Declinare responsabilitate
Părerile exprimate pe acest forum aparțin utilizatorilor acestora și nu pot fi considerate ca fiind informații oficiale sau promovate de acest site/forum.
În conformitate cu prevederile politicii de confidențialitate acceptate la înregistrare, fiecare utilizator este răspunzător de informațiile publicate pe acest site și nu sunt asumate de administratori sau proprietarul acestui forum.
Mai multe despre politicile de confidențialitate, aici...

Autor Subiect: Observatie OZN?  (Citit de 3493 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline alx

 • Administrator
 • MAESTRU
 • *
 • Mesaje postate: 2,169
 • Gen: Bărbat
 • E greu sa vorbesti despre adevar...
 • Liked: 528
 • Likes Given: 668
Observatie OZN?
« : 17 Iunie 2014, 22:33:59 »
Buna seara tuturor!
 Ceea ce urmeaza este relatarea unei scurte observatii de sambata seara...
  Ca sa incep cu inceputul,sambata 14 iunie 2014 eram pe santier,avand de coordonat o turnare de beton care s-a intins pe parcursul multor ore,din cauza dificultatilor tehnice si a complexitatii operatiei.La ora 22.57,in timp ce asteptam ca o alta cifa cu beton sa ajunga in santier,din reflex? mi-am aruncat ochii pe cer.Luna era destul de jos,si ascunsa privirii mele de catre munti,asa ca tot ce vedeam era cerul cu stele,luminat partial si de lumina Lunii.Cerul era relativ curat,fara nori vizibili.Privind inspre Sud,peste creasta unui deal,am observat pe cer o...constelatie pe care nu o recunosteam...pentru ca apareau in ea 2 stele intr-o pozitie ciudata,cu o magnitudine estimata de catre mine undeva intre -4 si -5,poate chiar spre -6.Partea cea mai ciudata a fost insa cand mi-am dat seama ca cele 2 stele se miscau simultan si mult mai repede decat restul,pe directia S-V spre N-E.Le-a privit cam 15-20 de secunde,dupa care,in timp ce ele se miscau,si-a facut aparitia de dupa deal si a treia stea,care forma cu celelalte 2 un triunghi echilateral perfect.In acel moment,avand langa mine un alt inginer,l-am atentionat sa se uite in directia respectiva si sa-mi confirme ca ceea ce vad eu vede si el...   Confirmarea a venit instantaneu,si priveam amandoi frumosul triunghi cu 3 stele luminoase in colturi.Nu am vazut nimic material intre cel 3 lumini,desi lumina Lunii ar fi trebuit sa releve orice astfel de detaliu. In orice caz,impreuna cu colegul am reusit sa vedem aceste lumini pentru inca 10-15 secunde,dupa care ele s-au estompat in spatele unui nor? aproape transparent,ce semana mai mult cu ceata.Astfel ca in aprox 3-4 secunde luminile au disparut complet. Ca si dimensiune,distanta intre 2 lumini era aproximativ egala cu grosimea a doua degete de la mana,avand mana intinsa la maxim.
  Locul observatiei...nordul tarii. Detalii mai mult intr-un post viitor.Daca va fi cazul...
”O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit.”

Offline Ganditorul

 • Consacrat
 • *****
 • Mesaje postate: 1,722
 • Liked: 1334
 • Likes Given: 4102
Re: Observatie OZN?
« Răspuns #1 : 17 Iunie 2014, 23:25:03 »
Astfel de observatii sau ceva similar poate vedea orice om rabdator care studiaza prin telescop (pt copii) cerul, undeva la munte, unde cerul e curat si nepoluat. Nefiind decat un amatot pasionat am ezitat sa spun despre acest gen de observatie  (pt ca nu cunosc constelatiile normale si anormale...) cand "constelatii" sau stele stau parca prinse intr-un borcan transparent.
Am observat si eu de cel putin 2 ori acest gen de fenomen care da impresia ca stelele sunt "prinse" in ceva perfect transparent si stau ...anacronic aliniate, fara sa poti spune cu certitudine ca "ai vazut ceva". Senzatia este ca vezi un obiect perfect transparent prin care stelele se vad pozitionate, ingramadite, cumva anacronic, deranjand privirea faca sa ai certitudinea concretului. iar acest obiect transparent sta mult timp la punct fix... ca un punct de observatie.
In cel mai bun caz cei din jur te cred "un ciudat" daca nu chiar nebun.
 - Acum am intervenit din alt motiv - un copil mi-a adus o fotografie facuta cu telefonul ( RUFOn-ismul e un microb care se ia de la cei mari la cei mici  :-D) si care surprinde un obiect pe cer care " era albastru si cu tzepi", survoland sudul capitalei la joasa inaltime, luni, 15 iunie ora 19. Posibil o drona de genul celor care filmeaza pe la televiziuni - dar am postat foto pentru a nu fi doar parerea mea.

Offline alx

 • Administrator
 • MAESTRU
 • *
 • Mesaje postate: 2,169
 • Gen: Bărbat
 • E greu sa vorbesti despre adevar...
 • Liked: 528
 • Likes Given: 668
Re: Observatie OZN?
« Răspuns #2 : 18 Iunie 2014, 07:06:59 »
@Ganditorul
 Ceea ce am vazut eu NU erau stele,pentru ca,asa cum deja am spus,se miscau cu o viteza mult mai mare decat viteza aparenta a stelelor pe cer...deci nu sta la punct fix.Pur si simplu era o formatie de 3 lumini,in forma de triunghi echilateral,care se misca pe cer,in timp ce restul stelelor ramaneau relativ...fixe.Deci se exclude posibilitatea sa fi fost...stele.

@Guest
Ma bucur ca stii sa folosesti Stellarium,insa din nou nu ai citit cu atentie ce am scris.Nu erau stele,ci semanau cu unele,si optic ele pareau dispuse in varful unui triunghi echilateral. Ca sa-ti dai seama de distanta dintre lumini,in captura pusa de tine,in dreapta lui Arcturus ai o formatie de stele cunoscuta sub denumirea "Carul Mare". Ei bine distanta intre luminile observate de mine era comparabila cu distanta dintre stelele care formeaza axa din spate a "carului".Cat despre magnitudine,da,s-a modificat,pentru ca la finalul observatiei luminile au disparut,estompandu-se.Inainte de final,magnitudinea,atat cat am vazut eu a ramas constanta.Despre viteza,mi-e greu sa fac o aproximatie in cifre...ca idee,era mai mica decat viteza cu care se deplaseaza ISS pe bolta...

In orice caz,ca si astronom amator care sunt,si ca si posesor de telescop,cu multe nopti pierdute la activ,nu pot fi acuzat ca am confundat o formatie stelara cu...altceva.   De fapt,nici nu s-a intamplat asta,pentru ca exista o alta...confirmare a ceea ce am vazut eu.Dar despre cealalta observatie va vorbi Spooky mai mult.

”O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit.”

Offline rontzo

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 165
 • Liked: 22
 • Likes Given: 85
Re: Observatie OZN?
« Răspuns #3 : 18 Iunie 2014, 14:34:19 »
o fi fost un un TR-3C (sau D??) spacecraft zic eu

Offline Arhanghelul

 • Consacrat
 • *****
 • Mesaje postate: 1,969
 • Gen: Bărbat
 • η τελευταία σταματάει το φως
 • Liked: 704
 • Likes Given: 5446
Re: Observatie OZN?
« Răspuns #4 : 18 Iunie 2014, 16:01:51 »
POATE ... bagam ... NOsS ... :evil:

Doresc sa expun aici inca un tip de posibile observatii care sa fie confundate cu OZN. Este vorba de un tip de sateliti care sunt situati aproximativ pe aceleasi orbite, si care zboara in formatii de dubleti si tripleti. Sunt sateliti folositi la localizarea cu exactitate a vaselor pe oceane. E vorba de satelitii "NOSS":

http://www.satobs.org/noss.html

Recent am filmat un asemenea dublet de sateliti si dupa o documentare, am descoperit ca de fapt formatiile de tripleti sunt si mai spectaculoase putand fi usor confundate cu un "OZN" triunghiular, exemplu:

LiveLeak com Triangle UFOs and US Navy NOSS satellites

P.S.
Filmarea pusa ca exemplu nu imi apartine  :-)

""China's NOSS-Like Triplets
In early 2010, China launched a NOSS-like triplet, into very nearly the identical orbital inclination and altitude of U.S. NOSS. Follow-up launches occured in 2012 and 2013. None of the U.S. NOSS triplets remain in formation, so the three Chinese triplets are the only intact examples in orbit today. They are readily visible in binoculars, and occasionally to the unaided eye. Like the U.S. NOSS, they sometimes brighten to rival the brightest stars and planets.

   Common      Catalog   International
    Name        Number    Designation    Comments
------------   -------   -------------   --------
Yaogan 9A       36413      2010-009A     Chinese NOSS-like satellite
Yaogan 9B       36414      2010-009B     Chinese NOSS-like satellite
Yaogan 9C       36415      2010-009C     Chinese NOSS-like satellite

Yaogan 16A      39011      2012-066A     Chinese NOSS-like satellite
Yaogan 16B      39012      2012-066B     Chinese NOSS-like satellite
Yaogan 16C      39013      2012-066C     Chinese NOSS-like satellite

Yaogan 17A      39239      2013-046A     Chinese NOSS-like satellite
Yaogan 17B      39240      2013-046B     Chinese NOSS-like satellite
Yaogan 17C      39241      2013-046C     Chinese NOSS-like satellite ""

http://www.rufon.org/forum/index.php?action=post;quote=59274;topic=659.60;last_msg=86425

Resurse:
http://h2g2.com/edited_entry/A2265815
NOSS Satellite Triplets? 13 OCT 2012. Best view in 720P.
China's Yaogan Triplets. 9A,9B,9C. June 30, 2012. (1080p)
NOSS Triplets. February 12, 2012. - 1080p.
Satelliti NOSS

« Ultima Modificare: 18 Iunie 2014, 16:15:15 de Arhanghelul »
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Forum RUFOn

Re: Observatie OZN?
« Răspuns #4 : 18 Iunie 2014, 16:01:51 »

 

Declinare responsabilitate
Părerile exprimate pe acest forum aparțin utilizatorilor acestora și nu pot fi considerate ca fiind informații oficiale sau promovate de acest site/forum.
În conformitate cu prevederile politicii de confidențialitate acceptate la înregistrare, fiecare utilizator este răspunzător de informațiile publicate pe acest site și nu sunt asumate de administratori sau proprietarul acestui forum.
Mai multe despre politicile de confidențialitate, aici...