, iar rezultatele rămân acolo unde erau și la început și acum - adică pe zero.
Propun o împărțire pe programe a departamentelor, iar pentru fiecare Program să existe responsabili de program (denumiți coordonatori de program).
Nu știu la ce-ar ajuta personalitățile citate la început. Oricum, nu ne-ar băga în seamă, sau poate ne-ar trata de sus (avem niște exemple mai vechi și nu tocmai onorabile).
Cu satelitul poate fi de viitor. În 15-20 de ani tehnica va evolua și se va ieftini într-atât, încât un astfel de proiect ar putea fi fezabil. Ar fi însă gogonat să plecăm din start cu ideea ”sau satelitu, sau nimic”. Ușor, ușor, în pași mărunți. Însă pt. o serie de pași, trebuie făcut primul...
Deși nu pot vorbi în numele lui, propun să-i contactați pe @fiulploii și @abyss în privat și să puneți pe picioare un ”Grup de inițiativă”. Chiar dacă nu iese nimic, acțiunea va fi relevantă, deoarece va scoate rapid la lumina zilei frânarii, sabotorii, și restul faunei mereu bănuite, dar niciodată punctată explicit.